Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Κλείστε τα φώτα του σπιτιού σας για 5 λεπτά!



«Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ έχει μόλις 10 χρόνια μπροστά του...». Αυτήν την προειδοποίηση απευθύνουν χιλιάδες επιστήμονες που ετοιμάζουν την έκθεση της διεθνούς διακυβερνητικής επιτροπής του ΟΗΕ για το κλίμα, η οποία θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2007. Σύμφωνα με τους «Σάντεϊ Τάιμς» οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο τι μπορεί να συμβεί, αν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα:

1) Καταστροφή της ζούγκλας του Αμαζονίου και του μεγαλύτερου κοραλλιογενούς υφάλου στον κόσμο, αναγκαστική μετανάστευση εκατομμυρίων ανθρώπων από τις περιοχές του Ισημερινού, τήξη των παγετώνων και εκτεταμένες πλημμύρες.

2) Στην Ευρώπη αφόρητα, καυτά καλοκαίρια κατά κύριο λόγο σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία με παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας, αλλά και βαρυχειμωνιά στη Βόρεια Ευρώπη με έντονα καιρικά φαινόμενα. (Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" 29-1-2007)

Κλείστε τα φώτα του σπιτιού σας για 5 λεπτά!

Σε όλο τον κόσμο πολίτες θα κλείσουν τα φώτα του σπιτιού τους για 5 λεπτά την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2007, ταυτόχρονα στις 6:55 - 7:00μμ ώρα Ελλάδας. Πρόκειται για μιά πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τη Γαλλία, αλλά η ιδέα είναι διαδεδομένη στην Ισπανία, Γερμανία, Αυστραλία, Αγγλία, Ιταλία και τώρα και σε μας.

Ας θυσιάσουμε 5 λεπτά για το περιβάλλον!

Πηγή OTENET

Labels:



Το ESET NOD32 Antivirus την πρώτη θέση για το 2006



Το ESET NOD32 Antivirus απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και την πρώτη θέση στα συγκριτικά τεστ του Antivirus Comparatives κερδίζοντας τον τίτλο "Overall winner 2006". Η ετήσια αναφορά του AV-Comparatives περιλαμβάνει αποτελέσματα από όλα τα τεστ του 2006 μεταξύ 15 λύσεων antivirus. Το ESET ΝOD32 Antivirus είναι ένα από τα τέσσερα προϊόντα που απέσπασαν τον τίτλο Advanced+ και στα τέσσερα τεστ που πραγματοποιήθηκαν τους μήνες Φεβρουάριο, Μάιο, Αύγουστο και Νοέμβριο του 2006, στα εργαστήρια του AV-Comparatives.

Τα AV-Comparatives δοκιμάζουν τα προϊόντα στην προληπτική ανίχνευση κατ’ απαίτηση [On-Demand], στην ταχύτητα ανίχνευσης και στο μικρότερο αριθμό λανθασμένων συναγερμών. Το ESET NOD32 είχε τις μεγαλύτερες επιδόσεις στα τεστ προληπτικής ανίχνευσης [Proactive On-Demand Detection], γεγονός που αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας ThreatSense Advanced Heuristics που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα, ώστε να μπορεί να ανιχνεύει νέες, άγνωστες ψηφιακές απειλές.

Ακόμα, το ESET NOD32 παρουσίασε το χαμηλότερο ποσοστό λανθασμένων συναγερμών συγκριτικά με άλλα προϊόντα. Ιδιαίτερο ρόλο στην ανάδειξη της "κορυφαίας λύσης" για το 2006 έπαιξε και η ταχύτητα των προϊόντων. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, η ταχύτητα του ESET NOD32 Antivirus σε κατ’ απαίτηση [On-Demand] σάρωση ήταν 7MB ανά δευτερόλεπτο, κατατάσσοντάς το πρώτο στη λίστα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι επιτυχίες του και στα εργαστήρια του Virus Bulletin. To ESET NOD32 απέσπασε από το Virus Bulletin το 41ο βραβείο για 100% επιτυχή ανίχνευση ψηφιακών απειλών. Έτσι, συνεχίζει να ηγείται της κατάταξης, στην οποία ακολουθούν οι Kaspersky και Symantec με 35 βραβεία.

Labels:



Ευχαριστα νέα απο την Ιταλία, για τους χρηστες P2P

Ευχαριστα νέα απο την Ιταλία, για τους χρηστες P2P

Κατά την εκδίκαση μιας υπόθεσης στην οποία δύο πρώην φοιτητές του Turin Polytechnic Institute κατηγορούνταν για τη δημιουργία ενός δικτύου P2P και την, μέσω αυτού, διάθεση παράνομων αρχείων. Αν και αρχικά βρέθηκαν ένοχοι, λαμβάνοντας ποινή φυλάκισης ενός έτους, κατά την επανεκδίκαση της υπόθεσής τους, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης έφτασε σε ένα πρωτόγνωρο και... ευτυχές για τους δύο φοιτητές συμπέρασμα: κάθε είδους κατέβασμα μουσικής, ταινιών και λογισμικού, ακόμη και όταν ο χρήστης δεν έχει δικαίωμα κατοχής αυτών που κατεβάζει, δεν είναι παράνομη αν δεν έχει ως στόχο το κέρδος. Το παράδοξο είναι πως αν και, πια, είναι νόμιμο το να αποκτήσει κανείς περιεχόμενο -ακόμη και αν δεν έχει δικαίωμα κατοχής του- κατεβάζοντας το, εξακολουθεί να είναι παράνομο το να παρακάμψει την προστασία περιεχόμενου που ήδη έχει στην κατοχή του νόμιμα ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας. Έτσι, το backup είναι... παράνομο, αλλά το κατέβασμα παράνομων αρχείων... νόμιμο!
πηγη: pathfinder.gr

Labels: ,



ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ SMS ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

http://www.redbows.co.uk/Images/newgadgets/mobile-phone-torch.jpg
Με αναπάντητες κλήσεις και γραπτά μηνύματα (sms) προσπαθούν οι δράστες της τηλεφωνικής απάτης με στόχο τα πορτοφόλια των χρηστών κινητών τηλεφώνων να αναγκάσουν τα υποψήφια θύματά τους να τους πάρουν τηλέφωνο, ώστε ακολούθως να εκτρέψουν την κλήση σε γραμμή υψηλής χρέωσης... Με αναπάντητες κλήσεις και γραπτά μηνύματα (sms) προσπαθούν οι δράστες της τηλεφωνικής απάτης με στόχο τα πορτοφόλια των χρηστών κινητών τηλεφώνων να αναγκάσουν τα υποψήφια θύματά τους να τους πάρουν τηλέφωνο, ώστε ακολούθως να εκτρέψουν την κλήση σε γραμμή υψηλής χρέωσης. Τηλεφωνούν δηλαδή στο κινητό ανυποψίαστων χρηστών και κλείνουν αμέσως τη γραμμή, πριν αυτοί προλάβουν να απαντήσουν, εξηγεί την Τρίτη η εφημερίδα Έθνος.
Όταν ο χρήστης κινητού τηλεφώνου καλέσει τον αριθμό που βρίσκει στην ανάπαντητη κλήση, προκειμένου να διαπιστώσει εάν προέρχεται από το τηλέφωνο κάποιου γνωστού του, τότε γίνεται αυτόματα εκτροπή της κλήσης σε γραμμή με υψηλή χρέωση.
Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται συνήθως η απάντηση στα αγγλικά «hello, hello» και οι μονάδες της χρέωσης πέφτουν βροχή... Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο ανυποψίαστος κάτοχος κινητού ανταποκριθεί στα μηνύματα που του στέλνουν, με τα οποία του ζηείται να επικοινωνήσει με συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο.
Η τηλεφωνική κομπίνα γίνεται εδώ και αρκετούς μήνες και εκτιμάται ότι έχει αποφέρει τεράστια κέρδη σε αυτούς που την έχουν στήσει, λόγω του μεγάλου αριθμού των θυμάτων. Η αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας έχει δεχτεί αρκετές καταγγελίες και ασχολείται με την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις και από πλευράς ερευνών.

Labels: ,



Hackers έσπασαν την προστασία και των Blu-ray

Πρώτα «έπεσε» το HD DVD. Μετά σειρά είχε η προστασία περιεχομένου AACS της Sony, μόλις την περασμένη Κυριακή. Ένας ανώνυμος hacker με το ψευδώνυμο Muslix64 θα περάσει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έσπασε την προστασία και στα δυο standards οπτικών δίσκων της επόμενης γενιάς και μάλιστα μέσα σε ένα μήνα.

Στο forum του Doom9, ένα από τα μέλη του αγόρασε ένα Blu-ray player μαζί τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε Blu-ray δίσκο και μια μέρα μετά εμφανίστηκε το post στο οποίο περιγράφεται από τον Muslix64 το πώς βρήκε την λύση να εξαπατήσει το DRM protection και να ξεκλειδώσει τα αρχεία του.
Ήταν προφανές ότι η Sony θεώρησε ότι το AACS θα ήταν πολύ πιο ασφαλές, γιατί τρέχει με ένα κλειδί, καθότι είναι πράγματι πολύ πολύ δυσκολότερο να αποκρυπτογραφηθεί ένα και μόνο 128-bit κλειδί απ' ότι 30, 40 ή περισσότερα κλειδιά προστασίας ενός DVD υψηλής ευκρίνειας. Παρόλα αυτά όμως, ο Muslix64 τα κατάφερε και έτσι μπορεί να αναπαράγει με έναν freeware player, όπως τον VideoLan τα προστατευμένα με AACS αρχεία.
Ο χρήστης αυτός έκανε χρήση μιας μεθόδου επίθεσης της μορφής plaintext για να αποκρυπτογραφήσει και τα δυο formats. Η ειδοποιός διαφορά των επιτυχημένων προσπαθειών του, βρίσκονταν στο γεγονός ότι επικέντρωνε τις επιθέσεις στα δεδομένα που γίνονται streaming παρά στο λογισμικό του BD/HD player.
Το εν λόγω post στο forum συνεχίζεται επί μακρόν, όπου εξηγείται πως ακριβώς έσπασε η AACS προστασία και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να ξεκλειδωθούν τα αρχεία από το DRM.
Ας ελπίσουμε ότι οι «σοφοί» του Hollywood δεν θα μηνύσουν τους συγγραφείς του VideoLan player επειδή απλά έχει την ικανότητα να αναπαράγει αρχεία βίντεο. Αλλά έτσι και αλλιώς, δεν θα είναι δα και η πρώτη φορά που θα δουν το δέντρο και όχι το δάσος, έτσι δεν είναι;

πηγή: pathfinder.gr

Labels:



Ποιός παρακολουθεί ποιόν ?

cctv warning sign

Φαίνεται πως στην Αγγλία υπάρχει η ανάγκη για ένα είδος ιδιαίτερης παρακολούθησης με κάμερες να παρακολουθούν κάμερες. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα βανδαλισμού στις κάμερες ελέγχου τήρησης των ορίων τατύτητας η αστυνομία ή οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να εγκαταστήσουν νέες κάμερες CCTV που θα παρακολουθούν τις πρώτες.

Είναι τόσο όμορφος ο κόσμος με κάμερες να παρακολουθούν κάμερες για την ασφάλεια μας φυσικά.

πηγή: www.pestaola.gr

Labels:



TIM - Vodafone:Yπηρεσία εθνικής περιαγωγής



Την πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας εθνικής περιαγωγής στα δίκτυα τους ανακοίνωσαν οι εταιρείες Vodafone και TIM Ελλάς, από σήμερα, 18 Ιανουαρίου, στα νησιά της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, συμπεριλαμβανόμενου του Μεσσηνιακού κόλπου και της Πύλου.

Στο διάστημα των δύο επόμενων μηνών, η -σε δοκιμαστικό επίπεδο- συνεργασία, θα καθιστά δυνατή την αμφίδρομη χρήση των δικτύων των δύο εταιρειών, με στόχο την κάλυψη μεγαλύτερης μάζας των συνδρομητών τους. Αυτοί θα μπορούν, σε περιοχές που δεν καλύπτονται από το δίκτυο από της μιας εταιρείας αλλά που υπάρχει πρόσβαση μέσω της άλλης, να μεταπηδήσουν σε αυτό δίχως κάποια ορατή αλλαγή στην παρεχόμενη υπηρεσία ή να απαιτείται κάποια άλλη κίνηση από πλευράς τους.

Στόχος της πιλοτικής λειτουργίας είναι η διερεύνηση του κατά πόσο είναι εφικτή σε πανελλαδικό επίπεδο και για όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη επικοινωνία ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με δύσμορφο γεωγραφικό τοπίο. Η υπηρεσία δεν θα συνοδεύεται από κάποιο πρόσθετο κόστος, ούτε θα είναι άμεσα ορατό το ποιο εκ των δύο δικτύων χρησιμοποιείται, ενώ ένα ποσοστό των συνδρομητών θα λάβουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την αναβάθμιση της SIM κάρτας τους μέσω SMS, με αποτέλεσμα την εύκολη μετάβαση του τηλεφώνου τους σε συνθήκες εθνικής περιαγωγής.

πηγή: www.pathfinder.gr

Labels:



Ο Πρώτος SideShow Φορητός Υπολογιστής





Ο Πρώτος SideShow Φορητός Υπολογιστής στον κόσμο από την ASUS

Η ASUS παρουσίασε μια τελείως νέα πρόταση στο χώρο των φορητών υπολογιστών με την επαναστατική σειρά W5Fe. Ο μικρός και πλατύς φορητός υπολογιστής των 12” με προηγμένη τεχνολογία SideShow - εξωτερική βοηθητική οθόνη στο κάλυμμα LCD του υπολογιστή - προσφέρει υψηλή φορητότητα σε συνδυασμό με γρήγορη και εύκολη πρόσβαση δεδομένων. Γνωστή για την υψηλή ποιότητα κατασκευής της, η ASUS παίρνει για μία ακόμα μια φορά το προβάδισμα στη νέα εποχή των Microsoft Vista.

O φορητός υπολογιστής W5Fe, βασισμένος στο βραβευμένο σχεδιασμό της σειράς W5, είναι πλήρως εξοπλισμένος με μία ευρεία ποικιλία χαρακτηριστικών αποκλειστικών για την ASUS, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών οθόνης για βελτιωμένη εμπειρία ψηφιακής ψυχαγωγίας, καθώς και περιστρεφόμενη webcam υψηλής απόδοσης για ασύρματη video επικοινωνία. Ο διαξονικός σχεδιασμός με υποδοχή κάρτας και Bluetooth 2.0+EDR διασφαλίζει ευρεία συνδεσιμότητα, καθώς και άφθονο χώρο αποθήκευσης δεδομένων.

Με την κυκλοφορία του Λειτουργικού Συστήματος Microsoft Vista, οι φορητοί υπολογιστές είναι πλέον σε θέση να εκτελούν ακόμα πιο απαιτητικά λειτουργίες σε επίπεδο επεξεργαστή, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν τις σημερινές επιδόσεις των υπολογιστών. Η τεχνολογία SideShow είναι ένα ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα που μπορεί να ενεργοποιηθεί χωρίς να χρειάζεται η ενεργοποίηση ολόκληρου του συστήματος. Χάρη στην ενσωματωμένη μνήμη flash, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν επιλεγμένα δεδομένα στο SideShow σε μορφή κειμένου, εικόνας ή ήχου, για να τα απολαύσουν αργότερα. Το εξωτερικό αυτό σύστημα είναι καλά συγχρονισμένο με το κεντρικό λειτουργικό σύστημα, ενώ οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να το ρυθμίσουν για αυτόματη ενημέρωση του outlook (emails, ημερολόγιο και ραντεβού) κάθε φορά που ενεργοποιείται το κεντρικό σύστημα, ώστε να διασφαλίζεται αυτόματα η συνέπεια των στοιχείων.

Η βοηθητική εξωτερική οθόνη του W5Fe προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε πλήθος πληροφοριών όπως τα ραντεβού σας, τον τηλεφωνικό σας κατάλογο, διευθύνσεις και πρόσφατα e-mails. Η δυνατότητα αυτή αποτελεί ένα πολύ πρακτικό εργαλείο όταν, για παράδειγμα, πρέπει να συμβουλευτείτε γρήγορα την ατζέντα των ραντεβού σας μέσα σε ένα στριμωγμένο ασανσέρ. Από πλευράς ψυχαγωγίας, η εξωτερική οθόνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βλέπετε φωτογραφίες, να ακούτε μουσική ή να παίζετε παιχνίδια όπως πασιέντζα. Ακόμα, το SideShow μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φορητή συσκευή πλοήγησης και να οδηγεί το δρόμο σας μέσω της προβολής ενός χάρτη!

Προδιαγραφές
- Intel® Core™2 Duo Processors T7600/T7400/T7200/T5600/T5500
- Mobile Intel® 945GM Express Chipset
- Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
- Genuine Windows® Vista Home Premium
- DDR2 533/667 MHz, up to 1536 MB
- 12.1" WXGA Color Shine & Crystal Shine LCD
- SATA 80/120/160 GB
- 1.3M pixel web-camera
- 802.11a/b/g, Bluetooth®V2.0+EDR
- 3x USB, 1x TV-Out, 1x Card-Reader, 1x Express Card, 1x VGA
- 30.5 x 22 x 3.1cm, 1.7kg (3-cell battery pack)
- Εξωτερική Οθόνη SideShow
- Display: 2.8" QVGA TFT LCD
- Flash: 1G NAND Flash
Πηγή EEXI

Labels: ,



Εκδρομή: Παναγία Σουμελά, Καστανιά



Εχθές βρεθήκαμε οικογενειακώς στη Καστανιά Ημαθίας και συγκεκριμένα στη Παναγία Σουμελά, ξακουστή για τη θαυματουργή εικόνα της και το πανηγύρι που γίνεται εκεί κάθε 15 Αυγούστου.



Η Παναγιά η Σουμελά την οποία και φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς , αποτελεί τον φάρο όλου του Ποντιακού θρησκευόμενου Ελληνισμού και πήρε το όνομα της από την συνεκφορά των λέξεων στου Μελά, (ποντιακά σου Μελά δηλαδή Σουμελά).



Όσοι βρεθείτε εκεί μπορείτε να φάτε τόσο στο χωρίο ατενίζοντας τις πλαγιές του Βερμίου όσο και στα Ασώματα 15 λεπτά δρόμο από εκεί.

Labels: , , , ,



PayPal News




Σε μια προσπάθεια αποτελεσματικής καταπολέμησης των επιθέσεων phishing αλλά και των περιστατικών κλοπής ταυτότητας [ID theft],η υπηρεσία οικονομικών συναλλαγών PayPal θα δοκιμάσει τη χρήση tokens από τους πελάτες της. Οι συσκευές token παράγουν κωδικούς μιας χρήσης [διαφορετικούς κάθε 30 δευτερόλεπτα και βάσει ενός ιδιαίτερα σύνθετου αλγορίθμου] για την πιστοποίηση της ταυτότητας του χρήστη στην υπηρεσία. Θα είναι διαθέσιμες εντελώς δωρεάν σε όλους τους business users της υπηρεσίας, ενώ θα προσφέρονται προαιρετικά και στους προσωπικούς λογαριασμούς ιδιωτών [με αντίτιμο την εφάπαξ χρέωση των 5 δολαρίων].

Η όλη ιδέα πίσω από την πιστοποίηση των δύο συντελεστών [φανταστείτε ότι είναι σα να χρησιμοποιείτε δύο διαφορετικά κλειδιά για να ξεκλειδώσετε την πόρτα του σπιτιού σας], είναι ότι, ακόμη και εάν ένας επιτιθέμενος καταφέρει να υποκλέψει τα στοιχεία πρόσβασης στην υπηρεσία [δηλ. όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης], χωρίς τη συσκευή θα είναι αδύνατο να εισέλθει στην ίδια την υπηρεσία [και κατ' επέκταση να επιβαρύνει τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων χρηστών με διάφορες χρεώσεις].

Η Paypal δοκίμαζε τις συσκευές εσωτερικά επί περισσότερο από δύο μήνες και σχεδιάζει να τις διανείμει για δοκιμαστική χρήση στους πελάτες της στις ΗΠΑ, Γερμανία και Αυστραλία πριν το τέλος του μήνα. Ανάλογα με την απόκριση που θα έχει από αυτούς αλλά και την αποτελεσματικότητα των συσκευών [που αρχικά χρησιμοποιούνταν κυρίως από τραπεζικούς οργανισμούς] είναι πολύ πιθανό σταδιακά η χρήση των token να περάσει ακόμα και σε άλλες υπηρεσίες web [όπως π.χ. οι υπηρεσίες web mail].

Πηγή PcMagazine Gr

Labels: ,



Pirates of Sealand
















Οι κάτοχοι ενός απο τους μεγαλύτερους torrent trackers παγκοσμίως του Σουηδικού ThePirateBay.org φαίνεται οτι σκέφτονται να προβούν σε μια πρωτοφανή για τα ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ δεδομένα κίνηση.

Ανακοίνωσαν λοιπών οτι στα άμεσα σχέδια τους είναι να αγοράσουν το ιδιόκτητο 'νησι" Sealand (που πρόκειται περισσότερο για ενα κατασκεύασμα που μοιάζει με δεξαμενή άντλησης πετρελαίου παρά για νησι) το οποίο βρίσκεται λίγο έξω απο την Αγγλία.

Παρ'ολα αυτά όμως οι ιδιοκτήτες του Pirate bay ξέροντας οτι ακόμα δεν εχει υπάρχει κάποια επίσημη απόφαση για το αν τελικά ανήκει το Sealand στην Αγγλία η οχι είναι πρόθυμοι να προβούν στην εξαγορά του ώστε να μην επηρεάζονται απο καμιά νομοθεσία πνευματικών κυρίως δικαιωμάτων που ισχύει στον υπόλοιπο κόσμο.

Ετσι η ανακοινωση που βγηκε απο το Pirate bay αναφερει μεταξυ αλλων:

"Με την βοηθεια ολως των υποστηρικτων μας στο διαδικτυο θελουμε να αγορασουμε το Sealand, δωρηστε χρηματα και θα γινετε "πολιτες" του.
Δημιουργησαμε και ενα forum για να συζητηθει το πως θα λειτουργησει το Sealand αν γινουμε ιδιοκτητες του.
Θα ειναι ενα φοβερο μερος για ολους με γρηγορη προσβαση στο internet, κανενα νομο περι πνευματικων δικαιωματων και vip accounts στο TPB!"

Για περισότερα εδώ ..

http://buysealand.com/

Labels:



Nasa και Google ενώνουν τις δυνάμεις τους

Λεπτομερείς τρισδιάστατες εικόνες της Σελήνης και του Άρη θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να βρίσκουν οι χρήστες του Internet, μετά τη σχετική συμφωνία της Google με τη NASA. Το συμβόλαιο, που υπογράφτηκε θα βάλει «τις πιο χρήσιμες πληροφορίες της NASA στο Internet».
Σε αυτές περιλαμβάνονται πληροφορίες για τον καιρό, αλλά και οι θέσεις του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. «Αυτή η συμφωνία μεταξύ της NASA και της Google σύντομα θα επιτρέψει στον καθένα να βιώσει την εμπειρία μιας εικονικής πτήσης στην επιφάνεια του φεγγαριού ή στα φαράγγια του Άρη», δήλωσε ο Michael Griffin της NASA. Η συνεργασία θα κάνει «το έργο της ΝASA στην εξερεύνηση του διαστήματος προσβάσιμο σε όλους», συνέχισε.
Η συμφωνία επεκτείνεται και στο ερευνητικό κομμάτι, αφού επιστήμονες και από τους δύο οργανισμούς θα εργαστούν από κοινού για την επίλυση σύνθετων υπολογιστικών προβλημάτων. Με αυτόν τον τρόπο επισημοποιείται μία συνεργασία που έχει ξεκινήσει από πέρυσι, όταν η Google δέχτηκε να κατασκευάσει ένα ερευνητικό κέντρο στο Nasa Ames Research Center.
Οι δύο οργανισμοί σκοπεύουν να συνεργαστούν σε πλήθος τομέων, ανάμεσά τους και στον εμπλουτισμό του Google Earth με δεδομένα της NASA. Άλλα σχέδια περιλαμβάνουν την εύρεση νέων τρόπων για τη διαδραστικότητα των ανθρώπων με τους υπολογιστές, όπως επίσης και την αξιοποίηση της εμπειρίας της Google για να επιταχυνθεί η αναζήτηση στα ογκώδη αρχεία της διαστημικής υπηρεσίας.
«H NASA έχει συλλέξει και επεξεργαστεί περισσότερες πληροφορίες για τον πλανήτη μας και το σύμπαν από οποιονδήποτε άλλο φορέα στην ιστορία της ανθρωπότητας», τόνισε ο Chris Kemp από τη NASA. «Αν και αυτή η γνώση συγκεντρώθηκε προς όφελος όλων και μεγάλο μέρος της είναι διαθέσιμη στο κοινό, η πλειονότητα είναι διασπαρμένη και δύσκολο στους μη-ειδικούς να έχουν πρόσβαση και να την κατανοήσουν».
H Google ήδη παρέχει κάποια από τα δεδομένα της NASA μέσα από προγράμματα όπως το Google Mars, ένα διαδραστικό χάρτη που επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνούν χάρτες της επιφάνειας του Κόκκινου Πλανήτη. Μέσω μιας άλλης υπηρεσίας, της Google Moon, οι χρήστες μπορούν να δουν σεληνιακές τοποθεσίες.
Οι δύο οργανισμοί οριστικοποιούν τώρα μία σειρά από νέες συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων «προϊόντων, εγκαταστάσεων, εκπαίδευσης και αποστολών».

Labels:



Xαμηλότερες τιμές ADSL από τον ΟΤΕ


Νέες χαμηλότερες τιμές ADSL πρόσβασης από τον ΟΤΕ

Νέες μειώσεις στα μηνιαία τέλη ADSL πρόσβασης ανακοινώνει ο ΟΤΕ, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στη διάδοση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα.

Οι νέες τιμές, που αφορούν μόνο στην ADSL πρόσβαση από τον ΟΤΕ, είναι ανάλογες με την ταχύτητα πρόσβασης (Εισερχόμενη / απερχόμενη) και είναι οι εξής:

• 768 Kbps / 192 Kbps Νέο μηνιαίο τέλος 17,53 € ( -7%)
• 1024 Kbps / 256 Kbps >> 22,02 € ( -7%)
• 2048 Kbps / 256 Kbps >> 37,25 € ( - 5%)

Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 19% και θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου 2007.

Με τις νέες μειώσεις, τα τελευταία τριάμισι χρόνια οι τιμές για ADSL πρόσβαση έχουν μειωθεί συνολικά από 46% έως και 67%, ανάλογα με την ταχύτητα πρόσβασης.

Από την ίδια ημερομηνία θα ισχύσουν αντίστοιχες μειώσεις και στις τιμές χονδρικής που προσφέρει ο ΟΤΕ σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Επιπρόσθετα, στις τιμές χονδρικής, συνεχίζει να ισχύει το εκπτωτικό πακέτο με το οποίο οι πάροχοι κερδίζουν επιπλέον εκπτώσεις έως και 15%.

Η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΟΤΕ. Οι τιμές μειώνονται συνεχώς και ταυτόχρονα το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ αναπτύσσεται, κάνοντας την υπηρεσία διαθέσιμη σε ολοένα και περισσότερους πολίτες.

Labels: ,



Απόπειρα δωροδοκίας από Microsoft;

Η κίνηση της Microsoft να δωρίσει ακριβούς υπολογιστές με προεγκατεστημένα τα Windows Vista σε «επώνυμους» αρθρογράφους του Internet, έχει εγείρει ποικίλα σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων αρνητικά. Πάντως οι παραλήπτες των δώρων αυτών δε φάνηκε να ενοχλούνται ιδιαίτερα...

Η δωρεά της Microsoft έγινε σε συνεργασία με την AMD, μαζί με την οποία έχει προχωρήσει σε μια καμπάνια διαφήμισης του νέου της λειτουργικού συστήματος. Συνολικά μοιράστηκαν 90 PCs σε συγγραφείς ιδιαίτερα πολυδιαβασμένων blogs όπως η Mary Jo Foley, ο Om Malik, ο Michael Arrington, ο Ed Bott και άλλοι. Τα συστήματα είχαν προεγκατεστημένη την έκδοση Windows Vista 64-bit Ultimate Edition και πρόκειται για ακριβά notebooks Acer Ferrari αλλά και desktop media PCs από τη Velocity Micro με κόστος μέχρι και $2.400.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft, η εταιρεία ήταν ανέκαθεν «πολύ ανοικτή και διαφανής» και ότι σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν περιμένει συντακτική ανταπόδοση με τη μορφή ευνοϊκών άρθρων. Παρόλα αυτά, η κίνηση αυτή της Microsoft προκάλεσε ποικίλα σχόλια, εκ των οποίων πολλά ήταν αρνητικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα σχόλια του Jason Calacanis, ιδρυτή του δικτύου blogs Weblogs Inc., ο οποίος αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι «οι bloggers που επιλέγουν την οδό των δωρεάν προϊόντων θα μάθουν συν τω χρόνω, ότι η αξιοπιστία τους θα υποστεί μεγάλο πλήγμα.
Άλλωστε σε τελική ανάλυση, η υπόληψη είναι όλα όσα έχει κανείς και η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη χαραμίσει σε δωρεάν πράγματα». Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η άποψη, όπως διατυπώνεται από τον Ed Bott, ότι πολλοί αρθογράφοι δεν είναι επαγγελματίες και γράφουν για να εξοικονομήσουν κάποια έσοδα για να τελειώσουν τις σπουδές τους. Σε αυτήν την περίπτωση, κινήσεις όπως αυτή της Microsoft είναι θεμιτές, καθώς από τη μια πλευρά επιτρέπουν σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε hardware και software τελευταίας τεχνολογίας, ενώ παράλληλα ίσως είναι πιο έξυπνος τρόπος προβολής από τη διαφήμιση σε ένα έντυπο. Ας μην ξεχνάμε ότι η Microsoft συχνά προσκαλεί bloggers σε ταξίδια πληρώνοντας τα έξοδα, προκειμένου να παρευρεθούν σε εκθέσεις και εκδηλώσεις της εταιρείας.

Labels: ,