Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Μπυρομηχανή !!


Αν υπάρχει ένα πράγμα που έκαναν καλά οι Αιγύπτιοι –εκτός από τις πυραμίδες- είναι η παραγωγή μπύρας. Από κει και πέρα, αναπτύχθηκαν πολλές μέθοδοι για την παραγωγή της. Σήμερα μπορούμε να την αγοράσουμε σε κουτάκια, μπουκάλια, βαρελάκια ή και σε ποτήρι.

Τι θα λέγατε, όμως, να μπορούσατε να τη φτιάξετε μόνοι σας; Στο σπίτι ας πούμε. Αυτή την ευκαιρία σας δίνει το σημερινό
gadget. Η συσκευή Beer Machine είναι εφοδιασμένη με τα απαραίτητα. Είναι ένα μικρό ζυθοποιείο στην κουζίνα σας, οργανωμένο όπως πρέπει. Μετρητές, χερούλια όπως αυτά των μαγαζιών και περιλαμβάνεται ένα μίγμα για να φτιάξετε την πρώτη σας μπύρα. Και όλα αυτά σε πολύ λογική τιμή.

http://www.gadgets.dk

Labels: ,



Εξαφανίζονται οι μέλισσες


Ο Αϊνστάιν είχε πει κάποτε ότι, εάν εξαφανιστούν οι μέλισσες, η ανθρωπότητα θα έχει μόνο τέσσερα χρόνια ζωής... Το μυστήριο με την περίεργη εξαφάνιση των εντόμων πέρυσι το φθινόπωρο, αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια σε πολλές χώρες της Ευρώπης -και την Ελλάδα!-, έχει προβληματίσει έντονα τους επιστήμονες που προσπαθούν απεγνωσμένα να εξηγήσουν το φαινόμενο αλλά και τους μελισσοκόμους που βλέπουν τα μελίσσια τους να χάνονται.
http://citybugs.tamu.edu/FastSheets/images/honey_bee_web.jpg
Οι επιπτώσεις από την εξάπλωση του φαινομένου θα είναι καταστροφικές για τις παγκόσμιες καλλιέργειες προειδοποιούν οι ειδικοί, καθώς «μία στις τρεις μπουκιές που βάζουμε στο στόμα μας εξαρτάται από την επικονίαση των μελισσών».

Ερευνα του Πανεπιστημίου Λαντάου στη Γερμανία δείχνει ότι οι μέλισσες αρνούνται να επιστρέψουν στις κυψέλες τους όταν στη γύρω περιοχή υπάρχουν κινητά τηλέφωνα.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι, η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων παρεμβαίνει στο σύστημα πλοήγησης των μελισσών, με αποτέλεσμα να τις αποπροσανατολίζει. Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Γιόχεν Κουν, έσπευσε να επισημάνει ότι πιθανόν η ακτινοβολία των κινητών να ευθύνεται για την εξαφάνιση των εντόμων, όμως ο δρ Τζορτζ Κάρλο, υπεύθυνος μελέτης για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, τόνισε πως δεν πρόκειται για πιθανότητα αλλά για πραγματικό γεγονός.

Στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, οι απώλειες των μελισσών έφτασαν το 60%, ενώ οι μελισσοκόμοι του Τέξας παραπονιούνται για απώλειες που ξεπερνούν ακόμη και το 70%. Ομως το «Σύνδρομο Διάλυσης του Μελισσιού» έχει πλήξει τους τελευταίους μήνες όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Labels:



Αντε γειά Τσιρίλο ;

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Έτσι και ο Μπρούνο Τσιρίλο, του οποίου η θητεία στην ΑΕΚ φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της, με τον Ιταλό αμυντικό να αποχωρεί όπως όλα δείχνουν το καλοκαίρι από την «Ένωση». Έγινε τελικά η συνάντηση «φάντασμα» ανάμεσα στον Ντέμη Νικολαΐδη και στον μάνατζερ του παίκτη, Φρεντερίκο Παστορέλο, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να τονίζει στον Ιταλό ατζέντη πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν την συνεργασία τους.Η χρυσή τομή δεν βρέθηκε και όπως όλα δείχνουν το διαζύγιο είναι προ των πυλών. Ο λόγος για τον Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι από την ΑΕΚ, όπως φάνηκε και την Παρασκευή. Ο μάνατζερ του Ιταλού, Φεντερίκο Παστορέλο, τόνιζε ότι δεν συναντήθηκε με τους διοικούντες την ΑΕΚ, κάτι τέτοι όμως δεν ισχύει.

Ο Ιταλός ατζέντης βρέθηκε με τον Ντέμη Νικολαΐδη και από χθες είναι πολύ κοντά στο διαζύγιο, το οποίο είναι πιθανό να αποδειχθεί συναινετικό και θα επικυρωθεί στα μέσα Μαΐου. Ο Παστορέλο ενημερώθηκε από την ΑΕΚ ότι ο Τσιρίλο δεν υπολογίζεται για την νέα περίοδο από τον πρόεδρο και τον Λορένσο Σέρα Φερέρ, αν και δεν υπάρχει διάθεση να μείνει ελεύθερος ο παίκτης και να μετακινηθεί σε άλλη ελληνική ομάδα. Η πρόθεσή της ΠΑΕ είναι να τον αφήσει να φύγει μόνο για μεταγραφή στο εξωτερικό, ενώ δεν αποκλείεται μάλιστα να δεχθεί να του καταβάλει και τη ρήτρα των 120 χιλιάδων ευρώ όπως προβλέπει το συμβόλαιο του Ιταλού.

Ο Τσιρίλο από την πλευρά του θέλει να αποχωρήσει από την ΑΕΚ και σύμφωνα με τον μάνατζερ του δεν σκοπεύει να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα, με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν πως θα γυρίσει στην πατρίδα του.

Labels:



Η ΑΕΚ στην Νέα Υόρκη


Στη Νέα Υόρκη θα ταξιδέψει στις 25 Μαΐου η ομάδα. Η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές θα βρεθούν για τέσσερις ημέρες στην Νέα Υόρκη, όπου θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό παιχνίδι την ομάδα της Benfica. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο “Giant Stadium New Jersey USA” την Κυριακή 27/5/2007 στις 13.00 (ώρα Ν.Υ.). Η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 28 Μαΐου.

Labels:



Ανακαλύφθηκε πλανήτης που μοιάζει με τη γη!



Ευρωπαίοι αστρονόμοι εντόπισαν έναν πλανήτη που μοιάζει περισσότερο με τη γη, από κάθε άλλο γνωστό πλανήτη, ο οποίος βρίσκεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα ενώ οι θερμοκρασίες που υπάρχουν στον πλανήτη ευνοούν την ύπαρξη νερού και πιθανά την ύπαρξη ζωής! Δεν έχουν δει τον ίδιο τον πλανήτη, καθώς υπάρχει σε τροχιά γύρω του ένας κόκκινος νάνος που ονομάζεται Gliese 581.

Αλλά οι μετρήσεις του δορυφόρου δείχνουν ότι ο πλανήτης δεν είναι πολύ μεγαλύτερος από τη γη. Σύμφωνα με γράμμα των αστροφυσικών προς το περιοδικό Astronomy and Astrophysics:
«Ο πλανήτης αυτός είναι ο πρώτος που είναι ταυτόχρονα και βραχώδης και έχει νερό, ενώ σε μία ζώνη που είναι κοντά στον δορυφόρο θα μπορούσε να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή».
«Έχουμε υπολογίσει ότι η θερμοκρασία του πλανήτη μοιάζει με αυτή της γης και βρίσκεται ανάμεσα στους 0 και τους 40 βαρθμούς Κελσίου, έτσι το νερό θα μπορούσε να είναι υγρό».
Περισσότερα από 200 πλανήτες έχουν εντοπιστεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα αλλά όλοι ήταν μεγάλοι και αέριοι, όπως ο Δίας. Αυτός είναι ο μόνος που είναι μικρός. «Η διάμετρός του πρέπει να είναι 1.5 φορά τη διάμετρο της γης και τα μοντέλα προβλέπουν ότι είναι βραχώδης, όπως η γη, ή καλυμμένος με ωκεανούς».

Labels: ,



No Limits Ελλάδα vs Τουρκία




Ελλάδα VS Τουρκία

Το No Limits είναι ένας νέος θεσμός που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 22 Σεπτεμβρίου 2006 για να αποτελέσει μια νέα χρυσή σελίδα στο χώρο των πολεμικών τεχνών με σκοπό την ανάδειξη των μεγάλων Ελλήνων αθλητών και την προώθηση των δυναμικών αθλημάτων στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό show, με πυρήνα επαγγελματικούς αγώνες Kick - Boxing, Muay - Thai, MMA που πλαισιώνονται από ένα φαντασμαγορικό θέαμα, χορευτικά, μουσικές, φωτορυθμικά, εκπλήξεις, events, ακριβώς όπως στήνονται αντίστοιχες μεγάλες διοργανώσεις στο εξωτερικό.

Στις 28 Απριλίου, οι πέντε καλύτεροι Έλληνες Πρωταθλητές θα αντιμετωπίσουν τους πέντε καλύτερους Τούρκους πρωταθλητές, σε πέντε δυνατά fights (με όρους Κ-1, 3 γύροι των τριών λεπτών), ενώ το μοναδικό κύπελλο θα απονεμηθεί στη χώρα που θα φέρει τις περισσότερες νίκες.


Στο κεντρικό fight θα αγωνιστεί ο μοναδικός Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο στυλ του muay - thai , Σταμάτης Μπιτάκος, γνωστός και ως Stam the Showman, ενάντια στον Τούρκο Πρωταθλητή Κara Murat. Αγωνίζονται ακόμα οι δύο φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές Αλέξανδρος Σταυρόπουλος και Γιάννης Σοφοκλέους.

Ο για πολλά χρόνια τεχνικός διευθυντής της Δέσποινας Βανδή, Γιάννης Κυριακίδης θα επιμεληθεί τα φώτα και τον ήχο, ο μουσικός παραγωγός Γρηγόρης Σκούρτης (συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες) θα φροντίσει τις μουσικές, ο σκηνοθέτης Μανώλης Αγγελάκης θα αναλάβει να συντονίσει εννιά κάμερες και δύο γερανούς προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή τηλεοπτική μετάδοση σε Ελλάδα και Τουρκία και ο Γώργος Μάνταλος την παραγωγή των εντυπωσιακών Video. Παρουσιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος Στέφανος Κωσταντινίδης.

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι θα συμμετέχει η γνωστή τραγουδίστρια Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, o "Υποχθόνιος" από το RNB συγκρότημα "Ζωντανοί - Νεκροί" και η έναρξη θα γίνει από το δημοφιλές συγκρότημα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου 15-50. Τα χορευτικά, εντυπωσιακές γυναίκες σε ρόλο ring girl και οι θεματικές έξοδοι των μεγάλων αθλητών, θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στο Ελληνικό κοινό πλούσιο σε αδρεναλίνη, εκπλήξεις, απρόοπτα και δυναμισμό.

Γνωστοί καλλιτέχνες και εκπρόσωποι της εγχώριας show-biz θα στηρίξουν με την παρουσία τους το μοναδικό θέαμα που θα προσφέρει το NO LIMITS.

Μέρος των εισιτηρίων θα διατεθεί στο σύλλογο
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Διοργάνωση - Παραγωγή:
ΚΑΛΛΙΠΠΟΣ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ TENNIS CLUB

28 Απριλίου 2007
Ωρα Εναρξης: 20:00 Ολυμπιακό Κέντρο
Αρσης Βαρών Νίκαια

Labels:



Ταύρος με πέντε πόδια!




Ένας ταύρος με πέντε πόδια έχει γίνει μεγάλη ατραξιόν σε ζωολογικό κήπο της Κίνας.

Ο εν λόγω ταύρος είναι κατά άλλα φυσιολογικός εκτός ενός πέμπτου ποδιού που φυτρώνει στην ράχη του!

«Είναι σαν όλους τους άλλους ταύρους, τίποτα διαφορετικό εκτός του ποδιού,» είπε ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου στην πόλη Guangzhou.

Ο ταύρος μεταφέρθηκε στις αρχές του χρόνου από τον ιδιοκτήτη του στο ζωολογικό κήπο και έκτοτε χιλιάδες επισκέπτες έσπευσαν να τον γνωρίσουν.

Πηγή: inout

Labels: ,



Kαι τυπικά στο Champions League h AEK ..


Για δευτερη συνεχή φορά η ΑΕΚ θα μας εκπροσωπήσει στο Champions League


Ώρα για... σχεδιασμό

Η ΑΕΚ βρίσκεται και με τα... μαθηματικά στο Champions League της ερχόμενης περιόδου και αυτό της επιτρέπει να καταστρώνει τα σχέδιά της... απερίσπαστη.

Μόλις οριστικοποιηθεί και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λορέντσο Σέρα Φερέρ, ο Ισπανός τεχνικός έχει αποφασίσει, αν όχι για όλους, για τους περισσότερους παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της Ένωσης.

Προτεραιότητα έχουν βέβαια οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Έμερσον, Καμπάνταης, Μόρας, Χιώτης, Δέλλας, αλλά και ο δανεικός Μαντούκα βρίσκονται στον... αέρα. Ακόμη άγνωστο είναι τι θα γίνει και με τον Ίβιτς το συμβόλαιο του οποίου με τους «κιτρινόμαυρους» εκπνέει τον Δεκέμβρη.

Έτσι, αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους παίκτες που θα παραμείνουν στο ρόστερ της Ένωσης, ο Φερέρ θα μπορεί να ξέρει και τι ανάγκες έχει η ομάδα και σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση.

Τέλος, οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν διήμερο ρεπό ως επιβράβευση για την εξασφάλιση της εξόδου στο
Champions League από τον Φερέρ. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» θα απολαύσουν τη σύντομη άδειά τους και θα επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους την Τετάρτη για να ξεκινήσουν την προετοιμασία για το παιχνίδι με την Ξάνθη.

Labels:



Η Microsoft διέθεσε ένα νέο Windows Media Player plug-in για τον Firefox 2.0




Η Microsoft, σαν προσφορά στην κοινότητα open-source, διαθέτει ένα νέο Windows Media Player plug-in για τον Firefox 2.0 που επιλύει τα προβλήματα που είχε το παλαιότερο.

Το plug-in επιτρέπει στον Windows Media Player να συνεργαστεί με τον Firefox, έκδοση Windows, και επιλύει τα γνωστά ζητήματα με το παλαιό, έγραψε τη Δευτέρα σε ένα εταιρικό blogg ο Hank Janssen, διευθυντής προγράμματος του Port 25, εργαστηρίου λογισμικού της Microsoft που συνεργάζεται με το open-source.

Θα το βρείτε στην ιστοσελίδα add-ons του Firefox


Είναι συμβατό με τις 32μπιτες και 64μπιτες εκδόσεις των λειτουργικών Windows XP SP2 και Windows Vista, αλλά και με την έκδοση Windows Media Player 6.4 και προσθέτει υποστήριξη για τα Windows OCX scripting interfaces, κάτι που επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσθέσουν περισσότερη λειτουργικότητα στις εφαρμογές.

Η Microsoft αναπτύσει άλλο ένα plug-in για τον Firefox, τον κύριο ανταγωνιστή του IE7. Το Νοέμβριο, το εργαστήριο Port 25 είπε ότι συνεργάζεται με την εταιρία Mozilla για να αναπτύξει ένα plug-in για το πρόγραμμα CardSpace, την τεχνολογία ταυτοποίησης διοίκησης της Microsoft.

Πηγή: yahoo.com

Labels: ,



Nέοι drivers ATI CATALYST 7.4



Η ATI έδωσε στην κυκλοφορία τους τελευταίους drivers για Vista και ΧΡ users

Προσοχή όμως γιατί αυτή η έκδοση δεν υποστηρίζει κάρτες X1600 Pro με το HDMI !!


Download:
ATI Catalyst XP Drivers 7.4

Download: ATI Catalyst Vista (32-Bit) Drivers | 64-Bit

Labels: ,



Ζυμαρικά σε σχήμα φαλλού !





Πιάστε το τηλέφωνο και αρχίστε να προσκαλείτε κόσμο για φαγητό. Πολλά ή ένα άτομο ανάλογα με τις διαθέσεις σας...!

Έχετε να τους παρουσιάσετε τη νέα σας σπεσιαλιτέ. Ζυμαρικά! Ναι αλλά αυτό το μαγειρεύει όλος ο πλανήτης εδώ και αιώνες. Αυτά τα ζυμαρικά όμως είναι πραγματικά μοναδικά και αξίζει να τα παρουσιάσετε και να τα φάτε όλοι μαζί ή ένας ένας. Είναι τα νέα ζυμαρικά σε σχήμα ανδρικού μορίου! Ζουμερά και απολαυστικά θα λιώσουν στο στόμα σας και θα σας ανοίξουν την όρεξη για περισσότερα...ζυμαρικά!

Η λευκή σάλτσα είναι η αγαπημένη τους και θα δείτε ότι ταιριάζουν απόλυτα ως εικόνα και γεύση! Και λόγω φύσεως, προέλευσης, ονόματος και σχήματος, όσο τα «ζεσταίνεις» τόσο «μεγαλώνουν»...

Όσο πιο πολύ τα βράσετε λοιπόν τόσο θα «φουσκώσουν» και μαζί θα φουσκώσουν και τα μυαλά σας.

Ακάκιε...



Labels: , ,



Νέοι drivers απο την Realtek HD R1.65 2000/XP/Vista x86/x64(WDM driver)



Η Realtek εδωσε στην κυκλοφορία τους νέους της Audio Drivers υποστηριζωντας το Realtek HD Audio Codec για εκδοσεις Vista/WinXP/Win2000/Win2003 .

Παρακάτω είναι οι κωδικοί αριθμοί των προς ενημέρωση συσκευών..

1. Vista WHQL Supporting: ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC861VD, ALC660, ALC662, ALC260, ALC262,
ALC268
2. Windows 2000/XP WHQL Supporting: ALC880, ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC861VC, ALC861VD,
ALC660, ALC662, ALC260, ALC262, ALC267,ALC268
3. HDMI Device WHQL Support: ATI HDMI Devices
4. OS Supporting: Microsoft WindowsXP, Widnows2000, Vista x86/x64
5. Pack with Microsoft High Definition Audio UAAV1.0a(5013)
6. Add/Fix
1.) Customization.
For New architecture:
1.) Customization .
CPL :
1.) Customization.

Labels: ,



Microsoft barcodes


Ένα βήμα παραπέρα σκοπεύει να πάει η Microsoft τα γνωστά σε όλους μας barcodes. Αυτή τη φορά, όμως, η υλοποίηση θα ξεφεύγει από τις γνωστές μονόχρωμες ρίγες ή τα ασπρόμαυρα κουτάκια των 2D barcodes, προσθέτοντας τα χρώματα στην εξίσωση. Για τη δημιουργία των νέων barcodes χρησιμοποιούνται τρίγωνα τεσσάρων ή οχτώ διαφορετικών αποχρώσεων που επιτρέπουν την αποθήκευση μεγαλύτερου όγκου πληροφοριών σε λιγότερο χώρο, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Microsoft.

Τα νέα αυτά έγχρωμα barcodes πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή σε δίσκους DVD προς το τέλος τους έτους, με απώτερο στόχο να επεκταθεί η χρήση τους σε κάθε είδους εμπορικό μέσο αναπαραγωγής [ταινίες, παιχνίδια κ.λπ.]. Βέβαια, η υιοθέτησή τους έχει και κάποια προβλήματα, αφού απαιτείται εκτύπωση σχετικά υψηλής ποιότητας, έγχρωμη ετικέτα και φυσικά νέοι barcode readers, δεδομένου ότι τα καινούργια barcodes δε θα μπορούν να διαβαστούν από τους υπάρχοντες.

Labels: , ,



Σύλληψη 34χρονης για ασέλγεια ανηλίκου




Στη σύλληψη μίας 34χρονης Ελληνίδας που κατοικεί μόνιμα στη Γερμανία προχώρησε το Σάββατο η Ασφάλεια Αττικής, με την κατηγορία της ασέλγειας εις βάρος ανηλίκου έναντι αμοιβής.
Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές, η συγκεκριμένη γυναίκα διατηρούσε εδώ και τρεις μήνες επικοινωνία με έναν 15χρονο στην Ελλάδα μέσω του διαδικτύου και μάλιστα οι συνομιλίες τους είχαν ερωτικό περιεχόμενο.
Η Ελληνίδα έφθασε την Παρασκευή στην Αθήνα από τη Γερμανία, όπου και συναντήθηκε με το 15χρονο αγόρι και ήρθαν σε σεξουαλική επαφή στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής επικοινωνίας τους, η 34χρονη γυναίκα έστελνε δώρα και χρήματα στον ανήλικο και την Κυριακή οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

source: ΑΝΤ1

Labels:



Πέταξε στα... αστέρια

Μετατρέποντας σε πάρτι το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέτριψε με 5-2 το Αιγάλεω και σε συνδυασμό με την γκέλα του Παναθηναϊκού… αγκάλιασε την δεύτερη θέση. Ο Φερέρ ρίσκαρε στην επανάληψη και το 1-1 της ανάπαυλας έγινε 5-1 μέσα σε 21 λεπτά. Χατ-τρικ για τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος με 16 γκολ είναι στο ρετιρέ των σκόρερ. Δύο ασιστ από Λάκη και Σέζαρ. Ο Εντουσέι είχε ανοίξει το σκορ με τον Κουμουρτζί να το «κλείνει» με εντυπωσιακό γκολ στο φινάλε. Έκτη ανατροπή στη σεζόν για τους «κιτρινόμαυρους».

Labels:



Kαυτή Salma Hayek ..




Η Salma Hayek εμφανίζεται στην αμερικάνικη τηλεόραση και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Να είναι αφόρητα σέξι! Τώρα και σε ασανσέρ!

Labels:



Hλιακή ψησταριά !!


Το gadget που βλέπετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον κατα την διαρκεια της ημέρας και εφόσον αυτή ειναι ηλιόλουστη ...

Δουλεύει με solar panels πανω στην σχάρα και είναι σχεδιασμένη να τροφοδοτείτε μοναχα με ηλιακή ενεργεία και χωρίς οποιοδήποτε αλλη εξωτερική βοήθεια (κάρβουνα, υγραέριο)....

Labels:



Ανάκληση αυτοκίνητων Jeep Chrysler



Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η εταιρεία CHRYSLER JEEP DODGE ΕΛΛΑΣ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων JEEP στην Ελλάδα, εκτελούν τις εξής ανακλήσεις αυτοκινήτων:

α) Μοντέλο Wrangler (τύπος ΤJ). Η ανάκληση αφορά 104 οχήματα παραγωγής από 3 Νοεμβρίου 2003 έως 13 Φεβρουαρίου 2006, σε ορισμένα εκ των οποίων είναι δυνατό ο άξονας του πεντάλ του συμπλέκτη να σπάσει και να επιτρέψει εμπλοκή του συμπλέκτη ενώ το πεντάλ είναι πατημένο.

β) Μοντέλα Compass (τύπος ΜΚ49) παραγωγής από 7 Σεπτεμβρίου 2006 έως 18 Νοεμβρίου 2006, Grand Cherokee (τύπος WK) παραγωγής από 18 Οκτωβρίου 2006 έως 6 Δεκεμβρίου 2006, Cherokee παραγωγής από 18 Σεπτεμβρίου 2006 έως 30 Νοεμβρίου 2006 και Wrangler (τύπος JK) παραγωγής από 9 Νοεμβρίου 2006 έως 8 Δεκεμβρίου 2006. Η ανάκληση αφορά 262 οχήματα στα οποία είναι δυνατό το λογισμικό, που είναι προγραμματισμένη η μονάδα του ABS/ESP να μη λειτουργήσει και να επιτρέψει το μπλοκάρισμα των πίσω τροχών σε κάποιες συνθήκες φρεναρίσματος, με ενδεχόμενη απώλεια του ελέγχου κατά την πέδηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως με προσωπική επιστολή, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της JEEP για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Πηγή ΑΠΕ

Labels:



Microsoft & Windows Vista hacks




Ως απάντηση στις συζητήσεις που εξελίσσονται σε πολλά blogs και fora, η Microsoft παραδέχτηκε ότι υπάρχουν hacks που χρησιμοποιούνται από πειρατές για να παρακαμφθεί η διαδικασία ενεργοποίησης του προϊόντος στα Windows Vista. Μάλιστα, σύμφωνα με ένα post του Alex Kochis, Senior Product Manager της Microsoft στα blogs του MSDN, έχουν εντοπιστεί δύο διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι hackers "σπάνε" αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας, αλλά η εταιρεία δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι γι' αυτό. "Εστιάζουμε σε hacks που απειλούν την ασφάλεια των πελατών μας, των συνεργατών και των προϊόντων μας", γράφει ο Kochis.

Αναφορές για την πρακτική παράκαμψης της διαδικασίας activation άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας πριν από ένα μήνα, όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες για το "Vista Loader 2.0", την εξέλιξη ενός crack που είχε δημιουργηθεί από Κινέζους hackers. Στην ουσία, αυτό το crack είναι ένας εξομοιωτής BIOS που παρεμβάλλεται ανάμεσα στην επικοινωνία λειτουργικού συστήματος και hardware και εμποδίζει τον υπολογιστή να ψάξει για ενεργοποιημένο λογισμικό. Ωστόσο, η Microsoft αρνείται την αποτελεσματικότητα και ενός άλλου hack που είχε επίσης τραβήξει την προσοχή λίγες εβδομάδες νωρίτερα, το οποίο λειτουργούσε ως key generator.

Πηγή: CNET News.com

Labels: ,



Έκλεισε και η "Ωρα για Σπορ"



Η "Ωρα για Σπορ" άνοιξε στις 2 Σεπτεμβρίου 1991 και ήταν η τέταρτη αθλητική εφημερίδα, μετά την "Αθλητική Ηχώ", το "Φως" και τον "Φίλαθλο".

Μετά από περίπου 16 χρόνια λειτουργίας, η αθλητική εφημερίδα "Ωρα για Σπορ" αποτελεί παρελθόν για τον αθλητικό Τύπο. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη η ιδιοκτησία της εφημερίδας ενημέρωσε τον αρχισυντάκτη Δημήτρη Καρατζίνα ότι η εταιρία πτώχευσε και δεν χρειάζεται να έρθει κανείς από τους εργαζομένους στα γραφεία.
Η "Ωρα για Σπορ" άνοιξε στις 2 Σεπτεμβρίου 1991 και ήταν η τέταρτη αθλητική εφημερίδα, μετά την "Αθλητική Ηχώ", το "Φως" και τον "Φίλαθλο".
Μάλιστα, αλλάχτηκαν οι κλειδαριές του κτιρίου χωρίς να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες του. To απόγευμα της ίδιας μέρας 50 εργαζόμενοι της εφημερίδας βρέθηκαν έξω από τα γραφεία, ενώ βρέθηκε κι εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του ενώ τους παρότρυνε να πάνε την Πέμπτη στην επιθεώρηση εργασίας.

Με την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ διαδικασία της πτώχευσης, η εταιρία δεν υποχρεούται να πληρώσει τα αναδρομικά και τις αποζημιώσεις που οφείλει στους εργαζομένους της. Κρίμα για τον κόσμο που δούλευε εκεί ..




Labels: ,



Διαστημικό Internet

Ο Αμερικανικός Στρατός σχεδιάζει να δοκιμάσει Internet routers στο διάστημα, σε ένα project που θα μπορεί να ωφελήσει και τους απλούς καταναλωτές και χρήστες όσον άφορα τις δορυφορικές ευρυζωνικές συνδέσεις και τη διάδοσή τους.

Η εταιρεία Cisco και η Intelsat επιλέχθησαν από το αμερικάνικο Υπουργείο Άμυνας για να αναλάβουν και να υλοποιήσουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια το Internet Routing In Space (IRIS) project. Θα βασιστεί σε έναν ειδικό δορυφόρο, στον οποίο η Cisco θα εγκαταστήσει το λογισμικό του IP networking, καθώς και τους αντίστοιχους routers. Αρχικά το σύστημα θα εξυπηρετήσει τις στρατιωτικές επικοινωνίες αλλά μετά τις απαραίτητες δοκιμές ο δορυφόρος θα διαθέτει για καταναλωτική χρήση.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η γέννηση του ίδιου του Internet οφείλεται σε ένα παρόμοιο project και κατόπιν διατέθηκε στους χρήστες και αναπτύχθηκε στο σημερινό World Wide Web.
Οι ωφέλειες από το IRIS συνίσταται στην μετάδοση των πακέτων ΙΡ μεταξύ των δορυφόρων με τον ίδιο περίπου τρόπο που γίνεται η μετάδοση των πακέτων αυτών στο έδαφος, μειώνοντας δραστικά τις όποιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται, κερδίζοντας σε δυνατότητες αποθήκευσης και προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στον τομέα του networking.
Σήμερα, για να μεταδοθεί ένα μήνυμα από ένα απομακρυσμένο τερματικό σε κάποιο άλλο μέσω δορυφόρου, θα πρέπει αυτό το μήνυμα θα πάει στον δορυφόρο και μετά να ξαναγυρίσει στο έδαφος σε έναν επίγειο σταθμό για τη διευθυνσιοδότηση. Ο σταθμός αυτό αναμεταδίδει το μήνυμα αυτό στον δορυφόρο και σε διαφορετική αυτή τη φορά συχνότητα ανάλογα με τον προορισμό του, στον οποίο το στέλνει ο δορυφόρος στη τελική του μορφή. Εξαλείφοντας επομένως τον κύκλο αυτό, οι πάροχοι μπορούν να αυξήσουν την αποθηκευτική δυνατότητα των δορυφόρων, να μειώσουν αισθητά τους χρόνους μετάδοσης και να ελευθερώσουν μεγάλα εύρη συχνοτήτων.
Το IRIS θα υποστηρίζει διαδικτυακές υπηρεσίες φωνής, βίντεο και δεδομένων. Ο πρώτος του δορυφόρος έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Labels: ,



Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

Η Microsoft δημοσίευσε εχθές την προγραμματισμένη δέσμη των security patches, με τα οποία διορθώνονται εξαιρετικά κρίσιμες ατέλειες στο λειτουργικό σύστημα των Windows αλλά και του Content Management Server.

Οι ενημερώσεις αυτές έρχονται μια εβδομάδα μετά την αναγκαστική δημοσίευση ενός κατεπείγοντος patch, που διορθώνει την «τρύπα» που ανακάλυψαν οι hackers για να ελέγχουν υπολογιστές μέσω του τρόπου που τα Windows διαχειρίζονται τα αρχεία .ani (animated cursor files).
Εκτός από την ενημέρωση σχετικά με τον Content Management Server, η Microsoft διορθώνει και επιμέρους προβλήματα που ανακαλύφθηκαν στα Windows Client Server Run-Time Subsystem, στον Microsoft Agent και στις υπηρεσίες Plug and Play.
Συνολικά, τα νέα patches επιδιορθώνουν 7 κρίσιμες ατέλειες, πέντε εκ των οποίων είναι για τα Windows. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Symantec, όλα αυτά τα patches πρέπει να εγκατασταθούν άμεσα, με εξέχον το MS07-020, το οποίο διορθώνει μια υπηρεσία η οποία εκτελείται σε παρά πολύ μεγάλο αριθμό συστημάτων.
Οι System Administrators από τη μεριά τους, πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις ενημερώσεις σχετικά με τον Windows Client Server Run-Time Subsystem (MS07-021) και το Plug and Play (MS07-019), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ασφάλειας.

Labels: , , ,



83 Χρόνια μετά και το ταξίδι συνεχίζεται..


Κι η ιστορία συνεχίζεται...


Ήταν 13 Απριλίου του 1924, όταν οκτώ άνθρωποι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα, για να τιμήσουν τις χαμένες πατρίδες τους. Ήταν η μέρα, που γεννήθηκε η ΑΕΚ. Ένας σύλλογος, που πέρα από τον αθλητισμό, εκπροσωπεί την προσφυγιά, την ορθοδοξία... Στις 13 Απριλίου 2007, η ΑΕΚ συμπλήρωσε 83 χρόνια ζωής. Και μέσα σε αυτή την πορεία της, έζησε στιγμές δόξας, αλλά και πίκρας. Το Sportime.gr, δεν μπορεί να αγνοήσει τα γενέθλια του Δικέφαλου Αετού. Και κάνει μια αναδρομή, στην πορεία της Ένωσης στο πέρασμα των χρόνων. Οι πρώτοι τίτλοι, οι επιτυχίες που ακολούθησαν, οι μεγάλες στιγμές στην Ευρώπη, η μπασκετική Βασίλισσα, η επιστροφή εις την Πόλην το 2004, το ιστορικό φιλικό με την Παρτιζάν Βελιγραδίου την ώρα που ο πόλεμος μαινόταν, τα πρόσωπα που σημάδεψαν την "Μεγάλη Κυρία" της Ελλάδας.

Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης
Ολα ξεκινούν στις 13 Απριλίου του 1924. Στο πατάρι του καταστήματος αθλητικών ειδών Ιωνά & Δημοπούλου στον αριθμό 30 της οδού Πατησίων, 13 άνθρωποι αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια ομάδα, με την ονομασία Α.Ε.Κ. Αυτοί οι άνθρωποι, ήταν οι Αιμίλιος Ιωνάς, Μενέλαος Ιωνάς, Κώστας Δημόπουλος, Μενέλαος Καροτσιέρης, Τιμολέων Τάγαρης, Κώστας Σπανούδης, Μίλτος Ιερεμιάδης και Στέφανος Κεχαγιάς. Το καταστατικό κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου και στις 18 Σεπτεμβρίου 1924 εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο. Ο ΣΕΓΑΣ αναγνώρισε την απόφαση και η ΑΕΚ, ήταν πραγματικότητα! Από τότε, όλα σιγά-σιγά πήραν τον δρόμο τους...

Η Νέα Φιλαδέλφεια και οι πρώτοι τίτλοι
Οι βάσεις για να ισχυροποιηθεί η ΑΕΚ ως ομάδα, μπήκαν το 1929. Τότε, η Ένωση αποκτά το δικό της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εχοντας το δικό τους σπίτι, οι κιτρινόμαυροι έχουν μπει σε ένα δρόμο και τη σεζόν 1931-32 πανηγυρίζουν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους. Το κύπελλο Ελλάδας. Ηγέτης είναι ο βετεράνος Κώστας Νεγρεπόντης και άξιοι συμπαραστάτες οι Μαρόπουλος, Ρίμπας, Σκλαβούνος και άλλοι. Τα επόμενα χρόνια δεν κατακτάται κάποιος τίτλος, αλλά το 1939 η ΑΕΚ γράφει ιστορία. Κι αυτό, γιατί γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που παίρνει νταμπλ. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο καταλήγουν στη Ν. Φιλαδέλφεια και τα πανηγύρια δεν έχουν σταματημό. Την επόμενη χρονιά, το 1940, το πρωτάθλημα χάνεται, αλλά το κύπελλο είναι και πάλι κιτρινόμαυρο.

Ο πόλεμος έφυγε, η Α' Εθνική έρχεται...
Μετά το τέλος του πολέμου, η αθλητική δραστηριότητα ξαναρχίζει στην Ελλάδα και η ΑΕΚ περιμένει μέχρι και το 1949 για να σηκώσει ξανά ψηλά το κύπελλο Ελλάδας. Το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη σεζόν, με την Ένωση να πρωτοπορεί ξανά. Με τον Αγγλο Τζακ Μπίμπι στον πάγκο, γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που βάζει αριθμούς στις φανέλες των παικτών της. Το κύπελλο έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο θεσμό των κιτρινόμαυρων και το 1956 το κατακτούν ξανά, μετά τη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το πρωτάθλημα, όμως, δεν έρχεται και με τη δημιουργία της Α' Εθνικής το 1960, τα δεδομένα αλλάζουν. Η ΑΕΚ θα περιμένει, τελικά, μέχρι και το 1963 για να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια Ελλάδας, όταν θα εξασφαλίσει τον τίτλο με το 3-3 κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην ισοβαθμία, η Ένωση είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων. Οι Παπαϊωάννου, Νεστορίδης, Σεραφίδης, Σοφιανίδης και Σκευοφύλακας, ως πρωτεργάτες, έχουν ανεβάσει την ομάδα και πάλι στην κορυφή!

Το 1964 και το 1966 η ΑΕΚ θα κατακτήσει δύο φορές το κύπελλο, με τον τελικό του 1966 να μη διεξάγεται ποτέ, καθώς ο Ολυμπιακός προτίμησε να μην κατέβει στο γήπεδο. Οι επιτυχίες συνεχίζονται στα 60's, με την Ένωση να πανηγυρίζει και για το πρωτάθλημα του 1968. Τη δεκαετία του '70, που ακολουθεί, όλα σφραγίζονται από την παρουσία του αξεπέραστου Λουκά Μπάρλου...

Ο "θείος Λουκάς"
Το 1971 η ΑΕΚ ανεβαίνει και πάλι στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως πρωταθλήτρια, αλλά στη συνέχεια θα έρθουν δύσκολες στιγμές. Η ομάδα μένει μακριά από τις επιτυχίες και το 1974 αναλαμβάνει τη διοίκηση της ο Λουκάς Μπάρλος. Εκείνη τη στιγμή, λίγοι μπορούσαν να φανταστούν το πόσο σημαντικό ρόλο θα έπαιζε στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος. Ο Μπάρλος μαζεύει σταθερά στην ομάδα ό,τι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική αγορά και ταυτόχρονα επενδύει σε παίκτες από το εξωτερικό, όπως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά και σε προπονητές επιπέδου. Εκτός αυτών, δίνει τα πάντα για να χτιστούν κι άλλες εξέδρες στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και το 1978, τελικά, θα πάρει ένα σοβαρό λόγο για να χαμογελάσει. Η ΑΕΚ φτάνει στην κατάκτηση του νταμπλ, καθώς είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα και θα το επιβεβαιώσει και την επόμενη χρονιά, κατακτώντας ξανά το πρωτάθλημα. Τα πέτρινα χρόνια, όμως, μόλις αρχίζουν...

Η πιο δύσκολη δεκαετία
Από το 1979 το πρωτάθλημα γίνεται επαγγελματικό και αυτό φέρνει σε μειονεκτική θέση, οικονομικά, την ΑΕΚ έναντι των βασικών ανταγωνιστών της. Το κύπελλο του 1983 θα πανηγυριστεί έξαλλα, αλλά δε θα αποδειχθεί κάτι παραπάνω από μια ευχάριστη παρένθεση. Τα διοικητικά προβλήματα της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Μπάρλου, είναι τεράστια, λεφτά δεν υπάρχουν και η Ένωση μένει μακριά από τους τίτλους. Φως στο τούνελ δε φαίνεται να υπάρχει, αλλά το καλοκαίρι του 1988 ο Στράτος Γιδόπουλος, που έχει αναλάβει την προεδρία, ανακοινώνει την πρόσληψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη θέση του προπονητή. Αμέσως, στην ΑΕΚ έρχεται ένας απίστευτος ενθουσιασμός, καθώς ο Σέρβος λατρεύεται από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας.

Η Ένωση δείχνει ικανή να κατακτήσει το πρωτάθλημα και στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την προτελευταία αγωνιστική, είναι πρωτοπόρος και ξέρει ότι και με ισοπαλία, ο τίτλος είναι δικός της. Στα τελευταία λεπτά, οι Οκόνσκι και Τάκης Καραγκιοζόπουλος φεύγουν στην αντεπίθεση και ο τελευταίος πετυχαίνει το πιο σημαντικό γκολ της ζωής του, κάνοντας το 0-1! Ενα γκολ, που έσβησε 10 χρόνια αναμονής! Η ΑΕΚ, είναι και πάλι στην κορυφή!

Η ομάδα-όνειρο...
Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο Μπάγεβιτς συνεχίζει να δουλεύει απολαμβάνοντας μια λατρεία άνευ προηγουμένου στον ελληνικό χώρο. Η ανταπόδωση του, θα είναι η ομάδα που θα παρουσιάσει μέχρι και το 1996. Η ΑΕΚ παίζει ποδόσφαιρο που δεν είχαν ξαναδεί οι Ελληνες φίλαθλοι και την τριετία 1992-93-94, κατακτάει ισάριθμα πρωταθλήματα. Είναι το απόλυτο αφεντικό εκείνα τα χρόνια, αλλά όλα αλλάζουν το 1996. Χρονιά που η Ένωση κατακτά το κύπελλο, αλλά χάνει τον Μπάγεβιτς. Ο Σέρβος αποφασίζει να αποχωρήσει, αποδεχόμενος την πλούσια πρόταση του Ολυμπιακού, επικαλούμενος διαφορές με τον πρόεδρο των κιτρινόμαυρων, Μιχάλη Τροχανά.

... και η κατρακύλα
Το κύπελλο του 1997 πανηγυρίζεται όπως πρέπει, αλλά σιγά-σιγά αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα. Ο Τροχανάς αποφασίζει να πουλήσει την ΠΑΕ στην ENIC και στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ, ανά περιόδους, βρέθηκαν άνθρωποι που δε θα μπορούσε ποτέ κανένας να φανταστεί. Το πρωτάθλημα παραμένει μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια και το κύπελλο του 2000, όπως και αυτό του 2002, μοιάζουν με παρηγοριά στον άρρωστο... Η κακοδιαχείριση στην ΠΑΕ και οι συνεχείς αλλαγές διοικήσεων, έχουν ως συνέπεια τα χρέη να αυξάνουν και σα να μην έφτανε αυτό, το 2003 έρχεται μία από τις πιο μαύρες, ή μάλλον η πιο μαύρη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου. Το γήπεδο στο οποίο μεγάλωσαν γενεές και γενεές, το γήπεδο που ήταν ο ναός όλων των ΑΕΚτζήδων, γκρεμίστηκε μετά από απόφαση του Γιάννη Γρανίτσα...

Στο τέλος της σεζόν 2003-04, η ΑΕΚ ζει δραματικές στιγμές. Ολοι πιστεύουν ότι η μόνη σωτηρία είναι η πτώχευση και ο υποβιβασμός στη Δ' Εθνική, ώστε να καθαρίσει η ομάδα από τα χρέη και να αρχίσει να χτίζεται ξανά. Ο Ντέμης Νικολαΐδης, παίκτης της Ένωσης επί επτά σερί χρόνια και λατρεμένος των οπαδών της, αποφασίζει να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να αναλάβει τη διοίκηση! Ο κόσμος κινειτοποιείται, η κιτρινόμαυρη οικογένεια είναι ενωμένη μετά από πολύ καιρό και το... θαύμα, γίνεται!

Η αναγέννηση
Από το καλοκαίρι του 2004 κι έπειτα, όλα στην ΑΕΚ λειτουργούν επαγγελματικά. Η διοίκηση Νικολαΐδη τείνει να εξυγιάνει πλήρως την Ένωση οικονομικά, αλλά δεν είναι όλα ρόδινα. Αιτία, το γεγονός ότι η ομάδα παραμένει μακριά από το πρωτάθλημα. Ολοι, πάντως, πιστεύουν ότι πλέον γίνεται σωστή δουλειά και οι κόποι όλων, αλλά και η υπομονή περισσότερων, θα ανταμειφθούν. Τα -πραγματικά- πολύ δύσκολα, άλλωστε, έχουν περάσει...

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

Πρωταθλήματα (11)
1939, 1940, 1963, 1968, 1971, 1978, 1979, 1989, 1992, 1993, 1994
Κύπελλα (13)
1931, 1939, 1949, 1950, 1956, 1964, 1966, 1978, 1983, 1996, 1997, 2000, 2002
Σούπερ Καπ (2)
1989, 1996
Λιγκ Καπ (1)
1990

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Ευρωπαϊκός τίτλος στο ποδόσφαιρο, δεν έχει κατακτηθεί. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, θεωρείται και είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η ΑΕΚ, πάντως, έχει καταφέρει να πετύχει κάποια πράγματα στην Ευρώπη, για τα οποία μπορεί να υπερηφανεύεται. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει, ότι είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει προκριθεί, στην ιστορία της, σε προημιτελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών, του κυπέλλου UEFA και του κυπέλλου Κυπελλούχων. Εφτασε, δηλαδή, στους "8" και των -πάλαι ποτέ- τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η μεγαλύτερη πορεία των κιτρινόμαυρων, φυσικά, είναι αυτή του 1976-77, στο UEFA. H μεγάλη ΑΕΚ της εποχής αποκλείει στον πρωτο γύρο τη Ντιναμό Μόσχας, για να ξεπεράσει στη συνέχεια το εμπόδιο της Ντέρμπι. Μια πρόκριση, που πολύ λίγοι περίμεναν. Η νίκη με 2-0 στη Ν. Φιλαδέλφεια, στο πρώτο ματς, δεν πείθει ότι είναι αρκετή, κόντρα σε μια ομάδα που εκείνη την περίοδο ήταν φόβητρο σε Αγγλία και Ευρώπη. Η Ντέμπι παραμένει αήττητη στο γήπεδο της για... χρόνια, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ζήσει μια πολύ εφιαλτική βραδιά στην Αγγλία, αντιμετωπίζοντας την. Η Ένωση, όμως, είναι αποφασισμένη για το αδύνατο και καταφέρνει να προκριθεί επί των πανίσχυρων Αγγλων, με μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 3-2!

Εχοντας πετύχει κάτι τέτοιο, ο Ερυθρός Αστέρας έμοιαζε εύκολη υπόθεση στους "16", για να έρθει η σειρά της ΚΠΡ στους πρημιτελικούς. Ηττα με 3-0 στην Αγγλία στο πρώτο ματς, αλλά στη ρεβάνς η Ν. Φιλαδέλφεια ζει αξέχαστες στιγμές. Η ΑΕΚ καταφέρνει να νικήσει τους Αγγλους με 3-0 και τους αποκλείει στα πέναλτι! Είναι, πλέον, στους ημιτελικούς και η μόνη ομάδα που τη φοβίζει, είναι η Γιουβέντους του Καούζιο, του Φουρίνο, του Αναστάζι κλπ... Τελικά, η κλήρωση στέλνει στο δρόμο των κιτρινόμαυρων τους "μπιανκονέρι" και η μεγαλειώδη πορεία, σταματάει εκεί.

Από εκεί και πέρα, αξέχαστη παραμένει η μεγάλη νίκη με 6-1 επί της Πόρτο τη σεζόν 1978-79, το 1-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης (πρώτη φορά που ηττήθηκε από ελληνική ομάδα) την περίοδο 1985-86, οι δύο νίκες επί της πιο ακριβής Ρέιντζερς όλων των εποχών, τον Αύγουστο του 1994, για να εξασφαλιστεί η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, η παρουσία στους προημιτελικούς του κυπέλλου UEFA και του κυπέλλου Κυπελλούχων τις σεζόν 1996-97 και 1997-98, αντίστοιχα, καθώς και η ισοπαλία με τη Ρεάλ με 2-2 στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", το 2002-03, με την Ένωση να γίνεται η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν έχει ηττηθεί στην έδρα των Μαδριλένων. Φυσικά, το 1-0 επί της Μίλαν τη φετινή σεζόν, σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, από 65.000 ΑΕΚτζήδες που δημιούργησαν ατμόσφαιρα που δε θα ξεχαστεί ποτέ, από όσους την έζησαν.

ΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Πέρα από τους τίτλους και τις ευρωπαϊκές πορείες, πάντως, η ΑΕΚ έχει να θυμάται και άλλες σημαντικές στιγμές στην πορεία της αυτά τα 83 χρόνια. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζουν δύο. Το φιλικό παιχνίδι με την Παρτιζάν Βελιγραδίου το 1999, την ώρα που η πρωτεύουσα της Σερβίας βομβαρδιζόταν συνεχώς από τους Αμερικανούς, αλλά και η επίσκεψη σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης το 2004, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Όταν η ΑΕΚ νίκησε τις βόμβες...
Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία μαίνεται το 1999, με τους Αμερικανούς να ισοπεδώνουν το Βελιγράδι. Στις 7 Απριλίου εκείνης της χρονιάς, η ΑΕΚ γράφει ιστορία ως η μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα που αψήφησε τον πόλεμο και πήγε για να δώσει φιλικό αγώνα με την Παρτιζάν. Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Μελισσανίδη και όλη η κιτρινόμαυρη οικογένεια ανταποκρίνεται, καθώς και πλήθος οπαδών, που ταξιδεύουν για το Βελιγράδι με κάθε μέσο. Οι Σέρβοι αποθεώνουν τους κιτρινόμαυρους και το φιλικό παιχνίδι θα διακοπεί, μετά την ειρηνική είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, για να αγκαλιάσουν τους πάντες. Οι στιγμές είναι συγκλονιστικές και οι παίκτες των δύο ομάδων βγάζουν αναμνηστική φωτογραφία αγκαλιασμένοι, ανακατεμένοι, με το σήμα του "στόχου" να υπάρχει στις φανέλες και των δύο ομάδων. Είναι η στιγμή, που η ΑΕΚ τίμησε κάτι ανώτερο από τους τίτλους. Τίμησε την αξιοπρέπεια της!

"Η ΑΕΚ είναι ιδέα και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν"
Πέντε χρόνια μετά το φιλικό του Βελιγραδίου, η ΑΕΚ ζει και πάλι μια ξεχωριστή στιγμή. Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση της, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη. Την πόλη-μητέρα της Ένωσης. Η αποστολή της Ένωσης επισκέπτεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος προκαλεί συγκίνηση στην ομιλία του, τονίζοντας: "Η ΑΕΚ είναι ιδέα και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν...". Το βράδυ οι διοικήσεις της ΑΕΚ και της Γαλατάσαραϊ δεξίωσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Την επόμενη μέρα διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές πήγαν στην Αγια Σοφιά, ενώ οι εκδηλώσεις εορτασμού των 80 χρόνων από την ίδρυση της ΑΕΚ ολοκληρώθηκαν με τον φιλικό αγώνα Γαλατάσαραϊ–ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν, πάντα σε άψογο κλίμα, και στο ΟΑΚΑ λίγες μέρες αργότερα. Τα 80α γενέθλια της ΑΕΚ, γιορτάστηκαν όπως έπρεπε. Σε κλίμα χαράς, αλλά και συγκίνησης...

ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σε μια μεγάλη ομάδα, είναι δεδομένο ότι έχουν βρεθεί κατά καιρούς και άνθρωποι, σε οποιοδήποτε πόστο, που να ξεχώρισαν. Να πρόσφεραν τόσα, ώστε δικαιωματικά να κέρδισαν μια θέση στην ιστορία του συλλόγου. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι θα αδικήσουμε αρκετούς, αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένους εξ αυτών.

Λουκάς Μπάρλος: Ό,τι και να πει κανείς, δε θα μπορέσει να περιγράψει αυτά που πρόσφερε ο Μπάρλος στην ΑΕΚ. Ο κορυφαίος παράγοντας στην ιστορία του συλλόγου, έφτασε στο σημείο να χρεωκοπήσει προκειμένου να βοηθήσει την Ένωση. Εχτισε μια μεγάλη ομάδα τη δεκαετία του '70, έχτισε τη Σκεπαστή στο γήπεςδο της Ν. Φιλαδέλφειας, πέρασε στην ιστορία ως ο "θείος Λουκάς".

Κώστας Νεστορίδης: Υπέγραψε στην ΑΕΚ το 1957 και μέχρι το 1966 διέγραψε μια μεγάλη πορεία, σαρώνοντας τα πάντα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το 1958 μέχρι και το 1963, ήταν ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Κατέκτησε τίτλους, έζησε μεγάλες στιγμές και έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους παίκτες-σύμβολα της Ένωσης.

Μίμης Παπαϊωάννου: Η καριέρα του στην ΑΕΚ άρχισε το 1963 και μέχρι και το 1980, όταν αποχώρησε από τη δράση, πανηγύρισε την κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων και φόρτωσε τις αντίπαλες εστίες με πάρα πολλά γκολ. Το γεγονός ότι σταθερά αποτελούσ εμεταγραφικό στόχο της Ρεάλ Μαδρίτης, που τότε σάρωνε τα κύπελλα Πρωταθλητριών, μιλάει από μόνο του.

Θωμάς Μαύρος: Γνωστός και ως Θε(ω)μάς, για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Το σύνθημα "ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός", δονούσε τη Ν. Φιλαδέλφεια επί σειρά ετών. Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο με την Ένωση, ενώ αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ και έζησε τη μεγαλειώδη πορεία του 1976-77 στο κύπελλο UEFA.

Στέλιος Μανωλάς: Η σημαία της ΑΕΚ. Εκανε ντεμπούτο το 1980 και έβαλε τέλος στην τεράστια καριέρα του, το 1998. Επί 18 σερί χρόνια τίμησε την κιτρινόμαυρη φανέλα και πανηγύρισε την κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων και τριών κυπέλλων, καθώς και ενός Λιγκ Καπ.

Τόνι Σαβέβσκι: Ο κορυφαίος σε προσφορά ξένος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ και ο πιο συμπαθητικός που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα, καθώς ποτέ δε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Τεράστια κλάση, ο Σκοπιανός ήταν βασικότατο μέλος της ομάδας της δεκαετίας του '90, που εντυπωσίασε τους πάντες με το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Σήμερα, είναι υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ.

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Ποδοσφαιριστής μεγάλης κλάσης, πανηγύρισε τίτλους με την ΑΕΚ, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Ίσως να λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος από το σύνολο του κόσμου, γι' αυτό και η υπερβολική αγάπη μετατράπησε σε άσβεστο μίσος από το 1996 κι έπειτα. Ολοι, όμως, αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά του στην Ένωση.

Ντέμης Νικολαΐδης: Αγαπήθηκε όσο λίγοι ποδοσφαιριστές στην ιστορία της ΑΕΚ, καθώς ήταν οπαδός της και μάλιστα οργανωμένος, από μικρό παιδί. Επαιξε για επτά χρόνια και το καλοκαίρι του 2004 έκανε δυνατό το... αδύνατο, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της ομάδας για να τη σώσει από τη διάλυση. Αυτό και μόνο, είναι αρκετό για να του χαρίσει μια θέση στην ιστορία του συλλόγου.

Στράτος Γιδόπουλος: Ο πρόεδρος που έφερε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1988, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Ως διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, έβγαλε την ομάδα από τα πέτρινα χρόνια, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων.

Δημήτρης Μελισσανίδης: Ηταν το αφεντικό της ΑΕΚ τη διετία 1993-1994, όταν οι κιτρινόμαυροι κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα και έπαιξαν ίσως την καλύτερη μπάλα στην ιστορία τους. Αυτός πήρε και την πρωτοβουλία για το ιστορικό φιλικό με την Παρτιζάν Βελιγραδίου το 1999.

Ο "ΚΑΚΟΣ"

Δυστυχώς για τον Γιάννη Γρανίτσα, έχει μείνει στην ιστορία της ΑΕΚ ως ο πρόεδρος που αποφάσισε να γκρεμίσει τον "ναό" της Νέας Φιλαδέλφειας, χωρίς να έχει εξασφαλίσει ότι θα χτιστεί άμεσα το νέο σπίτι της Ένωσης. Τέσσερα χρόνια μετά, η ΑΕΚ παραμένει άστεγη και φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ, ψάχνοντας να βρει την άκρη σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

"ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"

Η ΑΕΚ, φυσικά, δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Η μπασκετική ομάδα του συλλόγου, η επονομαζόμενη "Βασίλισσα", είναι η πρώτη ομάδα που έφερε ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα, σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Ήταν το 1968, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο κατάμεστο Καλλιμάρμαμο, όταν υπέταξε την Σλάβια Πράγας με 89-82, παρουσία 80.000 οπαδών! Ρεκόρ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Τη φανέλα της Ένωσης φόρεσαν πολλοί μεγάλοι παίκτες και κατέκτησαν πρωταθλήματα και κύπελλα, ενώ το 2000 στη Λωζάννη, κατέκτησε ξανά ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο Σαπόρτα, με το 83-76 επι της Κίντερ Μπολόνια! Σε ό,τι αφορά τον ελληνικό χώρο, έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση 8 πρωταθλημάτων και 3 κυπέλλων.

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Οκτώ πρωταθλήματα στίβου (ανώμαλου δρόμου)
Επτά πρωταθλήματα Πυγμαχίας
Ένα πρωτάθλημα Ποδηλασίας

πηγή :http://www.sportime.gr/football_inside.asp?article_id=46379

Labels:



Μόνο η ΑΕΚ κέρδισε την Μίλαν !

Η Μίλαν που... δεν μπορούσε να πάρει εντός έδρας ισοπαλία από τη Λιλ, έχει φτάσει ως τους ημιτελικούς του Champions League. Οι "ροσονέρι" έχουν περάσει εύκολα από τις Βρυξέλλες, πήραν άνετα ισοπαλία (έχασαν πολλές ευκαιρίες) στη Γαλλία από τη Λιλ, θα μπορούσαν περπατώντας να νικήσουν στη Γλασκώβη τη Σέλτικ (0-0 με πολλές ευκαιρίες) και έκαναν πλάκα στην Μπάγερν μέσα στο Μόναχο.


Η μοναδική τους εκτός έδρας ήττα φέτος στη διοργάνωση, είναι στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ !

Labels: ,



Ελευθερία του Διαδικτύου γιοκ...


Υπο απειλή η ελευθερία του Διαδικτύου στην Τουρκία

Την πιθανή εφαρμογή λογοκρισίας στο Διαδίκτυο εξετάζει η Τουρκία, μετά την φραγή που είχε επιβάλλει τον περασμένο μήνα στο διαδικτυακό τόπο του YouTube.

Η αρμόδια επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου έχει καταθέσει προς ψήφιση πρόταση περιορισμού της απρόσκοπτης πρόσβασης των χρηστών σε ορισμένους διαδικτυακούς τόπους που πιθανόν να φιλοξενούν προσβλητικά, προς το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ, περιεχόμενα.

Οι νομοθέτες της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξέτασαν επίσης το ενδεχόμενο διεύρυνσης της εφαρμογής της απαγόρευσης, ώστε η Τουρκική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών να έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε οποιονδήποτε διαδικτυακό τόπο αμφισβητεί τις αρχές ή την ενότητα του τουρκικού κοσμικού κράτους.

Η τουρκική βουλή αναμένεται να αποφασίσει επί της προτάσεως με τη διαδικασία της ψηφοφορίας σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμα. Δεν χωράει ωστόσω αμφισβολία ότι μια τέτοια εξέλιξη θα συναντήσει την αντίδραση τόσο των χρηστών όσο και των αρμόδιων φορέων, ενώ επαληθεύει για μια ακόμη φορά την αμφιλεγόμενη στάση της Τουρκίας στο ζήτημα της ελεύθερης διακίνησης του λόγου και των ιδεών.
Πηγή EEXI

Labels: ,



Δωρεάν λήψη εφαρμογών 24ωρου..






Η ιστοσελίδα http://giveawayoftheday.com/ ακολουθεί μία νέα, έξυπνη προσέγγιση. Καθημερινά και για μόνο 24 ώρες προσφέρει απολύτως δωρεάν την τρέχουσα έκδοση μίας εφαρμογής και ένός παιχνιδιού.

Όροι:

- Η πρόσφορά για κάθε εφαρμογή και παιχνίδι διαρκεί ακριβώς 24 ώρες.
- Η λήψη και η εγκατάσταση της εφαρμογής ή/και του παιχνιδιού θα πρέπει να γίνουν εντός των 24 αυτών ωρών.
- Η άδεια χρήσης που σας προμηθεύει το site δεν λειτουργεί μελλοντικά. Αυτό σημαίνει ότι αν για οποιαδήποτε λόγο (π.χ. μετά από format) χρειαστεί να εγκαταστήσετε εκ νέου την εφαρμογή/ παιχνίδι, αυτή θα εγκατασταθεί ως shareware.

Επιπλέον πλεονέκτημα αποτελεί και το ότι για την λήψη των αρχείων δεν απαιτείται εγγραφή στην ιστοσελίδα. Έτσι αποφεύγετε και μελλοντικό spam.Γενικά πρόκειται για μία δίκαιη προσφορά. Λαμβάνετε δωρεάν λογισμικό και, αν το βρείτε χρήσιμο, τότε έπειτα από format ή αγορά νέου υπολογιστή το αγοράζετε. Ουσιαστικά πρόκειται για trial εκδόσεις μεγάλης διαρκείας και με την λειτουργία όλων των χαρακτηριστικών της εφαρμογής/ προγράμματος.

Όσοι ενδιαφερόμενοι σπεύσατε. Τέλος, παρότι δωρεάν, καλό είναι να κατεβάζετε μόνο ότι σας είναι χρήσιμο. Μην κατεβάζετε τα πάντα παρασυρόμενοι, διαφορετικά θα επιβαρύνετε την απόδοση του υπολογιστή σας με άχρηστο (για εσάς) λογισμικό.

Για την εφαρμογή της ημέρας: http://giveawayoftheday.com/

Για το παιχνίδι της ημέρας: http://game.giveawayoftheday.com/

Labels: ,



Αλλαγές στα Vista Capable PCs..



Πριν από δύο εβδομάδες, η Dianne Kelly κατέθεσε μήνυση εναντίον της Microsoft επειδή θεώρησε ότι εξαπατήθηκε όταν αγόρασε ένα νέο υπολογιστή με τη σήμανση Vista Capable, αλλά αργότερα ανακάλυψε ότι αυτός μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με την έκδοση Vista Home Basic. Παρ' ότι η Microsoft αρνείται τις κατηγορίες, αυτή η μήνυση μπορεί να στάθηκε η αιτία να αλλάξει η περιγραφή για το πρόγραμμα Vista Capable.

Έτσι, ενώ πριν αναφερόταν πως το λογότυπο Vista Capable χρησιμοποιείται για να διαβεβαιώσει τους πελάτες πως οι υπολογιστές που θα αγοράσουν θα είναι έτοιμοι για αναβάθμιση στα Windows Vista και θα διαθέτουν τις "βασικές δυνατότητες" [core experiences] του νέου λειτουργικού συστήματος, πλέον η περιγραφή τροποποιήθηκε ως εξής: Όλα τα PC με το λογότυπο Vista Capable θα διαθέτουν τις "βασικές δυνατότητες τουλάχιστον σε βασικό επίπεδο" [core experiences at a minimum]. Επιπλέον προστέθηκε η διασαφήνιση πως ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα μόνο στις εκδόσεις Premium, όπως το Aero, "ενδεχομένως να απαιτούν την προσθήκη επιπλέον hardware".

Πηγή :www.e-pcmag.gr/

Labels: , ,



Ελληνικό, το αρχαιότερο κρασί της Ευρώπης





Ελληνικό είναι το αρχαιότερο κρασί στην Ευρώπη, όπως τουλάχιστον μαρτυρεί έρευνα Ελλήνων αρχαιολόγων, που δημοσιεύεται στην έγκυρη αρχαιολογική επιθεώρηση «Antiquity». Η έρευνα βασίστηκε στους 2.460 καμένους σπόρους σταφυλιών και τα 300 φλούδια από σταφύλι ηλικίας 6.500 ετών που βρέθηκαν στον προϊστορικό οικισμό Ντίκιλι Τας (που έχει διατηρήσει το τουρκικό όνομά του), κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Σύμφωνα με τα Νέα, πρόκειται για τα αρχαιότερα πατημένα σταφύλια σε όλο τον κόσμο και τα οποία πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν για να παραχθεί κρασί.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα αφού πρώτα σύγκριναν τους καμένους σπόρους και τα φλούδια με φρέσκα σταφύλια, σταφίδες και πατημένα σταφύλια και αφού είχαν ανακαλύψει πήλινα αγγεία και δοχεία με λαβή, που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά και την κατανάλωση υγρών, καθώς και απανθρακωμένα σύκα κοντά στα κατάλοιπα των σταφυλιών.

Oριστικές απαντήσεις αναμένονται όταν προχωρήσει η ανάλυση στην κεραμική του Ντίκιλι Τας, καθώς τότε θα διαπιστωθεί αν υπήρχε τρυγικό οξύ, το οποίο περιέχεται στα σταφύλια.

Μέχρι στιγμής, το αρχαιότερο σκεύος για κρασί με ίχνη τρυγικού οξέος έχει βρεθεί στο Ιράν και χρονολογείται στην 6η χιλιετία π.Χ.

Labels: ,



Irdeto2 hacked..















Κυκλοφορεί ευρέως η φήμη ότι η συνεργασία ενός Έλληνα και ενός Γερμανού ξεκλείδωσε το irdeto2.

Αν αυτό είναι αλήθεια τότε το "σπάσιμο" του irdeto2 μετά από τόσα χρόνια και με την άμεση συμβολή ενός συμπατριώτη μας από την Βόρεια Ελλάδα είναι γεγονός .

Πάντα τέτοια και ας σκάω τα 60 € για την NOVA, αν μη τι άλλο ευκαιρία οι εταιρίες να επενδύσουν σε τεχνολογία και εμείς οι απλοί συνδρομητές να αναβαθμιστούμε από αυτές τόσο σε συστήματα όσο και σε νέους δέκτες ..

Labels: , ,



Επιστροφή στο κλεινόν άστυ..
















Επέστρεψα σήμερα το πρωί χωρίς ιδιαιτέρα προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο (ελέω της πολύ πρωινής ώρας αναχώρησης )στο κλεινόν άστυ , η παραπάνω εικόνα από το χθεσινό λουκούλλειο γεύμα αποτελεί πλέον παρελθόν και ένα μικρό κομμάτι αυτού που βλέπεται παραπάνω είναι αποθηκευμένο ήδη στο ψυγείο μου για να το δοκιμάσουν φίλοι και γνωστοί :)

Labels: ,



Εκπληκτική Christina..

Christina Aguilera-Candyman


Ίσως ένα από τα καλύτερα μουσικά videoclip που έχω δει το τελευταίο καιρό !
Απολαύστε το..

Labels: ,



Kαλό Πάσχα σε όλους μας !

Labels: ,



Το κόστος φορητότητας είναι παρελθόν


Οι εταιρείες Cosmote, TIM, Vodafone και Q-Telecom ανακοίνωσαν πως καταργούν το κόστος φορητότητας που επέτρετε τη διατήρηση του ίδιου τηλεφωνικού αριθμού κατά τη μεταπήδηση του χρήστη από τη μια εταιρεία στην άλλη.

Labels:



Κάποια Μεγάλη Εβδομάδα ..


Χαμπάρι...

Κάποια χρονιά, την ώρα που την Μεγάλη Πέμπτη ο Χριστός θα σταυρώνεται, θα είμαστε στο ουζερί στη Βάρκιζα και θα περνάμε φίνα με καλή παρέα και μπόλικους ουζομεζέδες. Το επόμενο πρωί θα είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η υπηρεσία που δουλεύουμε θα παραμείνει κλειστή ενώ το βράδυ είτε θα ντυνόμαστε στην τρίχα (όπως την τελευταία φορά που είχαμε πάει Πέγκυ Ζήνα) για να πάμε στον Επιτάφιο (must) είτε επειδή έχουμε πάει πια σε πολλούς Επιτάφιους στη ζωή μας, θα περιμένουμε να περάσει από μπροστά μας ενώ τρώμε σουβλάκια στην πλατεία.

Κάποια χρονιά, θα ξυπνήσουμε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στις 9 παρά δέκα και θα πάμε βιαστικά στην εκκλησία της γειτονιάς μας για να κοινωνήσουμε και θα πετύχουμε την Θεία Κοινωνία λίγο πριν την ολοκληρώση της. Και το χειρότερο είναι ότι δε θα κοινωνήσουμε γιατί καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό αλλά για να μην πάει χαμένη η νηστεία που κάναμε (όσοι και όπως κάναμε) την Μεγάλη Εβδομάδα.

Κάποια χρονιά, θα πάμε στις 12 παρά πέντε στο προαύλιο της εκκλησίας για να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη το οποίο είναι ξεσηκωτικό και οι πιο φασαριόζοι από εμάς θα πετάξουμε και τα δυναμιτάκια μας για να σπάσουμε πλάκα (ή να κόψουμε κάνα χέρι).

Και την ώρα που ο παπάς θα διαβάζει ότι οι εχθροί του Χριστού πρέπει να εξαφανιστούν από μπροστά Του, θα αρχίσουμε να τρέχουμε για να πάμε στο σπίτι και να ξεκοιλιαστούμε στη μαγειρίτσα, στα ψητά και στο τζατζίκι.

Κάποια χρονιά, θα ξυπνήσουμε το πρωί του Πάσχα με το μυαλό στο αρνί, θα περάσουμε την ημέρα ψήνοντας το αρνί και στο τέλος θα κάτσουμε στο τραπέζι για να φάμε το αρνί και χίλιες άλλες δύο λιχουδιές με απώτερο σκοπό να... ξαναξεκοιλιαστούμε.

Α, και θα λέμε και κάνα Χριστός Ανέστη την ώρα που θα πίνουμε τον ένατο κράσο μας.

Κάποια χρονιά, ο Χριστός δε θα αναστηθεί. Και δε θα το πάρουμε καν χαμπάρι.

πηγή: ΓΑΤΑδότης

Labels:



Προβλήματα προκαλεί το τελευταίο patch της Microsoft



[ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ]

Κάνοντας εξαίρεση στο μηνιαίο της πρόγραμμα για updates, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα επείγον patch για την αντιμετώπιση του κενού ασφαλείας που σχετιζόταν με τα αρχεία animated cursor [.ani]. Ωστόσο, πολλοί χρήστες είδαν το λειτουργικό τους να συμπεριφέρεται περίεργα έπειτα από την εγκατάσταση του νέου patch, το οποίο φαίνεται πως δεν είναι συμβατό με hardware της εταιρείας Realtek Semiconductors.


Ως συνέπεια της εγκατάστασης του patch, αρκετοί χρήστες παρατήρησαν προβλήματα με τις κάρτες ήχου και Ethernet, τα οποία διορθώθηκαν μόνο αφού έκαναν επαναφορά συστήματος αφαιρώντας το update. Η Microsoft ήταν ενήμερη για την ασυμβατότητα με τους drivers ήχου της Realtek εκ των προτέρων και έχει ήδη ετοιμάσει ένα update που διορθώνει το πρόβλημα και ένα άρθρο υποστήριξης, αλλά δεν είχε παρατηρήσει κάτι σχετικό με τις κάρτες δικτύου.

πηγή: Pc magazine

Labels:



Compasseo 500 kai Destinator

Ο νέος πλοηγός Compasseo 500 της Packard Bell διαθέτει δορυφορική κεραία και chipset SiRFStarIII που επιτυγχάνουν πολύ καλή λήψη και άμεση ανάκτηση του σήματος θέσης αξιοποιώντας στο μέγιστο την πιο πρόσφατη έκδοση του δημοφιλούς λογισμικού Destinator και τους χάρτες της NGI που ενσωματώνει η συσκευή. Το ελληνικό μενού πλοήγησης προβάλλεται σε έγχρωμη οθόνη αφής TFT-LCD 3,5 ιντσών. Το GPS της Packard Bell είναι ιδιαίτερα εύχρηστο χάρη στις διαδραστικές υπηρεσίες των δισδιάστατων και τρισδιάστατων χαρτών, τις φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά, τη δυνατότητα επιλογής της συντομότερης διαδρομής για κάθε απόσταση και την άμεση ανάκτηση διευθύνσεων από τα υπομενού Ιστορικό, Αγαπημένα και Σημεία Ενδιαφέροντος [POI].

Εκτός από την πλοήγησή σας εντός ή εκτός ασφάλτου, το Compasseo 500 αναλαμβάνει και την ψυχαγωγία σας, αφού ο ενσωματωμένος MP3 player και τα ηχεία του θα σας συντροφεύουν για περισσότερες από 3 ώρες [περίπου 100 τραγούδια σε MP3]. Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες των διακοπών που μεταφέρατε από τον υπολογιστή σας μέσω USB 2.0. Τη φιλοξενία τους στο Compasseo 500 αναλαμβάνουν τα 256ΜΒ της κάρτας μνήμης MMC που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Η συσκευή διαθέτει επίσης υποδοχή καρτών SD για χρήση επιπρόσθετων αποθηκευτικών μέσων.

Πηγή: Packard Bell


Labels: ,



Internet Big Brother

















Το τμήμα Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πιέζει την εταιρεία Verisign να του παραδώσει τα master keys του Internet, προφανώς για να μπορεί να αποκτήσει απεριόριστη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τους servers οποιουδήποτε στον πλανήτη.

Εάν κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες και η κυβέρνησή τους θα μπορούν να εντοπίζουν τα DNS Security Extensions ακόμη και μέχρι τους servers που φέρουν το περιεχόμενο των sites, μαζί με τις ΙΡ διευθύνσεις τους.

Με πιο απλά λόγια αυτό θα σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πράκτορες θα είναι σε θέση να ξετρυπώνουν οποιονδήποτε μέσα στο World Wide Web δίχως την ανάγκη πρότερης εισαγγελικής εντολής, και να ελέγχουν κατά το δοκούν τους διαύλους επικοινωνίας, σύμφωνα με τις εκάστοτε επιθυμίες και επιταγές της Αμερικάνικης κυβέρνησης.

Η πληροφορία αυτή, ότι δηλαδή το τμήμα Εθνικής Ασφάλειας κυνηγάει να αποκτήσει αυτά τα key-signing κλειδιά, τα οποία φυλάσσει για την ώρα η εταιρεία Verisign, αποκαλύφθηκε στα πλαίσια της σύσκεψης της ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) στη Λισσαβώνα.

Αναπόφευκτα πολλές χώρες στον κόσμο εξέφρασαν την ανησυχία τους ή την αντίθεση τους σε μια τέτοια προοπτική. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Heise Online, ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως το θέμα θα συζητηθεί σε ανώτερο επίπεδο μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αρχή Καταχωρημένων Διευθύνσεων του Internet (Internet Assigned Numbers Authority), η οποία είναι υπεύθυνη για το route management μέσα στον οργανισμό της ICANN, θα μπορούσε να επωμιστεί και με τη φύλαξη αυτών των κλειδιών. Αλλά οι Αρχές των Η.Π.Α. διεκδικούν το δικαίωμα να παραβλέψουν την ICANN/IANA και να βάλουν «χέρι» στα master keys του Internet.

Labels: ,



"Ελεύθερα" ψηφιακά αρχεία απο την ΕΜΙ

Μετά την ανοιχτή επιστολή του Steve Jobs προς τη μουσική βιομηχανία τον περασμένο Ιανουάριο, βάσει της οποίας ο πρόεδρος της Apple ζητούσε από τις δισκογραφικές να σταματήσουν να πουλάνε προστατευμένα ψηφιακά τραγούδια, πρώτη η EMI ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στο αγοραστικό κοινό μέρος του καταλόγου της δίχως λογισμικό προστασίας.

Τα εν λόγω προνομιούχα τραγούδια θα πωλούνται λίγο ακριβότερα -$1.29 αντί για $0,99-, αλλά θα χαίρουν υψηλότερης ποιότητας και το σημαντικότερο, θα είναι στη διάθεση του χρήστη να τα εκμεταλλευτεί όπως αυτός θέλει (όπως να τα μεταφέρει μεταξύ διάφορων music players και να τα εγγράψει σε CD), χωρίς περιορισμούς. Οι τιμές ολόκληρων albums θα παραμείνουν οι ίδιες. Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έχουν αγοράσει «κλειδωμένα» τραγούδια της ΕΜΙ θα μπορούν να τα αναβαθμίσουν και να αποκτήσουν την «ελεύθερη» version τους καταβάλλοντας $0,30 για κάθε κομμάτι.

Το iTunes store θα αρχίσει την πώλησή τους τον επόμενο μήνα. Στην EMI ανήκουν μεταξύ άλλων οι Coldplay, η Kylie Minogue και ο Robbie Williams.

«Εμπιστευόμαστε τους καταναλωτές μας», δήλωσε ο Νο1 της ΕΜΙ, Eric Nicoli. «Ανέκαθεν πιστεύαμε πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της μουσικής πειρατείας ήταν η προσιτή και βολική διάθεση του νόμιμου υλικού».
Ειδικοί προβλέπουν πως σύντομα το παράδειγμα της EMI θα ακολουθήσουν και άλλες δισκογραφικές εταιρίες.

Labels: , ,



Ακόμα μια Σκοπιανή πρόκληση..




















Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή καταγγελία του Γ. Καρατζαφέρη στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την νέα πρόκληση των Σκοπίων, η οποία αυτή τη φορά έγινε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο, ότι συμπράττει με τους Σκοπιανούς!!!. Σύμφωνα με τον Καρατζαφέρη, οι Σκοπιανοί μοίραζαν έγχρωμο τρισέλιδο φυλλάδιο στους αρχηγούς κρατών της ΕΕ, όπου απεικονίζονταν αρχαίοι Έλληνες – μεταξύ αυτών και ο Μέγας Αλέξανδρος – σε σκοπιανά νομίσματα!!!

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι από την ελληνική κυβέρνηση – άρα και από τον Κώστα Καραμανλή που συμμετείχε στην Σύνοδο – δεν υπήρξε απολύτως καμία αντίδραση, ούτε διάβημα διαμαρτυρίας έγινε!!!. Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα καταδίκης της προπαγάνδας των Σκοπίων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρνήθηκε την πρόταση του και κατηγόρησε τον Καρατζαφέρη ότι διακατέχεται από φοβικό άγχος! Ο τελευταίος, αφού τόνισε ότι με την κατηγορία αυτή ο δήμαρχος συμπράττει με τους Σκοπιανούς, οι οποίοι κατέθεσαν πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο για την καθαίρεσή του από τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΕ επί θεμάτων για τα Βαλκάνια, αποχώρησε από τη συνεδρίαση έντονα δυσαρεστημένος.
--------------------------------------------------
Πηγή: Αυριανή Μακεδονίας Θράκης 30-3-07
--------------------------------------------------

Labels:



Μαθήματα μαγειρικής

Labels:



Kενό ασφαλείας στους κέρσορες των Windows











H Microsoft δήλωσε την περασμένη Κυριακή οτι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αυτήν την εβδομάδα το patch για ένα κενό ασφαλείας των Windows που ήδη έχει χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις.

Η εταιρία εξέδωσε μια οδηγία για τους κινούμενους κέρσορες την Πέμπτη. Την Παρασκευή είχε ήδη κυκλοφορήσει ο κώδικας που εκμεταλλευόταν αυτό το κενό ασφαλείας. (Για πιο πολλές λεπτομέρειες δείτε στο CNET, το άρθρο "Windows animated cursor attack"). Σε ένα email της, η Microsoft ανέφερε οτι σκόπευε να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο patch στις 10 Απριλίου σαν μέρος των τακτικών ενημερώσεων αλλά πλέον σκοπεύει να το κυκλοφορήσει όχι αργότερα από την Τρίτη λόγω της έκτασης του κινδύνου.

"Αφού οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν νωρίτερα από το αναμενόμενο χρονικό διάστημα, η Microsoft κυκλοφορεί το patch νωρίτερα για να προστατεύσει τους πελάτες της" δήλωσε αντιπρόσωπος της εταιρίας σε email.

Ο κατασκευαστής λογισμικού δήλωσε οτι η ανάλυση των δεδομένων, υπονοεί οτι "οι επιθέσεις και ο αντίκτυπος στους πελάτες είναι περιορισμένος" αλλά η εταιρία ενθαρρύνει τους πελάτες να κατεβάσουν το patch όταν θα είναι διαθέσιμο. Οι πελάτες οι οποίοι έχουν ενεργοποιημένες τις αυτόματες αναβαθμίσεις θα το κατεβάσουν αυτόματα αλλά το patch θα είναι διαθέσιμο και για μεμονωμένο κατέβασμα.
Η Microsoft δήλωσε οτι συνεργάζεται με τις αρχές για να βρεθούν αυτοί που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας για να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε ξένους υπολογιστές.

Πηγή: news.com

Labels: ,



«Πειρατές της Καραϊβικής» Στο τέλος του κόσμου..



Μετά την «Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού» και το «Σεντούκι του Νεκρού», οι «Πειρατές της Καραϊβικής» σαλπάρουν... για την οριστική τους περιπέτεια! Ο γοητευτικός τυχοδιώκτης των θαλασσών Τζακ Σπάροου ξαναχτυπά πιο έτοιμος από ποτέ για νέα κατορθώματα αλλά και νέες... γκάφες.

Με το «Σεντούκι του Νεκρού» να κάνει το καλύτερο `άνοιγμα` όλων των εποχών στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα (220.000 εισιτήρια στο πρώτο τετραήμερο προβολής της), η τρίτη συνέχεια των Πειρατών αναμένεται να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη, ενώ οι ακριβώς ίδιοι συντελεστές και ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ, μαζί με την DISNEY ENTERPRISES INC, εγγυούνται το πολύ υψηλό ποιοτικό αποτέλεσμα. Όσο για τον Τζόνι Ντεπ; Άραγε, μήπως στην προηγούμενη ζωή του ήταν... αρχιπειρατής; Ήταν καιρός η εικόνα που είχαμε στη φαντασία μας για τους πειρατές να αποκτήσει σάρκα και οστά...

Πρωταγωνιστούν: ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ, ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΠΛΟΥΜ, ΚΙΡΑ ΝΑΪΤΛΙ, ΤΖΕΦΡΙ ΡΑΣ
Σκηνοθεσία: ΓΚΟΡ ΒΕΡΜΠΙΝΣΚΙ
Κυκλοφορία: 24-05-2007

Labels: , ,