Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Έχεις ΑΤΙ πάρε δυο παιχνίδια δωρεάν..

Για περιορισμένο χρόνο όλοι οι πελάτες της ATI θα λάβουν ένα δωρεάν αντίγραφο των Half Life 2: Lost Coast και Half Life 2: Deathmatch, δημιουργώντας απλά ένα λογαριασμό Steam.

Περισσότερες πληροφορίες για την δημιουργία του λογαριασμού αλλά και όλα τα απαιτούμενα βήματα θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.steampowered.com/ati_offer1a/

πηγη: pathfinder.gr


Labels: ,



Dangerous Points GR Update Ιουνίου

Μόλις ανέβασα το τελευταίο Update των επικίνδυνων σημείων του Εθνικού Οδικού δικτύου το όλο project έτυχε ευρείας αποδοχής από τα ΜΜΕ . Προχωρώντας δε, ένα βήμα παραπέρα συνεργαστήκαμε με site του εξωτερικού και έτσι τα αρχεία Dangerous Points for Experts θα μπορεί κάποιος να τα κατεβάσει και από το poiplaza και σε άλλα φορμάτ πλην Destinator όπως παρακάτω:



*Utility Version Information*

Name.......................: -=DanGerOuS PoiNtS=-
Update Version............: JUNE 2007
Posted by............ : HaRisG & MinOtaVrS
Posted on............: 31/05/2007


*General Information*


Type: Destinator Utility
Platform : Destinator 6.x, Destinator PN
Cab File: DPGR_U_06_07.cab
Support: Bloka Forum
Date : 31-5-2007

Changelog:
----------
Προστέθηκαν
8 επικίνδυνες διασταυρώσεις
2 επικίνδυνα σημεία
3 επικίνδυνα τμήματα δρόμου
1 αφύλακτη διάβαση
72 επικίνδυνες στροφές
--------------------------------
ΣΥΝΟΛΟ: 86 νέα σημεία

Θα τα βρείτε στο παρακάτω link (special thanks to Βloka.com)

click here !!

Labels: , , , , , , , ,



Microsoft Surface

Την Τετάρτη, η Microsoft παρουσιάζει το "Milan", ένα πρωτότυπο project υπολογιστή "επιφανείας" [surface computer]. Ο επιτραπέζιος υπολογιστής με την επίσημη ονομασία Microsoft Surface, για τον οποίο η Microsoft δημιούργησε και το software και το hardware, είναι εξοπλισμένος με τεχνολογίες ανάλογες με αυτές που παρουσιάστηκαν στην ταινία Minority Report. Ολόκληρη η μονάδα ελέγχεται κατ' αποκλειστικότητα δια της αφής – δεν υπάρχει ποντίκι ή πληκτρολόγιο.

Έτσι, αν ο χρήστης θέλει να ζωγραφίσει, αρκεί να βουτήξει τα δάχτυλά του μέσα στην ψηφιακή μπογιά. Αν πάλι θέλει να επεξεργαστεί φωτογραφίες, με τα δάχτυλά του μπορεί να τις περιστρέψει και να αλλάξει το μέγεθός τους.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να αγγίξουν, αλλά όχι να αγοράσουν το Microsoft Surface, μέσα στο 2007. Τα ακριβά συστατικά που χρειάζονται για να επιτρέψουν σε πολλούς χρήστες να αγγίζουν τη συσκευή ταυτόχρονα, ανεβάζουν το κόστος της στα 10.000 δολάρια. Ως εκ τούτου, στόχος της Microsoft, τουλάχιστον για αρχή, δεν είναι οι τελικοί χρήστες, αλλά οι δημόσιοι χώροι, όπως τα νοσοκομεία, τα εστιατόρια, οι αίθουσες αναμονής, τα καζίνο, κ.ά. Παρ' όλα αυτά, η εταιρεία υπολογίζει πως και οι ιδιώτες θα μπορούν να έχουν στα χέρια τους τον "Milan" μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια.

Το Microsoft Surface αποτελείται από ένα Vista PC με επεξεργαστή Pentium 4 στα 3GHz, 2GB μνήμης και τελευταίας τεχνολογίας κάρτα γραφικών. Η επιφάνεια είναι ανθεκτική στο νερό και στις γρατζουνιές, ενώ πέντε κάμερες υπερύθρων παρακολουθούν τις κινήσεις των δακτύλων και ένας προβολέας DLP στο πλάι δημιουργεί την εικόνα που βλέπουν οι χρήστες.

Για τις ανάγκες της επίδειξης, η Microsoft έχει ετοιμάσει κάποιες δοκιμαστικές εφαρμογές για την επεξεργασία εικόνων και τη ζωγραφική, καθώς και ένα παιχνίδι παζλ, τα κομμάτια του οποίου, όμως, συνθέτουν μια κινούμενη εικόνα video.

Πηγή: e-pcmag

Labels: , ,



Νέος ΚΟΚ από το Σαββατοκύριακο..

http://www.focusmag.gr/id/files/72166/w_w_KOK.jpg

Σε ισχύ τίθεται από το Σαββατοκύριακο ο νέος ΚΟΚ, με στόχο να μειωθούν τα φονικά τροχαία να μπει τάξη στους δρόμους και να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία (λέω εγώ).

Ζώνη ασφαλείας υποχρεούνται να φορούν πλέον οι οδηγοί των ταξί, των λεωφορείων και φορτηγών, ακόμη και οι αστυνομικοί. Ζώνη ασφαλείας θα φορούν υποχρεωτικά και οι επιβάτες των ΚΤΕΛ, όπως και όσοι κάθονται στην μπροστινή θέση των ταξί.

Φωτιά παίρνουν εν τω μεταξύ τα πρόστιμα και διπλασιάζονται. Για μη χρήση ζώνης και παραβίαση των λεωφορειολωρίδων το πρόστιμο ανέρχεται στα 166 ευρώ. Ποσό 334 ευρώ καλούνται να πληρώσουν όσοι παραβιάσουν το "στοπ", ενώ θα αφαιρείται το δίπλωμα από όσους σταθμεύουν σε ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες ή παραβιάζουν φυλασσόμενη διάβαση τρένων.

Κατεβάστε τον νέο ΚΟΚ από εδώ

πηγή: Ant1

Labels: ,



Mozilla Firefox 2.0.0.4 - Final



Ο πολύ αναμενόμενος Mozilla Firefox 2.0.0.4 δόθηκε μόλις πριν λίγο στην κυκλοφορία με πολλά νέα χαρακτηριστικά όπου και μας υπόσχονται ασφαλέστερες και γρηγορότερες περιηγήσεις. Σας δίνω παρακάτω τα απευθείας download links για να μην ψάχνεστε ...

Release Notes

Download Firefox 2.0.0.4 for Windows - 5.73 MB

Download Firefox 2.0.0.4 for Linux - 9.20 MB

Download Firefox 2.0.0.4 for MacOS - 17.6 MB

All Downloads

Labels: ,



Έχε γεια Αμαλία

Το ξημέρωμα της Παρασκευής 25/Μαιου/2007 έσβησε για πάντα η Αμαλία μία κοπέλα που μίλησε στις καρδιές όλων μας.



Το Σαββάτο στις 12.30 μ.μ. από το Νεκροταφείο της Ανάστασης στην Χαραυγή του Πειραιά η Αμαλία έκανε το τελευταίο της ταξίδι σε ένα κόσμο που της έδωσε μόνο πόνο και απαξίωση σαν ασθενή.

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τα αληθινά μας συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους..

Για την ιστορία η Αμαλία έμαθε μόλις πριν από πέντε χρόνια ότι πάσχει από καρκίνο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεκάδες γιατροί έλεγαν ότι πρόκειται απλώς για ιδιοπάθεια, ένας χρόνιος πόνος που δεν μπορούσε να εξηγηθεί. Ένας καλοήθης όγκος στο πόδι της- ένα νευρίνωμα- δεν διαγνώστηκε και δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε καρκίνο που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ποδιού της.

Labels: ,



Θες νεφρό; Nα πάς σε reality

http://www.siliconvalleywatcher.com/mt/archives/Die-Press-Release.jpg
Μετά το Βig Brother και τα συναφή ριάλιτι σειρά έχουν τα reality του πόνου και της απληστίας. Τι άλλο να πω για την φαεινή ιδέα που είχαν οι Ολλανδοί του BNN για την προβολή ΤV reality όπου μια ασθενής σε τελευταίο στάδιο θα επιλέξει μεταξύ τριών ανθρώπων που χρίζουν μεταμόσχευσης νεφρού εκείνον στον οποίο θα δωρίσει τα όργανά της.

Labels: ,



Emergency Phone Charger


Κινητό πλέον έχουμε όλοι. Και δύο είναι τα προβλήματα με αυτά τα διαόλια όταν τα χρειαζόμαστε. Σήμα και μπαταρία. Όταν βρούμε κάτι για το σήμα θα σας ειδοποιήσουμε. Προς το παρόν έχουμε έναν ακόμα τρόπο για να λύσουμε το πρόβλημα της μπαταρίας.

Το
Emergency phone Charger είναι ένα gadget το οποίο μπορεί να φανεί συχνά χρήσιμο. Απόλυτα «ντιζαϊνάτο», αρκετά μικρό και δουλεύει με μπαταρία. Βάζετε μία ΑΑ μέσα και ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται μόνο από το κινητό που έχετε. Έρχεται με τέσσερα καλώδια τα οποία ταιριάζουν στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα της αγοράς.

http://www.shoot.gr/

Labels:



Στατιστικά MinOtaVrS blog

Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω καθημερινά ότι εκτός απο την Ελλάδα το http://minotavrs.blogspot.com έχει φανατικούς οπαδούς τόσο στην Αγγλία και στις ΗΠΑ όσο και στην Γερμανία.

Σας παραθέτω λοιπόν τα τελευταία στατιστικά οπού μπορείτε να διαπιστώσετε την επισκεψιμότητα των τελευταίων 10 λεπτών.

Θα ήθελα να μάθω που βρίσκεστε όλοι εσείς που επισκέπτεστε καθημερινά το blog και περνάτε την ώρα σας σερφάροντας σε αυτό. Αλήθεια λοιπόν, πού μένετε;

Labels: , , , ,



Ψηφοφορία για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Αγγλική Επιτροπή έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο ιστοσελίδα όπου πραγματοποιείται ψηφοφορία, για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Η ψηφοφορία "βολιδοσκοπεί" τις προθέσεις αλλά και τις απόψεις και αντιδράσεις τον πολιτών όλων τον Χωρών για το εάν πρέπει να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα και να τοποθετηθούν στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.
Η ψηφοφορία είναι ανοικτή για όλες τις Χώρες. Μην ξεχάσετε να δηλώσετε και ηλεκτρονικά τα στοιχεία σας έτσι ώστε να αποκτήσει βαρύτητα η ψήφος σας.

πηγή: www.parthenonuk.com

Labels: , ,



Έφυγε... "Κιτρινόμαυρος" o Ριβάλντο !!


Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην Ιστορία της ΑΕΚ είναι γεγονός. Διαβάστε αναλυτικά τό πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Εγώ ένα έχω να πω: "καλώς ήρθες παικταρά μου στην κιτρινόμαυρη οικογένεια".
Για την ιστορία ο "Ρίμπο" πρόλαβε την ανακοίνωση της ΠΑΕ και ανακοίνωσε πρώτος το αίσιο τέλος της μεταγραφής του κατά την αναχώρηση του από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, για την χώρα του.

Labels: , ,



Vista by NoPE Cracking Team

The image “http://www.bloggiando.com/wp-content/uploads/2006/11/windows_vista_cracked_c.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.Ο πόλεμος των χαρακωμάτων μεταξύ Crackers και Microsoft καλά κρατεί, δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί σπασμένη έκδοση των Vista, ούτε φυσικά και η τελευταία. Αυτή τη φορά η NoPE Team ,κατάφερε να σπάσει τα Vista και να δημιουργήσει ένα DVD το οποίο δεν απαιτεί serial number ή κάποιο κλειδί ενεργοποίησης.
Τα crackαρισμένα Windows Vista εμφανίζονται να είναι ήδη ενεργοποιημένα και κάνουν αυτόματες ενημερώσεις με όλα τα τελευταία patches.


Πηγή: gizmodo.com

Labels: , , ,



Οι 100 δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο Google

Ένα νέο χαρακτηριστικό πρόκειται να προσθέσει η Google στην μηχανή αναζήτηση της, εμφανίζοντας πληροφορίες σχετικά με τις «ζωντανές» και καθημερινές αναζητήσεις των χρηστών στο διαδίκτυο.

Όπως έγινε γνωστό, το σχετικό διάγραμμα ή η λίστα με αυτές τις αναζητήσεις πρόκειται να ανανεώνεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις τάσεις και στα ενδιαφέροντα που διαμορφώνουν τα εκατομμύρια χρηστών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αναζητήσεις σχετικές με πορνογραφικό περιεχόμενο, προβλέψεις καιρικών συνθηκών αλλά και γνωστών ιστοσελίδων όπως το myspace δεν θα συμπεριλαμβάνονται στις σχετικές λίστες. Ο τεχνικός λογισμικού Amit Patel, που εργάστηκε πάνω στο συγκεκριμένο project, δήλωσε ότι η υπηρεσία αυτή θα βοηθήσει να καταλάβουμε πράγματα που συμβαίνουν στο διαδίκτυο τα οποία μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε.

Πέρα πάντως από τη ικανοποιημένη περιέργεια αρκετών απλών χρηστών, σύμφωνα με τον Patel, σημαντικότερη θα είναι η προσφορά του νέου αυτού χαρακτηριστικού σε αναλυτές ή ερευνητές του web αλλά και σε δημοσιογράφους οι οποίοι αναζητούν ειδήσεις που θα νιώσουν τον παλμό της στιγμής καθιστώντας τες όσο το δυνατόν πιο επίκαιρες.

πηγή: pathfinder

Labels: , ,



Nokia ανιχνεύουν... κεραυνούς

Όλα τα είχαμε, οι συσκευές για ανίχνευση κεραυνών μας έλειπαν, η Nokia λοιπόν έκανε αίτηση για την κατοχύρωση μιας ευρεσιτεχνίας που θα της επιτρέψει να προσθέσει στα νέα της κινητά τη δυνατότητα να ανιχνεύουν κεραυνούς.
Οι κεραυνοί παράγουν ραδιοκύματα συχνότητας από 10Hz έως 5GHz.
Το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργεί "ήχους" που "ακούγονται" σε ραδιοφωνικούς δέκτες AM/FM ή σε τηλεοράσεις. Η Nokia σχεδιάζει να προσθέσει σχετικό λογισμικό στα τηλέφωνα της, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορούν να ανιχνεύονται και να αναλύονται τέτοιου είδους σήματα, ώστε η συσκευή να προειδοποιεί τον κάτοχό της ότι βρίσκεται σε περιοχή όπου αναμένονται κεραυνοί.

Η πρόγνωση θα γίνεται περίπου 10 λεπτά πριν η καταιγίδα γίνει αντιληπτή στην περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης και το τηλέφωνο θα παρέχει στον κάτοχό του σχετική ηχητική ειδοποίηση για τους επικείμενους κεραυνούς

Πηγή: e-pcmag

Labels: , ,



Πως σχολιάζουμε ένα άρθρο

Διαπίστωσα ότι κάποιοι φίλοι επικοινωνούν με email σχολιάζοντας κάποια άρθρα του minotavrs blog, εδώ λοιπόν σας έχω ένα βιντεοκλίπ τραβηγμένο με το HTC P3300 για το πως κάνουμε comments σε κάθε άρθρο ξεχωριστά. Εδώ θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν έχετε χρόνο και όρεξη να κάνετε σχόλια, έτσι μπορούμε να γνωριστούμε καλύτερα ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις. Μην ξεχνάτε βέβαια ότι ο μοναδικός τρόπος να επιβραβεύσετε ή να καταβαραθρώσετε ένα blog είναι τα δικά σας σχόλια. Βοηθήστε λοιπόν στο να γίνει καλύτερο αυτό το blog.

Labels: ,



Kenwood DDX7029Y Video



Να και το πρώτο βίντεο του minotavrs blog απο το προχθεσινό project. Δείτε λοιπόν το Kenwood DDX7029Y και το ΤV Tuner KTC-V3300E εν δράση. Πέστε μου αν σας άρεσε για να σας ανεβάσω και άλλα videακια με mini review .

Labels: , , , , , ,



Νέα κόλπα απο την HTC στης 5 Ιουνίου

New HTC phones coming in June image 1
Η
HTC, η δημιουργός των γνωστών PPC & Smartphones συσκευών, κάλεσε με μια λιτή πρόσκληση δημοσιογράφους του χώρου για την παρουσίαση των νέων συσκευών της γράφοντας επακριβώς “will be a major announcement, a new mobile experience that will change the way we use and control our phones” .

Η πιάτσα έχει βουίξει ότι θα λανσάρει συσκευές στα πρότυπα ελέγχου του iphone και σε συνάρτηση του ερχομού της Shift Technology by Microsoft αρχίζω να πιστεύω ότι κάτι πολύ καλό θα δούμε στης 5 Ιουνίου.

Η εικόνα που παραθέτω είναι από την πρόσκληση της HTC και του event που θα γινει στης 5 Ιουνίου 11:30am UK time.

πηγή:pocket-lint

Labels: , , ,



Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη

http://www.louistravel.com.cy/images2/weekends_thessaloniki.jpg
Και πάλι πίσω στην Θεσσαλονίκη με την ADSL να τα δίνει όλα και πάλι κατεβάζοντας το τελευταίο επεισόδιο της 3ης Season του Lost.
http://www.tvblanket.com/image/lost_tv_show.JPG
Με την Aθήνα και την Dial Up θα τα πούμε πάλι στα μέσα Ιούνη όπου και θα ολοκληρώσουμε το Project Car Multimedia TV System με την αγορά των ειδικών οθονών για τα προσκέφαλα του X-trail.

Labels: , ,



Eten X500 Review

Eκμεταλλευόμενος το προηγούμενο ΗΤC 3300 review, ζήτησα απο τον φίλο Πάνο (panosha), ο οποίος δραστηριοποιείτε στο forum της εταιρίας NGI (βοηθώντας με τις γνώσεις του, χρηστές της συγκεκριμένης συσκευής και όχι μόνο) την δημιουργία αυτού του review έτσι ώστε να έχουμε μια εναλλακτική πρόταση. Ο Πάνος ανταποκρίθηκε άμεσα και θέλω να τον ευχαριστήσω για την πολύτιμη συμβολή του έτσι ώστε να έχουμε ακομα ενα hot PPC GPS mobile phone review.


Glofiishing with the X500

Κατηγορία Προϊόντος : Quad-band GSM/GPRS/EDGE Pocket PC Phone with GPS

Κατασκευαστής: ΕΤΕΝ

Τιμή : 599,00 € Πλαίσιο

The image “http://img509.imageshack.us/img509/1966/12728732bf0.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Xαρακτηριστικά: Windows Mobile 5.0 with AKU 3.2 (Pocket PC Phone), Samsung S3C2442 400MHz CPU, 64MB RAM, 128MB ROM, quad-band GSM/GPRS/EDGE, 2.8" QVGA (65K-colour) TFT-LCD, 2.0-megapixel CMOS camera with flash, 802.11b/g Wi-Fi, Bluetooth 2.0 (Class 2) + EDR (with A2DP & AVRCP), GPS (SiRFstar III), TMC support, FM radio, microSD, Mini-USB, 113.0mm x 59.5mm x 15.5mm, 146g (με μπαταρία).

Θετικά:

Καταπληκτικής απόδοσης και ευαισθησίας GPS

Το λεπτότερο GPS-PPC-Τηλέφωνο της αγοράς.

Φωτεινή άριστη χρωματικά οθόνη.

Πολύ καλή διαχείριση ενέργειας, μεγάλη διάρκεια και χωρητικότητα μπαταρίας.

Eνσωματωμένα Wi-Fi, Bluetooth, GPS, and FM ράδιο.

Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.

Ισχυρός επεξεργαστής, πολύ καλές επιδόσεις.

Εξελληνισμένο λειτουργικό σύστημα.

Δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης σε windows mobile 6 (Αγγλικά προς το παρόν και Ελληνικά αναμένονται).

Αρνητικά:

Η οθόνη παρουσιάζει στο κέντρο φαινόμενο «κυματισμού» κατά την πίεση. Εμφανές κυρίως σε μπλε φόντο και συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού.

Διάταξη πλήκτρων.

Δεν υποστηρίζει 3G.

Μέτριας ποιότητας δερμάτινη θήκη χωρίς κλπ ζώνης.

Δεν περιλαμβάνει στην συσκευασία βάση στήριξης και φορτιστή αυτοκινήτου.

Κακής ποιότητας φωτογραφίες κ βίντεο.

Τι περιέχει η συσκευασία

1,530mAh Li-ion polymer μπαταρία.

AC φορτιστή.

Δερμάτινη θήκη.

Στερεοφωνικά ακουστικά (με μικρόφωνο, volume control, και shirt clip).

USB καλώδιο συγχρονισμού.

Screen protector.

Getting Started CD (περιέχει Microsoft Outlook 2002, ActiveSync 4.2 και manual).

Οδηγό γρήγορης χρήσης.

Αναλυτικά

Το Χ500 συγκεντρώνει την επεξεργαστική ισχύ του Μ600 και το GPS του G500 σε ένα σύνολο με ακόμα καλύτερες επιδόσεις που στηρίζονται στον 400MHz επεξεργαστή της Samsung. Με την εμφάνιση μάλιστα της νέας “windows crossbowROM η συσκευή αποκτάει άλλο αέρα αυξάνοντας σημαντικά τη «διάρκεια ζωής» της . Πολύ καλή υποστήριξη συνδεσιμότητας μέσω ισχυρού Wi-Fi και Bluetooth από τη μία μέτριος όμως φωτογραφικός φακός από την άλλη.

Οι σχεδιαστές κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη κι όμορφη συσκευή που δεν μοιάζει με καμιά άλλη ως τώρα, τοποθετώντας το λογότυπο Glofiish στο κάτω μέρος της οθόνης. Στην ίδια σχεδιαστική λογική υπακούουν κ τα πλήκτρα, κάτι, όμως που φαίνεται να έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά την χρηστικότητα του κεντρικού pad αφού το κεντρικό κουμπί είναι βυθισμένο προς τα μέσα αντί να εξέχει.

Στο εμπρόσθιο μέρος, εκείνο που κυριαρχεί είναι η καταπληκτική οθόνη 2.8" QVGA (240 x 320) με άψογη απόδοση χρωμάτων και πολύ μεγάλη φωτεινότητα, πράγμα σημαντικότατο για μια συσκευή που θα χρησιμοποιηθεί για πλοήγηση, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Θα πρέπει, όμως, να σημειώσουμε το αρνητικό «φαινόμενο της σταγόνας» που παρουσιάζει όταν η οθόνη πιέζεται με το δάχτυλο ή τη γραφίδα, κάτι που προφανώς αποτελεί κατασκευαστική «ιδιοτροπία», αποτέλεσμα, πιθανώς, του λεπτού προφίλ της συσκευής, χωρίς, όμως, αυτό να αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα πέραν του αισθητικού μέρους.

Στο κάτω μέρος δέχεται μια micro SD κάρτα για αύξηση του αποθηκευτικού χώρου, που δεν προστατεύεται αλλά κουμπώνει καλά. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η θύρα mini USB για την επικοινωνία με το PC και η θέση του stylus.

Στην αριστερή πλευρά υπάρχουν τα κουμπιά της έντασης, το πλήκτρο της ηχογράφησης και η είσοδος των ακουστικών. Αντίστοιχα δεξιά βρίσκουμε το κουμπί εκκίνησης/αναμονής και το πλήκτρο της 2.0-megapixel CMOS κάμερας με φλας που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής. Δυστυχώς οι επιδόσεις της και σε φωτογραφίες και σε video είναι μετριότατες.

Κατά την πρώτη εκκίνηση της συσκευής εγκαθίστανται πάνω από 20 extra εφαρμογές της ΕΤΕΝ, κάποιες εκ των οποίων κρίνονται απαραίτητες ενώ άλλες φάνηκε κατά τη χρήση τους να δημιουργούν μικροπροβλήματα . Υπάρχει, φυσικά, η επιλογή προσθαφαίρεσης τους, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να φέρει τη συσκευή «στα μέτρα του».

Η συσκευή εκκινεί έχοντας ελεύθερα περίπου 57 ΜΒ αποθηκευτικού χώρου, (ανάλογα τη ROM και με την προϋπόθεση να έχουν αφαιρεθεί τα αρχεία εγκατάστασης των προγραμμάτων της ΕΤΕΝ) και με 31 ΜΒ ελεύθερη μνήμη για προγράμματα. Οι παραπάνω ποσότητες ελεύθερης μνήμης κρίνονται ικανοποιητικές χωρίς να υπάρχει φόβος δυσλειτουργίας από έλλειψη αυτής ακόμα κ κατά την ταυτόχρονη κ πολύωρη χρήση πολλών κ απαιτητικών προγραμμάτων.

Το τηλέφωνο της συσκευής συμπεριφέρεται αρκετά καλά, φαίνεται, δε, να έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα χαμηλής έντασης του ακουστικού που υπήρχε σε προηγούμενες συσκευές της ΕΤΕΝ. Το μεγάφωνο της συσκευής έχει ικανοποιητική ένταση και απλά καλή ποιότητα ήχου.

Πλοήγηση

Ας έρθουμε τώρα στο θέμα της πλοήγησης. Το Χ500 δοκιμάστηκε με αρκετά προγράμματα με χρήση GPS και είχε παντού την ίδια καλή συμπεριφορά, κάτι που οφείλεται στην καταπληκτική απόδοση του ενσωματωμένου GPS (SiRFstar III) συνεπικουρούμενου από την εφαρμογή για την ενημέρωση της εφημερίδας των δορυφόρων.

Aς ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με το Destinator 6 με το οποίο υπάρχει άριστη συνεργασία. Το πρόγραμμα μπορεί να εγκατασταθεί είτε στη βασική μνήμη είτε στην κάρτα μνήμης με εξίσου καλά αποτελέσματα και χωρίς καθυστερήσεις στην έναρξη η το κλείσιμο του. To κλείδωμα της θέσης μας κατά την έναρξη του προγράμματος γίνεται ταχύτατα και σπάνια θα ξεπεράσει τα 30’’. Πέρα από τον μεγάλο αριθμό δορυφόρων που βλέπουμε συνήθως (9-11) είναι εντυπωσιακή η ισχύς του σήματος της λήψης. Οι ήχοι πλοήγησης ακούγονται καθαρά και έχουμε την δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης από τα πλαϊνά κουμπιά της συσκευής. Επίσης λειτουργούν άψογα τα SMS μέσα από το πρόγραμμα.

Στα σημαντικά τώρα, ο υπολογισμός διαδρομής είναι ταχύτατος και γίνεται σε 2-5’’ για οποιαδήποτε σχεδόν διαδρομή εντός Ελλάδας. Επίσης ο επαναυπολογισμός διαδρομής λειτουργεί άψογα. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο επαναυπολογισμός γίνεται ακαριαία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ίσως χρειαστούν λίγα μέτρα, αλλά ακόμα και μέσα σε πόλη με κοντινούς δρόμους είναι απίθανο να περάσουμε τον επόμενο δρόμο και να μην έχει γίνει ο υπολογισμός της νέας διαδρομής. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ποτέ δεν θα χαθείτε μέσα στην πόλη ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Πραγματικά, αυτό το GPS συμπεριφέρεται καλύτερα από πολλές εξωτερικές συσκευές πλοήγησης.

Θα πρέπει, τέλος, να τονίσουμε την πολύ καλή διαχείριση ενέργειας που σε συνδυασμό με την μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία, χαρίζει ικανοποιητικότατη αυτονομία στη συσκευή. Με 10-20 λεπτά κλήσεων και 2 ώρες πλοήγηση την ημέρα, δεν θα χρειαστείτε το φορτιστή για 2 μέρες περίπου. Αν ασχοληθείτε αποκλειστικά με την πλοήγηση, η μπαταρία θα λειτουργήσει από 4-6 ώρες.


Συμπέρασμα

Αν θέλετε GPS-PPC-Phone, το Χ500 αποτελεί μια άριστη επιλογή που θα σας κρατήσει για πολύ καιρό παρέα, με καλό τηλέφωνο και καταπληκτικό GPS, καθιστώντας το ένα «μηχανάκι» που ειδικά με την προσθήκη των windows mobile 6 δείχνει να «πετάει».

Labels: , , ,



Video που σοκάρει ..



Παρακολουθήστε προσεκτικά αυτό το σοκαριστικό video που μόλις έλαβα από τον φίλο μου τον Γρηγόρη. Είναι από την Ιρλανδέζικη τηλεόραση στα πλαίσια της εκστρατείας κατά των τροχαίων δυστυχημάτων. Μακάρι να είχαμε και εδώ αντίστοιχα adverts μήπως και κάποιοι που την έχουν δει γρήγοροι έβαζαν μυαλό ...

Labels: , , , ,



Με λένε Jimmy και σε γήπεδα σαλτάρω

Αθωώθηκε ο Jimmy Jump Ένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν τον μεγάλο τελικό της Αθήνας και δεν έδειξε ο τηλεοπτικός φακός, έπειτα από απαίτηση της Uefa είναι η είσοδος του Καταλανού Jimmy Jump στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Ο Jimmy είναι γνωστός για ένα πράγμα, για την ικανότητα του να σαλτάρει τα κάγκελα και να εισέρχεται εντός των αγωνιστικών χώρων αεράτος και σφεράτος, είτε αυτοί φιλοξενούν αγώνες ταχύτητας ειτε τελικό Champions League. Ο Jimmy μόλις είχε κάνει πράξη την απειλή που είχε δηλώσει πέρυσι στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», όπου και διέσπασε τέσσερις ελέγχους της Αστυνομίας χωρίς να έχει εισιτήριο. Ο Καταλανός έφτασε στην Ελλάδα δύο ημέρες πριν από τον αγώνα φορούσε καπελάκι και είχε αφήσει γένια για να μην αναγνωρίζεται. Τελικά, έπειτα μία ημέρα στο κελί της φυλακής, από χθες είναι ελεύθερος. Ο δικαστής του αυτοφώρου βλέπετε είχε δίλημμα, πώς να αντιμετωπίσει αυτόν τον περίεργο τύπο και τι ποινή να επιβάλει σε έναν προφανώς εκκεντρικό τύπο που αυτοσυστήνεται ως Jimmy Jump και σκοπό της ζωής του έχει την εισβολή και την προβολή; Η αθώωσή του, χθες το πρωί, ήταν η δικαίωση του Καταλανού που χτίζει όλο και πιο στενές σχέσεις με την Ελλάδα.

Labels: ,



Biennale Τέχνης στην Θεσσαλονίκη




Την πρώτη της εμφάνιση κάνει από αύριο Δευτέρα 28 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη μια σημαντική διοργάνωση η οποία φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, η 1η Μπιενάλε σύγχρονης Τέχνης. Με τίτλο "Ετεροτοπίες" η φετινή Μπιενάλε θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και κατά την διάρκεια της θα φιλοξενήσει 160 καλλιτέχνες από 37 διαφορετικές χώρες των οποίων τα έργα τους θα εκτεθούν σε 26 χώρους στην Θεσσαλονίκη με βασικούς χώρους τις Αποθήκες Γ και Β1 του λιμανιού και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Ας στηρίξουμε λοιπόν, όλοι μας αυτή την προσπάθεια .

Labels: ,



Το Θαυματουργό νερό


Το νέο super παρασκεύασμα από επιστήμονες της Καλιφόρνια λέγεται ότι επουλώνει πληγές και σκοτώνει ιούς όπως το ανθεκτικό ενδονοσοκομειακό βακτήριο MRSA. Το νερό αυτό έχει την ιδιότητα να είναι υπερ-οξειδωμένο με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών. 'Οπως αναφέρει το BBC η καλιφορνέζικη εταιρία Occulus διατείνεται ότι το νέο παρασκεύασμα μπορεί να σκοτώσει ιούς, βακτήρια, μύκητες και είναι αποτελεσματικό κατά των διαβητικών ελκών.

Labels:



Ας πρόσεχε...



Ένας Ιταλός ο οποίος αποφάσισε να κάνει μια βόλτα στην παραλία με την ερωμένη του μάλλον θα το πληρώσει ακριβά, καθώς έκανε το λάθος να χαιρετήσει τηλεοπτικό συνεργείο που κάλυπτε τον ποδηλατικό Γύρο της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να τον ανακαλύψει η σύζυγο του.

Η περίπτωση του έκανε το γύρο των ιταλικών media, τα οποία αναφέρουν ότι ο άνδρας βρισκόταν με την, κατά πολύ νεότερη, ερωμένη του σε τρυφερές περιπτύξεις σε παραλία της βόρειας Ιταλίας όταν τους «συνέλαβε» ο τηλεοπτικός φακός.

Ο Ιταλός χαιρέτησε το τηλεοπτικό συνεργείο που βρισκόταν σε ελικόπτερο, με αποτέλεσμα η κάμερα να ζουμάρει επάνω στο ζευγάρι την ώρα που γινόταν η απευθείας μετάδοση του Γύρου της Ιταλίας. Ο κουνιάδος του που παρακολουθούσε τον αγώνα νόμιζε ότι η γυναίκα ήταν η αδερφή του και της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει ότι την είδε στην τηλεόραση δίπλα στο σύζυγο της. Έκπληκτος όμως, ανακάλυψε ότι η αδερφή του ήταν σπίτι μόνη της.

Ο άνδρας γύρισε σπίτι μαυρισμένος από τον ήλιο αλλά μάλλον την επόμενη μέρα ήταν ακόμα πιο μαύρος, λόγω «παντόφλας»…



www.contra.gr

Labels: ,



Τοποθέτηση Car Multimedia TV System

http://i18.tinypic.com/4pbmyqc.jpg


Σήμερα θα βρίσκομαι τις περισσότερες ώρες στο κατάστημα Car Audio & Navigation Systems του κ. Σπυρόπουλου για την πολυαναμενόμενη τοποθέτηση του Car Multimedia TV System στο X-Trail το οποίο περιλαμβάνει τον Δέκτη Kenwood DDX7029Y , το ΤV Tuner KTC-V3300E και την έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας Vision JY652.

Το κατάστημα Car Audio & Navigation Systems του κ. Σπυρόπουλου το οποίο βρίσκετε στην Κρήτης 1 & Ανεξαρτησίας γωνία στην Αργυρούπολη, συνεργάζεται άμεσα με το κατάστημα του Καλογερόπουλου στο Ψυχικό και η εξυπηρέτηση μέχρι τώρα είναι υψηλού επιπέδου όπως μας έχει άλλωστε συνηθίσει το brand name Kαλογερόπουλος.

Σας παραθέτω λοιπόν snapshots από το όλο project.

Labels: , , , , ,



Olive Oil Bra, η νέα τρέλα


Η νέα μόδα που μας έρχεται από την αλλοδαπήν και σαρώνει στο διάβα της τα πάντα λέγεται olive oil bra και έχει αρχίσει ήδη να αποκτά φανατικές οπαδούς και στην χώρα μας.

Είναι η νέα επανάσταση στα γυναικεία bra (στηθόδεσμο) και το μυστικό του είναι ότι περιέχει αντί για γέμισμα σιλικόνης , αρκετή ποσότητα ελαιόλαδου (ανάλογα με το μέγεθος) το οποίο δένει με την κίνηση του στήθους και το κάνει να φαντάζει φυσικό και γεμάτο !! H τιμή του ξεκινάει απο 120€ και θα το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα..

Labels:



Back to Athens

http://www.friendlyplanet.com/images/athens-parthenon-greece-big.jpg
Ενώ οι Αθηναίοι φεύγουν από το κλεινών άστυ, ελέω του κατά συνθήκη τριημέρου, εγώ επιστρέφω γι' ακόμα μια φορά στην ξελογιάστρα Αθήνα. Βλέπετε επαγγελματικές υποχρεώσεις με κρατούν "δέσμιο" της νύφης του θερμαϊκου με αποτέλεσμα όποτε βρίσκω ευκαιρία να κατεβαίνω κάτω για να δώ τους δικούς μου.
http://www.ryerson.ca/acs/usersguide/graphics/copyingfilesbetweencomputers/dial.png
Το μόνο κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι συνηθισμένος στην ταχύτατη ADSL σύνδεση της Θεσσαλονίκης, η φτωχή πλην τίμια Dial Up με κουράζει πολύ κάθε φορά που βρίσκομαι κάτω. Θεωρώ λοιπόν ότι με την κατηφόρα που έχουν πάρει οι τιμές ADSL θα πρέπει κάποια στιγμή να αναβαθμιστώ. Μέχρι τότε όμως η επικοινωνία μας δεν διακόπτεται και η Dial Up θα φροντίσει να σας ενημερώνει καθημερινά.

Labels:



Serra μέχρι και το 2011

Photo: IN TIME


Με μια λιτή ανακοίνωση Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση της συνεργασίας της με τον κ. Lorenzo Serra Ferrer .O προπονητής της ομάδας υπέγραψε νέο συμβόλαιο, διάρκειας τεσσάρων χρόνων .Αυτή την ώρα αναχωρεί η αποστολή για την Ν. Υόρκη για το παιχνίδι με την Benfica στο Giant Stadium". Ο φιλικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 14.15 (21.15 ώρα Ελλάδος) την Κυριακή 27/5 και θα μεταδοθεί απο τον Alpha . H oμάδα θα προπονηθεί το Σάββατο στις 11.30 στο "Giant Stadium"

Labels:



Kρίμα για τις Σέρρες

Ìéá üøç ôçò êåíôñéêÞò ðëáôåßáò ôùí Óåññþí


Πριν λίγο καιρό επισκέφθηκα με κάτι φίλους την πόλη των Σερρών και είπαμε να πιούμε έναν καφέ και να δοκιμάσουμε τα τοπικά γλυκά στην κεντρική πλατεία . Προτιμήσαμε ένα μικρό cafe το οποίο είχε πολλά από τα τοπικά γλυκά, η εξυπηρέτηση άμεση και τα γλύκα πεντανόστιμα αυτό όμως που μας έκανε πολύ κακή εντύπωση ήταν ότι το μαγαζί δεν διέθετε τουαλέτα. Όταν ρωτήσαμε που είναι μας ενημέρωσαν ότι το μαγαζί δεν έχει WC αλλά επειδή το κτίριο το διαχειριζόταν ο δήμος θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις δημοτικές τουαλέτες οι οποίες ήταν στα 50 μετρά.
Όταν πήγαμε εκεί διαπιστώσαμε ότι ο καθένας μας έπρεπε να πληρώσει κατά την έξοδο 1 € για τα 2 φύλλα χαρτί υγείας που μας έδωσαν κατά την είσοδο !!

Πανοραμική θέα των Σερρών

Όταν το έκανα θέμα τόσο στο μαγαζί όσο και σε αυτούς που απαιτούσαν με brutal τρόπο τα χρήματα , οι δικαιολογίες που ακούστηκαν ήταν από αστείες έως περίεργες, με αποτέλεσμα να μας αφήσουν τις χειρότερες εντυπώσεις . Αν όλα αυτά τα εξωπραγματικά που ειπώθηκαν είναι αλήθεια, τότε είναι κρίμα και άδικο για τον Δήμο Σερρών γιατί έτσι δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις σε όλους αυτούς που επισκέπτονται την πόλη τους για πρώτη φορά. Για την ιστορία τα χρήματα πληρώθηκαν κανονικότατα μην θέλοντας να δημιουργήσουμε περισσότερη αναστάτωση !!

Labels: , , ,