Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Νέος Opera Mobile 9.7



Ο επερχόμενος Opera Mobile 9.7 για Windows Mobile touchscreen devices θα φέρει αρκετές και σημαντικές βελτιώσεις στον τρόπο που εμφανίζονται οι ιστοσελίδες μέσα απο τις κινητές συσκευές.

Κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά στην έκδοση Opera Mobile 9.7 Beta είναι:

* Βελτιωμένη απόδοση και σχεδίαση ιστοσελίδων via Presto 2.2 rendering engine
* Opera Turbo σε mobile έκδοση θα καταναλώνει 80% λιγότερο bandwidth.
* Βελτιωμένος ανεξάρτητος Widget manager.
* Υποστήριξη για Google Gears
* Yποστήριξη OpenGL ES.

O Opera Mobile 9.7 αναμένεται, στο πρώτο μισό του 2009.
[via]

Labels: , , , , , ,



Η Forthnet ελέγχει IPs για Card Sharing


Κάντε click στην εικόνα για μεγέθυνση

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού DSTV που ειδικεύεται στα δορυφορικά, η NOVA σκληραίνει την στάση της και μετά το εξώδικο, στους διαχειριστές του justin.tv και του blog troktiko, έδωσε την έγκρισή της στην FORTHNET στο να ελέγξει και καταγράψει όλες τις IP πελατών της, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς μοιράζουν η μοιράζονται κλειδιά από κάρτες NOVA, το γνωστό και ως internet card sharing.

Όπως γράφετε στο περιοδικό, έχει γίνει αίτηση στην εισαγγελική αρχή έτσι ώστε να εξαναγκασθούν και οι άλλοι παροχείς να κάνουν το ίδιο, δίνοντας έτσι τα στοιχεία των πελατών τους που χρησιμοποιούν αυτόν τον παράνομο τρόπο διαμοίρασης.

To θέμα αμέσως έλαβε διαστάσεις στο δορυφορικό και Internetικό γίγνεσθαι και κάποιοι χρήστες ήδη ετοιμάζονται να κάνουν καταγγελία στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων θίγοντας έτσι το ευαίσθητο θέμα του προσωπικού απορρήτου.

Μάλιστα σε συζητήσεις χρηστών γράφεται τόσο ότι η Forthnet έχει στείλει σχετικό memo στην HOL, όσο ότι στην Κατερίνη ήδη συνελήφθησαν κάποιοι για αυτό τον λόγο.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Forthnet έχει αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της NOVA εδώ και 11 μήνες.

Labels: , , , , , , ,



Last.fm τέλος το δωρεάν streaming


To γνωστό website του last.fm Radio, αποφάσισε να σταματήσει την δωρεάν αναμετάδοση μουσικής, χρεώνοντας πλέον τους συνδρομητές του με 3 ευρώ ανά μήνα.

Η αλλαγή αυτή ισχύει για όλους τους ακροατές του εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, Μεγάλης Βρετανίας και Γερμανίας. Οι ακροατές αυτών των χωρών θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του last.fm Radio δωρεάν.

Για τις υπόλοιπες όμως θα χρειαστεί να χρεώνει τους ακροατές προκειμένου να μπορεί να καταβάλει χρήματα για τα πνευματικά δικαιώματα.

Οι μέχρι τώρα αντιδράσεις των χρηστών είναι πολύ αρνητικές για το last.fm, με αρκετούς από τους χρήστες του να ισχυρίζονται πως προτιμούν να διαγράψουν το λογαριασμό τους από το να πληρώσουν.
[via]

Labels: , , , ,



Εφαρμογή της θερινής ώρας




Στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Μαρτίου 2009 οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει γυρίσουν μία ώρα μπροστά.

Η αλλαγή μπορεί να γίνεται στις 3:00 το πρωί αλλά ως είθισται οι περισσότεροι την αλλάζουμε από πριν... η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την 25η Οκτωβρίου και εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Labels: , , , ,



Firefox 3.0.8 Critical Security Update



Ακόμα ένα update με την ένδειξη Critical δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία από το Mozilla Foundation, έτσι ο δημοφιλής browser Mozilla Firefox έφθασε αισίως την έκδοση 3.0.8.

Fixed in Firefox 3.0.8

MFSA 2009-13 Arbitrary code execution through XUL element
MFSA 2009-12 XSL Transformation vulnerability

However, Bug 485217, reported on Wednesday as a "Zero Day" security flaw has been identified as resolved.

Resolved/Fixed: Bug 485217 – Exploitable crash in xMozillaXSLTProcessor::TransformToDoc

Update: Via Ryan Naraine, the second bug fixed in the security update was the drive-by download issue used to win the CanSecWest competition

Όσοι δεν θέλετε να περιμένετε το automatic update δεν έχετε παρά να το κατεβάσετε από το παρακάτω links.

Download : Mozilla Firefox 3.0.8
Download : Mozilla Firefox 3.0.8_en_win32

Labels: , , , , ,



Μπύρα FIX ... ξανά κοντά μας



Όσοι είμαστε μιας κάποιας ηλικίας μπορούμε να πανηγυρίζουμε!
H ιστορική μπύρα FIX που γεννήθηκε την εποχή του Όθωνα, με τις πολύχρονες δικαστικές διαμάχες και τα τόσα διαφορετικά σήματα, φαίνεται ότι είναι και πάλι κοντά μας πιο επίσημα απο ποτέ , συνεχίζοντας έτσι τα 145 χρόνια ιστορίας της.

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Χήτος, που η εταιρία του εμφιαλώνει το νερό Ζαγόρι, προχώρησε στην εξαγορά από τον κ. Βασίλη Κουρτάκη, του συνόλου των μετοχών της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ΑΕ, η οποία από το 2005 κυκλοφορεί την παραδοσιακή μπύρα Fix .

Η ιστορία της μπύρας Fix ξεκινά το 1864 από το Κολωνάκι και τον Ιωάννη Φιξ, ο οποίος κατάφερε να πάρει από το βασιλιά Οθωνα το προνόμιο του μονοπωλίου, που διατηρήθηκε ως το 1963.

Η ανάμιξη του ονόματος της οικογένειας σε πολιτικές διαμάχες, τη δεκαετία του 1960, είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευσή της το 1982 με συσσωρευμένα χρέη 6 δισ. δραχμών.

Η μπύρα FIX θα παράγεται πλέον στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των Ελληνικών μικροζυθοποιών, που βρίσκονται στην περιοχή Αυλίδα της Ευβοίας.

Το προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος σε βαρέλι 30lt σε 250-300 επιλεγμένα σημεία (εστιατόρια & bar), ενώ την Άνοιξη του 2010 θα γίνει το λανσάρισμα της γυάλινης κι αλουμινένιας συσκευασίας.

Labels: , , , ,



Πλησιάζει η "Ώρα της Γης"



Η «Ώρα της Γης» είναι η μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας, κατά τη διάρκεια της οποίας άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το μέλλον του πλανήτη, με μια απλή κίνηση, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Ο αριθμός των ελληνικών φορέων, που δηλώνουν συμμετοχή στην περιβαλλοντική δραστηριότητα «Ώρα της Γης», αυξάνεται διαρκώς έτσι εκτός από τη συμμετοχή του Προεδρικού Μεγάρου, συμμετοχή δήλωσαν ο Διεθνής Αερολιμένας «Ελ. Βενιζέλος» και η ΔΕΗ.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει περισσότεροι από 350 δήμοι και κοινότητες ανά την Ελλάδα, ενώ και η συμμετοχή των πολιτών αυξάνεται αλματωδώς, αγγίζοντας τις 32.000 ατομικές εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της "Ωρας της Γης 2009" .

Η πρωτοβουλία EARTH HOUR, μας καλεί να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα, έτσι ώστε να συνεισφέρουμε στη μάχη κατά των κλιματικών αλλαγών, είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 28 Μαρτίου από τις 20.30 έως τις 21.30 τοπική ώρα για κάθε χώρα.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα.

Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.

Για τη φετινή χρονιά, που είναι αποφασιστικής σημασίας για το κλίμα, στόχος είναι να κινητοποιηθούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες στον κόσμο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης WWF. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Labels: , , , , ,



Η Bundesliga στο conn-x TV Sports


Η Bundesliga και Bundesliga 2, τα πάντα δυναμικά και αμφίρροπα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Γερμανίας, έρχονται να προστεθούν στο πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο του καναλιού conn-x TV Sports με πάνω από 1000 αγώνες, για τα επόμενα 3 χρόνια .

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ εξασφάλισε για την τριετία 2009-2012 αποκλειστικά στο conn-x TV τους αγώνες των 34 αγωνιστικών της Bundesliga και Bundesliga 2 (η δικιά μας B’ Εθνική), κάθε χρονιά.

Οι αγώνες θα προβάλλονται ζωντανά μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής, ενώ, πριν τους αγώνες, θα υπάρχουν παρουσιάσεις, καθώς και highlights με τα γκολ και τις φάσεις στο τέλος κάθε αγωνιστικής.

Το πρωτάθλημα διαρκεί από τον Αύγουστο έως το Μάιο κάθε αγωνιστικής περιόδου.

[via]

Labels: , , , , , , ,



How to: Google Maps yellow boy preview



Όσοι δεν γνωρίζετε την χρήση του yellow boy στο google maps να μια ωραία ευκαιρία να το μάθετε καλύτερα... προς το παρόν η χώρα μας δεν υποστηρίζεται αλλά μπορείτε να το "δουλέψετε" με κάποιες άλλες μεγάλες πρωτεύουσες όπως πχ το Παρίσι, η Ρώμη, η Νέα Υόρκη κ.α.

Για να δείτε πως λειτουργεί η όλη ιστορία κάντε τα παρακάτω:

α. Μπαίνουμε στην σελίδα του google maps και πληκτρολογούμε στο πεδίο Change default location μια πόλη της αρεσκείας μας (πχ Μελβούρνη)

β. Πάμε και επιλέγουμε το κίτρινο ανθρωπάκι που υπάρχει πάνω αριστερά στην οθόνη μας και, έχοντας κρατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού , το μεταφέρουμε και το αφήνουμε πάνω στον χάρτη σε έναν κίτρινο ή μπλε δρόμο.

γ. Εφόσον καθαρίσει η φωτογραφία, μπορούμε να πατήσουμε πάνω στην πυξίδα (Ν) και να δούμε 360 μοίρες γύρω σας!

δ. Με τα βελάκια της πυξίδας, μπορείτε να δείτε πάνω κάτω.

ε. Τα λευκά βελάκια που εμφανίζονται στο δρόμο είναι έτοιμες διαδρομές που πατώντας πάνω τους, μπορείτε να τις ακολουθήσετε... κάντε το και δεν θα χάσετε...

enjoy...

Labels: , , , , , ,



Download PLi® Jade2 Dreambox image



Η νέα έκδοση PLi® Jade2 για Dreambox (Enigma1) της PLi® team είναι διαθέσιμη για download από προχθές 22-03-2009.

Το νέο image διατίθεται για τα παρακάτω μοντέλα Dreambox σε έξι διαφορετικές εκδόσεις:

* PLi®-Jade2-DM500 (regular and maxvar)
* PLi®-Jade2-DM500+ (Plus)
* PLi®-Jade2-DM600
* PLi®-Jade2-DM5600/5620
* PLi®-Jade2-DM7000
* PLi®-Jade2-DM7020

Παρακάτω είναι τα Bug fixes και τα νέα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης:

New features highlights:
- New tuxtxt plugin
- Tuxtxt subtitling (enable tuxtxt caching to get this feature)
- Current and next EPG can be switched in service selector using audio key
- Added "browse" selection in various menus
- Timeshifts can be recorded on a separate location now
- Selectable remote control channel

More new features:!
- CVS Repository 11/01/2009
- PLi® Repository 18/03/2009
- Update to CCcam 2.0.11 for normal DM500 image and DM56x0 image
- Default CCcam selected in cam setup for non-maxvar DM500, DM56xx
- Updated encoding.conf
- Removed movieplayer in DM500 maxvar image(image became too large, it's downloadable now)
- Disable AC3, teletext stream recording added
- web-x-tv: added support for vlc 0.9.x
- Automatic LinuxExtensions correction for cifs mounts. Improves NAS compatibilty
- Added teletext as programmable yellow/blue button
- Support for slave harddisk on DM7020

Fixes:
- Web interface timer menu fixes
- Let exit key on a DM500 repeat to quit menus quickly
- Take time start and stop offsets into account if a recording is added using webif
- Fixed the save button (Green button) if unintentionally pressed in sat config screen
- Harddisk format fixes
- De! fault small silver remote for the DM500 and DM500+
- Zaps! tream fi xes
- Solved wrong genre in webif channel EPG
- "x% in use" updated in filemode now
- Fixed service selector too near to window border
- Fixed possible problems if /var is moved to a network share
- RSS plugin fixes
- Fixed dropbear plugin
- Backup/restore fixes
- MV fix for illegal date/time
- Remove timeshift options for boxes which cannot timeshift

Known bugs:
- Picons may not work if a satellite has both Ku and C band channels
- Unmounting network shares may not work all times
- Network settings may not be restored in backup/restore

See PLi® Wiki for more answers on your questions...
Many low level changes fixes and other updates...


Download: Download PLi® Jade2
__

Labels: , , , , ,



Download Windows 7 Desktop Wallpapers



Ένα δωράκι για αυτούς που ακόμα δεν έχουν δοκιμάσει τα Windows 7 αλλά θέλουν να πάρουν μια γεύση από αυτά.

Τα συγκεκριμένα Desktop Backgrounds έχουν γίνει rip τόσο από τη τελευταία beta1 όσο και από την RC1 έκδοση των Windows 7 που έγινε leaked την προηγούμενη εβδομάδα συν κάποια πολύ ενδιαφέροντα που βρήκα στο δίκτυο.

enjoy...

Download: Windows 7 Desktop Wallpapers
_

Labels: , , , , , ,



iPhone 3G by Cosmote... προσέχουμε για να έχουμε



Όπως ήδη θα έχετε ενημερωθεί, μετά την Vodafone το iPhone 3G διατίθεται επίσημα εδώ και δύο ημέρες από την Cosmote, πριν βιαστείτε όμως να το κάνετε δικό σας θα πρέπει να δείτε πιο προσεκτικά την αμφιλεγόμενη προσφορά των 99€.

Αμφιλεγόμενη γιατί η τιμή των 99€ που "παίζει" παντού, ισχύει για iPhone 3G με μνήμη 8 GB και 18μηνο συμβόλαιο στο πρόγραμμα COSMOTE i-75, αν τώρα τα βάλετε κάτω και υπολογίσετε ότι όπου i-75 συνεπάγεται μηνιαίο πάγιο 75€ x 18 μήνες θα δείτε ότι η τελική τιμή των 1350€ μόνο προσφορά δεν είναι για τον μέσω χρήστη που έχει μηνιαίο πάγιο τα 35€.

Να μου πείτε ότι δίνει δωρεάν όγκο δεδομένων 750ΜΒ/μήνα (ισχύει για ενεργοποίηση έως και 30/6/09 και για 12 μήνες από την αρχική ενεργοποίηση) όπως και να έχει όμως και πάλι η τελική τιμή της προσφοράς είναι τσιμπημένη, για αυτό καλό είναι να δείτε και τα άλλα οκτώ (8) προγράμματα συμβολαίου.
__

Labels: , , , , ,



Living (Radio Single) by Transistor



Ότι και να γράψω για τους Έλληνες Transistor, ότι και να πω, αν κάποιος δεν ακούσει την δουλειά τους, δεν θα μπορέσει να καταλάβει γιατί μιλάμε.

Τραγούδια όπως το Follow me και το Living δείχνουν εξ΄αρχής την διάθεσή τους, ότι ήρθαν για να μείνουν και να μας απασχολήσουν για πολύ καιρό.

Οι Transistor είναι ένα αθηναϊκό pop-rock σχήμα με αγγλικό στίχο, που αποτελείται από τους: Λυσιέν (drums), Τρύφωνα (bass, back vocals), Στέλιο (guitars), Νίκη (keyboards, back vocals) και Μαρία (lead vocals).

Το νέο ραδιοφωνικό single των Transistor με τον τίτλο Living κάνει θραύση όπου και αν παιχτεί έχει "πειραχτεί"από τα μαγικά χέρια του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου, μουσικού παραγωγού του Best και μπορείτε να το κατεβάσατε από το link που δίνω παρακάτω.



Όσοι θέλετε να ακούσετε την τελευταία τους δουλειά, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα τους στο myspace, εναλλακτικά μπορείτε να διαβάσετε κάποια πράγματα για αυτούς στην συνέντευξη που έδωσαν στο enjoy.

Εμείς τους ευχόμαστε τα καλύτερα και περιμένουμε με αγωνία να τους δούμε σύντομα live και στην Θεσσαλονίκη.

Download: Living (Radio Single) by Transistor
__

Labels: , , , ,



Internet Explorer 8.0


O καινούργιος Internet Explorer 8 είναι εδώ ακόμα πιο εύχρηστος, πιο γρήγορος και με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια προσφέροντας υψηλή προστασία από τις διαδικτυακές απειλές.

Όπως λέει η Microsoft με τη χρήση του Internet Explorer 8, μειώνεται σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση ενεργειών, όπως η αναζήτηση και ο διαμοιρασμός αρχείων, ενώ παράλληλα διευκολύνεται η χρήση δημοφιλών διαδικτυακών υπηρεσιών.

Ο νέος web browser διατίθεται σε 25 συνολικά γλώσσες, μεταξύ αυτών και η ελληνική, και μπορεί κανείς εύκολα να τον αποκτήσει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Microsoft Hellas .

Labels: , , , , , ,



Realtek HD Audio Codec Driver R2.19



Δόθηκε από την Realtek η τελευταία έκδοση R2.19 των High Definition Audio Codec Drivers υποστηρίζοντας τόσο συστήματα με Win2000/WinXP όσο και Windows Vista.

Τα πλεονεκτήματα του High Definition Audio είναι η υποστήριξη των νέων formats, η πιο υψηλή συχνότητα διάβασης, η υποστήριξη audio Plug and Play καθώς και η πιο ακριβής αναγνώριση ομιλίας και η εισαγωγή αυτής.

Realtek HD Audio Codec Driver R2.19

1. Vista WHQL Supporting: ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC889, ALC861VD, ALC660, ALC662, ALC663, ALC665, ALC260, ALC262,ALC267, ALC268, ALC269, ALC272, ALC273, ALC887

2. Windows 2000/XP WHQL Supporting: ALC880, ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC889, ALC861VC,

ALC861VD, ALC660, ALC662, ALC663, ALC665, ALC260, ALC262, ALC267,ALC268, ALC269, ALC272, ALC273, ALC887

3. HDMI Device WHQL Support: ATI HDMI Devices

4. OS Supporting: Microsoft WindowsXP, Widnows2000, Vista, Windows7 x86/x64
5. Pack with Microsoft High Definition Audio UAAV1.0a(5013)
6. Add/Fix Package :
1. Fix upgraded warning dialog for Small VGA mode.
2. Add failed run installation by count.

Realtek HD Audio Driver support all of Realtek HD Audio Codec in Vista/WinXP/Win2000/Win2003

Download :Realtek High Definition Audio Driver R2.19

Labels: , , , , ,



Η Intel απειλεί να βάλει λουκέτο στην AMD



Σοβαρότατες εξελίξεις αναμένονται στον χώρο των επεξεργαστών και κατ' επέκταση σε όλο το κλάδο των υπολογιστών, μετά τo δελτίο τύπου της Intel ,όπου και ανακοινώνει ότι σκοπεύει να άρει την άδεια χρήσης παραγωγής x86 επεξεργαστών, από την AMD.

Σύμφωνα με σημερινό δελτίο τύπου της Intel και δηλώσεις του Bruce Sewell, senior vice president και γενικός σύμβουλος για την Intel, "Η πνευματική ιδιοκτησία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της τεχνολογικής πρωτοπορίας της Intel... Από τον Οκτώβριο έχουμε κάνει προσπάθειες να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας προς την πλευρά της AMD, χωρίς επιτυχία. Είμαστε διατεθειμένοι να βρούμε μια λύση, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε μία υποχρέωση έναντι των μετόχων μας, να προστατεύσουμε τα δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία έχουμε επενδύσει σε πνευματικά δικαιώματα"

Σύμφωνα λοιπόν με καταγγελία της Intel, η ΑMD παραβιάζει συμφωνία που είχαν συνάψει οι δύο εταιρείες το 2001. Η συμφωνία αυτή ήταν σχετική με τα δικαιώματα παραγωγής και χρήσης του Intel x86 συνόλου εντολών για την κατασκευή επεξεργαστών, απο την AMD.

Το πρόβλημα για την AMD προέκυψε όταν η Intel θεώρησε πως η εταιρία GlobalFoundries δεν είναι θυγατρική της AMD με αποτέλεσμα να μη δικαιούται να χρησιμοποιεί το δικό της set εντολών και να κατασκευάζει κυκλώματα για επεξεργαστές της AMD.

Η μάχη μόλις ξεκίνησε η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα...

[via]

Labels: , , , ,



Παρουσιάσθηκε το iPhone OS 3.0



Η παρουσίαση του iPhone OS 3.0 έγινε σήμερα το πρωί στο Cupertino από τον
Jason Chen, όπου και ενημέρωσε τους Developers για τα νέα χαρακτηριστικά του OS 3.0

Θετική εντύπωση προκαλεί η νέα πολιτική της Apple για τους Navigation & Μap Developers διαβάστε όμως τα νέα χαρακτηριστικά καθώς και τα σχετικά σχόλια του Chen παρακάτω για να σχηματίσετε και μόνοι σας μια πρώτη άποψη και το συζητάμε στα comments.

Επιγραμματικά οι αλλαγές για τους χρήστες είναι οι παρακάτω:
* Landscape keyboard σε SMS/EMAIL/Notes κλπ.
* Βελτίωση Messages app - Forward, delete multiple messages
* Cut, Copy & Paste:
* MMS:
* 3G Tethering (Σύνδεση του iphone με το PC και χρήση του ως modem)
* Βελτιώσεις στο Calendar (subscription & landscape view).
*
Βελτιώσεις στο Search(Αναζήτηση στα contacts, στο Mail και στο Calendar).
* Note Sync για iTunes.
* Autofill στο Safari
* Voice Memo App
* Υποστήριξη Youtube accounts
* Wifi autologin
* Antiphishing
* Parental controls
* Stereo Bluetooth Support

Ο
ι αλλαγές για τους SDK σύμφωνα με τα σχόλια του Chen είναι οι παρακάτω:
*
Θα έχει 1.000 νέα APIs
*
Υποστήριξη νέων μοντέλων πώλησης
*
Peer to Peer connectivity
*
Αccessories
*
Push Notifications
*
New Map Support
"Many developers have asked Apple to use Google Maps inside of their application. And it’s here. The Maps app can now be used as a public API and be embedded directly into any app. Everything is in there–pinch and zoom, custom annotations, satellite views, location tracking and location tracking. There is also ONE MORE THING to do with Apps. Developers can now use CoreLocation
So now you can build a turn by turn application app, but you cannot use Apple’s Google Maps because of licensing issues. But you can bring your OWN maps (as a developer), and make turn by turn directions for the iPhone."
to make Turn by Turn applications.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ...

Labels: , , , , , ,



How to: Σύνδεση Windows 7 σε δίκτυο με XP



Cannot Network Windows 7 with Windows XP

Ένα από τα καινούρια χαρακτηριστικά των Windows 7 είναι η δυνατότητα σύνδεσης σε Home Group, η εφαρμογή αυτή συνεργάζεται μόνο με υπολογιστές δικτύου που έχουν ¨φορτωμένα¨ τα Windows 7 και είναι υπεύθυνη για την αποδοτικότερη διασύνδεση των υπολογιστών του οικιακού μας δικτύου.

Προσπαθώντας όμως σήμερα, να μοιράσω τον εκτυπωτή στο τοπικό μου δίκτυο, ανακάλυψα μετά από αρκετό ψάξιμο, ότι λόγω του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύνδεσης σε δίκτυο με υπολογιστές που φέρουν Windows XP.

Όσοι λοιπόν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα... δεν έχετε παρά να κάνετε τα παρακάτω:

- Πάμε Start -> Run και γράφουμε gpedit.msc
- Πάμε στο Computer Configuration
- Επιλέγουμε Windows Settings
- Επιλέγουμε Security Settings
- Επιλέγουμε Local Policies
- Επιλέγουμε Security Options
- Πηγαίνουμε στο
Microsoft network client: Send unencrypted password to third-party SMB servers

και επιλέγουμε
ENABLED.

Αυτό ήταν... μετά την επανεκκίνηση θα έχετε κανονικά σύνδεση στο δίκτυό !

enjoy

Labels: , , , , ,



Windows 7 RC1 Desktop Fix



Ενώ η Release Candidate 1 των Windows 7 αναμενόταν να βγει τον Απρίλιο, έκανε την εμφάνισή της σε γνωστούς torrents trackers στα 32bit και 64bit.

Οι πρώτες εμφανείς αλλαγές στην RC1 build 7057 έχουν να κάνουν με το βελτιωμένο User Account Control και σε δεύτερη μοίρα να έρχονται η απουσία του feedback, οι νέοι ήχοι και οι νέες Welcome & Shutting Down Screens

Όσοι έχετε κατεβάσει την32bit θα παρατηρήσατε ότι έχει ένα μικρό bug και κάθε φορά που bootαρουν τα Windows ανοίγει το αρχείο Desktop.ini στην οθόνη σας, παρακάτω όμως σας έχω το fix:

1. Πηγαίνετε C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
2. Διαγράφετε το αρχείο desktop.ini
3.
Πηγαίνετε C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
4.
Διαγράφετε το αρχείο desktop.ini (εάν υπάρχει).

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα Windows 7 RC1 παραθέτω λίγο πιο κάτω τα στοιχεία της σωστής έκδοσης.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε στα Checksums , γιατί έχει παρατηρηθεί ότι κάθε τέτοια περίοδο που τα windows beta leaks είναι ελάχιστα και η ζήτηση είναι μεγάλη, κάποια καλόπαιδα βρίσκουν την ευκαιρία να κολλήσουν δούρειους ίππους στις εκδόσεις αυτές και εκ νέου να τις δώσουν στο κοινό με την ίδια ονομασία.


English build Microsoft Windows 7 Build 7057 Ultimate x32

Βuild date: March 06 2009 at 13:18
Year: 2009
Version: 7057 Version: 7057
Developer: Microsoft Corporation Developer: Microsoft Corporation
Platform: PC Platform: PC
Information: Win7_RC.1_Ult_NRL.EVL_en-US
7057.0.090305-2000_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GB1CULFRER_EN_DVD

Checksums:

MD5: 2a3863afe3453d1be642201fd3260ab2


SHA1: 0f32dfe92d544f4690ab91c02b59dba665d4ca0f


CRC32: e34e099b


Σημειώνεται ότι για να ενεργοποιήσετε την νέα έκδοση δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε τα product keys της beta1 που δόθηκε τον Ιανουάριο.

[via]

Labels: , , , , , ,



Νέα έκδοση του λειτουργικού iPhone OS 3.0



Στις 17 Μαρτίου η Apple θα παρουσιάσει το νέο λειτουργικό σύστημα για το Jesus iPhone.

H παρουσίαση πρόκειται να δώσει ένα πρώτο “Preview” άρα δεν περιμένουμε να είναι διαθέσιμο κάτι άμεσα, εκτός κι αν κάποιες από τις λειτουργίες εμφανιστούν στην σύντομα-αναμενόμενη έκδοση 2.3.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα περιέχει:

- MMS
- Tethering μέσω Bluetooth και USB
- Push ειδοποιήσεις
- Νέα lock & home screens
- Copy, Paste, Cut


Περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος μπορείτε να διαβάσετε στο iphoneHellas.

Labels: , , , , , ,



Mens Only Forum



Ένα νέο Forum παρουσιάστηκε τελευταία στον χώρο του Ελληνικού Internet. To όνομα αυτού Mens Only και η θεματολογία του όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ συγκεκριμένη μιας και απευθύνεται αυστηρά στο αντρικό κοινό .

Εμείς ευχόμαστε στους διαχειριστές του τα καλύτερα, να είναι καλορίζικο, καλοστέριωτο και σύντομα να το δούμε να μεγαλώνει κατακτώντας μια θέση στα αγαπημένα μας.

Labels: , , ,



Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας από την ΠΑΕ ΑΕΚ




Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία παίρνει για ακόμα μια φορά η ΠΑΕ ΑΕΚ και καλεί τους φίλους του αθλήματος που θα παρευρεθούν πριν από τον αγώνα ΑΕΚ - ΟΦΗ, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009, από τις 16:00 έως τις 19:00, να κάνουν μία στάση στον προέλεγχο μεταξύ των θυρών 8-10 του O.A.K.A. και να αφιερώσουν πέντε λεπτά από τον χρόνο τους για να δώσουν αίμα, σε συνεργασία με το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, η ΠΑΕ ΑΕΚ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναλαμβάνει να συγκεντρώσει βιβλία για τη δημιουργία ή ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών επιλεγμένων σχολείων.

Η συγκέντρωση των βιβλίων θα πραγματοποιηθεί στο Ο.Α.Κ.Α., κατά τη διάρκεια των αγώνων ΑΕΚ - ΟΦΗ (14.03.09) και ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (22.03.09), στα stand με την ειδική ένδειξη που θα βρίσκονται στις θύρες VIP και 29 και στο aekshop έξω από τη θύρα 11.

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πάντα τέτοια και μακάρι το παράδειγμα της ΠΑΕ ΑΕΚ να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ομάδες της Super League.

Labels: , , , , , ,



Rockwave Festival 2009

http://www.rocking.gr/images/news/rockwave-maskot.jpg

Δυνατά Rockwave Vibes για όλα τα Rockwave Tribes!

To καλοκαίρι προβλέπεται καυτό γιατί θα είναι εδώ..... οι most wanted THE KILLERS ,oι MOTLEY CRUE για πρώτη φορά στην Ελλάδα, oι αγαπημένοι PLACEBO , o Rockwave Hero MOBY, tο αστέρι της χρονιάς DUFFY, oι θρυλικοί WASP , oι εκρηκτικοί GOGOL BORDELLO, oι δαιδαλώδεις MONSTER MAGNET, oι μυθικοί VOIVOD, oι συγκλονιστικοί ARCH ENEMY, η metal sweetheart LAUREN HARRIS και αυτά είναι μόνο η αρχή… γιατί όπως υπόσχονται οι διοργανωτές θα προστεθούν και άλλα ονόματα στην λίστα του RockWave Festival 2009.

Ένα καλοκαιρινό 3ήμερο (27 Ιουνίου - 29 Ιουνίου) δυνατής φεστιβαλικής εμπειρίας παρουσιάζει φέτος το Rockwave, που κλείνει 13 χρόνια επιτυχίας.
Λαμπερό όσο ποτέ, φιλοξενεί στα δύο stages του τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

H προπώληση ξεκινά σε Ticket House και www.ticketpro.gr στις 17 Μαρτίου. Τα εισιτήρια αφορούν μόνο γενική είσοδο (δεν θα υπάρξουν Pl1 και Pitch A).
Οι τιμές θα έχουν σταδιακή αύξηση όσο περνά ο χρόνος, δίνοντας έτσι ένα πριμ στους early buyers, ενώ θα υπάρχουν ειδικές τιμές Διημέρου και Τριημέρου.

TICKET PRICES – ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Από τις
17 έως και τις 31 Μαρτίου 45 euro
Aπό την
1 Απριλίου έως και ως την μέρα του Rockwave 50 € Box Office 55 €

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
ΔΙΗΜΕΡΟΥ (αφορά στην 1η και 2η μέρα του φεστιβάλ)
Από τις 17 Μαρτίου έως και ως την μέρα του Rockwave
85

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ
Από τις 17 έως και τις 31 Μαρτίου
100
Από την 1 Απριλίου ως τη μέρα του Rockwave
120

Σημεία Προπώλησης:
ΤΙCKET HOUSE Αθήνα
Πανεπιστημίου 42, 210 3608366
ΤΙCKET HOUSE Θεσσαλονίκη
Μητροπόλεως 102, 2310 264880
Online sales: www.ticketpro.gr

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
To Τerra Vibe Park βρίσκεται στο 37ο km Αθηνών-Λαμίας με κεντρική είσοδο στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Ερχόμενοι από την Αθήνα προσεγγίστε την περιοχή από τον κόμβο Μαρκόπουλου Αν έρχεστε από Λαμία, η έξοδος της Μαλακάσας είναι η σωστή επιλογή. O Ο.Σ.Ε. εξυπηρετεί με δρομολόγια που σταθμεύουν στο Σταθμό Σφενδάλη. Οι αναχωρήσεις των τρένων γίνονται καθημερινά από το σταθμό Λαρίσης, τον Πειραιά και από την Θεσσαλονίκη για ορισμένα δρομολόγια. Τα K.T.E.Λ. με δρομολόγια που αναχωρούν από το Πεδίο του Αρεως και σταθμεύουν κοντά στην είσοδο του χώρου.

Ενώ η SUNWAYS TRAVEL θα οργανώσει ειδικά δρομολόγια
[via]

Labels: , , , ,



Κυκλοφόρησε το νέο iTunes 8.1.0.51



Η Apple μόλις εχθές έδωσε στην κυκλοφορία την νέα έκδοση του iTunes .

Το νέο iTunes 8.1.0.51 διορθώνει κάποια bugs και δείχνει αρκετά πιο γρήγορο από το προηγούμενο, προσωπικά μου άρεσε η παρέμβαση που έκανε στο πως απεικονίζεται το iPhone σαν συσκευή στον explorer. :)



Το δελτίο τύπου λέει:

iTunes 8.1 is now faster and more responsive. You will enjoy noticeable improvements when working with large libraries, browsing the iTunes Store, preparing to sync with iPod or iPhone, and optimizing photos for syncing.

In addition, iTunes 8.1 provides many other improvements and bug fixes, including:

• Supports syncing with iPod shuffle (3rd generation).
• Allows friends to request songs for iTunes DJ.
• Adds Genius sidebar for your Movies and TV Shows.
• Improves performance when downloading iTunes Plus songs.
• Provides AutoFill for manually managed iPods.
• Allows CDs to be imported at the same sound quality as iTunes Plus.
• Includes many accessibility improvements.
• Allows iTunes U and the iTunes Store to be disabled separately using Parental Controls.


Download: iTunes 8.1.0.51

Labels: , , , , , , ,



Το νέο Sata 3 εκτοξεύει τις ταχύτητες




Η AMD και η Seagate παρουσίασαν για πρώτη φορά ένα ολοκαίνουριο πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων με ταχύτητες που πιάνουν τα 6GB το δευτερόλεπτο!

Το καινούργιο SATA 3 διατηρεί συμβατότητα με τα παλαιότερα πρότυπα SATA ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα ίδια καλώδια μεταφοράς δεδομένων.

Το νέο interface προσφέρει διπλάσιες ταχύτητες, διαχειρίζεται καλύτερα την κατανάλωση ενέργειας και βελτιώνει το Native Command Queuing (NCQ), χαρακτηριστικό που βελτιώνει συνολικά τις επιδόσεις του SATA και τις ταχύτητες μεταφοράς.

Το νέο SATA αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 προβλέπεται δε, να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη γιατί εκτός από νέους δίσκους θα πρέπει να αλλάξουμε και motherboard που θα φέρει το ανανεωμένο AMD chipset, με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος αναβάθμισης περιφερειακών συσκευών.
[via]

Labels: , , , , ,



iBluetooth στείλτε αρχεία στο iPhone μέσω Bluetooth



Ως γνωστόν το iPhone, δεν είχε την δυνατότητα αποστολής και λήψης αρχείων μέσω bluetooth, ελέω της σιδηρόφρακτης πολιτικής της Apple.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δέχεται τον χλευασμό των επικριτών του, αλλά αυτά είναι old news γιατί το πολυπόθητο iBluetooth κυκλοφόρησε και επίσημα σήμερα μέσω του iSpazio Repository στην τιμή των 3.99 €.

Για τους βιαστικούς που θέλουν να το αποκτήσουν σήμερα θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη γιατί έχει πέσει πολλή κίνηση και έχει γονατίσει ο server, έτσι και αλλιώς δίνεται η δυνατότητα πριν το αγοράσει κάποιος να το δοκιμάσει για επτά ήμερες trial χρήσης.

Για περισσότερα δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο όπου θα βρείτε πολύ χρήσιμες πληροφορίες από τα παιδιά του iphonehellas.

Μετά από αυτό θέλω να δω οι επικριτές του Jesus Phone με τι θα ασχολούνται ... Grin

Labels: , , , , , , ,



How to: Fox Life Greece σε Dreambox 500



To ότι το FoxLife, το ψυχαγωγικό κανάλι της FOX International Channels, ξεκίνησε να προβάλλεται στις οθόνες των συνδρομητών της Nova, στην θέση 205, από την 1η Μαρτίου, είναι λίγο πολύ γνωστό.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι πολλοί κάτοχοι Dreambox 500 & Humax ΗDCI 200 αντιμετωπίζουν προβλήματα με το συγκεκριμένο κανάλι γιατί δεν τους εμφανίζεται στην λίστα των διαθέσιμων καναλιών (TV) του πακέτου της NETMED με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το δουν στους δέκτες τους.

Καταρχάς να πούμε ότι το κανάλι υπάρχει και εκπέμπει κανονικά από την θέση 12245H 27500 3/4, αλλά είναι σε λάθος λίστα υπηρεσιών στους συγκεκριμένους δέκτες, με αποτέλεσμα ενώ θα έπρεπε να να είναι στις υπηρεσίες TV να είναι σε αυτές του Radio.

Επειδή όμως, οι συγκεκριμένοι δέκτες (και πιθανώς και άλλοι παρόμοιοι) δεν μπορούν να κάνουν αυτόματα αλλαγές αν δεν αλλάξει το όνομα του καναλιού θα πρέπει χειροκίνητα να κάνετε διαγραφή του καναλιού Fox Life Greece από την υπηρεσία radio και να κάνετε ξανά, αναζήτηση δορυφόρων.

Η διαδικασία για κατόχους DM 500 είναι η παρακάτω:
Μέσω remote control επιλέγουμε Radio ---> ΟΚ (εμφανίζεται η λίστα με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς)--> Πράσινο κουμπί (δορυφόροι) --> Hotbird---> ψάχνουμε και επιλέγουμε Fox Life Greece --->menu (στο remote) και επιλέγουμε delete και μετά ΟΚ.
Μέσω remote control επιλέγουμε menu --> εγκατάσταση ---> ανίχνευση υπηρεσιών και κάνουμε ολική σάρωση δορυφόρων στο Hotbird.

Αυτό ήταν.. εάν πάτε μετά το τέλος της σάρωσης στην λίστα καναλιών τηλεόρασης θα δείτε το FoxLife να είναι κανονικά στη θέση που έπρεπε να είναι εξ αρχής...

enjoy...

Labels: , , , , ,



Μύθος τα ποσοστά κάλυψης χαρτών


Θέμα προέκυψε σχετικά με το ποσοστό κάλυψης χαρτών γνωστής εταιρίας, όταν χρήστης πήρε την κατάσταση στα χέρια τους καταγγέλλοντας ως πλασματική την κάλυψη της περιοχής όπου διαμένει.

Όπως θα δείτε και μόνοι σας σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει εδώ ο φίλος και συνοδοιπόρος Θανάσης (aka sinapias), προκύπτει σημαντικό ζήτημα σχετικά με το πως γνωστή εταιρία χαρτογράφησης παρουσιάζει πλασματικά ποσοστά κάλυψης χαρτογραφημένων περιοχών.

Τα στοιχεία που παραθέτονται είναι εντυπωσιακά και αφορούν το νησί της Κεφαλλονιάς προκαλώντας αλγεινή εντύπωση ότι κάποιες περιοχές του Αργοστολίου είναι 15 χρόνια πίσω από πλευράς ορθότητας στοιχείων στους υποτιθέμενους επικαιροποιημένους χάρτες της εταιρίας με κάλυψη "πεδίου".

Για το όλο θέμα δεν μπορούμε παρά να κρατήσουμε στάση αναμονής, περιμένοντας με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτηση της εταιρίας.

Labels: , , , , , ,



Συνεργασία (N)Gi με TeleAtlas



Αυτό που πρώτο έγραψε, το MinOtaVrS Blog πριν 9 μήνες είναι και επίσημα γεγονός...

Σύμφωνα με τα όσα λέει εδώ ο διευθύνων σύμβουλος της Geointelligence (aka NGI)
κ. Νίκος Σπανίδης η Geointelligence είναι ο επίσημος και αποκλειστικός συνεργάτης για την Ελλάδα, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής χαρτών παγκοσμίως, την Teleatlas.

Αυτό σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε τους χάρτες της να χρησιμοποιούνται και από άλλα προγράμματα πλοήγησης με πρώτο - πρώτο το TomTom, που ως γνωστόν έχει εξαγοράσει τη Teleatlas από τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι εξελίξεις αυτές μόνο ευχάριστες μπορεί να είναι για τον Έλληνα χρήστη, γιατί τον φέρνει στην ευχάριστη θέση να μπορεί να διαλέξει ανάμεσα από ένα πλήθος συνεργαζόμενων προγραμμάτων πλοήγησης με τους χάρτες με την καλύτερη κάλυψη στην Ελλάδα.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στην (N)GI πάντα τέτοια, καλές συνεργασίες, να μην αλλάξει τίποτα στην σχέση της με τον Έλληνα χρήστη, παραμένοντας δίπλα του, σοβαρά, υπεύθυνα και χωρίς φερέφωνα που μόνο κακό κάνουν στην όλη εικόνα που αυτή έχει χτίσει με τόσο κόπο όλα αυτά τα χρόνια στην Ελληνική Navigation σκηνή.

Labels: , , , , , ,



Επίσημη πρώτη του Cydia Store

cydia-store_

O διάδοχος του installer, το Cydia installer, μεταμορφώνεται σε Cydia store με στόχο να καταστήσει ευκολότερη την πρόσβαση σε εμπορικές εφαρμογές όπως τα iPhone video recorder, SwirlyMMS, QuickSMS, iRealSMS και άλλες παρόμοιες.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική είδηση διότι με την μετεξέλιξη του σε "κατάστημα", το Cydia προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να αγοράσουν τις εφαρμογές με την ευκολία και την αμεσότητα που παρέχει το App Store. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις θα ανέβουν και επιπλέον, η κοινότητα των δημιουργών εφαρμογών που δεν εγκρίνονται από App Store θα έχει πλέον μία ισάξια εναλλακτική πλατφόρμα για να κυκλοφορήσει τις εφαρμογές της· μία καινούρια αγορά δημιουργείται.

Ο δημιουργός του Cydia, Jay (saurik) Freeman, εγκαινίασε την λειτουργία του Cydia Store και του πρώτου εμπορικού πακέτου με την ονομασία Cyntact, μία νέα εφαρμογή από τον ίδιο τον Sauric η οποία προσθέτει τις φωτογραφίες των επαφών σας στην λίστα επαφών του iPhone!

Αυτή τη στιγμή παρέχονται δύο εναλλακτικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε log in στο Cydia για να αγοράσετε μία εφαρμογή: Ο πρώτος είναι μέσω Facebook και ο δεύτερος μέσω Google.

Οι αγορές πραγματοποιούνται (προς το παρόν) μέσω του Amazon, ενώ σύντομα αναμένεται και η προσθήκη Paypal account.

cydia-store-cyntact_

Για την ιστορία η τιμή του Cyntact έχει οριστεί στα $1 και όπως αναφέρειο sauric η εφαρμογή δεν προστατεύεται μέσω DRM και καλεί, ευγενικά, τους χρήστες να μην τον κλέψουν

Αναφέρει επιπλέον ότι οι θα συνεχίσει να παρέχει δωρεάν εφαρμογές (αυτές θα αποτελούν και την πλειοψηφία) και εξηγεί τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν προς την απόφαση να κυκλοφορήσει την εφαρμογή αυτή μέσα από το Cydia store.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά νομίζω οτι επιβάλεται να υποστηρίξουμε την όλη προσπάθεια και περιμένω πως και πως την ώρα που θα μπορώ μέσω paypal να αγοράσω το Cyntact.

[ myphone - iPhonehellas ]


Labels: , , , , , ,



Gmail με δυνατότητα μαζικής εισαγωγής συνημμένων





Το Gmail στα πλαίσια των γενικών αλλαγών που κάνει τον τελευταίο καιρό ενεργοποίησε τη δυνατότητα ταυτόχρονης εισαγωγής περισσότερων του ενός συνημμένου αρχείου σε κάθε μήνυμα καθώς και μπάρα προόδου που δείχνει σε πραγματικό χρόνο το upload ενός αρχείου..

Με λίγα λόγια αν θέλετε να εισάγετε δύο εικόνες, δεν θα χρειαστεί να πατήσετε δύο φορές το κουμπί για την προσθήκη τους επιλέγοντας τες μία-μία, αλλά μπορείτε πατώντας μόνο μία φορά το αντίστοιχο button να επιλέξετε τις εικόνες που θέλετε.

Η πολλαπλή επιλογή αρχείων γίνεται κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl (Windows & Linux ΟS) ή το πλήκτρο Cmd (Mac) καθώς κάνετε κλικ σε κάθε αρχείο.

[via]

Labels: , , , ,



Dangerous Points: Update Μαρτίου 2009



To νέο update Mαρτίου 2009 των Dangerous Points GR για τους χρήστες του Destinator είναι εδώ...

Η ιδέα καταγραφής των επικίνδυνων σημείων του οδικού μας δικτύου πρωτοεμφανίστηκε στο forum της εταιρείας NGI, που έδινε χάρτες για το λογισμικό πλοήγησς Destinator.

Tα σκαριά για την υλοποίηση του project μπήκαν αρκετούς μήνες αργότερα στο Gpspocketpc forum, με την βοήθεια φίλων που είχαμε ήδη γνωρίσει στο forum της εταιρείας NGI.

Η συνεχής ενημέρωση της βάσης δεδομένων με τα επικίνδυνα σημεία των ελληνικών δρόμων αποτελεί υποχρέωση απέναντι στην οδηγική μας ασφάλεια και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για ενεργή συμμετοχή όλων μας.

Έτσι όποιος επιθυμεί μπορεί να στέλνει email στο dangerouspointsΑΤgmail.com δίνοντας τις συντεταγμένες ενός επικίνδυνου σημείου και μια μικρή περιγραφή γι’ αυτό.
Utility Version Information

Name: -=DanGerOuS PoiNtS=-
Update Version: March 2009
Posted by: HaRisG & MinOtaVrS
Posted on: 06/03/2009

General Information
Type: Destinator Utility
Platform : Destinator 7x, 6.x, Destinator PN, Destinator 6.1 for PNA

Changelog: Μαρτίου 2009
=====================
Στροφές:0
Σημεία: 0
Διασταυρώσεις: 27
Δρόμοι: 0
Διαβάσεις:0
Σύνολο: 27
----------------------------------

Total Points

Στροφές:846
Σημεία: 80
Διασταυρώσεις:219
Δρόμοι:41
Διαβάσεις τρένου: 12

ΣΥΝΟΛΟ ΣΗΜΕΙΩΝ 1198


Download:
Common Users Download: DP_GR_U_03_09.CAB

Download:
Expert Users Download: DP_GR_03_09_Experts.rar
___

Labels: , , , , , , , ,



Νέο MinOtaVrS Blog Web Template



Μετά από 3 χρόνια (περίπου), με το ίδιο web template αποφάσισα ότι θα ήταν καλό να έκανα ένα face lift στο MinOtaVrS Blog χωρίς όμως να βάλω χέρι στον κώδικα που στα της εργονομίας - ταχύτητας τα πάει πολύ καλά έως τώρα .

Έτσι αποφάσισα να αλλάξω μόνο τα logos και το body background, αλήθεια σας αρέσει το όλο εγχείρημα ή προτιμάτε να γυρίσουμε στο κλασσικό template που έχετε συνηθίσει ;

Η απόφαση για το πως σας αρέσει να φαίνεται το blog είναι όλη δική σας για αυτό περιμένω να μου πείτε την γνώμη σας στα comments αυτού του post.

Labels: , , , , , , ,



Download: Mozilla Firefox 3.0.7


Ο Mozilla Firefox 3.0.7 έκανε την εμφάνιση του στους servers του mozilla και από ότι γράφεται εδώ διορθώνει τα παρακάτω...

Firefox 3.0.7 fixes several issues found in Firefox 3.0.6:

  • Fixed several security issues.
  • Fixed several stability issues.
  • Official releases for the Estonian, Kannada, and Telugu languages are now available.
  • Items in the "File" menu show as inactive after using the "Print" item from that menu - switching to a new tab restores them (bug 425844). This issue has been fixed.
  • For some users, cookies would appear to go “missing” after a few days (bug 444600).
  • Mac users of the Flashblock add-on, experienced an issue where sound from the Flash plug-in would continue to play for a short time after closing a tab or window (bug 474022).
  • Fixed several issues related to accessibility features.
  • See the Firefox 3.0.6 release notes for changes in previous releases.

See the complete list of bugs fixed.

Όσοι δεν θέλετε να περιμένετε το automatic update δεν έχετε παρά να το κατεβάσετε από το παρακάτω links.


Labels: , , , , ,



First Look: Destinator 9 vs iGO Amigo



Οι εταιρίες λογισμικού πλοήγησης έχουν ριχτεί για τα καλά στην μάχη έτσι ώστε να κατακτήσουν μια θέση στην καρδιά μας ή καλύτερα στο πορτοφόλι μας.

Ο λόγος για την μεν Intrinsyc η οποία και παρουσίασε τον περασμένο μήνα στο Mobile World Congress το Destinator 9 για Google Android και τη δε Nav N Go η οποία έδωσε στη CeBIT 2009 τις πρώτες εικόνες γραφής του ολοκαίνουριου iGO Amigo , που απ' ότι λέγεται αναμένεται να το δούμε στις προσθήκες των καταστημάτων μέχρι το τέλος του 2009 .



Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια καλύτερα να δείτε τα δύο video έτσι ώστε να πάρετε μια γεύση για το τι αναμένεται να δούμε σύντομα και να εξάγεται τα συμπεράσματά σας.

Labels: , , , , , , , , ,



Αστεροειδής ζήλεψε τους χαρταετούς



Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς πετάγαμε χαρταετό και πίναμε τα τσιπουράκια μας μετά θαλασσινών εδεσμάτων, ένα διαφορετικό ιπτάμενο αντικείμενο διέσχιζε τον ουρανό χωρίς να γίνει αντιληπτό. Αυτό δεν ήταν άλλο από τον αστεροειδή 2009 DD45, ο οποίος και είχε το μέγεθος 10όροφης πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με το site του Space.com ο αστεροειδής ήταν λίγο μεγαλύτερος από τον κομήτη που ισοπέδωσε 2.000 τετραγωνικά χλμ δάσους στην Τουγκούσκα της Σιβηρίας το 1908.

Ο 2009 DD45 βρέθηκε ελάχιστη απόστασή του από τη Γη στις 15.44 ώρα Ελλάδας. Απείχε εκείνη την ώρα μόλις 72.000 χιλιόμετρα, περίπου το ένα πέμπτο της απόστασης Γης-Σελήνης, ή δύο φορές το ύψος ενός μέσου δορυφόρου τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διαστημικός βράχος έγινε αντιληπτός μόλις το Σάββατο από αστρονόμους του Siding Spring Syrvey στην Αυστραλία. Η ανακάλυψη επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα από το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης.

Το πλησιέστερο πέρασμα αστεροειδή που έχει γίνει ποτέ αντιληπτό καταγράφηκε τον Μάρτιο του 2004, όταν ένας βράχος διαμέτρου περίπου 6 μέτρων πέρασε μόλις 6.500 χλμ από τη Γη.

Αυτό που πραγματικά είναι άξιον απορίας είναι τι κάνει και που είναι άραγε αυτή η υπηρεσία που έχουν συστήσει τα Αμερικανά εκει στην NASA και έχει να κάνει με την έγκαιρη πρόγνωση και αντιμετώπιση τέτοιων διαγαλαξιακών περιστατικών.

[via]

Labels: , , , , ,



Δείτε το μυοσκελετικό σας σύστημα σε real time



Η στιγμή που θα βλέπουμε σε real time, το μυοσκελετικό μας σύστημα και κατά πόσο αυτό καταπονείται αναλόγως της δραστηριότητας, δεν είναι καθόλου μακριά.

Σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν από τον Yoshihiko Nakamura καθηγητή του Πανεπιστημίου Πληροφορικής και Ρομποτικής Τεχνολογίας του Τόκιο ένα νέο πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και απεικόνισης, 300 τουλάχιστον σκελετικών μυών είναι προ των πυλών.


Η ονομασία του νέου αυτούς συστήματος λέγεται προς το παρών magic mirror και η όλη διεργασία πραγματοποιείται χάρη σε 16 online συνδεδεμένους ηλεκτρομυογράφους που καταγράφουν την δραστηριότητα των μυών με διαφορετικά χρώματα, διαβαθμίσεις κίτρινου και κόκκινου, με το κόκκινο χρώμα να δείχνει την σημαντική δραστηριότητα αυτών.

Labels: , , , , ,



Τα Windows Vista SP2 προ των πυλών




Η Microsoft προχώρησε στην διάθεση της Release Candidate του Windows Vista Service Pack 2 στους συνδρομητές των TechNet και MSDN, κάτι που επιβεβαιώνει τη σύντομη διάθεση του και στο ευρύτερο κοινό.

Το Windows Vista Service Pack 2 πάντως δεν πρόκειται να γίνει διαθέσιμο από τη διαδικασία των αυτόματων ενημερώσεων του λειτουργικού, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Η RC έκδοση του Windows Vista Service Pack 2 θα μπορεί να κατέβει από οποιονδήποτε επισκεφτεί την διεύθυνση του TechNet, από αύριο κιόλας.

Η τελική έκδοση του Vista SP2 υπολογίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο Μάιο του 2009.

Labels: , , , , , ,



Νέο πακέτο start pack από την NOVA



Από σήμερα 1η Μαρτίου ένα νέο πακέτο συνδρομής το start pack έρχεται να εμπλουτίσει τις τέσσερις υπάρχουσες επιλογές πακέτων της NOVA, (value pack, spots+value, cinema+value και full pack).

Στόχος του start pack είναι να γίνει η ψηφιακή πλατφόρμα nova ακόμα πιο προσιτή στην ελληνική αγορά και να προσφέρει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους «συνδρομητές» να γευτούν την μοναδική εμπειρία που ακούει στο όνομα nova και έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπαμε τηλεόραση μέχρι σήμερα.

Το start pack θα περιλαμβάνει:
Η μηνιαία συνδρομή είναι 19,90€ και για όσους εγγραφούν μέχρι 31 Μαρτίου δωρεάν ο πρώτος μήνας.

Labels: , , , , ,