Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Download: Dreambox 500s Toolbox



Ακόμα ένα εργαλείο δόθηκε στην κυκλοφορία για τους φίλους που έχουν το Dreambox 500s.

Το συγκεκριμένο upload έγινε από τον Slipknot και ανέβηκε για πρώτη φορά εδώ, περιλαμβάνει ένα πλήθος από must have tools τα οποία είναι πολύ χρήσιμα και δεν θα πρέπει να λείπουν σε καμία περίπτωση από την συλλογή σας..

Download: Dreambox 500s Toolbox
n

Labels: , , , , ,



Mozilla Helps Google Chrome


Ομάδα προγραμματιστών του Mozilla browser πρόσφερε "χείρα βοηθείας' στην προγραμματιστική ομάδα του Google Chrome, αποκαλύπτοντάς τους ένα σοβαρό κενό στον κώδικα του browser της Google.

To κενό ασφαλείας βρίσκεται στην V8 JavaScript engine του Chrome και θα επέτρεπε την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα σε υπολογιστές χρηστών που τον χρησιμοποιούν.

Η Google διόρθωσε τον λάθος στον κώδικα του browser της αποδίδοντας τα εύσημα στην Mozilla για την πολύτιμη προσφορά της.

[via]

Labels: , , , , ,



Έσπασε το WPA Encryption



Μετά το WEP (Wired Equivalent Privacy) ακόμα ένα ασύρματο πρωτόκολλο έσπασε μιλάμε φυσικά για το WPA (Wi-Fi Protected Access) το οποίο είναι υπό αμφισβήτηση από το 2008, όταν και έσπασε το TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) που παρέχει την ασφάλεια του WPA.

Όπως ανακοινώθηκε από πανεπιστημιακούς ερευνητές της Ιαπωνίας η κρυπτογράφηση του WPA μπορεί πλέον να σπάσει μέσα σε ένα λεπτό (πριν ήταν στα 15 λεπτά) και θα κάνουν την σχετική παρουσίαση σε συνέδριο που διεξαχθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Περιμένω σχόλιο του φίλου και master στον τομέα της κρυπτογράφησης Κώστα Χαλκιά να μας πει αν όντως μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο :).

[via]

Labels: , , , , , ,



Έσπασε το WPA Encryption



Μετά το WEP (Wired Equivalent Privacy) ακόμα ένα ασύρματο πρωτόκολλο έσπασε μιλάμε φυσικά για το WPA (Wi-Fi Protected Access) το οποίο είναι υπό αμφισβήτηση από το 2008, όταν και έσπασε το TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) που παρέχει την ασφάλεια του WPA.

Όπως ανακοινώθηκε από πανεπιστημιακούς ερευνητές της Ιαπωνίας η κρυπτογράφηση του WPA μπορεί πλέον να σπάσει μέσα σε ένα λεπτό (πριν ήταν στα 15 λεπτά) και θα κάνουν την σχετική παρουσίαση σε συνέδριο που διεξαχθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Περιμένω σχόλιο του φίλου και master στον τομέα της κρυπτογράφησης Κώστα Χαλκιά να μας πει αν όντως μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο :).

[via]

Labels:



"Υδραυλικός" Σκόκο απογειώνει την ΑΕΚ



Ένας Σκόκο όνειρο... σκόρπισε τα όνειρα της Βασλούι και εκτόξευσε την ΑΕΚ στα Ευρωπαϊκά σαλόνια.

Η ομάδα της ΑΕΚ με ηγέτη τον Νάτσο Σκόκο, ο οποίος και πέτυχε δύο καταπληκτικά τέρματα, ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και με νίκη 3-0, πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Το τρίτο τέρμα για την Ένωση πέτυχε ο Γκουστάβο Μαντούκα, όπου άνοιξε και το σκορ μετά από σέντρα όνειρο του Λεονάρντο. Όλα τα λεφτά όμως ήταν η απόκρουση του Σάχα σε πολύ επικίνδυνο φάουλ, που παρλίγο να σκορπίσει απανωτά εγκεφαλικά στο ΟΑΚΑ.

Ο λαός της ΑΕΚ έδωσε βροντερό παρών και για ακόμα μια φορά στάθηκε στο πλευρό της ομάδας, όπως αυτός μόνο ξέρει, τώρα περιμένει να δει τις κινήσεις της διοίκησης για πραγματική ενίσχυση, με μεταγραφές ουσίας στις θέσεις που πονάει.

Παραλειπόμενα, σχόλια και τα πάντα για τον αγώνα μπορείτε να διαβάσετε στο κιτρινόμαυρο και πάντα έγκυρο site aek365.gr.
a

Labels: , , , ,



Κυκλοφορεί το Snow Leopard


Ανακοινώθηκε σήμερα μέσω του Αpple Store, ότι το Snow Leopard γνωστό ως και Mac OS X 10.6 θα κυκλοφορήσει στις 28 Αυγούστου 2009!

Για ακόμα μια φορά το τμήμα marketing της Apple δούλεψε πολύ σωστά δείχνοντας με τον τρόπο του την εκτιμησή του στους υφιστάμενους πελάτες του. Ό λόγος περί της εκπληκτικής τιμής αγοράς του όπου με μόλις 29$ θα το αποκτήσουν όσοι αποφασίσουν να αναβαθμιστούν.

Tο νέο Mac OS έχει ένα πλήθος νέων χαρακτηριστικών με κυριότερο από αυτά ότι είναι Full 64bitο, η ταχύτατη εγκατάσταση του (έχει το μισό footprint απ' ότι η προηγούμενη έκδοση) και τα Time Machine Backup, QuickTime X μαζί με κάποια ακόμα minor updates έρχονται σε δεύτερη μοίρα και μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ .

Labels: , , , ,



ISP "κατεβάζει" το Pirate Bay



Με απόφαση Σουηδικού δικαστηρίου, ένας από τους Internet Service Providers του Pirate Bay, υποχρεώθηκε να διακόψει την παροχή υπηρεσίας προς αυτόν.

O ISP με την ονομασία Black Internet, παρότι ο μεγαλύτερος του PirateBay, δεν είναι ο μοναδικός που χρησιμοποιείται από τον tracker και έτσι παρόλα αυτά το The Pirate Bay είναι προσπελάσιμο και η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά.

Labels: , , , , ,



Download : Maxthon 2.5.6.349




Ακόμη ένα update είχαμε σήμερα για τον Maxthon Internet Browser, ο οποίος και έφθασε την έκδοση 2.5.6.349.

Για κάποιο λόγο, ακόμα δεν έχει ανανεωθεί η Download page, αλλά μπορείτε να δείτε το νέο update εδώ.

Για το τι αυτό περιλαμβάνει δεν γνωρίζουμε ακόμα μιας και δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση.

Download : Maxthon 2.5.6.349

Labels: , , , , , ,



Windows Live Messenger 9 build 14.0.8089.726



Ένα νέο update δόθηκε
από την Microsoft για τους φίλους του Windows Live Messenger 9 .

Ο γνωστός messenger έφθασε αισίως την έκδοση
14.0.8089.726 και σας περιμένει να τον κατεβάσετε από τους servers της γνωστής εταιρίας λογισμικού.

Download : Windows Live Messenger 9 build 14.0.8089.726

Labels: , , , , ,



Σε πύρινο κλοιό η ΒΑ Αττική



Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη βορειοανατολική Αττική.

Η φωτιά κατακαίει την περιοχή από τον Μαραθώνα έως την Παλλήνη. Μάλιστα, η κατάσταση στην Παλλήνη είναι πολύ δύσκολη, όπως και στο Πικέρμι και στον Αγιο Στέφανο.

To μέτωπο της φωτιάς στην Σταμάτα, την Ανθούσα, τη Ροδόπολη και τον Διόνυσο έχει κάπως περιοριστεί, αλλά στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ο κίνδυνος, ωστόσο, για κατοικημένες περιοχές εξακολουθεί.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας, δόθηκε εντολή για εκκένωση του Αναρρωτηρίου Πεντέλης (παλιό ΠΙΚΠΑ). Τα 28 παιδιά του Αναρρωτηρίου θα μεταφερθούν με λεωφορείο της ΕΘΕΛ σε ασφαλή χώρο, με τη μέριμνα της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδας, «Αλληλεγγύη». [via]

Labels: , ,



Eνδεχόμενο προσφυγής κατά της NOVA


Το ενδεχόμενο προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά της συνδρομητικής πλατφόρμας ΝΟVΑ, εξετάζουν οι εταιρείες δορυφορικών αποκωδικοποιητών σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος εταιρείας δορυφορικών συστημάτων Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, καταγγέλλει ότι η ΝΟVΑ αποκλείει τη χρήση της κάρτας της σε απoκωδικοποιητές άλλων εταιρειών με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Την ίδια ώρα, σε κοινοτική οδηγία την οποία οφείλει να υιοθετήσει και η Ελλάδα, αναφέρεται ότι πρέπει να καθορισθούν τα μείζονος σημασίας αθλητικά γεγονότα, και να εξασφαλισθεί η ελεύθερη πρόσβαση των τηλεθεατών και ακροατών σε αυτά.

Καταγγελίες και για τη σχέση ποιότητας και τιμής στη συνδρομητική τηλεόραση έχει δεχθεί και η γενική γραμματεία καταναλωτή.
[via]

Labels: , , , , ,



Όλο το PirateBay σε ένα Download


Ο χρήστης "Anonymous" (sic) κατέβασε ένα - ένα όλα(!) τα torrent links του PirateBay και έκατσε και δημιούργησε ένα μεγάλο αρχείο torrent (tpb.torrent) μεγέθους 21.3 GB, το οποίο και περιέχει όλα τα torrents σε μία βάση δεδομένων SQLite 3 με 873.671 torrents.

Οι φήμες λένε ότι το ανέβασμα και η συλλογή έχει γίνει μέσα από το ίδιο το Pirate Bay και όχι από κάποιον ανώνυμο χρήστη προσπαθώντας έτσι οι δημιουργοί του να διορθώσουν τα αδιόρθωτα και να έχουν και την πίτα ολόκληρη (torrents) και τον σκύλο χορτάτο (χρήματα από την πώληση του).

Για τους μη γνωρίζοντες τα torrents του Pirate Bay θα λειτουργήσουν ακόμα και χωρίς αυτό να υπάρχει ως οντότητα, αφού έχει ενσωματωθεί πλέον και ο openbittorrent.com tracker σε όλα τα torrents του .

Download : The PirateBay index

Labels: , , , , ,



Αλτ! στα κινητά



Το ΓΕΣ αποφάσισε να μπλοκάρει τη λειτουργία κινητών μέσα στα στρατόπεδα

Τους γνωστούς «κόφτες», θα χρησιμοποιούν πλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να μπλοκάρουν την ανεξέλεγκτη λειτουργία των κινητών στις μονάδες.

Όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα της Τετάρτης, πρόκειται για ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίζουν όσα κινητά τηλέφωνα είναι ενεργοποιημένα σε χώρους όπως οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στους οποίους απαγορεύεται πλην εξαιρέσεων η χρήση κινητής τηλεφωνίας.

Μάλιστα για να δεσμευτεί το προσωπικό (στρατιωτικό και πολιτικό) σε ένα θέμα που άπτεται προσωπικών δεδομένων ζητήθηκε από όλους να λάβουν ενυπογράφως γνώση.

Αρμόδιες στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της αναφέρουν ότι «δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων» και ότι ο στόχος είναι να εντοπίζεται απλώς ένα ανοιχτό κινητό και να επισημαίνεται στον κάτοχό του ότι πρέπει να το κλείσει.

Τώρα το πως θα επισημαίνεται αυτό και με ποιες κυρώσεις είναι άλλη ιστορία και σίγουρα το όλο θέμα θα έχει και συνέχεια.
[via]

Labels: , , , , ,



Εκρήξεις σε iPhone και iPod



Την περασμένη εβδομάδα ένα iPhone τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο έναν έφηβο κάτοχό του στη Γαλλία ενώ στη Βρετανία ένα iPod εξερράγη στα καλά καθούμενα.

Μετά από αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε εξηγήσεις από την Apple η οποία και διαβεβαίωσε την ΕΕ ότι οι αναφορές για συσκευές iPhone και iPod που αναφλέγονται ή εκρήγνυνται είναι «μεμονωμένα περιστατικά» και όχι «γενικό πρόβλημα».

Τα στοιχεία πρώτα στοιχεία δείχνουν υπερθέρμανση της μπαταρίας αλλά δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Apple Europe.

Στις ΗΠΑ, το τηλεοπτικό δίκτυο KIRO έκανε λόγο για 15 περιστατικά ανάφλεξης ή έκρηξης και υποστήριξε ότι οι δικηγόροι της Apple προσπάθησαν να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους του σταθμού να αποκτήσουν πρόσβαση σε σχετικά έγγραφα.
[via]

Labels: , , , , ,



ΟΤΕ: Ξεκινάει το πιλοτικό VDSL



Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα ο ΟΤΕ θα βασιστεί στην τεχνολογία VDSL ώστε να αυξήσει άμεσα τη χωρητικότητα των δικτύων του.

H εγκατάσταση των πρώτων ευρυζωνικών συνδέσεων VDSL θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου σε επιλεγμένους συνδρομητές στις περιοχές Αμπελοκήπων, Ανοιξης, Κουκακίου, Αμαρουσίου και Κηφισιάς.

Η τεχνολογία VDSL θα επιτρέψει στον ΟΤΕ να παρέχει θεωρητικές ταχύτητες από 50 Μbps ως 100 Μbps έναντι 24 Μbps που είναι σήμερα η ανώτατη θεωρητική ταχύτητα πρόσβασης στο Ιnternet.

Η αναβάθμιση του δικτύου σε VDSL θα κοστίσει στον οργανισμό περί τα 300-400 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο από το κόστος των 2,1 δισ. ευρώ, του προϋπολογισμού του έργου FΤΤΗ (οπτική ίνα στο σπίτι) που ανακοινώθηκε πρόσφατα.
[via]

Labels: , , , , , ,



Download : Safari 4.0.3 (4.31.9.1)



Ακόμα ένα Windows Update δόθηκε για τον Safari 4.0.3 από την Apple φτάνοντας έτσι στην έκδοση 4.31.9.1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νέα JavaScript μηχανή, Nitro, το downloading των αρχείων γίνεται, παράλληλα αντί διαδοχικά, κάτι που σημαίνει ότι ο Safari τρέχει ταχύτερα στα νεότερα, πιο περίπλοκα Web sites.

Labels: , , , , , ,



Ο καιρός της Κυριακής 16/08/2009


Για σήμερα Κυριακή (16/08) ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με τοπικές νεφώσεις βροχές, κατά διαστήματα και με κύριο χαρακτηριστικό τους βόρειους ανέμους έντασης 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στη Θράκη βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αίθριος θα είναι ο καιρός, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι στην πρωτεύουσα θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
[via]

Labels: , , ,



Χρόνια Πολλά γιορτάζει η Παναγιά


Πανάμωμε Κόρη και Δέσποινα, προς Σε καταφεύγομεν οι αμαρτωλοί δούλοι σου..

Χρόνια πολλά σε όσους μας, σήμερα 15 Αυγούστου γιορτάζει η Υπεραγία Παναγία μας...

Το MinOtaVrS Blog στέλνει τις ευχές του σε όλους όσους έχουν την ονομαστική τους εορτή αυτήν την ξεχωριστή ημέρα και γιορτάζουν αυτοί ή κάποιος στενός συγγενής τους.

Labels: , ,



Microsoft: Ένοχη για παραβίαση πατέντας XML


Σύμφωνα με την δικηγορική εταιρεία McKool Smith η Microsoft μετά την διαμάχη της με την εταιρία i4i για παραβίαση της πατέντας του XML στο Office καλείται να πληρώσει 290 εκατομμύρια δολάρια καθώς δεν είχε άδεια χρήσης της τεχνολογίας xml που φέρεται να περιγράφεται στην πατέντα της i4i.

Η απόφαση του δικαστηρίου καθιστά παράνομες όλες τις εκδόσεις της Microsoft που υποστηρίζουν .XML .DOCM και .DOCX αρχεία και θα πρέπει μέσα σε 60 ημέρες να σταματήσει την πώληση και την εισαγωγή στις ΗΠΑ του λογισμικού που φαίνεται να παραβιάζει την εν λόγω απόφαση, (Word 2003 & Word 2007).

Αβεβαιότητα επικρατεί όμως, βάση αυτής της απόφασης και στην κοινότητα ανοικτού λογισμικού γιατί μπορεί να κριθούν παράνομες ένα πλήθος εφαρμογών όπως τα OpenOffice.org, KOffice και AdiWord μιας και καταφανέστατα παραβιάζουν την εν λόγω πατέντα.

Παρόλα αυτά η i4i δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε ανακοινώσεις που θα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι προγράμματα ελεύθερου λογισμικού πιθανών αποτελούν στόχους μελλοντικών νομικών μέτρων της Καναδέζικης εταιρείας.
[via]

Labels: , , , , , ,



Download : μtorrent v2.0 beta (build 16126)



Ο γνωστός torrent manager µTorrent μετά από έναν μακρύ δρόμο στην έκδοση 1 οδεύει επιτέλους προς την 2.0. Οι αλλαγές στο Utorrent 2.0 beta (build 16126) που δόθηκαν μόλις εχθές είναι οι παρακάτω:

-- 2009-08-10: Version 2.0 Beta (build 16126)


- Fix: tracker requests are not invalid anymore
- Change: disable toolbar offers for Wine installs
- Feature: New Setup guide & Speedtest.
- Change: uninstaller is added to all user profiles
- Fix: crash when assigning new label to torrents from RSS
- Change: Incomplete downloads sort after completed downloads if sorting by "Completed On"
- Feature: Add Moldova to peer flags
- Change: Added upnp host cache to speed up upnp nat resolution on misbehaving routers
- Fix: maintain category list selection on update for some edge cases
- Change: if selected, install start menu and desktop shortcuts to all users instead of only current user
- Feature: Grayscale disabled toolbar buttons
- Fix: fixed uTP selective ack bug (would cause connections to stall and time out)
- Fix: fixed uTP fast re-send bug (would sometimes re-send packets that shouldn't be re-sent)
- Change: prompt to take associations in installer only if any others exist
- Fix: buffer overrun vulnerability in create torrent dialog
- Fix: uTP recovers faster after timeout
- Feature: uTP supports window sizes smaller than the packet size
- Change: reduced uTP overhead slightly by ramping up packet sizes at lower rates
- Feature: enable and disable toolbar buttons according to selected torrents
- Change: UAC must be completed to install in Vista or higher
- Fix: memory leaks in main window, protocol associations, settings dialog, general tab
- Change: Tweaks to Ask toolbar offer
- Feature: UDP tracker support
- Fix: only change run on startup if installer is shown
- Change: added support for 3:rd party applications to more easily be configured to access the uTorrent web UI, i.e. to pair the applications
- Fix: make "alternate upload rate when seeding" apply when the seeding is set by the scheduler
- Fix: align "Web Seeds" in torrent creation dialog
- Fix: translated strings in uninstaller
- Fix: http seeds would not reconnect after stopping and starting torrent
- Fix: http seed for multifile torrents
- Fix: regression in 15562 that caused frequent crashes
- Feature: New installer with EULA, file association
- Fix: uTP issue on low-latency high-throughput networks
- Fix: copying long filenames to clipboard no longer results in garbage or crash
- Fix: fixed web seed support for multi-file torrents
- Change: torrent whose "Force Recheck" is greyed out will not recheck when asked through multi-torrent selections
- Fix: when adding torrents through URLs via commandline, we would always open the add torrent dialog
- Fix: handle multi file torrents with web seed urls that incorrectly don't end with a slash
- Fix: make sure web seed urls end with a slash for multifile torrents
- Fix: setup Vista firewall
- Fix: remove settings on Vista during un-installation
- Feature: New "Transfer Cap" pane in Preferences
- Feature: uTP can be enabled or disabled using "Enable bandwidth management" checkbox in Preferences
- Fix: Check at startup for incompatible versions of NVIDIA nForce firewall

Labels: , , , ,



Google: Caffeine η νέα μηχανή αναζήτης


H Google δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και μία μόλις εβδομάδα μετά τη συμφωνία της Microsoft και της Yahoo, έδωσε στη δημοσιότητα κάποια πρώτα στοιχεία της νέας έκδοσης της καλύτερης μηχανής αναζήτησης.

Το όνομα της νέας μηχανής ονομάζεται Caffeine και εξωτερικά δεν διαφέρει σε τίποτα από τη γνώριμη σελίδα της Google, βλέπετε οι αλλαγές γίνονται απο "κάτω"με καλύτερη και σημαντικότερη αλλαγή να είναι το πώς κατατάσσονται τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Εάν η μέθοδος ταξινόμησης της Caffeine είναι ουσιωδώς διαφορετική, τότε πολλές εταιρείες θα πρέπει να αλλάξουν τις τεχνικές βελτιστοποίησης που χρησιμοποιούν προκειμένου να διατηρήσουν μία καλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προς το παρόν, η Caffeine είναι διαθέσιμη σε διαφορετική ηλεκτρονική διεύθυνση από τον επίσημο δικτυακό τόπο της Google.

Labels: , , , ,



OTE: Πρόγραμμα ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ με conn-x


Τη δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης conn-x και στο εξοχικό, μόνο για όσο χρονικό διάστημα διαμένουν σε αυτό, προσφέρει τώρα ο ΟΤΕ στους πελάτες του.

Συγκεκριμένα, σε όσους διαθέτουν ή αποκτήσουν το πρόγραμμα ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ -μπορούν να μιλούν σταθερά και από το εξοχικό τους σπίτι πληρώνοντας μόνο για το διάστημα που το επισκέπτονται- ο ΟΤΕ προσφέρει πλέον και τη δυνατότητα για πρόσβαση στο γρήγορο internet με conn-x 2 Mbps, πληρώνοντας μόνο για τις ίδιες περιόδους που λειτουργεί η τηλεφωνική σύνδεση.

Το χρονικό διάστημα παροχής του conn-x σε ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ, συμπίπτει με αυτό του προγράμματος ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ, αφορά δηλ. συνολικά 6 μήνες και συγκεκριμένα:

Επιπλέον, όταν συνδυάζεται με το πρόγραμμα ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ & Σαββατοκύριακα, εκτός των παραπάνω 6 μηνών, το conn-x παρέχεται και όλα τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα του έτους (από το μεσημέρι της Παρασκευής).

Η τιμή του conn-x σε ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ διαμορφώνεται στα € 8,25/μήνα*. Αντίστοιχα, το conn-x σε ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ & Σαββατοκύριακα παρέχεται με μόνο €2,31/μήνα επιπλέον.*

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά, καθώς και να εγγραφούν από 5/8/09, είτε καλώντας δωρεάν το 134, είτε με μια επίσκεψη στο εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ (OTESHOP - COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ), ή online μέσω του www.oteshop.gr.

* Η τιμή αφορά σε 12μηνη βάση και είναι ανεξάρτητη από την περίοδο λειτουργίας της σύνδεσης.
[via]

Labels: , , , ,



Dangerous Points: Update Αυγούστου 2009



To νέο update Αυγούστου 2009 των Dangerous Points GR για τους χρήστες του Destinator είναι εδώ...

Η ιδέα καταγραφής των επικίνδυνων σημείων του οδικού μας δικτύου πρωτοεμφανίστηκε στο forum της εταιρείας NGI, που έδινε χάρτες για το λογισμικό πλοήγησης Destinator.

Utility Version Information

Name: -=DanGerOuS PoiNtS=-
Update Version: August 2009
Posted by: HaRisG & MinOtaVrS
Posted on: 09/08/2009

General Information
Type: Destinator Utility
Platform : Destinator 7x, 6.x, Destinator PN, Destinator 6.1 for PNA

Changelog: Αυγούστου 2009
=====================
Στροφές: 78
Σημεία: 6
Διασταυρώσεις: 4
Δρόμοι: 1
Διαβάσεις:0
Σύνολο: 89
----------------------------------

Total Points

Στροφές:938
Σημεία: 90
Διασταυρώσεις:228
Δρόμοι:43
Διαβάσεις τρένου: 13

ΣΥΝΟΛΟ ΣΗΜΕΙΩΝ 1312


Download:
Common Users Download: DP_GR_U_08_09.CAB

Download:
Expert Users Download: DP_GR_08_09_Experts.rar
___

Labels: , , , , , , , ,



Windows 7 RTM Cracked



Ακόμα δεν δόθηκαν καλά - καλά στους ΟΕΜ τα Windows 7 (build 6.1.7600.16385) και εδώ και μία εβδομάδα έχουν "σπάσει" παρακάμπτοντας το όποιο Authentication Security.

Σύμφωνα με αυτά που γράφονται το κλειδί και το πιστοποιητικό "αποκτήθηκε" μέσω του αρχείου boot.wim ενός Windows Ultimate DVD ISO, όπου χρησιμοποιούνταν το activation κλειδί άδειας OEM της Lenovo (OEM SLP Master Product Key).

Προς το παρών το crack λειτουργεί μόνο σε Windows 7 Ultimate εκδόσεις 32 και 64-bit ενεργοποιώντας τα Windows κανονικά μέσω του Genuine Advantage Validation.

Labels: , , , , , ,



Denial of Service Attack στο Twitter



Για λίγες ώρες έκλεισε εχθές το γνωστό σε όλους μας Twitter μετά από DoS Attack.

Σύμφωνα με το επίσημο blog της εταιρείας, το Twitter δέχθηκε κυβερνοεπίθεση, κατά την οποία δεν επιτρεπόταν στους χρήστες η πρόσβαση σε αυτό.

Αν και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε λίγη ώρα αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επίθεση δεν είχε τελειώσει και προσπαθούσε για αρκετή ώρα να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα.

Προβλήματα διαπιστώθηκαν όμως και στην πρόσβαση τόσο στο Facebook όσο και στο Blogspot χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Labels: , , , ,



First Look: iGO my Way 2009 για iPhone



Οι απανταχού χρήστες του iPhone μπορούν να πανηγυρίζουν, βλέπετε ένα από τα καλύτερα προγράμματα πλοήγησης το iGO της Nav N Go έκανε την εμφάνιση του στο App Store και σας περιμένει να το κατεβάσετε.

Το όνομα του iGO my Way 2009 και κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις σε παραπλήσιες τιμές με το Navigon, συγκεκριμένα η έκδοση Full Europe έρχεται στα 89€ ενώ στα 70€ θα βρείτε την έκδοση Western Europe.

Στα των χαρτών τώρα, χρησιμοποιεί εκτός από τους χάρτες της Navteq και αυτούς της Εpsilon για την Ελλάδα (build 2009.02), αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει χάρτης και για την Κύπρο!

Στο App Store αναφέρεται ότι η εφαρμογή έχει άδεια χρήσης lifetime ενώ οι δωρεάν αναβαθμίσεις των χαρτών θα γίνονται ανά τρίμηνο και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010.

Προσωπικά θα προτιμούσα εκεί στην Nav N GO να είχαν επιλέξει την υλοποίηση του iGO 8.3.x παρά αυτή του my Way που παραπέμπει σε iGO Amigo, για λόγους καθαρά ευελιξίας μιας και είναι πιο σπαρτιάτικο, δεν σε αφήνει με την ίδια ευκολία να το "πειράξεις" και δεν παίζει με όλους τους χάρτες like iGO 8.3.x.

Παρόλα αυτά σε σχέση με τους ανταγωνιστές του κρίνεται κατά πολύ καλύτερο και η επιλογή του αποτελεί μονόδρομο για αυτούς που θέλουν κάτι αξιόπιστο και γρήγορο.

Labels: , , , , , ,



Κενό ασφαλείας από ένα & στον Internet Explorer


Ένα μικρό ορθογραφικό λάθος στον κώδικα του Internet Explorer στάθηκε αφορμή να σημάνει συναγερμός στο τεχνικό επιτελείο της Microsoft. Δύο ανεξάρτητοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας διαπίστωσαν πρόσφατα ότι υπάρχει μια "τρύπα" στον browser και ειδοποίησαν τη Microsoft για την ανακάλυψή τους.

Τελικά, το λάθος εντοπίστηκε και διορθώθηκε, με τη Microsoft να διαθέτει το σχετικό patch σε όλους τους χρήστες των Windows μέσω των Automatic Updates.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, το κενό ασφαλείας προκλήθηκε από το σύμβολο & το οποίο βρέθηκε σε μια γραμμή του κώδικα χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξή του εκεί. Το λάθος είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κενό στο MSVidCtl ActiveX control, το οποίο εντόπισαν κάποιοι hackers και άρχισαν να το εκμεταλλεύονται.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να αναβαθμίσει τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για τον εντοπισμό των λαθών, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.
[via]

Labels: , , , , , ,



Download : Mozilla Firefox 3.5.2



Ακόμη ένα κρίσιμο update δόθηκε από την Μozilla για τον δημοφιλές browser.

H νέα έκδοση του Mozilla Firefox 3.5.2 ανέβηκε στο ftp του mozilla και περιλαμβάνει διορθώσεις κενών ασφαλείας καθώς και κάποια bug fixes.

Labels: , , , , ,



Review: Samsung UE46B7000 Settings


Ότι και να γράψω για την Full HD Samsung UE46B7000 στα 100 mhz είναι λίγο... με πάχος μόλις 29,9 χιλιοστά η νέα σειρά LCD με LED τηλεοράσεων B7000 της Samsung σε κατακτά αμέσως.

H σειρά B7000 εκτός από λεπτό της πάχος έχει τέσσερις εισόδους HDMI, με τεχνολογία εξομάλυνσης της κίνησης για σήματα 24p, πλούσια χρωματική γκάμα και πλατφόρμα Media@TV που φέρνει το internet στην οθόνη σας.

Τα πάνελ των τηλεοράσεων είναι κατηγορίας Ultra Clear και ο ήχος έχει ισχύ 2x10W.

Παρόλα αυτά οι by default εργοστασιακές ρυθμίσεις της εικόνας δεν είναι ότι καλύτερο και θα πρέπει να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω μαζί της για να την φέρετε στα μέτρα σας. Όσο και να έψαξα δεν βρήκα settings για την συγκεκριμένη σειρά, ισως επειδή είναι ακόμα νέα στην αγορά, ψάχνοντας όμως κατέληξα στις ρυθμίσεις που δίνονται από το hdtvtest.co.uk για την Samsung UE40B7020 και όπου αν μη τι άλλο απογείωσαν την ποιότητα θέασης.



Εξοπλισμένη σαν αστακός φέρει δέκτη DVB-Τ MPEG4 για την θέαση των νέων ψηφιακών μεταδόσεων των ιδιωτικών καναλιών και υποστηρίζει δικτυακά το σύστημα Internet@TV όπου με widgets φέρνει την οθόνη μας ιντερνετικές υπηρεσίες όπως είναι το YouTube ή το Weather Channel, ενώ από τις δύο υποδοχές USB 2.0 που φέρουν τα τρία αυτά μοντέλα μπορούμε να παίζουμε αρχεία HD, μουσική και φωτογραφίες.

Κατά τα άλλα η Samsung UE46B7000 είναι συμβατή κατά το DLNA πρότυπο το οποίο μας επιτρέπει να φορτώνουμε και να παίζουμε φωτογραφίες, βίντεο HD και μουσική από το PC μας, με δυνατότητα ακόμα και ασύρματης δικτύωσης εάν αγοράσουμε το wirelles dongle της Samsung το οποίο δεν διατίθεται στην έτσι και αλλιώς πλούσια συσκευασία όπου θα συναντήσουμε μέχρι και usb stick με e-manual.

Όπως και να έχει η Samsung UE46B7000 με κόστος γύρω στα 2000 €, παρότι ακριβή είναι μια τίμια αγορά, με πλούσιο εξοπλισμό που δεν θα αφήσει παραπονεμένο σε καμία περίπτωση τον απαιτητικό χρήστη.

Labels: , , , , , , ,



Ο Δίας μας έσωσε (ξανά) από Κομήτη



Για ακόμη μια φορά ο πλανήτης Δίας μας προστάτεψε από μια καταστροφική σύγκρουση με κομήτη.

Συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, μπήκε ανάμεσα στη Γη και σε έναν κομήτη που μπορεί να μην ξεπερνούσε σε διάμετρο το ένα χιλιόμετρο άνοιξε όμως μια τρύπα ίση με τον Ειρηνικό Ωκεανό .

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αν ο κομήτης δεν έβρισκε εμπόδια στον δρόμο του, ίσως έπεφτε πάνω στη Γη. Και δεν είναι η πρώτη φορά που μας γλιτώνει ο Δίας. Πριν από 15 χρόνια, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε τον κομήτη Σουμέικερ-Λέβι 9 να πέφτει στην επιφάνεια του μακρινού πλανήτη, αφήνοντας σημάδια όμοια σε μέγεθος με τη Γη.

Σημειώνεται ότι η βαρυτική έλξη του πλανήτη Δια μπορεί να αλλάζει την πορεία στους κομήτες και να τους σπρώχνει μακριά από το ηλιακό μας σύστημα αλλά μερικές φορές δημιουργεί και μεγάλες απειλές στέλνοντας πολλούς κομήτες και μέσα σε αυτό».
[via]

Labels: , ,



Download: Nero 9.4.12.3 Free



To Νero Burning Rom της Ahead δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, το όνομα του όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει συνώνυμο της εγγραφής οπτικών μέσων στον υπολογιστή μας.

Όσοι λοιπόν θέλετε να κατεβάσετε free το Nero 9 StartSmart Essentials δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το παρακάτω link, από τo Server της κατασκευάστριας εταιρίας .

Download: Nero 9.4.12.3 Free

Labels: , , , , ,