Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google Wave: Διαθέσιμες Προσκλήσεις



Το MinOtaVrS blog έχει στην διάθεσή του πέντε προσκλήσεις για το Google Wave, oι πέντε πρώτοι που θα απαντήσουν στα comments αυτού του post θα κερδίσουν από μία πρόσκληση.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Google Wave είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο που μοιάζει με client εφαρμογή, καθώς συμπεριφέρεται όπως εξελιγμένες υπηρεσίες e-mail, δουλεύει ως Instant Messenger, κάνει collaboration, file & photo sharing, παίζει σε iPhones, PPC & Android Phones και προσδοκά να γίνει μια από τις καλύτερες εφαρμογές συνεργασιών σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό όμως που κάνει ξεχωριστή την υπηρεσία αυτή είναι, ότι όλα τα παραπάνω που αναφέραμε, είναι δυνατό να αλλαχθούν ή να διαγραφούν ανά πάσα στιγμή από τον οποιονδήποτε συμμετέχοντα, καθώς δεν υπάρχει η έννοια της ιδιοκτησίας επάνω στην οποιαδήποτε πληροφορία.

Μην ξεγελιέστε όμως από αυτό, οι άνθρωποι της google έχουν φροντίσει να υπάρχει η λειτουργία playback, η οποία και δίνει την δυνατότητα αναίρεσης των όποιων αλλαγών ή διαγραφών που έγιναν.

Όπως και να έχει, αν θέλετε να γνωρίσετε το Google Wave από κοντά δεν έχετε παρά να κάνετε ένα σχόλιο και οι 5 πρώτοι (ίσως και περισσότεροι) να πάρετε μια πρόσκληση για αυτό.

Labels: , , , ,



Mininova: Περικοπή Υπηρεσιών


Μετά το Piratebay ακόμα ένας γνωστός tracker αναγκάστηκε να κάνει περικοπή των υπηρεσιών του. Ο λόγος για το Mininova όπου μετά την από 3μήνου απόφαση Ολλανδικού δικαστηρίου, αφαίρεσε όλους τους συνδέσμους που σχετίζονται με παράνομο ή copyrighted περιεχόμενο.

Το Mininova προσπάθησε να εφαρμόσει διάφορα συστήματα φιλτραρίσματος κάτι που όμως τελικά δεν ευδοκίμησε, κυρίως για τεχνικούς λόγους, περιοριζόμενο έτσι στο λιγοστό νόμιμο περιεχόμενο του.

Labels: , , , , ,



Download : Hiren's BootCD 10.1


Ακόμα ένα Update του Hiren's BootCD δόθηκε από τον Hiren, και έφτασε αισίως την έκδοση 10.1.

Όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα το Hiren's Boot CD είναι αν όχι το κορυφαίο ένα από τα καλύτερα Bootable CD διαχείρισης και διάσωσης δεδομένων το οποίο κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια και υπόσχεται να σας βγάλει από δύσκολες καταστάσεις.

Download : Hiren's BootCD 10.1
α

Labels: , , , , , ,



Download: Opera 10.10 Web Browser



Ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Νορβηγική εταιρεία Opera η νέα έκδοση 10.10 του δωρεάν ομώνυμου web browser.

Πέρα από τις συνήθεις και αναμενόμενες βελτιώσεις σε τομείς όπως η ασφάλεια, η ταχύτητα πλοήγησης και οι ρυθμίσεις localization, ο νέος Opera έχει στο οπλοστάσιό του ένα πολλά υποσχόμενο χαρακτηριστικό με την ονομασία Opera Unite.

Το Opera Unite δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα μέσω ενός account που ανοίγεται για αυτό τον σκοπό να δημιουργήσει έναν μικρό server μέσα στον browser. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να διαμοιραστεί εύκολα τα δεδομένα του με άλλους χρήστες, περιλαμβάνει δε, επιμέρους εφαρμογές για τη διαχείριση των δεδομένων σας όπως το File Sharing, το Photo Sharing ή το Streaming .

Με την τακτική αυτή οι άνθρωποι του Opera φιλοδοξούν να σπάσουν την πρωτοκαθεδρία του Firefox αλλάζοντας έτσι τα δεδομένα στο χώρο του Internet.[via]

Download : Opera 10.10.1893 Final

Labels: , , , , ,



Appulo.us: Troll Bridge Correct Answer



To Appulo.us είναι ένα πολύ γνωστό site και χρησιμοποιείται κατά κόρον για... ipa testing, από εκατομμύρια χρήστες της iPhone jailbreak κοινότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταχύτητα.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι δημιουργοί του να ενεργοποιήσουν το Troll Bridge το οποίο εν ολίγοις δεν σου επιτρέπει την πρόσβαση στο κυρίως site εάν πρώτα δεν δώσεις την σωστή απάντηση, σε μια ερώτηση που έχουν θέσει οι διαχειριστές του.

Ένας από τους τρόπους για να βρεις την σωστή απάντηση, είναι να παρακολουθήσεις τα RSS Feeds του Appulo.us όπου εκεί κατά καιρούς θα δίνεται η σωστή λέξη.

Επειδή όμως αυτό είναι χρονοβόρο και δεν λέει να αγχώνεστε με τέτοια, ασχολήθηκαν άλλοι για εσάς και σας βρήκαν την απάντηση, που δεν είναι άλλη από την λέξη Cavern .

Ένα ευχαριστώ στα comments αρκεί!

Appulo.us Troll Bridge Correct Answer= Cavern

enjoy....

Labels: , , , , ,



Αλλαγές στις χρεώσεις του PayPal


Ένα νέο email έφθασε εχθές στο inbox μου, όπου με ενημέρωνε για τις επικείμενες αλλαγές στο license agreement του paypal.

Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από της 21 Ιανουαρίου 2010, με κυριότερη όλων αυτή των νέων χρεώσεων.

Διαβάστε αναλυτικά το email καθώς και την νέα πολιτική χρεώσεων.
PayPal recently posted upcoming changes to the terms of the PayPal User Agreement. You can view these changes by clicking on the "Policy Updates" link on the Legal Agreements section of the PayPal website. You can also view these changes by logging in to your PayPal account and clicking the "Policy Updates" link in the Notifications section of your Account Overview.

You will be deemed to accept these changes unless you notify us that you wish to close your account before the changes become effective. If you do not wish to accept the changes, you may immediately close your account without additional charge, prior to the changes coming into effect. You may also choose to stop using the service, should you wish. Further details on how you can close your account are set out in the User Agreement.
=====================================================================

Policy Updates

Amendments to the PayPal User Agreement and Privacy Policy
Effective Date: Jan 21, 2010
  • Amendment to the PayPal User Agreement

1. Fees

Section 8 is being amended to update the fees for cross border personal transactions.

Where the country of the recipient’s registered PayPal Account is Poland, the fee charged for cross border personal payments fully funded by PayPal Balance or Bank is 1% + 0.55 PLN (Polish Zlotych). The relevant part of the fee table for cross border personal payments fully funded by PayPal Balance or Bank now reads as follows:

Transaction Type Activity Fee for payment fully funded by:
- PayPal Balance
- Bank
Cross border personal transactions Sending or Receiving Important: this fee is based on the country of the recipient’s registered PayPal Account.

Either the sender or the recipient pays the fee. Not both.

In most cases, the sender decides who pays the fee. In some cases the sender will not be able to decide and the sender or the recipient will be required to pay the fee.

Recipient’s Country:

UK: 0.5%

Poland 1% + 0.55 PLN

*Other European Countries: 0.5%

Australia 1%

Canada 1%

China 0%

Germany 2%

Hong Kong 0%

Singapore 0%

Taiwan 0%

U.S. 1%

Elsewhere 0.5%

Note: This fee will not be charged if a Euro payment is made between Accounts registered in the European Union or EEA.

Το πλήρες κείμενο με όλες τις αλλαγές μπορείτε να το δείτε εδώ...

Labels: , , , ,



Έκλεισε οριστικά o tracker του Piratebay


Μετά από 6 χρόνια λειτουργίας ήρθε το οριστικό κλείσιμο για τo tracker του Pirate Bay, καθώς σύμφωνα με τους διαχειριστές του, τα αποκεντρωμένα συστήματα αναζήτησης peers, έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει λόγος να λειτουργεί πλέον ένας tracker.

Συγκεκριμένα ανέφεραν, ότι μπορεί να είναι το τέλος μίας εποχής, η εποχή όμως είναι πλέον εκτός εποχής… συνεχίζοντας ότι... η εξέλιξη της τεχνολογίας ανταλλαγής αρχείων BitTorrent, έχει κάνει τους trackers περιττούς, καθώς υπάρχουν λύσεις πρωτοκόλλου BitTorrent χωρίς trackers, όπως το DHT και PEX.”

Η ομάδα του Pirate Bay γράφει στο blog της:
The development of DHT has reached a stage where a tracker is no longer needed to use a torrent. DHT (combined with PEX) is highly effective in finding peers without the need for a centralized service. If you run uTorrent you might have noticed in the tracker tab of your torrents that the [Peer Exchange] (PEX) row is often reporting a lot more peers than the trackers you might have for that torrent. These peers all came to you without the use of a central tracker service!” says the site.
Σημειώνεται ότι έκλεισε μόνο ο tracker και όχι η σελίδα η οποία θα λειτουργεί ως search engine. Με λίγα λόγια δεν θα συνδέεται πλέον κανείς με το piratebay για να βρει peers, αλλά αυτή τη δουλειά θα την αναλαμβάνει το Peer Exchange και το DHT, έτσι ώστε από απομακρυσμένα σημεία (magneto links) να μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία σας.

Η κίνηση αυτή μπορεί να ευχαριστήσει αλλά και να δυσαρεστήσει κάποιους, καθώς τα δίκτυα χωρίς trackers θα είναι δυσκολότερο, αν όχι αδύνατο, να εντοπιστούν.
[via]

Labels: , , , , ,



H TomTom επεκτείνεται στην Ελλάδα



Η ΤοmTom, ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λύσεων πλοήγησης και ψηφιακών χαρτών, ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται και στην Ελλάδα.

Η TomTom εισέρχεται στην αγορά με τρία προϊόντα: τα μεσαίας κατηγορίας TomTom XL (Ελλάδα και Ευρώπη) και το εισαγωγικού επιπέδου TomTom ONE (Ελλάδα).

Οι χάρτες της Ελλάδας, είναι μια συνεργασία της Tele Atlas με την Geointelligence και καλύπτουν περισσότερα από 200.000Km δρόμων περιλαμβάνοντας τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Τα προϊόντα αυτά θα διανέμονται από την Intersys και θα πωλούνται μέσω διαφόρων καταστημάτων λιανικής σε όλη την Ελλάδα. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα από τα τέλη Νοεμβρίου του 2009.

Labels: , , , , ,



Download: Google Chrome OS



ChromeOS video

Στα πλαίσια της προχθεσινής ανακοίνωσης του νέου λειτουργικού της google, δόθηκαν από τους developers του ChromiumOS, οι πληροφορίες στο Build Instructions (The Chromium Projects), για το πως θα κάνετε το ChromeOS σε image μορφή (vmdk) για το VMware.

Όσοι βαριέστε και σας αρέσουν τα έτοιμα, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε έτοιμο το image και να ακολουθείσετε τα βήματα που περιγράφονται στο gdgt.com όπως παρακάτω:

He was finally able to do it! You can download a copy of the virtual machine to use in VMware, VirtualBox, and on a USB drive here (300MB compressed / 700MB uncompressed): http://gdgt.com/google/chrome-os/download/

Helpful tips, if you download it:
1.) To use the vmdk file, open VMware and create a new virtual machine. One of the options will be to use an "existing virtual disk." (In VMware Fusion, this is the last option below, "use operating system disk" and "use OS disc image file.")

2.) Make sure your VM is set to use bridged networking, rather than NAT.


3.) The username and password to login to Chrome OS / Chromium OS is your google account! Update: we now have downloads for VMWare, VirtualBox, and USB-install! (Watch out for the USB one, you need Linux and it's a bit tricky.) Stay tuned for more details, but share your tips, tricks, and notes!

Προσοχή!! Αν σας ζητηθεί να κάνετε login με google account ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ αλλά φτιάξτε έναν νέο λογαρισμό (fake).

Το user password του χρήστη sudo είναι chromeos

Download: Google Chrome OS (Torrent)
a

Labels: , , , ,



Υπότιτλοι στο YouTube



Η Google ανακοίνωσε ότι προσθέτει δυνατότητες αυτόματων υποτίτλων στα βίντεο του YouTube.

Οι υπότιτλοι, που θα παράγονται αυτόματα από μεταφραστικά μηχανήματα, θα είναι αρχικά διαθέσιμοι μόνο στην αγγλική γλώσσα και θα αφορούν βίντεο από 13 «κανάλια», όμως σε επόμενη φάση η εταιρία προτίθεται να επεκτείνει τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε όλα τα βίντεο που «φορτώνονται» στο YouTube, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Τα βίντεο θα υποτιτλίζονται αυτόματα στα αγγλικά, αλλά στη συνέχεια οι χρήστες θα μπορούν να τα μεταφράσουν αυτόματα σε 51 γλώσσες (και στα ελληνικά), χρησιμοποιώντας την μεταφραστική τεχνολογία της Google.

Για να διευκολυνθούν οι χρήστες κι άλλο, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα κάνει ακόμα πιο εύκολη την μέθοδο προσθήκης υποτίτλων από τους χρήστες στα βίντεο που «ανεβάζουν» στο YouTube.

Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να δημιουργούν μια γραπτή καταγραφή των ομιλιών σε ένα βίντεο, την οποία επίσης θα «ανεβάζουν» στο YouTube και, στη συνέχεια, η τεχνολογία αναγνώρισης λόγου της Google θα φροντίζει ώστε οι υπότιτλοι να συγχρονίζονται με το κείμενο.
[via]

Labels: , , , ,



Ασφαλέστερα τα 64bitα Windows



Σύμφωνα με την Microsoft οι εκδόσεις των 64-bitων Windows αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από κακόβουλο κώδικα.

Η δήλωση έγινε σε blog από τoν επικεφαλή της ομάδας ασφαλείας του Microsoft Malware Protection Center και ήταν η εξής:
"Οι εκδόσεις των 64-bit Windows έχουν σημειώσει το μικρότερο ποσοστό προσβολής από malware, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009. Οι περιπτώσεις όπου συστήματα με έκδοση 64-bit έχουν δεχτεί επίθεση από κακόβουλο λογισμικό είναι εξαιρετικά σπάνιες".
Όπως δείχνουν τα στατιστικά που έχουν συγκεντρωθεί μέσω του Malicious Software Removal Tool (MSRC) της Microsoft, τα Windows 64-bit είναι ασφαλέστερα, αφού το malware που γράφεται για τις πιο ευρέως διαδεδομένες εκδόσεις των 32-bit, "μπερδεύεται" από αυτή των 64-bit".
[via]

Labels: , , , ,



Χριστουγεννιάτικη Προσφορά από το BskyB



Ξεκινάει από 1η Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη προσφορά από το Αγγλικό δορυφορικό πακέτο BskyB.

Όλοι οι νέοι συνδρομητές θα έχουν δωρεάν Sky+ HD set top box χωρίς να χρειάζεται να το αγοράζουν όπως ήταν μέχρι τώρα.

Η μόνη δέσμευση είναι η 12μηνη παραμονή στην υπηρεσία που θα επιλέξει ο καθένας, η τιμή στο πλήρες πακέτο είναι 36 λίρες (40,60€) + 10 λίρες (11,28€) για όλα τα HD κανάλια τους (Εκεί στην Κάντζα ακούει κανείς, HD και όλο το πακέτο SKY με 52€/μήνα!).

Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, η συνδρομή από Ελλάδα δεν γίνεται απευθείας, μιας και απαγορεύετε η πώληση εκτός χώρας, έτσι θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα έξτρα ποσό για να σας κάνουν την διαδικασία ενεργοποίησης και αποστολής από το satellite eshop που θα παραγγείλετε το όλο πακέτο.

Too many thanks στον Dr.Dream του sdtv.gr για την τόσο χρήσιμη πληροφόρηση.

Labels: , , , ,



Vodafone CU: Δωρεάν SMS και Internet



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Vodafone εως και την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009, οι υφιστάμενοι και νέοι συνδρομητές της καρτοκινητής Vodafone CU θα μπορούν να εγγράφονται σε μία νέα προσφορά, έχοντας έτσι τη δυνατότητα αποστολής δωρεάν SMS προς όλα τα εθνικά δίκτυα, αλλά και 200MB για τη δωρεάν πρόσβαση στο Internet, ενώ παράλληλα προσφέρεται απεριόριστη πρόσβαση και πλοήγηση στην υπηρεσία Vodafone live!.

Oι χρήστες του CU που θα αποστείλουν ένα κενό SMS στο 1263 (χωρίς χρέωση) έως την προαναφερθείσα ημερομηνία, θα ενεργοποιούν την εν λόγω προσφορά σύμφωνα με την οποία θα έχουν την δυνατότητα αποστολής δωρεάν SMS καθώς και «δωρεάν πρόσβασης στο Facebook» από το κινητό τους, επιπλέον από τον χρόνο ομιλίας της εκάστοτε κάρτας ανανέωσης.

Labels: , , , ,



Cosmote: Διαθέσιμο με 99€ το Sony Vaio W



Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Cosmote ξεκίνησε η διάθεση του νέου Netbook της SONY σειράς VAIO W, με μόνο 99€.

Συγκεκριμένα το SONY VAIO της σειράς W θα διατίθεται με κάθε νέα σύνδεση στο πρόγραμμα COSMOTE Internet On The Go 10GB+Laptop, σε τρία χρώματα (άσπρο, ροζ και καφέ).

Μαζί με το netbook SONY VAIO της σειράς W η COSMOTE προσφέρει στους πελάτες της εντελώς δωρεάν μια συσκευή μετάδοσης δεδομένων (COSMOTE Internet On The Go USB Stick ZTE MF636), για να απολαμβάνουν γρήγορο ευρυζωνικό Internet και άμεση πρόσβαση στα email τους όπου κι αν βρίσκονται.

Το SONY VAIO της σειράς W είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα COSMOTE, στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στα OTEshops.

Labels: , , , , ,



Κατεβάστε αρχεία από το Megaupload χωρίς περιορισμούς





Ακόμα ένα πολύ χρήσιμο How to, για όλους εσάς που κατεβάζετε από το Megaupload και δεν έχετε account.

Εαν λοιπόν
θέλετε να κατεβάζετε αρχεία από το Megaupload χωρίς περιορισμούς, captchas ή countdown timers, δοκιμάστε το παρακάτω:

Πηγαίνετε στο link που θέλετε να κατεβάσετε και προσθέστε το "
mgr_dl.php" ανάμεσα στο ".com/" και στο "?d="

Έτσι εάν πχ έχετε το link

http://www.megaupload.com/?d=FN732IS3

αλλάξτε το σε ...

http://www.megaupload.com/mgr_dl.php?d=FN732IS3

Δοκιμάστε το και σχολιάστε το αν σας δούλεψε....

enjoy..

Labels: , , , , ,



Download: Android Ringtones for iPhone



Ακόμα μια προσωπική συλλογή με iPhone Ringtones είναι στην διαθεσή σας.

Αυτή την φορά είναι και οι 32 ήχοι του νέου λειτουργικού της Google, Android.0.9 σε μορφή m4r για να τους βάλετε στο iPhone σας.

Περιμένω να μου πείτε ποιος ήχος κλήσης σας άρεσε περισσότερο.

Download: Android Ringtones for iPhone

ΥΓ: Για τους φίλους των ppc έχω ανεβάσει τα ringtones και σε mp3 εδώ

Labels: , , , , ,



H Microsoft έθεσε εκτός πειρατικά Xbox



Περίπου 600.000 χρήστες από όλο τον κόσμο έμειναν με το χειριστήριο στο χέρι όταν η Microsoft αποσύνδεσε τα Xbox τους σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την πειρατεία.

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι απαγόρευσε τη χρήση της υπηρεσίας Xbox Live σε ένα «μικρό ποσοστό», όπως λέει η ίδια, από τους περίπου 20 εκατομμύρια πειρατικούς χρήστες Xbox παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα «τσιπάκια», γνωστά και ως modchips, στις κονσόλες των Xbox 360 "παραβιάζουν" τους "όρους χρήσης" της υπηρεσίας και έτσι η απαγόρευσης της υπηρεσίας στους παίχτες ήταν αναγκαία.

Ωστόσο η Microsoft δεν εξήγησε πως κατάφερε να εντοπίσει τους πειρατικούς χρήστες.
[via]

Labels: , , , ,



To HTC HD2 έρχεται από τη Vodafone



Το HD2 της HTC το πρώτο κινητό τηλέφωνο με λειτουργικό Windows Mobile 6.5, HTC Sense™ και οθόνη αφής 4.3 ιντσών, τεχνολογίας capacitive θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά από τις αρχές του Δεκέμβρη αποκλειστικά από τη Vodafone.

Ο νέος πολύ γρήγορος επεξεργαστής Qualcomm, στα 1GHz, μπορεί το κάνει ένα από τα πιο γρήγορα της αγοράς αλλά η τιμή διάθεσης του στην Ελλάδα, όταν αγγίζει τα 700 €, το κάνει ταυτόχρονα απαγορευτικό, όταν μάλιστα στο expansys ακριβώς η ίδια συσκευή στοιχίζει 560 € μαζί με τα μεταφορικά.

Δεν ξέρω τι σκέφτονται εκεί στην Aγ. Παρασκευή αλλά το να δίνεις 2-3 cabs και να εξελληνίζεις τα μενού, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την διαφορά των 140 € +, πόσο μάλιστα όταν αυτή η διαφορά υπάρχει κάθε φορά που κάποιος θέλει να αγοράσει μια συσκευή HTC από Ελλάδα, εκτός και αν νομίζουν ότι να φεσώνεται κάποιος το NDrive ως δώρο (sic) τους επιτρέπει να ανεβάζουν το κόστος σε αυτή την τιμή .

Παράπονα έχουμε όμως και από τους χρήστες που το παρέλαβαν από το εξωτερικό καθώς δεν σε αφήνει να του ορίσεις owner information, κάνοντας έτσι αδύνατη την χρήση των εφαρμογών, like Resco apps, που θέλουν να τους δηλώσεις το όνομα χρήστη συσκευής.

Επίσης το ότι δεν έχει stylus, λόγο της νέας τεχνολογίας capacitive η οποία και δεν έχει ακόμα δοκιμασθεί στην συγκεκριμένη αγορά, δυσκολεύει την χρήση κάποιων εφαρμογών με αποτέλεσμα να υπάρχουν και εκεί δικαιολογημένα παράπονα.

Όπως και να έχει αν θέλετε να δείτε πραγματικά ένα πολύ καλό review για τo HD2 δεν έχετε παρά να δείτε τι λένε για αυτό στο 4winmobile.com.

Labels: , , , ,



Επικίνδυνος ιός πλήτει jailbroken iPhones


Μετά τον Cracker που εκβίαζε τους χρήστες με Jailbroken iPhones, ένας νέος επικίνδυνος ιός έκανε την εμφάνισή του εκμεταλλευόμενος το ίδιο κενό ασφαλείας του SSH.

O iPhone/Privacy.A ένας επικίνδυνος ιός που υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα από jailbroken iphones έκανε την εμφάνισή του με αποτέλεσμα η Intego μια εταιρία που ασχολείται με την ασφάλεια των mac να θέσει σε συναγερμό όλη την κοινότητα.

When connecting to a jailbroken iPhone, this tool allows a hacker to silently copy a treasure trove of user data from a compromised iPhone: e-mail, contacts, SMSs, calendars, photos, music files, videos, as well as any data recorded by any iPhone app. The virus gives no indication that it has invaded an iPhone.
Για αυτό αλλάξτε το γρηγορότερο δυνατόν το default root password και κλείστε το SSH όταν δεν το χρειάζεστε.
[via]

Labels: , , , , ,



How to: install0us 2.5 installation



Όποιος έχει jailbroken iPhone και δεν έχει βάλει ακόμα το άρτι αφιχθέντα instal0us 2.5 πραγματικά χάνει...

Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια παρακάτω περιγράφονται τα βήματα για να το στήσετε αλλά και μια πολύ χρήσιμη αρχική σελίδα, για να μην ψάχνεστε....

a.Επιλέξτε Cydia -->Μanage--> Sources --> edit--> Add

b. εισάγετε το παρακάτω repo (προσοχή είναι (0) μηδέν και όχι ό ) :

http://cydia.install0us.com/
και επιλέξτε Add Source

c. Πατήστε Done και βγείτε στην αρχική σελίδα του Cydia

d. Πατήστε το Search και γράψτε install0us 2.5

e. Επιλέξτε το όταν εμφανισθεί και κάντε το install

f. Μόλις στηθεί και είναι έτοιμο ανοίξτε το instal0us -->settings -->επιλέξτε το home url και βάλτε για αρχική σελίδα το παρακάτω link (Updated)

http://secretss.x10hosting.com/install0us/
enjoy....

Περιμένω τα σχόλιά σας και αν σας δούλεψε με την πρώτη ;) .

Labels: , , , , , ,



Λήξη συνεργασίας Nokia Hellas με Alpha Copy



Τελικά το διαζύγιο της Nokia Hellas με την Alpha Copy είναι αναπόφευκτο καθώς η πρώτη προχωρά από το 2010 σε Direct Business Mode για τις αγορές της Βαλκανικής.

Οι πληροφορίες λένε ότι η Nokia θα προχωρήσει σε Direct Business Mode , για συγκεκριμένους παρόχους, συμπεριλαμβανομένου όπως όλα δείχνουν και της Alpha Copy, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις του κοινού εστιάζοντας σε ολοκληρωμένες λύσεις, θέλοντας έτσι να επιτύχει την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση.

Από εδώ και πέρα οι τοπικοί πάροχοι θα λαμβάνουν τα προϊόντα απευθείας από τη Nokia και θα τα διανέμουν οι ίδιοι στα σημεία πώλησης, ενώ η Nokia θα αναλάβει το account management και τα Logistics.

Labels: , , , ,



How to: Disney Channel και Ελληνική Γλώσσα



Όπως είχαμε πει και σε προηγούμενο post από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα ξεκινούσε η μετάδοση του Disney Channel από το συνδρομητικό κανάλι, όπως και έγινε.

Για κάποιο χαζό λόγο όμως, σε κάποιους δέκτες like Dreambox, η default γλώσσα που μεταδίδεται είναι η Αγγλική και όχι η Ελληνική με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να νομίζει ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να μεταδίδεται κανονικά.

Όσοι λοιπόν θέλουν να αλλάξουν την γλώσσα και δεν γνωρίζουν το πως ας κάνουν τα παρακάτω:

α. πατάμε το κουμπί Audio στο τηλεκοντρόλ,
β. από το εμφανιζόμενο μενού επιλέγουμε Greek modern 1453- αντί του English που είναι τώρα.

To συγκεκριμένο tip μπορεί φυσικά να εφαρμοστεί σε κάθε δέκτη αρκεί να του επιλέξετε την αλλαγή γλώσσας.

Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται, κάποιες παιδικές σειρές ακόμα και αν τους έχετε επιλέξει την Ελληνική γλώσσα αυτές αρνούνται να μεταγλωττιστούν στα Ελληνικά.

Labels: , , , , ,



To YouTube γίνεται κομμάτια



H Acciona, μια Ισπανική εταιρία διαχείρισης ενέργειας, χρησιμοποίησε στο YouTube το cracking εφέ, που πρώτη είχε λανσάρει, πριν από περίπου ένα χρόνο η Nintendo.

Το κυρίως θέμα του video απεικονίζει έναν Yuppie που γίνεται σταδιακά κομμάτια και μαζί με αυτόν σπάει στα δύο και η σελίδα του Youtube.

Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια απολαύστε το video και τα ξαναλέμε.

Labels: , , ,



DDOS Αttack δέχθηκε "το Ποντίκι"



Μεγάλης διάρκειας DDOS Αttack δέχθηκε χθες το πρωί ο δικτυακός τόπος του topontiki.gr με προφανή στόχο να μπλοκαριστεί η λειτουργία του, κάτι που επιτεύχθηκε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Η επίθεση αυτή ήταν απολύτως στοχευμένη, προσομοιώνοντας πολλές ταυτόχρονες αιτήσεις προς τη σελίδα τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο server τους να ανταποκριθεί.

Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι η επίθεση είχε ως χώρες προέλευσης την Ουκρανία και την Ρουμανία, αλλά δεν αποκλείεται να προερχόταν από την Ελλάδα και οι διαδρομές των επιθέσεων να ήταν παραπλανητικές.

Labels: , , , ,



Download: New Mozilla Firefox 3.5.5



Ακόμα ένα update είχαμε σήμερα για τον δημοφιλή browser της Mozilla, φτάνοντας έτσι την έκδοση 3.5.5 .
Firefox 3.5.5 fixed several stability issues, see the complete list of changes in this version. You may also be interested in the Firefox 3.5.4 release notes for a list of changes in the previous version.
Download : Mozilla Firefox 3.5.5 Final

Labels: , , , , ,



Cracker εκβιάζει χρήστες με Jailbroken iPhones



Όπως αποκαλύφθηκε από το arstechnica.com, Ολλανδός Cracker (και όχι Hacker όπως λέει) κατάφερε μέσω port scanning να "δει" jailbroken iPhones και να πάρει τον έλεγχο τους μέσω του ανοιχτού SSH.

Μάλιστα, δεν έφτανε αυτό αλλά o συγκεκριμένος "κύριος" προχώρησε ακόμα παραπέρα, όταν στην συνέχεια κλείδωνε τις συσκευές, απαιτώντας την καταβολή 5 € για κάθε χρήστη, εμφανίζοντας σε κάθε συσκευή το μήνυμα που βλέπετε στην εικόνα.
The hacker relied on unchanged root passwords to hack into the phones. He then sent what appears to be an SMS alert to the hacked phones (in reality it's a replaced wallpaper) that read, "You iPhone's been hacked because it's really insecure! Please visit doiop.com/iHacked and secure your iPhone right now! Right now, I can access all your files." Going to the website directs the user to send €5 to a PayPal account, after which the hacker will e-mail instructions to remove the hack—which most likely involve restoring the iPhone to factory settings.
Επειδή όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ εύκολο στο να πέσετε και εσείς θύματα επιτήδειων, καλό είναι όσοι έχετε jailbroken iPhones να κλείνετε το ssh ή ακόμα καλύτερα να αλλάξετε το root password του ssh σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη computera του iphoneHellas.

Labels: , , , , ,



Sony Ericsson Xperia X10



Η Sony Ericsson παρουσίασε το πρώτο τηλέφωνό της, με το νέο λειτουργικό της Google.

Ο λόγος για το Xperia X10, το οποίο είναι το πρώτο τηλέφωνο της γνωστής εταιρίας, που θα φοράει επάνω του το Android 1.6 και πρόκειται να βγει στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Στα της συσκευής τώρα, στο εσωτερικό της θα έχει τον επεξεργαστή Snapdragon 1Ghz της Qualcomm, θα έχει οθόνη αφής 4 '', GPS, 8.1 megapixel κάμερα και θα χρησιμοποιεί μια πληθώρα εφαρμογών τόσο από το Android Market της Google όσο και το Play Now Arena της Sony Ericsson.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε σε ποιες χώρες θα διατίθεται ούτε ποια θα είναι η τιμή της συσκευής.

Labels: , , , , ,



Αυξήσεις και από την Cosmote


Η Cosmote αναπροσαρμόζει τα τιμολόγιά της από την 1η Δεκεμβρίου 2009 εναρμονιζόμενη πλήρως με την τιμολογιακή αύξηση που έκαναν οι ανταγωνιστές της πριν από 2 περίπου μήνες .

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της, ο ελάχιστος χρόνος χρέωσης στα οικιακά και επαγγελματικά προγράμματα συμβολαίου αυξάνεται στα 45'' αντί των 30'' που είναι τώρα και η χρέωση αποστολής των γραπτών μηνυμάτων SMS, αυξάνεται στα 0,12 € (πλην των προγραμμάτων Multi & My Way).

Η μοναδική μείωση που είχαμε αφορά την χρέωση αποστολής MMS όπου και μειώθηκε στα 0,39 €.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο δικτυακό τόπο της Cosmote όπου και έχουν αναρτηθεί οι πίνακες με τις νέες χρεώσεις υπό την μορφή PDF εγγράφου.

Labels: , , , , , ,



Φήμες για HD εκπομπές από την NOVA


Κάτι ετοιμάζουν εκεί στην NOVA και ξεκίνησαν τις δοκιμαστικές εκπομπές από τον πέμπτο κατά σειρά αναμεταδότη τους.

Τα services που τρέχουν αυτή την στιγμή είναι επτά και είναι τα Test5thService1 έως Test5thService7 με το Test5thService3 να εκπέμπει το Nova Cinema 1.

Σύμφωνα με moderator του sdtv.gr που πρώτος ανακάλυψε τις δοκιμαστικές εκπομπές οι κάρτες είναι κλειδωμένες σε irdeto 2 και στην συχνότητα 12130 Η 27500 3/4 - (Hotbird 8 13E) :

Oι περιρρέουσες φήμες, λένε ότι ενδεχομένως να πειραματίζονται με το HD, αλλά κανείς ακόμα δεν ξέρει με σιγουριά το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Λέτε τελικά να εισακούσθηκαν οι HD προσευχές μας ;

Labels: , , , , ,



Ο geohot εναντίον όσων πωλούν το δωρεάν λογισμικό του



Ο Geo Ηot είναι αυτός που κατάφερε να ξεκλειδώσει ( Blacksn0w) την καινούρια baseband (05.11.7) του iPhone.

Στα πλαίσια ενημέρωσης των κατόχων του iPhone που θέλουν να κάνουν jailbreak ή unlock, ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης - αποτροπής (και από το iPhone Hellas) προς στους χρήστες που δίνουν χρήματα για να ξεκλειδώσουν της συσκευές τους.

Στο blog του Geo Hot έχει ξεκινήσει μια τεράστια συζήτηση στο σχετικό θέμα με τον τίτλο An Information Campaign, η δε προσπάθειά του βρίσκει σύμμαχο την dev team η οποία και αυτή δίνει δωρεάν το λογισμικό.

Εν ολίγεις ο Geo Hot λέει τα παρακάτω (thanks to ktzaf from iphoneHellas):

Έχω το unlock της 5.11.07 και θα το βγάλω στις 4 Νοεμβρίου 2009 για
€0.00

Κατ' αρχήν, Jody Sanders, απορρίπτω την προσφορά σου για $10,000.
Γιατί?
Διότι εσύ και όλα τα υπόλοιπα unlock site είστε λέρες. Βγάζετε χρήματα πουλώντας δωρεάν εφαρμογές (freeware) και δεν πρόκειται να σας "νομιμοποιήσω".

Σοβαρά τώρα, οι μόνοι χαμένοι είναι οι πελάτες. Αυτά τα site είναι γεμάτα χοντροειδή ψέματα, και υποστηρίζουν πως έχουν το unlock για την 5.11.07. Διάφοροι άνθρωποι αγοράζουν και τους λένε πως το unlock είναι σε development και πως είναι ακόμα άγνωστο πότε θα βγει. Φανταστείτε να αγοράζατε ένα καφέ και να σας έλεγαν πως είναι σε development. Τελευταία, πολλά από αυτά τα site στέλνουν e-mail ενημερώνοντας πως πέτυχαν άλματα στην δημιουργία του unlock και πως θα το έχουν έτοιμο στις 4 Νοεμβρίου. Είναι σύμπτωση πως αυτή είναι η ημερομηνία διάθεσης του blacksn0w?

Δεν έχω σκοπό να ποστάρω αυτά τα site των απατεώνων καθώς δεν θέλω να τους δώσω pagerank boost (να εμφανίζονται σε ψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης). Για αυτό θα σας δώσω μία λιστα. Δύο άνθρωποι βγάζουν unlock, εγώ και η dev team. ΟΛΑ τα unlock site που θα δείτε πουλάνε τα δικά μας unlock, πακεταρισμένα σε κάποια άλλη μορφή. Το ίδιο ισχύει και για το jailbreak, αλλά οι ih8sn0w και chronicdev είναι σωστοί. Βλέπετε τι κοινό έχουν οι σωστοί/νόμιμοι? Είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Τωρα σχετικά με την δεινότητα των δικηγόρων μου, βασικά δεν είναι και τόσο καλοί. Οι λέρες που έχουν όμως τα παραπάνω site, είναι τύποι που γουστάρουν δικαστικές διαμάχες. Έτσι πρέπει να τους πολεμήσουμε με άλλους τρόπους και ζητάω την βοήθειά σας σε αυτό. Το όπλο μας είναι η ενημέρωση. Διαδώστε την αλήθεια, ότι όλα τα jailbreak και τα unlock είναι ΔΩΡΕΑΝ και αν αγοράσεις κάτι τέτοιο πληρώνεις για κάτι που μπορείς να το βρεις με ένα απλό search στο google και κατά πάσα πιθανότητα απλά χρηματοδοτείς τον εθισμό κάποιου σε crack. (σσ.?!)

Αυτή είναι η πρώτη φορά που προσπάθησα να κάνω κάτι απλό για τον τελικό χρήστη και με εκνευρίζει το να βλέπω κάποιους να το πουλάνε. Πρέπει να τους κλείσουμε αυτούς τους μαλάκες και να ενημερώσουμε τους κατόχους iPhone πως όλα όσα χρειάζονται είναι στο blackra1n.com, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγιών για το blacksn0w στις 4 Νοεμβρίου (ναι θα υποστηρίζει hacktivation). Κάντε το δικό σας κομμάτι και εγώ θα κάνω το δικό μου φτιάχνοντας τα πράγματα όσο το δυνατών ποιο απλά, αξιόπιστα, και ευθύ, γίνεται.

Έχετε 4 μέρες.


Labels: , , , , , ,



Η Θεσσαλονίκη αποκτά το δικό της MTV


Επεκτείνεται στη Βόρεια Ελλάδα η οικογένεια του MTV και η Θεσσαλονίκη αποκτά το δικό της μουσικό, ψυχαγωγικό και life-style κανάλι "MTV+", ικανοποιώντας το αίτημα των νέων της πόλης.

Το MTV+ βρίσκεται πιλοτικά στον αέρα της Θεσσαλονίκης από τις 18 Οκτωβρίου. Το κανάλι εκπέμπει ελεύθερα (free on air) και προς το παρόν μεταδίδει διαδοχικά μουσικά video clip. Στο προσεχές μέλλον, το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει καινούριες εκπομπές και σειρές, video clip, αλλά και φρέσκες ειδήσεις από το χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου και της showbiz.

Πιστό στην κατεύθυνση ανάδειξης καινούργιων ταλέντων και με στόχο να βρίσκεται στον παλμό της νεολαίας της Θεσσαλονίκης, πρόκειται να πραγματοποιήσει διαγωνισμό MTV+ "Search" αναζητώντας "φρέσκα" πρόσωπα, sui generis παρουσιαστές, για τις ελληνικές παραγωγές του καναλιού.
[via]

Labels: , , , , , ,



Download: Ubuntu 9.10 Karmic Koala


Δόθηκε στην κυκλοφορία από την Canonical η πολυαναμενόμενη έκδοση του Ubuntu 9.10 Karmic Koala.

Το Ubuntu 9.10 είναι το πιο φιλικό Ubuntu έως τώρα, με νέο ανασχεδιασμένο gui, το οποίο και περιλαμβάνει στο desktop του το νέο «Ubuntu One» ένα σύνολο online υπηρεσιών που έχουν να κάνουν με την λήψη backup, συγχρονισμού διαμοιρασμού αρχείων κλπ.

Στα συν του νέου Ubuntu είναι ότι έγινε ακόμα πιο γρήγορο (κατά την εκκίνηση και τη σύνδεση του χρήστη) διαθέτει καλύτερο ήχο, καλύτερη υποστήριξη συνδέσεων 3G και πολύ πιο βελτιωμένο Κέντρο λογισμικού.

Τέλος μέσω της πρωτοβουλίας «100 Paper Cuts», έχουν διορθωθεί πάνω από 50 σφάλματα διευκολύνοντας έτσι τους amature users στην πιο άμεση εξοικείωση τους με αυτό.

Download: Ubuntu 9.10 Karmic Koala (32bit)
Download: Ubuntu 9.10 Karmic Koala (64bit)

Labels: , , , , ,



Download: Ubuntu 9.10 Karmic Koala


Δόθηκε στην κυκλοφορία από την Canonical η πολυαναμενόμενη έκδοση του Ubuntu 9.10 Karmic Koala.

Το Ubuntu 9.10 είναι το πιο φιλικό Ubuntu έως τώρα, με νέο ανασχεδιασμένο gui, το οποίο και περιλαμβάνει στο desktop του το νέο «Ubuntu One» ένα σύνολο online υπηρεσιών που έχουν να κάνουν με την λήψη backup, συγχρονισμού διαμοιρασμού αρχείων κλπ.

Στα συν του νέου Ubuntu είναι ότι έγινε ακόμα πιο γρήγορο (κατά την εκκίνηση και τη σύνδεση του χρήστη) διαθέτει καλύτερο ήχο, καλύτερη υποστήριξη συνδέσεων 3G και πολύ πιο βελτιωμένο Κέντρο λογισμικού.

Τέλος μέσω της πρωτοβουλίας «100 Paper Cuts», έχουν διορθωθεί πάνω από 50 σφάλματα διευκολύνοντας έτσι τους amature users στην πιο άμεση εξοικείωση τους με αυτό.

Download: Ubuntu 9.10 Karmic Koala (32bit)
Download: Ubuntu 9.10 Karmic Koala (64bit)

Labels: ,