Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



First Look: Asus Rampage III Extreme


Η ASUS παρουσίασε το τελευταίο μέλος της σειράς motherboards Republic of Gamers μιας σειράς μητρικών υψηλών επιδόσεων για απαιτητικούς overclockers.

H ονομασία της νέας super duper μητρικής είναι Rampage III Extreme (R3E) και καταφέρνει να με συνοπτικές διαδικασίες να συντρίψει τα παγκόσμια ρεκόρ επιδόσεων, είναι εξοπλισμένη με το chipset X58/ICH10R της Intel, υποστηρίζοντας, στην έκδοση LGA1366, μέχρι και εξαπύρηνους επεξεργαστές Intel®, και με μια πληθώρα τεχνικών χαρακτηριστικών που ικανοποιούν τις ανάγκες των πλέον απαιτητικών χρηστών, η συγκεκριμένη κάρτα αποτελεί τη μοναδική επιλογή για τους φανατικούς της ταχύτητας.

Χάρη στο RC Bluetooth και την ενσωματωμένη λειτουργία ROG Connect μπορεί κανείς, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, να “πειράζει” την κάρτα του από απόσταση, εκμεταλλευόμενος πλήρως τις δυνατότητες που του παρέχει το hardware.

Κι αυτό είναι μόνον ένα μέρος της εικόνας, δεδομένου ότι τη συγκεκριμένη μητρική συνοδεύει μια πληθώρα από άλλα καλούδια, όπως το εξωτικό Extreme OC Kit overclocking tool, το οποίο φέρνει την έννοια του overlocking σε μια τελείως διαφορετική διάσταση.

Επιπλέον, η λειτουργία USB BIOS Flashback επιτρέπει την άμεση διαγραφή του BIOS και την αντικατάσταση του με διαφορετικό κώδικα (flashing), ό,τι το καλύτερο δηλαδή αν θέλουμε να πετύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας περισσότερες από μία κάρτες γραφικών, φτάνοντας μέχρι και τις τέσσερις GPU.

Η νέα motherboard R3E διαθέτει την τελευταία έκδοση του Extreme Engine Digi+, της τεχνολογίας που επιτρέπει τη διαμόρφωση της τάσης λειτουργίας, ώστε να εξασφαλίζεται σταθερότερη και πιο καθαρή παροχή ισχύος.

Όλα αυτά δεν είναι παρά μια σαφής ένδειξη της δέσμευσης που αισθάνεται η ASUS αναφορικά με την καινοτομία και την διάθεση της να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των χρηστών πριν τις συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι.

Το αποτέλεσμα είναι ένα που όχι μόνο εγγυάται εκπληκτικές επιδόσεις, αλλά και πολλές ώρες συναρπαστικού tweaking.
[via]

Labels: , , , ,



Nova HD το καλοκαίρι


Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ναυτεμπορικής" και όπως είχαμε προβλέψει εδώ και καιρό, η Νova προχωρά πλέον με ταχείς ρυθμούς στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ευκρίνειας HD προς τους συνδρομητές της με ορίζοντα έναρξης το καλοκαίρι.

Για τον συγκεκριμένο λόγο η Νova ξεκίνησε τη διευθέτηση των όποιων διαφωνιών της με την ΕΡΤ σχετικά με τo θέμα των ποδοσφαιρικών στιγμιοτύπων.

Όπως πολύ σωστά προέβλεψε και ο Κωστας Πρέντας στο satleo, οι τελευταίες εξελίξεις, επανέφεραν το θετικό κλίμα στις σχέσεις των δύο εταιρειών με αποτέλεσμα να μην είναι απίθανη πλέον, μια συμφωνία ένταξης των καναλιών της "ΕΡΤ Ψηφιακή" Sport+, Cine+, Πρίσμα+, Info+ στη Nova, εφόσον φυσικά αποφασιστεί η συνολική ή μερική διατήρηση/αναμόρφωσή τους στα πλαίσια του νέου σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η απόφαση της συμφωνίας με τη Νova προηγήθηκε ουσιαστικά κάθε άλλης διοικητικής πράξης του νέου Δ.Σ και έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία -κυρίως λόγω της ευρύτερης οικονομικής κατάστασης της χώρας- η οποιαδήποτε εμπλοκή από την πλευρά του Δημοσίου με τη δικαιοσύνη -ειδικά με οικονομικό αντικείμενο- πολύ δύσκολα θα αντιμετωπιζόταν αρνητικά.

Labels: , , , , , , ,



How to: Check your Antivirus


Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να αναρωτηθείτε αν το Antivirus σας δουλεύει σωστά;
Να απαντήσω.... ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ και δυστυχώς το αναρωτιόμαστε όταν είναι πολύ αργά.

Σήμερα θα δούμε τον παρακάτω ασφαλές τρόπο έτσι ώστε να τσεκάρουμε την ετοιμότητα του Antivirus μας.

α. Ανοίγουμε το Notepad και κάνουμε copy paste την παρακάτω γραμμή κώδικα:

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

β. Πάμε File ->Save και ονομάζουμε αυτό που μόλις γράψαμε ως eicar.com

Αν το Antivirus βγάλει alert τότε όλα καλά αν όχι τότε είτε έχετε πολύ καλό Antivirus και κατάλαβε ότι ήταν fake alert έιτε δεν το έπιασε καθόλου και έχετε πρόβλημα.

Το αρχείο eicar.com που μόλις δημιουργήσαμε είναι 100% safe και δεν είναι Virus, παρά μονο ένα τεστ αρχείο που το χρησιμοποιεί η European Institute for Computer Anti-virus Research (EICAR) για αυτό τον σκοπό.

Αν τώρα βαριέστε την όλη διαδικασία δεν έχετε παρά να πάτε στην σελίδα της EICAR
και να κατεβάσετε ένα από τα αρχεία πού έχει εκεί, για τον ίδιο σκοπό.

Labels: , , , , , ,



To Google Εarth σε ρόλο Ρουφιάνου


Αρωγός στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής γίνεται το Google Εarth, συγκεκριμένα μια 15μελής ομάδα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Οικονομικών έχει επιστρατευθεί, έτσι ώστε να εντοπίζει, μέσω δορυφόρου, πισίνες, βίλες, ακίνητα, ώστε εν συνεχεία να τα διασταυρώνει με τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων.

Όπως φαίνεται, το σχέδιο έχει μπει σε πλήρη δράση και ήδη με τη βοήθεια του Google Εarth έχουν εντοπισθεί πισίνες που είτε δεν είχαν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους είτε δηλώθηκαν... μικρότερες.

Η έρευνα στρέφεται κυρίως στις «ακριβές» περιοχές των βορείων και των νοτίων προαστίων, αλλά και σε νησιά όπου οι πολυτελείς βίλες φυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια, με τους ιδιοκτήτες τους να παραμένουν άγνωστοι ή να είναι γνωστοί και να δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα.

[via]

Labels: , , , , , ,



ΙΝΚΑ: Οδηγίες έναρξης ψηφιακών εκπομπών Digea



Στην έκδοση οδηγιών εν όψει της έναρξης των ψηφιακών εκπομπών, στην περιοχή της Αττικής, των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας της Digea, προχώρησε το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ:
1. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πετάξετε την παλιά σας συσκευή.

2. Εάν η τηλεόρασή σας δεν έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 (πράγμα που συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των υφιστάμενων τηλεοράσεων για τις τηλεοράσεις που αγοράστηκαν μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2009) για να μπορέσετε να λάβετε το νέο ψηφιακό σήμα, αρκεί να εφοδιαστείτε με ένα αποκωδικοποιητή και να τον εγκαταστήσετε στην παλιά σας συσκευή.

3. Ο αποκωδικοποιητής αυτός θα πρέπει να χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο συμπίεσης MPEG4,το οποίο χρησιμοποιούν ήδη οι ιδιωτικοί σταθμοί και το οποίο θα είναι το πρωτόκολλο συμπίεσης, που θα ακολουθήσει η Ελλάδα.

4. Για τις τηλεοράσεις χωρίς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4, κυκλοφορούν στο εμπόριο 2 είδη αποκωδικοποιητών, των οποίων η τιμή ξεκινά από 44 ευρώ:
α. SD (Standard Definition) ή μόνο με έξοδο scart, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου CRT ( παλιές τηλεοράσεις, κουτιά).
β. HD ( High Definition) ή με HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου LCD/Plasma (επίπεδες τηλεοράσεις).

5. Υπάρχει επίσης εναλλακτικά η δυνατότητα αγοράς κάρτα μετατροπέα (module) MPEG4: όμως οι κάρτες αυτές χρησιμοποιούνται μόνο σε τηλεοράσεις που έχουν είσοδο Common Interface (CI), με μόνο μειονέκτημα ότι προσθέτουν χρονοκαθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών και δεν είναι συμβατές με όλες τις τηλεοράσεις και για αυτό πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά η συμβατότητα με την συσκευή σας.

6. Ο αποκωδικοποιητής που θα αγοράσετε θα πρέπει... να πληροί οπωσδήποτε την προδιαγραφή MPEG4,για να μπορεί να καλύπτει και τα ψηφιακά κανάλια που εκπέμπουν με τεχνολογία MPEG2. Το αντίστροφο δεν γίνεται.

7. Θα πρέπει να ζητάτε εγγύηση επιστροφής χρημάτων ή αντικατάστασης του αποκωδικοποιητή σας, σε περίπτωση μη συμβατότητας με την συσκευή σας. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να αναζητάτε την ειδική σήμανση συμβατότητας Digea, για να είσθε σίγουροι ότι η συσκευή σας θα δουλεύει πλήρως και με όλες τις δυνατότητες που σας δίνει η ψηφιακή τηλεόραση.

8. Προσοχή σε παραπλανητικές προσφορές από το εμπόριο, για νέες τηλεοράσεις σε πολύ χαμηλές τιμές. Ζητείστε επίμονα να σας βεβαιώσουν ότι πληρούν την προδιαγραφή MPEG4 και όχι MPEG2! Είναι θεμιτό να υπάρχουν προσφορές για τηλεοράσεις MPEG2, αρκεί να γνωρίζετε ότι προβαίνοντας σε μια τέτοια αγορά, θα χρειαστεί να αγοράσετε και μια επιπλέον συσκευή (αποκωδικοποιητή ή κάρτα μετατροπέα) που θα πληροί την προδιαγραφήMPEG4 (πολλά διαφημιστικά φυλλάδια, δεν αναφέρουν αυτή την διευκρίνιση!).

9. Η υπηρεσία της ψηφιακής τηλεόρασης πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι χ ω ρ ί ς συνδρομή και σας παρέχεται μέσω της DIGEA ή άλλων ψηφιακών παρόχων, χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

10. Θα πρέπει επίσης να προσέξετε να μην πέσετε θύματα εξαπάτησης εταιριών τηλεμάρκετιγκ που δήθεν εκπροσωπώντας την DIGEA, σας ενημερώνουν για ειδικές προνομιακές τιμές για αποκωδικοποιητές ή νέες τηλεοράσεις, επειδή πρόκειται να χάσετε το τηλεοπτικό σας σήμα! Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να καταγγέλλετε αμέσως στο ΙΝΚΑ τις σχετικές εταιρίες.

11. Για την λήψη του ψηφιακού σήματος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν απαιτείται κανένα ειδικό « ψηφιακό» αξεσουάρ όπως «κεραίες», «καλώδια», «βύσματα», ούτε και καμία αλλαγή στην εγκατάσταση της κεραίας. Το μόνο που ίσως χρειασθεί σε κάποιες περιπτώσεις, είναι η μείωση της ενίσχυσης του σήματος στον ενισχυτή της κεραίας σας.

12. Εφ όσον η τηλεόραση σας «πιάνει» τα αναλογικά κανάλια από τα κέντρα που θα εκπέμψουν ψηφιακά, θα πρέπει να «πιάνει» και τα ψηφιακά. Δεν χρειάζεται αλλαγές ούτε κεραίας, ούτε καλωδίωσης, ούτε άλλες ειδικές τεχνικές εργασίες που μπορεί κάποιοι να σας προτείνουν.

13. Τέλος συστήνουμε στους καταναλωτές να μην αγοράζουν αποκωδικοποιητές πριν την επίσημη ανακοίνωση ψηφιακής εκπομπής σήματος στην περιοχή τους.
[via]

Labels: , , , , ,



NVIDIA GeForce Drivers 197.13


H NVIDIA κυκλοφόρησε τους νέους 197.13 WHQL ForceWare drivers της που υποστηρίζουν όλες τις GeForce κάρτες ( NVIDIA GeForce 6, 7, 8, 9, 200 & 300-series desktop GPUs) σε ένα ενιαίο πακέτο.

Changes in 197.13:
  • This is a WHQL driver for GeForce 6, 7, 8, 9, 100, 200, and 300-series desktop GPUs and ION desktop GPUs.
  • This driver resolves fan speed issues reported with version 196.75 drivers. NVIDIA asks that you remove 196.75 drivers and update to this 197.13 WHQL driver.

Download | NVIDIA 197.13 XP - x86
Download | NVIDIA 197.13 XP - x64
Download | NVIDIA 197.13 Vista /Win 7 - x86
Download | NVIDIA 197.13 Vista /Win 7 - x64

Labels: , , , ,



Download: GSF Flexy 1.07


Για τα παιδιά του Greek Sat Freaks και τις καταπληκτικές δουλειές τους έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν.

Σήμερα θα μιλήσουμε για ακόμη μία εξαιρετική δουλειά τους, που δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν σοβαρό DreamBox User .

Αυτή δεν είναι άλλη από το GSF Flexy 1.07, το οποίο εν ολίγοις σας δίνει την δυνατότητα να απογειώσετε το δέκτη σας με ένα πλήθος από χρήσιμα εργαλεία όπως είναι κάποια από τα παρακάτω:
Προσθήκη fix για το streaming σε PC μεσω VLC για τα μικρά DM500s,
Ελληνικό RSS feed reader με ανανεώσιμα feeds,
Δυνατότητα αλλαγής του root password στο default (dreambox),
Νέα αποκλειστική ελληνική μετάφραση για enigma1
καθώς και του πολύ πολύ χρήσιμου Ελληνικού Εβδομαδιαίου προγράμματος της Nοva για όλα τα κανάλια που αποκλειστικά θα βρείτε μόνο σε αυτό.

Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή αρκεί να αποσυμπιέσετε το συνημμένο rar αρχείο και να "πετάξετε" μέσα στο temp τα επισυναπτόμενα αρχεία αναλόγως της εκδόσεως σας (Νemesis ή Gemini, Pli, Nabilo)

-= GSF Flexy 1.07 Features=-
>Updates
Update Flexy menu
Update Flexy menu (Nemesis)
Update N0va Schedule GR version
Update Rss Feeds

>Greek Subtitles
Movies
Series
Database
Clean Drtic subtitle directory

>N0va Schedule
N0va Two Weeks Schedule_GR *
Παρουσιάζει το πρόγραμμα του τοπικού πακέτου και στα Ελληνικά

>News
Latest Image Releases
Latest Emulator Releases
Latest Plugin Releases


>Tools & Utillities > System Information
Process Info
Memory info
Ram Memory info
Internet Connections

> Tools & Utillities > Screenshot Tool
Take a Screenshot > /tmp dir
Take a Screenshot > /cf
Take a Screenshot > /usb
Take a Screenshot > /hdd
Install Grab (DM500)
*Ο χρηστης μπορεί να πάρει screenshot στο usb, στην cf, στο hdd η στο /tmp

> Tools & Utillities > Network Tools & Utillities
View ethernet settings
Fix network speed
Reset mtu value
Set mtu value manually
Disable Network Connection
Enable Network Connection
Test Internet Connection

>Tools & Utillities > Ping Tool
Ping an IP
Ping a Hostname
Ping a Hostname-IP from the list
Add an IP to the list
Add a Hostname to the list
Create a Hostname-IP list
*Ο χρηστης μπορεί να κάνει ping σε μια ip η hostname
Μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια λίστα (Create a Hostname-IP list) στην οποια θα μπορεί μέσο των επιλογων "Add an ip" και "Add a hostname" να εισάγει τα ip και hostnames που τον ενδιαφέρουν

>Tools & Utillities > Message Tool
Create a Friends list
Add a Friend to the list
Message a friend from the list
*Ο χρηστης μπορεί να γράψει και να στείλει ένα μήνυμα σε άλλο dream
Η επιλογή "Add a Friend το the list" όπως και πιο πάνω προσθέτει τις πληροφορίες για τον/τους dream με τους οποίους ο χρήστης θέλει να έχει επικοινωνία μέσο μηνυμάτων ούτως ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά που θα στείλει μήνυμα να τις εισάγει manual

>Tools & Utillities > Tar.gz & Tar.bz2 Utillities
Manual install tar.gz
Manual install tar.bz2
View tar.gz Contents
View tar.bz2 Contents
*Επιλογές για manual install των tar.gz και tar.bz2 ως επίσης και επιλογές για να βλέπει ο χρηστης το περιεχόμενο των αρχείων tar.gz και tar.bz2 πριν γίνουν εγκατάσταση

>Downloads
Install Drtic
Install Streamfix for DM500s
Install Modified Languages *
Install Greek Rss feeds reader
Reset root password to 'dreambox'
Change the Flexmenu Colors

>Uninstalls
Remove/Uninstall GSF Flexy
Uninstall Drtic Plugin
Uninstall Rss Feeds Plugin
Uninstall Streamfix for DM500s
Uninstall N0va Schedule GR version

Μην ξεχάσετε μόνο μετά την εγκατάσταση να πάτε μέσα από το Flexy -> Menu -> Updates -> Update Nova Schedule GR Version για να λάβετε την τελευταία έκδοση με ένα μικρο fix, που έχει να κάνει με την αφαίρεση του Chasse et Peche και προσθηκη του FX.

Για περισσότερες πληροφορίες δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το πάντα ενημερωμενο forum της ομάδος εδώ.

Download: GSF Flexy 1.07

Labels: , , , , ,



Download : Mozilla Firefox 3.6.2 Final


Update your records το νέο update για τον Mozilla Firefox είναι εδώ και περιμένει να το κατεβάσετε..

H νέα έκδοση 3.6.2 (code-named Namoroka based upon Gecko 1.9.2) περιλαμβάνει τις παρακάτω διορθώσεις κενών ασφαλείας καθώς και κάποια bug fixes με σημαντικότερο fix να είναι το patchαρισμα του τελευταίου γνωστού vulnerability που είχε προσδιοριστεί ως πολύ επικίνδυνο και μπορούσε να προκαλέσει την απομακρυσμένη εκτέλεση επιβλαβούς κώδικα".
What’s New in Firefox 3.6.2

Firefox 3.6.2 fixes the following issues found in previous versions of Firefox 3.6:

Link : Mozilla Firefox 3.6.2 Final (All Languages)

Labels: , , , , ,



Sky 3D: Tο πρώτο 3D κανάλι της Ευρώπης


Στις 3 Απριλίου θα αρχίσει να λειτουργεί στη Βρετανία το πρώτο τo πρώτο τρισδιάστατο τηλεοπτικό κανάλι της Ευρώπης, το Sky 3D.

Το πρώτο τρισδιάστατο πρόγραμμα που θα μεταδοθεί θα είναι ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Πρέμιερ Λιγκ μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι.

Το κανάλι, θα μεταδίδει τις πρώτες εβδομάδες διάφορες αθλητικές αναμετρήσεις και κατόπιν θα προσθέσει στο πρόγραμμά του ταινίες, ντοκιμαντέρ και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Το Sky 3D θα παρέχεται δωρεάν στους συνδρομητές της υπηρεσίας του Sky, όμως οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να έχουν μια τηλεοπτική συσκευή που να μπορεί να αναμεταδίδει τρισδιάστατη εικόνα.

Οι θεατές θα πρέπει επίσης να είναι εφοδιασμένοι με ειδικά γυαλιά.

Εν αναμονή των ειδικών τηλεοπτικών συσκευών, οι Βρετανοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν το Sky 3D από τις περίπου 1000 παμπ σε όλη τη χώρα που έχουν ήδη αποκτήσει συνδρομή.
[via]

Labels: , , , , ,



HD TV από τη Vodafone



Η Vodafone πρωτοπορεί και προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της, τη δυνατότητα να έχουν τηλεόραση υψηλής ανάλυσης (HD) στο κινητό τους, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Αποκλειστικά από τη Vodafone, το πρόγραμμα των καναλιών MEGA, ANT1, Novasports 1, καθώς και όλοι οι αγώνες του Champions League από την ΝΕΤ μεταδίδονται ζωντανά σε υψηλή ανάλυση μέσα από το δίκτυο της Vodafone, απευθείας στο κινητό.

Τώρα όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα υψηλής ανάλυσης που μεταδίδονται με κωδικοποίηση Η264, στερεοφωνικό ήχο και ανάλυση οθόνης 320x240, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία συσκευών Nokia, LG, Sony Ericsson, Samsung και Vodafone, οι οποίες υποστηρίζουν την υπηρεσία τηλεόρασης HD.

Η συνδρομή για το ζωντανό πρόγραμμα των καναλιών Alpha, Ant1, Mega, Mad, Star, EΡΤ World και Sport TV κοστίζει 1,82 € για διάρκεια μίας ημέρας και 5,08 € για διάρκεια ενός μήνα.

Η συνδρομή για την υπηρεσία Novasports Mobile (Novasports1, Novasports Highlights, κ.α.) κοστίζει 2,42 € για διάρκεια μίας εβδομάδας και 6,05 € για διάρκεια ενός μήνα.

Οι συνδρομές για το πρόγραμμα των καναλιών Playboy TV, Video Pleasure, Erotic Zone και Blue TV κυμαίνονται από 3,27 € για διάρκεια μίας ημέρας έως 6,66 € για διάρκεια μίας εβδομάδας.

Η παρακολούθηση του προγράμματος όλων των καναλιών από το κινητό σας από το Vodafone live! είναι δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνετε μόνο το κόστος για τη συνδρομή.

Η παραπάνω υπηρεσία είναι διαθέσιμη, ΜΟΝΟ σε σημεία με κάλυψη 3G (HSDPA).

[via]

Labels: , , , ,



MinOtavr'S Blog Statistics 2007-2010




Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με τα στατιστικά του και είπα να το κάνω σήμερα. Οι τρόποι που βλέπω τα στατιστικά μου είναι τρεις (3) και έχουν να κάνουν με την περίοδο που έβαλα τον κώδικα της κάθε μηχανής στο Blog.

Το εργαλείο που έχω και μετρώ την επισκεψιμότητα κάθε ημέρα από την δημιουργία αυτού του blog είναι το SiteMeter όπου και μας πληροφορεί ότι μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί το 284.660 άνθρωποι, με μέσο όρο επισκέψεων τις 390 ανά ημέρα.

Το 2ο εργαλείο που χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια περίπου, δεν είναι άλλο από το πολύ χρήσιμο και δυνατό GoogleΑnalytics, όπου και εκεί έχουμε αντίστοιχα στατιστικά με αυτά του SiteMeter.

To 3o και πιο πρόσφατο είναι το FlagCounter, όπου τα στατιστικά του τα βλέπετε εδώ και λίγους μήνες, κάθε ημέρα, στο δεξιό πλαίσιο του Blog και έχουν να κάνουν με τη Χώρα προέλευσης του κάθε επισκέπτη.

Αν μη τι άλλο όπως βλέπετε και εσείς πάμε καλά και το ότι έχουμε καταφέρει με ένα ποστ την ημέρα να έχουμε αυτά τα νούμερα σε ένα εντελώς ερασιτεχνικό Blog λέει κάτι.

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που στηρίζεται αυτή την προσπάθεια.

Thanks Brothers Keep Watching !

Labels: , , , , ,



ΕΕΤΤ: Μπλοκάρει την αναβάθμιση του ΟΤΕ



Η μετάβαση των χρηστών στα 24 Mbps, που είχε προαναγγείλει ο ΟΤΕ, μπλοκαρίστηκε από την ΕΕΤΤ, προκαλώντας έντονη δυσφορία στον ΟΤΕ, στελέχη του οποίου έκαναν λόγο για παρελκυστικές τακτικές τής ΕΕΤΤ.

Βάσει της ανακοίνωσης της ΕΕΤΤ, η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαρτίου 2010, πράγμα που σημαίνει ότι η υλοποίηση της προσφοράς του ΟΤΕ είτε θα καθυστερήσει να υλοποιηθεί, είτε δεν θα υλοποιηθεί ποτέ, αν προκύψει κάτι τέτοιο από την δημόσια διαβούλευση.

Όπως καταλαβαίνεται στην δημόσια διαβούλευση, παίρνουν μέρος και οι εναλλακτικοί πάροχοι, και θεωρείτε αν όχι απίθανο πλέον πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η προσφορά του ΟΤΕ.

Οι πραγματικά χαμένοι όμως της όλης υπόθεσης είναι οι καταναλωτές, που στην πλάτη τους, για ακόμη μια φορά παίζονται τρελά παιχνίδια.

Labels: , , , , ,



WIND: Δωρεάν 1,5 GB Mobile Internet, SMS & κλήσεις



Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της WIND, από τώρα και για όλο το 2010, μπορείτε να μιλάτε και να γράφετε εντελώς δωρεάν και απεριόριστα προς F2G, αλλά και να σερφάρετε εντελώς δωρεάν και απεριόριστα από το κινητό σας σε όλα τα αγαπημένα σας sites χωρίς καμία απολύτως προϋπόθεση.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι μία δωρεάν κλήση στο 1245 ή η αποστολή ενός δωρεάν κενού SMS στο 1245 μέχρι τις 30/4/10.

Με την εγγραφή στη μοναδική προσφορά του WIND F2G θα αποκτήσετε αυτόματα 3.000 λεπτά ομιλίας και 3.000 SMS προς F2G και ακόμα 3 GB mobile internet που ισχύουν έως 30/4/10. Και μην ξεχνάτε!

Κάθε μήνα από το Μάιο και για όλο το 2010 το F2G θα σας χαρίζει αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να ανανεώσετε ακόμα 1.500 λεπτά ομιλίας και 1.500 SMS προς F2G και 1,5 GB mobile internet που θα έχετε διαθέσιμα για όλο το μήνα.

Η ενημέρωση για το υπόλοιπο του διαθέσιμου χρόνου ομιλίας, και SMS προς F2G από την προσφορά πραγματοποιείται με δωρεάν κλήση στο 1245 η με αποστολή δωρεάν SMS με την εντολή ΥΠ στο 1245.

Η κατανάλωση του δωρεάν χρόνου ομιλίας γίνεται ανά δευτερόλεπτο.

Labels: , , , , ,



First Look: Internet Explorer 9



Το πρώτο platform preview του Internet Explorer 9 παρουσίασε η Microsoft.

Ο Internet Explorer 9 εστιάζει στην αύξηση της απόδοσης και την υποστήριξη των προτύπων HTML 5. Επίσης, προσφέρει πλήρη εκμετάλλευση της hardware επιτάχυνσης, audio και video tags καθώς και μία νέα Javascript engine με την κωδική ονομασία Chakra .

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft, η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει την πρώτη αναβάθμιση του browser στα μέσα Μαΐου, ενώ η δεύτερη είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουλίου.

Το Platform Preview του επερχόμενου browser θα είναι συμβατό μόνο σε συστήματα με Windows 7, Vista Service Pack 2 και Server R2.

Η δοκιμαστική έκδοση έχει μέγεθος 31MB και είναι διαθέσιμη για download από το ειδικά διαμορφωμένο για τον σκοπό αυτό Test Drive site.
[via]

Labels: , , , , , , ,



Μείωση του τέλους της ΕΡΤ



Λέτε τελικά να το δούμε και αυτό και εν μέσω κρίσης και σκληρών οικονομικών μέτρων να έχουμε μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ.

Δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου, είχαμε δήλωση ότι η κυβέρνηση μελετά τη συγκεκριμένη μείωση.

Δεν ξέρω αν τελικά μας κάνουν πλάκα ή μας χρυσώνουν το χάπι... αλλά θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να ρεφάρουν οι επαΐοντες μετά τα τελευταία σκληρά μέτρα...

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα απολεσθέντα έσοδα θα επιχειρηθεί να καλυφθούν με άλλα μέσα, όπως η αξιοποίηση του αρχείου της ΕΡΤ.

Labels: , , ,



Digea: Ξεκινάει 18 Ιουνίου στην Αττική



Στης 18 Ιουνίου θα ξεκινήσει τελικά τη μετάδοση του ψηφιακού σήματος της στην Αττική η DIGEA, με σταθμούς εκπομπής την Αίγινα και τον Υμηττό .

Το ψηφιακό σήμα που θα αντικαταστήσει το αναλογικό σήμα της Αίγινας, θα δώσει μια για πάντα λύση σε όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα λήψης κυρίως στα Νότια Προάστια και ειδικότερα στην περιοχή από τη Γλυφάδα μέχρι το Σούνιο».
Ψηφιακή κάλυψη από Υμηττό και Αίγινα.

Στην Αθήνα το ψηφιακό σήμα του Υμηττού θα δώσει άψογη εικόνα και κρυστάλλινο ήχο για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR καλύπτοντας τόσο το λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και μια ευρύτατη περιοχή συμπεριλαμβανομένων των δυτικών παραλίων των Κυκλάδων και της ΝΔ Εύβοιας.

Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη απόφαση.

Σημειώνεται ότι το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.

[via]

Labels: , , , , ,



Sony PlayStation Move



Μια νέα τεχνολογία έδωσε στην δημοσιότητα η Sony με την ονομασία PlayStation Move, μια συσκευή με την οποία οι χαρακτήρες των βιντεοπαιχνιδιών μπορούν και αναπαράγουν στην οθόνη τις πραγματικές κινήσεις του παίκτη, απαντώντας έτσι στις αντίστοιχες τεχνολογίες της Nintendo και της Microsoft .

Tο Move, ένα κυλινδρικό χειριστήριο με ένα φωτεινό μπαλάκι στην πάνω άκρη του, συνεργάζεται με την κάμερα Eye του PlayStation για να καταγράφει τις κινήσεις του παίκτη και να τις αναπαράγει στο περιβάλλον του παιχνιδιού.

Η συσκευή αναμένεται στα καταστήματα το φθινόπωρο σε τιμή που δεν έχει οριστικοποιηθεί, υπολογίζεται όμως γύρω στα 100$ για ένα πακέτο που περιλαμβάνει το Move, την κάμερα Eye και ένα παιχνίδι.

Η Sony ανακοίνωσε ότι 36 εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν τo Move και κατα τη διάρκεια του 2010 προβλέπεται να κυκλοφορήσουν 20 τίτλοι που θα συνεργάζονται με νέα τεχνολογία.

H αντίστοιχη τεχνολογία της Microsoft για το Xbox 360, με την ονομασία Project Natal, αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2010.

[via]

Labels: , , , , , ,



Download: iAEKTheme Lite


Ήρθε η στιγμή να δοθεί στην κυκλοφορία η νέα έκδοση του iAEKTheme, το οποίο έγινε πιο ελαφρύ και προορίζεται για αυτούς που έχουν περάσει στα iPhone τους, τo τελευταίο firmware της Αpple.

Το όνομά του iAEKTheme Lite και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία τόσο στο iPhone OS 3.1 όσο και στα 3.1.2 και 3.1.3, λύνοντας το πρόβλημα της ενοχλητικής εξαφάνισης της statusbar.
-------------------- Changes from iAEKtheme 1.3 ------------------

Fix Solid StatusBar
disappearing

Remove most iAekTheme icons

Remove Weather Backgrounds Day & Night

Remove SMS Backgrounds & bottombarknobgray icons

Minor Bug Fixes
Yπενθυμίζετε ότι για να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να έχετε JailBroken συσκευή.

Οδηγίες για το πως θα το περάσετε στο iPhone σας, θα βρείτε στο ενσωματωμένο readme, για τους βιαστικούς μπορείτε να δείτε και εδώ το σχετικό post.

Download: iAEKTheme Lite (MD5: 4BD22C3E0F502ECB926FA1DE84675C11)

Labels: , , , , , , , , ,



Download: Free Zemana AntiLogger License


Το Zemana AntiLogger είναι ένα από τα must have security products το οποίο κανονικά, δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν μας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Zemana AntiLogger είναι υπεύθυνο για την προστασία του υπολογιστή μας από οποιαδήποτε ενέργεια keylogging καθώς και webcam & screenshot capture, που χρησιμοποιούν κατά κόρον τελευταία πολλά rootkits και trojans.

Όσοι λοιπόν το θέλετε δεν έχετε παρά να το κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, διαφορετικά από αύριο η κανονική τιμή του για 1 single license θα είναι στα 39,50$.
To get your free Zemana AntiLogger license :
1. Go to this page http://www.zemana.com/softpedia/
2. Click the FREE Full Version Download Now button to download the installer AntiLogger_SOFTPEDIA_1.9.2.185.exe
3. Install and reboot your computer
4. Activate the program by following the on-screen instructions.
[via]

Labels: , , , , ,



ΟΤΕ: Αναβαθμίζει τις συνδέσεις ADSL


Από τα 8 στα 24 Mbps

Σε αύξηση των ταχυτήτων πρόσβασης μέσω των συνδέσεων ADSL, χωρίς αντίστοιχη αύξηση στα τιμολόγια, προχωρά σύντομα ο ΟΤΕ. Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης η εταιρεία θα προσφέρει συνδέσεις σε δύο ταχύτητες, 2 Mbps και 24 Mbps.

Ιδιαίτερα κερδισμένοι από την αναβάθμιση θα είναι οι υφιστάμενοι συνδρομητές γραμμών στα 8 Mbps, καθώς οι ονομαστικές ταχύτητες στις συνδέσεις τους αυξάνονται στα 24 Mbps χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση.

Για τις σημερινές συνδέσεις στα 2 Mbps, η ταχύτητα καταφόρτωσης (download) παραμένει η ίδια, διπλασιάζεται όμως στα 512 Kbps η ταχύτητα αναφόρτωσης (upload).

Όσοι έχουν ήδη συνδέσεις στα 24 Mbps «θα επωφεληθούν από τη νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων» αναφέρει ανακοίνωση του ΟΤΕ.

Η αναβάθμιση αφορά τους υφιστάμενους και τους νέους πελάτες, οικιακούς και εταιρικούς, λιανικής και χονδρικής.

[via]

Labels: , , , , , ,



Multitasking στο iPhone OS 4.0



Ευχάριστα νέα για τους κατόχους iPhone και iPod touch καθώς το καλοκαίρι με την επερχόμενη έκδοση iPhone OS 4.0 θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα multitasking, σύμφωνα με αναφορά του AppleInsider.

Το iPhone OS 4.0 θα επιτρέψει εφαρμογές τρίτων να παραμένουν ανοιχτές στο παρασκήνιο αναφέρει το AppleInsider βασιζόμενοι σε πηγές που έχουν αποδειχθεί πολύ αξιόπιστες αναφορικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Apple.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια πλήρη λύση στο πρόβλημα του multitasking που το iPhone OS δεν έχει καταφέρει να παραδώσει τα τελευταία δύο χρόνια αν και δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η τεχνολογία αυτή θα διατηρήσει το επίπεδο ζωής της μπαταρίας και της διαχείρισης των πόρων, δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα σχετικά με το θέμα μαζί με την ασφάλεια.

Λεπτομέρειες δεν δημοσιεύτηκαν προς το παρόν κατά παραγγελία καθώς το iPhone OS 4.0 παραμένει ακόμα υπό ανάπτυξη και έχει ακόμα λίγο καιρό μέχρι να είναι τελείως έτοιμο.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο forum του iPhoneHellas.

Labels: , , , , ,



ANT1 για Ράδιο Αρβύλα



Τελικά η "αρβυλοειδής φήμη" που κυκλοφόρησε εχθές αργά το βράδυ, και συνέδεε την διακοπή της εκπομπής "Ραδιο Αρβύλα", με το πρόσφατο κλείσιμο γνωστού torrent tracker δεν ευσταθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κώστα Τσολάκη, Head of Media Relations Antenna Group, που έγινε στο troktiko, η χθεσινή ματαίωση του Ράδιο Αρβύλα, δεν έγινε από "άνωθεν" δυνάμεις αλλά λόγο ενός πολύ σοβαρού τεχνικού προβλήματος, για το οποίο δεν ευθύνεται ο ΑΝΤ1, καθώς βγήκαν εκτός λειτουργίας οι δυο οπτικές ίνες που επιτρέπουν την καθημερινή ζωντανή μετάδοση της εκπομπής από την Θεσσαλονίκη.

Οι Ράδιο Αρβύλα θα κάνουν κανονικά εκπομπή την Παρασκευή λόγω της σημερινής απεργίας.

Labels: , , , , ,



Gamato.info:The End of Days



Μετά την ποινική δίωξη των διαχειριστών του greek-fun.com ακόμα μια οργανωμένη επιχείρηση είχαμε εχθές από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθως συνελήφθησαν έξι άτομα που εμπλέκονται στη λειτουργία της ιστοσελίδας gamato.info.

Η επιχείρηση, μετά από σήμα της Interpol, έγινε σε Αττική, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη και σχηματίστηκε δικογραφία για 11 άτομα, από τα οποία, τα δύο βρίσκονται στο εξωτερικό και φέρονται ως οι διαχειριστές αυτής.

H εταιρεία προστασίας οπτικοακουστικών έργων είχε υποβάλει μήνυση για διαφυγόντα κέρδη ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, στους υπεύθυνους του gamato.info καθώς η ιστοσελίδα προσέφερε links για να μπορούν οι χρήστες να κατεβάζουν δωρεάν κινηματογραφικές ταινίες, μουσική και προγράμματα.

Μετα τα παραπάνω όπως ήταν φυσικό το gamato είναι "down" όπως και πολλές άλλες σελίδες της "Underground Ελληνικής σκηνής" καθώς οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού.
[via]

Labels: , , , , , ,



Αποδείξεις χωρίς XLS & On-line Applications



Τέλος δίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσαν οι αρχικές αποφάσεις, στην παραφιλολογία σχετικά με τον τρόπο κατοχύρωσης του αφορολόγητου ποσού των 12.000 ευρώ.

Έτσι δεν θα χρειαστούμε ούτε προγράμματα, ούτε αρχεία xls, ούτε online εφαρμογές για το πέρασμα των αποδείξεων.

Όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Πλασκοβίτη στη ΝΕΤ 105,8 οι αποδείξεις θα υποβάλλονται στην Εφορία σε κλειστούς φακέλους ενδεχομένως και χωρίς αναλυτική καταγραφή τους αλλά με μία συνολική αναφορά του ποσού.

Πόσες αποδείξεις χρειάζονται
Με βάση τις τελικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα με τη δημοσιοποίηση του φορολογικού νομοσχεδίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις ίσες:

Με το 10% του εισοδήματός τους για ποσό εισοδήματος από 6.000 έως 12.000 ευρώ
Και το 30% του εισοδήματός τους για ποσό εισοδήματος από 12.000 ευρώ και πάνω.
Για τα πρώτα 6.000 ευρώ εισοδήματος δεν απαιτούνται καθόλου αποδείξεις.

Το σύστημα αυτό είναι σαφώς πιο ευνοϊκό για τους φορολογούμενους έναντι των αρχικών εξαγγελιών για συλλογή αποδείξεων ύψους 10% εφόσον το εισόδημα φτάνει έως 12.000 ευρώ και 30% εφόσον πρόκειται για υψηλότερα εισοδήματα.
[via]

Labels: , , , ,



Η Apple μηνύει την HTC



Δια στόματος Steve Jobs, η Apple υπέβαλε μήνυση σε βάρος της HTC, γνωστής εταιρίας κατασκευής PPC Mobile Phones, ισχυριζόμενη ότι η τελευταία παραβίασε 20 ευρεσιτεχνίες που αφορούν το iPhone.

Η HTC έχει εξελιχτεί σε σημαντικό παράγοντα της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς συσκευών Android και συνεργάζεται με τη Google στην κατασκευή του Nexus One, το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές του χρόνου.

Στην παρούσα φάση η Apple εμπλέκεται ως διάδικος σε μία σειρά μηνύσεων οι οποίες έχουν τύχει έντονης δημοσιότητας και αφορούν κατά κύριο λόγο το iPhone, αλλά και άλλες πτυχές των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Η Apple και η Nokia έχουν αλληλομηνυθεί, κατηγορώντας η μία την άλλη για παραβίαση ευρεσιτεχνιών, ενώ πρόσφατα η Kodak υπέβαλε μηνυτήριες αναφορές σε βάρος της Apple και της Research in Motion σε σχέση με ευρεσιτεχνίες που αφορούν τεχνολογίες ψηφιακών φωτογραφικών συσκευών.
[via]

Labels: , , , , , , ,



Έρχεται το Bluetooth 4.0


Σύμφωνα με την Bluetooth Special Interest Group, το νέο πρότυπο Bluetooth 4.0 είναι έτοιμο και θα το δούμε στο τέλος του έτους να "τρέχει" σε συμβατές συσκευές που μπορούν να το υποστηρίξουν.

Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι, ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συσκευές με χαμηλότερη αυτονομία, όπως είναι ρολόγια και microgadgets και θα επηρεάζει λιγότερο την αυτονομία των τυπικών συσκευών που το χρησιμοποιούν, όπως είναι τα headsets και φορητοί υπολογιστές.

Οι συσκευές που θα φέρουν το Bluetooth 4.0, θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης σε WiFi 802.11 δίκτυα και θα πραγματοποιούν μεταφορά δεδομένων έως τα 25Mbps, ενώ θα είναι πολύ πιο ασφαλείς καθώς χρησιμοποιούν Full AES-128 encryption μέσω του πολύ αποτελεσματικού συστήματος κρυπτογράφησης CCM.
[via]

Labels: , , , ,



21 Εφαρμογές που δεν θέλει η Apple



Ένα πολύ ενδιαφέρων άρθρο φιλοξενείται από το infoworld, όπου και ρίχνει το γάντι στην apple, παρουσιάζοντας 21 εφαρμογές που τρέχουν αυτή την στιγμή στο Cydia και οι οποίες απορρίφθηκαν από το appstore.

Το άρθρο αυτό, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε κάποιες από τις πιο Hot εφαρμογές για Jailbroken iPhones, που δεν θα πρέπει να λείπουν από κανέναν μας και θα πρέπει να γίνει οδηγός για όσους μπαίνουν για πρώτη φορά στα μονοπάτια των Jailbroken εφαρμογών.

Παρακάτω είναι οι κατ' εμε must have εφαρμογές (+ το install0us):
  • Cycorder (Camera)
  • MxTube (Download YouTube Videos)
  • MCleaner (Φιλτράρισμα Κλήσων)
  • MyWi (WiFi HotSpot)
  • IntelliScreen (Must Have)
  • StatusNotifier (Ειδοποιήσεις στη Status Bar)
  • SBSettings (Όλα τα settings σε ένα)
Θα σταθώ λίγο στο Sbsettings που έτσι και το δοκιμάσεις δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό καθώς είναι μια κατηγορία μόνο του και είναι ένας από τους λόγους που κάνει και τους πλέον δύσπιστους με το Jailbreak να το επιχειρούν μόνο και μόνο για αυτό.

Ευχαριστώ τον φίλο μου τον Δημήτρη για την αποστολή αυτού του τόσο καλού άρθρου..

Labels: , , , , ,



Μετά το Yotta έρχεται το Hella


Μια ψηφοφορία έχει ξεκινήσει από την Τρίτη στο FaceBook, για την ονομασία του αριθμού 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.

Συγκεκριμένα περισσότεροι από 20.000 χρήστες του FaceBook, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων και φοιτητών, υπέγραψαν το σχετικό petition, που ζητάει να αναγνωριστεί από το Διεθνές Σύστημα Μονάδων (SI), επίσημα αυτός ο αριθμός, ως "Hella".

Την όλη προσπάθεια τη ξεκίνησε ένας φοιτητής φυσικής από το πανεπιστήμιο της California, ο Austin Sendek, όπως είπε ο ίδιος ένας από τους λόγους που έδωσε αυτό το όνομα είναι η ευρεία χρήση του Hella στην αγγλική αργκό που σημαίνει «πολύ».

Οι επίσημες ονομασίες για όλους τους σχετικούς αριθμούς είναι οι εξής:
10 = deca
100 = hecto
1,000 = kilo
1,000,000 = mega
1,000,000,000 = giga
1,000,000,000,000 = tera
1,000,000,000,000,000 = peta
1,000,000,000,000,000,000 = exa
1,000,000,000,000,000,000,000 = zetta
1,000,000,000,000,000,000,000,000 = yotta
1,000,000,000,000,000,000,000,000,000 = unnamed (Hella;)

Labels: , , ,



Μετά το Yotta έρχεται το Hella


Μια ψηφοφορία έχει ξεκινήσει από την Τρίτη στο FaceBook, για την ονομασία του αριθμού 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.

Συγκεκριμένα περισσότεροι από 20.000 χρήστες του FaceBook, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων και φοιτητών, υπέγραψαν το σχετικό petition, που ζητάει να αναγνωριστεί από το Διεθνές Σύστημα Μονάδων (SI), επίσημα αυτός ο αριθμός, ως "Hella".

Την όλη προσπάθεια τη ξεκίνησε ένας φοιτητής φυσικής από το πανεπιστήμιο της California, ο Austin Sendek, όπως είπε ο ίδιος ένας από τους λόγους που έδωσε αυτό το όνομα είναι η ευρεία χρήση του Hella στην αγγλική αργκό που σημαίνει «πολύ».

Οι επίσημες ονομασίες για όλους τους σχετικούς αριθμούς είναι οι εξής:
10 = deca
100 = hecto
1,000 = kilo
1,000,000 = mega
1,000,000,000 = giga
1,000,000,000,000 = tera
1,000,000,000,000,000 = peta
1,000,000,000,000,000,000 = exa
1,000,000,000,000,000,000,000 = zetta
1,000,000,000,000,000,000,000,000 = yotta
1,000,000,000,000,000,000,000,000,000 = unnamed (Hella;)

Labels:



First Look: NINTENDO DSi XL & M3i Zero



Για το Nintendo DSi XL ή αλλιως και LL για τις χώρες της Ασίας είχαμε μιλήσει και παλαιότερα.

Σήμερα όμως πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του θα μιλήσουμε για αυτό λίγο περισσότερο καθώς το MinOtaVr'S blog το είχε στα χέρια του από το πρωί και σας το παρουσιάζει στο σχετικό video που ανέβηκε στο YouTube και βλέπετε πρώτοι εδώ.

Το μόνο αρνητικό - αλλά αναγκαίο κακό -που είδαμε είναι το βάρος του, που πιθανώς να προβληματίσει και να κουράσει τους μικρούς του φίλους, καθώς αυτό αναγκαστικά αυξήθηκε λόγο της νέας του μεγάλης οθόνης μεγέθους 4,2 ''.

Τα θετικά του τα έχουμε ξαναπεί , αυτό όμως που δεν έχουμε πει, αλλά περιμέναμε πως και πως να δούμε, είναι αν τελικά μπορεί να παίξει τους "γνωστούς" αντάπτορες όπως είναι οι M3i Zero, R4i SDHC και Acekard 2i.

Τελικά τα νέα είναι καλά και αν μη τι άλλο μπορεί να παίξει απροβλημάτιστα με αυτούς. Εμείς για την δοκιμή μας δανειστήκαμε έναν Μ3i Zero ο οποίος έπαιξε με την πρώτη χωρίς να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, από τι λέγεται το ίδιο καλά και χωρίς πρόβλημα παίζει και ο R4i SDHC .

Όπως και να έχει όμως παρακολουθήστε το σχετικό video και τα ξαναλέμε στα comments, όπου και μπορείτε να σχολιάσετε για αυτό.

Labels: , , , , , , , , ,



Sygic AURA: Navigation for iPhone, Google Android and Windows 7



Το Sygic AYRA είναι ένα νέο πρόγραμμα πλοήγησης με ενσωματωμένους χάρτες της Tele Altlas, το οποίο πρόκειται να κάνει την εμφάνιση του τόσο στο iPhone, όσο και στα Google Android και τα Windows 7.

Η εφαρμογή παρουσιάστηκε στην CeBIT 2010 και αν μη τι άλλο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις τα χαρακτηριστικά της είναι τα παρακάτω :
1. Detailed street network coverage with house numbers
2. Elevation model with terrain
3. 3D buildings, Footprints, Town blocks and Landmarks (Αθήνα και Θεσσαλλονίκη)
4. Points of interests with phone numbers
5. Wiki information
6. City guides
7. Other turn-by-turn features: Lane assistant, Highway symbols, Safety cameras, Speed limits, and
Για περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Labels: , , , , , , ,



Botnet μολύνει DSL Router & Δορυφορικούς Δέκτες



Το πάντα "ψαγμένο" inout.gr, μας ενημερώνει ότι Τσέχοι ερευνητές ανακάλυψαν botnet που εξαπλώνεται βασιζόμενο στα ελλιπώς προστατευμένα router, DSL modem & Δορυφορικούς Δέκτες.

Το botnet απέκτησε το παρατσούκλι “Chuck Norris” εξαιτίας ενός σχολίου στις γραμμές του κώδικά του που ανέφερε “στο όνομα του Chuck Norris” στα Ιταλικά

Το συγκεκριμένο διαφέρει με όλα τα προηγούμενα, ως προς το γεγονός ότι αντί για υπολογιστές, μολύνει DSL modem και router (με ασθενή passwords) τα οποία και "τρέχουν" MIPS/Linux ένα συνδυασμό που είναι ευρέως υλοποιημένος σε DSL modem και router, αλλά και σε δέκτες δορυφορικής τηλεόρασης.

Για το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει ο “Chuck Norris” εικάζεται ότι μπορεί να εκτελέσει κώδικα σπασίματος κωδικού μέσω λημμάτων λεξικών έναντι άλλου υπολογιστή και ότι μπορεί επίσης να αλλάξει τις παραμέτρους DNS (Domain Name System) σε ένα router.

Με την τελευταία δυνατότητα, τα θύματα που συνδέονται με το μολυσμένο router, ενώ προσπαθούν να συνδεθούν με δημοφιλείς σελίδες (facebook, google), ανακατευθύνονται σε ιστοσελίδες στις οποίες εκτελείται κώδικας που προσπαθεί να εγκαταστήσει ιό στους υπολογιστές. Μετά την εγκατάσταση στη μνήμη του router, το botnet κλείνει τις θύρες απομακρυσμένης επικοινωνίας και ξεκινά να σαρώνει το δίκτυο για άλλες ευάλωτες συσκευές. Δύναται να ελεγχθεί μέσω IRC. Με δεδομένο ότι ο “Chuck Norris” βρίσκεται στη RAM της συσκευής, μπορεί να απομακρυνθεί με επανεκκίνηση της συσκευής.

Οι χρήστες που δεν επιθυμούν να μολυνθεί η συσκευή τους, μπορούν να μετριάσουν τον κίνδυνο, χρησιμοποιώντας ασφαλείς κωδικoύς στο router, το modem ή τον δορυφορικό τους δέκτη (πχ Dreambox).

Επίσης μπορούν να αποφύγουν τον κίνδυνο με το να ενημερώνουν το firmware της συσκευής τους και να απενεργοποιήσουν την δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης.

Αναμένεται ότι στο μέλλον ακόμα περισσότερα malware θα στοχεύουν τέτοιες συσκευές. Παρ' όλη τη σπανιότητα τους, τα botnet που βασίζονται στα router, δεν είναι δύσκολο να δημιουργηθούν, μιας και τα κενά ασφαλείας στα router εμφανίζονται κάθε τόσο, σύμφωνα με τον Dancho Danchev, ανεξάρτητο αναλυτή διαδικτυακών απειλών.

Labels: , , , , , , , ,



Hellas Sat: Αύξηση κατά 247,2%



Αύξηση κατά 247,2% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της εταιρίας Hellas Sat, θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, έναντι της περυσινής χρήσης και διαμορφώθηκαν στα 6,2 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), ενισχύθηκαν κατά 24,3% και διαμορφώθηκαν στα 18,4 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2009 έναντι 14,8 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η εταιρία διαθέτει ήδη υπηρεσίες δορυφορικού internet σε περισσότερους από 1.500 χρήστες. Παράλληλα, η εταιρία ολοκλήρωσε επιτυχώς την εγκατάσταση 300 δορυφορικών ευρυζωνικών συνδέσεων σε 300 απομακρυσμένα σχολεία της Αλβανίας στο πλαίσιο έργου που υλοποίησε η κυβέρνηση της Αλβανίας και ολοκληρώνει, εντός των ημερών, την εγκατάσταση ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης σε 153 κοινότητες της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η Hellas Sat διαχειρίζεται τον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat 2 και δραστηριοποιείται στην παροχή δορυφορικών υπηρεσιών στις αγορές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Νοτίου Αφρικής.
[via]

Labels: , , , , ,



Νέα έκδοση phpBB 3.0.7



Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ή νέα έκδοση της phpBB η οποία και έφτασε αισίως στην έκδοση 3.0.7.

Για όσους δεν το γνωρίζουν το phpBB χρησιμοποιείτε με μεγάλη επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια σε πολλά forum και είναι υπεύθυνο για την διαχείριση αλλά και απεικόνιση των δημοσιεύσεων σας. Στα θετικά του είναι ότι είναι free αλλά και πολύ πολύ ασφαλής.

Παρακάτω είναι η ανακοίνωση της προγραμματιστικής ομάδας phpBB Team.
This new version is a maintenance release fixing a number of a bugs as well as improving on usability and performance. We have entirely overhauled the Feed feature, fixing a lot of bugs and odd behaviours. Some problems with the automated updater have been solved, so if you are still on 3.0.5 this update should work a lot better for you.

We urge you to update your installation as soon as possible. The bugs fixed in phpBB 3.0.7 ensure the smooth operation of your board. Our support team will only support phpBB 3.0.7, updates to phpBB 3.0.7 and conversions to phpBB 3.0.7. Submissions to our trackers for older versions will not be accepted, please make sure you update before you submit a bug report.

If you use a language pack other than the default "English [GB]", you should check our downloads section, an update may already be available.
Την πλήρη λίστα του changelog καθώς και των bug fixes μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Labels: , , , ,



Facebook: Say Goodbye to App Notifications


Όπως ανακοινώθηκε από την ομάδα ανάπτυξης του Facebook, από σήμερα 1η Μαρτίου το σύστημα ειδοποιήσεων για τις εφαρμογές του θα σταματήσει να λειτουργεί με την έως τώρα μορφή του καθώς ήταν πολλές οι φωνές των χρηστών του, που διαμαρτυρόντουσαν γιατί καθημερινά "βομβαρδιζόντουσαν" με άχρηστες ειδοποιήσεις.

Αντί για ειδοποιήσεις λοιπόν, θα παρέχεται η δυνατότητα στους σχεδιαστές εφαρμογών να επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο θα επικοινωνούν με τους χρήστες για αλλαγές ή ενημερώσεις των εφαρμογών τους με την λύση του email και τις ειδοποιήσεις στο dashboard μέσω μετρητών (εφόσον ο χρήστης έχει συναινέσει σε αυτό) να είναι οι πλέον αξιόπιστες.

Αν μη τι άλλο η ανακοίνωση αυτή μόνο θετικά σχόλια μπορεί να επιφέρει....

ΥΓ: Υπενθυμίζεται ότι σήμερα 1η Μαρτίου έχουμε και άλλες αλλαγές, καθώς όσοι υπολογιστές έχουν εγκατεστημένη την δωρεάν έκδοση Windows 7 RC (build 1700) θα κλείνουν ανά δίωρο, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αυτόματη αποθήκευση των τρεχουσών εργασιών του χρήστη.... για αυτό ας είστε προσεκτικοί.
[via]

Labels: , , , , , ,