Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Cosmote Internet On The Go με Κάρτα



Εδώ και λίγες ημέρες η Cosmote έδωσε στην αγορά το νέο πακέτο προπληρωμένης ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης με την ονομασία Cosmote Internet On The Go με Κάρτα.

Με το Cosmote Internet On The Go με κάρτα, δύνεται η δυνατότητα να έχουμε mobile internet, όποτε και για όσο το χρειαζόμαστε ως εξής:
  1. Επιλογή αγοράς πακέτου σύνδεσης
    • SIM Pack, αξίας 20 ευρώ που περιέχει 20 ευρώ για χρήση Internet, κάρτα SIM και σύντομες οδηγίες χρήσης της υπηρεσίας
    • Full Pack, αξίας 50 ευρώ που περιέχει 20 ευρώ για χρήση Internet, κάρτα SIM, σύντομες οδηγίες χρήσης και ένα ασύρματο modem τύπου USB Stick με ταχύτητες σύνδεσης έως 7.2Mbps (για όσους δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σύνδεσης με το δίκτυο της Cosmote).

  2. Δήλωση στοιχείων ως χρήστης καρτοκινητού
    Μπορούμε να δηλώσουμε τα στοιχεία μας εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα σε ένα από τα 1000 σημεία του δικτύου καταστημάτων Cosmote, GERMANOS, ΟΤΕ και των αντιπροσώπων MEDIA-MARKT, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, SATURN, SANYO COM SHOPS, SPACEPHONE,VALUENET, PUBLIC, ΠΛΑIΣΙΟ σε όλη την Ελλάδα.
    Προϋπόθεση να υπάρχουν:
    • κάρτα SIM του πακέτου και
    • την αστυνομική ταυτότητα

  3. Σύνδεση στο δίκτυο Cosmote μέσω του ασύρματου modem και της SIM κάρτας του πακέτου σύνδεσης

  4. Σύνδεση με οποιονδήποτε πλοηγό και αυτόματη ανακατεύθυνση σε ιστοσελίδα της cosmote ώστε να επιλέξουμε τον χρόνο πρόσβασης στο Internet:


Επιπλέον, μπορούμε να ανανεώσουμε το υπόλοιπο του λογαριασμού μας με φυσικές κάρτες ανανέωσης αξίας 10 ευρώ και e-Vouchers αξίας 5 ευρώ, 10 ευρώ και 30 ευρώ.

Για περισσότερα εδώ...

Labels: , , , ,



Ανακαλύφθηκε κενό ασφαλείας στο WPA2



Ένας ερευνητής της εταιρείας AitTight Networks ονόματι Sohail Ahmad, ανακάλυψε ένα πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας στο πρότυπο ασφαλείας WPA2.

Το συγκεκριμένο κενό κάνει ευάλωτο το WPA2 σε spoofing attacks, ευτυχώς όμως αφορά μόνο το WPA2-EAP που χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις και όχι το WPA2-PSK που βρίσκουμε στα περισσότερα οικιακά routers.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί, καθώς πρόκειται για feature στις προδιαγραφές του προτύπου το οποίο περιγράφεται στη σελίδα 196 του IEEE 802.11 standard, όπου και πήρε το όνομά του ως Hole 196.
[via]

Labels: , , , , ,



Μπαταρία Laptop διαρκεί 30 χρόνια


Μια νέα πειραματική μπαταρία ήρθε στο φως της δημοσιότητος από τον Αμερικάνικο Στρατό χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν ποτέ θα κυκλοφορήσει στην αγορά, καθώς η τιμή της κρίνεται απαγορευτική.

Η νέα μπαταρία για Laptop, κατασκευάστηκε στα εργαστήρια της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α και αυτό που την κάνει ξεχωριστή από τις μέχρι τώρα είναι ότι η συγκεκριμένη έχει διάρκεια συνεχούς χρήσης για 30 χρόνια!

Η μπαταρία ονομάζεται Betavoltaic και λειτουργεί βάσει της αρχής των ραδιοϊσοτόπων ως πηγών ενέργειας. Μετά την αποσύνθεση τους ραδιενεργά υλικά εκπέμπουν σωματίδια βήτα, τα οποία μετατρέπονται σε ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα κρατήσει το laptop σας φορτισμένο για 30 ολόκληρα χρόνια!

Η συγκεκριμένη μπαταρία όταν αδειάσει δεν είναι τοξική και καθ' όλη την διάρκεια ζωής της παραμένει κρύα και δεν θερμαίνεται ποτέ.
[via]

Labels: , , , ,



Νέο worm αναστατώνει την Microsoft


Σύμφωνα με αναλυτές της ESET ένα νέο worm με την ονομασία Stuxnet έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες εκμεταλλευόμενο κενά ασφαλείας των Windows.

To worm πρώτο ανακαλύφθηκε στο Ιράν τον περασμένο μήνα, κλέβοντας στοιχεία εποπτικού ελέγχου και συλλογής δεδομένων των έργων από τα συστήματα πληροφορικής της Siemens.

Συγκεκριμένα το worm εγκαθιστά στον υπολογιστή θύμα ένα keystroke logger, γνωστό εργαλείο συλλογής password, υποκλέπτοντας έτσι όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αποστέλλοντας τα σε έναν server ο οποίος μπορεί μεν να εδρεύει στις ΗΠΑ αλλά η IP του παραπέμπει σε πελάτη από την Κίνα.

Η Microsoft έχει δώσει προσωρινή λύση (temporary workaround) και μέχρι της 10 Αυγούστου αναμένεται και το patch μέσω των windows updates.

[via]

Labels: , , , , , , ,



Νόμιμο το Jailbreak Unlock



Ακόμα ένα πλήγμα δέχτηκε η Apple μετά την ανακοίνωση του “Library of Congress” περί της νομιμότητας του jailbreak αλλά και του unlock των κινητών και ειδικότερα του iPhone.

Ως γνωστών εδώ και καιρό η Apple προσπαθούσε με κάθε τρόπο να απαγορεύσει το Jailbreak - Unlock στις συσκευές της αλλά αυτό δεν κατέστη ποτέ δυνατό.

Όπως αντιλαμβάνεστε η μέχρι πρότινος γκρίζα ζώνη του Jailbreak αλλά και του Unlock γίνεται καθόλα νόμιμη με αποτέλεσμα να χάνεται ακόμα μία μάχη για τον γίγαντα της Πληροφορικής.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Labels: , , , , ,



Νόμιμο Hacking και με την βούλα


Το υπουργείο εσωτερικών της Μ. Βρετανίας ενέκρινε ένα νέο νομοσχέδιο που επιτρέπει την αστυνομία της χώρας να διεισδύει στους προσωπικούς υπολογιστές πολιτών, χωρίς ένταλμα.

Το νόμιμο αυτό «hacking», γνωστό ως «remote searching», επιτρέπει σε μέλη της αστυνομίας ή της MI5 να εποπτεύουν κρυφά τις διεργασίες του σκληρού δίσκου, στο σπίτι, στην δουλεία, στο ξενοδοχείο. Έτσι δίδεται πλήρης δυνατότητα προσπέλασης πληροφοριών όπως e-mails, ιστορικό περιήγησης αλλά και instant messaging.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι τέτοιες μέθοδοι κρίνονται αναγκαίες την εποχή που ζούμε, για την καταπολέμηση και σύλληψη κακοποιών που χρησιμοποιούν ως μέσο το διαδίκτυο, όπως παιδόφιλοι, άτομα που στήνουν διαδικτυακές απάτες, τρομοκράτες κ.α

Ασφαλώς η έγκριση τέτοιων κινητοποιήσεων, όμως, πάντα επαφίεται στην αντικειμενικότητα και στην ικανότητα εκτίμησης της εκάστοτε υπόθεσης από τον/την αρμόδιο της αστυνομίας.

Σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος για το προσωπικό απόρρητο του κάθε πολίτη είναι προφανής και για ακόμη μια φορά τίθεται θέμα προσωπικού απορρήτου και παραβίασης ελευθεριών που μια μια σιγά σιγά καταστρατηγούνται στα πλαίσια της όποιας ασφάλειας .
[via]

Labels: , , , ,



Κλείνουν Blogs και Free Forums


Σύμφωνα με το πάντα ενημερωμένο adslgr.com δύο υπηρεσίες που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν blogs και διαδικτυακά forums εξαφανίστηκαν από το Διαδίκτυο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Συγκεκριμένα το Blogetery.com, και το ipbfree.com και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ενημέρωση, σταμάτησαν ξαφνικά να προσφέρουν υπηρεσίες στους χρήστες τους προκαλώντας έτσι πάρα πολλά ερωτηματικά.

Τα μόνα που ανακοινώθηκαν επίσημα από τον BusrstNet administrator του Blogetery είναι τα παρακάτω:

"Είμαστε κάτω από περιορισμό σε οτι αφορά στις λεπτομέρειες που μπορούμε να αποκαλύψουμε να έχετε υπόψη σας οτι το ζήτημα ήταν πολύ σοβαρό και δεν άφηνε άλλες επιλογές, πέρα από το άμεσο κλείσιμο του server".

Αν μη τι άλλο το θέμα έχει προξενήσει πολλά ερωτηματικά και σίγουρα είμαστε μάρτυρες σε ακόμη μια προσπάθεια ηλεκτρονικής φίμωσης.

Σημεία των καιρών τι να πει κανείς....

Labels: , , ,



Βουλευτική Ασυλία για το The Pirate Bay


Σύμφωνα με αναφορές, το Σουηδικό Κόμμα των Πειρατών θα ξεκινήσει έναν "log-free" πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου που προσφέρει στους πελάτες του την πολυτέλεια της ανωνυμίας, ενώ ταυτόχρονα θα χρηματοδοτεί τις προσπάθειές τους κατά των νόμων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το κόμμα ελπίζει να αποσπάσει το 5% από το μερίδιο αγοράς της πόλης, προτού εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές της Σουηδίας. Σύμφωνα με το TorrentFreak, αναμένεται μεγάλη κινητικότητα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά την αποκάλυψη ενός έξυπνου σχεδίου του κόμματος ώστε να προφυλάξει το δημοφιλές site The Pirate Bay με βουλευτική ασυλία, φιλοξενώντας το "μέσα" στην ίδια τη Σουηδική Βουλή.

Εκμεταλλευόμενοι το ίδιο το Σουηδικό Σύνταγμα, η ομάδα αυτή των ακτιβιστών θα μπορούσε να προστατέψει το The Pirate Bay από διώξεις ή μηνύσεις που μπορεί να αφορούν οτιδήποτε, σαν μέρος της πολιτικής τους, που εστιάζει στην κυβερνητική διαφάνεια, την ελευθερία του λόγου, την αναμόρφωση του συστήματος ευρεσιτεχνίας και -φυσικά- την πειρατεία και τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Για να το καταφέρει αυτό, το Κόμμα των Πειρατών πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον το 4% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Aν μη τι άλλο βλέπουμε ότι οι Σκανδιναβοί έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο με τις Στρατηγικές τους εναντίον του Hollywood και των φίλων τους.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να τους ευχηθούμε είναι καλό κουράγιο, καλό κατευόδιο και με ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα.
[via]

Labels: , , , , ,



Κίνημα δια... θαλάσσης για δωρεάν ίντερνετ!



Ένα ιστιοπλοϊκό ξεκίνησε το ταξίδι του στο Αιγαίο εδώ και λίγες ημέρες, προκειμένου να παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κατόχους κινητών τηλεφώνων, δημιουργώντας έτσι ένα ασύρματο δίκτυο, σε όλα τα νησιά μας.

Το ιστιοφόρο λέγεται Messenger και εκτός απο δωρεάν πρόσβαση μεταφέρει το μήνυμα για δωρεάν ίντερνετ και ατελή πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στόχος είναι να γίνουν όλοι μέλη της νέας κοινωνίας της πληροφορίας και της δωρεάν δικτύωσης.

Ο Γενικός Διευθυντής της Over the Air Europe, Δημήτρης Καβαφάκης, δηλώνει ότι η λειτουργία του βασίζεται σε ένα ελεύθερο λογισμικό το οποίο βρίσκεται στο διαδίκτυο και καλό είναι όσοι διαθέτουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο να προωθήσουν το κίνημα «Let’s free» προκειμένου όλο και περισσότεροι άνθρωποι να γίνουν κοινωνοί και συμμέτοχοι της γνώσης και της επικοινωνίας που πηγάζει από το Διαδίκτυο.

Το ιστιοφόρο Messenger, μήκους 20 μέτρων σήμερα αναμένεται να προσεγγίσει την Κρήτη και να λάβει μέρος στο φεστιβάλ «Υακίνθεια». Στις 7 Αυγούστου θα βρεθεί στη Χαλκιδική, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο θα περάσει στη Μαύρη Θάλασσα.

Επιστρέφοντας στο Αιγαίο, θα περάσει από το νησί της Κω στις 28 Αυγούστου και θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου. Δέκα ημέρες αργότερα, στις 20 Σεπτεμβρίου, το πλήρωμα του Messenger θα «δέσει» στο Κάιρο.

[via]

Labels: , , , , ,



Triple Layer Blu-ray από την Sharp



H γνωστή ιαπωνική εταιρία Sharp, ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος Ιουλίου δίσκο εγγραφής Blu-ray, τριών στρώσεων (triple-layer) χωρητικότητας 100 GB

Ο διπλάσιος σε σχέση με τους εώς σήμερα δίσκους διπλής στρώσης (double-layer) θα κοστίζει περίπου 60 δολάρια και θα υποστηρίζεται από αντιγραφικά μόνο της Sharp.

Ο δίσκος θα επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφουν περίπου 12 ώρες εκπομπών επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης ή 8,6 ώρες εκπομπών δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης, σε υψηλή ανάλυση, με άριστη ποιότητα εικόνας.

Αν ο χρήστης επιθυμεί να έχει χειρότερη ποιότητα εικόνας, τότε ο χρόνος εγγραφής μπορεί μέχρι και να δεκαπλασιαστεί.

Labels: , , ,



Το MinOtaVrS Blog είναι σε Διακοπές



Το MinOtaVrS Blog παρέα με το Internet on the GO, για τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στην πανέμορφη Κρήτη .

Ενδεχομένως οι δημοσιεύσεις μας να μην ενημερώνονται καθημερινά και για αυτό ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη καθώς και την κατανόησή σας.

Υποσχόμαστε να γυρίσουμε ακόμα πιο ανανεωμένοι με πλήρης φόρτιση "μπαταριών" .

Μέχρι τότε το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι...

Καλό Καλοκαίρι και Καλές διακοπές σε όλους μας !!

Labels: , ,



iPhone 4: Δωρεάν διάθεση ειδικής θήκης



Μετά το patchαρισμα μέσω firmware, την δωρεάν διάθεση ειδικής θήκης σε όλους τους χρήστες του iPhone 4, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Apple Steve Jobs κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αντικείμενο την προβληματική λήψη σήματος από τις εν λόγω συσκευές.

Πρόσθεσε, δε ότι σε περίπτωση που οι χρήστες της συσκευής δεν μείνουν ικανοποιημένοι, θα τους καταβληθεί ολόκληρο το αντίτιμο που κατέβαλαν για την αγορά.

«Η Apple δεν είναι τέλεια», τόνισε ο Jobs, προσθέτοντας ωστόσο ότι κανένα κινητό δεν είναι τέλειο.

Η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από τρία εκατομμύρια συσκευές τις πρώτες τρεις εβδομάδες από την έναρξη διάθεσης του.

Όπως και να 'χει οι παραπάνω κινήσεις ήταν επιβεβλημένες καθώς έχουν να κάνουν ξεκάθαρα με την τιμή της μετοχής της Apple, η οποία μετά τον ντόρο που προκλήθηκε με την προβληματική λήψη, διολίσθησε επικίνδυνα προς τα κάτω...

Labels: , , , , ,



Πλήρες portal για την υγεία από τον ΟΤΕ

ΟΤΕ


Το πλήρες portal για την υγεία, www.healthpages.gr παρουσίασε ο ΟΤΕ.

Στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα:
Το περιεχόμενο του portal www.healthpages.gr επιμελείται η εταιρεία Ιατρικές Εκδόσεις ΚΑΥΚΑΣ και περιλαμβάνει χρηστικές πληροφορίες π.χ. εφημερεύοντα νοσοκομεία και φαρμακεία, αναζήτηση ιατρών, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, κλπ. Επίσης, προβάλλει θέματα που καλύπτουν σφαιρικά τον τομέα της υγείας, παρουσιάζοντας μια on-line εγκυκλοπαίδεια υγείας, καθώς και άλλες ενότητες που έχουν σχέση με διατροφή, άσκηση, εναλλακτικές θεραπείες κ.α.

Πρακτικά, οι πολίτες που καλούν είτε το «1515» είτε το «1535» συνομιλούν με ένα αυτόματο πληροφοριακό σύστημα που έχει τη δυνατότητα αναγνώρισης φωνής (Interactive Voice Recognition). Μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ο ενδιαφερόμενος «συνομιλεί» με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο «διάλογος» είναι καθοδηγούμενος από το αυτόματο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θέτει ερωτήματα στον ενδιαφερόμενο, διευκολύνοντας τον στο κλείσιμο ραντεβού.

Με τις παραπάνω υπηρεσίες του ΟΤΕ απλοποιείται το κλείσιμο ενός ιατρικού ραντεβού στα 7 δημοτικά ιατρεία του δήμου Αθηναίων, καθώς και σε περισσότερα από 55 δημόσια νοσοκομεία πανελλαδικά.
[via]

Labels: , , , , ,



OTE: Aναπροσαρμογή χρεώσεων Internet



Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, έχουμε αναπροσαρμογή των τελών, σχετικά με τις χρεώσεις σε αριθμούς κλήσεις πρόσβασης στο Internet, είτε αυτές γίνονται μέσω χρήσης ενιαίου πανελλαδικού αριθμού κλήσης (ΕΠΑΚ) είτε μέσω περιοχικού αριθμού κλήσης (ΠΕΑΚ).

Στις ανωτέρω τιμές (snapshot) εμπεριέχεται ΦΠΑ 23%

Η Ημερομηνία ισχύος των ανωτέρω τελών είναι η 1/7/2010 και ώρα 00.00

[via]

Labels: , , , ,



Mozilla Add-On κλέβει κωδικούς χρηστών



Σύμφωνα με δημοσίευση στο επίσημο blog των Add-ons της Mozilla, αποκαλύφθηκε ότι για περισσότερο από ένα μήνα ένα addon με την ονομασία "Mozilla Sniffer" έκλεψε usernames και κωδικούς πρόσβασης από τους χρήστες που το εγκατέστησαν .

Το addon ανέβηκε στo addons.mozilla.org στις 6 Ιουνίου και το πρόβλημα ανακαλύφθηκε στις 12 Ιουλίου.

Παρά του ότι το συγκεκριμένο addon ήταν beta πρόλαβε και κατέβηκε 1.800 φορές, πρωτού αυτό απενεργοποιηθεί και προστεθεί στο Mozilla Blocklist.

Το site όπου τα κλεμμένα δεδομένα συλλέχθηκαν είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας και ήδη έχει δοθεί οδηγία στους χρήστες που το εγκατέστησαν, να αλλάξουν άμεσα όλους τους κωδικούς πρόσβασης που αυτοί χρησιμοποιούν.

Προφανώς, μετά το παραπάνω θα αναθεωρηθεί όλο το πλαίσιο των ελέγχων στον πηγαίο κώδικα των addons.

Labels: , , , , ,



Ηλεκτρονική Πληρωμή Λογαριασμού από τον ΟΤΕ



Μια νέα υπηρεσία έχει εγκαινιάσει εδώ και λίγο καιρό ο ΟΤΕ, η οποία μας επιτρέπει την online εξόφληση του τηλεφωνικού μας λογαριασμού, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του ΟΤΕ.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας , και έτσι απλά η Ηλεκτρονική Πληρωμή του Λογαριασμού σας, θα γίνει πραγματικότητα.

Όσοι θέλετε δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το παρακάτω demo για περισσότερα.

Σημειώνεται ότι η για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται πιστωτική κάρτα.

Labels: , , , ,



Adobe Flash Player 3D Future



Το Adobe Flash, παρά τα λεγόμενα του Steve Jobs της Apple, αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή πλατφόρμα για την αναπαραγωγή περιεχομένου πολυμέσων στους web browsers.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, η Adobe σκοπεύει να εισαγάγει το 3D στη Flash τεχνολογία της, θέτοντας έτσι νέα στάνταρτ στον ολοένα και πιο δημοφιλή κόσμο του 3D.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο πρόγραμμα της φετινής έκθεσης Adobe MAX, όπου και υπάρχει μια ενότητα με τίτλο "Flash Player 3D Future", η οποία και υπόσχεται να ρίξει φως στο 3D API του επερχόμενη έκδοση του Flash Player.

Labels: , , , ,



Google Open Spot: Βρείτε θέση στάθμευσης



Μια νέα εφαρμογή για Android, με την ονομασία Open Spot, έκανε την εμφάνισή της τελευταία από την Google.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες της να σημειώνουν και να δημοσιοποιούν την θέση στάθμευσης που μόλις εγκαταλείπουν, επιτρέποντας έτσι σε οδηγούς εντός ακτίνας 1.5 χιλιομέτρου να την εντοπίσουν και να παρκάρουν στην θέση τους.

To Open Spot έχει τρεις διαβαθμίσεις προβολής ελεύθερων θέσεων στάθμευσης:

* Με κόκκινο σημειώνονται όσες θέσεις έχουν ανοίξει μόλις τώρα
* Με πορτοκαλί όσες σημειώθηκαν ως ελεύθερες πριν από περισσότερα από 5 λεπτά
* Με κίτρινο όσες σημειώθηκαν ως ελεύθερες πριν από περισσότερα από 10 λεπτά.

Η Google για να διατηρήσει την υπηρεσία αποτελεσματική, έχει προβλέψει μηχανισμούς ελέγχου για τους επονομαζόμενους griefers , εκείνους δηλαδή που θα θελήσουν να κάνουν spamming υποβάλλοντας ψεύτικές θέσεις στάθμευσης.

Αντίθετα επιβραβεύει τους χρήστες που συνεισφέρουν στο σύστημα, δίνοντας τους πόντους (karma).

Τώρα κατά πόσο το συγκεκριμένο σύστημα θα δουλέψει ποτέ στην Ελλάδα είναι ένα ερώτημα που αξίζει προσοχής.
[via]

Labels: , , , , ,



Εσπασε η κρυπτογράφηση του Skype (?)



Ένας Hacker ονόματι ‘Sean O’Neil’, ισχυρίζεται ότι έσπασε τα VoIP πρωτόκολλα κρυπτογράφησης, της γνωστής Λουξεμβουργιανής εταιρίας Skype .

Θα πρέπει να τονιστεί όμως, ότι πλην της υπόσχεσης του Hacker, ότι περισσότερα θα αποκαλυφθούν στο event του Chaos Computer Club στο Βερολίνο, δεν υπάρχουν αποδείξεις της παραβίασης, αλλά ούτε και κάποια επίσημη τοποθέτηση από μεριάς Skype.

Απορία προκαλεί όμως, ότι το blog που δημοσιεύθηκαν τα παραπάνω δεν είναι πλέον διαθέσιμο (!), όπως διαθέσιμο δεν είναι και το παραπάνω ποστ στο γνωστό aggregator site Reddit.

Παρόλα αυτά όσοι θέλετε να ενημερωθείτε σχετικά με το τι ακριβώς έλεγε αυτό το ποστ που τόσο ενόχλησε κάποιους και το κατέβασαν σε χρόνο dt, δεν έχετε παρά να διαβάσετε εδώ την cashed έκδοση του.

Labels: , , , , ,



Firefox: Ο επίσημος browser της IBM


Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε στο blog του Bob Sutor, αντιπρόεδρου του Open Source & Linux της IBM,ο Mozilla Firefox έγινε ο επίσημος browser της IBM.

Αυτό σημαίνει ότι oι 400.000 υπάλληλοι της IBM ανά τον κόσμο θα πρέπει να κατεβάσουν τον Firefox στην εργασία τους αλλά και, πολύ πιθανόν, και στο σπίτι τους ελέω vpn, ανεξάρτητα αν οι υπολογιστές τους φέρουν Windows, Mac ή Linux OS.

Ο λόγος που η IBM επέλεξε τον Firefox είναι ότι o πλέον χρυσός κανόνας είναι να επιλέγεις οτιδήποτε υποστηρίζει cloud computing, είναι open source και ασφαλές.

Έτσι με το cloud computing, ο καθένας μπορεί να διαμοιράσει τα δεδομένα του ανεξαρτήτου υποδομών Software & Hadware, έχοντας έτσι πρόσβαση στην πληροφορία από οπουδήποτε.

Όπως καταλαβαίνεται η επιλογή αυτή της IBM, είναι ένα μεγάλο υπέρ για τον Mozilla Firefox, πρωτοστατώντας έτσι στον πόλεμο των web browsers .

Labels: , , , ,



The Pirate Bay Hacked



Σύμφωνα με το παραπάνω video, Hackers από την Αργεντινή (?) κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό τoυ Administrator της διοικητικής ομάδας του The Pirate Bay (TPB).

Η επίθεση έγινε μέσω κάποιων τρωτών σημείων της SQL, με αποτέλεσμα οι Hackers να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα στοιχεία χρηστών, όπως user names, MD5 hashed passwords, e-mail addresses και IPs, του δημοφιλούς torrent tracker.

Το όνομα του hacker που ανακοίνωσε την επίθεση είναι Ch Russó ο οποίος και ισχυρίζεται ότι είναι malware researcher (sic) γεννημένος στο Buenos Aires.

Κατά τα λεγόμενά του, οι ευπάθειες ανακαλύφθηκαν από μια ευρύτερη ομάδα διείσδυσης με έδρα την Αργεντινή, της οποίας και είναι μέλος.

Τώρα κατά πόσο αληθεύει αυτό, όταν ξέρουμε το πόσο πολύ θέλανε αυτές τις πληροφορίες οι άνθρωποι της RIAA είναι ένα θέμα που χρήζει ανάλυσης και προκαλεί υποψίες.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με δήλωση του "Russo" στο KrebsOnSecurity.com οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς δεν έχουν σκοπό να τις δημοσιεύσουν ή να τις δώσουν στους αντίδικους του TPB , ωστόσο, σύμφωνα με τον Russo, η τρύπα έχει κλείσει και δεν μπορούν πλέον να εισχωρήσουν στην ιστοσελίδα του.

Απορία πάντως προξενεί το πως ακόμα οι Hackers δεν έχουν έλθει σε επαφή με τη διοικητική ομάδα του The Pirate Bay ;).

Labels: , , , , , ,



Μαζική φυγή χρηστών Rapidshare


Από την 1 Ιουλίου του 2010 το RapidShare έχει διακόψει το πρόγραμμα RapidPoints.

Η απόφαση αυτή της εταιρείας ήρθε ως απάντηση μετά από τις αφόρητες πιέσεις και τους ισχυρισμούς της RIAA, ότι το πρόγραμμα ανταμοιβής του με την ονομασία RapidPoints επιβραβεύει τα κατέβασμα περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι έντονες αντιδράσεις των δυσαρεστημένων χρηστών του, αλλά και η πτώση της πρωτοκαθεδρίας του στον χώρο του File Sharing.

Προσπαθώντας λοιπόν οι υπεύθυνοι του να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, καθιέρωσαν από εχθές ένα νέο σύστημα Αll-Ιn-Οne υπαναχωρώντας μερικά από τις προηγούμενες εξαγγελίες τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν ένα νέο σύστημα με την ονομασία RapidPro όπου με 99 λεπτά ή 99 RapidPoints θα λαμβάνουν κυκλοφοριακό φόρτο 30 GB και αποθηκευτικό όγκο 10 GB, διαρκείας 30 ημερών.

Όπως και να έχει όμως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και όπως διαφαίνεται από την κίνηση στην underground σκηνή, η φυγή των χρηστών του είναι μαζική με μεγάλο μέρος τους να απορροφάται από τους File Servers του MegaUpload και του HotFile.

Labels: , , , ,



Phishing Attack στο iTunes

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Πληθαίνουν οι αναφορές για λογαριασμούς στο iTunes οι οποίοι έχουν ‘χακαριστεί’, εμφανίζοντας αγορές δεκάδων δολαρίων εν αγνοία των χρηστών των δημοφιλών συσκευών της Apple.

Σύμφωνα με το iphonehellas το συμβάν φαίνεται να ξεκίνησε από έναν Bιετναμέζο developer, του οποίου οι εφαρμογές αφαιρέθηκαν από το AppStore, ο οποίος και χάκαρε λογαριασμούς δεκάδων χρηστών αγοράζοντας τις εφαρμογές του για να τις ανεβάσει στα top charts του iTunes.

Το περιστατικό πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε και στην Ευρώπη με πιθανό phishing attack από το οποίο ξεγελάστηκαν οι χρήστες.

Το iPhonehellas προτείνει: Για να προστατευτείτε από πιθανή παραβίαση του λογαριασμού σας θέστε τον τρόπο πληρωμής σε “None”… μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει:

α. Να κάνουμε sign in στο iTunes Store μέσω της εφαρμογής iTunes .

β. Στις πληροφορίες του λογαριασμού μας πάμε στο “Edit Payment Information” όπου και εκεί επιλέγουμε “None“.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα δεν έχετε παρά να δείτε εδώ.

Labels: , , , , ,



Crackers εισέβαλαν στο YouTube



Τις τελευταίες 2 ημέρες οι χρήστες του youtube αντιμετωπίζουν πρόβλημα με ορισμένα video όπου έχει προστεθεί εσφαλμένος κώδικας, ο οποίος και είναι υπεύθυνος για την οπτική αλλοίωση της σελίδας, με προσθήκη ασεμνων διαφημίσεων, σχολίων και links.

Για λόγους ασφαλείας το youtube έχει απενεργοποιήσει για την ώρα την προβολή των σχετικών σχολίων αν και παραμένουν τα σχόλια και τα links.

Ο πρώτος στόχος της επίθεσης, ήταν τα video του τραγουδιστή Justin Bieber όπου οι Crackers πρόσθεσαν κακόβουλα σχόλια και links παρόλα τα μέτρα που πάρθηκαν ο ρυθμός με τον οποίο προστίθενται scripts σε νέα σχόλια παραμένει αμείωτος με τα counters θεάσεων να έχουν επηρεαστεί με εκατοντάδες εκατομμύρια πλασματικά hits.

Για τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις, δεν έχετε παρά να δείτε τι λένε εδώ, οι πάντα ψαγμένοι χρήστες του adslgr.com.

Labels: , , , ,



Προσοχή: Πιθανή παραπλάνηση από την HOL


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το πάντα ενημερωμένο satfreaks μεγάλη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι καταναλωτές της Αττικής, καθώς έχει ξεκινησει μια προσπάθεια παραπλάνησης των καταναλωτών από την εταιρία MEGAMAX θυγατρική της HOL.

Συγκεκριμένα υπάλληλοι της τηλεφωνούν σε υποψήφιους πελάτες, λέγοντας τους να αγοράσουν άμεσα από αυτούς ειδικό εξοπλισμό (αποκωδικοποιητή) γιατί όπως λένε ψευδώς, σε μια εβδομάδα δεν θα μπορούν να βλέπουν καθόλου τηλεόραση καθώς με υπουργική απόφαση θα διακοπεί το αναλογικό σήμα στην περιοχή τους .

Ο τραγέλαφος συνεχίζεται λέγοντας ότι αν τον αγοράσουν άμεσα θα δώσουν τον εξοπλισμό στην προνομιακή τιμή των 100€, αντί των 200€ που αυτός κοστίζει κανονικά!

Όπως είναι φυσικό δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα.

Μετά από επικοινωνία με το 1520 και σχετική καταγγελία στη γενική γραμματεία καταναλωτή, διαπιστώθηκε ότι από το πρωί της Παρασκευής 02 Ιουλίου 20101 το τηλεφωνικό κέντρο τους έχει κατακλυστεί από αναρίθμητες καταγγελίες με το ίδιο ακριβώς θέμα.

Κατά δήλωση των υπευθύνων της γενικής γραμματείας καταναλωτή, διεξάχθηκε έρευνα όπου και διαπιστώθηκε ότι πίσω από την όλη ιστορία εμπλέκεται η HOL και υποσχέθηκαν ότι θα πράξουν τα δέοντα.

Για αυτό λοιπόν προσοχή και αυτοσυγκράτηση....

[via]

Labels: , , , ,



Apple: Δίνει Patch για το σήμα του iPhone 4



Σε ανακοίνωση της η Apple, παραδέχεται για πρώτη φορά ότι υπάρχει πρόβλημα με την λήψη της κεραίας του iPhone 4 αν και υπαίτια δεν είναι η συσκευή αλλά το λογισμικό.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στη δήλωση της «κατά τη διάρκεια έρευνας των εκατοντάδων καταγγελιών που λαμβάνουμε καθημερινά, με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο τύπος που χρησιμοποιούμε για τον υπολογισμό και εμφάνιση των μπαρών που φανερώνουν την ισχύ του τηλεφωνικού σήματος, είναι εντελώς λανθασμένος.

Σε πολλές περιπτώσεις η ένδειξη ήταν μεγαλύτερη κατά 2 μπάρες από την πραγματική που ισχύει. Οι χρήστες που παρατηρούν πτώση σήματος και αντίστοιχα των μπαρών που εμφανίζει το κινητό τηλέφωνο όταν το κρατούν με συγκεκριμένο τρόπο, πιθανόν βρίσκονται σε περιοχή με αδύναμο σήμα αλλά δε το γνωρίζουν επειδή το iPhone 4 εμφανίζει 4 ή 5 μπάρες.

Η μεγάλη πτώση των μπαρών ένδειξης σήματος γίνεται επειδή δεν ήταν από την αρχή σωστή η ένδειξη.»

Το πρόβλημα αυτό υπάρχει από το πρώτο μοντέλο iPhone και περιλαμβάνει το iPhone 3G και 3GS. Για το λόγο αυτό τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει νέα αναβάθμιση λογισμικού για όλα τα iPhone εκτός του πρώτου με το οποίο η Apple θα διορθώνει το πρόβλημα.

Στη νέα αναβάθμιση θα γίνεται χρήση του τύπου που προτείνει η AT&T για σωστό υπολογισμό και εμφάνιση των μπαρών ένδειξης σήματος.

Τώρα ποιον πάνε να παραμυθιάσουν πραγματικά δεν το γνωρίζουμε, βρε καλά τους κάνουν όλοι αυτοί που τους έχουν τρελάνει στις μηνύσεις στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

[via]

Labels: , , , , ,



Microsoft: Σταμάτησε η παραγωγή των KIN


Δεν έχει περάσει καλά καλά ένας μήνας από τη στιγμή που η Microsoft ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα των πρώτων κινητών τηλεφώνων της, ωστόσο φαίνεται ότι ήρθε κιόλας ο καιρός να τα αποσύρει.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία, τα δύο μοντέλα KIN δε θα διατεθούν τελικά στην Ευρώπη το προσεχές φθινόπωρο.

Προφανώς, οι πωλήσεις των δύο κινητών δεν ήταν αυτές που περίμενε η εταιρεία με αποτέλεσμα να σταματήσει την παραγωγή τους.

Το μόνο καλό στην όλη ιστορία είναι ότι η τεχνογνωσία της ομάδας ανάπτυξης των KIN μεταφέρεται σύσσωμη σε αυτή των Windows Phone 7, του νέου λειτουργικού της Microsoft για smartphones το οποίο και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

[via]

Labels: , , , ,



Απογειώνεται το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο



Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο έλαβε άδεια και θα κυκλοφορήσει εντός του 2011 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πρόκειται για όχημα που με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας ακόμη και τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ως διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης, εφόσον το επιτρέπει η κυκλοφορία.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ σκάφος της εταιρείας Terrafugia Transition, που πλέον οδηγείται στη μαζική παραγωγή με την επίσημη άδεια της Ομοσπονδιακής Αρχής Αεροπλοΐας των ΗΠΑ.

Το όχημα κοστίζει περίπου 160.000 ευρώ και όποιος θελήσει να το αγοράσει θα πρέπει να έχει και δίπλωμα οδήγησης και δίπλωμα πιλότου. Ήδη αρκετοί Αμερικανοί το έχουν παραγγείλει μπαίνοντας σε λίστα αναμονής και καταβάλλοντας προκαταβολή 8.200 ευρώ.

[via]

Labels: , , ,



Ηλεκτρονική Απογραφή του κώλου


Για άλλη μια φορά βλέπουμε την προχειρότητα που μας διέπει ως λαό...

Για άλλη μια φορά βλέπουμε διαδικασίες του κώλου να έχουν καταληκτικές διορίες εν μέσω καλοκαιριού με ένα ηλεκτρονικό μηχανογραφικό σύστημα το οποίο δεν ανέβηκε ποτέ και που είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Ο λόγος για την περίφημη ηλεκτρονική απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων όπου κάθε 2 ώρες αλλάζει η ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει επιτέλους η φόρμα εισαγωγής των στοιχείων.

Το χρονικό των μηνυμάτων κάθε φορά που πάει κάποιος να εισάγει τα στοιχεία του στο apografi.gov.gr έχει ως εξής:

01 Ιουλίου 2010 ώρα 00:00 (ημέρα επίσημης έναρξης της απογραφής)
"Η απογραφή ξεκινάει από 1η Ιουλίου. Παρακαλούμε μελετήστε το έντυπο της απογραφής".

01 Ιουλίου 2010 ώρα 02:00
"Η απογραφή ξεκινάει από 1η Ιουλίου ώρα 10:00 πμ. Παρακαλούμε μελετήστε το έντυπο της απογραφής".

01 Ιουλίου 2010 ώρα 10:30
"Η απογραφή ξεκινάει από 1ης Ιουλίου στη διάρκεια της ημέρας. Παρακαλούμε μελετήστε το έντυπο της απογραφής".

01 Ιουλίου 2010 ώρα 19:37
"Η απογραφή ξεκινάει από 1ης Ιουλίου στη διάρκεια της ημέρας. Παρακαλούμε μελετήστε το έντυπο της απογραφής".

Αυτή η πουτάνα η ημέρα κοντεύει να τελειώσει και ακόμα οι εγγραφές δεν έχουν ανοίξει... οι καταληκτικές όμως ημερομηνίες μένουν οι ίδιες.

Δεν φτάνει αυτό έχουμε και τα παπαγαλάκια που έχουν βγει παγανιά και σπέρνουν τον πανικό με τιτιβίσματα περί διακοπής της μισθοδοσίας και την κυβέρνηση να τα έχει για άλλη μια φορά κάνει μαντάρα επάνω στη βιασύνη της να μην χάσει τις επιδοτήσεις της Τρόικας.

Από ενημέρωση ΜΗΔΕΝ, Null, Τίποτα, Nάδα... παίρνεις το 1500 για πληροφορίες, όπου το σηκώνει ο δύσμοιρος υπάλληλος του ΚΕΠ και αντί ενημέρωσης σου λέει ότι θα πρέπει να περιμένεις αύριο που θα ανοίξει η φόρμα της ιστοσελίδας για να δεις αν σε καλύπτουν τα drop down μενού.

Μιλάνε για ένα σύστημα απογραφής τρύπιο από παντού που προκαλεί τα εύλογα ερωτηματικά πολλών Δημοσίων Υπαλλήλων και ειδικά των δικαστικών και των ένστολων όπου εκεί πραγματικά χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα...

Πως βρε πανάθεμα σας θα βάλει ο ένστολος την διεύθυνση της εργασία του όταν αυτή είναι απόρρητη και υπάρχουν κανονισμοί που το απαγορεύουν.

Σε ποιον κλάδο θα τον κατατάξεις αυτόν τον άνθρωπο, τι θα δηλώσει αυτός που δεν είναι ούτε ΔΕ ουτε ΤΕ ουτε ΠΟΤΕ, τι να βάλει ο άλλος στο πεδίο βαθμός, και ποια η συμβασιακή σχέση του με την υπηρεσία του.

Δεν φτάνει αυτό, το ρημάδι το Υπουργείο του δεν το έχεις ενημερώσει, και 3 ημέρες πριν την απογραφή σου βγάζει ένα διάτρητο ακαταλαβίστικο έγγραφο 20 σειρών, που ενημερώνει βιαστικά και εντελώς λανθασμένα και πρόχειρα το προσωπικό του, χρίζοντας τα γραφεία προσωπικού αποδέκτες των δίκαιων αποριών όλου του προσωπικού τους, χωρίς όμως ποτέ να έχουν ενημερωθεί για τα αυτονόητα.

Δεν φτάνει αυτό έχουν γεμίσει όλα αυτά τα γραφεία με εισερχόμενα FAX εταιριών που ζητάνε 250€ για να σου κάνουν σεμινάρια περί απογραφής. Με λίγα λόγια έχουν στηθεί μαγαζάκια που ψάχνουν να εκμεταλλευτούν τον αγχωμένο προϊστάμενο, υπάλληλό ή δεν ξέρω εγώ ποιόν άλλο για να τον ενημερώσουν για αυτά που έπρεπε να τον είχε ενημερώσει εδώ και ημέρες η υπηρεσία του.

Συγνώμη κύριοι αλλά όπως λένε και στο χωριό μου "με κλανιές αβγά δεν βάφονται" κοιτάξτε να σοβαρευτείτε και μην παίζετε παιχνίδια εις βάρος των εργαζομένων.

Το σύστημά σας δυστυχώς είναι καταδικασμένο να αποτύχει η προχειρότητα του είναι εμφανής και πολυδιάστατη ....

edit 23:00



Με αυτό το τσαπατσούλικο postαρισμα, η εισαγωγή των στοιχείων παίρνει παράταση για την 12η Ιουλίου... τώρα τι θέλει να πει ο ποιητής και τι εννοεί με το ότι οι καταληκτικές ημερομηνίες παραμένουν σταθερές από την στιγμή που 12 Ιουλίου έπρεπε να δηλώσουν οι υπόχρεοι που το ΑΦΜ τους τελειώνει στον αριθμό 1 είναι ένα ζήτημα και δεν μπορούμε να το πολύ καταλάβουμε καθώς το κείμενο "βγαίνει" χωρίς scroll down μενού και χάνεται...

Τα σχόλια δικά σας!!


edit: 02 Ιουλίου 2010 ώρα 15:00

Το κείμενο επιτέλους διορθώθηκε και φαίνεται ολόκληρο... οι εξοργιστικές όμως διορίες παραμένουν ως έχουν, παρά την αναβολή της εισαγωγής των στοιχείων για τις 12 Ιουλίου αντί της 01 Ιουλίου.

Labels: , , ,



Download Mozilla Firefox 3.6.6


Για ακόμη μια φορά o Mozilla Firefox γίνεται update σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας.

Έτσι δεν βγήκε καλά καλά η έκδοση 3.6.4 και ήδη κυκλοφορεί η 3.6.6 η οποία και διορθώνει ένα bug με την ένδειξη "Increase hang detector timeout".

Το συγκεκριμένο bug είχε να κάνει με την νέα δυνατότητα που δόθηκε της μη εκτέλεσης των προβληματικών plugins, αυτό είχε ως αντίκτυπο την δυσλειτουργία του browser στα αργά "μηχανάκια" καθώς δεν υπήρχε αρκετός χρόνος ωσότου αυτά τερματιστούν αυτόματα από τον browser.

Αποτέλεσμα αυτού είναι με την νέα έκδοση 3.6.6 να έχουμε 45 seconds time out αντί των 10 που είχε η προηγούμενη έκδοση 3.6.4.

Τώρα τι έγινε η έκδοση 3.6.5 είναι ένα άλλο θέμα, για περισσότερα όμως μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Labels: , , , , ,