Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



VODAFONE: Εξαγοράζει την WIND





Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας protothema η VODAFONE είναι έτοιμη να εξαγοράσει την WIND



Όπως αναφέρεται οι συζητήσεις ανάμεσα στους μετόχους των δύο εταιριών έχουν ξεκινήσει εδώ και 15 ημέρες περίπου και αυτή την στιγμή συζητούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες .



Η εξαγορά της WIND από την Vodafone θα δημιουργήσει μια εταιρία η οποία θα κοντράρει στα ίσια την Cosmote στην εσωτερική αγορά αφού οι δύο εταιρίες θα ελέγχουν περίπου το 50% της αγοράς η κάθε μια.



Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συγχώνευση αυτή θα προκαλέσει την απώλεια πάνω από 1000 θέσεων εργασίας και στις δύο εταιρίες. Ήδη οι μέτοχοι της WIND επεξεργάζονται σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους τους το οποίο θα ενεργοποιηθεί τους επόμενους μήνες .



Η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα αφού πρώτα πρέπει να δώσει το πράσινο φως η επιτροπή ανταγωνισμού τόσο της Ελλάδας όσο και της Ε.Ε..



Το τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει η Vodafone για την εξαγορά της Wind θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.



[via]



Labels: , , , , ,



How To: Linux Adobe Flash 11 (64bit)





Δεν είναι πολύ καιρός που η Adobe κυκλοφόρησε την ενδέκατη έκδοση του Adobe Flash Player όπου και έδωσε στους Users του Linux επιτέλους μια απροβλημάτιστη 64bitη έκδοση.



Τα μέχρι τώρα σημάδια από την εγκατάσταση του Adobe Flash 11 στο 64bito pc μου είναι πολύ ενθαρρυντικά και αν μη τι άλλο ένας μεγάλος βραχνάς που είχε να κάνει με την σωστή προβολή κάποιων "βαριών" σελίδων φαίνεται να έχει λυθεί.



Για όσους λοιπόν έχετε 64bitα Ubuntu και δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα δεν έχετε παρά να εγκαταστήσετε την νέα έκδοση δίνοντας τις παρακάτω εντολές από terminal:

sudo mkdir /usr/lib/kde4 (μόνο αν δεν υπάρχει το directory kde4 στο συστημά σας )

sudo add-apt-repository ppa:sevenmachines/flash


sudo apt-get update


sudo apt-get install flashplugin64-installer


sudo apt-get upgrade


Enjoy....

Labels: , , , , , ,



O Comex Ξεπουλήθηκε στην Apple





O Comex o γνωστός Hacker των iOs devices πρόκειται σύντομα να κάνει πρακτική άσκηση στην Apple, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του twitter του.



O Nicholas Allegra, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είναι ο δημιουργός του πετυχημένου JailbreakMe, του εργαλείου με το οποίο έχουν γίνει jailbreak χιλιάδες συσκευές iPhone και iPad.



Πέρα από την ανακοίνωση του Comex δεν γνωρίζουμε κάποια παραπάνω λεπτομέρεια αλλά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι μέρες που ασχολιόταν με το jailbreak έχουν περάσει.



Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή όλα έχουν ένα τίμημα και αργά ή γρήγορα όλοι ξεπουλιούνται...



[via]

Labels: , , , , ,



WiFi με εμβέλεια 100 χιλιομέτρων





Σύμφωνα με το slashgear η ομάδα του IEEE ανακοίνωσε το WiFi IEEE 802.22, μια τεχνολογία που αυξάνει τη σημερινή εμβέλεια στα 100 χιλιόμετρα και προσφέρει ταχύτητα μέχρι 22Mbps.



Η νέα τεχνολογία μετά από αρκετές δοκιμές θα κάνει χρήση τηλεοπτικών συχνοτήτων, χωρίς όμως να επηρεάζει τη λήψη των τηλεοπτικών δεκτών.



Η ομάδα του IEEE παρατηρεί τα εξής σχετικά με τη νέα τεχνολογία:

“Το καινούριο στάνταρ για Ασύρματα Τοπικής Εμβέλειας Δίκτυα (Wireless Regional Area Networks - WRANs) χρησιμοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μετάδοσης των VHF και UHF TV συχνοτήτων για να καλύψει απόσταση μέχρι και 100 χιλιόμετρα από τον πομπό και να παρέχει ταχύτητα μέχρι 22Mbps, χωρίς να ενοχλεί τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς - θα χρησιμοποιεί τα μεταξύ των σταθμών κενά διαστήματα στο φάσμα συχνοτήτων. H νέα τεχνολογία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όχι και τόσο πυκνοκατοικημένες περιοχές, σε αναπτυσσόμενες χώρες και γενικότερα περιοχές όπου μπορεί να υπάρχει “κενός χώρος” ανάμεσα στα τηλεοπτικά κανάλια.
H ελευθερία κινήσεων που θα μας προσφέρει η νέα τεχνολογία είναι εξωπραγματική για τα σημερινά στάνταρ όπου και είμαστε δέσμιοι των κοστοβόρων 3G προγραμμάτων συμβολαίου.



Το παραπάνω γεγονός, όχι και άδικα, κάνει ορισμένους να είναι απαισιόδοξοι με την πορεία της νέας τεχνολογίας με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τσέπες μας...



[via]

Labels: , , , ,



ΕΥΠ: Σε επιφυλακή για Κυβερνοεπιθέσεις







«Σε αυξημένη επιφυλακή έχει τεθεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, μετά από πληροφορίες, που διακινήθηκαν στο διαδίκτυο, για ενδεχόμενες επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών στην Ελλάδα».



Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Νάκου για την ηλεκτρονική επίθεση που δέχθηκε η ιστοσελίδα της Βουλής www.hellenicparliament.gr την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.



Όπως ενημερώνει ο κ. Παπουτσής, μετά την επιβεβαίωση της επίθεσης, υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, έγκληση κατά αγνώστων δραστών, για παραβάσεις των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, που αναφέρονται στην παράνομη εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα, ενώ άμεσα ξεκίνησε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι άγνωστοι δράστες.



Ο υπουργός αναφέρει επιπλέον ότι από την ΕΥΠ ως αρμόδια αρχή για θέματα ασφάλειας, έχει σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με το οποίο δηλώνει την πρόθεσή της να βοηθήσει, διαθέτοντας εκπροσώπους της, για ενεργή συμμετοχή σε ομάδες εργασίας και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ώστε να συμβάλει στον ορθό καθορισμό του εθνικού νομικού πλαισίου σε θέματα ασφάλειας επικοινωνιών και πληροφορικής.



Επιπλέον, αναφέρει ο κ. Παπουτσής, «η ΕΥΠ, ως εθνική αρχή, αντιμετώπισης ηλεκτρονικών επιθέσεων, έχει γνωστοποιήσει εγγράφως προς όλο το δημόσιο φορέα τις αρμοδιότητες της και έχει ζητήσει να της αναφέρονται όλα τα περιστατικά ηλεκτρονικών επιθέσεων, ώστε να μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας».



Μάλιστα ο υπουργός αποκαλύπτει ότι «μέχρι τώρα η ΕΥΠ έχει αναλύσει δεκάδες περιστατικά ηλεκτρονικών επιθέσεων που είχαν ως στόχο δίκτυα και ιστότοπους του δημόσιου φορέα και έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα αποκατάστασης, αλλά και πρόληψης μελλοντικών επιθέσεων».



Επίσης, η ΕΥΠ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για επικείμενες επιθέσεις, έχει πραγματοποιήσει ελέγχους και έχει προτείνει τη λήψη μέτρων σε δημόσιους φορείς που ζήτησαν τη συνδρομή της.



[via]

Labels: , , , , ,



Forthnet: Συμφώνησε με Eutelsat για Triple Play





Η Forthnet είναι έτοιμη να προσφέρει το πακέτο συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA σε συνδυασμό με τις ευρυζωνικές υπηρεσίες δορυφορικού Ίντερνετ Tooway™ της Eutelsat



Συγκεκριμένα ο Όμιλος Forthnet, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών επικοινωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης (υπό το εμπορικό σήμα NOVA) στην Ελλάδα, ανακοίνωσε εχθές την επέκταση της πολύχρονης εμπορικής του συνεργασίας με την Eutelsat Communications.



Παρακάτω ακολουθούν αποσπάσματα της ανακοίνωσης :

Ο Όμιλος Forthnet προχώρησε στην υπογραφή μιας συμφωνίας για τη διανομή των προϊόντων της Skylogic, θυγατρικής της Eutelsat στον τομέα των ευρυζωνικών επικοινωνιών.



Η συμφωνία έχει διάρκεια πέντε ετών και δίνει στη Forthnet τη δυνατότητα να προωθήσει τη νέα γενιά των ευρυζωνικών υπηρεσιών Tooway™ σε χρήστες από ολόκληρη την αγορά Ελλάδας και Κύπρου.



Οι υπηρεσίες Tooway™ παρέχονται μέσω των νέων πανευρωπαϊκών υποδομών ασύρματης ευρυζωνικής επικοινωνίας της Eutelsat, οι οποίες βασίζονται στον πρωτοποριακό δορυφόρο υψηλής ισχύος KA-SAT High Throughput Satellite.



Παράλληλα, η Eutelsat και ο Όμιλος Forthnet προχώρησαν στη σύναψη μιας ευρύτερης εμπορικής συμφωνίας, η οποία εξασφαλίζει χωρητικότητα για τα προγράμματα της NOVA στους δορυφόρους της οικογένειας HOT BIRD™ , τη ναυαρχίδα της Eutelsat στον τομέα της αναμετάδοσης βίντεο, επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη της συνδρομητικής βάσης της NOVA μέσω της παροχής νέων, premium υπηρεσιών.



Με τις νέες αυτές συμφωνίες ο Όμιλος Forthnet γίνεται ο πρώτος πάροχος στην Ευρώπη, ο οποίος καταφέρνει να συνδυάσει τις ευρυζωνικές υπηρεσίες Tooway™ με μπουκέτα συνδρομητικής τηλεόρασης και να προσφέρει στους χρήστες υπηρεσίες triple-play μέσα από μία συνδρομή και ένα μόνο δορυφορικό πιάτο.



Η εμπορική διάθεση του πακέτου υπηρεσιών τηλεφωνίας VOIP, της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA και της ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω δορυφόρου, με ταχύτητες που φτάνουν τα 10 Mbps στη λήψη (download) και τα 4 Mbps στην εκπομπή, αναμένεται να αρχίσει μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2011.



Το σύνολο των υπηρεσιών θα παρέχεται μέσω της δορυφορικής κεραίας Tooway™, η οποία θα είναι εξοπλισμένη κατάλληλα ώστε να λαμβάνει feeds από τους δορυφόρους της Eutelsat KA-SAT (για ευρυζονικότητα) και HOT BIRD™ (για το τηλεοπτικό πρόγραμμα NOVA).

[via]

Labels: , , , , ,



Φήμες για iPhone 4 στα 8GB





Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Apple κατασκευάζει μια φθηνότερη έκδοση του iPhone 4 με χωρητικότητα στα 8GB.



Ο δίσκος των 8GB κατασκευάζεται από κορεάτικη εταιρεία χωρίς να κατονομαστεί και μάλλον πρόκειται για τη Samsung.



Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες βδομάδες και θα απευθυνθεί στις αγορές των φθηνότερων smartphones. Ωστόσο, ακόμα και αυτό το νέο iPhone 4 θα είναι δύσκολο να πέσει κάτω από τα $200 στην τιμή, οπότε η Apple, ίσως, αναγκαστεί να κατασκευάσει μια νέα συσκευή όπως αναφέρουν οι φήμες των τελευταίων μηνών.



Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το iPhone 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτέμβρη όπου καιεξωτερικά θα μοιάζει αρκετά με το iPhone 4 αλλά θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερη κεραία και κάμερα 8MP.



[via]

Labels: , , , ,



Mozilla : Δόθηκε η beta του Firefox 7





Δεν έχει παρά λίγες ημέρες που έγινε το επίσημο ντεμπούτο του Firefox 6 και η Mozilla ανακοίνωσε ότι η 7η έκδοση του δημοφιλούς browser περνά στη φάση beta και είναι διαθέσιμη για Windows, Mac OS X και Linux.



Η χρήση της μνήμης ήταν πάντα η "ανοικτή πληγή" του Firefox και η εταιρεία για ακόμη μια φορά υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις σε αυτό τον τομέα όπως μας έχει συνηθίσει πλέον με κάθε νέα έκδοση.



Έτσι οι μηχανικοί της προβλέπουν ότι η βελτίωση των επιδόσεων σε επίπεδο μνήμης θα αγγίζει το 30% καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που γκρινιάζουν για τη τελευταία σταθερή έκδοση η οποία και εμφανίζει αδικαιολόγητα memory leaks.



Download: Mozilla Firefox 7.0 beta

Download: Mozilla Firefox 6.0 stable



[via]

Labels: , , , , ,



Hack Of The Day: Χάκεψαν το thiteia.org





Ακόμη ένα κρούσμα hacking είχαμε με στόχο αυτή την φορά το γνωστό forum για τους υπηρετούντες στον Ελληνικό Στρατό thiteia.org.



Συγκεκριμένα Μαροκινός Hacker ονόματι "Sahrawi" έκανε deface την σελίδα προσαρτώντας την φωτογραφία του Οσάμα Μπιν Λάντεν.



Σύμμαχος του στην συγκεκριμένη ενέργεια ήταν η αιγυπτιακή ομάδα Shell η οποία και σχετίζεται άμεσα με τη Γάζα και έχει στο ενεργητικό της περισσότερα από 1.000 χακευμένα sites.



[via]

Labels: , , , , ,



Πέφτουν οι τιμές των Tablets





Σύμφωνα με το goodereader ευχάριστα είναι τα νέα για τους επίδοξους αγοραστές tablets, καθώς οι πωλήσεις τους δεν ήταν στα αναμενόμενα για τις εταιρίες επίπεδα, με αποτέλεσμα να έχουμε δραματικές μειώσεις των τιμών τους προς τα κάτω.



Ως ηθικός αυτουργός της συγκεκριμένης κίνησης θεωρείται η γενικότερη παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία έχει ως αποτέλεσμα από τον Οκτώβρη και μετά οι τιμές των tablets να προσγειωθούν στα επίπεδα των 300$.



Καλό είναι λοιπόν όσοι σκοπεύετε να αγοράσετε ταμπλέτα να κάνετε λίγο ακόμη υπομονή ...



[via]

Labels: , , ,



ΟΤΕ: Νέες Μειωμένες Τιμές



Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΟΤΕ νέες προσφορές έχουμε στα Πακέτα Χρόνου Σταθερά + Κινητά 165’ & Σταθερά + Κινητά 300'.



Οι νέες προσφορές περιλαμβάνουν σε μία ενιαία, τελική τιμή- χρόνο ομιλίας για αστικές και υπεραστικές κλήσεις και δωρεάν χρόνο ομιλίας προς εθνικά κινητά.



Οι νέες μειωμένες τιμές ξεκινούν από 18,90 ευρώ/μήνα και είναι χαμηλότερες έως και 8,4% από τις υφιστάμενες τιμές.



Συγκεκριμένα, η προσφορά περιλαμβάνει σε μια ενιαία τελική τιμή:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHhZu87TfodAtQKMNnxB7mBdLFwght0OaZuktrS8SUjBOWUZUpPpJQ0N_tzJ95rZV87h-KEXxTDkslKpcrVRwBk4QrJpBn7fjku1VoA0Det1tbUwCpZp5MhQUHJldTr_bVvHSSXCSzKrHf/s1600/1.png



Επιπλέον, μετά τα λήξη του χρόνου ομιλίας που περιλαμβάνεται στα δύο πακέτα, οι υπεραστικές κλήσεις εντός & εκτός δικτύου ΟΤΕ υπολογίζονται ως αστικές.



Αναλυτικά, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7lsgP42AJRMxO-OZ5w_PTA3Oa_2nktmvtdrAFEO5bM7xMYJOUFCXDrvvCqWP3hl-xE-xdcqWE7karRkSc0It-tzwUiU8ThwMLHAGRyfEu3AFaUQjy49l2TLL44B5Nl60aj1uob1i8-Avd/s1600/2.png



Οι παραπάνω προσφορές, απευθύνονται τόσο σε νέους όσο και σε υφιστάμενους πελάτες και διατίθενται καλώντας δωρεάν το 13888, με μια επίσκεψη στο εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ (OTESHOP - COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ) ή online μέσω του www.ote.gr.



Οι παραπάνω τιμές προϋποθέτουν 12μηνη παραμονή στο πρόγραμμα.



[via]

Labels: , , , ,



Κάτι τέτοιες στιγμές...



H είδηση για τον χαμό του Γιώργου έγινε γνωστή σε διάφορα φόρουμ έτσι ώστε να ενημερωθεί η Ελληνική δορυφορική κοινότητα για την μεγάλη απώλεια στον χώρο της.



Σε ένα από αυτά, στο digitaltvinfo.gr εμφανίστηκε η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο...από τον "κύριο" DragonHD όπου απάντησε στο νήμα με το ανεκδιήγητο :



Υπάρχει Θεός τελικά!!



Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα μπαράζ εκατέρωθεν χαρακτηρισμών με ότι αυτό συνεπάγεται για την μνήμη του.



Ότι και να σχολιάσει κανείς μετα από αυτό είναι λίγο...



Μερικοί δεν αλλάζουν ποτέ και μάλιστα δεν σέβονται ούτε ιερά ούτε όσια.



Παρακάτω μεταφέρω το σχόλιο του φίλου rizitis όπου και συμφωνώ μέχρι κεραίας

Ειλικρινά λυπάμαι που υπάρχουν άνθρωποι{;} οι οποίοι δεν σέβονται ούτε καν την κηδεία ακόμα και του πιο {άραγε;} μισητού εχθρού τους. Οι ποιο αιμοβόροι και πολεμοχαρείς λαοί στην ιστορία του πλανήτη σεβάστηκαν την μνήμη των νεκρών από τότε που στάθηκε ο κόσμος.



Συγχαρητήρια σε όλα τα sites-forums κτλ τα οποία τίμησαν την μνήμη του Syrossyn, οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που βρίσκονται πίσω από εκείνα τα terminals και πληκτρολόγια "απέδειξαν" ότι δεν είναι ελέφαντες αλλά άνθρωποι...



Επίσης ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους όσους έχουν καταφέρει τελικά να κάνουν λήψεις από τους δορυφόρους του πλανήτη Άρη. Ειλικρινά είναι ή πρωτοπόροι ή μεταλλαγμένοι εξωγήινοι. Σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά τους δεν είναι ανθρώπινη οπότε δεν έχουμε και πολλά να πούμε, μιλάνε σε άλλο επίπεδο οι οντότητες αυτές.



Πιστεύω ότι το να επικοινωνούν με τους όμοιους τους στο διάστημα είναι η πεμπτουσία της ζωής για αυτούς, άρα ο οποιοσδήποτε εξοπλισμός δορυφορικής τεχνολογίας είναι ανώτερος από ανθρώπινα συναισθήματα και άλλες τέτοιες αηδίες.



Τι είναι μια ανθρώπινη ζωή μπροστά σε ένα καλό δέκτη και ένα τιτανοτεράστιο τόξο λήψης;

Όταν σε τόσο δύσκολες στιγμές γίνονται αυτά τα απαράδεκτα πράγματα τότε πραγματικά θλίβεσαι για το που μπορεί να φθάσει κάποιον ο τυφλός εγωισμός !!



Λίγο σεβασμός για έναν άνθρωπο που έφυγε δεν βλάπτει... ας ξεκαβαλήσουν κάποιοι τα πληκτρολόγια τους και ας σκεφτούν αν τα λέγανε αυτά face 2 face σε κάποιον που είχε χάσει πρόσφατα τον άνθρωπο του...



Όλο το ιστορικό καθώς και σχετικά snapshots με όλα αυτά τα θλιβερά που γράφτηκαν από κάποιους υπάνθρωπους μπορείτε να βρείτε εδώ.

Labels: , ,



Γιώργο Καλό Ταξίδι !!!



Πριν λίγες ώρες στον γυρισμό από την Πάρο, με την θάλασσα να λυσσομανά, με βρήκε μήνυμα βαρύ και πένθιμο.



Ένας φίλος που δεν αρνήθηκε ποτέ να δώσει βοήθεια με τις άπλετες γνώσεις του, χάθηκε άδικα πριν από λίγες ημέρες αφήνοντας πίσω του δύο παιδιά πέντε και επτά χρονών.



Ο λόγος για τον Γιώργο γνωστό στην Ελληνική Δορυφορική Σκηνή και ως Syrossyn , έναν άνθρωπο σπάνιο, έναν άνθρωπο που βοήθησε πολύ κόσμο με τις γνώσεις του και έβαλε τις βάσεις για πολλά πράγματα που σήμερα θεωρούμε δεδομένα στον Ελληνικό Δορυφορικό γίγνεσθαι.



Τα Φόρουμ του GSFTeam και SatTube σε μια κοινή τους προσπάθεια, ήρθαν σε επικοινωνία με την οικογένεια του εκλιπόντος όπου μετά από επίπονες προσπάθειες και με τα χίλια ζόρια κατάφεραν να τους δοθεί ένας τραπεζικός λογαριασμός ως ελάχιστος φόρος τιμής ώστε να τιμήσουν την μνήμη του.



Όποιος λοιπόν επιθυμεί και μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια δεν έχει παρά να κάνει μια μικρή δωρεά.



Τα στοιχεία του λογαριασμού είναι τα κάτωθι και ανήκουν στην σύζυγο του Γιώργου,μιας και οι προσωπικοί του λογαριασμοί είναι πλέον δεσμευμένοι αφού δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας.



Τράπεζα : ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Αρ.Λογαριασμού : IBAN : GR0301501320000098006066852


BIC (SWIFT) : GHBAGRAA


Δικαιούχος : Ελένη Δαλμίρα του Ισιδώρου.






Γιώργο Καλό Ταξίδι !!!



:(

Labels: , ,



Κλειστό λόγω διακοπών





Δεκαπενταύγουστος γαρ και οι διακοπές συνεχίζονται...


Για την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε Πάρο χωρίς pc και τα συναφή μπιμπλίκια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενημέρωση του MinOtaVrS Blog.


Μέχρι τότε να περνάτε καλά σε όποια παραλία και αν βρίσκεστε !

Labels: , ,



McAfee: Hackers Εισέβαλαν σε 14 χώρες



Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την McAfee, από το 2006 μέχρι πρόσφατα Hackers εισέβαλαν σε 72 εταιρείες και οργανισμούς σε 14 χώρες με στόχο την κλοπή κρατικών μυστικών, επιχειρηματικών σχεδίων και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών.



Σύμφωνα με την εταιρεία, οι hackers είναι πιθανόν να ήταν μία μεμονωμένη ομάδα η οποία δρούσε για λογαριασμό κάποιας κυβέρνησης, και όχι μία ομάδα όπως οι Anonymous ή οι LulzSec, που εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Διαδίκτυο.



Ωστόσο η McAfee δεν αναφέρει ποια χώρα θα μπορούσε να ήταν πίσω από τις επιθέσεις αυτές, αποφεύγοντας να ακολουθήσει την τακτική της Google η οποία πρόσφατα κατήγγειλε την Κίνα για τις επιθέσεις σε λογαριασμούς του Gmail.



H επίθεση την οποία η McAfee αποκαλεί κωδικοποιημένα Shady RAT, αποκαλύφθηκε μόνο όταν η εταιρεία απέκτησε πρόσβαση σε κάποιον command-and-control server ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση.



Η McAfee κατάφερε να συλλέξει τα logs του server και να αρχίσει να ξετυλίγει το νήμα των επιθέσεων με την διάρκεια των επιθέσεων να κυμαίνεται από ένα μήνα έως και δύο χρόνια, όπως έγινε και στην περίπτωση της επίθεσης σε Ολυμπιακή Επιτροπή ασιατικής χώρας, η οποία όμως δεν κατονομάζεται.



[via]

Labels: , , , ,



McAfee: Hackers Εισέβαλαν σε 14 χώρες



Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την McAfee, από το 2006 μέχρι πρόσφατα Hackers εισέβαλαν σε 72 εταιρείες και οργανισμούς σε 14 χώρες με στόχο την κλοπή κρατικών μυστικών, επιχειρηματικών σχεδίων και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών.



Σύμφωνα με την εταιρεία, οι hackers είναι πιθανόν να ήταν μία μεμονωμένη ομάδα η οποία δρούσε για λογαριασμό κάποιας κυβέρνησης, και όχι μία ομάδα όπως οι Anonymous ή οι LulzSec, που εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Διαδίκτυο.



Ωστόσο η McAfee δεν αναφέρει ποια χώρα θα μπορούσε να ήταν πίσω από τις επιθέσεις αυτές, αποφεύγοντας να ακολουθήσει την τακτική της Google η οποία πρόσφατα κατήγγειλε την Κίνα για τις επιθέσεις σε λογαριασμούς του Gmail.



H επίθεση την οποία η McAfee αποκαλεί κωδικοποιημένα Shady RAT, αποκαλύφθηκε μόνο όταν η εταιρεία απέκτησε πρόσβαση σε κάποιον command-and-control server ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση.



Η McAfee κατάφερε να συλλέξει τα logs του server και να αρχίσει να ξετυλίγει το νήμα των επιθέσεων με την διάρκεια των επιθέσεων να κυμαίνεται από ένα μήνα έως και δύο χρόνια, όπως έγινε και στην περίπτωση της επίθεσης σε Ολυμπιακή Επιτροπή ασιατικής χώρας, η οποία όμως δεν κατονομάζεται.



[via]

Labels:



Υποκλοπή Δεδομένων Tηλεφωνικής Εταιρίας



Σύμφωνα με το zougla.gr δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος, ενός 34χρονου κατοίκου Άρτας και ενός 44χρονου κατοίκου Βόλου, από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υποκλοπή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων γνωστής Υπηρεσίας Πληροφοριών τηλεφωνικού Καταλόγου Ελλάδος και πώλησης αυτών με διαδικτυακές εφαρμογές, μέσω γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος, σε κατόχους κινητών τηλεφώνων.



Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελίες ανώνυμης εταιρίας παροχής διαδικτυακών και ψηφιακών υπηρεσιών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άγνωστοι δράστες υποκλέπτουν συστηματικά την ηλεκτρονική βάση δεδομένων της, σχηματίσθηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκαν διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.



Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του σχετικού απορρήτου, διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων, όπου διαπιστώθηκε ότι, οι δύο δράστες συστηματικά και παράνομα προέβαιναν στην εξαγωγή του περιεχομένου της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων της ανωτέρω ανώνυμης εταιρείας.



Παράλληλα, είχαν δημιουργήσει παράνομα εφαρμογή, η οποία στηριζόμενη στη βάση δεδομένων των πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου πωλούνταν διαδικτυακά σε κατόχους κινητών τηλεφώνων, τύπου “ smartphones ” .



Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες το πρωί, ενεργήθηκε έρευνα παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού στις οικίες των δύο ημεδαπών, στο Βόλο και την Άρτα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• Ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής

• Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ.

• Ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ

Η οικονομική ζημία που έχει υπολογιστεί για τις παραπάνω παράνομες πράξεις, κατ’ ελάχιστη εκτίμηση της εγκαλούσας εταιρίας, κυμαίνεται στο χρηματικό ποσό των 3.600.000 ευρώ, μέρος των οποίων αποτελεί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου.



Οι δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται για εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα, απάτη με υπολογιστή, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί σημάτων, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

[via]

Labels: , , , , ,



Linus: To Gnome3 είναι Παρανοϊκό





Σύμφωνα με το πάντα έγκυρο OSArena το μεγάλο αφεντικό του Linux, Linus Torvalds φαίνεται ορκισμένος εχθρός του νέου περιβάλλοντος GNOME 3.



Συγκεκριμένα σε σχόλιο του στο google plus προς κάποιον developer του kernel που παραπονιόταν για την μεταφορά στον kernel 3 απάντησε:

Δεν έχει να κάνει με προβλήματα rendering του gnome 3 (για να το γυρίσει σε Fallback mode, όπως του είπε ο Cyrill Gorcunov λίγο νωρίτερα) (αν και αντιμετωπίζω και τέτοια), αλλά έχει να κάνει με την εμπειρία του χρήστη που προσφέρει το Gnome3, όπου ακόμα και χωρίς προβλήματα rendering είναι απαράδεκτη.



Γιατί δεν μπορώ να έχω ‘συντομεύσεις’ στην επιφάνεια εργασίας μου; Γιατί δεν μπορώ να έχω λειτουργικότητα; Ταλαντευόμενα παράθυρα; Γιατί κανένας λογικός άνθρωπος δεν νομίζει πως είναι καλή ιδέα το «Πάνε στο τρελό-mode-μενού ‘Δραστηριότητες’ » ;



Ήμουν πολύ εκνευρισμένος όταν άκουσα πως οι gnome developers αποφάσισαν ότι ήταν «πολύ περίπλοκο» για τον χρήστη να ανακαθορίσει το που θα κάνει κλικ. Προφανώς, στο Gnome3, οι developers αποφάσισαν ότι είναι «πολύ περίπλοκο» το να δουλεύεις στο desktop σου, και συνεπώς αποφάσισαν να το κάνουν αληθινά ενοχλητικό.



Ορίστε ένα παράδειγμα «της παράνοιας»: έστω ότι θέλεις να ανοίξεις ένα καινούριο παράθυρο τερματικού. Οπότε πηγαίνεις στο μενού «Δραστηριότητες» και πατάς στο εικονίδιο του τερματικού, το οποίο είναι ένα ακόμα μέρος του desktop σου (αλλά γιατί δεν μπορώ απλά να το έχω στην επιφάνεια εργασίας μου(;) σε αντίθεση με το να το έχω στο παράλογο mode «Δραστηριότητες»;). Τι θα συμβεί; Τίποτα. Σου φέρνει ξανά μπροστά σου το ήδη υπάρχων παράθυρο τερματικού (αντί να ανοίξει καινούριο).



Αυτό είναι τρελή βλακεία. Τώρα χρειάζεται να χρησιμοποιώ τον συνδυασμό Shift-Control-N στο ήδη ανοιχτό τερματικό μου, με σκοπό να ανοίξω ένα καινούριο. Μα ναι, αυτό είναι πράγματι βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Σίγουρα.



Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα να αναφέρει κανείς, αλλά αυτό είναι μόνο ένα απλό παράδειγμα της συμπεριφοράς «κοιτάω τον εαυτό μου και δεν με νοιάζει τι συμβαίνει γύρω μου» του Gnome3. Σοβαρά, ρωτάω συνεχώς τους άλλους developers σχετικά με το τι πιστεύουν σχετικά για το Gnome3, και όλοι μου λένε πως είναι τρελό.



Για την ώρα χρησιμοποιώ Xfce. Νομίζω πως είναι ένα επίπεδο πιο κάτω από το Gnome2, αλλά σίγουρα ένα τεράστιο βήμα πιο πάνω από το Gnome3. Πραγματικά.
Δεν ξέρω εσείς τι πιστεύετε αλλά όπως δήλωσα και στα σχόλια του OSArena προτιμώ το Gnome2 γιατί είναι απλό και κατανοητό τόσο στο τι θες να κάνεις όσο και στο τι αποτέλεσμα θα έχεις, χωρίς εκπλήξεις και φιοριτούρες .



Αν λοιπόν είναι να ψηφίσω μεταξύ ομορφιάς και λειτουργικότητας θα επιλέξω την λειτουργικότητα του Gnome2 και θα αφήσει το Gnome3 να με εκπλήξει ευχάριστα όταν ωριμάσει και είναι έτοιμο.



Όσο για το Xfce είναι σαν να συγκρίνουμε λεμόνια με μπαλόνια... πραγματικά άβυσσος η ψυχή του Linus....

Labels: , , , ,



Linus: To Gnome3 είναι Παρανοϊκό





Σύμφωνα με το πάντα έγκυρο OSArena το μεγάλο αφεντικό του Linux, Linus Torvalds φαίνεται ορκισμένος εχθρός του νέου περιβάλλοντος GNOME 3.



Συγκεκριμένα σε σχόλιο του στο google plus προς κάποιον developer του kernel που παραπονιόταν για την μεταφορά στον kernel 3 απάντησε:

Δεν έχει να κάνει με προβλήματα rendering του gnome 3 (για να το γυρίσει σε Fallback mode, όπως του είπε ο Cyrill Gorcunov λίγο νωρίτερα) (αν και αντιμετωπίζω και τέτοια), αλλά έχει να κάνει με την εμπειρία του χρήστη που προσφέρει το Gnome3, όπου ακόμα και χωρίς προβλήματα rendering είναι απαράδεκτη.



Γιατί δεν μπορώ να έχω ‘συντομεύσεις’ στην επιφάνεια εργασίας μου; Γιατί δεν μπορώ να έχω λειτουργικότητα; Ταλαντευόμενα παράθυρα; Γιατί κανένας λογικός άνθρωπος δεν νομίζει πως είναι καλή ιδέα το «Πάνε στο τρελό-mode-μενού ‘Δραστηριότητες’ » ;



Ήμουν πολύ εκνευρισμένος όταν άκουσα πως οι gnome developers αποφάσισαν ότι ήταν «πολύ περίπλοκο» για τον χρήστη να ανακαθορίσει το που θα κάνει κλικ. Προφανώς, στο Gnome3, οι developers αποφάσισαν ότι είναι «πολύ περίπλοκο» το να δουλεύεις στο desktop σου, και συνεπώς αποφάσισαν να το κάνουν αληθινά ενοχλητικό.



Ορίστε ένα παράδειγμα «της παράνοιας»: έστω ότι θέλεις να ανοίξεις ένα καινούριο παράθυρο τερματικού. Οπότε πηγαίνεις στο μενού «Δραστηριότητες» και πατάς στο εικονίδιο του τερματικού, το οποίο είναι ένα ακόμα μέρος του desktop σου (αλλά γιατί δεν μπορώ απλά να το έχω στην επιφάνεια εργασίας μου(;) σε αντίθεση με το να το έχω στο παράλογο mode «Δραστηριότητες»;). Τι θα συμβεί; Τίποτα. Σου φέρνει ξανά μπροστά σου το ήδη υπάρχων παράθυρο τερματικού (αντί να ανοίξει καινούριο).



Αυτό είναι τρελή βλακεία. Τώρα χρειάζεται να χρησιμοποιώ τον συνδυασμό Shift-Control-N στο ήδη ανοιχτό τερματικό μου, με σκοπό να ανοίξω ένα καινούριο. Μα ναι, αυτό είναι πράγματι βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Σίγουρα.



Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα να αναφέρει κανείς, αλλά αυτό είναι μόνο ένα απλό παράδειγμα της συμπεριφοράς «κοιτάω τον εαυτό μου και δεν με νοιάζει τι συμβαίνει γύρω μου» του Gnome3. Σοβαρά, ρωτάω συνεχώς τους άλλους developers σχετικά με το τι πιστεύουν σχετικά για το Gnome3, και όλοι μου λένε πως είναι τρελό.



Για την ώρα χρησιμοποιώ Xfce. Νομίζω πως είναι ένα επίπεδο πιο κάτω από το Gnome2, αλλά σίγουρα ένα τεράστιο βήμα πιο πάνω από το Gnome3. Πραγματικά.
Δεν ξέρω εσείς τι πιστεύετε αλλά όπως δήλωσα και στα σχόλια του OSArena προτιμώ το Gnome2 γιατί είναι απλό και κατανοητό τόσο στο τι θες να κάνεις όσο και στο τι αποτέλεσμα θα έχεις, χωρίς εκπλήξεις και φιοριτούρες .



Αν λοιπόν είναι να ψηφίσω μεταξύ ομορφιάς και λειτουργικότητας θα επιλέξω την λειτουργικότητα του Gnome2 και θα αφήσει το Gnome3 να με εκπλήξει ευχάριστα όταν ωριμάσει και είναι έτοιμο.



Όσο για το Xfce είναι σαν να συγκρίνουμε λεμόνια με μπαλόνια... πραγματικά άβυσσος η ψυχή του Linus....

Labels:



Nova: Σκέψεις ενός δυσαρεστημένου συνδρομητή



Τi και αν είμαστε σε περίοδο διακοπών, εδώ και λίγες ημέρες μια νέα επίθεση κατά των λαθροθεατών έχουμε σε εξέλιξη από την Nova, κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια τέτοιον καιρό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του digitaltvinfo στόχος είναι η προστασία τόσο των καναλιών HD όσο και των Novasports, MGM, Travel Channel και MTV Greece.

Η επίθεση μπλοκάρει όλες τις κάρτες που είχαν "αποφύγει" την αναβάθμιση του surf lock και έπαιζαν χωρίς περιορισμούς με αποτέλεσμα πλέον να έχουν εικόνα μόνο όσες κάρτες έχουν ενεργοποιημένο το surf lock , το οποίο και έχει κατέβει επίπεδο επιτρέποντας την αποκωδικοποίηση σε ένα μόνο πρόγραμμα αντί των τριών που ήταν μέχρι πρότινος και εξυπηρετούσε την PVR υπηρεσία.

Όσο αφορά τώρα τις κάρτες κλώνους γνωστές και ως "μπλε δράκους" λειτουργούν με προβλήματα καθώς και αυτές θα σταματήσουν να παίζουν με την απενεργοποίηση των παλαιών καρτών (Epsilon / Zeta) που επισπεύδεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Όπως και να έχει όμως, σαν συνδρομητής της Netmed από το 1996, θα επιθυμούσα η εταιρία να μην με ταλαιπωρεί κάθε τρεις και λίγο για χάρη των λαθροθεατών... με κλειδώματα, αλλαγές καρτών , παγώματα εικόνας, αγορά ειδικού εξοπλισμού και τώρα τελευταία χαρατσίου για να την δω σε άλλο δωμάτιο .

Αντί λοιπόν όλων των παραπάνω μέτρων, που έχουν ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση των συνδρομητών της, θα μπορούσε να βρει άλλους τρόπους εξεύρεσης λύσεων στο πρόβλημα όπως οι χαμηλές τιμές και οι ειδικές προσφορές (η προσφορά nova + forthnet δεν αρκεί αλλά πάνω από όλα δεν είναι για όλους καθώς πολλοί είμαστε αυτοί που δεν έχουμε την πολυτέλεια να φτάνουν οι γραμμές της Forthnet στο σπίτι μας).

Είναι αδιανόητο λοιπόν την σημερινή ημέρα να αντιμετωπιζόμαστε ως ιθαγενείς που τους προσφέρουν βραχιολάκια αλλάζοντας εξοπλισμό αξίας κάποιων χιλιάδων ευρώ για να έχουμε μόνο την δική της, έτσι και αλλιώς υπερεκτιμημένη, υπηρεσία την οποία μάλιστα για να την δούμε και σε άλλο δωμάτιο θα πρέπει να την ξανά πληρώσουμε.

Aν λοιπόν ψάχνετε τρόπο να εκδιώξετε πελάτες τα έχετε καταφέρει μια χαρά, γιατί κακά τα ψέμματα ο δορυφορικός πειρατής έχει και τα μέσα και τα χρήματα να δώσει τις υπηρεσίες σας φθηνά στους δυσαρεστημένους πελάτες σας, είτε αν αυτό λέγεται "μπλε δράκος" ή Ρώσικο διαδικτυακό μοίρασμα.

Μετά από τόσα χρόνια συνδρομητής σας, απαιτώ να μην μου συμπεριφέρεστε ως δανδή στην δύσκολη οικονομική εποχή που ζούμε ή ακόμα χειρότερα ως πρόβατο, και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να καταφύγω στην εύκολη λύση και ας θεωρούμε ηλίθιος από αυτούς που εκδιώκεται ...

Μην μας κάνετε λοιπόν λαθροθεατές, κερδίστε μας με το να μας αποδείξετε ότι μας σέβεστε ως πελάτες.

Labels: , , , , , , , ,



Νέο Gmail για το iPhone



Εδώ και λίγες ημέρες η web έκδοση του gmail.com αναβαθμίστηκε για το iPhone προσφέροντας καλύτερη εμφάνιση και λειτουργικότητα.

Σε πρώτη φάση προστέθηκε η λειτουργία Pull down to refresh για να κάνετε refresh στη λίστα των μηνυμάτων σας με τον γνωστό τρόπο.

Επίσης, αναβαθμίστηκαν τα γραφικά για να είναι συμβατά με τη Retina οθόνη του iPhone 4 προσφέροντας τώρα καθαρά εικονίδια και καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Τέλος, όταν επιλέγετε μια συζήτηση, πηγαίνετε πίσω στα εισερχόμενα, στο μενού κτλπ η εικόνα θα μετακινείται αριστερά ή δεξιά ανάλογα την εντολή δείχνοντας, έτσι, πιο ομαλή τη μετάβαση.

Για να δείτε τη νέα έκδοση μπορείτε να επισκεφθείτε το mail.google.com

[via]

Labels: , , , , , ,



Hack Of The Day: Χτυπήθηκε η Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του secnews ισχυρό χτύπημα δέχτηκε η Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής (Υ.Α.Π) του Υπουργείου Εσωτερικών από Έλληνες Hackers.

Πιο συγκεκριμένα οι Hackers με την επωνυμία 31337.Grey_Hat κατά δήλωση τους προέβησαν σε άντληση δεδομένων από την συγκεκριμένη υπηρεσία καθώς και σε διαγραφή εσωτερικών βάσεων δεδομένων που ήταν εκτεθειμένες στο Internet μέσω αδυναμίας στην κεντρική ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

Στόχος της επίθεσης ήταν σαφώς τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την εγγραφή, ταυτοποίηση και ηλεκτρονική αναγνώριση πολιτών και επιχειρήσεων σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

Για περισσότερα δεν έχετε παρά να διαβάσετε το κατατοπιστικότατο post του secnews εδώ !

Labels: , , , , , ,



Google Voice: Διαθέσιμο και στην Ελλάδα



Η Google ανακοίνωσε χθες την διάθεση των υπηρεσιών voip μέσω του Gmail σε 38 νέες χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα φωνητικών κλήσεων ή βιντεοκλήσεων μέσα από το Gmail και με αυτό τον τρόπο η Google ενοποιεί τα εργαλεία επικοινωνίας του χρήστη είτε πρόκειται για email, chat, φωνή ή βίντεο.

Μέχρι σήμερα η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν χρόνο ομιλίας μέσα από τον λογαριασμό τους στην Google σε τέσσερα διαφορετικά νομίσματα: Ευρώ, Δολάρια Η.Π.Α., Δολάρια Καναδά, Βρετανικές Λίρες. Η τηλεφωνική υπηρεσία δεν έχει πάγιο οπότε οι χρεώσεις αφορούν αποκλειστικά την χρήση. Οι χρεώσεις είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες:
Προορισμός Χρέωση ανά λεπτό (χωρίς Φ.Π.Α.)
Ελλάδα Σταθερά €0.02
Ελλάδα Κινητά €0.11
Βρετανία Σταθερά €0.02
Βρετανία Κινητά €0.08 έως 0.13
Η.Π.Α €0.01
Οι παραπάνω τιμές είναι οι νέες μειωμένες τιμές της Google προς 150 προορισμούς και για να δείτε τον πλήρη τιμοκατάλογο μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Για λόγους σύγκρισης η τιμή του ΟΤΕ (με Φ.Π.Α.) για αστικές κλήσεις είναι 0.03198€/λεπτό (με χρέωση ανά δευτερόλεπτο μετά τα πρώτα 2 λεπτά ομιλίας) ενώ η Hellas Online χρεώνει με 0.0352€/λεπτό.

H αντίστοιχη χρέωση της Wind είναι 0.0308€/λεπτό ενώ ή Forthnet 0.029€/λεπτό. Να σημειωθεί πως οι τιμές της Google είναι χωρίς Φ.Π.Α.

Ο Φ.Π.Α. χρεώνεται με την αγορά χρόνου ομιλίας. Πχ τα 10€ χρόνου ομιλίας στοιχίζουν 12.3€.

Για την χρήση του voip μέσω Gmail θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση ενός voice & video plug-in.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε αλλά και να σχολιάσετε εδώ.

Labels: , , , , ,



Άρση της Ανωνυμίας των Ελληνικών blogs (?)



Νομοθετικά μέτρα για τη δυνατότητα ταυτοποίησης των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για περισσότερα εγκλήματα απ' όσα επιτρέπει ο νόμος σήμερα, εξήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», χωρίς όμως να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης.

Είπε ότι θα περιμένει τώρα τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής, που θα συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Α. Ράντου.

Υπέρ της θέσης ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν ισχύει για τις διαδικτυακές αναρτήσεις έχει ταχθεί επανειλημμένα και ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του, οι Αρχές πρέπει να μπορούν να ζητούν από τους παρόχους τα στοιχεία χρηστών που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις χωρίς να ζητούν άδεια από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες Του Βήματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στα μέλη της επιτροπής ότι ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί η αυτοδέσμευση των δημοσιογράφων, αφού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα σχολιασμού στο Διαδίκτυο περιστατικών πολιτικής βίας, ο οποίος εξυπηρετεί συμφέροντα που αντίκεινται στην ελευθερία της έκφρασης και στη δημοκρατία.

Τα έχουμε λύσει όλα σε αυτή την χώρα και μας πείραξαν οι κουκουλοφόροι του διαδικτύου, ας ασχοληθούν πρώτα με τους πραγματικούς κουκουλοφόρους και μετά λύνουν και το θέμα των bloggers...

Σημεία των καιρών.... τι να πει κανείς.

[via]

Labels: , , , , ,



Έρχεται το νέο iTunes 11



Δημοσίευμα του iDownloadBlog επικαλούμενο έμπιστες πηγές αναφέρει ότι η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του iTunes 11 θα διαθέτει ένα ριζικά ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον.

Χωρίς να δοθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες το δημοσίευμα αναφέρει έναν επανασχεδιασμό του γραφικού περιβάλλοντος στην εφαρμογή, κάτι που χρειαζόταν εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και καλύτερη ενσωμάτωση του iCloud. Αναφέρεται ότι το iTunes Store θα αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της εφαρμογής παρά έναν τρόπο πρόσβασης στο online κατάστημα της Apple.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι το iTunes 11 θα προσφέρει τη δυνατότητα αποθήκευσης τοπικών backup του iCloud, δηλαδή όταν μια συσκευή θα κάνει backup στο iCloud ασύρματα θα υπάρχει και ένα αντίγραφο στον υπολογιστή.

Κατά πόσο είναι αληθινά τα παραπάνω δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, όπως και να έχει όμως μια αναβάθμιση σε τέτοιο επίπεδο κρίνεται επιβεβλημένη...

[via]

Labels: , , , , ,



Wi-Fi Hacking... Αέρος - Εδάφους



Ένας πρώην αξιωματικός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, μαζί με τον ιδιοκτήτη καταστήματος με είδη μοντελισμού, δημιούργησαν ένα μικρό, μη επανδρωμένο αεροπλάνο που μπορεί να υποκλέπτει κλήσεις από κινητά τηλέφωνα και να παραβιάζει κλειδωμένα ασύρματα δίκτυα.

Ο ιπτάμενος κατάσκοπος, με άνοιγμα φτερών δύο μέτρα, ονομάζεται WASP («σφήκα») από τα αρχικά των λέξεων Ασύρματη Εναέρια Πλατφόρμα Παρακολούθησης.

Είναι ουσιαστικά ένα παλιό αναγνωριστικό αεροπλάνο του αμερικανικού στρατού το οποίο τροποποιήθηκε ώστε να λειτουργεί με μπαταρίες αντί να καίει βενζίνη.

Είναι εξοπλισμένο με κάμερα υψηλής ευκρίνειας και έναν υπολογιστή Linux σε μέγεθος τράπουλας, ο οποίος τρέχει εργαλεία λογισμικού που χρησιμοποιούν χάκερ για την παραβίαση ασύρματων δικτύων.

Για να μπορεί να υποκλέπτει τηλεφωνικές κλήσεις, το WASP προσποιείται ότι είναι σταθμός βάσης GSM που συνεργάζεται με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας των αμερικανικών εταιρειών Τ-Mobile και AT&T. Στο έδαφος, ο ανυποψίαστος στόχος δεν αντιλαμβάνεται καν ότι τα τηλεφωνήματά του δρομολογούνται από το αεροπλάνο στα δίκτυα των εταιρειών μέσω μιας ενσωματωμένης κάρτας 4G της T-Mobile.

To WASP μπορεί όμως και να υποκλέπτει δεδομένα από κλειδωμένα δίκτυα Wi-Fi χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λεξικό των 300 εκατομμυρίων λέξεων για να βρει τους μυστικούς κωδικούς πρόσβασης.

Τα δεδομένα καταγράφονται σε μια ενσωματωμένη κάρτα μνήμης των 32 Gigabyte.

Το αεροπλάνο κατασκευάστηκε από τον Ρίτσαρντ Πέρκινς, πρώην εργολάβο κυβερνοασφάλειας του αμερικανικού στρατού και πρώην ιδιοκτήτη καταστήματος με είδη μοντελισμού, σε συνεργασία με τον Μάικ Τάσεϊ, πρώην αξιωματικό της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Οι δυο τους θα αποκαλύψουν τις οδηγίες για την κατασκευή του WASP στα συνέδρια ασφάλειας υπολογιστών Black Hat και DEFCON που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας.

[via]

Labels: , , , , ,



Wi-Fi Hacking... Αέρος - Εδάφους



Ένας πρώην αξιωματικός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, μαζί με τον ιδιοκτήτη καταστήματος με είδη μοντελισμού, δημιούργησαν ένα μικρό, μη επανδρωμένο αεροπλάνο που μπορεί να υποκλέπτει κλήσεις από κινητά τηλέφωνα και να παραβιάζει κλειδωμένα ασύρματα δίκτυα.

Ο ιπτάμενος κατάσκοπος, με άνοιγμα φτερών δύο μέτρα, ονομάζεται WASP («σφήκα») από τα αρχικά των λέξεων Ασύρματη Εναέρια Πλατφόρμα Παρακολούθησης.

Είναι ουσιαστικά ένα παλιό αναγνωριστικό αεροπλάνο του αμερικανικού στρατού το οποίο τροποποιήθηκε ώστε να λειτουργεί με μπαταρίες αντί να καίει βενζίνη.

Είναι εξοπλισμένο με κάμερα υψηλής ευκρίνειας και έναν υπολογιστή Linux σε μέγεθος τράπουλας, ο οποίος τρέχει εργαλεία λογισμικού που χρησιμοποιούν χάκερ για την παραβίαση ασύρματων δικτύων.

Για να μπορεί να υποκλέπτει τηλεφωνικές κλήσεις, το WASP προσποιείται ότι είναι σταθμός βάσης GSM που συνεργάζεται με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας των αμερικανικών εταιρειών Τ-Mobile και AT&T. Στο έδαφος, ο ανυποψίαστος στόχος δεν αντιλαμβάνεται καν ότι τα τηλεφωνήματά του δρομολογούνται από το αεροπλάνο στα δίκτυα των εταιρειών μέσω μιας ενσωματωμένης κάρτας 4G της T-Mobile.

To WASP μπορεί όμως και να υποκλέπτει δεδομένα από κλειδωμένα δίκτυα Wi-Fi χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λεξικό των 300 εκατομμυρίων λέξεων για να βρει τους μυστικούς κωδικούς πρόσβασης.

Τα δεδομένα καταγράφονται σε μια ενσωματωμένη κάρτα μνήμης των 32 Gigabyte.

Το αεροπλάνο κατασκευάστηκε από τον Ρίτσαρντ Πέρκινς, πρώην εργολάβο κυβερνοασφάλειας του αμερικανικού στρατού και πρώην ιδιοκτήτη καταστήματος με είδη μοντελισμού, σε συνεργασία με τον Μάικ Τάσεϊ, πρώην αξιωματικό της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Οι δυο τους θα αποκαλύψουν τις οδηγίες για την κατασκευή του WASP στα συνέδρια ασφάλειας υπολογιστών Black Hat και DEFCON που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας.

[via]

Labels:



Νέος πέθανε λόγω των Video Games

http://static.howstuffworks.com/gif/best-games-never-made-6.jpg

Ο Chris Staniforth, 20 ετών, ο οποίος και έπαιζε μέχρι και 12 ώρες συνεχόμενα, πέθανε το περασμένο Μάιο από θρόμβωση, η οποία και προκάλεσε πνευμονικό οίδημα.

Η θρόμβωση μπορεί να δημιουργηθεί από μεγάλες περιόδους ακινησίας, η οποία και είναι θανατηφόρος αν οι θρόμβοι φτάσουν στους πνεύμονες.

Ο πατέρας του Chris Staniforth, ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης για τους κινδύνους του πολύωρου παιξίματος video games.

Η καταγεγραμμένη gaming δραστηριότητα του Chris έδειξε ότι αρκετές φορές έπαιζε διαδικτυακά παιχνίδια με το XBOX360 του μέχρι και 12 ώρες συνεχόμενα.

Ο πατέρας του Chris, μετά από έρευνα σε συνεργασία με ιατροδικαστές, έφτασε στο συμπέρασμα, ότι δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ του γιού του ακίνητου στο γραφείο να παίζει, με κάποιου που μένει ακίνητος στη καρέκλα αεροπλάνου για πολλές ώρες (όπου έχει αποδειχθεί ο κίνδυνος θρόμβωσης).

" Το να κάθεσαι ακίνητος είναι ο πραγματικός κίνδυνος", δηλώνει ο πατέρας. "Του γιού μου του άρεσε να παίζει παιχνίδια και πολλές φορές έμενε ξύπνιος όλο το βράδι. Εκατομμύρια ατόμων παίζουν αυτά τα παιχνίδια για πολλές ώρες συνεχόμενα. Πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους."

Ο κύριος Staniforth δεν κατηγορεί τα παιχνίδια τα ίδια, αλλά θέλει να επισημάνει τον αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης που προκαλείται από την ακινησία. Αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία δημιουργίας ενημερωτικής ιστοσελίδας.

Σε ανακοίνωσή της, η Microsoft, η οποία και κατασκευάζει το XBOX360, δήλωσε ότι πάντα ενθαρρύνει το υπεύθυνο παίξιμο βιντεο παιχνιδιών, μέσω ενημερωτικών εκστρατειών όπως το Play Smart, Play Safe. Επίσης συστήνει στους gamers να κάνουν τακτικά διαλείματα για να αθλούνται αλλά και για να έχουν χρόνο για άλλες ασχολίες.

[via]

Labels: , , , ,