Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



iPad: Τώρα γίνεται και Επιτραπέζιο



Μια νέα σειρά παιχνιδιών ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Disney, η οποία θα μπορεί να μετατρέψει το iPad σε επιτραπέζιο παιχνίδι.

Η πρώτη κυκλοφορία των λεγόμενων Disney Appmates θα έχει σχέση με τους χαρακτήρες από την ταινία “Cars 2″.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι απλός: τοποθετείτε το αυτοκίνητο μινιατούρα στην οθόνη του iPad για να δημιουργήσετε τη σύνδεση (ασύρματα, χωρίς bluetooth). Καθώς, λοιπόν, μετακινείτε το αυτοκίνητο η οθόνη του iPad μετακινείται και αυτή αντίστοιχα με τρομερή ακρίβεια.

Αρχικά, θα διατεθούν τέσσερα αυτοκίνητα από την ταινία: Lightning McQueen, Tow Mater, Finn McMissile και Holley Shiftwell. Οι χρήστες μπορούν είτε απλώς να κάνουν βόλτες είτε να ξεκινήσουν αγώνες για τη συλλογή βραβείων.

Η διαθεσιμότητα του παιχνιδιού αναμένεται την 1η Οκτωβρίου στα Apple Store και Disney Store με τα παιχνίδια να κοστίζουν $20 τα δύο και η εφαρμογή στο iPad να προσφέρεται δωρεάν.

[via]

Labels: , , , ,



EE: Ζητούνται Εθελόντες Μέτρησης ISP



Η εταιρεία TP-LINK η οποία ειδικεύεται σε επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα ένωσε επισήμως τις δυνάμεις με το βρετανικό τεχνολογικό και ευρυζωνικό site SamKnows προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα για τις ταχύτητες που προσφέρουν οι ευρωπαϊκοί πάροχοι.

Συγκεκριμένα η κίνηση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγινε για να γίνει ακριβέστερος ο τρόπος μέτρησης των πραγματικών ταχυτήτων των χρηστών στην Ευρώπη και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της παρακολούθησης εξέλιξης του Ψηφιακού Θεματολογίου, το οποίο και στοχεύει στην κάλυψη ευρυζωνική σύνδεσης σε όλους τους Ευρωπαίους μέχρι το 2013 και σε ταχύτητες τουλάχιστον 30Mbps μέχρι το 2020 αναμένεται μάλιστα την ίδια χρονιά τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της Ε.Ε. να μπορεί να έχει πρόσβαση στα 100Mbps.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας SamKnows και TP-LINK είναι η διανομή του κατάλληλα τροποποιημένου TP-LINK TL-WR741ND Wireless N Router σε 10.000 χρήστες ανά την Ευρώπη. Τα δεδομένα μέτρησης θα συγκεντρώνονται μόνο όταν η γραμμή δεν χρησιμοποιείται από τον χρήστη.

Το ερευνητικό αυτό πρόγραμμα δεν θα διατηρεί IP διευθύνσεις και όλα τα δεδομένα που θα υποβάλλονται στο SamKnows για ανάλυση θα είναι ανώνυμα. Κάθε εθελοντής που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα θα έχει την δυνατότητα να βλέπει την κατάσταση της δικής του γραμμής σε πραγματικό χρόνο, με την μορφή αναφοράς.

Οι Ευρωπαίοι χρήστες μπορούν να επισκέπτονται το www.samknows.eu προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή για να λάβουν δωρεάν ένα TP-LINK TL-WR741ND Wireless N Router.

Το SamKnows αναζητά εθελοντές σε 29 Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, έτσι λοιπόν όσοι πιστοί... προσέλθετε.

[via]

Labels: , , , ,



ΕΕΤΤ: Παράνομα τα jammers



Μετά από αυτεπάγγελτους ελέγχους, η ΕΕΤΤ επισημαίνει ότι έχει εντοπίσει διάθεση και χρήση στην ελληνική αγορά ραδιοεξοπλισμού, που παρεμποδίζει τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων (jammers), η χρήση του οποίου είναι μη νόμιμη και επιφέρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών (όπως ορίζει ο Ν. 3431/2006 και το ΠΔ 44/2002).

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο (Οδηγία 99/5/ΕΚ για το ραδιοεξοπλισμό και τον τηλεπικοινωνιακό τερματικό εξοπλισμό), στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπεται η παρεμπόδιση στην επικοινωνία των χρηστών κινητών τηλεφώνων από συσκευές jammers, καθότι η χρήση των συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας έχει εκχωρηθεί αποκλειστικά στους παρόχους, βάσει των αδειών τους.

Η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της εποπτικής και ελεγκτικής της αρμοδιότητας και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, συνεχίζει να διεξάγει εντατικούς έλεγχους προκειμένου να εντοπίσει και να απομακρύνει το συγκεκριμένο εξοπλισμό από την ελληνική αγορά, ενεργοποιώντας τις νόμιμες διαδικασίες επιβολής κυρώσεων κατά των παραβατών.

Μάλλον η ΕΕΤΤ τα έχει μπερδέψει λίγο καθώς τσουβαλιάζει τους πάντες με αυτή την ανακοίνωση και όταν λέω τους πάντες εννοώ και τα Επιτελικά Γραφεία του ΥΠΕΘΑ που κάτι τέτοια τα έχουν (πολύ σωστά) σε λειτουργία, για ευνόητους λόγους.

Labels: , , , ,



How To: Ενεργοποιήστε το Facebook Timeline


Σύμφωνα με το pcw.gr, το δημοφιλές social networking site ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία το Facebook Timeline.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα εκτεταμένο Facebook προφίλ, το οποίο σας εμφανίζει όχι μόνο ό,τι έχετε πράξει τελευταία αλλά οτιδήποτε έχετε κάνει από τη στιγμή που εγκαταστήσατε το Facebook .

Το προφίλ αυτό θα τρέχει παράλληλα με το υπάρχον προφίλ σας επί του παρόντος, αλλά όλα δείχνουν πως θα το αντικαταστήσει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η διαδικασία ενεργοποίησής του είναι απλή και είναι η παρακάτω :
Αυτό ήταν είστε έτοιμοι από εδώ και πέρα έχετε ενεργοποιήσει το Facebook Timeline!

Labels: , , , , ,



Virus Alert:Επικίνδυνο trojan για Mac



Μπορεί μεν οι Mac να έχουν ανεβεί στις προτιμήσεις των χρηστών λόγω του ξεχωριστού τρόπου σκέψης που μας έχει συνηθίσει η Apple, αλλά όλο και πιο συχνά βλέπουμε ότι από πλευράς ασφαλείας δεν τα πάνε και τόσο καλά.

Συγκεκριμένα το τελευταίο πλήγμα είναι ένα αρκετά επικίνδυνο trojan, με την ονομασία Trojan-Dropper:OSX/Revir.A, του οποίου και ο μολυσμένος κώδικας κατεβαίνει στο Mac μέσω αρχείου PDF.

Το ύπουλο trojan εγκαθιστά μια υποτυπώδη βάση Apache server στο μηχάνημά σας και το μετατρέπει σε bot, αποκαλύπτοντας στον επιτιθέμενο τα πάντα γύρω από τον υπολογιστή σας και τη δραστηριότητά σας. Όπως αναφέρει η εταιρεία F-Secure, η οποία το εντόπισε, το trojan αυτό είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί, από αντίστοιχα PDF malware.

Το επικίνδυνο PDF κατεβαίνει μέσα από smap mails, οπότε προσέχετε τι κατεβάζετε και ποιο e-mail ανοίγετε, γιατί, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαπιστωθεί αν τα διάφορα προγράμματα ασφαλείας μπορούν να εντοπίσουν την καινούρια απειλή με επιτυχία!

Για αυτό λοιπόν όσοι έχετε mac θα πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί με τα pdf, μέχρι να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος .

[via]

Labels: , , , , , ,



Τα Windows 8 λένε Όχι στο Linux



Σε περίεργους δρόμους μας οδηγεί η νέα επιθετική πολιτική της Μicrosoft καθώς τα επερχόμενα Windows 8 by default θα έχουν ενεργοποιημένη τη διαδικασία “ασφαλούς boot”, κάτι που προϋποθέτει την ύπαρξη του συστήματος UEFI στα σύγχρονα PCs.

Η διαδικασία “ασφαλούς boot”, θα διασφαλίζει πως ο κώδικας που εκκινείται “πριν το λειτουργικό σύστημα” δεν είναι “πειραγμένος” καθώς μέσω ενός ασφαλούς “κλειδιού”, το οποίο, θα έχει η Microsoft και θα εμπεριέχεται στο ίδιο το boot των Windows θα συγκρίνεται με τιμές που είναι αποθηκευμένες στο UEFI του PC, και αν είναι έγκυρο, το λειτουργικό σύστημα θα εκκινείται κανονικά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω το να κάνεις boot με UEFI σε Linux θα είναι αδύνατον και αντίθετα με το τι αναφέρει η Microsoft περί προσπάθειας της να μειώσει τα προβλήματα που εμφανίζονται λόγω των malware rootkit, διαφαίνεται ως επιθετική κίνηση περιορισμού των εγκαταστάσεων λειτουργικού Linux στα νέας τεχνολογίας PCs.

Το Linux, λοιπόν, βρίσκεται σε κάπως περίεργη θέση: ως “ανοιχτός κώδικας”, δεν μπορεί από τη φύση του να έχει ένα τέτοιο “κλειδί”, διότι θα έπρεπε και αυτό να είναι “ανοιχτό”, “εκτεθειμένο σε κοινή θέα”.

Εν ολίγοις η Microsοft μας θυμίζει το γνωστό "πονάει χέρι κόβει χέρι" και αντί να κάνει το λειτουργικό της ασφαλέστερο σε επίπεδο kernel βάζει χέρι σε χωράφια που δεν την αφορούν θέτοντας για ακόμη μια φορά θέμα δεοντολογίας.

Γιατί μπορεί μεν για τους απλούς χρήστες που χρησιμοποιούν Windows και τα θεωρούν ταυτόσημα με την έννοια του PC, το secure boot να είναι μια πολύ καλή πρόταση ασφαλείας, αλλά για όλους εμάς τους υπόλοιπους φαίνεται να μην υπάρχει γυρισμός, εκτός βέβαια και αν οι κατασκευαστές Pcs δεν πέσουν με τα μούτρα στο να υποστηρίξουν την microsoft, με UEFI support, δίνοντας μας έτσι..... δικαίωμα επιλογής .

[via]

Labels: , , , , , ,



Smart Phones: Αποφύγετε ανεπιθύμητες χρεώσεις



Πρακτικές οδηγίες για να μη δουν ξαφνικά «φουσκωμένους» τους λογαριασμούς τους δίνει στους χρήστες smart phones η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Οι κάτοχοι smart phones θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι δυνατόν να «μολυνθούν» από κακόβουλο λογισμικό (malware), ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους υπολογιστές, γεγονός που μπορεί να έχει ως συνέπεια τη συνεχή αποστολή μηνυμάτων και κατ΄ επέκταση οι αυξημένες χρεώσεις στο λογαριασμό, υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, παρακολούθηση της χρήσης του κινητού, καταγραφή κλήσεων και μηνυμάτων και άλλα.

Συγκεκριμένα οι πολίτες όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
- Τα smart phones είναι εκ των προτέρων ρυθμισμένα από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα μόλις τοποθετήσετε την κάρτα SIM να έχετε και πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

- Επίσης, είναι δυνατό η συσκευή να έχει ρυθμιστεί, ώστε να επιτρέπονται οι αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών και με δεδομένο ότι η χρέωση γίνεται ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων, αυξάνεται το κόστος παραμονής στο διαδίκτυο.
- (π.χ., πρόβλεψη καιρού, αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος κλπ).

- Ο χρήστης του smart phone έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τη συσκευή του, ώστε να εμποδίσει την αυτόματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τόσο για αναβαθμίσεις του λογισμικού της συσκευής όσο και γενικότερα κατά τη χρήση εφαρμογών που απαιτούν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕΤΤ συστήνει να:
- Ενημερώνεστε αναλυτικά για τα βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής που επιλέγετε.

- Διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης ώστε να κατανοείτε τις ρυθμίσεις που αφορούν τη χρήση του Διαδικτύου.

- Ενημερώνεστε για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αποτρέψετε την αυτόματη σύνδεση της συσκευής σας με το Διαδίκτυο.

- Ενημερωθείτε από την εταιρία κινητής για τους μηχανισμούς ενημέρωσης που διαθέτει, σχετικά με τη χρέωση χρήσης του Διαδικτύου, ώστε να αποφεύγετε τις υψηλές χρεώσεις.

Η ΕΕΤΤ συστήνει ακόμη στους χρήστες να μην παραλείπουν τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος της συσκευής τους, καθώς συχνά περιέχουν σημαντικές προσθήκες ασφαλείας για την αντιμετώπιση κακόβουλου λογισμικού.

Τέλος θα πρέπει να αποφεύγουν να επιλέγουν links των οποίων την προέλευση δεν είναι ελεγμένη και να είναι προσεκτικοί, κατά τη σύνδεση της συσκευής τους με ελεύθερα προσβάσιμα ασύρματα δίκτυα (Free Public WiFi hotspots).

[via]

Labels: , , , , ,



Cyta: Έρχονται Νέες Επενδύσεις


Με εξαγγελίες για νέες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και χωρίς να αποκλείει την επέκτασή της και στην κινητή τηλεφωνία ως MVNO, η Cyta Ελλάδος έδωσε το παρόν της, με δικό της περίπτερο, στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια γεύματος, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Μιχάλης Αχιλλέως, ανακοίνωσε ότι η Cyta Ελλάδος για το εγγύς μέλλον σχεδιάζει να προχωρήσει με νέες επενδύσεις, ύψους 30-40 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα προστεθούν στις υφιστάμενες, ύψους άνω των 130 εκατ. ευρώ.

Οι νέες επενδύσεις θα διατεθούν για περαιτέρω επέκταση του δικτύου και των υποδομών σε περιοχές όπου δεν υπάρχει παρουσία, για αγορά εξοπλισμού και για τη δημιουργία ενός Κέντρου Τηλεξυπηρέτησης Πελατών στη Θεσσαλονίκη, με 40 έως 60 νέες θέσεις απασχόλησης, το οποίο θα είναι έτοιμο εντός του Νοεμβρίου. Με τις νέες αυτές θέσεις, ο αριθμός των προσλήψεων για το 2011 ανεβαίνει στα 200 άτομα, από τα συνολικά 630 που απασχολεί σήμερα η εταιρεία.

Το δίκτυο της Cyta Ελλάδος, όπως ανέφερε ο κ. Αχιλλέως, καλύπτει πληθυσμιακά το 68% του συνόλου της χώρας ενώ οι πελάτες της έχουν ήδη ξεπεράσει τους 200.000. Αποκάλυψε πως οι νέες αιτήσεις πελατών για σύνδεση στο δίκτυο της Cyta, κυμαίνονται μεταξύ 11.000 - 14.000 μηνιαίως, εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ο αριθμός των πελατών της εταιρείας θα φθάσει τις 230 χιλιάδες.

[via]

Labels: , , , , ,



Virus Alert: BIOS rootkit



Πληροφορίες από την Άπω Ανατολή αναφέρουν ότι εντοπίστηκε ένα BIOS rootkit σε υπολογιστές της Κίνας. Είναι η πρώτη φορά που ταυτοποιείται κακόβουλος κώδικας ενσωματωμένος στο hardware ενός υπολογιστή και συγκεκριμένα στο motherboard.

Το 2007 μια ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε ότι είναι πράγματι δυνατό να υπάρξει malware ενσωματωμένο στο hardware. Η απειλή που εντοπίστηκε στην Κίνα είναι ουσιαστικά η πρώτη «εμπορική υλοποίηση» της ιδέας αυτής.

Το Mebromi, όπως ονομάζεται το νέο αυτό malware, περιλαμβάνει ένα rootkit που προσβάλει το Award BIOS, ένα MBR rootkit, ένα kernel mode rootkit, έναν PE file infector κι έναν Trojan downloader. Το Mebromi δεν ενεργοποιείται σε μηχανήματα με λειτουργικό 64-bit, ούτε μπορεί να ολοκληρώσει την αποστολή του αν ο χρήστης δεν έχει πλήρη δικαιώματα στον υπολογιστή.

Το μόνο παρήγορο αυτή τη στιγμή είναι ότι το Mebromi έχει εντοπιστεί μόνο στην κινεζική αγορά.

[via]

Labels: , , , , ,



ΟΤΕ TV: Ξεκινά τον Οκτώβρη



Το πολυαναμενόμενο δορυφορικό πακέτο του ΟΤΕ σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες είναι έτοιμο και αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου, με την ονομασία OTE TV.

Το βασικό πακέτο καθώς και μια σειρά υποπακέτων αυτού θα εκπέμπονται από το δορυφόρο Eurobird 9A σε σύστημα πρόσβασης Videoguard.

Η τιμή του πακέτου αναμένεται ιδιαίτερα δελεαστική, κάτι που σαφώς θα χαροποιήσει τους τηλεθεατές, ενώ από πλευράς εκπομπής είναι ενεργοποιημένοι 3 αναμεταδότες, οι οποίοι περιέχουν τα κανάλια:
Ο δέκτης του πακέτου θα είναι της εταιρείας Kaon και θα είναι Combo HD, δηλαδή θα λαμβάνει και τα επίγεια ψηφιακά!

[via]

Labels: , , , , ,



Facebook: O «αντίχριστος» και το Βατικανό



Όλα τα είχαμε μας προέκυψε και θέμα αντίχριστου στο διαδίκτυο...

Συγκεκριμένα αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση στο Facebook ότι αν πληκτρολογήσετε στο url του browser σας ανάποδα τη λέξη ''antichrist'' (δηλ. tsirhcitna βάζοντας στο τέλος .com), ανοίγει η επίσημη σελίδα του Βατικανού!

Σίγουρα πρόκειται για φάρσα στο Βατικανό, έχοντας όμως προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα.

Η πλάκα είναι ότι μέχρι αυτή την στιγμή και παρά την μεγάλη έκταση που έχει πάρει το θέμα η ανακατεύθυνση στο site του Βατικανού παίζει κανονικά.

[via]

Labels: , , , , ,



iPhone 5 event στις 5 Οκτωβρίου



Αποκλειστικό δημοσίευμα του PocketGamer αναφέρει ότι η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το iPhone 5 σε event που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου και θα κυκλοφορήσει μια βδομάδα αργότερα.

Στο event αυτό αναμένουμε να δούμε το επόμενο iPhone της Apple, είτε αυτό είναι το iPhone 4S είτε το iPhone 5 είτε και τα δύο. Η πληροφορία του PocketGamer συνάδει με προηγούμενα δημοσιεύματα ξένου τύπου που κάνουν λόγο για κυκλοφορία της συσκευής μέσα στον Οκτώβρη.

Το αν θα επιβεβαιωθεί ή όχι το Pocket Gamer μένει να το δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες…

[via]

Labels: , , , ,



Ford My Key : "Παιδί μην Τρέχεις"



H Ford αποφάσισε να ενσωματώσει στα νέα της μοντέλα ένα σύστημα που επιτρέπει στους κατόχους του αυτοκινήτου να επεμβαίνουν στην λειτουργία του και να προσαρμόζουν τις λειτουργίες του όπως το επιθυμούν οι ίδιοι όταν αποφασίζουν να το δώσουν να το οδηγήσουν τα παιδιά τους.

Το σύστημα MyKey θα εμποδίζει τον οδηγό να αυξήσει την ταχύτητα περισσότερο από εκείνη που έχει προγραμματίσει ο ιδιοκτήτης του, θα διατηρεί χαμηλά την ένταση του car media player, θα υποχρεώνει τους επιβάτες να φορούν ζώνες ασφαλείας κ.α

Το σύστημα θα επιτρέπει στους γονείς να προγραμματίσουν το αυτοκίνητο έτσι ώστε το παιδί τους να μην μπορεί να τρέξει περισσότερο από 130 χλμ/ώρα. Όταν μάλιστα ο νεαρός οδηγός θα αρχίσει να αυξάνει την ταχύτητα και να πλησιάζει το επιτρεπόμενο όριο θα ακούγεται ένα ηχητικό μήνυμα που θα τον καλεί να την μειώσει.

Το σύστημα θα «υποχρεώνει» με διαφόρους τρόπους (π.χ. συνεχή ηχητική ειδοποίηση, μπλοκάρισμα λειτουργίας διαφόρων συστημάτων κ.α) οδηγό και επιβάτες να φορέσουν ζώνη ασφαλείας.

Επίσης η ένταση του ραδιοφώνου/cd θα είναι μειωμένη κατά περίπου 50% αφού η δυνατή μουσική θεωρείται παράγοντας απόσπασης της προσοχής του οδηγού. Επίσης σε περίπτωση κάποιας σύγκρουσης το αυτοκίνητο θα ειδοποιεί αυτόματα (με γραπτό μήνυμα SMS) τις αρμόδιες υπηρεσίες για να σπεύσουν σε βοήθεια.

Εκτός από τα διάφορα συστήματα ασφαλείας το MyKey διαθέτει και άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, θα ενημερώνει τον οδηγό μερικές δεκάδες χλμ πριν αδειάσει το ρεζερβουάρ ώστε να μην κινδυνεύσει να μείνει χωρίς βενζίνη.

[via]

Labels: , , , ,



O Metro Internet Explorer αποκλείει το flash



Συνεχίζοντας τα χτυπήματα εναντίον του flash, μετά την απόρριψη του από το iOS της Apple, η Microsoft κάνει banned το flash-plugin(μαζί με όλα τα plugins) στην επερχόμενη "Metro" έκδοση του Internet Explorer 10.

Το νέο Metro Interface που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα εμφάνιση των Windows 8, αποκλείει τελείως όλα τα plugins, ενώ θα υπάρχει παράλληλα διαθέσιμη και η legacy version με plugins του IE10.

Όπως δήλωσε ο IE team leader Dean Hachamovitch, "Τρέχοντας την Metro, plugin free έκδοση του IE, αυξάνεται η αυτονομία, παράλληλα με την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την ιδιωτικότητα των χρηστών, τα plugins ήταν σημαντικά στην ιστορία του Web, αλλά η έλευση του HTML5 έφερε τα πράγματα πολύ μπροστά αποτέλεσμα αυτού είναι το να παρέχεις συμβατότητα σε απαρχαιωμένες plugin τεχνολογίες μειώνεται αντί να βελτιώνεται η εμπειρία της διαδικτυακής πλοήγησης".

Από την πλευρά της η Adobe δεν απάντησε ακόμα στην δήλωση του Hachamovitch, ενώ έχει επιδοθεί σε αγώνα προώθησης του Flash με ανάπτυξη νέων εκδόσεων και βελτίωσης των προγραμματιστικών εργαλείων του

[via]

Labels: , , , , , ,



Linux Foundation Hacked



Μετά το Kernel.org, επίθεση δέχτηκε και το Linux Foundation όπου και ανακάλυψε παραβιάσεις ασφαλείας στους servers που φιλοξενούν τις ιστοσελίδες Linux.com και LinuxFoundation.org.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι επιθέσεις σχετίζονται με την επίθεση του Kernel.org, μάλιστα για προληπτικούς λόγους , το Linux Foundation απενεργοποίησε τους servers προκειμένου να γίνει η σχετική διερεύνηση.

Οι χρήστες των σελίδων που δέχτηκαν επίθεση θα πρέπει να θεωρήσουν δεδομένο ότι τα passwords και τα ssh κλειδιά τους παραβιάστηκαν και θα πρέπει να τα αλλάξουν άμεσα.

Μετά τα τελευταία στραπάτσα η ασφάλεια που ευαγγελίζονται όλα αυτά τα χρόνια οι επαΐοντες του Linux πάει περίπατο και σίγουρα το όλο θέμα θα πρέπει να επανεξετασθεί...

[via]

Labels: , , , , ,



Linux Foundation Hacked



Μετά το Kernel.org, επίθεση δέχτηκε και το Linux Foundation όπου και ανακάλυψε παραβιάσεις ασφαλείας στους servers που φιλοξενούν τις ιστοσελίδες Linux.com και LinuxFoundation.org.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι επιθέσεις σχετίζονται με την επίθεση του Kernel.org, μάλιστα για προληπτικούς λόγους , το Linux Foundation απενεργοποίησε τους servers προκειμένου να γίνει η σχετική διερεύνηση.

Οι χρήστες των σελίδων που δέχτηκαν επίθεση θα πρέπει να θεωρήσουν δεδομένο ότι τα passwords και τα ssh κλειδιά τους παραβιάστηκαν και θα πρέπει να τα αλλάξουν άμεσα.

Μετά τα τελευταία στραπάτσα η ασφάλεια που ευαγγελίζονται όλα αυτά τα χρόνια οι επαΐοντες του Linux πάει περίπατο και σίγουρα το όλο θέμα θα πρέπει να επανεξετασθεί...

[via]

Labels:



Download: Windows 8 Developer Preview



Ξεκίνησε πριν λίγες ώρες από τη Microsoft η διάθεση της developer έκδοσης των νέων Windows 8.

Συγκεκριμένα διαθέσιμες από την ιστοσελίδα dev.windows.com είναι οι εκδόσεις x86 και x64 σε iso μορφή, ενώ παράλληλα δίνονται ελεύθερα για κατέβασμα τα developer tools.

Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μηχάνημα τρέχει ήδη τα Windows 7 και όχι μόνο και προς το παρόν είναι ελεύθερη σε όλους και δεν υπάρχει ακόμα κάποιου είδους ενεργοποίησης της εγκατάστασης κατά την ολοκλήρωση της.

Τα ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει ο υπολογιστής σας είναι:
Για όσους θέλετε να τα δοκιμάσετε δεν έχετε παρά να τα κατεβάσετε από τα παρακάτω links...

Download: Windows 8 Developer Preview (32bit)
Download: Windows Developer Preview (64bit)

[via]

Labels: , , , ,



Forthnet ADSL: Μόνο με 17,90€!


Η Forthnet με μόλις 17,90€/μήνα δίνει τη δυνατότητα, μέσω της υπηρεσίας Forthnet ADSL, να έχουμε απεριόριστο internet, έως 24Mbps.

Επιπλέον, προπληρώνοντας το συνολικό ποσό της συνδρομής, για ένα χρόνο, είτε με μετρητά, είτε μέσω πιστωτικής κάρτας σε οκτώ άτοκες δόσεις, κάθε broadband συνδρομητής της αποκτά αυτόματα το δικαίωμα δωρεάν πρόσβασης σε αποκλειστικό αθλητικό περιεχόμενο, μέσω Live Streaming, στο www.novasports.gr.

Αναλυτικότερα, κάθε συνδρομητής Forthnet ADSL απολαμβάνει γρήγορο internet, έως 24Mbps, στη μοναδική τιμή των 17,90€/μήνα και επιπλέον έχει:
Η υπηρεσία, διατίθεται μέχρι 31 Οκτωβρίου, αποκλειστικά στα 137 Καταστήματα Forthnet.

Labels: , , , , , ,



Windows 8 με Ταχύτερη Εκκίνηση



Η Microsoft, προετοιμάζοντας το κλίμα για την επίσημη ανακοίνωση των Windows 8 και δίνοντας συνεχώς νέες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος, παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα στο Building Windows 8 blog τον χρόνο εκκίνησης των Windows 8.

Στην επίδειξη χρησιμοποιήθηκε ένας υπολογιστής EliteBook 8640p με επεξεργαστή Intel Core i7-2620M και 160GB solid-state drive.

Όπως φαίνεται η Microsoft έχει επιταχύνει τον χρόνο έναρξης του λειτουργικού, υιοθετώντας μία υβριδική διαδικασία που συνδυάζει την παλιά και γνωστή εκκίνηση (cold boot) με το hibernation mode.

Παρά το ότι οι χρήστες Windows 7 έχουν τρεις επιλογές κλεισίματος ενός υπολογιστή (shutdown, hibernate, sleep) προτιμούν τον πλήρη τερματισμό.

Για την ιστορία ο συνολικός χρόνος εκκίνησης ήταν κάτω από 10 δευτερόλεπτα αλλά ότι και να κάνουν εκεί στην microsoft ... Linux δεν θα γίνουν ποτέ!!!!

[via]

Labels: , , , , ,



NASA: Θα "βρέξει" 6 τόνους Δορυφόρο



Ζυγίζει 6 τόνους, είναι εκτός ελέγχου και πρόκειται να επιστρέψει στην Γη σε λιγότερο από ένα μήνα.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανικός Ερευνητικός Δορυφόρος Ανώτερης Ατμόσφαιρας που έμεινε από καύσιμα το 2005 ενδέχεται να πέσει σε οποιαδήποτε από τις 6 ηπείρους.

Αν και παρακολουθείται από το Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων στη Στρατιωτική Αεροπορίας στη Καλιφόρνια, η NASA παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει ούτε το πού, αλλά ούτε το πότε θα πέσει, ωστόσο υπολογίζει ότι θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα στα τέλη του μηνός με αρχές Οκτωβρίου.

Η NASA έχει ήδη βγάλει σχετικές ανακοινώσεις ότι υπάρχουν πιθανότητες 1 στις 3.200 ότι κάποιος από τους εκτός λειτουργίας δορυφόρους να χτυπήσει κάποιον καθώς αυτός θα «βυθίζεται» πίσω στην Γη.

Η διαστημική υπηρεσία δήλωσε πως η περιοχή συντριβής θα είναι οπουδήποτε μεταξύ των 57 μοιρών βόρειο γεωγραφικό πλάτος και 57 μοίρες νότιου γεωγραφικού πλάτους, ενώ τα απομεινάρια θα μπορούσαν να διασκορπιστούν σε μία ακτίνα 800 χιλιομέτρων.

Πιο κατανοητά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πιθανό να προσγειωθεί από τη Σκωτία μέχρι κάπου στη Χιλή. Εκπρόσωπος τύπου της NASA επεσήμανε όμως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ποτέ κάποιο ατύχημα που να ‘χει προκληθεί από πτώση διαστημικών σταθμών.

Το μεγαλύτερο τμήμα του δορυφόρου αυτού θα εξαϋλωθεί κατά την διάρκεια επανεισόδου στην ατμόσφαιρα, όμως περίπου μισός τόνος μετάλλου θα εξακολουθήσει την καθοδική του πορεία προς την επιφάνεια.

[via]

Labels: , , , ,



Microsoft: Προσωρινό Online Blackout



Το Hotmail, το Office 365 και άλλες online υπηρεσίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Microsoft παρέμειναν εκτός λειτουργίας για τρεις και πλέον ώρες την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου με το εντυπωσιακό της υπόθεσης να είναι ότι κατά τη διάρκεια του blackout, κανένα σημείο του πλανήτη δεν είχε πρόσβαση.

Η Microsoft ερεύνησε άμεσα το περιστατικό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για δυσλειτουργία στο DNS (Domain Name System), το οποίο είναι υπεύθυνο για τη "μετάφραση" των αλφαριθμητικών διεθύνσεων (microsoft.com) σε IP (207.46.170.123) .

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το blackout ήταν αποτέλεσμα επίθεσης ή αν επρόκειτο για κάποιο σφάλμα. Να σημειώσουμε εδώ, πάντως, ότι πριν από λίγες μέρες μια ομάδα Τούρκων hackers προκάλεσε αναστάτωση σε γνωστά sites, επιτιθέμενη στο DNS.

Όπως και να έχει η εταιρεία προέβη στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε οι υπηρεσίες να επανέλθουν λίγες ώρες μετά.

[via]

Labels: , , , , ,



McAfee: Προειδοποιεί για Car Hacking



Μία νέα έκθεση της εταιρείας λογισμικού ασφάλειας McAfee προειδοποιεί για πιθανή στοχοποίηση των αυτοκινήτων από τους hackers. Στο έγγραφο της η εταιρεία περιγράφει ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι αν τα ολοένα και περισσότερα δικτυωμένα αυτοκίνητα δεχθούν επιθέσεις από hackers.

Στο κεφάλαιο της έκθεσης με τίτλο Car Hacks Exposed, η McAfee υπογραμμίζει την σημασία των αποτελεσμάτων των ερευνών που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, του Σαν Ντιέγο και της Ουάσινγκτον. Σε μία εξ αυτών των ερευνών υποστηρίζεται πως το σύστημα ασφάλειας του αυτοκινήτου (immobilizer) μπορεί να παραβιαστεί με την χρήση του λογισμικού CarShark, αν ο hacker αποκτήσει φυσική πρόσβαση στο όχημα.

Στην ίδια έρευνα εξετάστηκε το σενάριο ηλεκτρονικής επίθεσης στο όχημα μέσω Bluetooth. Με την μέθοδο που ακολουθήθηκε ο επιτιθέμενος θα μπορούσε να αποκτήσει τον έλεγχο οποιασδήποτε συσκευής η οποία είναι συνδεδεμένη στο αυτοκίνητο, όπως ένα smartphone ή ένα tablet.

Μία άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα και το Πανεπιστήμιο Rutgers κατέληξε πως είναι πιθανή η παραβίαση RFID tags τα οποία κάποια οχήματα χρησιμοποιούν στους αισθητήρες πίεσης των ελαστικών. Αυτού του είδους η επίθεση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει ένα όχημα, αν και δεν έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα παρόμοιες προσπάθειες.

Το πιο ανησυχητικό σενάριο μοιάζει να είναι εκείνο που συνδυάζει την ασύρματη επίθεση και την επίθεση μέσω CarShark. Σε αυτήν την περίπτωση ο επιτιθέμενος θα μπορούσε να ελέγξει το ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας του αυτοκινήτου (immobilzer) και να το απενεργοποιήσει από απόσταση.

Όπως και να έχει στην σημερινή ηλεκτρονική εποχή που διανύουμε, όλα τα παραπάνω είναι αναμενόμενα και σίγουρα οι εταιρίες κατασκευής θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν αυτές τις "απειλές" εάν θέλουν να προσελκύσουν νέους πελάτες.

[via]

Labels: , , , , , , ,



Intel: Ανακοίνωσε 13 νέους επεξεργαστές



Η Intel ανακοίνωσε πρόσφατα δεκατρείς νέους επεξεργαστές Core 2ης γενιάς, Pentium και Celeron που βασίζονται στην αρχιτεκτονική των Sandy Bridge με κόστη που ξεκινούν από τα $47 και φτάνουν τα... $1096.

Στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να δείτε τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν και τα οποία περιλαμβάνουν τον νέο κορυφαίο mobile επεξεργαστή Intel Core i7-2960XM (τετραπύρηνος με Hyper Threading, 8MB L3 cache, 2.7GHz συχνότητα λειτουργίας και 55W TDP) αλλά και τον Intel Core i5-2320 στην αγορά desktop που ενσωματώνει τέσσερις πυρήνες (χωρίς HT), 6MB L3 cache και διαθέτει συχνότητα λειτουργίας 3.0GHz ενώ το TDP έχει μετρηθεί στα 95W.

[via]

Labels: , , , ,



Cyberwar μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας



Ένας άτυπος ηλεκτρονικός πόλεμος μεταξύ Τούρκων και Ισραηλινών Hackers είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες με τους πρώτους να κερδίζουν τις εντυπώσεις προς στιγμήν.

Συγκεκριμένα πέραν των επιθέσεων από τους "TurkGuvenligi" σε 350 Ισραηλινά websites, ένας μεγάλος αριθμός γνωστών και μεγάλων ιστοσελίδων δέχθηκε επίθεση στο DNS τους από Τούρκους hackers οι οποίοι αναδρομολόγησαν στην κίνηση των sites αυτών σε δική τους σελίδα.

Ανάμεσα στα sites που δέχθηκαν επίθεση ήταν αυτά των Τhe Daily Telegraph, UPS, Vodafone, National Geographic, The Register, Acer κ.α.

H επίθεση έλαβε χώρα την Κυριακή το βράδυ και η IP διεύθυνση του τουρκικού site είναι 68.68.20.166 και η σελίδα αυτήν φιλοξενείται στην αμερικανική εταιρεία Blue Mile η οποία μισή ώρα μετά την ενημέρωσης της από την εφημερίδα Guardian για το γεγονός, την κατέβασε.

Labels: , , , , ,



First Look: Cosmote CEL-Fi RS2



Τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή μου αντιμετώπιζα προβλήματα λήψης στο δίκτυο της Cosmote με ότι αυτό συνεπάγεται για την επικοινωνία μου με τον έξω κόσμο.

Πέρασαν τρεις μήνες μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μου καθώς χρειάστηκε αρκετός χρόνος και συνεχή επικοινωνία έτσι ώστε να αποδείξω τα αυτονόητα, ότι δηλαδή είναι αδιανόητο την σημερινή ημέρα η μεγαλύτερη εταιρία του χώρου να διαφημίζεται για το σήμα καμπάνα και εγώ να μην μπορώ να δεχτώ τηλεφώνημα στο σπίτι μου.

Ευτυχώς για μένα κατόπιν αρκετών πιέσεων έκανα αίτηση για παροχή εξοπλισμού ενίσχυσης του σήματος μου όπου και βρέθηκε επιτέλους λύση στο πρόβλημα μου δίνοντάς μου επιτέλους full σήμα 3G.

Η συσκευή που μου χορηγήθηκε ΔΩΡΕΑΝ και εγκαταστάθηκε από τεχνικό της Cosmote είναι ο ενισχυτής σήματος CEL-Fi RS2 της Nextivity , αποτελείται από δύο μονάδες, μία εξωτερική και μια εντός του σπιτιού όπου με ένα πρόχειρο google search κοστίζει από 550€ έως 798£ !

Αν μη τι άλλο λοιπόν αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους της Cosmote για τον επαγγελματισμό τους όπου παρά το χαμηλό οικογενειακό συμβόλαιο και τα μόλις 80€ τον μήνα που ξοδεύω σε αυτούς, έδωσαν λύση σε ένα θέμα το οποίο μπορούσαν κάλλιστα να αποφύγουν με δικαιολογίες όπως τόσοι άλλοι του χώρου .

Labels: , , , , ,



First Look: Ubuntu 11.10 beta





Δεν είναι μακριά η ημέρα κυκλοφορίας (13ης Οκτωβρίου 2011) του Ubuntu 11.10 και η Beta έκδοση του είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη.



Η νέα έκδοσης της δημοφιλούς διανομής Linux μας δείχνει από την πρώτη στιγμή το πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της σταθερής έκδοσης , το οποίο με την πρώτη ματιά αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει και σίγουρα τα νέα χαρακτηριστικά του δεν θα περάσουν απαρατήρητα στους λάτρεις του.



Κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά του είναι τα παρακάτω:

Όσοι ενδιαφέρεστε να τα δείτε αναλυτικά δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το παρακάτω link και να διαβάσετε την καταπληκτική παρουσίαση τους από τα παιδιά που τρέχουν το OSArena.



Labels: , , , , , ,



Facebook μετά Μουσικής





Σύμφωνα με πληροφορίες του pcmagazine, το Facebook ετοιμάζεται να λανσάρει μια μουσική υπηρεσία μέσα στον Οκτώβριο καθώς θα διατεθεί στο κοινό μια εφαρμογή, μέσω της οποίας οι χρήστες θα ακούν μουσική κατά την παραμονή τους στη σελίδα του Facebook.



Όπως όλα δείχνουν, το Facebook επέλεξε να συνεργαστεί με ένα μεγάλο όνομα στο χώρο του music streaming όπου χάριν οικονομίας δεν δημιουργεί μια υπηρεσία από το μηδέν, αλλά δανείζεται τεχνογνωσία και περιεχόμενο από μια δοκισμένη λύση.



Οι φήμες κάνουν λόγο για συνεργασία με τις υπηρεσίες Pandora και/ή Spotify που δυστυχώς όμως δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα μας, για την ώρα.

Labels: , , , ,



Microsoft: Ribbon στα Widows 8





Η Microsoft εισάκουσε τις απαιτήσεις του κοινού και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για το νέο της λειτουργικό, το δημοφιλές και εύχρηστο ribbon του Office, στον Windows Explorer.



Εκμεταλλευόμενη τις πληροφορίες που συνέλλεξε από τα αποτελέσματα ερευνών, η εταιρεία επιχείρησε να κατανοήσει πώς και γιατί οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα Windows, ώστε να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης του OS.



Σύμφωνα με μία από τις έρευνές της, από τις συνολικά 200 διαθέσιμες εντολές στον Windows Explorer, ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών κάνει χρήση των ίδιων ελάχιστων εντολών από τις κορυφαίες 10.



Έχοντας αυτό κατά νου, η Microsoft επανασχεδίασε τον Windows Explorer με νέο interface, διασφαλίζοντας πως το top 10 των εντολών είναι εύκολα προσβάσιμες από την ίδια οθόνη, ώστε να μην χρειάζεται οι χρήστες χάνουν χρόνο αναζητώντας τα.



Σε κάθε περίπτωση, είτε είστε φαν του ribbon είτε όχι, τσεκάρετε το παραπάνω βίντεο με τις αναβαθμίσεις...



[via]

Labels: , , , ,



Linux: Trojan στους servers του kernel.org



Πολλαπλοί servers οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την συντήρηση και την διανομή του λειτουργικού συστήματος Linux μολύνθηκαν από κακόβουλο λογισμικό το οποίο κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο root των συστημάτων, να τροποποιήσει το λογισμικό τους και να καταγράψει τους κωδικούς πρόσβασης των ατόμων που τα χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Linux Kernel Organization.



Η διείσδυση αυτή σημειώθηκε όχι αργότερα από τις 12 Αυγούστου και δεν είχε γίνει αντιληπτή έως και 17 μέρες αργότερα, σύμφωνα με τον John "'Warthog9" Hawley, διαχειριστή του kernel.org.



Στο email που έστειλε ο Hawley προς τους προγραμματιστές και τους ενημέρωνε για το θέμα, αναφέρει πως το trojan εντοπίστηκε πρώτα στον προσωπικό υπολογιστή του προγραμματιστή H Peter Anvin και μετά στους servers του kernel.org με τα ονόματα Hera και Odin1.



Μετά την είσοδο στο σύστημα, τροποποιήθηκε καταλλήλως ένας secure shell client που χρησιμοποιούνταν για απομακρυσμένη πρόσβαση και έτσι υποκλάπησαν οι κωδικοί πρόσβασης των διαχειριστών.



"Οι εισβολείς απέκτησαν root πρόσβαση στον server Hera. Παραμένει άγνωστο πως τα κατάφεραν και το θέμα ερευνάται", επιβεβαιώνει το kernel.org.



Οι προγραμματιστές/συντηρητές του kernel δήλωσαν πως πιστεύουν πως τα αποθετήρια (repositories) του πηγαίου κώδικα του Linux δεν έχουν υποστεί κάποια παραβίαση, αν και διαβεβαιώνουν πως ο έλεγχος ασφάλειας τους είναι σε εξέλιξη. Βασίζουν την πεποίθηση τους για την ακεραιότητα του κώδικα στο κρυπτογραφημένο σύστημα SHA-1 το οποίο προστατεύει τα περίπου 40.000 αρχεία.



Δύο ερευνητές ασφάλειας οι οποίοι ενημερώθηκαν για την παραβίαση δήλωσαν πως τα συστήματα προσβλήθηκαν από το rootkit Phalanx.



Στο kernel.org οι διαχειριστές έθεσαν εκτός σύνδεσης του servers που δέχθηκαν την επίθεση και επαναγκατέστησαν το λειτουργικό σύστημα σε όλους τους υπολογιστές του οργανισμού ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ενημέρωση και των 448 χρηστών του kernel.org προκειμένου να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης τους, και των κλειδιών SSH συμπεριλαμβανομένων.



Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.



[via]

Labels: , , , , , ,



Linux: Trojan στους servers του kernel.org



Πολλαπλοί servers οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την συντήρηση και την διανομή του λειτουργικού συστήματος Linux μολύνθηκαν από κακόβουλο λογισμικό το οποίο κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο root των συστημάτων, να τροποποιήσει το λογισμικό τους και να καταγράψει τους κωδικούς πρόσβασης των ατόμων που τα χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Linux Kernel Organization.



Η διείσδυση αυτή σημειώθηκε όχι αργότερα από τις 12 Αυγούστου και δεν είχε γίνει αντιληπτή έως και 17 μέρες αργότερα, σύμφωνα με τον John "'Warthog9" Hawley, διαχειριστή του kernel.org.



Στο email που έστειλε ο Hawley προς τους προγραμματιστές και τους ενημέρωνε για το θέμα, αναφέρει πως το trojan εντοπίστηκε πρώτα στον προσωπικό υπολογιστή του προγραμματιστή H Peter Anvin και μετά στους servers του kernel.org με τα ονόματα Hera και Odin1.



Μετά την είσοδο στο σύστημα, τροποποιήθηκε καταλλήλως ένας secure shell client που χρησιμοποιούνταν για απομακρυσμένη πρόσβαση και έτσι υποκλάπησαν οι κωδικοί πρόσβασης των διαχειριστών.



"Οι εισβολείς απέκτησαν root πρόσβαση στον server Hera. Παραμένει άγνωστο πως τα κατάφεραν και το θέμα ερευνάται", επιβεβαιώνει το kernel.org.



Οι προγραμματιστές/συντηρητές του kernel δήλωσαν πως πιστεύουν πως τα αποθετήρια (repositories) του πηγαίου κώδικα του Linux δεν έχουν υποστεί κάποια παραβίαση, αν και διαβεβαιώνουν πως ο έλεγχος ασφάλειας τους είναι σε εξέλιξη. Βασίζουν την πεποίθηση τους για την ακεραιότητα του κώδικα στο κρυπτογραφημένο σύστημα SHA-1 το οποίο προστατεύει τα περίπου 40.000 αρχεία.



Δύο ερευνητές ασφάλειας οι οποίοι ενημερώθηκαν για την παραβίαση δήλωσαν πως τα συστήματα προσβλήθηκαν από το rootkit Phalanx.



Στο kernel.org οι διαχειριστές έθεσαν εκτός σύνδεσης του servers που δέχθηκαν την επίθεση και επαναγκατέστησαν το λειτουργικό σύστημα σε όλους τους υπολογιστές του οργανισμού ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ενημέρωση και των 448 χρηστών του kernel.org προκειμένου να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης τους, και των κλειδιών SSH συμπεριλαμβανομένων.



Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.



[via]

Labels:



Deutsche Telekom: Διάθεση iPad 2 στην Ελλάδα



H μητρική εταιρεία του ΟΤΕ και της Cosmote Deutsche Telekom ανακοίνωσε εχθές πως θα λανσάρει το iPad 2 Wi-Fi + 3G στις αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελλάδας, της Ολλανδίας και της Πολωνίας.



O Edward Kozel, επικεφαλής Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που η εταιρία του προσφέρει κατευθείαν στους πελάτες της στην Γερμανία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Πολωνία το iPad 2, καθώς το iPad 2 είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης της αγοράς των tablets και παίζει σημαντικό ρόλο στο όραμα της Deutsche Telekom Connected Life.



Οι τιμές καθώς και η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας της στη χώρα μας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα αλλά όπως όλα δείχνουν το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων.



[via]

Labels: , , , , ,



Παρουσιάζεται 3D... χωρίς γυαλιά



Ο τηλεοπτικός οργανισμός δορυφορικής μετάδοσης SES Astra είναι έτοιμος να κάνει παρουσίαση του συστήματος χωρίς γυαλιά (glass-free) iPONT 3D-TV στην IBC στο Άμστερνταμ.



Η παρουσίαση έχει ως στόχο να αποδείξει ότι οι τεχνολογίες χωρίς γυαλιά 3DTV έχουν φθάσει σε επίπεδο ωριμότητας και αποδεκτής ποιότητας από την καταναλωτική αγορά.



Ο Tamas Vahl, Διευθυντής της iPONT International δήλωσε: «οι μεγάλες επιχειρήσεις τηλεόρασης γνωρίζουν ότι για να γίνει το 3D πραγματικά δημοφιλές θα πρέπει το glass-free 3DTV να συμβεί νωρίτερα παρά αργότερα.»



Η iPONT έχει ήδη δοκιμάσει το σύστημα της σε real-time μετατροπή του 3D προγραμματισμού της BSkyB (στις 28 Μαΐου με τη χρήση μετάδοσης του τελικού του Champions League από το Sky, χρησιμοποιώντας και μία 65 " autostereoscopic τηλεόραση).



[via]

Labels: , , , ,