Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Facebook: Διαβάζει τα μηνύματα των χρηστών



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sunday Times» του Λονδίνου, οι άνθρωποι του Facebook “παραδέχτηκαν” πως “διαβάζουν μηνύματα συνδρομητών” καθώς προετοιμάζουν τη νέα υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων.

Ωστόσο το Facebook επίσημα αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς, αφού μέσω εκπροσώπου του δήλωσε πως δεν γίνεται «καμία ανάγνωση μηνυμάτων χρηστών» και πως το άρθρο της »Sunday Times» είναι απολύτως ανακριβές.

Εντούτοις, παραδέχτηκε πως η Android εφαρμογή για το Facebook απαιτεί την χρήση των SMS αλλά μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς.

[via]

Labels: , , , ,



Rapidshare:Μείωση ταχυτήτων σε free users


Ο θόρυβος από τις συλλήψεις και το κλείσιμο του Megaupload δε λέει να κοπάσει και ήδη αρκετές αντίστοιχες υπηρεσίες έχουν αφαιρέσει τα links που μπορεί να τους βάλουν σε μπελάδες.

Έτσι το τελευταίο “χτύπημα” έρχεται επίσημα από τη δημοφιλή ιστοσελίδα Rapidshare, οι ιθύνοντες της οποίας αποφάσισαν να μειώσουν τις ταχύτητες download σε μόλις 30KB/s για τους free users έτσι ώστε να αποτρέψουν το κατέβασμα πειρατικών αρχείων, καθώς ο αριθμός τους αυξήθει σημαντικά μετά το κλείσιμο του Megaupload.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ιστοσελίδα TorrentFreak:

“Στις 19 Ιανουαρίου έκλεισε το Megaupload από το FBI. Λίγες ημέρες μετά, αρκετές υπηρεσίες file hosting είτε σταμάτησαν τη λειτουργία τους είτε άλλαξαν τις υπηρεσίες τους.

Το Rapidshare είδε μια πολύ σημαντική άνοδο στην επισκεψιμότητα από free users και δυστυχώς αρκετοί από αυτούς επέλεξαν το Rapidshare για να ανεβάζουν πειρατικά αρχεία. Για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να πάρουμε δραστικά μέτρα, μειώνοντας την ταχύτητα download για τους free users.

Είμαστε σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο το Rapidshare θα γίνει πολύ λιγότερο δημοφιλές στους πειρατές. Βέβαια, γνωρίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα επηρεάσει και τους χρήστες που διαθέτουν premium λογαριασμούς, ιδιαίτερα αυτούς που ανεβάζουν αρχεία μέσω των ιστοσελίδων ή των blogs τους και περιμένουν από free users να τα κατεβάσουν.

Επομένως, αποφασίσαμε να προσφέρουμε μεγάλες ταχύτητες στους free users, μόνο όταν ο uploader δηλώνει τον ακριβή τύπο του αρχείου και το μέρος όπου βρίσκεται το link. Ακόμη, θα πρέπει να δηλώνουν την διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και να δίνουν τη συγκατάθεση τους στο Rapidshare προκειμένου να βεβαιώνεται η νομιμότητα των αρχείων και των ιστοσελίδων”
Όπως καταλαβαίνετε, ο κόσμος του Internet αλλάζει επικίνδυνα και το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα!

[via]

Labels: , , , ,



Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η συνθήκη ACTA



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παραπέμψει το κείμενο της συνθήκης ACTA στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί να αποφανθεί αν οι ρυθμίσεις είναι σύννομες ή αν παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που ισχύουν στην ΕΕ.

Η συνθήκη ACTA θεωρείται από πολλούς ως η ευρωπαϊκή έκδοση του νομοσχεδίου SOPA που έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Η ACTA έχει ως στόχο την καταπολέμηση της παράνομης εμπορικής δραστηριότητας, κάτι που περιλαμβάνει και το επίμαχο θέμα της διαδικτυακής πειρατείας.

Η συνθήκη έχει ήδη υπογραφεί από 22 κράτη-μέλη, ωστόσο οι αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα έντονες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνει τώρα το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να βγάλει την ευθύνη από πάνω της.

Ο Επίτροπος για θέματα Εμπορίου Karel De Gucht είπε ότι η παραπομπή του θέματος στο ανεξάρτητο δικαστήριο είναι η καλύτερη λύση, καθώς η απόφασή του "θα διαλύσει το νέφος της αβεβαιότητας".

Βέβαια, με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα λόμπι να πιέζουν για την υιοθέτηση της ACTA, ουδείς μπορείς να είναι 100% βέβαιος για την αμεροληψία των δικαστών...

[via]

Labels: , , , , , , ,



Adobe: Εγκαταλείπει το Flash για Linux



Η Adobe όπως φαίνεται στην σχετική ανακοίνωση , εγκαταλείπει την υποστήριξη Flash για Linux.Μετα τον Flash Player 11.2, το plugin θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω του “Pepper” API του Google Chrome και δεν θα παρέχεται απευθείας κατέβασμα απο την Adobe.

Η τελευταία , θα παρέχει μόνο ενημερώσεις ασφαλείας για την "non-Pepper" έκδοση του Flash Player 11.2 για Linux, για 5 χρόνια.

Με πιο απλά λόγια, στη πράξη αυτό σημαίνει πως οι επόμενες εκδόσεις του Flash (μετά την 11.2 δηλαδή), θα είναι διαθέσιμες μόνο για τον Chrome browser της Google.

Από την άλλη πλευρά η Mozilla, για τον Firefox, απορρίπτει αυτή τη λύση του "Pepper" και όπως φαίνεται θα στραφεί σε άλλες λύσεις, όπως το Gnash ή το Lightspark με το δεύτερο να δείχνει πιο πιθανό.

Για άλλες πλατφόρμες (Windows και Mac OS X) η Adobe δηλώνει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους web browsers που χρησιμοποιούν την "non-Pepper" έκδοση του Flash.

[via]

Labels: , , , , ,



Microsoft: Aλλάζει το Windows logo




Tην επιβεβαίωση της ριζικής αλλαγής του λογότυπου των Windows στην επερχόμενη έκδοση 8, έδωσε η Microsoft, λέγοντας πως το νέο logo θα ανακλά καλύτερα τις αρχές του Metro style design και θα σηματοδοτεί την νέα εικόνα των Windows.

Διαχρονικά το λογότυπο των Windows εξελίχθηκε παράλληλα με τις νέες εκδόσεις τους και το ισχυρότερο hardware στο οποίο έτρεχαν, από ένα απλό παράθυρο στην έκδοση 1 σε μια κινούμενη σημαία στις τελευταίες εκδόσεις, η αρχική σκέψη όμως ήταν να είναι ένα παράθυρο(windows), και το νέο logo σηματοδοτεί αυτήν την επιστροφή στην αρχκή ιδέα.



Στην εικόνα βλέπουμε την εξέλιξη του Windows logo σε σειρά από την έκδοση 1, στα Windows 3, Windows XP, Windows Vista, Windows 8.

Προσωπικά το θεωρώ τόσο βαρετό που είναι ζήτημα χρόνου να κάνει φανατικούς εχθρούς, και μην ακούσω τίποτα περί απλότητας και καθαρών γραμμών γιατί όπως είναι τώρα πιο πολύ θυμίζει δεκάλεπτη σχεδιαστική ξεπέτα παρά προϊόν εμπεριστατωμένης έρευνας και μελέτης.

[via]

Labels: , , , ,



Εντυπωσιάζουν οι Νέες Samsung Smart TV



Στο 2012 European Forum, η Samsung Electronics ενδυνάμωσε την ηγετική της θέση στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεοράσεων, παρουσιάζοντας τρία νέα προϊόντα με τις τεχνολογίες Super OLED, LED και Plasma.

Η βραβευμένη με το Best of Innovations Award Honoree στη CES 2012, Super OLED TV 55 ιντσών της Samsung, εντυπωσίασε το κοινό, καθώς ανακηρύχθηκε «τεχνολογικό αριστούργημα» από τους ειδήμονες της οικιακής ψυχαγωγίας και του σχεδιασμού. Μέσω μιας κρυστάλλινης οθόνης, η τεχνολογία Super OLED της Samsung προσφέρει την απόλυτη λεπτότητα και ρεαλιστική εικόνα.

Κάνοντας την πρώτη τους εμφάνιση στο European Forum 2012, οι νέες καινοτόμες σειρές τηλεοράσεων LED και Plasma, επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές διαχειρίζονται την εμπειρία της οικιακής τους ψυχαγωγίας και αλληλεπιδρούν με τις Smart TVs.

Με μια γρήγορη ματιά βλέπουμε τα παρακάτω Smart χαρακτηριστικά των επερχόμενων Samsung:

«Έξυπνη» Διαδραστικότητα (Smart Interaction)

«Έξυπνο» Περιεχόμενο (Smart Content)

«Έξυπνη» Αναβάθμιση (Smart Evolution)

Περιεχόμενο Family Story

Περιεχόμενο Fitness

Περιεχόμενο Kids

Παρακάτω ακολουθούν αποσπάσματα από το Δελτίο Τύπου της Samsung:
Aνεπανάληπτος σχεδιασμός και καθαρή εικόνα
Διατηρώντας την «έξυπνη» λειτουργικότητα τους, οι νέες τηλεοράσεις LED TV ES8000, ES7000 και New Plasma TV E8000 εξακολουθούν να θέτουν υψηλά τον πήχη στην ποιότητα εικόνας και στο σχεδιασμό. Οι τηλεοράσεις ES8000 και ES7000 παρουσιάζουν καθαρότερες εικόνες τόσο σε 2D, όσο και σε 3D οπτικό υλικό, ενώ τα χαρακτηριστικά Micro Dimming της ES7000 και Micro Dimming Ultimate της ES8000, επιτρέπουν στους καταναλωτές να απολαύσουν πλουσιότερα χρώματα και υψηλότερη αναλογία αντιθέσεων (contrast ratios).

H πρωτοποριακή οθόνη Real Black Pro Panel της PSE8000 συνδυάζει τις εξελίξεις των plasma οθονών με τις βελτιώσεις του λογισμικού, αποδίδοντας σκουρότερο μαύρο, εντονότερα χρώματα και αντιθέσεις και εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Τα επίπεδα του μαύρου χρώματος έχουν βελτιωθεί κατά 10%, προσφέροντας μια εκπληκτική κινηματογραφική εμπειρία.

Οι δύο σειρές τηλεοράσεων προάγουν το μινιμαλιστικό και συνάμα πολυτελή σχεδιασμό της Samsung. Οι ES8000 και ES7000 διαθέτουν λεπτό πλαίσιο οθόνης 5 χιλιοστών, ενώ η E8000 Plasma TV συνδυάζει το νέο Τitan black bezel σχεδιασμό με προηγμένες τεχνολογίες οθόνης για μία πιο ενισχυμένη εμπειρία θέασης. Η Ε8000 διαθέτει λεπτό προφίλ 38 χιλιοστών, ενώ το πλαίσιο Plasma +1 της Samsung, αποφέρει περισσότερο ωφέλιμο χώρο θέασης, χωρίς αύξηση του μεγέθους της τηλεόρασης.

Η πρώτη τηλεόραση Super OLED της Samsung
Με μια σημαντική εμπειρία στην παραγωγή ΟLED προϊόντων, όπως κινητά τηλέφωνα και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, η Samsung παρουσιάζει την πρώτη τηλεόραση Super OLED 55 ιντσών.

Προσφέροντας 30-40% βελτιωμένη ακρίβεια χρωμάτων από τις τηλεοράσεις LED, η τηλεόραση Super OLED παρέχει ακόμη πιο ρεαλιστικά χρώματα, απαράμιλλης ποιότητας συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη συσκευή της αγοράς. Η τεχνολογία Super OLED είναι εξοπλισμένη με χιλιάδες ενσωματωμένα εικονοστοιχεία - self-emitting RGB sub-pixels - στην επιφάνεια της οθόνης. Αυτή η μοναδική οθόνη μειώνει την ανάγκη φίλτρου χρωμάτων, ενώ τα sub-pixels προσφέρουν εκπληκτική εικόνα και στις πιο σκοτεινές σκηνές.

Η τηλεόραση Super OLED της Samsung πραγματοποιεί υψηλότερους χρόνους απόκρισης από τις παραδοσιακές LED τηλεοράσεις, σχεδόν εξαλείφοντας την θολή εικόνα κατά την κίνηση. Επιπλέον, η τηλεόραση Super OLED της Samsung είναι ελαφρύτερη και λεπτότερη από τις LED τηλεοράσεις, που προϋποθέτουν οπίσθιο φωτισμό.

Επαναπροσδιορίζοντας την κομψότητα και την απλότητα, η τηλεόραση Super OLED της Samsung είναι τολμηρή, ασυναγώνιστη και ταιριαστή σε κάθε περιβάλλον. Κατά την ενεργοποίησή της, η εικόνα της οθόνης μεταμορφώνει την τηλεόραση σε ένα εξαιρετικό θέαμα, ενώ κατά την απενεργοποίησή της θυμίζει ένα όμορφο φύλλο γυαλιού.

H τηλεόραση Super OLED της Samsung προσφέρει τις ολοκληρωμένες δυνατότητες της «Έξυπνης» Διαδραστικότητας (Smart Interaction), του «Έξυπνου» Περιεχομένου (Smart Content) και της «Έξυπνης» Αναβάθμισης (Smart Evolution), που προσφέρουν οι νέες Smart TVs της Samsung.

Labels: , , , , ,



Anonymous: Xτύπησαν Ξανά το Δικαιοσύνης



Οι Anonymous επιτέθηκαν ξανά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναρτώντας ένα μακροσκελές μήνυμα video (στα ελληνικά), προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Στο μήνυμά τους ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων, για την πρώτη επίθεση αναφέροντας χαρακτηριστικά "τα παιδιά της GHS δεν είχαν να κάνουν κάτι με το Site αυτό, ΕΛΕΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ".

Απευθυνόμενοι προς τους Έλληνες πολίτες, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι παρακολουθούν καθημερινά την κυβέρνηση της Ελλάδας, την οποία χαρακτηρίζουν "κατοχική" να καταλύει το Σύνταγμα και να οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση.

"Η Δημοκρατία στην Ελλάδα, πεθαίνει, πέθανε την ώρα που ανέλαβε μια κυβέρνηση που δεν είχε εκλεγεί από τον ελληνικό λαό" αναφέρουν στο μήνυμά τους.

Προειδοποιούν μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή κυβέρνηση, απαιτώντας την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα, τη μη πληρωμή των δανείων στους "τοκογλύφους" και τη διενέργεια εκλογών.

Σημειώνουν μάλιστα ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν με αυτούς που ψήφισαν το ACTA και δολοφόνησαν τη Δημοκρατία.

"Είμαστε εκατομμύρια απέναντι σε σας τους 300 και σε αυτό τον πόλεμο τα δακρυγόνα σας δεν θα σας βοηθήσουν" τονίζουν οι Anonymoys και προσθέτουν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του τι μπορούν να κάνουν.

Στο τέλος του μηνύματος οι Anonymous απευθύνονται στον ελληνικό λαό.

"Έλληνες πολίτες, οι Anonymous είναι στο πλευρό σας. Να μας περιμένετε. Η δικαιοσύνη έρχεται", αναφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση, μέσα σε λίγες ημέρες καθώς για την πρώτη, συνελήφθη ένας 18χρονος, ο οποίος αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση.

[via]

Labels: , , , , , ,



Το Linux απαραίτητο προσόν στην αγορά εργασίας



Η αγορά εργασίας, σε παγκόσμια κλίμακα είναι ένα φαινόμενο με πολλές ανισότητες και κατά κύριο λόγο, έχει να κάνει με την οικονομική ανάπτυξη του κάθε κράτους.

Αναφερόμενοι στον κλάδο τεχνολογίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ποσοστό ανεργίας για τους tech professionals είναι 3,8%, μια τεράστια βελτίωση από 5,3% μόλις πριν από 12 μήνες και πολύ καλύτερα από το 8,3% του εθνικού ποσοστού ανεργίας.

Μέσα σε όλα αυτά, προέκυψε και το ερώτημα, τι ζήτηση υπάρχει αυτή τη στιγμή στους έχοντες γνώση Linux, αναφορικά με τις προσλήψεις.

Τα αποτελέσματα, δείχνουν πως οι οκτώ στους δέκα (81%) εργοδότες λένε πως δίνουν προτεραιότητα για κάλυψη θέσεων, στους τεχνικούς οι οποίοι έχουν γνώσεις Linux.

Αυτό προκύπτει, κατόπιν έρευνας που εγινε για λογαριασμό του Linux Foundation.

Η ολοκληρωμένη έρευνα περιλαμβάνει απαντήσεις από περισσότερους από 2.000 διευθυντές προσλήψεων σε επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις (SMBs),, κυβερνητικούς οργανισμούς, φορείς και staffing agencies από όλο τον κόσμο.

Aυτό που γίνεται σαφές, είναι πως οι έχοντες ειδίκευση σε Linux (system administrators, και other open source professionals), έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση, ενώ παράλληλα όντως δυσεύρετοι, συγκεντρώνουν καλύτερες αποδοχές και μπόνους, με τη πρόσληψη τους.

[via]

Labels: , , , ,



Το Linux απαραίτητο προσόν στην αγορά εργασίας



Η αγορά εργασίας, σε παγκόσμια κλίμακα είναι ένα φαινόμενο με πολλές ανισότητες και κατά κύριο λόγο, έχει να κάνει με την οικονομική ανάπτυξη του κάθε κράτους.

Αναφερόμενοι στον κλάδο τεχνολογίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ποσοστό ανεργίας για τους tech professionals είναι 3,8%, μια τεράστια βελτίωση από 5,3% μόλις πριν από 12 μήνες και πολύ καλύτερα από το 8,3% του εθνικού ποσοστού ανεργίας.

Μέσα σε όλα αυτά, προέκυψε και το ερώτημα, τι ζήτηση υπάρχει αυτή τη στιγμή στους έχοντες γνώση Linux, αναφορικά με τις προσλήψεις.

Τα αποτελέσματα, δείχνουν πως οι οκτώ στους δέκα (81%) εργοδότες λένε πως δίνουν προτεραιότητα για κάλυψη θέσεων, στους τεχνικούς οι οποίοι έχουν γνώσεις Linux.

Αυτό προκύπτει, κατόπιν έρευνας που εγινε για λογαριασμό του Linux Foundation.

Η ολοκληρωμένη έρευνα περιλαμβάνει απαντήσεις από περισσότερους από 2.000 διευθυντές προσλήψεων σε επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις (SMBs),, κυβερνητικούς οργανισμούς, φορείς και staffing agencies από όλο τον κόσμο.

Aυτό που γίνεται σαφές, είναι πως οι έχοντες ειδίκευση σε Linux (system administrators, και other open source professionals), έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση, ενώ παράλληλα όντως δυσεύρετοι, συγκεντρώνουν καλύτερες αποδοχές και μπόνους, με τη πρόσληψη τους.

[via]

Labels:



Anonymous: Συνελήφθη 18χρονος Έλληνας



Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οργανωμένη ηλεκτρονική επίθεση που είχε δεχτεί η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις αρχές του μήνα.

Την παράνομη διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα και τον ιστότοπο του Υπουργείου, είχε αναλάβει ομάδα νεαρών CRACKER, με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene ( G.H.S.), οι οποίοι στο μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν τους ANONYMOYS.

Με ανακοίνωση της η Αστυνομία ενημερώνει πως συνέλαβε έναν 18χρονο μαθητή Λυκείου ο οποίος είναι υπεύθυνος για την "επίθεση" στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, την ευθύνη της οποίας είχαν αναλάβει οι Anonymous με βιντεοσκοπημένο μήνυμα τους.

Ο 18χρονος συνελήφθη ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας 16χρονος και ένας 17χρονος, όλοι τους μαθητές Λυκείου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:
"Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οργανωμένη ηλεκτρονική επίθεση που είχε δεχτεί η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις αρχές του μήνα (2.2.2012). Την παράνομη διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα και τον ιστότοπο του Υπουργείου, είχε αναλάβει ομάδα νεαρών CRACKER, με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene ( G.H.S.), οι οποίοι στο μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν τους ANONYMOYS.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός, στην Αθήνα, μέλος της ομάδας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο νεαρούς ημεδαπούς, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι τους μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.

Ειδικότερα, εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα που διενήργησαν σε ιστότοπους, οι οποίοι είχαν παραβιασθεί, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών οι οποίοι, όπως προέκυψε, συμμετέχουν σε οργανωμένα κτυπήματα κατά ελληνικών ιστοτόπων και χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο «GHS».

Οι εν λόγω CRACKER, εκτός του ψευδώνυμου της ομάδος τους, χρησιμοποιούσαν και προσωπικά ψευδώνυμα όπως «delirium», «nikpa» και «extasy».
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στις οικίες των τριών ημεδαπών στην Αθήνα, κατασχέθηκαν:

• (12) σκληροί δίσκοι Η/Υ
• (3) φορητοί υπολογιστές.

Διενεργείται ψηφιακή ανάλυση στα κατασχεθέντα πειστήρια για να ταυτοποιηθούν οι ψηφιακοί «βανδαλισμοί» των εν λόγω ατόμων σε ιστοσελίδες της χώρας μας, καθόσον σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχουν διαπράξει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η κατηγορία που βαρύνει τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική προσβολή της ιστοσελίδας αφορά στην παράβαση των διατάξεων για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα (αρθρο 370 ΠΚ).

Οι αστυνομικές ψηφιακές έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται".
[via]

Labels: , , , , , ,



PS Vita Wi-Fi - 3G με SIM Vodafone



Το μοντέλο PlayStation Vita (PS Vita) με Wi-Fi και 3G θα διατίθεται από το δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων της Sony Hellas, με κάρτα SIM της Vodafone.

To PlayStation Vita με Vodafone 3G θα υπάρχει επίσης στο δίκτυο καταστημάτων της Vodafone, αλλά και από το online κατάστημά της. Οι πελάτες της Vodafone θα μπορούν να κάνουν δωρεάν λήψη και του παιχνιδιού αγώνων ταχύτητας, με οχήματα αντιβαρύτητας WipEout 2048 από το PlayStation Store.

Όπως διευκρινίζει στην σχετική ανακοίνωση η Vodafone Ελλάδας το μοντέλο PlayStation Vita (PS Vita) με Vodafone 3G θα διατίθεται από το δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών της Sony Hellas, με κάρτα SIM της Vodafone, ώστε οι χρήστες του να μπορέσουν να απολαύσουν αμέσως την εμπειρία του social gaming εν κινήσει.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν επίσης, τη δυνατότητα να προμηθευτούν το μοντέλο PlayStation Vita (PS Vita) με Vodafone 3G, απευθείας από το δίκτυο καταστημάτων της Vodafone, αλλά και από το online κατάστημά της.

[via]

Labels: , , , , ,



Google: Παρακάμπτει Δικλείδες Ασφαλείας Browser



Η συνεχιζόμενη συζήτηση για την ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο, η οποία ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε πως applications έδιναν πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη χωρίς την έγκρισή του, πήρε νέα τροπή μετά τις αποκαλύψεις που θέλουν τη Google και άλλες διαφημιστικές εταιρίες να παρακαμπτουν τις δικλείδες ασφαλείας του Safari για τα προσωπικά δεδομένα με σκοπό να καταγράψουν δεδομένα χρήσης του browser της Apple.

Η Google ισχυρίζεται πως σταμάτησε να χρησιμοποιεί τον εν λόγω κώδικα αφότου ήρθε σε επαφή μαζί της η εφημερίδα. Τον ίδιο κώδικα χρησιμοποιούσαν και εταιρίες διαφημίσεων όπως η Vibrant Media, η Μedia Innovation Group που ανήκει στην WPP και η PointRoll.

Σύμφωνα με αναφορά της Wall Street Journal, η Google και οι παραπάνω εταιρίες έκαναν χρήση κάποιου "ειδικού κώδικα" που ξεγελούσε τον browser ώστε να επιτρέψει την παρακολούθηση της χρήσης του, κάτι το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένος να απαγορεύει.

H έρευνα που διεξήγαγε η Wall Street Journal έδειξε οτι ο ίδιος κώδικας που χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση της χρήσης σε διαφημίσεις των iPhones αλλά και των υπολογιστών της Apple, ήταν παρών σε 22 από τις εφαρμογές του Web's top 100.

Παράλληλα, ενώ υποτίθεται πως σταματούσε τη δράση του εντός δύο ημερών, βρέθηκε να επιτρέπει την δημιουργία περισσότερων cookies που θα βοηθούσαν στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του χρήστη.



Το παραπάνω γραφικό (click to resize image) εξηγεί πως ήταν δυνατή η παράκαμψη της ασφάλειας, με την εισαγωγή κώδικα που παρακολουθούσε την επισκεψιμότητα προς τις ιστοσελίδες καθώς και την συμπεριφορά εντός αυτών.

Όπως καταλαβαίνετε, αν η Google έχει κατορθώσει να παραβιάζει την ιδιωτικοτητά μας στους άλλους browsers, φανταστείτε τι θα γίνεται με τον Chrome browser που της ανήκει.

[via]

Labels: , , , , , ,



Applications διαβάζουν κρυφά user contacts



Αναταραχή προκαλεί η αποκάλυψη ότι αποτελεί «κοινή πρακτική» η πρόσβαση των app στο βιβλίο επαφών σε iPhone και συσκευές με Android, χωρίς την ρητή συγκατάθεση του χρήστη.

Πλήθος δημοσιευμάτων αποκαλύπτουν τις ένοχες app, η συζήτηση στο αμερικανικό Κονγκρέσο έχει ξεκινήσει και οι developer εξαιρετικά δημοφιλών εφαρμογών, όπως Twitter, Fourquare και Instagram αναθεωρούν την πολιτική τους μπροστά στο θυμό των χρηστών.

«Κοινή πρακτική» χαρακτηρίστηκε η ελεύθερη πρόσβαση στον τηλεφωνικό κατάλογο των χρηστών χωρίς τη συναίνεσή τους, από τον επικεφαλής της εταιρείας Path, μιας εταιρείας που είναι γνωστή για την ομώνυμη app με την οποία ο χρήστης μοιράζεται την καθημερινότητά του με γνωστούς και φίλους.

Αυτό όμως που διαφέρει είναι αφενός ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η μεταφορά ή η τήρηση των βιβλίων επαφών εκατομμυρίων χρηστών. Άλλοι μεταφέρουν τις επαφές των χρηστών στους διακομιστές τους με κρυπτογράφηση (https), άλλοι τις αποθηκεύουν για ένα ή και ενάμισι χρόνο σε δικούς τους server αποκρυπτογραφημένες, άλλοι τις μεταφέρουν χωρίς καμία προστασία.

Η Path αναθεώρησε την πολιτική της, ζήτηση δημοσίως συγνώμη και διέθεσε στο App Store την Path 2.0.6, στην οποία οι χρήστες μπορούν είτε να δώσουν την συναίνεσή τους ή να απαγορεύσουν στην εφαρμογή να μεταφέρει τις επαφές στους διακομιστές της για να βρουν φίλους και συγγενείς στο διάβα τους. Επιπλέον, δηλώνεται ότι διέγραψε ολόκληρη τη συλλογή στοιχείων από τις επαφές των χρηστών της.

Η Path όμως δεν είναι τόσο γνωστή app, όσο το Twitter, η Foursquare ή το Instagram.

[via]

Labels: , , , , , ,



Αnonymous: Aνάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις



Την ευθύνη για τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις των ιστοσελίδων του Πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛ.ΑΣ, της Βουλής, κ.α. ανέλαβαν οι Αnonymous με ανάρτηση στο blog τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από μαζική και ταυτόχρονη είσοδο χρηστών στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, στην οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το σύστημα.

Οι τεχνικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των ιστοσελίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο το πρόβλημα επανεμφανίστηκε σε κάποιες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και της Αστυνομίας.

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν και οι δικτυακοί τόποι του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, του υπουργείου Οικονομικών και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

[via]

Labels: , , , , ,



Ultrabooks: Έρχονται μειώσεις τιμών


Αν σκέφτεστε αυτό τον καιρό να αγοράσετε ένα μικρό και λεπτό notebook, ίσως είναι καλή ιδέα να περιμένετε λίγες εβδομάδες.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα οι τιμές των Ultrabooks θα μειωθούν έως και 30%.

Η μείωση που έχει ήδη προεξοφλήσει η αγορά αποδίδεται στην αναπόφευκτη απόσυρση της πρώτης γενιάς των Ultrabooks. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα Ultrabooks με τους νέους επεξεργαστές Ivy Bridge της Intel, οπότε οι κατασκευαστές αναμένεται να "ξεφορτωθούν" τα υπάρχοντα μοντέλα με Sandy Bridge χαμηλώνοντας τις τιμές.

Οι ίδιες πηγές προσδιορίζουν το ποσοστό της μείωσης στο 30%, αν και το νούμερο αυτό δεν θα ισχύσει μονολιθικά για όλα τα Ultrabooks που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας λένε ότι τα Ultrabooks θα αποσπάσουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς το 2013. Υπενθυμίζεται ότι η Intel έχει προβλέψει μερίδιο αγοράς 40% για τα Ultrabooks φέτος, κάτι που η J.P.Morgan θεωρεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

[via]

Labels: , , ,



Windows 8 beta στις 29 Φεβρουαρίου


Σύμφωνα με το pcnea η Microsoft ανακοίνωσε την ημερομηνία διάθεσης της beta έκδοσης των Windows 8, όπως και μερικά νέα στοιχεία γι’ αυτά.

Έτσι η έκδοση Consumer Preview του νέου λειτουργικού θα δοθεί στο κοινό στις 29 Φεβρουαρίου 2012, στα πλαίσιο της Mobile World Congress (MWC) που θα λάβει χώρα στη Βαρκελώνη.

Αυτό ενισχύει την αίσθηση ότι η Microsoft σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά των Tablets με τη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

Σε αντίθεση με την έκδοση Alpha, η Developer Preview θα διατίθεται και σε άλλες γλώσσες εκτός της αγγλικής. Εκτός αυτού έγιναν γνωστά και μερικά από τα προεγκαταστημένα apps.

Εκτός από τα ήδη γνωστά παιχνίδια – Solitaire, Angry Birds και Poker – θα περιέχονται και τα ακόλουθα προγράμματα: Camera, Messaging, Mail, Calendar, SkyDrive, People, Photos, Video και Music.

Labels: , , , ,



Ελλάδα: Ιδρύθηκε το Κόμμα των Πειρατών



Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε το κόμμα Πειρατών Ελλάδας, τα δικαιολογητικά και τις απαιτούμενες 200 και πλέον υπογραφές που απαιτούνται για την αναγνώρισή του ως πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.

Σύνθημά του «Ελεύθερες ιδέες, ελεύθερος πολιτισμός, ελεύθεροι άνθρωποι».

Σε δέκα ημέρες αναμένεται να αναγνωριστεί το 22ο από τα επίσημα αναγνωρισμένα από το κράτος τους κόμμα των Πειρατών, σε σύνολο 57. Τα κόμματα των «πειρατών» έχουν εκλέξει 2 ευρωβουλευτές, 15 βουλευτές και 194 δημοτικούς συμβούλους σε όλο τον κόσμο.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει υποβάλλει τα δικαιολογητικά του για να γίνει πλήρες μέλος του Pirate Parties International. Μεταξύ των ομιλητών στην συνέντευξη Τύπου της 10ης Φεβρουαρίου ήταν και ο κος Thomas Gaul, διεθνής συντονιστής από το Κόμμα Πειρατών Γερμανίας και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Pirate Parties International.

Tο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν έχει πρόεδρο. Τα μέλη του αποφάσισαν ότι επικεφαλής θα είναι επταμελής Διοικούσα Επιτροπή. Μέλη, στα οποία ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 36 χρόνια -τα μέλη της διοικούσας επιτροπής είναι άνθρωποι από 20 έως 43 ετών.

Από την ίδρυσή του στις 14 Ιανουαρίου 2012, έχουν εγγραφεί 480 μέλη από 56 νομούς στην Ελλάδα. Στην ίδια περίοδο, μέλη και μη μέλη, χίλιοι άνθρωποι συμμετέχουν ως εγγεγραμμένα μέλη του φόρουμ συζητήσεων, έχοντας ήδη κάνει περί τις 3.900 δημοσιεύσεις. 1.500 άνθρωποι ακολουθούν το @piratepartygr στο Twitter.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχετε παρά να διαβάσετε εδώ.

Labels: , , , ,



Έλληνες Hackers χτύπησαν στα Σκόπια



Δυναμικό παρόν έδωσε μια νεοεμφανιζόμενη ομάδα η Αegean CCU όσον αφορά στην έναρξη της δραστηριοποίησής της στο Ελληνικό hacking στερέωμα.

Η συγκεκριμένη ομάδα δε δίστασε να βάλει στο στόχαστρο το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών των Σκοπίων.

Παρ’ ότι δεν είναι γνωστά πολλά στοιχεία για την ομάδα Aegean CCU με το ιδιότυπο σχήμα ως χαρακτηριστικό logo, φαίνεται ότι τα μέλη της διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλή τεχνική κατάρτιση και άρτια οργάνωση , καθώς κατορθώνει να πραγματοποιήσει «δεξιοτεχνικά » χτυπήματα εναντίον κυβερνητικών στόχων του εξωτερικού όπως έχουν αναφέρει σε προηγούμενή τους δήλωση.

Το πρώτο τους χτύπημα στράφηκε όπως διαπιστώνουμε εναντίον κυβερνητικού στόχου της χώρας των Σκοπίων.

Η Aegean Cyber Crime Unit, δημοσιοποίησε αποκλειστικά στο SecNews πρίν απο λίγο, όλες τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν στο χτύπημα εναντίον του Υπουργείου Μεταφορών φανερώνοντας ότι η δραστηριότητα της συγκεκριμένης ομάδας ξεφεύγει από τις καθιερωμένες μεθοδολογίες που είχαν κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα ως τρόποι επίθεσης.

Σε αυτό το συμπέρασμα προσχώρησε η συντακτική ομάδα του SecNews, από το υλικό που έθεσε στην διάθεσή της η Aegean Cyber Crime Unit.

Η συγκεκριμένη ομάδα επέλεξε έναν εντυπωσιακό τρόπο να αποδείξει την πρόσβαση της, αφού δημοσιοποίησε βίντεο που μαρτυρά τις πλήρεις δυνατότητες και την πρόσβαση που διαθέτει στις υποδομές του Σκοπιανού Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. To SecNews θα μεταδώσει σε επόμενη ανάρτησή του τμήμα του σχετικού Video με την στιγμή της αλλοίωσης της ιστοσελίδας.

Σε δήλωσή τους οι Aegean Cyber Crime Unit αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «στόχος τους ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολύ συγκεκριμένο υλικό» ενώ δεν είναι προτεραιότητά τους η αλλοίωση της ιστοσελίδας, απλά θέλησαν με αυτό τον τρόπο να πουν την «Ελληνική τους καλημέρα και τίποτα παραπάνω» όπως αναφέρουν μιας και «δεν επιθυμούν για κανένα λόγο την άσκοπη προβολή τέτοιων ενεργειών»

[via]

Labels: , , , , ,



Anonymous: Επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της CIA



Λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι Anonymous επιστρέφουν με ένα πολύ ηχηρό χτύπημα την καρδιά των ΗΠΑ, καθώς έριξαν εδώ και λίγη ώρα την ιστοσελίδα της CIA!

Οι Anonymous είχαν αναγγείλει πως θα πολεμήσουν για την ελευθερία του λόγου στο ίντερνετ και δεν δίστασαν να απειλήσουν κυβερνήσεις και κρατικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της επίθεσης, αλλά φανταζόμαστε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετοί για να εξοργίσουν τους Anonymous, όπως το κλείσιμο του Megaupload.com και τα νομοσχέδια SOPA/PIPA και ACTA.

[via]

Labels: , , , , ,



Tribler: Ο νέος Anti-Piracy BitTorrent client



Με μια ενορχηστρωμένη επίθεση σε όλα τα μέτωπα, βάλλεται τον τελευταίο καιρό, η ελευθερία του Ίντερνετ, τόσο με τα νομοσχέδια SOPA/PIPA και ACTA όσο και και με το κλείσιμο μεγάλων servers όπως τα Megaupload.com και BTJunkie.org.

Ωστόσο, ερευνητές του Delft University of Technology υποστηρίζουν ότι το λογισμικό ανταλλαγής αρχείων Tribler δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από κανένα οργανισμό ή μέτρο κατά της πειρατείας!

Συγκεκριμένα, ο Dr Pouwelse δηλώνει:“Ο μόνος τρόπος να αποτρέψετε το Tribler είναι να ρίξετε’ ολόκληρο το Internet!”

Το Tribler είναι μια παραλλαγή του δημοφιλούς BitTorrent, αλλά έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην “πέφτει” υπό οποιαδήποτε συνθήκη, συμπεριλαμβανόμενων επιθέσεων από κυβερνήσεις και αντιπειρατικές οργανώσεις, ακόμα και όταν όλες οι μηχανές αναζήτησης torrents, οι κατάλογοι και οι ιστοσελίδες-trackers (τα fora που ανεβάζουν torrent links) είναι offline.

Αυτό επιτυγχάνεται επειδή το Tribler δεν τρέχει μέσω κάποιου κεντρικού server, επομένως δεν υπάρχει κεντρικό σημείο για να δεχτεί επίθεση, με τους χρήστες να ανταλλάζουν αρχεία χωρίς καμία διακοπή τα τελευταία έξι χρόνια που γίνονται δοκιμές.

Πως λειτουργεί;
Όπως κάθε BitTorrent client, το Tribler διαθέτει επιλογή αναζήτησης στο επάνω μέρος της εφαρμογής. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζονται, αναφέρονται σε αρχεία που διαθέτουν άλλοι χρήστες (peers) και όχι σε κάποιον κατάλογο ή ιστοσελίδα.

Έτσι, όταν ο χρήστης επιλέξει να κατεβάσει κάποιο torrent, το υλικό προέρχεται απευθείας από κάποιον άλλο χρήστη και το download ξεκινά αυτόματα, χωρίς να περνά πρώτα από κάποιον κεντρικό server, με αποτέλεσμα η ανταλλαγή αρχείων να γίνεται αποκλειστικά μεταξύ των χρηστών.

Επιπλέον, το υλικό φιλτράρεται συνεχώς για ιούς, malware ή fake αρχεία από μια ομάδα moderators, για να διασφαλίζεται η ασφάλεια των χρηστών και των δεδομένων που διακινούνται. Φυσικά, υπάρχουν κατηγορίες για ευκολότερη αναζήτηση και δυνατότητα “like” από τους χρήστες, έτσι ώστε τα δημοφιλέστερα να εμφανίζονται πρώτα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τα μοναδικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι ο τρόπος ανεύρεσης νέων peers από τους αρχάριους χρήστες, και το “καθάρισμα” κακόβουλων αρχείων. Για το δεύτερο αναφερθήκαμε παραπάνω, ενώ για το πρώτο, η ομάδα του Tribler αναζητά για χρήστες που επιθυμούν να γίνουν “superpeers”, δηλαδή να παρέχουν λίστες με ενεργούς uploaders/downloaders.

Προς το παρόν, το Tribler χρησιμοποιείτε από λίγες χιλιάδες χρηστών, αλλά είναι σίγουρο ότι θα επεκταθεί και μάλιστα πολύ σύντομα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το file-sharing.

Download: Tribler BitTorrent Client

[via]

Labels: , , , ,



Canonical: Τέλος το Kubuntu



Σύμφωνα με το πάντα ενημερωμένο OSArena.net το Kubuntu 12.04 θα είναι το τελευταίο Kubuntu κάτω από την αιγίδα της Canonical.

Ο main Developer Johnathan Riddel που εργάζεται στο Kubuntu 7 χρόνια, θα παραμείνει στην Canonical αλλά θα μεταφερθεί σε άλλο Project.

Ο ίδιος ανακοίνωσε σε mailing list του Ubuntu την απόφαση της Canonical να μην συνεχίσει να χρηματοδοτεί το Project, με την αιτιολογία ότι δεν είναι επιτυχημένο στο εμπορικό του κομμάτι.

Για τους λάτρεις του Kubuntu τα ευχάριστα νέα είναι ότι αυτό θα συνεχίσει να αναπτύσσεται από την κοινότητα όπως γίνεται αυτή την στιγμή με τα Xubuntu & Lubuntu.

Labels: , , , , ,



Canonical: Τέλος το Kubuntu



Σύμφωνα με το πάντα ενημερωμένο OSArena.net το Kubuntu 12.04 θα είναι το τελευταίο Kubuntu κάτω από την αιγίδα της Canonical.

Ο main Developer Johnathan Riddel που εργάζεται στο Kubuntu 7 χρόνια, θα παραμείνει στην Canonical αλλά θα μεταφερθεί σε άλλο Project.

Ο ίδιος ανακοίνωσε σε mailing list του Ubuntu την απόφαση της Canonical να μην συνεχίσει να χρηματοδοτεί το Project, με την αιτιολογία ότι δεν είναι επιτυχημένο στο εμπορικό του κομμάτι.

Για τους λάτρεις του Kubuntu τα ευχάριστα νέα είναι ότι αυτό θα συνεχίσει να αναπτύσσεται από την κοινότητα όπως γίνεται αυτή την στιγμή με τα Xubuntu & Lubuntu.

Labels: ,



Αντιδράστε στο ACTA



Οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών για τα νέα μέτρα που προσπαθούν να περάσουν οι πολυεθνικές έχουν ήδη αρχίσει να εντείνονται, αφού πολλές χώρες υπέγραψαν ήδη το νέο νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, μία ειδική ηλεκτρονική διαδικασία συλλογής υπογραφών έχει φτάσει ήδη στα επίπεδα των 1.750.000 συμμετεχόντων με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στις επόμενες ημέρες.

Την Κυριακή πάνω από 2000 άτομα παρέλασαν στη Σλοβενία δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο ACTA, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου αναμένονται αντιδράσεις και σε άλλες περιοχές της ηπείρου μας.

Όπως σημειώνει το BBC, ήδη πάνω από 10 περιπτώσεις ηλεκτρονικών επιθέσεων σε κυβερνητικές οργανώσεις έχουν καταγραφεί, ενώ περαιτέρω κινητοποίηση δε θα πρέπει να θεωρείται απίθανη.

Πραγματικά τι να πει κανείς για την επιλογή της Ελληνικής Κυβέρνησης που έσπευσε να υπογράψει αυτή την συνθήκη .... είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτή την στιγμή το Ίντερνετ και η ελευθερία που αυτό πρεσβεύει είναι το όπιο του Ελληνικού λαού στην κατρακύλα της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τώρα με τι μυαλό υπέγραψαν σε μια τόσο δύσκολη χρονική στιγμή, μια συνθήκη που στερεί στον Ελληνικό Λαό το τελευταίο ίχνος ελευθερίας, πυροδοτώντας μάλιστα νέες αντιδράσεις, δείχνει πόσο μυαλό κουβαλάνε αυτοί που μας κυβερνούν.

Για περισσότερα, καθώς και για την συλλογή υπογραφών κατά της συνθήκης, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο.

[via]

Labels: , , , ,



Χωρίς Start Menu τα Windows 8 (;)



Σύμφωνα με το PC Magazine, δεν αποκλείεται να αποχαιρετήσουμε για πάντα το Start Menu button που βλέπουμε σε όλες τις εκδόσεις των Windows από το 1995.

Συγκεκριμένα όπως θα δείτε και από το screenshot των Windows 8 που κυκλοφόρησε , δεν περιλαμβάνεται το Start Menu button κάτω αριστερά.
Σημειωτέον ότι μιλάμε για το γνωστό desktop περιβάλλον των Windows 8 που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια και όχι για το Metro interface, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει πάρα πολλές αλλαγές σε σχέση με τα "παραδοσιακά" Windows.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, δε μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά για κατάργηση του εμβηματικού button, καθώς είναι ακόμα αρκετά νωρίς και πολλά πράγματα δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Αν καταργηθεί τελικά το κουμπί, δεν αποκλείεται να επιλεγεί η λύση του hot corner πάνω αριστερά, κατά τα πρότυπα του Mac OS X, ενώ εκτός απροόπτου θα παραμείνει η συντόμευση του πληκτρολογίου με το Windows button.

Labels: , , , , ,



Vodafone: Όχι στη συνεργασία με Wind


Με μια λιτή ανακοίνωση δόθηκε τέλος στις διαπραγματεύσεις πέντε μηνών ανάμεσα στους δύο από τους τρεις παίκτες στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Vodafone
και Wind Hellas δεν βρήκαν κοινό έδαφος για την φημολογούμενη επιχειρηματική τους συνεργασία.

Ο Όμιλος Vodafone ανακοίνωσε στις 6 Φεβρουαρίου 2012 ότι:
«Ο Όμιλος Vodafone και η Largo Limited, ο μοναδικός μέτοχος της Wind Hellas, επιβεβαιώνουν ότι έχουν συμφωνήσει να σταματήσουν τις συζητήσεις σχετικά με μια πιθανή επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της Wind Hellas.»
Οι φήμες για πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας επιβεβαιώθηκε τον Αύγουστο του 2011, ενώ εξ αρχής είχαν διαψευσθεί εκείνες που έκαναν λόγο για εξαγορά της Wind Hellas από τον όμιλο Vodafone.

[via]

Labels: , , , , , ,



Pirate Bay: Eπιμένει στον «Αντιγραφισμό»



Ένας εκ των συνιδρυτών του The Pirate Bay εξηγεί στο blog του τους λόγους που οδήγησαν στην καταδίκη του Λιμανιού των Πειρατών και καλεί όλους όσοι έχουν διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο που θα πρέπει να διακινείται η πνευματική δημιουργία να συνεχίσουν την πάλη με όλα τα μέσα που διαθέτουν.

Στο Copy Me Happy, ο Peter Sunde αποδίδει στην διευρυμένη διαφθορά την άρνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου να εκδικάσει την έφεση του ιδίου και των συνιδρυτών του The Pirate Bay.

Καταγγέλει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχεται αμερικανικές πιέσεις για να κλείσει το Λιμάνι των Πειρατών, υποψιάζεται ότι δεν ήταν τυχαία η τοποθέτηση του επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας στην Warner Brothers όταν ο ίδιος από μάρτυρας αναβαθμίστηκε σε κατηγορούμενο στην υπόθεση και δηλώνει ότι οι δικαστές που εκδίκασαν την υπόθεση ήταν μέλη (ή σε μια περίπτωση, ο ίδιος ο πρόεδρος) του διοικητικού συμβουλίου του σουηδικού οργανισμού πνευματικής ιδιοκτησίας.

Πάντως, το The Pirate Bay έχει μεταφερθεί σε νέο domain, στη διεύθυνση thepiratebay.se, αν και οι δικτυακοί του τόποι σε άλλες χώρες έχουν «κατέβει». Αυτό άλλωστε αναμένουν οι δημιουργοί του να συμβεί με οποιοδήποτε σχετικό domain, αφού θεωρούν ότι το κυνήγι των αμερικανικών αρχών δεν θα σταματήσει στο MegaUpload.

O Sunde καλεί τους υπέρμαχους της ελεύθερης διακίνησης μουσικής, ταινιών και λογισμικού στο Διαδίκτυο να δράσουν: να μην βλέπουν τις ταινίες, να μην ακούν την μουσική, να βρουν εναλλακτικούς τρόπους που παρακάμπτουν την βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος έχει βρει το Flattr.com, ένα σύστημα υποστήριξης μικρο-πληρωμών με το οποίο οι καλλιτέχνες αμείβονται απευθείας από τους ακροατές/θεατές/χρήστες και καταλήγει με το μήνυμα «Remix, reuse, use, abuse. Always act with intent and maintain hardline kopimi.»

[via]

Labels: , , , , , ,



Ubuntu: Αντικαθιστά τα drop-down μενού



To Ubuntu εγκαταλείπει το παραδοσιακό σύστημα μενού για να το αντικαταστήσει με το head-up display (HUD) προκειμένου οι χρήστες να έχουν την δυνατότητα επιλογής αν θα γράψουν ή θα προφέρουν μία εντολή, στην επερχόμενη έκδοση LTS (Long Term Support) του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος.

Αντί για τα γνωστά drop-down μενού, το Ubuntu HUD χρησιμοποιεί ένα διαφανές πλαίσιο κειμένου στο οποίο μπορείς να γράψεις ή να προφέρεις την εντολή.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Canonical, Mark Shuttleworth ανακοίνωσε την νέα αυτή λειτουργία από το blog του.

"Η βασική ιδέα του HUD είναι να οδηγηθούμε σε έναν κόσμο όπου οι χρήστες μπορούν να χειριστούν μία εφαρμογή ακριβώς όπως θέλουν", γράφει.

Η νέα λειτουργία θα πρέπει να μάθει και να αντιστοιχίσει παλιές εντολές που έχει δώσει ο χρήστης, προκειμένου να είναι βέβαιο το σύστημα τι πρέπει ακριβώς να πράξει. Μετά το πέρασμα του χρόνου θα έχει "μάθει" ποιες λειτουργίες έχουν για τον χρήστη προτεραιότητα και ποιες χρησιμοποιούνται συχνότερα.

"Η αναζήτηση της διεργασίας είναι απλή και γρήγορη, αφού πλέον έχουμε ενσωματώσει αναγνώριση φωνής, χειρονομιών και αφής. Θέλουμε να είναι εύκολο να συνομιλήσεις με μία εφαρμογή και αυτή να ανταποκριθεί. Η πλήρης ενσωμάτωση της φωνής στις εφαρμογές θα διαρκέσει κάποιο χρονικό διάστημα", γράφει ο Shuttleworth.

[via]

Labels: , , , , ,



Ubuntu: Αντικαθιστά τα drop-down μενού



To Ubuntu εγκαταλείπει το παραδοσιακό σύστημα μενού για να το αντικαταστήσει με το head-up display (HUD) προκειμένου οι χρήστες να έχουν την δυνατότητα επιλογής αν θα γράψουν ή θα προφέρουν μία εντολή, στην επερχόμενη έκδοση LTS (Long Term Support) του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος.

Αντί για τα γνωστά drop-down μενού, το Ubuntu HUD χρησιμοποιεί ένα διαφανές πλαίσιο κειμένου στο οποίο μπορείς να γράψεις ή να προφέρεις την εντολή.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Canonical, Mark Shuttleworth ανακοίνωσε την νέα αυτή λειτουργία από το blog του.

"Η βασική ιδέα του HUD είναι να οδηγηθούμε σε έναν κόσμο όπου οι χρήστες μπορούν να χειριστούν μία εφαρμογή ακριβώς όπως θέλουν", γράφει.

Η νέα λειτουργία θα πρέπει να μάθει και να αντιστοιχίσει παλιές εντολές που έχει δώσει ο χρήστης, προκειμένου να είναι βέβαιο το σύστημα τι πρέπει ακριβώς να πράξει. Μετά το πέρασμα του χρόνου θα έχει "μάθει" ποιες λειτουργίες έχουν για τον χρήστη προτεραιότητα και ποιες χρησιμοποιούνται συχνότερα.

"Η αναζήτηση της διεργασίας είναι απλή και γρήγορη, αφού πλέον έχουμε ενσωματώσει αναγνώριση φωνής, χειρονομιών και αφής. Θέλουμε να είναι εύκολο να συνομιλήσεις με μία εφαρμογή και αυτή να ανταποκριθεί. Η πλήρης ενσωμάτωση της φωνής στις εφαρμογές θα διαρκέσει κάποιο χρονικό διάστημα", γράφει ο Shuttleworth.

[via]

Labels:



Anonymous: Επιτέθηκαν στο Υπουργείο Δικαοσύνης



Το site του υπουργείου Δικαιοσύνης χτύπησαν οι γνωστοί Anonymous τόσο των όσων συμβαίνουν στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό όσο και της υπογραφής του ACTA , έτσι αντί για τη συνηθισμένη σελίδα, εμφανίστηκε ένα μαύρο φόντο, με μήνυμα των Anonymous!

Η ιστοσελίδα είχε δεχτεί "επίθεση" από τους χάκερ της ομάδας!



Το μήνυμα που στέλνουν με το παραπάνω video το οποιό σημειωτέον έχει ανεβεί στο youtube από της 31 Ιανουαρίου είναι σαφές και συνοψίζεται στο moto: "Οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις τους, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους"

Παρακάτω ακολουθεί μεταφρασμένο το μήνυμα τους :
"Η Δικαιοσύνη έρχεται" γράφουν στην αρχή. Και ακολουθεί ένα βίντεο, όπου γίνεται αναφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα. στα μέτρα που επιβάλλουν το ΔΝΤ και η Ε.Ε., στη λιτότητα και τις μειώσεις μισθών.

"Ξέρουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ , έχουμε τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ, σας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ.

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΡΤ TV κτλ)

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ SITE ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ

Είμαστε Λεγεώνα. Αυτή είναι ΜΟΝΟ η ΑΡΧΗ.

Το www.ministryofjustice.gr είναι μόνο ένα παράδειγμα από το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε!" είναι το μήνυμά τους!

«Αυτό που γίνεται στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Επιλεχθήκατε από τον ελληνικό λαό να πράξετε σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Αλλά αποτύχατε. Και σκοτώσατε το πιο ιερό στοιχείο που είχε η χώρα σας, τη Δημοκρατία.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας, αλλά τώρα εσείς τη σκοτώσατε.

Ο λαός σας, σας μισεί κι εσείς τους κοιτάζετε και δεν κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο ΔΝΤ χωρίς τη θέληση του ελληνικού λαού, επιβάλατε μια νέα δικτατορία στους Έλληνες πολίτες και αφήσατε τους τραπεζίτες και τους μονάρχες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τους σκλαβώσουν, οικονομικά και πολιτικά.

Πληρώνουν τα λάθη των κυβερνήσεών τους και κάνατε τους ξένους να τους μισούν (τους Έλληνες) για κάτι που δεν είναι υπεύθυνοι. Τι ντροπή!

Η Αστυνομία εκμεταλλεύεται την εξουσία της και επιτίθεται σε ανθρώπους που διαδηλώνουν για δικαιοσύνη.

Διαδηλώνουν ενάντια σε εσάς που δε θέλετε οι φωνές τους να ακουστούν. Τους στερείτε το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου (...)

Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας και τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο.

Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε, δε θα ξεχάσουμε. Έπρεπε να μας περιμένετε...

Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται το λαό».
[via]

Labels: , , , , , ,



Cytavision: Νέα Πακέτα με Nova



Απόλυτη τηλεοπτική ψυχαγωγία υπόσχεται η Cytavision, αφού από τον Φεβρουάριο, το «μπουκέτο» καναλιών της εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο με την προσθήκη των τεσσάρων καναλιών Novacinema (θέσεις 40-43) και των έξι Novasports (θέσεις 205-210).

Οι πελάτες της Cytavision μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα τρία πακέτα της Cytavision, ανάλογα με τις δικές τους ανάγκες ψυχαγωγίας, το πακέτο που τους ταιριάζει:
  • Value Pack - πάνω από 45 κανάλια όλων των θεματικών ενοτήτων και όλα τα κυπριακά κανάλια, με €13,66/μήνα.
  • Value Pack Plus - τα κανάλια του Value Pack συν τα τέσσερα Νovacinema και τα έξι Novasports, με €19,55/μήνα.
  • Full Pack - πάνω από 65 κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των πέντε καναλιών Cytavision Sports και των τεσσάρων καναλιών Novacinema και έξι Novasports με €29,39/μήνα.
Οι πιο πάνω τιμές, ισχύουν για τους πελάτες που διαθέτουν σύνδεση και στα προϊόντα Internet Home της Cytanet, ενώ για πελάτες της Cytavision χωρίς τη σύνδεση αυτή οι τιμές είναι €22,21, €28,11 και €37,93 αντίστοιχα.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και να σχολιάσετε εδώ.

[via]

Labels: , , , , ,



Παραμένουν ως έχουν τα κανάλια της ΕΡΤ



Σύμφωνα με το athina984.gr το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές, που προέκυψαν κατόπιν ειδικής μελέτης, για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ Α.Ε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη:

-Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι. Ο κορμός και οι ζώνες του προγράμματος καθορίζονται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

-Η ΕΤ3 διατηρεί το χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας, μέσα από το πρόγραμμά της, τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Το πρόγραμμά της εμπλουτίζεται περαιτέρω με αθλητικό πρόγραμμα.

-Η ΕΤ1 παραμένει κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Η ΕΡΤ, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ψηφιακή τεχνολογία, εντάσσει στη δυναμική του προγράμματος της ΕΤ1 και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Τηλεόραση και στα 'Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, και οι οποίες παρέχονταν από το Πρίσμα+. Με την απορρόφηση αυτή θα προκύψει πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, οικονομίες κλίμακας για την εταιρεία και εξοικονόμηση ψηφιακών συχνοτήτων.

-Το ψηφιακό κανάλι σινεσπόρ μετατρέπεται σε δορυφορικό.

Επιπρόσθετα, το ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε το σχέδιο αλλαγών και βελτιώσεων στη λειτουργία των 19 Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της εταιρείας. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ο εξορθολογισμός λειτουργίας και υπηρεσιών ανά περιφέρεια, η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, αναβαθμισμένο πρόγραμμα, περαιτέρω άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες, αποδοτικότερος διοικητικός έλεγχος και η μετονομασία όλων των «Περιφερειακών Σταθμών Ε.ΡΑ.» σε «Περιφερειακούς Σταθμούς ΕΡΤ».

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση λειτουργίας και ο εκσυγχρονισμός του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», με εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και βελτίωση του περιεχομένου.

[via]

Labels: , , , ,



Google: Αλλαγή πολιτικής απορρήτου



Αλλάζουν οι όροι των υπηρεσιών (YouTube, Gmail, η μηχανή αναζήτησης, το Google+ και δεκάδες άλλες) της Google, σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική απορρήτου και τη χρήση των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Google πρόκειται να αντικαταστήσει τις 60 και πλέον πολιτικές απορρήτου των υπηρεσιών της με μία που θα ισχύει για όλα της τα προϊόντα.

Tο νέο καθεστώς θα είναι πολύ πιο απλό από το προηγούμενο δαιδαλώδες σύστημα και οι διάφορες υπηρεσίες της εταιρείας θα μπορούν να ανταλλάσσουν δεδομένα που συλλέγουν για τον εκάστοτε χρήστη. Έτσι, οι προτιμήσεις του Α χρήστη στο Google+ θα χρηστιμοποιούνται για την εμφάνιση σχετικών αποτελεσμάτων στη μηχανή αναζήτησης.

Όπως καταλαβαίνει κανείς η νέα πολιτική θα επιτρέψει στη Google να "σερβίρει" στον κάθε χρήστη διαφημίσεις που σχετίζονται με τις δραστηριότητές του.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι πρώτες αντιδράσεις. Αναλυτές εκτιμούν πως οι προτιμήσεις του σήμερα δε θα είναι απαραίτητα και προτιμήσεις του αύριο, οπότε οι διαφημίσεις και τα απολέσματα των αναζητήσεων μπορεί να μην ανταποκρίνονται καθόλου στο προφίλ του εκάστοτε χρήστη.

Ομοίως, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google με πολλούς ρόλους την ίδια στιγμή. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ψάξει κάτι στο Internet για προσωπικούς λόγους κι αμέσως μετά να αναζητήσει κάτι που του ανέθεσε ο προϊστάμενός του. Έτσι, δημιουργείται ένα σύνολο προτιμήσεων, το οποίο όμως αποτελεί πρόχειρη σύνθεση επιμέρους ταυτοτήτων.

Η νέα πολιτική απορρήτου θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου και θα είναι υποχρεωτική για όλους, κάτι που επίσης δεν αρέσει σε πολλούς ειδικούς και μη.

[via]

Labels: , , , , ,