Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Download: Google Chrome 18



Δόθηκε από τους ανθρώπους της Google ο νέος Chrome φτάνοντας αισίως την 18η έκδοση.

Στη νέα έκδοση η Google βελτιώνει τον Chrome στα γραφικά. Συγκεκριμένα η νέα έκδοση φέρνει γρηγορότερη ταχύτητα για τις σελίδες που χρησιμοποιούν το στοιχείο Canvas 2D API της HTML5.

Επίσης ο νέος Chrome κάνει χρήση του SwiftShader, ένα εργαλείο που φέρνει υποστήριξη γραφικών του WebGL 3D σε υπολογιστές με παλιότερα λειτουργικά σύστημα όπως πχ τα Windows ΧΡ.

Η αναβάθμιση αφορά όσους έχουν Windows και Mac OS.

Για Linux αυτή τη στιγμή η έκδοση βρίσκεται σε beta φάση.

Όσοι θέλουν τον εγκαταστήσουν μπορούν να τον βρουν εδώ.

[via]

Labels: , , , , ,



Microsoft: Εξουδετέρωσε Spam Botnet


Η Microsoft ανακοίνωσε την εξουδετέρωση ενός αρκετά σημαντικού botnet με την ονομασία Kelihos ή Waledac 2.0.

Το Kelihos είχε υπό τον έλεγχο του 41000 υπολογιστές και διατηρούσε την δυνατότητα να στέλνει 3.8 δισεκατομμύρια spam email την ημέρα. Αν και δεν πρόκειται για το μεγαλύτερο botnet που έχει θέσει εκτός λειτουργίας η Microsoft, το αξιοσημείωτο στην προκείμενη περίπτωση είναι πως πρόκειται για την πρώτη φορά που η εταιρεία ονοματίζει τον εναγόμενο.

Στην προσφυγή της σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια, η Microsoft κατηγόρησε τον Dominique Alexander Piatti, κάτοικο Τσεχίας, πως χρησιμοποιούσε τις δωρεάν υπηρεσίες του dotFREE Group προκειμένου να λειτουργεί και να ελέγχει το δίκτυο Kelihos, σε domain cz.cc.

Επιπροσθέτως η Microsoft εντόπισε πως τα domains cz.cc ήταν υπεύθυνα για την διανομή του κακόβουλου λογισμικού MacDefender. Ήδη από τον Μάιο η Google έχει μπλοκάρει τα domain cz.cc από την εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η Microsoft κατονομάζει άλλα 22 άτομα υπεύθυνα για την διαχείριση του Kelihos, τα ονόματα των οποίων όμως δεν έγιναν γνωστά.

H εξουδετέρωση του Kelihos έγινε ακολουθώντας την γνωστή πλέον μεθοδολογία της Microsoft. Η εταιρεία ακολούθησε τα ίχνη των domains τα οποία ήταν υπεύθυνα για να δίνουν οδηγίες στους μολυσμένους υπολογιστές.

[via]

Labels: , , , , , ,



ΟΤΕ TV: Προσθήκη Καναλιών Εθνικής Εμβέλειας

http://minotavrs.files.wordpress.com/2011/09/otetv_logo.jpg?w=250

Με τα ελεύθερα κανάλια εθνικής εμβέλειας εμπλουτίζεται η δορυφορική πλατφόρμα της ΟΤΕ TV, μεταφέροντας το σήμα τους σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από τις πλέον ανταγωνιστικές υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης στην ελληνική αγορά.

Τα κανάλια MEGA, STAR, ΣΚΑΪ και ALPHA είναι πλέον διαθέσιμα μέσα από τα πακέτα Family & Full Pack της OTE TV μέσω δορυφόρου, μαζί με τα κανάλια της ΕΡΤ (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ΕΡΤ HD), ενώ ήδη διατίθενται και μέσω της υπηρεσίας OTE TV μέσω Conn-x.

Κατόπιν καταγγελίας του ΟΤΕ κατά της FORTHNET και της Multichoice, οι τελευταίες παραιτήθηκαν χθες ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού από τον όρο αποκλειστικότητας στη δορυφορική συνδρομητική αναμετάδοση του προγράμματος των ελεύθερα μεταδιδόμενων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, με άμεση ισχύ.

Με την προσθήκη των ελεύθερων καναλιών, η ψηφιακή πλατφόρμα της OTE TV φθάνει τα 54 κανάλια από τα οποία τα 11 προβάλλονται σε υψηλή ευκρίνεια (HDTV), τα περισσότερα στην ελληνική αγορά.

Τέλος και σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου η OTE TV θα συνεχίσει να εμπλουτίζει δυναμικά το εμπορικό της χαρτοφυλάκιο με νέες υπηρεσίες και περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, τώρα κατά το πόσο θα μπορέσει να σπάσει τον ανταγωνισμό είναι ένα θέμα που περιμένουμε να δούμε με πολύ ενδιαφέρον.

[via]

Labels: , , , , ,



ΟΤΕ: Έως και 25% Φθηνότερος (;)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpTrTR1i5-839M6EzMgeY_HR-WiCBTZuq5_L69AkRanHJ9SPjLEzVLzryXoMJ6-2bVVQPcwvfyBlIu30iwMYNFDl-Gfb9ivnN0eSF5PHicttFyChs-b1L7lzn7MK2sew0xCWIhg1zMgjBB/s400/ote.jpg

Σύμφωνα με το παρακάτω Δελτίο Τύπου, σε αναμονή έγκρισης από την ΕΕΤΤ βρίσκονται νέες φθηνότερες προτάσεις του ΟΤΕ, οι οποίες και φτάνουν έως και 25%.
Δελτίο Τύπου ΟΤΕ:

Έως και 25% φθηνότερες τιμές σε σχέση με το 2011 θα προσφέρουν στους καταναλωτές τα νέα πακέτα Double Play με Internet και Ομιλία, που κατέθεσε ο ΟΤΕ προς έγκριση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων την περασμένη Παρασκευή. Τα προγράμματα θα είναι εμπορικά διαθέσιμα όταν η ΕΕΤΤ το επιτρέψει.

Τα νέα τιμολόγια είναι αποτέλεσμα μείωσης του λειτουργικού κόστους, που η εταιρεία πέτυχε το 2011, τα οφέλη της οποίας ο ΟΤΕ επιθυμεί να μετακυλήσει πλήρως στους πελάτες του, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Labels: , , , , ,



Apple: Ο Jobs ήθελε τον Linus Torvalds


Σύμφωνα με όσο γράφονται στο γνωστό site wired ο Steve Jobs ήθελε να προσλάβει στην Apple τον Linus Torvalds ο οποίος είναι ο δημιουργός του γνωστού σε όλους μας Linux.

Ο Linus Torvalds σε μια συνέντευξη που έδωσε στο συγκεκριμένο site μίλησε για πολλά και ένα από αυτά ήταν η σχέση του με τον Steve Jobs.

Ο Torvalds δήλωσε ότι δεν ήξερε προσωπικά τον Jobs και ότι κάποια στιγμή στα μέσα του 2000 και ενώ εργαζόταν στην εταιρεία Transmeta ο Jobs τον προσέγγισε με σκοπό να εργαστεί στην Apple.

Ο λόγος που ο Jobs ήθελε τον Torvalds ήταν για να τον βοηθήσει πάνω στη δημιουργία του Mac OS X, ο Jobs λοιπόν του πρότεινε συνεργασία με μοναδικό όρο να παρατήσει την ανάπτυξη του Linux.

Ευτυχώς ο Torvalds αρνήθηκε αυτόν τον όρο και έτσι δεν επιτεύχθηκε η συμφωνία, αν τότε ο Torvalds είχε δεκτή τότε πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα αφού το Linux δεν θα είχε τέτοια δημοτικότητα και πιθανότατα δεν θα βλέπαμε ποτέ μας το λειτουργικό σύστημα Android.

[via]

Labels: , , , , ,



First Look: Commodore Amiga Mini PC


Η Commodore επιστρέφει στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών ύστερα από 20 χρόνια μετά την παρουσίαση των ιστορικών μηχανημάτων που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του 1990.

Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος μοιάζει ιδιαίτερα σε σχεδιασμό με τα Mac Mini της Apple καθώς δεν πωλείται με οθόνη.

Το Commodore Amiga Mini διαθέτει επεξεργαστή Intel i7 χρονισμένο στα 3.5GHz και συνοδεύεται από κάρτα γραφικών NVIDIA's GeForce GT 430 μνήμης 1GB. Η μνήμη RAM του είναι χωρητικότητας 16GB, ενώ υπάρχει σκληρός δίσκος αποθηκευτικού χώρου 1TB με διαθέσιμες δύο θύρες για προσθήκη σκληρών δίσκων 2.5” SSD 300GB ή 600GB.

Επιπλέον έχει ενσωματωθεί συνδεσιμότητα WiFi, Bluetooth και δυνατότητα ανάγνωσης Blu-Ray οπτικών δίσκων.

Η τιμή του διαμορφώνεται στα $2,495 (!!!) δολάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιγράφου του λειτουργικού συστήματος Vision OS το οποίο βασίζεται σε Linux.

Τώρα κατά πόσο θα το αγοράσει κάποιος με τέτοια τιμή για αυτά που προσφέρει είναι ένα άλλο θέμα...

[via]

Labels: , , , , , ,



DM500s Gemini 4.70 GSF TP 11398 Fix



Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση με την ονομασία DM500s Gemini 4.70 GSF TP 11398 Fix είχαμε από τα παιδιά που τρέχουν το Greek Sat Freaks, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται πολλά προβλήματα στην αναπαραγωγή καναλιών στον αναμεταδότη 11398 του Hotbird (13E), σε όσους έχουν δέκτες DM500s με Gemini μεγαλύτερα του 3.50.

Εφάρμογή του patch:

1. Οσοι εχουν ΗΔΗ εγκατεστημένο το "DM500s Gemini 4.70 GSF Mod" ΔΕΝ χρειάζεται να ξαναφλασάρουν τον δέκτη τους.

Το patch μπορει να περαστεί αυτόματα απο τον GSF Addons server.
Μπλε κουμπί -> Addons -> G.S.F Addons Server -> TP_11398_Fix -> GSF_470_Cccam_TP11398_Patch
Με αυτον τον τρόπο οι ρυθμίσεις του δέκτη δεν χάνονται.

2. Εναλλακτικα μπορείτε να περάσετε το patchαρισμένο image με τις κλασσικες μεθοδους DreamUp, Flash Wizard και root.cramfs.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμίσεις του δέκτη με αυτήν την διαδικασία χάνονται.

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο πάντα ενημερωμένο forum της ομάδας εδώ.

Labels: , , , , ,



Επικίνδυνο το Anonymous-OS Live(;)



Ένας μικρός χαμός επικρατεί στους κόλπους του ανοικτού λογισμικού καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι δόθηκε στο κοινό από τις διωκτικές αρχές, μια Linux διανομή, ντυμένη στα “χρώματα των Anonymous.

Υποτίθεται ότι ο σκοπός που δημιουργήθηκε η εν λόγω διανομή βασισμένη στο Ubuntu 11.10, είναι για τον έλεγχο της ασφάλειας των ιστοσελίδων, δυστυχώς όμως οι φήμες οργιάζουν και η γνώμη που επικρατεί είναι πως η διανομή αυτή είναι δημιούργημα από καποιες αρχές ασφαλείας και ο όλος σκοπός ήταν από την μια η προβοκάτσια και από την άλλη για συγκέντρωση στοιχείων που βρίσκονταν στους υπολογιστές των χρηστών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως ενοχοποιητικά στοιχεία.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν να είναι πειραγμένος ο κώδικας του Tor αποκαλύπτοντας έτσι τις κινήσεις των χρηστών, κάτι που ενίσχυσε τις θεωρίες πως είναι έντονα αναμεμειγμένες κυρίως οι Βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Προς το παρών η συγκεκριμένη διανομή έχει αποσυρθεί από τους servers που είχε ανεβεί καθώς η source forge, μπλόκαρε τη σελίδα που ήταν ανεβασμένη στην υπηρεσία της, για download της εν λόγω διανομής εξηγώντας πως οι τεχνικοί ασφαλείας της, υποθέτουν πως μπορεί να εμπεριέχει στοιχεία που ίσως βλάψουν τον χρήστη.

Όπως και να έχει η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό σε αυτήν, παρόλα αυτά όσοι αισθάνεστε σίγουροι για τον εαυτό σας και θέλετε να δοκιμάσετε την εν λόγω διανομή μπορείτε να την κατεβάσετε πλέον μόνο μέσω Torrents .

[via]

Labels: , , , , ,



Cyanogen mod Roms: Τέλος το default root



Στοχεύοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξαν στο Cyanogen mod blog , η δημοφιλής custom Rom για πολλές από τις Android συσκευές που κυκλοφορούν και πηγή για αρκετά variants, η νέα Cyanogen mod 9 δεν θα έρχεται με το rooting ενεργό εξ ορισμού, αλλά μέσω του developers menu, θα δίνει 4 διακριτά επίπεδα rooting.

Disabled
Enabled for ADB only
Enabled for Apps only
Enabled for both

Αιτιολογώντας την απόφαση αυτή, θεωρούν πως οι 1.000.000+ συσκευές που είναι rooted από default είναι τρύπα ασφαλείας και θεωρούν πως η αλλαγή ενισχύει την ασφάλεια των χρηστών, ενώ πιστεύουν πως υπάρχουν ελάχιστες χρήσεις που απαιτούν root στις cyanogen mod roms και φτάνουν στο σημείο να αποκαλούν τους ξεκλείδωτους bootloaders και τα custom recovery images κενά ασφαλείας

[via]

Labels: , , , , , ,



Google: Υπέρ του Hotfile σε Δίκη



Παράσταση αγωγής στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα των ΗΠΑ, κατέθεσε η Google στην υπόθεση της MPAA εναντίον του Hotfile για παράνομο hosting copyrighted αρχείων και στην απαίτηση κλεισίματος του.

Σύμφωνα με την Google η κινηματογραφική βιομηχανία προσπαθεί να "εξαπατήσει" το δικαστήριο στην υπόθεση και αναφέρει πως το Hotfile προστατεύεται από τον νόμο DMCA όπως ακριβώς το YouTube, με την MPAA να θεωρεί πως αυτό δεν ισχύει και να ισχυρίζεται πως το Hotfile είναι "πειρατικός παράδεισος" και μέσο κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων και δεν έχει δικαίωμα σε προστασία.

Ο νόμος DMCA προστατεύει τα sites από copyright claims και τον έλεγχο του υλικού που ανεβαίνει και διακινείται από αυτά, δίνοντας μηχανισμούς στους κατόχους copyright ώστε να μαρκάρουν κάποιο περιεχόμενο σαν copyright infrigment και να ζητούν την αφαίρεση του.

Η άποψη της Google και η τυχόν υιοθέτηση της από το δικαστήριο αναμένεται να επηρεάσει την σε εξέλιξη υπόθεση του κλεισίματος του Megaupload και τις παρόμοιες κατηγορίες που στοιχειοθέτησαν το κλείσιμο του.

Η Google αναμένεται να ξεκινήσει την δική της υπηρεσία cloud storage μέσα στην χρονιά.

[via]

Labels: , , , , ,



ΕΛΤΑ Καρτοκινητή by Vodafone



Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Vodafone ανακοίνωσαν με δελτίο τύπου τη διάθεση της ΕΛΤΑ Καρτοκινητής, powered by Vodafone, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να τριπλασιάζουν την αξία ομιλίας τους, με κάθε ανανέωση από 10 Ευρώ και άνω.

Η ΕΛΤΑ Καρτοκινητή διατίθεται αποκλειστικά από το δίκτυο των καταστημάτων ΕΛΤΑ.
Το νέο πακέτο καρτοκινητής απευθύνεται σε συνδρομητές που αναζητούν οικονομία, απλότητα και ευκολία στη χρήση του καρτοκινητού τους, προσφέροντας παράλληλα ξεκάθαρες χρεώσεις.

Οι συνδρομητές μπορούν να ανανεώνουν το χρόνο ομιλίας τους στο πανελλαδικό δίκτυο ΕΛΤΑ, σε όλα τα καταστήματα Vodafone, καθώς και με κάρτες ανανέωσης Vodafone σε περίπτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και τους ταχυδρομικούς διανομείς της επαρχίας για πληροφορίες και πακέτα σύνδεσης.

Labels: , , , , ,



Το Pirate Bay στέλνει servers στο Διάστημα


Το Pirate Bay, για ακόμη μια φορά πρωτοπορεί καθώς δεν είναι τυχαίο ότι κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου site αναζήτησης torrents.

Έτσι λοιπόν με δεδομένο το εχθρικό κλίμα που συντηρείται απέναντι στο δημοφιλή ιστότοπο, αλλά και την πρόσφατη αποκάλυψη πως η σουηδική αστυνομία ετοιμάζεται για ακόμη μια φορά να εισβάλει στις εγκαταστάσεις τους και να διακόψει τη λειτουργία τους, το Pirate Bay έλαβε την πρωτοποριακή απόφαση να στείλει servers σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη (“Low orbit server stations”).

To blog του thepiratebay.se σε χθεσινό του άρθρο αναφέρει:
«Ένα από τα τεχνικά θέματα που πάντα βελτιστοποιούμε είναι το που το τοποθετούμε τους servers πρώτης γραμμής. Είναι αυτοί που προωθούν την κίνηση σε μυστική τοποθεσία. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι μοναδικό.

Η ανάπτυξη αυτόματων συσκευών με δυνατότητες πλοήγησης μέσω GPS, ο φτηνός εξοπλισμός για ασύρματη επικοινωνία και οι μικροί σε μέγεθος υπολογιστές που κυκλοφορούν σήμερα, μας επιτρέπουν να πειραματιστούμε με το να στείλουμε μικρούς σταθμούς οι οποίοι θα πετούν μερικά χιλιόμετρα πάνω από τη Γή. Κατ’ αυτό τον τρόπο, για να απενεργοποιηθούν οι servers μας, θα πρέπει να καταρριφθούν από μαχητικά αεροσκάφη. Με πράξη πολέμου.»
[via]

Labels: , , , , ,



VDSL: Περιοχές & προτεινόμενες τιμές



Επιστολή με την οποία καλεί τους παρόχους να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τη διάθεση υπηρεσιών VDSL απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο ΟΤΕ στο σύνολο των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Στην επιστολή, εκτός από τις τεχνικές λεπτομέρειες της σύμβασης μεταξύ του ΟΤΕ και του παρόχου που επιθυμεί να διαθέσει εμπορικά υπηρεσίες VDSL, περιγράφονται αναλυτικά οι περιοχές που είναι διαθέσιμες οι νέες ταχύτητες έως 50 Mbps, τόσο από το Αστικό Κέντρο του ΟΤΕ στην περιοχή, όσο και από τους Υπαίθριους Κατανεμητές (KV):

Σε 165 περιοχές σε όλη την Ελλάδα θα έχει εγκατασταθεί μέχρι τον Μάιο, τεχνολογία VDSL από το Αστικό Κέντρο.
Περιοχές που έχουν ήδη εγκατεστημένη τεχνολογία VDSL σε Υπαίθριους Κατανεμητές (KV): Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καλκάνη Σερρών, Ξάνθη, Αμπελόκηποι (Ζωγράφου), Βούλα, Καλαμάκι

Περιοχές με πρόβλεψη για εγκατάσταση το Α’ 6μηνο του 2012 τεχνολογίας VDSL σε Υπαίθριους Κατανεμητές (KV): Βουλιαγμένη, Τερψιθέα, Γλυφάδα, ΒΙ.ΠΕ. Ασπροπύργου, Σέρρες (Νέο Σούλι)
Ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2010 επενδύσεις για να προσφέρει μεγαλύτερες ευρυζωνικές ταχύτητες. Σήμερα, οι υπόλοιποι πάροχοι μπορούν να διαθέσουν υπηρεσίες VDSL εκμεταλλευόμενοι τις επενδύσεις του ΟΤΕ, ενώ 2,5 χρόνια μετά, στον ΟΤΕ δεν έχει ακόμη επιτραπεί να διαθέσει υπηρεσίες VDSL στο καταναλωτικό κοινό.

Επισημαίνεται ότι:

Ο ΟΤΕ έχει αποστείλει στην ΕΕΤΤ τις ακόλουθες τιμές λιανικής, που αφορούν τόσο VDSL από Αστικά Κέντρα, όσο και από Υπαίθριους Κατανεμητές:
Ταχύτητα Πρόσβασης Down/Up Τιμή
'Εως 30 / έως 2,5 (Mbps) 19,90 ευρώ / μήνα
Έως 50 / έως 5 (Mbps) 29,90 ευρώ / μήνα
Ο ΟΤΕ αναμένει ακόμη από την ΕΕΤΤ την έγκριση των λιανικών τιμών του για VDSL από τα Αστικά Κέντρα. Σε Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων στις 13/2, έγινε λόγος, σύμφωνα με τον Τύπο, για «έγκριση των τιμών λιανικής του ΟΤΕ από το Α/Κ εντός των επόμενων εβδομάδων», κάτι που ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να περιμένει 6 μήνες από την έγκριση των τιμών χονδρικής πριν τη διάθεση λιανικών υπηρεσιών VDSL από τους Υπαίθριους Κατανεμητές (KV).

[via]

Labels: , , , , ,



Forthnet 2play & Νova με 53,90€ τον μήνα



Με μια νέα προσφορά έρχεται να ταράξει τα νερά η Forthnet και η Νova καθώς ευελπιστoύν έτσι να προσελκύσουν περισσότερους συνδρομητές στο Forthent group.

Συγκεκριμένα όλοι οι νέοι συνδρομητές της συνδυαστικής προσφοράς Forthnet 2play Economy & Νοva Sports + Value Pack θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν broadband ADSL, έως 24 Mbps, απεριόριστη σταθερή τηλεφωνία σε όλη την Ελλάδα και όλη την αθλητική δράση από τη Nova, μόνο με 53,90€ το μήνα, για 18 ολόκληρους μήνες!

Παρακάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου:
Συνδυάστε το εκπληκτικό τηλεοπτικό περιεχόμενο από τη Nova με απεριόριστο τηλέφωνο και γρήγορο internet από τη Forthnet και αποκτήστε επικοινωνία και ψυχαγωγία για εσάς και την οικογένεια σας, σχεδόν στην ίδια τιμή που θα πλήρωνε κάποιος για την επικοινωνία του!

Όλοι οι νέοι συνδρομητές της συνδυαστικής προσφοράς Forthnet 2play Economy & Νοva Sports + Value Pack θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν broadband ADSL, έως 24 Mbps, απεριόριστη σταθερή τηλεφωνία σε όλη την Ελλάδα και όλη την αθλητική δράση από τη Nova, μόνο με 53,90€ το μήνα, για 18 ολόκληρους μήνες!

Απολαύστε το πρωτάθλημα της Superleague, την Αγγλική Premier League, το UEFA Champions League, το UEFA Europa League, την Euroleague-Basketball, το NBA, το Ελληνικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ, τα κορυφαία τουρνουά τένις και τα πιο συναρπαστικά σπορ από όλο τον κόσμο! Παράλληλα, συμπεριλαμβάνονται και τα καλύτερα κανάλια γενικού περιεχομένου (παιδικά, μουσικά, ειδησεογραφικά, κανάλια με τις καλύτερες ξένες σειρές και ελληνικά κανάλια ελεύθερης λήψης με τέλειο ψηφιακό σήμα). Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε το καλύτερο τηλεοπτικό περιεχόμενο και σε ποιότητα High Definition, με 2 μήνες Δωρεάν την υπηρεσία Nova HD!

Τέλος, προσφέρεται, εντελώς Δωρεάν, ο αποκωδικοποιητής NovaBox HD 831 (για νέους συνδρομητές Nova) και το Wi-Fi Router (για νέους συνδρομητές Forthnet).

Η προσφορά είναι περιορισμένης διάρκειας που αφορά στο συνδυασμό Forthnet 2play Economy & Νοva Sports + Value Pack για 18μηνη σύμβαση.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα 137 Καταστήματα Forthnet σε όλη την Ελλάδα, το δίκτυο εμπορικών συνεργατών Forthnet & Nova ή μπείτε στο www.forthnetgroup.gr.

Labels: , , , , , ,



Formula 1: Για 3 χρόνια στην ΟΤΕ TV



Τα δικαιώματα μετάδοσης όλων των αγώνων καθώς και των ελεύθερων και χρονομετρημένων δοκιμαστικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 εξασφάλισε για τα επόμενα 3 χρόνια η ΟΤΕ TV.

Σημειώνεται ότι ότι οι αγώνες (oχι τα δοκιμαστικά) θα προβάλλονται ζωντανά και από την τηλεόραση του Alpha όπου και θα υπάρχει και σχετική εκπομπή με εκτεταμένα highlights των κατατακτήριων δοκιμών.

Παρακάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου:
Η ΟΤΕ TV ενισχύει φέτος την τηλεοπτική της πρόταση για τη Formula 1 με τέσσερις αγώνες σε αποκλειστική ζωντανή μετάδοση.
Αρχής γενομένης από το Grand Prix της Αυστραλίας, που θα μεταδοθεί αποκλειστικά ζωντανά και σε High Definition στις 18 Μαρτίου 2012, από τα αθλητικά κανάλια OTE Sport θα μεταδοθούν αποκλειστικά ζωντανά και οι αγώνες της Κίνας, της Κορέας και της Ιαπωνίας, καθώς και όλα τα υπόλοιπα Grand Prix που απαρτίζουν το καλεντάρι της Formula 1 για το 2012.

Από τις 16 Μαρτίου συντονιστείτε στα αθλητικά κανάλια OTE Sport για να παρακολουθήσετε από την πίστα Albert Park της Μελβούρνης, ζωντανά και σε αποκλειστικότητα όλα τα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά του φετινού πρωταθλήματος. Οι κορυφαίοι πιλότοι παγκοσμίως, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Michael Schumacher, Jenson Button και Kimi Raikkonen, διεκδικούν τον τίτλο, σε μία διοργάνωση υψηλού θεάματος και αγωνίας, που θα ολοκληρωθεί στις 25 Νοεμβρίου στη Βραζιλία.

Δείτε στην OTE TV, συναρπαστικές εκκινήσεις, τολμηρά προσπεράσματα που κόβουν την ανάσα, εντυπωσιακά pit-stop και όλη τη δράση με τους πανηγυρισμούς των νικητών και τις πρώτες δηλώσεις τους μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο κόσμος της ταχύτητας ανοίγεται μπροστά σου, μόνο στην ΟΤΕ TV!

ΟΤΕ TV
Ο ΟΤΕ άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά της δορυφορικής τηλεόρασης και κερδίζει δυναμικά έδαφος, με την εμπορική διάθεση της OTE TV Mέσω Δορυφόρου. Η υπηρεσία διατίθεται μέσα από δύο πακέτα (Family & Full Pack) σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές που ξεκινούν από 14,90 ευρώ το μήνα (για τους υφιστάμενους πελάτες του ΟΤΕ & το πακέτο Family Pack). Η πλατφόρμα περιλαμβάνει περισσότερα από 50 κανάλια, από τα οποία τα 11 είναι σε high definition και σταθερά εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο και υπηρεσίες.

Η OTE TV είναι διαθέσιμη και μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης. Οι συνδρομητές της OTE TV Μέσω Conn-x, εκτός από τα 50 ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν πλούσιο περιεχόμενο από τις Video On Demand υπηρεσίες. Με την OTE Cinema On Demand μπορούν να νοικιάσουν blockbusters και μεγάλες κινηματογραφικές ταινίες σε πρώτη τηλεοπτική προβολή. Ενώ με την OTE Club On Demand μπορούν να δουν βραβευμένες σειρές, κινούμενα σχέδια, παιδικά προγράμματα, ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσικά video, μόνο με μία επιπλέον μηνιαία χρέωση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Labels: , , , , ,



Microsoft: Έρχεται ο τέλειος Μεταφραστής



Ερευνητές της Microsoft ανέπτυξαν ένα καινοτομικό λογισμικό που μεταφράζει τη φωνή του χρήστη σε ξένη γλώσσα και μάλιστα με...παρόμοιο τόνο φωνής. Το λογισμικό μαθαίνει τον ήχο της φωνής του χρήστη και μετά δημιουργεί μια ανάλογη συνθετική φωνή σε άλλη γλώσσα, την οποία ο χρήστης δεν γνωρίζει.

Οι ερευνητές Φρανκ Σουνγκ και Ρικ Ρασίντ, που έκαναν τη σχετική επίδειξη στο ερευνητικό κέντρο της Microsoft, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα ώστε να γίνει πραγματικότητα ένας «καθολικός μεταφραστής» που θα μπορεί να μεταφράζει (κατ' αρχήν) την αγγλική γλώσσα σε 26 άλλες γλώσσες, από τα ισπανικά και τα ιταλικά έως τα κινέζικα.

Ο χρήστης απλώς μιλάει στα αγγλικά στο μηχάνημα και αυτό αναλαμβάνει να μετατρέψει τα λόγια του σε κάποια άλλη γλώσσα και με παρόμοια χροιά φωνής. Η συσκευή μπορεί κάποτε να διευκολύνει αφάνταστα την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα- και έτσι να καταστήσει λιγότερο αναγκαίους τους ανθρώπους μεταφραστές.

Το μεταφραστικό λογισμικό θα μπορούσε μελλοντικά να ενσωματωθεί ακόμα και σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, οπότε ο χρήστης θα κουβαλά παντού μαζί του ένα φορητό αυτόματο μεταφραστή, πράγμα πολύτιμο για κάθε τουρίστα- και όχι μόνο.

Οι ερευνητές της Microsoft πιστεύουν ακόμα ότι θα ήταν δυνατόν ο χρήστης να μην μιλά καν, αλλά να γράφει κάτι στη γλώσσα του (π.χ. στο κινητό του) και αμέσως το μεταφραστικό λογισμικό να δημιουργεί αυτόματα τα λόγια του σε άλλη γλώσσα (μετατροπή κειμένου σε ξενόγλωσσο λόγο).

Προς το παρόν το λογισμικό χρειάζεται περίπου μια ώρα για να μάθει την προσωπική χροιά της φωνής του χρήστη και η συνθετική φωνή που στη συνέχεια παράγει, ακούγεται κάπως μηχανική.

Όμως η μετάφραση δεν αφορά μόνο μεμονωμένες λέξεις, αλλά την κανονική ροή του λόγου με προτάσεις, όσο γίνεται πιο ρεαλιστικά, αν και υπάρχουν ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης.

[via]

Labels: , , , ,



Πιλοτική διάθεση στατικού IPv6 prefix



Στα πλαίσια της πιλοτικής διάθεσης ευρυζωνικής IPv6 πρόσβασης, υπάρχει πλέον η δυνατότητα απόκτησης στατικού IPv6 prefix!

Για να ενεργοποιηθεί η στατική υπηρεσία, πρέπει να σταλούν μέσω email τα παρακάτω στοιχεία στο ipv6@otenet.gr:
Ονοματεπώνυμο κατόχου ADSL account
userid
τηλεφωνικό νούμερο
Η νέα πιλοτική υπηρεσία απευθύνεται σε χρήστες της υπάρχουσας πιλοτικής IPv6 υπηρεσίας του ΟΤΕ.

Το στατικό prefix που θ’ αποδωθεί, είναι /56 (256 subnets).

Η ενεργοποίηση κάθε νέας αίτησης, θα επιβεβαιώνεται μεσω email απο την πλευρά του ΟΤΕ.
Για την ολοκλήρωση της ενεργοποίησης, θ’ απαιτείται ένα reset του PPP session από την πλευρά του χρήστη.

Όσον αφορά τις πιλοτικές υπηρεσίες IPv6, ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να ζητήσει άλλα προσωπικά στοιχεία εκτός αυτων που έχουν ήδη αναφερθεί.

[via]

Labels: , , , ,



Firefox: Θα τρέχει ως Metro και Desktop app


Όπως όλα δείχνουν ο Mozilla Firefox θα σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί τόσο ως εφαρμογή desktop, όσο και ως Metro app στα επερχόμενα Windows 8 κάτι που αναμένεται να δυσκολέψει αρκετά τους προγραμματιστές της Mozilla.

Οι περισσότερες εφαρμογές για Windows 8 σχεδιάζονται είτε ως Metro apps, είτε ως συνηθισμένες εφαρμογές desktop.

Από την άλλη μεριά, ο Firefox θα ανήκει σε τρίτη κατηγορία που θα συνδυάζει την εναρμονισμένη λειτουργία και στα δύο γραφικά περιβάλλοντα. Σύμφωνα με τον προγραμματιστή της Mozilla, Brian Bondy, ο Firefox θα είναι περιηγητής desktop με ενσωματωμένη λειτουργία Metro.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα παρέχει την ισχύ και την ευελιξία κλασσικής εφαρμογής desktop, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα ενσωμάτωσης στα Live Tiles και άλλων λειτουργιών του Metro, όταν χρησιμοποιείται το νέο γραφικό περιβάλλον.

Το εγχείρημα συνεπάγεται αυξημένη δυσκολία στον προγραμματισμό, αφού θα χρειαστούν πάρα πολλές νέες γραμμές κώδικα. Μάλιστα πρόκειται για καινοτόμο εγχείρημα, τόσο για τη Mozilla, όσο και για τη Microsoft, επομένως δεν υπάρχει πρότερη εμπειρία και τεχνογνωσία.

Άλλο ένα ζήτημα που εγείρεται είναι ότι ο υβριδικός τύπος browser μπορεί να εκτελείται σε λειτουργία Metro μόνο αν είναι ο προεπιλεγμένος περιηγητής. Διαφορετικά εκτελείται μόνο ως εφαρμογή desktop, επιλογή που αποδίδεται στη Microsoft.

Το γεγονός αυξάνει τα προνόμια που αποκτά ο προεπιλεγμένος περιηγητής σε βάρος των υπολοίπων, που θα χάνουν μερικές από τις δυνατότητές τους. Πάντως η Microsoft ενθαρρύνει τους προγραμματιστές στο σχεδιασμό υβριδικών προγραμμάτων, ώστε να μην υπάρχει μεταπήδηση από το ένα γραφικό περιβάλλον στο άλλο, όταν κάποιο πρόγραμμα εκτελείται μόνο σε Metro ή desktop.

[via]

Labels: , , , , ,



Google Chrome & ΙΕ 9 Hacked


Πριν από μερικές ημέρες η Google ένιωθε τόσο σίγουρη για την ασφάλεια του Google Chrome όπου ελαφρά την καρδία ανακοίνωσε βραβεία $60.000, $40.000 και $20.000 για όσους κατορθώσουν να σπάσουν τις δικλείδες ασφαλείας, ενόψει του διαγωνισμού Pwn2Own.

Τελικά, η VUPEN Security κατάφερε να υπερκεράσει την όποια ασφάλεια του Google Chrome μέσα σε μόλις λίγα λεπτά και να τρέξει δικό της κώδικα μέσα σε ολόκληρη την πλατφόρμα του web browser!

Φαίνεται όμως ότι ο Chrome της Google δεν ήταν ο μοναδικός browser που hackαρίστηκε στον διαγωνισμό Pwn2Own αφού και ο νέος Internet Explorer 9 των Windows 8 «έπεσε» από τη ίδια γαλλική εταιρεία ασφαλείας VUPEN.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε δύο κενά ασφαλείας που είχαν πρωτο-ανακαλυφθεί το 2011 και λειτουργούν τόσο στον IE9 όσο και στον IE10 στα Windows 8 και τον κλασικό IE6.

Το πρώτο κενό επέτρεψε στη VUPEN να τρέξει κώδικα μέσα στο sandbox του Internet Explorer και το δεύτερο επέτρεψε την πλήρη παράκαμψη του sandbox για το τρέξιμο του κώδικα στο ίδιο το σύστημα.

Η δικλείδα ασφαλείας του IE, δηλαδή το Data Execution Prevention και address space layout randomization, δυσκόλεψαν την εφαρμογή του hack αλλά δεν την απέτρεψαν.

Προς το παρών μόνο η Google έκλεισε (σε χρόνο ρεκόρ) το κενό ασφαλείας, ας ελπίζουμε ότι το ίδιο γρήγορη θα είναι και η Microsoft...

[via]

Labels: , , , , , , , ,



Εντοπίστηκε κακόβουλο λογισμικό σε XXX sites



Παγίδα στο ίντερνετ, για επισκέπτες κυρίως πορνογραφικών sites, εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για ένα κακόβουλο λογισμικό, το οποίο εμφανίζει στο χρήστη ψεύτικο μήνυμα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , όπου ψευδός αναφέρεται ότι έχουν μπλοκαριστεί τόσο οι ιστοσελίδες όσο και οι χρήστες που τις επισκεφθήκαν.

Από μια πρόχειρη έρευνα το συγκεκριμένο λογισμικό προέρχεται από το Ρώσικο Blackhole Kit και κάνει redirect σε ip διευθύνσεις που περιέχουν το κατάλληλο banner, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης του χρήστη, ώστε να του εμφανίζουν το μήνυμα της δικής του δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Παρακάτω είναι οι ip με το εν λόγω banner το οποίο γελοιωδός είναι ακόμα online:
http://62.76.190.87/US/
http://62.76.190.87/CA/
http://62.76.190.87/IT/
http://62.76.190.87/DE/
http://62.76.190.87/FR/
http://62.76.190.87/UK/
http://62.76.190.87/ES/
http://62.76.190.87/SE/
http://62.76.190.87/AT/
http://62.76.190.87/FI/
http://62.76.190.87/GR/
http://62.76.190.87/BE/
http://62.76.190.87/PT/
http://62.76.190.87/LU/
Τονίζεται ότι στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για να απεμπλακεί ο χρήστης από το μπλοκάρισμα αυτό, απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία... για αυτό προσοχή.

[via]

Labels: , , , ,



FBI: Είχε πράκτορα στους Anonymous




Πανικός έχει προκληθεί στις τάξεις των Anonymous καθώς ο ηγέτης της κολεκτίβας LulzSec ήταν πληροφοριοδότης του FBI από τις 7 Ιουνίου του 2011.

Συγκεκριμένα τον 28χρονο Νεοϋορκέζο Χέκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ κατονόμασε η εισαγγελία ως τον «Σαμπού», τον ηγέτη της κολεκτίβας LulzSec, που συνδέεται με τους «Anonymous». Οι Lulzsec ήταν αυτοί που εισέβαλαν στα δίκτυα υπολογιστών της εταιρίας Sony, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στην Ατλάντα, στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου PBS, καθώς και σε αυτή του Fox.

Παρά την αρχική έκπληξη στις τάξεις των χάκερς, τα πρώτα στοιχεία της δικαστικής έρευνας δείχνουν ότι ο Σαμπού συνεργαζόταν με το FBI ως πληροφοριοδότης από τις 7 Ιουνίου του 2011.

Ο Μονσεγκούρ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου φοίτησε και εργάσθηκε σε διάφορες θέσεις στον τομέα υψηλής τεχνολογίας. Επέδειξε σπάνιο συνδυασμό ταλέντου στο χάκινγκ και πολιτικής ευαισθησίας, ενώ σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Scientist, ο Σαμπού αποκάλυψε ότι πραγματοποίησε την πρώτη του διαδικτυακή επίθεση πριν μία δεκαετία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αμερικανικά στρατιωτικά γυμνάσια στο νησί Βιέκες του Πουέρτο Ρίκο.

Τον Ιούνιο, ο Μονσεγκούρ συνελήφθη για απάτη μέσω πιστωτικής κάρτας, ύστερα από καταγγελία του Facebook. Μετά τη σύλληψή του συμφώνησε να συνεργασθεί με τις Αρχές, εξασφαλίζοντας τη δέσμευση της εισαγγελίας ότι η ποινή του θα μειωθεί ανάλογα.

Το FBI ανακοίνωσε τη σύλληψη άλλων πέντε ανδρών, ένας στο Σικάγο, δύο στη Βρετανία και δύο στην Ιρλανδία. «Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει ότι το FBI έχει γίνει πολύ αποτελεσματικό στον εντοπισμό των χάκερς. Μπορούν επίσης να κάνουν τον έναν χάκερ να στραφεί κατά των άλλων, σπέρνοντας την αμφιβολία στις τάξεις τους», λέει ο πρώην επικεφαλής αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέρι Ντίξον.

[via]

Labels: , , , , , ,



Το νέο iPad είναι γεγονός

Το νέο iPad είναι γεγονός, όπως γεγονός είναι ότι μαζί με αυτό ήρθε και μια χιονοστιβάδα αναβαθμίσεων τόσο από την Aplle όσο και από την Jailbrake κοινότητα.

Συγκεκριμένα δόθηκε από την Apple τόσο η αναβάθμιση του iTunes 10.6 για Mac και Windows όσο και η επίσημη κυκλοφορία του iOS 5.1.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν λίγες ώρες μετά από την επίσημη κυκλοφορία του iOS 5.1 να δοθεί το jailbrake για τις μη-A5 συσκευές iPhone 4, iPad 1 και iPhone 3GS .

Σημειώνεται ότι οικάτοχοι συσκευών με A5 επεξεργαστές θα πρέπει να περιμένουν και να μην αναβαθμιστούν ακόμα αν δεν θέλουν να χάσουν το jailbrake της συσκευής τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον πίνακα που ετοίμασαν με μεράκι τα παιδιά του iPhoneHellas, με τις βασικές διαφορές του νέου iPad:
Νέο iPad (iPad 3rd gen)
iPad 2 (iPad 2nd gen)
Επεξεργαστής A5X dual-core με quad-core graphics
Επεξεργαστής Α5 dual-core
Δεν υπάρχει επίσημο νούμερο.(Οι ενδείξεις μας οδηγούν προς το 1GB RAM)
Μνήμη RAM 512ΜΒ
Οθόνη ανάλυσης 2048×1536 pixels (264ppi)
Οθόνη ανάλυσης 1024×768 pixels (132ppi)
Οπίσθια κάμερα iSight: Καταγραφή βίντεο στα 1080p και μέχρι 30 ανά δευτ. με υποστήριξη video stabilization. Φωτογραφίες ανάλυσης 5MPx με auto-focus. Λειτουργίες tap to focus και αναγνώριση προσώπου στις φωτογραφίες (face detection)
Οπίσθια κάμερα: Καταγραφή βίντεο στα 720p και μέχρι 30 ανά δευτ. Φωτογραφίες ανάλυσης 0.7Mpx
Υποστήριξη λειτουργίας dictation
-
Bluetooth 4.0 technology
Bluetooth 2.1 + EDR technology
Χρησιμοποίηση ως WiFi hotspot
-
LTE (700, 2100 MHz)2; UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
UMTS/HSDPA/HSUPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
Χωρητικότητες: 16GB, 32GB και 64GB
Χωρητικότητες: 16GB. Τα 32GB και 64GB πλέον καταργούνται
Μπαταρία: 42.5-watt-hour lithium polymer. Αυτονομία 10 ωρών
Μπαταρία: 25-watt-hour lithium polymer. Αυτονομία 10 ωρών

Labels: , , , , , ,



ΗΠΑ: Κλείνει domains & sites άλλων χωρών



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί πως μπορεί να κατάσχει domains και να κλείνει sites που είναι καταχωρημένα σε χώρες εκτός των ΗΠΑ αρκεί οι εταιρίες που διαχειρίζονται τα .com, .net, .org κλπ domains να έχουν έδρα σε Αμερικάνικο έδαφος και άρα να υπόκεινται στους νόμους των ΗΠΑ.

Την παραπάνω δήλωση μαζί με την παραδοχή πως το έχουν κάνει εκατοντάδες φορές ως τώρα, έκανε εκπρόσωπος της ICE (Immigration and Customs Enforcement) των ΗΠΑ δηλώνοντας πως μπορούν να επέμβουν εφόσον παραβιάζονται οι νόμοι ακόμα και αν ο server βρίσκεται σε τρίτη χώρα.

Το όλο θέμα βγήκε στην επικαιρότητα μετά το κλείσιμο του online betting site bodog.com, που ήταν καταχωρημένο στον Καναδά, αλλά μετά από απαίτηση των Ομοσπονδιακών αρχών προς την VeriSign που είναι ο root operator των .com domains και έχει την δυνατότητα να επιβληθεί στους υπόλοιπους registrars, πέτυχαν την κατάσχεση του domain και το κλείσιμο του site.

[via]

Labels: , , , , ,



Google: Άλλαξε το Android Market σε Play Store



Στην μετονομασία του Android Market σε Google Play Store προχώρησε εχθές η Google σκοπεύοντας να ανταγωνιστεί καλύτερα τα αντίστοιχα stores των Amazon και Apple.

Η αλλαγή που έρχεται 3,5 χρόνια μετά το ξεκίνημα του Market, ως στόχο έχει να δώσει στους καταναλωτές, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, να καταλάβουν πως η Google δεν προσφέρει σε αυτό μόνο applications, αλλά ποικιλία περιεχομένου για τις φορητές μας συσκευές όπως βιβλία και μουσική.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό του Android Digital Content, Chris Yerga, πολύς κόσμος βλέποντας το σύμβολο του Android στην αρχική τους οθόνη έμεναν με την εντύπωση πως θα έβρισκαν μόνο applications και όχι άλλο περιεχόμενο.

Έτσι με αυτό τον τρόπο η Google αποσαφηνίζει την κατάσταση κάνοντας έτσι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα για τον τελικό χρήστη, τώρα αν αυτό θα αποδώσει καρπούς είναι ένα άλλο θέμα...

[via]

Labels: , , , , ,



Windows 8 beta: Πανικός από Downloads



Δεν χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από μία μέρα, ώστε η έκδοση Consumer Preview των Windows 8 να γίνει download περισσότερο από 1.000.000 φορές.

Αξίζει να αναφέρουμε πώς για το download των Windows απαιτήθηκε μισό petabyte δεδομένων και ένας ρυθμός κατεβάσματος της τάξης των 41GB/sec.

Η νέα αυτή έκδοση περιλαμβάνει περισσότερες από 100.000 αλλαγές σε σχέση με την έκδοση Developer Preview, ενώ σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί και στις εφαρμογές Metro. Οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι:
Επεξεργαστής: 1GHz
Μνήμη RAM: 1GB (2GB για την έκδοση 64-bit)
Ελεύθερος αποθηκευτικός χώρος: 16GB (20GB για την έκδοση 64-bit)
Κάρτα γραφικών: συμβατή με DirectX 9
Μπορείτε να δοκιμάσετε τη νέα αυτή έκδοση, κατεβάζοντάς την από τη παρακάτω διεύθυνση.

Download: Windows 8 Consumer Preview

[via]

Labels: , , , , , ,



Wi-Fi: Έρχονται τα «Ελικοειδή» ραδιοκύματα



Πώς μπορεί κανείς να «στριμώξει» περισσότερα δεδομένα στα ραδιοκύματα; Κάνοντάς τα να πάρουν ελικοειδής μορφή. Η συγκεκριμένη τεχνική που ανακαλύφθηκε από Ιταλούς και Σουηδούς ερευνητές υπόσχεται ταχύτερες επικοινωνίες και πιο άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων.

Οι επιστήμονες έκαναν επίδειξη της μεθόδου τους στέλνοντας ένα «στριφογυριστό» σήμα που μετέφερε δυο κανάλια στην ίδια συχνότητα κατά μήκος της λιμνοθάλασσας της Βενετίας – ακριβώς εκεί όπου ο Γαλιλαίος είχε κάνει την πρώτη επίδειξη του τηλεσκοπίου του.

Για να «στρίψει» τα ραδιοηλεκτρικά κύματα η τεχνική βασίζεται στη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη στροφορμή περιφοράς τους και στη στροφορμή του σπιν τους.

Με τον τρόπο αυτό πολλά κανάλια μπορούν να «χωρέσουν» στην ίδια συχνότητα αυξάνοντας εντυπωσιακά όχι μόνο την ποσότητα αλλά και την ποιότητα της μετάδοσης των δεδομένων – τόσο στην κινητή τηλεφωνία και στα δίκτυα Wi-Fi όσο και στην ψηφιακή τηλεόραση.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο ανάλογο με αυτό που παρατηρείται στη «σχέση» της Γης με τον Ηλιο: ο πλανήτης μας περιφέρεται γύρω από το άστρο του (αποκτώντας στροφορμή περιφοράς) ενώ ταυτόχρονα περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του (στροφορμή σπιν).

Εκτός από την ενίσχυση των επικοινωνιών, θεωρούν ότι η τεχνική τους μπορεί επίσης να χρησιμεύσει για την παρατήρηση της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας.

[via]

Labels: , , , ,



Nova: Σε 3D το ντέρμπι των αιωνίων



Με την πρώτη παραγωγή 3D στην Ελλάδα υποδέχεται η Nova το ντέρμπι των αιωνίων, Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στις 18 Μαρτίου 2012.

Ειδικότερα, η Nova μετά το πρώτο επιτυχημένο εγχείρημα της πιλοτικής 3D μετάδοσης του αγώνα Μίλαν-Μπαρτσελόνα τον περασμένο Νοέμβριο (23/11) για το Champions League, εισάγει τη 3D μετάδοση και στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στις 18 Μαρτίου, μεταφέροντας όλη τη δράση από το ΟΑΚΑ μπροστά στα …μάτια των συνδρομητών της!

Για τις ανάγκες της 3D μετάδοσης θα επιστρατευτεί όλη η τεχνογνωσία και η εμπειρία του επιτελείου της Nova από διεθνείς συμπαραγωγές επιπέδου UEFA, προκειμένου να δώσει και στο ελληνικό κοινό την απόλυτη 3D εμπειρία θέασης αποκλειστικά μέσα από τη Nova και το κανάλι Nova3D (θέση 250) χωρίς καμία επιπλέον χρέωση!

Παράλληλα, εν όψει της «μεγάλης μάχης», θα ετοιμαστεί από τους αθλητικούς συντάκτες της Nova, ειδική εκπομπή Pre Game Show επίσης σε 3D παραγωγή!

Απαραίτητες προϋποθέσεις των συνδρομητών για την παρακολούθηση της 3D μετάδοσης είναι:

α) η ενεργή σύνδεση Nova,
β) ο HD αποκωδικοποιητής 831 ή PVR 865,
γ) τηλεόραση με 3D δυνατότητα θέασης και ειδικά γυαλιά 3D θέασης.

Ο αγώνας θα είναι διαθέσιμος σε υφιστάμενους και νέους συνδρομητές Nova των υπηρεσιών Nova Full Pack και Nova Sports+Value Pack. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.forthnetgroup.gr.

Labels: , , , , ,



Ελλάδα: Συνελήφθη ο αρχηγός των Anonymous



Σύμφωνα με το zougla.gr πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας είναι ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας των Anonymous, ο οποίος συνελήφθη στο Ναύπλιο από άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 28χρονο άνδρα, λογιστής στο επάγγελμα, ο οποίος και εργάζεται σε γνωστή εταιρία της πόλης.

Σύμφωνα με αστυνομικές «πηγές», οι ικανότητες του 28χρονου βασίζονται σε πολυετή μελέτη βιβλίων πληροφορικής, η οποία, όπως αποδείχθηκε, «απέδωσε καρπούς».

Οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 28χρονος, αφενός συντόνιζε την ελληνική ομάδα των Anonymous, η οποία φέρεται να αποτελούνταν από εννιά άτομα, και αφετέρου έπραττε και τις περισσότερες «επιθέσεις». Από τις 100 επιθέσεις, έκανε τις 80», αναφέρει ανώτερη αστυνομική πηγή μιλώντας στη zougla.gr.

Όσο αφορά τους τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες της G.H.S, υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις ενοχής, τα πράγματα φαίνεται να είναι ξεκάθαρα όμως για έναν 15χρονο συλληφθέντα από την Κατερίνη ο οποίος και παραδέχθηκε από την πρώτη στιγμή ότι ευθύνεται για το «χτύπημα» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τέλος αξιωματικός της δίωξης ανέφερε ότι οι όποιες ποινικές συνέπειες θα προκύψουν κατόπιν εγκλήσεως, έτσι αν οι εταιρίες που 'χτυπήθηκαν' δεν διώξουν ποινικά τους κατηγορούμενους, τότε αυτοί θα αθωωθούν και δεν θα αντιμετωπίσουν καμία συνέπεια.

Labels: , , , , ,



Δωρεάν το Microsoft Flight



O εξομοιωτής πτήσης Flight της Microsoft διατίθεται πλέον δωρεάν.

Αν και η μεγάλη είδηση σχετικά με τη Microsoft αφορά στη διάθεση της έκδοσης Consumer Preview των Windows 8, η δωρεάν διάθεση του Microsoft Flight είναι σίγουρα ακόμα μία θετική είδηση.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για PC, ενώ μπορείτε να το κατεβάσετε από τη παρακάτω διεύθυνση αρκεί να έχετε Windows Live ID.

Η δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει αρκετές αποστολές και το αεροσκάφος ICON A5, ενώ υπάρχουν διάφορα επί πληρωμή πακέτα, τα οποία περιλαμβάνουν ακόμα περισσότερες αποστολές, αλλά και διαφορετικά αεροσκάφη.

Download : Microsoft Flight

[via]

Labels: , , , ,



Nova: Δικαστήριο δικαίωσε Αγγλίδα συνδρομητή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV62pM8kEAV8XU2BsnCAhf-W3EAvEYjgBsrIuARQuEwYXQ3p_4hSYYmxpLXd4ICwY_gX5N4RBa2IUOYnROj40dvsMi4_6ClkU2RF3QYUgN4FRXzqsxCe66u4s4acVMZaA_1NuXCOixp_eJ/s320/novaHD.jpg
Ιδιοκτήτρια pub στην Βρετανία κέρδισε την δικαστική υπόθεση για την προβολή αγώνων της αγγλικής Premier League με συνδρομή και χρήση αποκωδικοποιητή Nova.

H Karen Murphy είχε καταβάλει σχεδόν 8000 λίρες σε πρόστιμα λόγω της χρήσης ενός φθηνότερου προγράμματος απο τη Nova στην pub που διατηρεί στο Portsmouth.

Προσέφυγε όμως στην βρετανική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Το μεν Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την δικαίωσε τον Οκτωβριο του 2011 ενώ μόλις πριν λίγες μέρες το ίδιο έκανε και το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Ωστόσο η Premier League επιμένει πως διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύει τα πνευματικά της δικαιώματα από μη εγκεκριμένη χρήση.

Η περίπλοκη αυτή υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον αφού ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο πώλησης των δικαιωμάτων προβολής ποδοσφαιρικών αγώνων και να ανοίξει τον δρόμο για τους βρετανούς ποδοσφαιρόφιλους για προβολή ξένων προγραμμάτων.

Η Karen Murphy χρειάστηκε να αγωνιστεί δικαστικά για 6 χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες προβολής αγώνων ποδοσφαίρου από την pub Red White and Blue, χωρίς να πληρώνει συνδρομή στο βρετανικό Sky. Αντί των 700 λιρών το μήνα που είναι συνδρομή του Sky για τους αγώνες της Premier League, η Karen Murphy χρησιμοποίησε συνδρομή της Nova έναντι 800 λιρών για έναν ολόκληρο χρόνο.

Εν τέλει το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε την Παρασκευή να δικαιώσει την Karen Murphy, αν και οι δικαστές διάλεξαν να κρατήσουν αποστάσεις για τα ευρύτερα θέματα που ανοίγουν σχετικά με την προβολή αγώνων.

[via]

Labels: , , , , ,



Apple: Παροσυσιάζεται επίσημα το νέο iPad 3


Η Apple ξεκίνησε να στέλνει τις επίσημες προσκλήσεις προς τους δημοσιογράφους για την εκδήλωση της παρουσίασης του νέου iPad 3. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου στις 10 το πρωί, τοπική ώρα, στο Σαν Φρανσίσκο και τιτλοφορείται: “We have something you really have to see. And touch.”

Όπως συνήθως συμβαίνει με τα προϊόντα της Apple, η παραγωγή φημών είναι ιδιαίτερα πιο γόνιμη από την ενασχόληση τις ίδιες τις συσκευές και τα πραγματικά τους χαρακτηριστικά. Έτσι εδώ έχουμε να κάνουμε με πληροφορίες που αναφέρουν τετραπύρηνο επεξεργαστή, υποστήριξη συνδεσιμότητας LTE, υψηλής ανάλυσης οθόνη και πολλά ακόμα.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση εκδήλωση της Apple χωρίς τον Steve Jobs και αυτό ασφαλώς έχει το ενδιαφέρον του. Την θέση του ιδρυτή της εταιρείας στο βήμα της παρουσίασης θα πάρουν πλέον οι Phil Schiller, Scott Forstall και ο CEO Tim Cook, ασφαλώς.

Παρά την εθιμοτυπική απώλεια μίας πρωτότυπης συσκευής iPhone (κατά προτίμηση σε μπαρ της περιοχής του Σαν Φρανσίσκο) λίγο πριν την παρουσίαση του νέου μοντέλου, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συνηθίζεται για τα νέα iPad.

[via]

Labels: , , , ,