Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Cosmote: Δωρεάν διπλασιασμός Mobile Internet


Δελτίο Τύπου:

Η COSMOTE διπλασιάζει σε όλους δωρεάν το Mobile Internet όλο τον Αύγουστο, για να μπορούν να σερφάρουν στο Internet ξένοιαστα στις διακοπές τους από κινητό, laptop ή tablet.

Η μοναδική αυτή προσφορά1 της COSMOTE ενεργοποιείται αυτόματα και ισχύει για όλους τους συνδρομητές Συμβολαίου (ιδιώτες και επαγγελματίες), ΚαρτοΣυμβολαίου ή Καρτοκινητής (WHAT’S UP, COSMOKAPTA, FROG, COSMOTΕ Internet On The Go με κάρτα) της εταιρείας, αρκεί να έχουν πρόγραμμα συμβολαίου με ΜΒ ή ενεργοποιημένη κάποια πρόσθετη υπηρεσία που να παρέχει ΜΒ2.

Έτσι, μπορεί κανείς, επιλέγοντας το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του, να σερφάρει ξένοιαστα στο Internet και στα δημοφιλή social networks, να μαθαίνει έγκαιρα όλες τις εξελίξεις και τις πληροφορίες που χρειάζεται, να στέλνει και να λαμβάνει email, να κατεβάζει αρχεία ήχου, εικόνας & βίντεο, γρήγορα και εύκολα, τη σιγουριά του δικτύου της COSMOTE!

Η εταιρεία εστιάζοντας στη βέλτιστη εμπειρία των πελατών της, μέσα από διαρκείς αναβαθμίσεις του δικτύου της κατά τους τελευταίους 12 μήνες, αύξησε τη μέση ταχύτητα χρήστη κατά 40% και παράλληλα επέκτεινε το ήδη προηγμένο 3G δίκτυο της κατά 25%. Για να μπορούν να απολαμβάνουν όλοι γρήγορο σερφάρισμα στο Internet, με τη μεγαλύτερη 3G κάλυψη της αγοράς.
1.Η προσφορά ισχύει έως 31/8 για υφιστάμενους και νέους συνδρομητές και ενεργοποιείται αυτόματα στους συνδρομητές συμβολαίου, χωρίς να απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια, ενώ για τους πελάτες ΚαρτοΣυμβολαίου και Καρτοκινητής ενεργοποιείται αυτόματα με την ενεργοποίηση της πρόσθετης υπηρεσίας που περιέχει MB.

2.Από την προσφορά εξαιρούνται τα ακόλουθα προγράμματα και υπηρεσίες δεδομένων: COSMOTE Internet On The Go Unlimited, COSMOTE My Way, EXTRA 100MB-200MB-500MB, COSMOTE Internet Day Pass, Wireless Internet Unlimited, Wireless Intranet Unlimited, Wireless Intranet Plus Unlimited, BlackBerry Enterprise Solution - COSMOTE Enterprise Plus, BlackBerry Internet Solution- COSMOTE Professional Plus.
Δ.Τ. Cosmote

Labels: , , , , ,



Tα Windows 8 καταστροφή για το PC



Tην δήλωση της ημέρας αν όχι του... μήνα έκανε ο επικεφαλής της Valve, Gabe Newell, που ούτε λίγο, ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι τα νέα Windows 8 θα είναι η καταστροφή για τα PC προβλέποντας ότι αρκετοί κατασκευαστές PC θα προτιμήσουν την έξοδο από την αγορά!

Oι δηλώσεις του κ. Newell, συνιδρυτή και managing director της Valve έχουν ως εξής: "Θέλουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν ευκολότερο για τα 2.500 παιχνίδια στο Steam ώστε να μπορούν να τρέχουν και σε Linux. Είναι μια στρατηγική αντιστάθμισης. Νομίζω ότι τα Windows 8 θα είναι μια καταστροφή για όλους στον χώρο των υπολογιστών.

Νομίζω ότι θα χάσουμε μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές υπολογιστών και OEMs που θα προτιμήσουν να αποχωρήσουν από την αγορά. Νομίζω ότι τα περιθώρια κέρδους θα είναι ελάχιστα για κάποιους. Αν αυτό αποδειχτεί αληθινό, τότε θα είναι καλό να έχουμε εναλλακτικές λύσεις για να αντισταθμίσουμε τις απώλειες από ένα τέτοιο ενδεχόμενο".

Πριν μερικές μέρες, ο κ. Newell είχε ανακοινώσει την πρόθεση της εταιρείας του να κάνει "port" την πλατφόρμα Steam στο Linux καθώς και τον δημοφιλή τίτλο Left4Dead 2, εκτός της μηχανής γραφικών Source.

H άποψη μας είναι ότι ο κ. Newell πιθανόν να Linkκοιτάει μπροστά στο μέλλον, για μία ενδεχόμενη καταστροφή της πλατφόρμας του... Steam εξαιτίας του Windows Store, από όπου οι χρήστες των Windows θα μπορούν πλέον να αγοράζουν εφαρμογές και παιχνίδια.

H μεταφορά 2500 τίτλων στο Linux είναι ένα τεράστιο εγχείρημα για το Steam, ωστόσο ίσως και να είναι μία κίνηση, που θα αποδειχτεί σωτήρια για το μέλλον. ίδωμεν.

[via]

Labels: , , , , , ,



EDAS: GPS μέσω Web



Στην αποκάλυψη ενός project βελτίωσης της αξιοπιστίας των δεδομένων GPS στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Antonio Tajani στις Βρυξέλλες.

Το European Data Access Service (EDAS) έρχεται να βελτιώσει την ακρίβεια της πλοήγησης μέσω GPS κάνοντας τα δεδομένα του συστήματος πλοήγησης διαθέσιμα μέσω Web, ακόμα και αν υπάρχει ελλειπής ή καθόλου κάλυψη από δορυφόρο GPS λόγω διακοπής του σήματος σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Στόχος της Ε.Ε. είναι η πλοήγηση να γίνει πιο αποτελεσματική και λειτουργική σε δύσκολα σημεία.

Το σύστημα EDAS είναι εμπορική εφαρμογή του European Geostationary Navigation Overlay Service (EGNOS), που δίνει ακριβή στοιχεία θέσης σε κρίσιμες εφαρμογές και μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια του εντοπισμού θέσης στα 2 μέτρα, να ενημερώσει τον χρήστη για σφάλματα θέσης και να προειδοποιήσει για απώλεια του δορυφορικού λοκαρίσματος στα επόμενα 6 δευτερόλεπτα.

Αναμένεται να προωθήσει νέες υπηρεσίες διαχείρισης στόλου οχημάτων, αυτοματοποίησης διοδίων, ψεκασμό εδαφών και μεταφοράς επικίνδυνων υλικών.

[via]

Labels: , , , ,



Γιατί τώρα στην Ελλάδα το Euronews



Ενώ η χώρα βυθίζεται κάθε ημέρα όλο και πιο πολύ σε οικονομικό τέλμα και μαρασμό κάποιοι ακόμα πανηγυρίζουν που η 12η γλώσσα στην οποία θα εκπέμπεται το πρόγραμμα του Euronews... θα είναι η ελληνική.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο σχέση έχει η δημιουργία του 24ωρο ειδησεογραφικού καναλιού στα ελληνικά... το οποίο και θα έχει τοπική έδρα την Αθήνα (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά), με το επερχόμενο κοινωνικό "μπάμ" που όλοι περιμένουν και προετοιμάζονται, αλλά σίγουρα είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη.

Για την ιστορία οι ανακοινώσεις που έγιναν πριν κάποιες ημέρες λένε ότι τα εγκαίνια του νέου 24ωρου ειδησεογραφικό καναλιού αναμένονται να γίνουν τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ περισσότεροι από 30 επαγγελματίες των ΜΜΕ θα προσληφθούν από το Euronews.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο Michael Peters, αναμένεται άμεσα η σχετική δημοσίευση για τις θέσεις εργασίας και τα προσόντα που απαιτούνται, στα ελληνικά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Η ελληνική έκδοση θα είναι η πρώτη στην ιστορία του Euronews, που θα παράγεται εξ ολοκλήρου στη χώρα της ομιλούμενης γλώσσας.

Το Euronews είναι το πρώτο διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι στην Ευρώπη και καλύπτει την παγκόσμια επικαιρότητα σε συνεχή ροή, σε όλο τον πλανήτη.

Ιδρύθηκε το 1993 στη Λυών της Γαλλίας, διατίθεται σε 350 εκατ. νοικοκυριά, σε 155 χώρες και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Labels: , , , , , ,



Skype: Ο μεγάλος "Ρουφιάνος"


Ενώ οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ενημερώνουν τους νόμους τους ώστε να μπορούν να μας “κατασκοπεύουν” στο διαδίκτυο, η υπηρεσία Skype κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Οι hackers αναφέρουν ότι η Skype έχει κάνει κάποιες αλλαγές στη δομή της.....οι οποίες θα του επιτρέψουν να γίνει πιο προσιτή στην παρακολούθηση υπόπτων για εγκλήματα.

Αυτό δεν συμπίπτει με τους προηγούμενους ισχυρισμούς της Skype, ότι δεν θα πραγματοποιούνται υποκλοπές, εν μέρει λόγω της κρυπτογράφησης και της ειδικής δομής P2P που χρησιμοποιεί.
Link
Αν και η Skype αναφέρει ότι αυτή η ενημερωμένη έκδοση κυκλοφόρησε για την βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και όχι για την παρακολούθησή του, δεν είναι πρόθυμη να σχολιάσει περαιτέρω.

[via]

Labels: , , , ,



ΕΡΤ: ΟΤΕ & NOVA απαντούν με ποδόσφαιρο



Μπορεί μεν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, να μονοπωλήσουν τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των καναλιών της ΕΡΤ, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι απέναντι τους τα συνδρομητικά (Nova, OTE TV) δεν θα αντιπαρατάξουν μία σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις όπως είναι τα φιλικά των μεγάλων ομάδων και τα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League.

Η αρχή έγινε ήδη με το φιλικό Ολυμπιακού-Φαρένσε, το οποίο μετέδωσε ζωντανά το Novasports 1. Την Πέμπτη, το Novasport 2 θα δείξει στης 20.00 τη ρεβάνς Αστέρα Τ.- Ίντερ Μπακού για τον β' προκριματικό γύρο του Europa League.

Την δε Παρασκευή, την ώρα που η ΝΕΤ θα μεταδίδει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, το Novasports 1 θα έχει το μεγάλο φιλικό, Νιούκαστλ-Ολυμπιακού. Στις 23.00 αρχίζει η μετάδοση της Τελετής Έναρξης, στις 22.45 του φιλικού.

Το Σάββατο, το Novasports 1 θα μεταδώσει το Πρέστον-ΑΕΚ και την Κυριακή το Μπλάκμπερν-ΑΕΚ.

Η OTE TV θα συνεχίσει με τα φιλικά Παναθηναϊκού, Άρη, ΠΑΟΚ. Την Πέμπτη, το ΟΤΕ TV Sport 1 δείχνει το ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν, την Παρασκευή, πάλι το OTE TV Sport 1 έχει το Άρης-Σιένα.

Μην ξεχάσουμε πως την Τετάρτη (25/7) ξεκινούν και οι μεταδόσεις των φιλικών του Ατρόμητου απ' τη Nova, με το παιχνίδι κόντρα στην Λίτεξ Λόβετς.

Υπάρχουν, επίσης και οι αγώνες του Παναθηναϊκού με τη ΜάδLinkεργουελ, για τον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το εντός το έχει η ΟΤΕ TV, το εκτός είναι ανοιχτό. Ανοιχτό είναι και το εκτός που θα δώσει ο ΠΑΟΚ στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, με το εντός να το έχει επίσης η ΟΤΕ TV.

Με λίγα λόγια, η ΕΡΤ που θα έχει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα συνδρομητικά θα... απαντήσουν με πολλή ποδόσφαιρο!

[via]

Labels: , , , , , , , ,



Gmail: Αγόρασε τη Sparrow



H Google ανακοίνωσε την εξαγορά του email client Sparrow, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να ενδυναμώσει την email υπηρεσία της, το Gmail.

Από τη Sparrow, περιγράφουν την τεχνολογία τους ως τον ταχύτερο τρόπο να έχει κάποιος απόλυτο έλεγχο των email του, αφού επιτρέπει το συνδυασμό λογαριασμών από τα Gmail, Hotmail, Yahoo και AOL σε ένα ενοποιημένο Inbox.

"Νοιαζόμαστε πολυ για τον τρόπο που επικοινωνεί ο κόσμος και κάναμε ό,τι καλύτερο για να σας προσφέρουμε την καλύτερη και πιο ευχάριστη email εμπειρία", ανέφεραν από την Sparrow. "Τώρα, ενωνόμαστε με την ομάδα του Gmail για να επιτύχουμε ένα μεγαλύτερο όραμα, κάτι που πιστεύουμε πως μπορούμε να το καταφέρουμε καλύτερα με τη Google", συμπλήρωσαν.

Όπως διευκρίνησαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας τα apps για τα προϊόντα για Apple, θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα .

[via]

Labels: , , , ,



Virus Alert: Προσοχή στα Facebook email



Μία νέα απάτη στο Facebook, ανακάλυψαν οι ειδικοί ασφαλείας της εταιρίας Sophos με την οποία πολλοί χρήστες την έχουν πατήσει.

Πολλοί είναι οι χρήστες τον τελευταίο καιρό που έχουν λάβει ειδοποιητικό email που φαίνεται ότι είναι από το Facebook και τους παραπέμπει σε ένα link φωτογραφίας που τους έχει κάνει κάποιος tag.

Η διεύθυνση από την οποία προέρχονται τα email αυτά φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το Facebook μιας και η διεύθυνση είναι notification@faceboook.com και μπορεί αρχικά να φαίνεται ότι απλά αν πατήσει στο link ο χρήστης μεταφέρεται στην αρχική σελίδα του Facebook, όμως στην πραγματικότητα το link εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή του χρήστη.

[via]

Labels: , , , , , ,



Switch off των αναλογικών... Switch οn των αετών...



Σκηνές άπειρου κάλους διαδραματίστηκαν στις περισσότερες αλυσίδες ηλεκτρονικών για την αγορά δεκτών DVB-T καθώς ως γνήσιοι Έλληνες, οι περισσότεροι το άφησαν τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να γίνει ένας μικρός χαμός.

Το θετικό είναι ότι για λίγο ξεχάσαμε τα προβλήματα μας και ξεφύγαμε από την μιζέρια. Μπήκαμε και ψωνίσαμε με την γνωστή Αρχοντιά που μας διέπει.

Πέντες δέκτες στην μία μασχάλη, ισόποσα scart στην άλλη. Για την ιστορία, κάποιο αθεόφοβοι πουλούσαν τα scart (που εισάγουν με 1€) 8 & 9 €, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια, είπαμε στο Ελλάντα ζούμε.

Στο Κωτσόβολο, με τα λίγα ως συνήθως ταμεία, οι ουρές έβγαιναν έξω. Καταναλωτές με τους πολυπόθητους επίγειους ψηφιακούς δέκτες υπό μάλης περίμεναν καρτερικά, να πληρώσουν.

Τα Highlightς του Κωτσόβολου ήταν οι δέκτες της Crystal Audio και της F&U, oι οποίοι κάποια στιγμή άρχισαν να εξαντλούνται, ειδικά οι SD σε κάποια καταστήματα.

Τιμές από τα 29€ οι SD.

Στα Media Markt, αν και με περισσότερα ταμεία, οι σειρές ήταν και εκεί αρκετών μέτρων. Εδώ την τιμητική τους είχαν οι δέκτες της Crypto με τιμή στα 26.9€ για τον SD.

Υπήρχαν και άλλες επιλογές...

Το τι αγόραζαν τώρα, ουδείς γνώριζε. Το κλάμα θα έπεσε μετά στο σπίτι. Αλλά αυτό έχει την μικρότερη σημασία.

Εικόνα να δείχνει το γυαλί και ας πάει στα κομμάτια. Και εσείς μου λέτε για ματρόσκες και HD.

Aγαπητοί μου φίλοι, ο ψαγμένος καταναλωτής που δεν θέλει να πετάξει τα λεφτά του, σαφώς και έχει ψάξει και θα αγοράσει το βέλτιστο δυνατό για αυτόν.

Το πρόβλημα είναι με την μάζα. Εκεί γίνεται το τρελό γλέντι.

Αnyway...

Το Highlight της προχθεσινής μέρας, που ήταν γιορτινή στην ουσία, με τους Αθηναίους να ξεχύνονται στα μαγαζιά για να αγοράσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την είσοδο τους στην... μαγεία της επίγειας ψηφιακής μετάδοσης, ήταν η προσφορά που βρήκαμε σε ένLinkα κατάστημα του Κωτσόβολου (πες με και Dixon).

Με μόλις 9.9€ συντονισμός του επίγειου ψηφιακού δέκτη στο χώρο σας!

Τα σχόλια δικά σας...

Για περισσότερα δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση στο forum του stdv.gr

Labels: , , , , , ,



Apple: Κατοχύρωσε πατέντα θάνατο για το Android



Τεράστια νίκη πέτυχε η Apple με την κατοχύρωση μιας νέας πατέντας (US Patent No. 8,223,134) που περιγράφεται ως “η μητέρα όλων των software πατεντών” και η οποία καλύπτει μια πολύ μεγάλη γκάμα λειτουργιών των iPhone και iPad.

H πατέντα ονομάζεται “Portable electronic device, method, and graphical user interface for displaying electronic lists and documents” και διασφαλίζει το περιβάλλον χρήσης της Apple για τα email, τηλέφωνο, camera, video player, browser, widgets, search, notes, maps και σημαντικότερο όλων το multitouch interface της.

Τα χαρακτηριστικά αυτά συναντώνται σε κάθε σχεδόν Android/Windows Phone smartphone και tablet της αγοράς και η κατοχύρωση της εν λόγω πατέντας ενδέχεται να αποβεί μοιραία για τους ανταγωνιστές του αμερικανικού κολοσσού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους χρήστες Android οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το πλάνο κυριαρχίας της Apple δε θα πρέπει να περιλαμβάνει το σβήσιμο όλων των αντιπάλων της από το χάρτη αλλά τον ανταγωνισμό τους. Από την πλευρά της, η Apple δήλωσε ότι θα συνεχίσει να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να αποτρέπει τις υπόλοιπες εταιρείες από την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας της.

[via]

Labels: , , , , , ,



Σημαντικές μειώσεις τελών κινητής



Μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων στα κινητά δίκτυα.

Η ΕΕΤΤ, με απόφαση της, επιβάλλει τη σταδιακή μείωση των τελών στη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων σε όλα τα κινητά δίκτυα. Σε αυτό το πλαίσιο, από την 1η Ιανουαρίου 2013 η τελική τιμή-στόχος διαμορφώνεται σε 1,01 ευρωλεπτά/λεπτό από 4,95 ευρωλεπτά/λεπτό που ισχύει σήμερα.

Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα έχει σημαντικά οφέλη για τον τελικό καταναλωτή, καθότι αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση και στις λιανικές τιμές κλήσεων προς κινητά. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν συνολικά από τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας για το 2013.

Η σταδιακή μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων θα ολοκληρωθεί βάσει του ακόλουθου χρονοδιαγράμματος:

Έως 31/07/2012 01/08–15/10/2012 16/10–31/12/2012 Από 01/01/2013
Μείωση στα τέλη τερματισμού κλήσεων (ευρωλεπτά/λεπτό) 4,95 3,60 2,30 1,01

Τυχόν αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου των 1,01 ευρωλεπτών/λεπτό θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των κοστολογικών στοιχείων, βάσει του τεχνικο-οικονομικού μοντέλου της ΕΕΤΤ, το οποίο θα ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2012.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμιστικές υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την ΕΕΤΤ στους τρεις παρόχους περιλαμβάνουν τον έλεγχο τιμών και κοστολόγησης, την παροχή πρόσβασης, το λογιστικό διαχωρισμό, τη διαφάνεια και την αποτροπή πρακτικών διακριτικής μεταχείρισης.

Οι υποχρεώσεις αυτές προκύπτουν μετά από την ανάλυση της συγκεκριμένης αγοράς και τον ορισμό των τριών εταιριών, COSMOTE, VODAFONE και WIND, σε παρόχους με Σημαντική Ισχύ.

Η σχετική απόφαση της ΕΕΤΤ είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό τόπο www.eett.gr.

Labels: , , , , ,



Download: Mozilla Firefox 14.0.1



Κυκλοφόρησε από την Mozilla η τελευταία stable build του δημοφιλούς Firefox, φτάνοντας έτσι την έκδοση 14.0.1.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνουν το νέο API που επιτρέπει στους προγραμματιστές να εμποδίζουν τους υπολογιστές στο να μπαίνουν σε standby (χρήσιμο για παρακολούθηση video), έναν ανανεωμένο διαχειριστή λογαριασμών και υποστήριξη πλήρης οθόνης (full-screen) για το Mac OS X 10.7 (Lion), την ανανέωση του Awesome Bar που τώρα χρησιμοποιεί auto-complete κατά την πληκτρολόγηση των διευθύνσεων, όπως επίσης και την ως προεπιλογή ενεργοποίηση του HTTPS για τις αναζητήσεις στο Google .

Ο Firefox 14 έχει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό (απενεργοποιημένο από προεπιλογή) ονόματι "Click To Play" το οποίο δεν επιτρέπει στα Plugins να φορτώνονται αυτόματα.

Με αυτό το χαρακτηριστικό ενεργό, όποιο plugin καλείται να φορτωθεί απαιτείται ρητή άδεια από τον χρήστη για να το κάνει. Για να δώσει άδεια ο χρήστης θα πρέπει απλώς να πατήσει πάνω στο στοιχείο της σελίδας που προσπαθεί να φορτώθεί το Plugin ή να κάνει κλικ στο lego εικονίδιο κοντά στην μπάρα διευθύνσεως για να το ενεργοποιήσει.

Το Click To Play μπορεί να ενεργοποιηθεί γράφοντας about:config στην Awesome Bar και πατώντας το πλήκτρο Enter.

Αναζητήστε το plugins.click_to_play και αλλάξτε την τιμή του σε "true". Επανεκκινήστε τον Firefox και τα plugins δεν θα τρέχουν από μόνα τους στο εξής.

Το Click To Play θα βελτιωθεί (πιθανώς με πιο εύκολο τρόπο για την ενεργοποίηση και απενεργοποίησή του) στις μελλοντικές εκδόσεις του browser.

Download: Mozilla Firefox 14.0.1

[via]

Labels: , , , , ,



Αυτοκίνητο που... και καφέ κάνει



Πολλές φορές έχουμε ακούσει την φράση “ μόνο καφέ δεν κάνει”, κι όμως οι Ιταλοί γνωστοί για την λατρεία που έχουν στον espresso, πρόσθεσαν στο νέο Fiat 500L μηχανή για να φτιάχνει τον καφέ σας ενώ είστε στον δρόμο!

Το νέο 500αράκι της ιταλικής εταιρείας, που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Τορίνο, διαθέτει kit της Lavazza για την παρασκευή του αγαπημένου ροφήματος, που περιλαμβάνει ακόμη και δοχείο ζάχαρης, «pod dispenser» για τον καφέ, καθώς και κουτάλι για το ανακάτεμά του.

Και κάπως έτσι, σας επιτρέπει να φτιάχνετε μόνοι σας, όπου κι αν είστε, τον αγαπημένο σας espresso στο αυτοκίνητό σας, για να σας τονώσει στη διάρκεια ενός ταξιδιού ακόμη κι αν αυτό είναι μέχρι το γραφείο σας!

Η Fiat φυσικά συνιστά την προσοχή των οδηγών ώστε η παρασκευή του καφέ να μην αποσπά το ενδιαφέρον τους από την οδήγηση. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ και το σχετικό video.

[via]

Labels: , , ,



Anonymous: Πόλεμος στους Παιδόφιλους



Οι Anonymous σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στο σχετικό video, τα βάζουν αυτή την φορά με την μάστιγα της παιδοφιλίας, που κατατρώει τα σωθικά του διαδικτύου δείχνοντας μας έτσι το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Συγκεκριμένα η ομάδα των Anonymous αποφάσισε να κατεβάσει όσο περισσότερα site έχουν παιδική πορνογραφία αλλά και όσο site σχετίζονται με αυτή όπως διάφορα chat rooms.

Αναφέροντας τα παρακάτω :
"Για το καλό των οπαδών μας, για το καλό της ανθρωπότητας και για τη δική μας ικανοποίηση, θα αποβάλλουμε από το Internet και συστηματικά θα καταστρέφουμε όλα τα ανάλογα sites που θα συνεχίζουν να λειτουργούν".
Σημειώνεται ότι εκτός από το κλείσιμο αυτών των sites θα δημοσιεύουν σε διάφορα sites όπως το pastebin στοιχεία των παιδόφιλων όπως διευθύνσεις mail και τηλέφωνα.

[via]

Labels: , , , ,



Mobiles: Προσέχουμε για να έχουμε


Πολύ "βάθος" φαίνεται ότι έχει η υπόθεση της σύλληψης του ιδιώτη ερευνητή που συμμετείχε σε δίκτυο παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων. Αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούσε εκατοντάδες τηλεφωνικά νούμερα για τα οποία είχε πάρει εντολές από τουλάχιστον 100 εταιρείες, μεταξύ των οποίων και μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου της Άμυνας.

Ένα απλό μήνυμα ερχόταν στο κινητό του θύματος, που συνήθως αφορούσε κάτι παραπλανητικό, όπως για παράδειγμα μία διαφήμιση. Ακόμα και το θύμα να το έσβηνε, αυτό «εμφύτευε» λογισμικό παρακολούθησης στην μνήμη της συσκευής, που λειτουργούσε ως πομπός των τηλεφωνικών συνομιλιών και των γραπτών μηνυμάτων του χρήστη, που αποστέλλονταν στο λογισμικό δέκτη, που είχε ο πελάτης του ντεντέκτιβ στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ή στο δικό του τηλέφωνο και με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να παρακολουθεί τους εργαζόμενούς του, τι λένε ολόκληρο το 24ωρο!

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που συνέλαβε τον βασικό υπεύθυνο διαχείρισης του δικτύου παρακολούθησης αναφέρεται ότι "Πρόκειιται για χιλιάδες συνομιλίες και επίσης χιλιάδες μηνύματα που υποκλάπηκαν".

Μεταξύ των εταιρειών που είχν αναθέσει την παρακολούθηση διαφόρων αριθμών, περιλαμβάνονται και "Τουλάχιστον δύο ξένες εταιρείες του χώρου της άμυνας, οι οποίοι παρακολουθούσαν ανταγωνιστές τους, εργαζόμενους σε αυτές τις ίδιες, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι από τους αριθμούς (πρόκειται περί χάους σε ότι αφορά την εξακρίβωση της ταυτότητας των θυμάτων) ανήκαν σε αξιωματικούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε θέσεις-κλειδιά" υποστηρίζει στέλεχος της αστυνομίας!

Συγκεκριμένα, το λογισμικό υποκκοπής παρείχε τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο τηλεφωνίας και πρόσβασης – καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών, παρακάμπτοντας την ασφάλεια του δικτύου. Πέρα της υποκλοπής – καταγραφής της «φωνής» είχε παράλληλα τη δυνατότητα καταγραφής των γραπτών μηνυμάτων (SMS), αλλά και της γεωγραφικής θέσης – εκπομπής του κινητού, εφόσον ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS).

Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα στον χρήστη, σε περίπτωση που δεχόταν η συσκευή κλήση από «απόρρητο» νούμερο, να προωθεί την κλήση σε εταιρεία του εξωτερικού, μέσω του διαδικτύου, και στη συνέχεια να ενημερώνεται για τον αριθμό κλήσης, παρακάμπτοντας έτσι το απόρρητο των επικοινωνιών. Επίσης, διαφήμιζε και προωθούσε στην αγορά συσκευές που τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και εν συνεχεία την αποστολή τους σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ιδιόχειρες σημειώσεις, κατάλογος με ονόματα πελατών που είχαν προμηθευτεί ανάλογο εξοπλισμό, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 38.200 ευρώ.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, ανάλογη της υπόθεσης υποκλοπών της Vodafone, εξετάζεται η συμμετοχή ξένων πρακτόρων και μόνο μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης των αριθμών που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση θα γίνει σαφής η έκταση της ζημιάς που έχει γίνει στην εθνική ασφάλεια.

[via]

Labels: , , , , , ,



AnonTube από τους Anonymous



Οι Anonymous, γνωστοί σε όλους για την εμπλοκή τους σε πολλαπλές hacking δραστηριότητες, μετά τη κυκλοφορία του anonbin, μιας εναλλακτικής μορφής του pastebin, έθεσαν στη διάθεση του κοινού τη δική τους ιστοσελίδα με την ονομασία AnonTube.

Σύμφωνα με επίσημη πηγή των Anonymous η συγκεκριμένη ιστοσελίδα επιτρέπει στον οποιοδήποτε να ανεβάζει βίντεο, μουσική αλλά και σχετικές επιθέσεις hacking.

Για να ανεβάσετε αρχεία χρειάζεται η εγγραφή σας όπου και δεν χρειάζεται να δώσετε το e-mail σας, παρά μόνο να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Εισάγετε το επιθυμητό όνομα χρήστη

Εισάγετε το κωδικό σαςΑπαντάτε στην ερώτηση ασφαλείας

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να ανεβάσετε αρχεία και το μόνο θέλετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε εγγραφή μιας και η ιστοσελίδα είναι ανοιχτή προς όλους.

[via]

Labels: , , , , , ,



Intel: Σχεδιάζει μείωση τιμών στους SSD



Oι τιμές των SSD γενικά είχαν πτωτική τάση κατά το προηγούμενο έτος. Όμως παρά αυτή την τάση η Intel ξεχώρισε ως μια, από τις λίγες εταιρείες, που επέδειξε διαφορετική τακτική από τους ανταγωνιστές της, με τις τιμές να πέφτουν ελάχιστα ή να μένουν σταθερές για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με το VR-Zone, αυτό θα αλλάξει. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει, επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, ότι η Intel σχεδιάζει σημαντικές μειώσεις τιμών στις σειρές SSD που απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Οι σειρές SSD320, SSD330 και SSD 520 είναι αυτές που θα δεχθούν μειώσεις τιμών, που σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάνει μέχρι και 37%.

Στα μοντέλα μικρής χωρητικότητας της σειράς SSD 320 οι τιμές δε θα αλλάξουν, αλλά σε αυτούς με χωρητικότητα 300GB η τιμή θα διαμορφωθεί στα $464 αντί των $519, ενώ σε αυτούς των 600GB θα επέλθει μείωση σχεδόν $200, στα $879 από $1.059

Στη σειρά SSD 520, που βασίζεται σε SandForce, θα υπάρχει μείωση σχεδόν σε όλη την γκάμα. Στο μοντέλο των 60GB θα έχουμε μείωση 9% από $106 στα $99, οι δίσκοι των 120GB θα τιμολογούνται $199 αντί $279, οι 240GB από $349 στα $259 και τέλος για στο μοντέλο των 480GB έρχεται μεγάλη μείωση της τάξης του 37%, από $809 στα $594.

Ακόμα και στη σειρά SSD 330, η οποία ανακοινώθηκε μόλις τρεις μήνες πριν, θα έχουμε μειώσεις. Το μοντέλο των 60GB μειώνεται στα $69 από $94 (μείωση 26,5%), των 120GB από $149 στα $104 (μείωση 30,2%) και αυτός των 180GB από $234 στα $154 (μείωση 34,1%). Αυτό σημαίνει ότι έχουμε τιμές $0.70-$0.85 ανά GB.

To VR-Zone ισχυρίζεται ότι οι αλλαγές των τιμών θα αρχίσουν να ισχύουν, κατά πάσα πιθανότητα, από τον Αύγουστο.

[via]

Labels: , , , ,



Yahoo Voices: Υποκλοπή 453.000 passwords



Μία ομάδα από χάκερς που αυτονομάζονται ως "D33Ds Company" δημοσίευσαν πάνω από 453.000 κωδικούς πρόσβασης του Yahoo Voices.

Η ομάδα φέρεται να χρησιμοποίησε την μέθοδο SQL Injection για να εξάγει πληροφορίες που περιλαμβάνουν email διευθύνσεις, κωδικούς, πάνω από 2.700 ονομασίες πινάκων ή πεδίων της βάσης δεδομένων και 298 μεταβλητές της MySQL.

Παρακαλώ να μην το λάβετε ελαφρά την καρδία", έγραφε η ομάδα D33Ds στην δημοσίευση των κωδικών.

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να δείτε εάν τα στοιχεία του λογαριασμού σας έχουν υποκλαπεί. Ένα κείμενο με όλα τα στοιχεία (κωδικοί κλπ) των λογαριασμών είναι διαθέσιμο από τους D33Ds και από δημοφιλή torrent sites.

Όσοι θέλουν μία πιο αξιόπιστη πηγή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Should I Change My Password ή να κοιτάξουν σε αυτό το ευρετήριο που εμφανίζει τις email διευθύνσεις αλλά αποκρύπτει τους κωδικούς.

[via]

Labels: , , , , , ,



Yahoo Voices: Υποκλοπή 453.000 passwords



Μία ομάδα από χάκερς που αυτονομάζονται ως "D33Ds Company" δημοσίευσαν πάνω από 453.000 κωδικούς πρόσβασης του Yahoo Voices.

Η ομάδα φέρεται να χρησιμοποίησε την μέθοδο SQL Injection για να εξάγει πληροφορίες που περιλαμβάνουν email διευθύνσεις, κωδικούς, πάνω από 2.700 ονομασίες πινάκων ή πεδίων της βάσης δεδομένων και 298 μεταβλητές της MySQL.

Παρακαλώ να μην το λάβετε ελαφρά την καρδία", έγραφε η ομάδα D33Ds στην δημοσίευση των κωδικών.

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να δείτε εάν τα στοιχεία του λογαριασμού σας έχουν υποκλαπεί. Ένα κείμενο με όλα τα στοιχεία (κωδικοί κλπ) των λογαριασμών είναι διαθέσιμο από τους D33Ds και από δημοφιλή torrent sites.

Όσοι θέλουν μία πιο αξιόπιστη πηγή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Should I Change My Password ή να κοιτάξουν σε αυτό το ευρετήριο που εμφανίζει τις email διευθύνσεις αλλά αποκρύπτει τους κωδικούς.

[via]

Labels:



Χρυσή Αυγή: Αναζητά τηλεοπτική συχνότητα



Σε αναζήτηση τηλεοπτικής συχνότητας βρίσκεται το νέο-εισαχθέν κόμμα της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες,βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με ιδιοκτήτες τοπικών καναλιών του νομού Αττικής, είτε για να εξαγοράσει κάποιο κανάλι είτε να ενοικιάσει χρόνο, προκειμένου να προβάλει τις θέσεις του.

Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αυτομάτως έφερε κάποια εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κόμματος, τα οποία – όπως μαθαίνουμε, θα αξιοποιηθούν για να στηθεί ένας αυτόνομος μιντιακός δίαυλος που θα τους επιτρέπει να επικοινωνούν τις δράσεις τους, εντός και εκτός κοινοβουλίου, χωρίς την ανάγκη μεσολαβητών που δεν ελέγχουν.

Η εξαγορά καναλιού ή ενοικίαση χρόνου από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, εντάσσεται σε ένα συνολικότερο στόχο που είναι η ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα που θα στηριχθούν οικονομικά στην κρατική επιχορήγηση.

Με άλλα λόγια το προσεχές διάστημα σχεδιάζει να πυκνώσει τις δράσεις του προς άπορους έλληνες με διάφορες μορφές και θεωρούν ότι η ύπαρξη καναλιού που θα ελέγχουν, συμπληρώνει το συγκεκριμένο σχέδιο.

[via]

Labels: , , , , ,



Εγκατάσταση Wi-Fi στο Μετρό



Σε επιλεγμένους σταθμούς μετρό της Αττικής πρόκειται να ξεκινήσει η εγκατάσταση συστήματος Wi-Fi, στο οποίο θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ομόνοια, Πειραιά και Νερατζιώτισσα.

Εκτός απροόπτου, η πρόσβαση θα είναι δωρεάν, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η σύνδεση θα διατηρείται ενεργή ακόμα και στο ενδιάμεσο της διαδρομής.

Αν μη τι άλλο, μία πολύ καλή κίνηση, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που όλο και περισσότεροι επιλέγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους.

[via]

Labels: , , , ,



Windows 8: Προς Διάθεση τον Οκτώβριο



H Microsoft ανακοίνωσε μέσω της εκπροσώπου της, Tami Reller, πως η έκδοση των Windows 8 προς τους κατασκευαστές υπολογιστών, RTM, θα διατεθεί την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ενώ απευθείας στους καταναλωτές, στα τέλη Οκτωβρίου.

Μιλώτας σε παγκόσμιο συνέδριο συνεργατών στον Καναδά, η Reller αποκάλυψε πως η εταιρεία βρίσκεται στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσης των Windows 8, κάτι που αναμένεται στις αρχές Αυγούστου.

Η ευρεία διάθεση της νέας έκδοσης των Windows, αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου, όταν θα διατίθενται πλέον και οι υπολογιστές που θα τα ενσωματώνουν, αλλά και αντίγραφά τους, για όποιον θέλει να τα εγκαταστήσει στον υπολογιστή του.

[via]

Labels: , , , ,



Online Banking: Μεγάλο Πρόβλημα Ασφάλειας



Πολλά online banking συστήματα στηρίζονται στο ότι τα pcs των πελατών τους είναι ασφαλή, όμως αντιθέτως θα έπρεπε να υποθέτουν αξιωματικά ότι είναι μολυσμένα, αναφέρει το ENISA, το πρακτορείο για την κεβερνοασφάλεια της ΕΕ.

Οι πρόσφατες επιθέσεις σε πλούσιους λογαριασμούς τραπεζών που απέφεραν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, αναλύθηκαν σε μία πρόσφατη αναφορά που δημοσιεύθηκε από την McAfee και την Guardian Analytics.

Η αναφορά περιγράφει τις τεχνικές λεπτομέρειες και τις επιπτώσεις μίας σειράς επιθέσεων. Η παλιά παροιμία "οι εγκληματίες πάνε όπου είναι τα λεφτά" σήμερα σημαίνει ότι οι "κλέφτες των τραπεζών πάνε online", αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής της ENISA, καθηγητής Udo Helmbrecht.

Δεν πρέπει να εκπλήσσει το ότι μεγάλες οργανωμένες ομάδες εγκληματιών στοχεύουν τις σελίδες των online banking. Οι επιθέσεις αυτές έχουν ενδιαφέρον γιατί είναι:

1) Πολύ αυτοματοποιημένες: οι επιτιθέμενοι κατάφεραν και ελαχιστοποίησαν την ανθρώπινη παρέμβαση, στηριζόμενοι κυρίως στην αυτοματοποίηση. Οι επιθέσεις ήταν επίσης ταχύτατες και δύσκολα αντιληπτές από τους χρήστες.

2) Έξυπνες: Τα μέτρα ασφαλείας των τραπεζών, όπως το two-factor authetication και η ανίχνευση απάτης, καταστρατηγηθήκανε. Οι χρήστες δεν αντιλήφθηκαν άμεσα την απάτη γιατί οι απατηλές κινήσεις αποκρύφτηκαν από κακόβουλο λογισμικό (εισάγωντας javascript κώδικα στις σελίδες).

3) Στοχευμένες: Μόνο τα PCs χρηστών που είχαν μεγάλα ποσά στους λογαριασμούς τους στοχοποιήθηκαν (π.χ. περίπου 5000 PCs στην Ολλανδία).

Οι επιθέσεις είχαν τρεις φάσεις. Πρώτον, οι στόχοι ταυτοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας ένα είδος online αναγνώρισης και phising. Ξεχώρισαν τα θύματα με πρόσβαση σε λογαριασμούς με υψηλό υπόλοιπο. Δεύτερον, εγκατέστησαν στα pc των θυμάτων κακόβουλο λογισμικό (SpyEye, Zeus και Ice 9), προσαρμοσμένο συγκεκριμένα για τις ιστοσελίδες online banking των τραπεζών των θυμάτων.

Το κακόβουλο λογισμικό ενεργοποιούταν όταν τα θύματα ξεκίναγαν μία online banking συνεδρία. Το SpyEye, Zeus και Ice 9 είναι τυποποιημένα malware toolkits φτιαγμένα για αυτούς του είδους της επιθέσεις. Ύστερα έκαναν αυτόματες κινήσεις στους λογαριασμούς των θυμάτων με τα ονόματα τους κρατώντας τες κρυμμένες από αυτούς πίσω από μηνύματα ειδοποίησης και αναμονής.

Το κακόβουλο λογισμικό μεταφέρει ποσά από λογαριασμούς ταμιευτηρίου σε λογαριασμούς όψεως και κατόπιν σε λογαριασμούς τρίτων σε άλλες χώρες οι οποίοι τα στέλνουν σε άλλους μέσω π.χ. Western Union.

Η ENISA στο πλήρες κείμενό του δελτίου τύπου της, προτείνει στις τράπεζες τρόπους αντιμετώπισης αυτών των επιθέσεων.

[via]

Labels: , , , ,



Online Banking: Μεγάλο Πρόβλημα Ασφάλειας



Πολλά online banking συστήματα στηρίζονται στο ότι τα pcs των πελατών τους είναι ασφαλή, όμως αντιθέτως θα έπρεπε να υποθέτουν αξιωματικά ότι είναι μολυσμένα, αναφέρει το ENISA, το πρακτορείο για την κεβερνοασφάλεια της ΕΕ.

Οι πρόσφατες επιθέσεις σε πλούσιους λογαριασμούς τραπεζών που απέφεραν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, αναλύθηκαν σε μία πρόσφατη αναφορά που δημοσιεύθηκε από την McAfee και την Guardian Analytics.

Η αναφορά περιγράφει τις τεχνικές λεπτομέρειες και τις επιπτώσεις μίας σειράς επιθέσεων. Η παλιά παροιμία "οι εγκληματίες πάνε όπου είναι τα λεφτά" σήμερα σημαίνει ότι οι "κλέφτες των τραπεζών πάνε online", αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής της ENISA, καθηγητής Udo Helmbrecht.

Δεν πρέπει να εκπλήσσει το ότι μεγάλες οργανωμένες ομάδες εγκληματιών στοχεύουν τις σελίδες των online banking. Οι επιθέσεις αυτές έχουν ενδιαφέρον γιατί είναι:

1) Πολύ αυτοματοποιημένες: οι επιτιθέμενοι κατάφεραν και ελαχιστοποίησαν την ανθρώπινη παρέμβαση, στηριζόμενοι κυρίως στην αυτοματοποίηση. Οι επιθέσεις ήταν επίσης ταχύτατες και δύσκολα αντιληπτές από τους χρήστες.

2) Έξυπνες: Τα μέτρα ασφαλείας των τραπεζών, όπως το two-factor authetication και η ανίχνευση απάτης, καταστρατηγηθήκανε. Οι χρήστες δεν αντιλήφθηκαν άμεσα την απάτη γιατί οι απατηλές κινήσεις αποκρύφτηκαν από κακόβουλο λογισμικό (εισάγωντας javascript κώδικα στις σελίδες).

3) Στοχευμένες: Μόνο τα PCs χρηστών που είχαν μεγάλα ποσά στους λογαριασμούς τους στοχοποιήθηκαν (π.χ. περίπου 5000 PCs στην Ολλανδία).

Οι επιθέσεις είχαν τρεις φάσεις. Πρώτον, οι στόχοι ταυτοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας ένα είδος online αναγνώρισης και phising. Ξεχώρισαν τα θύματα με πρόσβαση σε λογαριασμούς με υψηλό υπόλοιπο. Δεύτερον, εγκατέστησαν στα pc των θυμάτων κακόβουλο λογισμικό (SpyEye, Zeus και Ice 9), προσαρμοσμένο συγκεκριμένα για τις ιστοσελίδες online banking των τραπεζών των θυμάτων.

Το κακόβουλο λογισμικό ενεργοποιούταν όταν τα θύματα ξεκίναγαν μία online banking συνεδρία. Το SpyEye, Zeus και Ice 9 είναι τυποποιημένα malware toolkits φτιαγμένα για αυτούς του είδους της επιθέσεις. Ύστερα έκαναν αυτόματες κινήσεις στους λογαριασμούς των θυμάτων με τα ονόματα τους κρατώντας τες κρυμμένες από αυτούς πίσω από μηνύματα ειδοποίησης και αναμονής.

Το κακόβουλο λογισμικό μεταφέρει ποσά από λογαριασμούς ταμιευτηρίου σε λογαριασμούς όψεως και κατόπιν σε λογαριασμούς τρίτων σε άλλες χώρες οι οποίοι τα στέλνουν σε άλλους μέσω π.χ. Western Union.

Η ENISA στο πλήρες κείμενό του δελτίου τύπου της, προτείνει στις τράπεζες τρόπους αντιμετώπισης αυτών των επιθέσεων.

[via]

Labels:



DNSChanger: Ίντερνετ τέλος την 9η Ιουλίου



Η 9η Ιουλίου είναι η μέρα κατά την οποία χιλιάδες υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων και Mac, οι οποίοι είναι μολυσμένοι με τον ιό DNSChanger πιθανώς να χάσουν την δυνατότητα σύνδεσης στο internet.

Aν και ο εν λόγω ιός ανακαλύφθηκε το πριν 5 χρόνια το 2007, σύμφωνα με τα δεδομένα του DCWG περίπου 500.000 υπολογιστών είναι μολυσμένοι ακόμη μέχρι και σήμερα. Συνεπώς θα ήταν καλό να είναι όλοι σίγουροι πως οι υπολογιστές τους είναι χωρίς malware και πως οι DNS ρυθμίσεις τους είναι οι ιδανικές.

Tο FBI συνέλαβε μια συμμορία οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τον DNSChanger, κλείνοντας τους servers τους στην Ανατολική Ευρώπη, μια κίνηση η οποία μάλιστα είχε σαν αποτέλεσμα εκατομμύρια υπολογιστών να χάσουν τότε την δυνατότητα σύνδεσης στο internet.

Παρόλο που αυτοί οι servers χρησιμοποιούνταν από τη συμμορία ώστε να τροφοδοτούν τους μολυσμένους χρήστες με επικερδής διαφημίσεις, προσπάθειες για phishing και εγκατάσταση malware, παρείχαν επίσης στα θύμα και μια λειτουργική DNS υπηρεσία. Έτσι περίπου 4 εκατ. χρήστες έμειναν εκτός internet καθώς οι υπολογιστές τους ήταν ρυθμισμένοι να χρησιμοποιούν DNS servers οι οποίοι πλέον δεν λειτουργούσαν.

To FBI οργάνωσε μια προσπάθεια παροχής DNS στα θύματα του DNSChanger, όμως μετά από μια περίοδο χρόνου το FBI παρέδωσε την αρμοδιότητα αυτή σε μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση με τη ονομασία, Internet Systems Consortium, η οποία κατάφερε να παρέχει DNS servers στα θύματα. Όμως αυτή η κίνηση αναμένεται να λήξει την Δευτέρα 09/07/2012.

Πως να βρείτε αν είστε μολυσμένοι από τον DNSChanger;

Η Google και το Facebook αποστέλλουν προειδοποιήσεις σε μολυσμένους χρήστες. Επίσης μπορείτε να το διαπιστώσετε χρησιμοποιώντας αυτό το tool.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που είστε μολυσμένοι;

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της DCWG για οδηγίες και μια λίστα από utilities ικανά να καθαρίσουν το DNSChanger από τον υπολογιστή σας. Αν κανένα από τα παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα, τότε πιθανώς ο ιός να έχει μεταβάλει τις ρυθμίσεις του router σας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μπείτε στην σελίδα του router σας και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του DNS, με τις ρυθμίσεις να αλλάζουν για κάθε router.

Tέλος υπάρχουν αρκετά καλά και δωρεάν anti-virus που μπορούν να εντοπίσουν και να αποτρέψουν το DNSChanger να λειτουργεί.

[via]

Labels: , , , ,



Βρέθηκε Trojan σε Εφαρμογή του App Store



Πριν από την είσοδο τους στο App Store, όλες οι εφαρμογές περνούν από τον έλεγχο της Apple προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι χρήστες iOS κατεβάζουν εφαρμογές χωρίς δεύτερη σκέψη ώντας ήσυχοι ότι είναι απολύτως ασφαλείς.

Ωστόσο, ερευνητές ασφαλείας της Kaspersy Lab εντόπισαν την πρώτη εφαρμογή στο App Store που περιέχει trojan. Η εφαρμογή ονομάζεται ‘Find and Call’ και ισχυρίζεται ότι παρέχει έναν τρόπο οργάνωσης των επαφών του χρήστη, ενώ στην πραγματικότητα υποκλέπτει τον τηλεφωνικό του κατάλογο και αποστέλει spam μηνύματα και emails σε φίλους και συγγενείς του για να κατεβάσουν την εφαρμογή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές ασφαλείας, η κατηγορία ‘Utilities’ είναι από τις πιο ύποπτες και στο Google Play (το αντίστοιχο κατάστημα εφαρμογών για Android) και περιέχει πολύ συχνά κακόβουλο λογισμικό.

O developer του ‘Find and Call’ ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για κάποιο bug.

Πάντως, η Apple φρόντισε να απομακρύνει την εφαρμογή άμεσα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

[via]

Labels: , , , , , ,



Digea: Ενημέρωση για το switch off



Με ενημερωτικό μήνυμα που θα αρχίσει να μεταδίδεται από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, θα ξεκινήσει η ενημέρωση σχετικά με το αναλογικό switch off, στον Υμηττό, της 20ης Ιουλίου 2012.

Οι δράσεις για την ενημέρωση του κοινού σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Digea Γιώργος Μαθιός, περιλαμβάνουν:

Την προβολή του παρακάτω τηλεοπτικού μηνύματος στη διάρκεια ροής των τηλεοπτικών προγραμμάτων, ενημερωτικά ρεπορτάζ σε διάφορες εκπομπές και ζώνες ειδήσεων.
« Προσοχή! Το συγκεκριμένο κανάλι στις 20 Ιουλίου 2012 θα σταματήσει να εκπέμπει αναλογικά από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού. Για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε το αγαπημένο σας κανάλι θα χρειαστεί να διαθέτετε τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή MPEG4 και να συντονιστείτε στη συχνότητα ....... (εκπομπή από Υμηττό). Πληροφορίες στο www.digea.gr»
Ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανεμηθεί σε περίπου 1.1 εκατομμύρια αντίτυπα με χρήσιμες πληροφορίες που αποτυπώνουν το πώς θα διαμορφώνεται η κάλυψη από τα Κέντρα Εκπομπής Υμηττού και Πάρνηθας μετά τις 20 Ιουλίου.

Ενημερωτικές επιστολές προς ενδιαφερόμενες οργανώσεις (οργανώσεις ξενοδόχων, εισαγωγείς αυτοκινήτων) για να προετοιμαστούν για το αναλογικό switch off στον Υμηττό.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Labels: , , , , , ,



Απερρίφθη η ACTA



Η εμπορική συμφωνία για την καταπολέμηση της παραποίησης (ACTA) απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη και κατά συνέπεια δεν θα εφαρμοστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χρησιμοποιεί τη δυνατότητα που του παρέχει η Συνθήκη της Λισαβόνας να απορρίψει διεθνή εμπορική συμφωνία. 478 βουλευτές καταψήφισαν την ACTA, 39 ψήφισαν υπέρ και 165 απείχαν.

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος που το Κοινοβούλιο ακολούθησε τη σύστασή μου για απόρριψη της ACTA", δήλωσε ο εισηγητής David Martin (Σοσιαλιστές, Ηνωμένο Βασίλειο) μετά την ψηφοφορία και επανέλαβε τις ανησυχίες του ότι η Συνθήκη είναι ιδιαίτερα ασαφής και αφήνει περιθώρια παρερμηνείας που θέτουν σε κίνδυνο τις ελευθερίες των πολιτών.

Τόνισε, ωστόσο, την ανάγκη να εξευρεθούν εναλλακτικοί τρόποι για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στην ΕΕ, δεδομένου ότι πρόκειται για την "πρώτη ύλη της ευρωπαϊκής οικονομίας ".

Ο κατ' εξοχήν υπερασπιστής της ACTA από την πλευρά του ΕΛΚ, Christofer Fjellner (ΕΛΚ, Σουηδία), ζήτησε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας την αναβολή της έως ότου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφανθεί για το κατά πόσον η ACTA είναι συμβατή με τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, όταν η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών απέρριψε το αίτημα αυτό, μια σημαντική μειονότητα, απάντησε, απέχοντας από την ψηφοφορία.

Ενόσω το ζήτημα βρισκόταν στο στάδιο των συζητήσεων περί της έγκρισης ή μη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχτηκε πρωτοφανείς πιέσεις από χιλιάδες πολίτες της ΕΕ που ζητούσαν την απόρριψη της ACTA διαδηλώνοντας, στέλνοντας e-mail στους ευρωβουλευτές και καλώντας στα γραφεία τους. Το Κοινοβούλιο έλαβε επίσης μια αναφορά, η οποία υπεγράφη από 2,8 εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, καλώντας το να απορρίψει τη συμφωνία.

Η ACTA αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Μεξικό, το Μαρόκο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και την Ελβετία με σκοπό τη βελτίωση της επιβολής του νόμου κατά της παραποίησης διεθνώς.

Η ψηφοφορία της Τετάρτης σημαίνει ότι ούτε η ΕΕ ούτε τα επιμέρους κράτη μέλη της θα συμμετάσχουν στη συμφωνία.

Labels: , , , ,



BBC: Facebook app για live streaming



Το BBC Sport, λάνσαρε μια εφαρμογή στο Facebook που επιτρέπει στους χρήστες του site κοινωνικής δικτύωσης να παρακολουθήσουν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Σε αυτές (θα) περιλαμβάνονται αγώνες από το τουρνουά τένις Wimbledon καθώς και οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 του Λονδίνου.

Το λανσάρισμα αυτό σηματοδοτεί τη πρώτη απόπειρα του BBC να προβάλει ζωντανά γεγονότα μέσω live streaming στο Facebook. Η beta έκδοση της εφαρμογής επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθήσουν τη κύρια κάλυψη του τουρνουά τένις Wimbledon, μαζί με 6 επιπλέον stream αγώνων από άλλα γήπεδα τένις.

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν σχόλια κάτω από το κάθε stream και να δουν πόσοι και ποιοι από τους facebook φίλους τους παρακολουθούν το ίδιο γεγονός.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει λειτουργία live chat εγκαίρως, πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2012. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, μέχρι 24 live streams θα είναι διαθέσιμα.

[via]

Labels: , , , , ,



Facebook: Μετά το Like έρχεται το Want



Σύμφωνα με τον προγραμματιστή Tom Waddington, το Facebook δοκιμάζει την προσθήκη ενός νέου κουμπιού, του "want". Σε περίπτωση που η υλοποίησή του προχωρήσει, μετά το "like", θα είνα μάλλον το πιο δημοφιλές κουμπί στις σελίδες του κοινωνικού δικτύου.

Ο Waddington, ανέφερε στο blog του, πως εντόπισε κώδικα στο Javascript SDK του Facebook, που φανερώνει την ύπαρξη του κουμπιού "want", η ανάπτυξη του οποίου βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Αυτή η προσθήκη, θα χρησίμευε στις εταιρείες, αλλά και τους χρήστες. Οι εταιρείες θα μπορούσαν να εντοπίζουν ποια προϊόντα τους είναι επιθυμητά από χρήστες και για παράδειγμα, να προσφέρουν κάποιες εκπτώσεις, ενώ οι χρήστες, θα μπορούσαν να επιλέγουν προϊόντα που θέλουν οι φίλοι τους, ώστε να τους τα προσφέρουν για δώρο.

Εκπρόσωπος του Facebook, όταν ρωτήθηκε, είπε πως διαρκώς δοκιμάζουν νέα χαρακτηριστικά, αλλά δεν έχουν να ανακοινώσουν κάτι.

[via]

Labels: , , , ,



USA: 100.000 διώκονται για torrents



Τους τελευταίους 12 μήνες, οι αγωγές για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως σε βάρος των χρηστών torrent (και μερικών εκατοντάδων χρηστών ed2k), είχαν ως αποτέλεσμα 99.924 κατηγορούμενους. Από τις 80 υποθέσεις που έχουν υποβληθεί αρχικά, 68 είναι ακόμα ενεργές με 70.914 κατηγορούμενους.

Όλα αυτά τα δεδομένα αναλύθηκαν και ομαδοποιήθηκαν από άγνωστη πηγή η οποία ξόδεψε μήνες ώστε να κάνει μια πλήρη επισκόπηση όλων των μαζικών μηνύσεων όσον αφορά τα P2P (peer-to-peer).


Τα έγγραφα που περιέχουν στοιχεία για τους εμπλεκόμενους και τις υποθέσεις των μηνύσεων από τις 8 Ιανουαρίου 2010 μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου 2011 θα είναι διαθέσιμα μέσω του παρακάτω συνδέσμου στο Google Docs και θα ανανεώνονται συχνά.

Οι μαζικές μηνύσεις κατά P2P χρηστών είναι μια νέα ροή εσόδων για τις βιομηχανίες παραγωγής ταινιών σεξουαλικού περιεχομένου και τα κινηματογραφικά στούντιο.

Οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων προσπαθούν να αποκτήσουν τα προσωπικά στοιχεία εκείνων που διαμοιράζουν το προστατευμένο υλικό και έπειτα προσφέρουν στον εναγόμενο την δυνατότητα να διευθετήσουν την υπόθεση με την καταβολή από την πλευρά του μερικών εκατοντάδων - ή ακόμα και χιλιάδων – δολαρίων.

Τα θύματα λένε ότι αυτό θα τους επιτρέψει να αποφύγουν την πλήρη δίκη και ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά πρόστιμα.

[via]

Labels: , , , , ,



iOS Games: Έρχεται το Amazing Alex



Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν και συνεχίζουν να γνωρίζουν τα Angry Birds, η Rovio αποφάσισε να στραφεί στη δημιουργία ενός νέου παιχνιδιού για iOS και Android με την ονομασία Amazing Alex.

Προς το παρόν το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για ένα physics puzzle game στο οποίο ο παίκτης προσπαθεί να περάσει 100 levels δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις .

Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει 35 διαδραστικά αντικείμενα στους παίκτες για να σχεδιάσουν και να δημοσιεύσουν τις δικές τους πίστες.

Το Amazing Alex αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

[via]

Labels: , , , , , , ,



Internet: 3 Strikes Law & στην Βρετανία



Οι Βρετανοί χρήστες του διαδικτύου που κατεβάζουν παράνομα τραγούδια ή βίντεο από το Ίντερνετ ενδέχεται να αρχίσουν να λαμβάνουν, από το 2014, προειδοποιητικές επιστολές, προτού τους επιβληθούν πιο αυστηρές κυρώσεις, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την εθνική ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών (Ofcom).

Η Ofcom ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση, που θα υποχρεώνει τους παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο να στέλνουν προειδοποιητικές επιστολές στους πελάτες τους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι κατεβάζουν παράνομα υλικό από το Ίντερνετ.

Η Ofcom "αναμένει οι πρώτες επιστολές να σταλούν στις αρχές του 2014", σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Εφόσον μέσα σε διάστημα ενός χρόνου ένας χρήστης λάβει τρεις ή περισσότερες επιστολές, τότε ο πάροχος θα δίνει την IP διεύθυνσή του και πληροφορίες για το υλικό που κατέβασε στους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι τελευταίοι θα μπορούν έτσι να κινηθούν εναντίον του "πειρατή".

Η ρύθμισή αυτή, έχει περάσει από το κοινοβούλιο και ενδέχεται να είναι ένα πρώτο βήμα για την επιβολή πιο αυστηρών κυρώσεων στους παραβάτες.

[via]

Labels: , , , ,