Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Κυκλοφόρησε το GNOME 3.8


Η τελευταία έκδοση του GNOME 3 έρχεται με μεγάλες νέες αλλαγές, νέες εφαρμογές και μια σειρά από μικρότερες διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεων. 

Εκ της υπεύθυνης ομάδας της έκδοσης 3.8, ο Matthias Clasen δήλωσε, «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την τελευταία έκδοση του GNOME 3. Είναι μια ισχυρή έκδοση καθώς είναι μια μεγάλη βελτίωση στην εμπειρία χρήσης του GNOME 3. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλη την κοινότητα GNOME για την αφοσίωσή τους και την σκληρή δουλειά».


Τι περιέχει το GNOME 3.8:
* Επανασχεδιασμένη προβολή εκκίνησης εφαρμογών, που κάνει ευκολότερη από ποτέ την εύρεση εφαρμογών.
* Αναβαθμισμένη αναζήτηση, με αναβαθμισμένη προβολή αποτελεσμάτων αναζήτησης.
* Νέες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας που σας επιτρέπουν να ελέγχετε ποιοι έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του υπολογιστή σας.
* Νέα κλασσική κατάσταση για αυτούς που προτιμούν μια πιο παραδοσιακή εμπειρία χρήσης του περιβάλλοντος.
* Βελτιωμένη απόδοση εφέ με αποτέλεσμα την πιο στρωτή μετάβαση και αλλαγή μεγέθους παραθύρων.
* Μια νέα εφαρμογή Ρολογιών, που παρέχει παγκόσμια ρολόγια-ώρα για διαφορετικές ζώνες ώρας όπως και ξυπνητήρια, χρονόμετρα κλπ.
* Αναβάθμιση ρυθμίσεων με 4 νέους πίνακες ρυθμίσεων και μεγάλες ενημερώσεις σε πολλές επιλογές.
* Πολλές ενημερώσεις εφαρμογών του GNOME, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων βελτιώσεων στην απόδοση του Web, ενσωματώσεις UI στην εφαρμογή Documents και νέα κατάσταση επεξεργασίας Επαφών.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τις βελτιώσεις του GNOME 3.8 στις σημειώσεις της έκδοσης.


Οι συνεργάτες του GNOME ήδη καλωσόρισαν την νέα έκδοση. Ο Stefano Zacchiroli, Debian Project Leader, δήλωσε «Χάρη στο GNOME, το προεπιλεγμένο γραφικό περιβάλλον μας εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους χρήστες μας ένα δωρεάν παραγωγικό περιβάλλον το οποίο είναι οπτικά συμπαθητικό αλλά και εύκολο στην χρήση. 

Εύχομαι στην κοινότητα του GNOME τα καλύτερα για την έκδοση GNOME 3.8, την οποία θέλουμε να έχουμε στην υπό ανάπτυξη έκδοσή μας».

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την έκδοση 3.8», δήλωσαν με ανακοίνωση από την Igalia, «εν μέρη γιατί το Web, ο φυλλομετρητής του GNOME, προσφέρει το σύστημα υποστήριξης WebKit2, κάτι που εμείς στην Igalia δουλεύουμε εδώ και χρόνια. 

Το WebKid2 προσφέρει τελευταίες τεχνολογίες στην πλατφόρμα μας, με αυξημένη ανταπόκριση, ασφάλεια και σταθερότητα, κάνοντας το Web 3.8 και όλλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν WebKit πρεισσότερο ευχάριστες και ενδιαφέρον στη χρήση».

Δείτε το δελτίο τύπου για την έκδοση GNOME 3.8.

via

Labels: , ,



To Gmail αλλάζει


To Gmail αλλάζει, είτε το θέλουμε είτε όχι, και οι αλλαγές είναι υποχρεωτικές για όλους καθώς ο τρόπος δημιουργίας e-mail, το γνωστό μας compose μεταμορφώθηκε.

Το νέο e-mail εμφανίζεται σαν pop-up, ένα νέο παράθυρο που μπορεί να βγει έξω από το gmail και να αλλάξει μέγεθος. Μπορείτε πλέον να γράφετε το e-mail σας σε ένα μικρό παράθυρο pop-up και να παρακολουθείτε το gmail την ίδια στιγμή.

Σαν κλασικό pop-up, μπορείτε να μετακινήσετε το παράθυρο δημιουργίας ανενόχλητοι σε όποιο σημείο της οθόνης θέλετε και φυσικά έξω από τον browser.

Οι λογαριασμοί Google Apps έχουν διατηρήσει τον παλιό κλασικό τρόπο δημιουργίας e-mail, τουλάχιστον προς το παρόν.

[via]

Labels: , , ,



Download: Firefox 20.0b7


Η νέα Beta έκδοση 20.0b7 του Firefox δόθηκε στην διάθεση του κοινού από τους developers.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέα beta είναι τα παρακάτω:



What’s New

  • NEW
    Per-window Private Browsing
  • NEW
    New download experience
  • NEW
    Ability to close hanging plugins, without the browser hanging
  • NEW
    Firefox will offer to reset the Awesomebar search provider, if it has been changed by third-party software or through about:config
  • CHANGED
    Continued performance improvements around common browser tasks (page loads, downloads, shutdown, etc.)
  • DEVELOPER
    Continued implementation of draft ECMAScript 6 - clear() and Math.imul
  • DEVELOPER
    New JavaScript Profiler tool
  • HTML5
    <canvas> now supports blend modes
  • HTML5
    Various <audio> and <video> improvements
  • HTML5
    getUserMedia implemented for web access to the user's camera and microphone (with user permission)
  • FIXED
    Details button on Crash Reporter (793972)
  • FIXED
    Unity plugin doesn't display in HiDPI mode (829284)

Όσοι θέλετε να την δοκιμάσετε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω links:

Download: Firefox 20.0b7 Beta Linux
Download: Firefox 20.0b7 Beta Windows 
Download: Firefox 20.0b7 Beta Mac 

Labels: , , ,



MiniDuke: Όταν η Hacker elite συναντά τους exploiters


Η Kaspersky Lab εντόπισε το “MiniDuke”, ένα νέο κακόβουλο πρόγραμμα που κατασκόπευε κυβερνητικούς φορείς και ιδρύματα ανά τον κόσμο

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab προχώρησαν σήμερα στην έκδοση νέας έρευνας, η οποία αναλύει μια σειρά περιστατικών ασφάλειας που αφορούν τη χρήση ενός exploit για το Adobe Reader (CVE-2013-6040), καθώς και ένα νέο, εξαιρετικά προσαρμοσμένο κακόβουλο πρόγραμμα, γνωστό και ως MiniDuke. Το MiniDuke χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις backdoor εναντίον διαφόρων κυβερνητικών φορέων και ιδρυμάτων ανά τον κόσμο, μέσα στην περασμένη εβδομάδα. Οι ειδικοί της Kaspersky Lab, σε συνεργασία με την CrySys Lab, ανέλυσαν λεπτομερώς τις επιθέσεις και εξέδωσαν τα ευρήματα τους.
Σύμφωνα με την ανάλυση της Kaspersky Lab, μια σειρά υψηλού επιπέδου στόχων έχει ήδη προσβληθεί από το MiniDuke, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών φορέων στην Ουκρανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Τσεχία και την Ιρλανδία. Επιπλέον, θύματα του προγράμματος έπεσαν ένα ερευνητικό ίδρυμα, δυο two think tanks και ένας πάροχος λύσεων υγείας στις Η.Π.Α., καθώς και ένα διακεκριμένο ερευνητικό ίδρυμα στην Ουγγαρία.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη κυβερνοεπίθεση», σημείωσε ο Eugene Kaspersky, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab. «Ο συγκεκριμένος τρόπος ανάπτυξης κακόβολου κώδικα είχε εμφανιστεί στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αναρωτιέμαι αν οι «προγραμματιστές» αυτού του είδους, οι οποίοι βρίσκονται σε «χειμερία νάρκη» πάνω από μια δεκαετία, «ξύπνησαν» ξαφνικά και ένωσαν τις δυνάμεις τους με επιτιθέμενους που χρησιμοποιούν εξελιγμένες δυνατότητες και είναι ενεργοί στον κυβερνοχώρο αυτή τη στιγμή. Αυτοί οι προγραμματιστές «παλαιάς κοπής» ανήκουν στην ελίτ και ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην ανάπτυξη ιδιαίτερα περίπλοκων ιών, κατά το παρελθόν. Σήμερα, συνδυάζουν αυτές τους τις ικανότητες με νέα exploits, τα οποία μπορούν να αποφύγουν λύσεις sandbox, ώστε να επιτεθούν σε κυβερνητικούς φορείς ή ερευνητικά ιδρύματα σε διάφορες χώρες», συνέχισε.
«Το ιδιαίτερα προσαρμοσμένο backdoor του MiniDuke αναπτύχθηκε σε πρόγραμμα Assembler και είναι ιδιαίτερα μικρού μεγέθους – μόλις 20kb. Ο συνδυασμός έμπειρων, «παλαιάς κοπής», προγραμματιστών με τη χρήση exploits που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και έξυπνων τεχνικών social engineering για την προσβολή στόχων υψηλού επιπέδου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος», συμπλήρωσε.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας της Kaspersky Lab



Για την πλήρη έκδοση της έρευνας της Kaspersky Lab, καθώς και για συμβουλές προστασίας από το MiniDuke, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο Securelist.

Για την έκθεση της CrySys Lab, μπορείτε να επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα.
Το σύστημα της Kaspersky Lab εντοπίζει και εξουδετερώνει το MiniDuke, το οποίο είναι καταχωρημένο ως HEUR:Backdoor.Win32.MiniDuke.gen και Backdoor.Win32.Miniduke.

Επίσης, η Kaspersky Lab εντοπίζει και τα exploits που χρησιμοποιούνται σε αρχεία PDF, τα οποία είναι καταχωρημένα ως Exploit.JS.Pdfka.giy.

[via]

Labels: , , , , ,



Internet: Eκατομμύρια συσκευές χωρίς προστασία

Ένα συγκαλυμμένο scan του Internet από ανώνυμο ερευνητή σε διάστημα 9 μηνών, αποκάλυψε εκατομμύρια εκτυπωτών, webcams κλπ, προστατευμένα μόνο από το default password.

Χρησιμοποιώντας custom κώδικα και 420.000 από αυτές τις ανασφαλείς συσκευές, έστειλε 4 τρισεκατομμύρια μηνύματα στο Internet προκειμένου να ελέγξει την ασφάλεια και την απόκριση των διασυνδεδεμένων συσκευών.

Το τρέχον σύστημα διευθυνσιοδότησης του Internet έχει γύρω στις 4.2 δισεκατομμύρια συσκευές και από αυτές πήρε απάντηση από τις 1.3 δισεκατομμύρια από αυτές, με το σκανάρισμα να δίνει μισό εκατομμύριο εκτυπωτές, 1 εκατομμύριο κάμερες και πάρα πολλές άλλες δικτυακές συσκευές, όπως set-top boxes, modems και routers, με το default ή με κάποιο πολύ απλό password, επιτρέποντας στον οποιονδήποτε να πάρει τον έλεγχό τους απομακρυσμένα.

Συχνά το password ήταν τόσο απλό όσο οι λέξεις "root" και "admin".

[via]

Labels: , , ,



ΥΠΕΡΙΩΝ: Ο πρώτος χάρτης ευρυζωνικής κάλυψης


Η ΕΕΤΤ ανέπτυξε το Υπερίων, ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν τη σύνδεσή τους.

Τη δημιουργία του πρώτου ψηφιακού χάρτη ευρυζωνικής κάλυψης της Ελλάδας προωθεί η ΕΕΤΤ, καλώντας τους συνδρομητές με ADSL ή VDSL συνδέσεις να συμμετέχουν στο ΥΠΕΡΙΩΝ, ένα καινοτόμο, αξιόπιστο και εύχρηστο «Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων».

Με το ΥΠΕΡΙΩΝ, στo www.hyperiontest.gr, οι ίδιοι οι συνδρομητές μετρούν, ελέγχουν και ταυτόχρονα συγκρίνουν την απόδοση, την πραγματική ταχύτητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης, ανά γεωγραφική περιοχή.

Στο ΥΠΕΡΙΩΝ, οι συνδρομητές αποκτούν πλήρη εικόνα για τη σύνδεσή τους καθώς:

- μετρούν, με το εργαλείο NDT, τις πραγματικές ταχύτητες πρόσβασης, κατά τη λήψη (download) και αποστολή (upload) δεδομένων, το χρόνο απόκρισης και τις απώλειες πακέτων σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και χρονική στιγμή (π.χ. χαμηλές ταχύτητες στις ώρες αιχμής. Επίσης, συγκρίνουν την ταχύτητα που πραγματικά απολαμβάνουν με τη μέγιστη ταχύτητα που η σύνδεσή τους μπορεί θεωρητικά να υποστηρίξει, ανάλογα με την απόσταση από το πλησιέστερο αστικό κέντρο.

- ελέγχουν, με το εργαλείο Glasnost, εάν ο πάροχος περιορίζει επιλεγμένες υπηρεσίες αποτρέποντας τη βέλτιστη αξιοποίηση της ταχύτητας.

Το ΥΠΕΡΙΩΝ αναπτύχθηκε από την ΕΕΤΤ, χρησιμοποιώντας ως βάση την πλατφόρμα του Measurement Lab Partnership (M-Lab). Ακολουθώντας τις αρχές του Μ-Lab, το ΥΠΕΡΙΩΝ είναι διαθέσιμο από την ΕΕΤΤ σε μορφή ανοιχτού κώδικα, ώστε να είναι δυνατή η αξιοποίησή του από άλλες Ρυθμιστικές Αρχές ή φορείς που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Με την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, η ΕΕΤΤ στοχεύει, με το ΥΠΕΡΙΩΝ, στη διαφάνεια στη σχέση συνδρομητή-παρόχου, στην προστασία από αθέμιτες πρακτικές, αλλά και την ισότιμη πρόσβαση σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες σταθερής ευρυζωνικότητας.
[via]

Labels: , , , ,



ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ !




Χρόνια Πολλά !

25η Μαρτίου σήμερα... και η Κύπρος φλέγεται!

Πριν 192 χρόνια Έλληνες αγωνιστές με @ρχίδι@ πολέμησαν και αγωνίστηκαν για αυτά που σήμερα εκχωρούν χωρίς ντροπή, οι 300 της Βουλής, στη Μέρκελ και την Παρέα της


Η ώρα που θα τα χάσουμε όλα κοντοζυγώνει... ας ξυπνήσουμε από την ηλεκτρονική μας Nirvana όσο είναι καιρός!




Καλή Λευτεριά !

Labels: ,



Κίνα: Θα χρησιμοποιήσει Ubuntu


Η κινέζικη υπηρεσία «Chinese Ministry of Industry and Information Technology» διαμόρφωσε μια νέα αρχιτεκτονική αναφοράς (reference architecture) για βασικά λειτουργικά συστήματα στην Κίνα, και αυτό θα βασίζεται στο Ubuntu.

H Canonical θα συνεργαστεί με κινέζικες υπηρεσίες στο «CCN Open Source Innovation Joint Lab» ώστε να επεκτείνει το νέο πρότυπο. Το «CCN Joint Lab» θα παράγει το Ubuntu Kylin, με την πρώτη έκδοση να διατεθεί μαζί με το Ubuntu 13.04 τον Απρίλιο του 2013.

Ο Mark Shuttleworth, ιδρυτής του Ubuntu και της Canonical αναφέρει «Με το Ubuntu Kylin, η Κίνα έχει τώρα το δικό της ασφαλές και σταθερό λειτουργικό σύστημα, που παράγεται μαζί με την παγκόσμια κοινότητα του Ubuntu.

Το Ubuntu συνδυάζει αποδεδειγμένες τεχνολογίες με ένα ώριμο οικοσύστημα, δυνατούς συνεργάτες OEM/ISVs, και αυτή η πρωτοβουλία επιτρέπει στο «CCN Joint Lab» να φέρει αυτά τα προτερήματα στην Κίνα κατά μήκος μιας σειράς από πλατφόρμες: υπολογιστές για τελικούς χρήστες (desktop), εξυπηρετητές, σύννεφο (cloud), ταμπλέτες και κινητά.»

[via]

Labels: , , ,



Linux malware χρησιμοποιήθηκε από την Β. Κορέα


Σύμφωνα με την Symantec η Νότια Κορέα δέχτηκε πρόσφατα μια μεγάλης έκτασης κυβερνοεπίθεση (cyber attack) όπου ο κώδικας που χρησιμοποιήθηκε ήταν από ένα Windows malware το οποίο στόχευε Linux "μηχανήματα".

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα καθώς δεν βλέπουμε συχνά κάτι τέτοιο σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα.

Η δε, McAfee, δημοσίευσε επίσης μια ανάλυση του κώδικα της επίθεσης , όπου βλέπουμε πως παίρνει τον έλεγχο του master boot record (MBR) ενός υπολογιστή, ο οποίος και είναι ο πρώτος τομέας του σκληρού δίσκου ενός υπολογιστή, με αποτέλεσμα να παίρνει τον έλεγχο του υπολογιστή πριν ξεκινήσει ακόμα το λειτουργικό σύστημα.

Όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά αν αναλογιστεί κανείς ότι μια τέτοια αλλαγή μπορεί να είναι μόνιμη με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία του υπολογιστή θύματος.

Δυστυχώς ο κακόβουλος κώδικας εκτός του ελέγχου του MBR διαγράφει τυχαία μέρη του συστήματος αρχείων όπου ακόμα και αν μπορέσετε να ανακτήσετε το MBR τα αρχεία στον δίσκο σας θα έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Τέλος σύμφωνα με την Avast η επίθεση προήλθε από μια Κινέζικη IP αλλά πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε και συντονίστηκε από τον στρατό της Βόρειας Κορέας. 

Labels: , , , ,



Παρουσιάστηκε το Google Keep


Την δική της εκδοχή του Evernote παρουσίασε η Google, το Google Keep, μια υπηρεσία σημειώσεων, λιστών και άλλων σύντομων κειμένων και φωτογραφιών που αποθηκεύονται στο Google Drive του χρήστη και συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές του.

Το Keep λειτουργεί σαν υπηρεσία Web και για Android smartphones που τρέχουν έκδοση 4.0 ICS και πάνω και περιγράφεται από την Google στο παρακάτω blog post.
With Keep you can quickly jot ideas down when you think of them and even include checklists and photos to keep track of what's important to you. Your notes are safely stored in Google Drive and synced to all your devices so you can always have them at hand. If it's more convenient to speak than to type, that's fine: Keep transcribes voice memos for you automatically. Also, there's a search function to quickly find specific notes. And when you're finished with a note, you can archive or delete it.
[via]

Labels: , ,



Download: Ubuntu 13.04 Wallpapers


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διετούς διαγωνισμού που αφορούν την τελική επιλογή των Wallpapers για το Ubuntu 13.04.

Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν δεκατρία wallpapers, από ένα σύνολο τριακοσίων και παραπάνω συμμετοχών, συμπεριλαμβανομένου και της tweaked έκδοσης του προ επιλεγμένου Wallpaper, όπου υπεύθυνος σχεδιασμού ήταν ο John Lea μέλος της Ubuntu Design Team.


Όπως θα δείτε και μόνοι σας τα wallpapers ακολουθούν την προσφιλής αισθητική προσέγγιση της canonical, που window-ιζει (sic) επικίνδυνα, κάτι που δεν είναι και ότι καλύτερο για όσους θέλουν έναν διαφορετικό "αέρα" για την επιφάνεια εργασίας τους.

Επίσης αίσθηση προκαλεί η νέα tweaked version του by default wallpaper, όπου δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα ψάχνουν να βρουν τι είναι αυτό που άλλαξε, έτσι ώστε να αξίζει τον χαρακτηρισμό αυτό.

Παρόλα αυτά όσοι είστε ανυπόμονοι και δεν θέλετε να περιμένετε μέχρι τα τέλη Απριλίου όπου και θα δοθεί στην κυκλοφορία η σταθερή έκδοση του Ubuntu Raring Ringtail, μπορείτε να κατεβάσετε τα wallpapers του 13.04 επισκεπτόμενοι τον παρακάτω σύνδεσμο:

Download: Ubuntu 13.04 Wallpapers

Labels: , , , ,



Το Android 5.0 έρχεται στα Samsung Galaxy


Σύμφωνα με inside info του SamMobile, το οποίο σε ότι αφορά τις συσκευές τις Samsung έχει πάντα έγκυρες πληροφορίες, επιλεγμένα μοντέλα της εν λόγω εταιρίας θα μπορούν να αναβαθμιστούν απροβλημάτιστα στην επόμενη έκδοση Android 5.0 γνωστή ως και Key Lime Pie.

Η λίστα των συσκευών που από ότι λέγεται θα πάρουν την αναβάθμιση εκτός του άρτι αφιχθέντα και πολύ αναμενόμενου Samsung Galaxy S4, θα είναι:
GT-I9300 – Galaxy S III
GT-I9305 – Galaxy S III LTE
GT-I9500 – Galaxy S 4
GT-I9505 – Galaxy S 4 LTE
GT-N5100 – Galaxy Note 8.0
GT-N5105 – Galaxy Note 8.0 LTE
GT-N5110 – Galaxy Note 8.0 Wi-Fi
GT-N7100 – Galaxy Note II
GT-N7105 – Galaxy Note II LTE
GT-N8000 – Galaxy Note 10.1
GT-N8005 – Galaxy Note 10.1 LTE
GT-N8010 – Galaxy Note 10.1 Wi-Fi 
Όπως αντιλαμβάνεστε η παραπάνω λίστα απευθύνεται σε High End μοντέλα δίνοντάς μας έτσι μια πρώτη εικόνα για το ποιες ακόμα συσκευές πρόκειται να αναβαθμιστούν σε Android 5.0, κάτι που δεν είναι και ότι καλύτερο  για συσκευές χαμηλότερου κόστους όπως πχ είναι το Galaxy SΙΙΙ mini και το Galaxy SΙΙ .

Το Android 5.0  αναμένεται να παρουσιαστεί από τη Google τον Μάϊο του 2013 στο Google I/O.

Labels: , , ,



To Network Sharing εξετάζουν Vodafone και Wind


Το κατά πόσον είναι δυνατόν να συνεργαστούν σε επίπεδο κοινής χρήσης δικτύου (network sharing) εξετάζουν οι Vodafone και Wind.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ωστόσο εκτιμάται ότι η εποχή για να προχωρήσει μια τέτοια συνεργασία είναι η καταλληλότερη με δεδομένο ότι τα έσοδα της αγοράς κινητής μειώνονται συνεχώς και παράλληλα δεν υπάρχει ευκολία στην εξασφάλιση κεφαλαίων για τις επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς από την τραπεζική αγορά.

Το network sharing αποτελεί μια εξελιγμένη μορφή συνεγκατάστασης στο ακραίο δίκτυο, δηλαδή στους σταθμούς βάσης (κεραίες) της κινητής που σε άλλες χώρες έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται. Ο στόχος που επιτυγχάνεται είναι η λειτουργία αρτιότερων δικτύων, ιδιαίτερα τώρα με την ολοένα μεγαλύτερη ανάγκη για μεταφορά data, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους των επενδύσεων.

Η συζήτηση των Vodafone και Wind για network sharing δεν ξαφνιάζει την τηλεπικοινωνιακή αγορά. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει συζητηθεί και στο παρελθόν. Σχετική αναφορά είχε κάνει ο επικεφαλής του Ομίλου Vodafone Βιτόριο Κολάο πριν περίπου ένα χρόνο κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και ενώ είχε ανακοινωθεί η ολοκλήρωση των συζητήσεων για τη συγχώνευση των Vodafone – Wind χωρίς αποτέλεσμα.

[via]

Labels: , , , , ,



Παρουσιάστηκε το Samsung Galaxy S4



Τα αποκαλυπτήρια του νέου Samsung Galaxy S4 έκανε η Samsung, παρουσιάζοντας τον διάδοχο του S3 σε μια εκδήλωση στην Νέα Υόρκη, με αναμενόμενη κυκλοφορία τον Απρίλιο του 2013 σε 55 χώρες.

Το νέο Galaxy S4 έρχεται με οθόνη 5 ιντσών Super AMOLED full HD 1080p (441PPI) προστατευμένη από Gorilla Glas 3, τετραπύρηνο επεξεργαστή @ 1.9 GHz ή οκταπύρηνο Exynos octa @ 1.6 GHz [Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 &amp; quad-core 1.2 GHz Cortex-A7] (η παραγωγή του 8πύρηνου Exynos αναμένεται να μπει σε full ρυθμούς το 2ο τρίμηνο του 2013), κύρια κάμερα 13 megapixel με flash και δυνατότητα full HD, εμπρός κάμερα 2 megapixel, 2 GB RAM, μπαταρία 2600 mAh και έως 64 GB εξωτερική μνήμη με microSD.

Φυσικά έρχεται με την τελευταία έκδοση του Android Jelly Bean 4.2.2.

Το S4 φέρνει πολλές αναβαθμίσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του, όπως η λειτουργία Dual Camera που επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών και από τις 2 κάμερες του κινητού ώστε να συνδυαστούν σε μια, ενώ υπάρχουν 12 επιπλέον preset modes για λήψη φωτογραφιών με αποθήκευση ήχου, σε μια συνεχή εικόνα κλπ.

Μια άλλη λειτουργία είναι το Group Play που επιτρέπει το μοίρασμα αρχείων πολυμέσων και παιχνιδιών χωρίς την απαίτηση wifi ή mobile δικτύου και επιπλέον μέσω του Share Music μπορούν να αναπαράγουν το ίδιο τραγούδι σε πολλές συσκευές συγχρονισμένα.

Η δυνατότητα Smart Pause επιτρέπει στον κάτοχο να ελέγχει την συσκευή με το βλέμμα και η Smart Scroll δίνει την δυνατότητα σκρολαρίσματος στον browser ή στα emails χωρίς επαφή με την οθόνη, απλά παρακολουθώντας το βλέμμα ή τις κινήσεις του καρπού του χρήστη με την μπροστινή κάμερα.

Με ανάλογο τρόπο λειτουργούν τα Air View, Air Gesture και S Planner που επιτρέπουν πολλαπλές λειτουργίες χωρίς επαφή με την οθόνη, και με το S Voice Drive ενεργοποιούνται φωνητικές εντολές ελέγχου της συσκευής.

Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του σαν IR remote (Samsung Watch On), το S Health δίνει πληροφορίες σωστής υγείας, ενώ με το Samsung Adapt Display ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει την οθόνη ξεχωριστά για κάθε εφαρμογή.
Χαρακτηριστικά :
Android 4.2.2 Jelly Bean
1.9GHz quad-core/1.6GHz octa-core CPU (varies by market)
PowerVR SGX544MP3 GPU
5-inch 1080p display (441PPI)
2GB of LPDDR3 RAM
16GB to 64GB of storage
2.5G, 3G, 4G LTE, Wi-Fi a-ac, Bluetooth 4.0, NFC
IR LED (for remote control)
microSD card slot (up to 64GB)
13MP rear camera, 2MP front camera
2600mAh battery
136.6 x 69.8 x 7.9 mm, 130g
327 carriers in 55 countries starting late April

[via]

Labels: , , ,



Liferea RSS Reader: Ο εναλλακτικός Google Reader


Εχθές είδαμε ότι ο Google Reader πρόκειται να μας αποχαιρετήσει τον Ιούλιο με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κενό για όσους τον χρησιμοποιούν τόσο στο Android τους όσο και στο Desktop τους.

Λίγο πολύ τις λύσεις για την Android συσκευή σας τις είπαμε (Flipboard, Netvibes,Feedly,Pulse News), σήμερα θα δούμε την εναλλακτική λύση για χρήστες Gnome based διανομών.

Ο λόγος για τον πολύ εύκολο στην χρήση Liferea RSS Reader ο οποίος και μπορεί να δουλέψει απροβλημάτιστα τόσο σε Ubuntu όσο σε Linux Mint και Debian διανομές. Liferea RSS O Liferea είναι ένας feed aggregator για Gnome based διανομές, είναι πολύ εύκολος στην χρήση και δεν χρειάζεται καν να ανοίξετε τον browser σας καθώς πρόκειται για ένα Desktop Application (δείτε προηγούμενη παρουσίαση του).

Για όσους θέλετε να εγκαταστήσετε τον Liferea προσθέτοντας τις πηγές των αγαπημένων σας web feeds, θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω: Εγκατάσταση Liferea σε Ubuntu/Mint Αναζητήστε τον liferea στο Κέντρο Λογισμικού ή εναλλακτικά ανοίξτε ένα τερματικό και πληκτρολογήστε: 1 sudo apt-get install liferea Προσαρμογή liferea-settings Ο Liferea έχει ένα πλήθος από χαρακτηριστικά τα οποία είναι πολύ εύκολα να προσαρμόσετε στα μέτρα σας.

Αν πάτε στο Tools --> Preferences θα δείτε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να θέλετε να αλλάξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας, όπως π.χ. τις ρυθμίσεις των ενημερώσεών σας, τη συμπεριφορά των φακέλων, τις εξωτερικές ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, τα notification settings, τον proxy server, και πολλά ακόμα.

enjoy..

Labels: , , , ,



Τέλος ο Google Reader


Σύμφωνα με δημοσίευση του Urs Hölzle, στο blog της Google, ο Google Reader θα παύσει να υφίσταται από πρώτης Ιουλίου του 2013.

Google Blog


Στην ανακοίνωση ο Hölzle δήλωσε:

Ξεκινήσαμε το Google Reader, το 2005, σε μια προσπάθεια να καταστήσει εύκολο στους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να τηρούν σε tabs τους αγαπημένους τους δικτυακούς τόπους. Αν και ο Google Reader έχει πιστούς ακόλουθους, η κίνηση του, όλα αυτά τα χρόνια χρήσης, έχει μειωθεί. Έτσι, την 1η Ιουλίου 2013, ο Google Reader θα συνταξιοδοτηθεί . Οι χρήστες και οι προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για εναλλακτικές RSS λύσεις μπορούν να εξάγουν τα δεδομένα τους, συμπεριλαμβανομένων και των συνδρομών τους, με το Google Takeout.
Η παραπάνω κίνηση από την Google, αν μη τι άλλο ήταν αναμενόμενη, καθώς ο reader της είχε μείνει στάσιμος εδώ και αρκετό καρό και δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί σε δημοτικότητα άλλους πιο σύγχρονους RSS readers όπως πχ  οι Flipboard, Netvibes, Feedly, Pulse News, κ.α, με αποτέλεσμα οι χρήστες του να στραφούν τελικά προς αυτούς.

Μαζί με το κλείσιμο του Google Reader, η Google θα διακόψει επίσης της υπηρεσίες Building Maker, CalDAV API, Apps Script, Cloud Connect, Google Voice for Blackberry, Snapseed Desktop, και το Search API for Shopping καθώς είναι είτε ξεπερασμένες ή έχουν αντικατασταθεί με αποτέλεσμα να τελειώνει κάπου εδώ η εξέλιξή τους.

Labels: , , , ,



Formula 1: Για δύο χρόνια στην ΕΡΤ











Η Formula 1 «τρέχει» τελικά στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα η ναυαρχίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Formula 1, βρήκε επιτέλους στέγη στην Ελληνική Τηλεόραση, όπου και τα γκραν πρι αυτής, θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ για τα δύο επόμενα χρόνια (2013 &amp; 2014).

Οι αγώνες θα μεταδίδονται είτε ζωντανά, είτε σε μαγνητοσκόπηση ανάλογα την ώρα, με τα πρώτα τρία (Αυστραλία, Μαλαισία και Κίνα) να είναι μαγνητοσκοπημένα.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου με το Grand Prix της Αυστραλίας, το οποίο θα μεταδοθεί στις 15:00 με την ώρα διεξαγωγής να είναι στις 08:00 (Ελληνική ώρα).

[via]

Labels: , , , , ,



Έτοιμη η open beta του BitTorrent Live streaming


Την διάθεση σε open beta του P2P streaming πρωτοκόλλου BitTorrent Live για τις "μάζες" έκανε το BitTorrent με moto το “Live streaming by the people, for the people.” 

Η νέα υπηρεσία με πολύ μικρό κόπο δίνει την δυνατότητα σε όποιον θέλει, από ένα τηλέφωνο, από μια web camera ή μια επαγγελματική videocamera, να ανεβάσει online και να κάνει live stream το video του εξαλείφοντας τα εμπόδια αναμετάδοσης όπως το bandwidth, το κόστος και την υποδομή.
BitTorrent Live is a powerful new web-based live streaming technology. Designed to eliminate barriers to broadcast, Live is an entirely new protocol, designed to deliver high quality video to large audiences – with significant reduction in infrastructure cost and network delays. 
Βασιζόμενο στις αρχές του P2P και του BitTorrent, το stream γίνεται σταθερότερο και καλύτερο όσο περισσότερος κόσμος συντονίζεται σε αυτό.

Η αρχική του υλοποίηση έγινε σε closed beta τον Νοέμβριο του 2012 και το BitTorrent συνεργάστηκε με δημιουργούς ψηφιακού περιεχομένου και αναμετάδοσης για να δει αν ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους, κάτι που το έκανε οδηγώντας στην open beta.

[via]

Labels: , , ,



[How To] Χρησιμοποιήστε το crontab σε Linux


Εάν θέλετε να προγραμματίσετε ή να εκτελέσετε περιοδικά, μια εντολή ή ένα script στο pc σας, τότε η λύση του crontab θα σας φανεί πολύ χρήσιμη. Για να προσθέσετε μια εντολή ή ένα scrip στον crontab scheduler, η εντολή που θα πρέπει να δώσετε από το τερματικό σας είναι η παρακάτω:

sudo crontab -e
Όπου και θα σας ανοίξει ο επεξεργαστής κειμένου του συστήματός σας.
Παρακάτω βλέπετε πώς θα είναι το αρχείο crontab στο Linux Mint, όπου ο σχετικός σχολιασμός εξηγεί αρκετά καλά για το πώς θα χρησιμοποιήσετε το crontab. :
H μορφή, ή το format καλύτερα, για να προγραμματίσετε μια εργασία με crontab είναι:
* * * * * /any/command/or/script
Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν 5 αστερίσκοι (με ένα διάστημα μεταξύ τους) όπου κάθε αστερίσκος αντιπροσωπεύει ένα μέρος από την μορφή της ημερομηνίας που θα ορίσετε και είναι σύμφωνα με την ακόλουθη σειρά:
*- λεπτά ( value = 0 -> 59)
*- ώρες ( 0 -> 23)
*- Ημέρα του Μήνα ( 1 -> 31)
*- Μήνας ( 1 -> 12)
*- Ημέρα της εβδομάδας ( 0 -> 6, όπου 0 =Κυριακή)
Εν ολίγοις, για να ορίσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα πρέπει να τρέξει το script σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε τον κάθε αστερίσκο με μια συγκεκριμένη τιμή, αρκεί βέβαια αυτή να συμφωνεί με τα παραπάνω.



Σημείωση: Αν δεν χρειάζεται να ορίσετε τιμή για κάποιον από τους παραπάνω αστερίσκους μην τον σβήσετε παρά αφήστε τον ως έχει.
Για παράδειγμα, για να εκτελέσετε ένα script  στις 7:00 π.μ. κάθε Δευτέρας, για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η εντολή θα είναι:
0 7 * 1-3 1 /path/to/the/script
Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το crontab είναι αρκετά ευέλικτο έτσι.
Για παράδειγμα, για να εκτελέσετε ένα script κάθε 20 λεπτά τη Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάιο και Οκτώβριο, η εντολή θα είναι:
0,20,40 * * 1,2,5 1,2,4,10 /path/to/the/script
Το Crontab επίσης έχει κάποiα special  keywords για να το χρησιμοποιήσετε:
@reboot at startup
@yearly once a year
@annually ( == @yearly)
@monthly once a month
@weekly once a week
@daily once a day
@midnight ( == @daily)
@hourly once an hour
Για παράδειγμα, για να εκτελέσετε ένα script για μία φορά κάθε ημέρα, η γραμμή που θα προσθέσετε είναι:
@daily /path/to/the/script
Αφού λοιπόν το σώσετε στον επεξεργαστή κειμένου σας, για να ελέγξετε αν η συγκεκριμένη εργασία έχει προγραμματιστεί με το crontab, θα πρέπει να δώσετε την παρακάτω εντολή στο τερματικό σας
sudo crontab -l
Προσοχή: Αν χρησιμοποιήσετε τις λέξεις-κλειδιά, τότε δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους αστερίσκους όπως πιο πάνω .

Labels: , , , ,



Φήμες για iPhone 5s τον Αύγουστο



Σύμφωνα με πληροφορίες του neowin, το επερχόμενο iPhone 5S, θα έχει ως  πιθανή ημερομηνία άφιξης τα τέλη Αυγούστου.

Όπως λέγεται η νέα έκδοση του δημοφιλούς iPhone θα είναι αρκετά βελτιωμένη τόσο σε χαρακτηριστικά όσο και σε υλικά κατασκευής κάτι που μας έχει συνηθίσει άλλωστε η Apple.

Όπως λέγεται  αυτό θα είναι λεπτότερο συγκριτικά με το προκάτοχό ενώ θα φέρει νέα κάμερα υψηλής ανάλυσης αλλά και γρηγορότερο επεξεργαστή.

Όσο αφορά τώρα τα νέα iPads αναμένεται να φθάσουν στα ράφια των καταστημάτων τον Απρίλιο χωρίς όμως να υπάρχουν όμως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους.

Labels: , , , ,



Η ΔΗΕ θέλει τους 20 καλύτερους Ελληνες Hackers


Στην πρωτοβουλία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) να αξιοποιήσει για καλό σκοπό τις γνώσεις των Ελλήνων χάκερς που είναι ήδη γνωστοί στους κύκλους της αναφέρθηκε ο επικεφαλής του τμήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Μιλώντας στο περιοδικό Crash ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της δίωξης να «εκμεταλλευτεί» τους καλύτερους Ελληνες χάκερς.
«Πρόκειται για άτομα με εξαιρετικά υψηλό δείκτη ΙQ οι οποίοι είναι σε θέση να μας δώσουν πολλές πληροφορίες. Είναι καμιά εικοσαριά, τους ξέρω όλους και θα τους «έβλεπα» μελλοντικά για την υπηρεσία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Facebook επισήμανε για άλλη μια φορά ότι πρέπει οι χρήστες του να είναι προσεκτικοί καθώς, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο «φακελώνει και τις ανάσες μας».

[via]

Labels: , , , ,



Android: Έσπασε το data scrambling μέσω παγώματος



Το πάγωμα ενός smartphone με Android, δίνει πρόσβαση στα προστατευμένα δεδομένα του όπως οι επαφές, το browsing history και οι φωτογραφίες, όπως ανακάλυψαν Γερμανοί ερευνητές ασφαλείας.

Η ομάδα κατέψυξε συσκευές για μία ώρα, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο το data scrambling encryption system που εισήγαγε στο Android η Google από την έκδοση 4(ICS) και μετά.

Το data scrambling system είναι καλό για τον χρήστη, αλλά εφιάλτης για τις αρχές ασφαλείας και τους αναλυτές στοιχείων, όπως έγραψε η ομάδα του Friedrich-Alexander University (FAU) στο Erlangen.

Για να ξεπεράσουν την προστασία, πάγωσαν τις συσκευές σε θερμοκρασία -10 βαθμών Celcius (μια ώρα ψύξης) και με την ταχεία προσθαφαίρεση της μπαταρίας, έβαζαν κάθε συσκευή σε vulnerable mode και με την χρήση του εξειδικευμένου προγράμματος τους Frost - Forensic Recovery of Scrambled Telephones, ξεκίνησαν από αυτό την συσκευή αντί του Android, έχοντας την δυνατότητα έτσι να αντιγράψουν τα αποθηκευμένα δεδομένα.

Επιπρόσθετα το ψύχος έχει σαν αποτέλέσμα τα δεδομένα να "σβήνουν" από την μνήμη με πιο αργό ρυθμό, επιτρέποντας τους έτσι να πάρουν από αυτήν τα encryprtion keys για επιτάχυνση του unscrambling.

Οι δοκιμές έγιναν σε ένα Samsung Galaxy Nexus, από τα πρώτα Android smartphones που υιοθέτησαν το data scrambling, ενώ θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν την μέθοδο τους σε άλλα μοντέλα.

[via]

Labels: , , ,



How To: Παρακάμψτε την οθόνη κλειδώματος του Galaxy SIII

 
Πρόσφατα ήρθε στο φως ένα πιθανό κενό ασφαλείας για το Samsung Galaxy S III.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έκθεση του seclist όπου και ανακάλυψε το εν λόγω security flow, είναι δυνατόν να παρακαμφθεί η οθόνη κλειδώματος του Galaxy SIII επιτρέποντας έτσι στους επιτήδειους πλήρη πρόσβαση στις δυνατότητες της δημοφιλούς συσκευής.


 
Tο bug εμφανίζεται εάν ακολουθήσει κάποιος, με τη σωστή σειρά, ένα συγκεκριμένο μοτίβο συνδυασμού πλήκτρων, κάτι που όπως θα δείτε στο παραπάνω video μπορεί να συμβεί και στο Samsung Galaxy Note II. Για να δείτε πως γίνεται αυτό στο Samsung Galaxy SIII, θα πρέπει ενώ είστε στην οθόνη κλειδώματος να πατήσετε:
Εάν πατήσετε το Power αρκετά γρήγορα τότε και μόνο τότε θα σας δουλέψει το hack όπου και θα σας φέρει στην ξεκλείδωτη πλέον, αρχική οθόνη του Galaxy SIII. Η μέθοδος αυτή δοκιμάστηκε σε αρκετές συσκευές Galaxy SIII που έτρεχαν Android 4.1.2 Jelly Bean και σύμφωνα με την ιστοσελίδα ίσως χρειαστούν αρκετές προσπάθειες για να δουλέψει η συγκεκριμένη μέθοδος.

Όπως και να έχει όμως αυτό από μόνο του δεν παύει να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για την ασφάλεια των δεδομένων σας. Σε σχετικό ερώτημα η Samsung δήλωσε:
"μια λύση για το κλείδωμα οθόνης των συσκευών Galaxy είναι υπό εξέλιξη"
και αν αναλογιστούμε τα εως τώρα γρήγορα αντανακλαστικά της εταιρίας τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο bug θα διορθωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Μέχρι τότε όμως δοκιμάστε το και εσείς...

Labels: , ,



Ραγδαία η εξάπλωση του Linux/Android σε συσκευές


Η είδηση σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από τους EE Times, το Linux εξακολουθεί να είναι πρώτη επιλογή στην λίστα των λειτουργικών που χρησιμοποιούνται σε πολυλειτουργικά "μηχανήματα", που σημαίνει ότι αυτό είναι όλο και περισσότερο ενσωματωμένο σε ειδικού σκοπού συσκευές όπως τηλεοράσεις, συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, αυτοκίνητα, βιομηχανικά μηχανήματα και ούτω καθεξής.

EE Times

Μεταξύ 2012 και 2013, οι εταιρείες άρχισαν να στρέφουν το ενδιαφέρον τους, για τα ενσωματωμένα συστήματα τους, πάνω στο Android, παρουσιάζοντας αυτό αύξηση από 13% έως 16%. Ομοίως, το Ubuntu και το FreeRTOS αυξήθηκε, από 12% έως 13%. Η χρήση του Debian παρέμεινε η ίδια, ενώ οι περισσότερες από τις άλλες επιλογές είχαν ελαφρές μειώσεις όπως πχ τα Windows 7 Compact.


Κάτι που προξενεί ερωτηματικά είναι ότι ενώ στα in-house/custom Linux λειτουργικά, είχαμε αύξηση από 22% σε 24%, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα τελευταίας έκθεσης όπου οι χρήστες έκριναν επιβεβλημένη την στροφή προς το Android.


Ανεξάρτητα αυτού, οι τάσεις αυτές αν μη τι άλλο είναι ένας πολύ καλός οιωνός τόσο για το Linux όσο και το Android και το μόνο σίγουρο είναι ότι επειδή και τα δύο είναι "ελεύθερα" η τάση αυτή θα συνεχίσει να είναι αυξητική με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον τους.

Labels: , , , ,



Δείτε τον browser σας να χορεύει Harlem Shake!


Τελευταία υπάρχει μια μόδα που ονομάζεται Harlem Shake, όπου ένας τύπος ντυμένος παράξενα, αρχίζει να χορεύει μέσα στο πλήθος και ξαφνικά όλοι ακολουθούν τον ρυθμό του χορεύοντας όσο πιο τρελά γίνεται.


Σίγουρα θα πείτε ότι πρόκειται για "καμένους" που δεν έχουν δουλειά να κάνουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα διαφωνήσουμε μαζί σας καθώς γι' αυτό άλλωστε έχουν κυκλοφορήσει και ένα σωρό σατυρικές εκδοχές του εν λόγω trend.


Παρόλα αυτά όμως, για να το ξεφτιλίσουμε ακόμα περισσότερο θα θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε τον browser μας να χορεύει στους ρυθμούς Harlem Shake!

Δείτε εδώ το minotavrs.blogspot.gr να χορεύει..


Για να δείτε και εσείς στον browser σας, όποια σελίδα επιθυμείτε να λικνίζεται στους ρυθμούς του, δεν έχετε παρά να πάτε στον παρακάτω σύνδεσμο και να βάλετε το url της..

Harlem Shake for Website

[via]

Labels: , , , , ,



How To: Ξεκινώντας με το Play Framework

Τι είναι το Play Framework;

To Play Framework είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης ιστοσελίδων για Java/Scala και σε αντίθεση με άλλα περίπλοκα java web development frameworks, είναι ένα πολύ ισχυρό, συμπαγές, γρήγορο, απλό και υψηλής επεκτασιμότητας πολυεργαλείο, εμπνευσμένο από την λογική της γλώσσας προγραμματισμού Ruby On Rails. Μέχρι πρότινος υποστήριζε μόνο Java αλλά πλέον υποστηρίζει και την γλώσσα προγραμματισμού Scala η οποία μοιάζει αρκετά με την Java αλλά έχει περισσότερα λειτουργικά χαρακτηριστικά από αυτήν.

Εγκατάσταση

normal

Θα πρέπει να έχετε ήδη εγκατεστημένο στο Ubuntu/Mint σύστημά σας, το Java Development Kit 6 ή νεότερο κάτι που είχαμε δει πως γίνεται σε παλαιότερα άρθρα. Για να δείτε αν αυτό έχει στηθεί σωστά απλά τρέξτε στο τερματικό σας την εντολή:
javac
 

download

Download Play Framework

Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Play Framweork (v2.1.0) από τον παρακάτω σύνδεσμο
DOWNLOAD PLAY  

αποσυμπιέστε το αρχείο που θα κατεβάσετε μέσα στο home directory.

Set Path Variable για το Play

Ανοίξτε το τερματικό σας και δώστε τα παρακάτω:
 
export PATH=$PATH:~/packages/play-2.1.0/

Πλέον αν γράψετε play στο τερματικό σας αυτό θα είναι διαθέσιμο.
 
play-command

codeplay

Δημιουργία εφαρμογής

Αν για παράδειγμα θέλουμε να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή με το όνομα "TestApp" που θα δίνει ως έξοδο το "Hello Play" θα πρέπει να κάνουμε τα εξής:  
Μέσα απο το τερματικό δίνουμε:
 
play new TestApp

Αφού θα σας γίνουν κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το όνομα και την γλώσσα που θα επιλέξετε για την εφαρμογή σας θα:  

Μετακινηθείτε στο application directory:
 
cd TestApp
play

Δώσετε το play prompt για να τρέξει η εφαρμογή
 
[TestApp]$ run

Ανοίξετε τον browser σας και θα πληκτρολογήσετε την διεύθυνση http://localhost:9000 όπου by default θα σας εμφανιστεί το:
 
welcome-play-app

Ανοίξετε το αρχείο App/Controllers/Application.java με έναν οποιοδήποτε editor και αντικαταστήστε την υπάρχουσα γραμμή (index method return line) με αυτή:
 
return ok("Hello Play");
 
helloplay

Αυτό ήταν ή πιο άχρηστη εφαρμογή σας ever είναι γεγονός, καθώς αν επισκεφθείτε ξανά την διεύθυνση http://localhost:9000 θα δείτε το Hello Play φαρδύ πλατύ να σας χαιρετά στην οθόνη σας...

Labels: , , , , , ,



Ubuntu: Mir ο Νέος Unity Display Server




Η Canonical επιβεβαίωσε και επίσημα ότι εργάζεται πάνω σε έναν new cross-platform displayer server για το Ubuntu ονόματι «Mir».
Σκοπός του είναι η αντικατάσταση του X Window Server επιτρέποντας έτσι την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς Unity η οποία και θα βασιστεί προγραμματιστικά εξολοκλήρου σε Qt/QML.
Η είδηση ​​δεν αποτελεί έκπληξη καθώς νωρίτερα αυτό το έτος ο Jono Bacon της Canonical έκανε αναφορά για τη δυνατότητα ενός εναλλακτικού Ubuntu Display Manager λέγοντας:
'' ... Η αλήθεια είναι ότι ο X Window Server δεν ικανοποιεί τις ανάγκες μας».
Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την εξέταση του σχετικού commit log όπου όπως θα δείτε η σχετική απόφαση έχει ληφθεί από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Commit Log

Γιατί η τεχνολογία Mir;

 



Όταν Mark Shuttleworth μίλησε για πρώτη φορά για τον μεγάλο στόχο του Ubuntu  να τρέχει  σε «συγκλίνουσες» τεχνολογίες (υπολογιστές , κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, κλπ) είχε αναφερθεί σε μια σειρά από τεχνικά εμπόδια που θα έπρεπε να ξεπεραστούν. Ένα από τα βασικότερα εμπόδια ήταν αυτό του διακομιστή οθόνης καθώς και της αλληλεπίδρασης του με τον χρήστη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το τωρινό περιβάλλον (X) το οποίο έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, είναι χτισμένο πάνω σε κώδικα 30 ετών με ότι αυτό συνεπάγεται για τις σύγχρονες τεχνολογίες των κινητών και των tablets.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να απαιτείται  ένα νέο πρωτόκολλο οθόνης που να ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά αυτών των νέων τεχνολογιών, απευθείας στο διακομιστή οθόνης αντί της προσθήκης του εκ των υστέρων.
Το δίλημμα που αντιμετώπισε η Canonical ήταν ή απλά να προσθέσει τα νέα πρωτόκολλα, συμβιβαζόμενη ως προς την ποιότητα, ή να δημιουργήσει από την αρχή τα δικά της για βέλτιστη απεικόνιση, κάτι που από ότι φαίνεται αποφάσισε να επιλέξει ως λύση με την δημιουργία του Mir.

Το μεγάλο στοίχημα

Το μεγάλο στοίχημα για την Canonical ήταν να πείσει τους GPU vendors ώστε να επενδύσουν στην τεχνολογία Mir υποστηρίζοντας την πλήρως με νέους drivers ειδικά γραμμένους για αυτήν. Κάτι που όπως αφήνεται να εννοηθεί εντέχνως, έχει επιτευχθεί καθώς λέγεται ότι υπάρχει ήδη στενή επαφή και συνεργασία στο συγκεκριμένο τομέα, με τους κατασκευαστές καρτών γραφικών .

Πότε θα δοθεί ;

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Mir στο Ubuntu Wiki, το Mir προορίζεται να αντικαταστήσει το SurfaceFlinger, τον Display Server του Android, κάποια στιγμή μέσα στο 2013, κάτι που υπολογίζεται να συμβεί τον Μάιο.
Η Canonical ελπίζει να επιτευχθεί πλήρης σύγκλιση του Mir, και κατ' επέκταση να δει το Ubuntu Unity να τρέχει απρόσκοπτα σε όλες τις πλατφόρμες, μέχρι τον Απρίλιο του 2014... ημερομηνία της επόμενης έκδοσης LTS.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Mir  μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο του Ubuntu Wiki.
Mir Specification

Labels: , , ,



Θύμα hacking η Evernote


Το τελευταίο θύμα μιας σειράς επιθέσεων hacking τους τελευταίους μήνες, έγινε η Evernote, η web-based υπηρεσία αποθήκευσης και μοιράσματος σημειώσεων.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της, η επίθεση φαίνεται πως έγινε με παρόμοιες τακτικές με τις επιθέσεις στις άλλες εταιρίες τεχνολογίας, Facebook, Apple, Microsoft, Twitter κλπ, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ μάλλον δεν έγινε χρήση κάποιου Java exploit.

Η Evernote ξεκίνησε το reset των passwords των 50 εκατομμυρίων χρηστών της μιας και στην επίθεση αποκτήθηκε πρόσβαση σε usernames, emails και κρυπτογραφημένα asswords των χρηστών της, χωρίς να υπάρξει πρόσβαση ή παραβίαση του περιεχομένου που αποθηκεύει ο χρήστης.


Η Ronda Scott, αρνήθηκε να πει τον αριθμό των λογαριασμών στους οποίους οι hackers απέκτησαν πρόσβαση ούτε αν είναι δυνατό να αποκρυπτογραφήσουν τα κρυπτογραφημένα passwords.

In our security investigation, we have found no evidence that any of the content you store in Evernote was accessed, changed or lost," the company said on its website. "We also have no evidence that any payment information for Evernote Premium or Evernote Business customers was accessed. 

[via]

Labels: , , , ,



Ubuntu: Πιθανό όσο ποτέ να γίνει Rolling Release


H Canonical έθεσε σε ανοικτή συζήτηση, στο επερχόμενο UDS, για το αν πρέπει ή όχι το Ubuntu να βασιστεί στο μοντέλο του ‘Rolling Release’ (RL).

Rolling Release: Mία διανομή που χρησιμοποιεί το Rolling Releash για τα updates της, δεν έχει κύκλους ζωής. Kάθε φορά ο εκάστοτε package manager βρίσκει τα πακέτα που έχουν ανανεωθεί και τα εγκαθιστά σιωπηρά χωρίς προειδοποιήσεις με αποτέλεσμα ο χρήστης να έχει πάντα τα latest and the greatest του software που κυκλοφορεί. Κλασσικά παραδείγματα του Rolling Release (RL) είναι το Arch Linux και το Gentoo

Ο Rick Spencer επικεφαλής Ubuntu engineering, έγραψε σε ένα post του στο Ubuntu Developer Mailing list:
Η αλλαγή μοντέλου σε rolling release κρίνεται επιβεβλημένη για το Ubuntu καθώς μόνο έτσι αυτό θα κερδίσει «ταχύτητα και ευελιξία». Ο λόγος είναι προφανής καθώς με το να χρησιμοποιεί τον ίδιο κώδικα επιτυγχάνεται άμεσα η σύγκλιση διαφορετικών συσκευών σύνδεσης στο λειτουργικό.
Οι συγκεκριμένες φήμες δεν είναι κάτι καινούργιο, εδώ και πολλά χρόνια συζητείται κάτι τέτοιο από την Ubuntu Development Team καθώς δεν είναι ότι καλύτερο το να υποστηρίζεις συνέχεια, τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις (LTS, μη LTS, Server, Cloud) ταυτόχρονα κοστίζει σε χρήμα, χρόνο, υποδομές, και προσπάθεια.

Όπως αντιλαμβάνεστε η συγκεκριμένη είδηση έσπειρε τον πανικό με αποτέλεσμα να δοθούν διευκρινήσεις από τους υπεύθυνους της Canonical όπου και διαβεβαίωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στην επόμενη έκδοση 13.04 του Ubuntu.

Τι σημαίνει όμως αυτό για εμάς;


Εάν το Ubuntu κάνει στροφή προς το rolling release model θα μας επηρεάσει ως εξής:
Αν είστε χρήστης Ubuntu LTS έκδοσης δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς οι LTS εκδόσεις θα παραμείνουν ως έχουν και θα διατηρήσουν τον ίδιο σταθερό κύκλο εκδόσεων.

Αν είστε όμως χρήστης μη-LTS έκδοσης (όπως οι περισσότεροι από εμάς) τότε τα οφέλη που θα έχετε είναι τεράστια .

Όχι μόνο γιατί θα έχετε πρόσβαση στην τελευταία έκδοση του λογισμικού, αλλά γιατί με τον πάροδο του χρόνου θα “χτίζετε” ένα νέο, βελτιωμένο και σταθερό σύστημα χωρίς να μπαίνετε κάθε φορά σε διαδικασία επανεγκατάστασης των πάντων.

Τέλος όπως γίνεται αντιληπτό δεν θα χρειάζεται να περιμένετε 6 μήνες για να λάβετε την τελευταία έκδοση του GIMP, ή του Unity καθώς αυτές θα έρχονται με τις τρέχουσες ενημερώσεις.

Εν κατακλείδι

1 

Η όλη ιστορία με το Ubuntu Rolling Release είναι ένα καυτό θέμα που έχει διχάσει την κοινότητα, για αυτό τον λόγο και θα συζητηθεί διεξοδικά στο Ubuntu Developer Summit την επόμενη εβδομάδα (5-6 Μαρτίου).  

UDS

Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι είναι πιθανότερο από ποτέ να δούμε το Ubuntu σε RL model καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει αυτό να διεισδύσει σε διαφορετικές συσκευές είτε αυτές λέγονται κινητά τηλέφωνα είτε Desktop, Laptop, Servers, αλλά και cloud υπηρεσίες.

Μέχρι τότε μπορείτε να ενημερωθείτε πλήρως στο σχετικό post του Rick Spencer το οποίο αναρτήθηκε στο Ubuntu Developer Mailing List.

Ubuntu Dev List

Labels: , , , ,



How To: Δείτε τον καιρό μέσω Ubuntu Terminal


Σήμερα, σε ένα ακόμα Linux How Τo, θα δούμε πως μπορείτε να πληροφορείστε τον καιρό της περιοχής σας μέσω Ubuntu terminal.

To εργαλείο που θα χρησιμοποιήσετε για να λάβετε την μετεωρολογική πρόγνωση ονομάζεται weather-util και είναι υπεύθυνο για την άμεση απεικόνιση των τρεχουσών καιρικών συνθηκών στο... τερματικό σας.

Screenshot from 2013-02-28 08:17:56

Για να εγκαταστήσετε το weather-util τόσο σε Ubuntu όσο και σε οποιοδήποτε άλλο Debian based distro, θα πρέπει να δώσετε την παρακάτω εντολή:
 
sudo apt-get install weather-util

Για να λαμβάνετε τις πληροφορίες καιρού, της περιοχής που διανέμετε, κάθε φορά που ανοίγεται το τερματικό σας θα πρέπει μέσω ενός οποιουδήποτε προγράμματος επεξεργασίας κειμένου να ανοίξετε το αρχείο ~/.bashrc
 
sudo gedit ~/.bashrc

και στη συνέχεια να προσθέστε την ακόλουθη γραμμή:
 
weather -i CODE
 
 
weather-gedit

Όπου CODE θα πρέπει να βάλετε τον αντίστοιχο International Civil Aviation Organization airport κωδικό του πλησιέστερου αεροδρομίου που διαμένετε.

Ο συγκεκριμένος κωδικός αποτελείται από τέσσερα γράμματα και ορίζει το κάθε αεροδρόμιο, σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι για να δείτε τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες τις περιοχής σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό του κοντινότερου, σε εσάς, αεροδρομίου .

Για να βρείτε τον κωδικό που αντιστοιχεί στην περιοχή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

GR INFO

World INFO

Salonica-Term-Weath.png

Έτσι για παράδειγμα, ο κωδικός για την Θεσσαλονίκη θα είναι LGTS και το αποτέλεσμα που θα σας δίνεται μέσω τερματικού, θα πρέπει να είναι σύμφωνο με την παραπάνω εικόνα.

Labels: , , , ,



Τι είναι το CAS και πως επηρεάζει τα downloads


Μια καινούργια ομορφιά ήρθε να προστεθεί στην ζωή των Αμερικάνων και κατ' επέκταση στην δική μας εντός συντόμου χρονικού διαστήματος.

Ο λόγος για το Copyright Alert System, (CAS), γνωστό και ως Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Τι είναι το CAS;

Είναι μια συμφωνία μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων παρόχων υπηρεσιών Internet (ISP) στη χώρα (ΗΠΑ) και τις μεγάλες εταιρείες περιεχομένου, όπως στούντιο μουσικής και δισκογραφικών εταιρειών. Έχει ως στόχο να μειώσει τον παράνομο διαμοιρασμό αρχείων (filesharing).

copyright-alert-system
H Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ονομάστηκε Μαύρη Δευτέρα” για το Διαδίκτυο στις ΗΠΑ και ήδη είναι σε ισχύ.

Όπως πάντα συμβαίνει σε αυτά, το ίδιο θα ισχύσει και στην ευρώπη, μα και οπουδήποτε αλλού. Ήδη αρκετές χώρες, έχουν χωροφύλακες στα όρια του “δικού τους” διαδικτύου. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται κάτι ακόμα σημαντικό, τ’ οποίο είναι ο έλεγχος και η ταυτοποίηση.

Ήδη είναι σε αναμονή το CISPA, ενώ έχουν προηγηθεί τα υπόλοιπα και έχοντας ήδη καταφέρει να περάσουν αρκετές διατάξεις τους, στα μουλωχτά, μέσω τρίτων (και άσχετων) νομοσχεδίων.

Πρόσφατα, στο Daily Dot, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο από τον Kevin Collier που περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία CAS.

Πιο κάτω, ακολουθεί μετάφραση ενός σημαντικού του μέρους (η οποία δημιουργήθηκε για τον Παραλληλογράφο):

Copyright -Alert -System

Το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης Πνευματικών Δικαιωμάτων (Copyright Alert System, CAS), πρόκειται να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή. Αν είστε στέλεχος σε κάποια μεγάλη εταιρεία παραγωγής (οπτικοακουστικού) περιεχομένου όπως η Fox ή η Universal, θα μπορούσατε να το πείτε και καλά νέα αυτό.

Για όλους τους άλλους, όμως, είναι πιο περίπλοκο. Το CAS είναι στα σκαριά εδώ και χρόνια – μπορεί να το έχετε ακούσει να αναφέρεται με άλλα ονόματα, όπως το σύστημα των “Έξι Χτυπημάτων” – Επομένως, μπορεί και να προκαλείται σύγχυση για αυτό που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ.

Δημιουργήσαμε έναν γρήγορο οδηγό για να σας δώσει μια αίσθηση για τη νέα κατάσταση του Internet στις ΗΠΑ.

Επηρεάζει άμεσα εμένα;

Εάν χρησιμοποιείτε την AT & T, Cablevision, Comcast, Time Warner, Verizon για να συνδέεστε online στο σπίτι, τότε ναι. Είτε είναι ήδη μέρος των όρων της υπηρεσίας σας, είτε πρόκειται σύντομα να είναι.

Πώς λειτουργεί;

Είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα “διαβαθμισμένης απάντησης”, που σημαίνει ότι αργά κλιμακώνει τις τιμωρίες σας κάθε φορά που νομίζει ότι διαχειρίζεστε αρχεία παράνομα (πειρατεία αρχείων). Τις δύο πρώτες φορές, θα λάβετε ένα email και ένα φωνητικό μήνυμα λέγοντας ότι σας “τσακώσανε”. Την τρίτη και τέταρτη φορά, θα παραπέμπεστε με σύνδεσμο προς κάποιο “εκπαιδευτικό” υλικό, και θα πρέπει να κάνετε κλικ ότι το έχετε κατανοήσει. Την πέμπτη και την έκτη φορά, το πράγμα σοβαρεύει: Η σύνδεσή σας στο Internet μπορεί να επιβραδυνθεί ώστε να “σέρνεται” για λίγες ημέρες.

Μετά τι συμβαίνει;

Στη συνέχεια, λοιπόν, έχετε “αποφοίτησει” από το σύστημα. Δεν υπάρχουν περισσότερες ειδοποιήσεις. Συγχαρητήρια! Το CAS δεν θα σας παρεμποδίζει πια. Εκτός από τις εταιρείες (οπτικοακουστικού) περιεχομένου που μπορεί να προσπαθήσουν τώρα να σας μηνύσουν ως ένα κατά συρροή πειρατή. Και το γεγονός ότι έχετε αναφερθεί ήδη έξι φορές για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο εναντίον σας.
Αυτό το σημείο είναι ακόμη προς εξέταση. Τεχνικά, οι εταιρείες που θέλουν να προστατεύσουν τα πνευματικά τους δικαιώματα (copyrights) δεν τους απαγορεύεται να σας μηνύσουν μόνο και μόνο επειδή δεν έχετε επισημανθεί έξι φορές ακόμα. Ωστόσο, πολλοί εμπειρογνώμονες που ρωτήθηκαν από το Daily Dot, θεωρούν αυτό το είδος της αγωγής απίθανο. Επίσης, απροσδιόριστο αλλά απίθανο είναι και αυτό: αν το γεγονός ότι κάποιος έχει επισημανθεί πολλές φορές από το CAS μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο ότι είναι κατ’ επανάληψη παραβατών.

Πώς εντοπίζει τους παραβάτες;

Είναι πολύ συγκεκριμένο: Το CAS θα λάβει το περιεχόμενο που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μοιράζονται “πειρατικά”, όπως π.χ. μια blockbuster ταινία ή ένα δημοφιλές άλμπουμ και ψάχνει για υπολογιστές που το ανεβάζουν (uploading) χρησιμοποιώντας peer-to-peer filesharing λογισμικό (διαμοιρασμού αρχείων) όπως το BitTorrent. Η IP διεύθυνση αυτού του ατόμου είναι ορατή και ο ISP (ο πάροχος υπηρεσιών Ίντερνετ) ξέρει ποιος λογαριασμός συνδέεται με τη συγκεκριμένη διεύθυνση.
Αυτό είναι όλο; Φαίνεται να είναι εύκολο να παρακαμφθεί.
Είναι, με κόλπα όπως το να κάνετε τη λήψη των αρχείων σας από ένα ανοικτό ασύρματο δίκτυο (open wifi) ή με την απόκρυψη της IP σας με λογισμικό. Ωστόσο, και οι δύο από αυτές λύσεις έχουν τις δικές τους ανεπιθύμητες συνέπειες.
Εγώ είμαι αυτός που πληρώνει τον λογαριασμό για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Τι θα συμβεί αν δεν κάνω εγώ πειρατεία, αλλά η οικογένεια ή ο γείτονάς μου το κάνει χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό μου;
Το CAS θεωρεί υπεύθυνο εσάς. Και αυτό είναι το νόημα: Είναι σχεδιασμένο από τους ιδιοκτήτες περιεχομένου να προωθήσει μια κουλτούρα των ανθρώπων που παίρνουν την ευθύνη για την περιστασιακή πειρατεία.
Είναι αυτό ένας νέος νόμος;
Όχι. Όλη αυτή η λειτουργία είναι μια ιδιωτική συμφωνία, δημιουργήθηκε και ελέγχεται από τις εμπλεκόμενες εταιρείες.
Λοιπόν, το CAS λέει ότι είμαι ένοχος για παράβαση, αλλά εγώ ξέρω ότι είμαι αθώος. Μπορώ να “καθαρίσω” το όνομά μου;
Μπορείτε. Κοστίζει 35 δολάρια για να καταθέσετε την υπόθεσή σας ενώπιον της Αμερικανικής Ένωσης Διαιτησίας. Αν κερδίσετε, θα πάρετε τα $ 35 πίσω.
Αν επισημανθώ, έχω μπλεξίματα;
Όχι, αλλά μην το αγνοήσετε. Αυτό σημαίνει ότι η δραστηριότητα στον λογαριασμό σας στο Internet αναφέρει στο CAS ότι κάνετε πειρατεία περιεχομένου ή ότι το CAS το ίδιο σας επισημαίνει λανθασμένα. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα πρέπει να επιστήσετε την προσοχή σας.
Περιμένετε! Δηλαδή, το CAS μπορεί να με επισημάνει ψευδώς;
Δεν μπορούμε να το πούμε αυτό με σιγουριά μέχρι να τεθεί σε λειτουργία, αλλά υπάρχει, πράγματι, λόγος ανησυχίας ότι το CAS δεν είναι τέλειο. Οι δημιουργοί του λογισμικού του CAS, η εταιρία MarkMonitor, γελοιοποιήθηκε κάπως, όταν πρόσφατα έστειλε μια αυστηρή, αυτόματη επιστολή στο Google στην οποία ουσιαστικά έλεγε «σταματήστε να παρέχετε συνδέσμους σε αυτήν την ιστοσελίδα, επειδή αναπαραγάγει περιεχόμενο με πνευματικά δικαιώματα (copyright) που ανήκουν στην HBO!” Ποια ήταν η ιστοσελίδα; Η… HBO.com.
Επιπλέον, υπήρχε ένα σκάνδαλο, τον Οκτώβριο, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ανεξάρτητος σύμβουλος που είχε προσληφθεί για να βεβαιώνει ότι η MarkMonitor “παίζει τίμια”, είχε περάσει χρόνια ως μεσάζων (λομπίστας) για μια ομάδα μουσικής βιομηχανίας, τον Σύνδεσμο Βιομηχανίας Εγγραφής της Αμερικής (RIAA), η οποία βοήθησε να ιδρυθεί το CAS. Η γυναίκα που είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή του CAS, η Jill Lesser, είπε ότι δεν είχε γνώση της σύνδεσης και υποσχέθηκε να προσλάβει έναν δεύτερο σύμβουλο για λόγους διαφάνειας. Αυτό ακόμη δεν έχει γίνει.
Εγώ δεν κατεβάζω πειρατικά αρχεία, οπότε γιατί θα πρέπει να με νοιάζει;
Για τρεις σπουδαίους λόγους.
Πρώτον, υπάρχει η πιθανότητα να επισημανθείτε ψευδώς. Και υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι που μηνύονται για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων (copyright) που ουδέποτε διέπραξαν. Απλά γράψτε στο Google τη φράση “copyright troll”.
Δεύτερον, αυτές είναι κακές, ενδεχομένως καταστροφικές ειδήσεις για τo Κίνημα Ανοικτών Ασύρματων Δικτύων (Open Wireless Movement), το οποίο ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αφήνουν το Wi-Fi τους ανοιχτό στους γείτονες και τους περαστικούς ως δημόσια υπηρεσία. Αλλά όπως ξέρετε, το CAS επιθυμεί να κάνει ξεκάθαρο ότι όποιος πληρώνει για μια σύνδεση στο δίκτυο, είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει σε αυτή.
Τρίτον, ενώ οι τύποι που κρύβονται πίσω από το CAS λένε ότι είναι καθαρά ένα “εκπαιδευτικό” σύστημα, αυτό, στο πέμπτο και στο έκτο χτύπημα θα επιβραδύνει την ταχύτητα της σύνδεσής σας – σε σημείο που να “σέρνεται” – για αρκετές ημέρες. Αλλά υπάρχουν και μερικοί (άλλοι) τύποι που θεωρούν ότι αυτό αποτελεί μια άδικη τιμωρία, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι έχει σχεδιαστεί για να επιβάλλεται σε συνδρομητές που πληρώνουν και οι οποίοι δεν έχουν υποστεί κάποιου είδους δίκη.
Μπορεί το CAS να κλείσει τη σύνδεσή μου στο Internet εντελώς;
Ο τερματισμός της πρόσβασης ενός χρήστη στο Διαδίκτυο δεν αποτελεί μέρος του CAS. Μολονότι είναι στην εξουσία ενός φορέα παροχής υπηρεσιών Internet η ακύρωση του λογαριασμού σας, οι εταιρείες αυτές δεν έχουν πολλά κίνητρα για να αποσυνδέουν τους πελάτες τους που πληρώνουν “κανονικά”. Ωστόσο, δεν έχει και καμία υποχρέωση να σας προστατεύει από αγωγές. Το εάν ο ISP σας (πάροχος ίντερνετ) αποφασίσει να βοηθήσει τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να συνδέσουν το όνομά σας με τη διεύθυνση IP σας, αυτό εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης.
Αυτό πρόκειται να σκοτώσει το Wi-Fi στην καφετέρια της γειτονιάς μου;
Δεν θα έπρεπε. Το CAS ισχύει μόνο για οικιακούς λογαριασμούς. Κάθε επιχείρηση που παρέχει ανοικτό Wi-Fi υποτίθεται ότι έχει μια υψηλότερου επιπέδου υπηρεσία.
Αυτό δεν ακούγεται δίκαιο. Πώς μπορώ να εξαιρεθώ;
Δεν μπορείτε. Μπορείτε να μεταφερθείτε σε ένα μικρότερο ISP (πάροχο υπηρεσιών ίντερνετ) – αν υπάρχει ένα διαθέσιμος στην περιοχή σας, αλλά αυτή είναι και η μόνη επιλογή σας.
piracy

Το γεγονός πως περνάει στις ΗΠΑ και μεχρι να εξαπλωθεί εδώ και αλλού, φυσικά και θα έχει άμεσες συνέπειες για ολόκληρο το διαδίκτυο.
Πρόκειται πλέον για μια παγίδευση των ανθρώπων, καθώς πλέον έγινε και το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την ταυτοποίηση.
πιστεύω πως το προσεχές διάστημα θα διαβάσουμε και ακούσουμε αρκετά για το θέμα.


Άλλωστε αν το δούμε καθαρά, αυτοί που κερδίζουν είναι, αφ’ ενός οι πολυεθνικές του θεάματος, αφ’ ετέρου οι πάροχοι και αναμφίβολα οι κυβερνήσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας (και καταστολής).
Και πάνω απ’ όλα, να μη ξεχνάμε πως:
Κάθε ελευθερία που σκοτώνουν στη πραγματική ζωή έχει αντίτιμο και στο διαδίκτυο. Κάθε ελευθερία που σκοτώνουν στο διαδίκτυο, έχει αποτελέσματα και στη καθημερινή μας ζωή…
[via]

Labels: , , , , , ,