Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Vodafone: Νεα υπηρεσία «Νέο smartphone κάθε χρόνο»


Η Vodafone παρουσιάζει για πρώτη φορά την υπηρεσία «Νέο smartphone κάθε χρόνο», με την οποία οι συνδρομητές δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν πολλά χρόνια για να αποκτήσουν νέο smartphone. Το Νέο smartphone κάθε χρόνο προσφέρει τη δυνατότητα στους υφιστάμενους συνδρομητές συμβολαίου της Vodafone και μόνο, να ανανεώνουν το smartphone τους κάθε χρόνο εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, επιλέγοντας από μία μεγάλη ποικιλία των πιο εξελιγμένων smartphones της αγοράς.

Οι συνδρομητές Vodafone ανάλογα με το smartphone που θα επιλέξουν, δίνουν αρχικά ένα ποσό για να γραφτούν στην υπηρεσία και στη συνέχεια πληρώνουν ένα μηνιαίο πάγιο μέσω του λογαριασμού τους. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτούν ένα νέο smartphone κάθε χρόνο.

Τα συνολικά οφέλη των συνδρομητών που επιλέγουν την υπηρεσία «Νέο smartphone κάθε χρόνο» είναι:




Ο Νίκος Βλαχόπουλος, Διευθυντής Καταναλωτικών Προϊόντων της Vodafone, δήλωσε: «Με την υπηρεσία ΝΕΟ Smartphone Κάθε Χρόνο, η Vodafone για πρώτη φορά έρχεται να επιβραβεύσει τους συνδρομητές της, παρέχοντας τους μία επαναστατική υπηρεσία, ένα νέο τρόπο να αποκτούν κάθε χρόνο το Smartphone που επιθυμούν».

O Σπύρος Σίδερης, Επικεφαλής Συσκευών Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Vodafone, δήλωσε: «Δημιουργήσαμε την πρωτοποριακή υπηρεσία ΝΕΟ Smartphone Κάθε Χρόνο με στόχο να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές μας, να αποκτούν κάθε χρόνο το πιο εξελιγμένο Smartphone της εποχής και να αξιοποιούν τις υψηλές ταχύτητες που τους παρέχει το αξιόπιστο και ποιοτικό δίκτυο της Vodafone».

Πηγή: Vodafone

Labels: , ,



Hackεψαν το Ubuntu Forum

 

Το επίσημο Ubuntu Forum, έχει παραβιαστεί και σχεδόν 1,8 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών είναι εκτεθειμένοι.

Όλα άρχισαν αργά το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουλίου και λιγο αργότερα, αφού ήδη η σελίδα του φόρουμ παρουσίαζε προβλήματα, εξαφανίστηκε και στη θέση του εμφανιζόταν η παρακάτω φωτογραφία και ένα link προς έναν Twitter λογαριασμό με τ’ όνομα: Spuntn1k_:

Ακριβώς από κάτω εμφανιζόταν το εξής κείμενο:
You dun goofed, it’s as simple as that
ενώ κάποιο απροσδιόριστο μουσικό κομμάτι έπαιζε με το άνοιγμα της σελίδας του Forum.
Οι επιτιθέμενοι έχουν πάρει κάθε όνHackεψαν το Ubuntu Forumομα χρήστη, κωδικό και διεύθυνση e-mail των μελών από τη βάση δεδομένων του Ubuntu Forums.
Οι κωδικοί δεν αποθηκέυονται ως απλό κείμενο (είναι κρυπτογραφημένοι). Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό που έχετε στο Ubuntu Forums και σε άλλες υπηρεσίες (όπως λογαριασμό e-mail), συνιστούμε να αλλάξετε τον κωδικό σας σε αυτές τις υπηρεσίες το συντομότερο δυνατόν.
To Ubuntu One, το Launchpad και άλλες υπηρεσίες που παρέχει το Ubuntu και η Canonical ΔΕΝ επηρεάζονται από αυτή την παραβίαση.
Αυτό αναφέρεται πλέον στην κεντρική σελίδα του ubuntuforums.org:

ενώ αναφέρει ακόμα:
Αν χρησιμοποιείτε Ubuntu και χρειάζεστε τεχνική υποστήριξη, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ακόλουθη σελίδα:
Αν ψάχνετε μέρος για συζήτηση περί Ubuntu, σας προτείνουμε να κοιτάξετε τις παρακάτω ιστοσελίδες:
Οι τεχνικοί της Canonical, έχουν ανακτήσει ξανά την σελίδα, ενώ το όλο πρόβλημα φαίνεται πως προήλθε λόγω μη ενημέρωσης της έκδοσης του λογισμικού του forum, τ’ οποίο χρησιμοποιούσε μια παλαιότερη.
Σύμφωνα με κάποιες μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες η επίθεση προήλθε από Γαλλικό έδαφος και άλλες ακόμα πληροφοριες, τις οποίες ωστόσο, δεν δημοσιεύουμε αυτή την στιγμή, καθώς είναι εντελώς ανυπόστατες.
Τέλος να διευκρινίσουμε, πως αυτό ΔΕΝ επηρεάζει το forum της ελληνικής κοινότητας Ubuntu ή αυτά άλλων χωρών, καθώς είναι εντελώς ανεξάρτητα.
Φυσικά και καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια και θεωρούμε τέτοιες πράξεις χτυπήματα κάτω από την ζώνη, μα δυστυχώς, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα στο διαδίκτυο.

[via]

Labels: ,



Πάμε... Διακοπές


Το MinOtaVrS Blog, για τις επόμενες εβδομάδες, μπαίνει σε τροχιά διακοπών.  

Έτσι λοιπόν μεταβάλλεται η συχνότητα των ποστ καθώς αυτά θα γίνονται πλέον μετ' εμποδίων ή καλύτερα μεταξύ ουζοκατάνυξης, εκλεκτών εδεσμάτων και μπόλικων βουτιών....  

Να περνάτε καλά, και να θυμάστε... η φτώχεια θέλει καλοπέραση!
Καλό Καλοκαίρι και Καλές διακοπές σε όλους !!

Labels: , , ,



Microsoft Windows Azure : Κατασκοπεύει χρήστες Ubuntu και SUSE Cloud


Πριν πούμε ο,τιδήποτε άλλο να διευκρινίσουμε πως το Windows Azure είναι η εταιρική πρόταση της της Microsoft για cloud comouting.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια επεκτάσιμη internet-πλατφόρμα cloud-based υπηρεσιών που φιλοξενείτε στα data-centers της Microsoft.
Το Windows Azure παρέχει στους προγραμματιστές εργαλεία για την εκτέλεση εφαρμογών on-demand και scalable storage που επιτρέπουν την εγκατάσταση και επέκταση web εφαρμογών στο Internet, καθώς και την διαχείριση τους χρησιμοποιώντας τα data-centers της Microsoft.
 Το cloud computing είναι ένα μοντέλο που επιτρέπει ευέλικτη, on-demand δικτυακή πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο σύνολο παραμετροποιήσιμων υπολογιστικών πόρων (όπως δίκτυα, servers, αποθηκευτικοί χώροι, εφαρμογές και υπηρεσίες), το οποίο μπορεί να τροφοδοτηθεί γρήγορα και να διατεθεί με ελάχιστη προσπάθεια διαχείρισης ή αλληλεπίδραση με τον πάροχο της υπηρεσίας. Αυτό το cloud μοντέλο προωθεί την διαθεσιμότητα και αποτελείται από πέντε βασικά χαρακτηριστικά, τρία μοντέλα παροχής υπηρεσιών, και τέσσερα μοντέλα ανάπτυξης.
Το ξέρατε, λοιπόν, πως όταν τρέχετε τις διανομές GNU Linux στο Windows Azure είναι σα να το πάτε φιρί φιρί, όχι μόνο να φορολογηθείτε από τη Microsoft αλλά και να υπόκεισθε στην παρακολούθηση της Microsoft και των NSA/CIA;
Κανονικά, οι υπολογιστές δεν θα έπρεπε να βγαίνουν στην αγορά με προ-εγκατεστημένα  τα Windows επειδή οι υπολογιστές αυτοί είναι πλέον συσκευές κατάσκοποι, την ίδια ακριβώς στιγμή που τους βγάζουμε έξω από το κουτί τους (είναι οι κερκόπορτες της  NSA στα Windows) και καμμία κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αγγίζει πλέον, ποτέ και τίποτα από τη Microsoft (παρά τα ανόητα παιχνίδια προώθησης)˙ τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζουν πολύ καλά πως η NSA κατασκοπεύει και τις κυβερνήσεις «συμμάχους».

Τα πάντα άλλαξαν από τη στιγμή που ο Snowden έβγαλε στη φόρα στοιχεία που αποδεικνύουν αυτό που πολλοί από εμάς γνωρίζαμε ήδη, εδώ και χρόνια.
Μόλις την περασμένη Τρίτη 9 Ιουλίου 2013,  έγινε γνωστή μία ακόμα δέσμη από κερκόπορτες των Windows. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή αλλά για να πειστούν όλοι εκείνοι που λένε
Ντάξει, αυτά είναι παλιά νέα, τίποτα καινούριο;
Γνωστοποιούνται από πριν, παρακαλώ, στη NSA οι «τρύπες»˙ πριν ακόμα τεθούν σε λειτουργία!
Όντως, πολλοί άνθρωποι έχουν αλλάξει την οπτική (του ωχ-αδερφισμού) με την οποία έβλεπαν τα πράγματα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Snowden έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν την επιτήρησή μας από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Dan Gilmore, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, αρθρογράφος τεχνολογικών θεμάτων αλλά (πέραν των άλλων) και διευθυντής του Knight Center for Digital Media Entrepreneurship:
Πριν από λίγες ημέρες η ίδια η Microsoft επιβεβαίωσε πως συμμετέχει στην κατασκοπεία και στις υποκλοπές, όχι μόνο μέσω του Skype (σε απευθείας σύνδεση) αλλά επιτρέπει και σε τρίτους να πράττουν το ίδιο.
Και δεν μιλάμε για κατασκευαστικό ελάττωμα σχεδιασμού˙ γίνεται εκ προθέσεως.
Ύστερα από όλα αυτά, λοιπόν, πώς μπορεί πλέον μία επιχείρηση να δείξει εμπιστοσύνη στη Microsoft;
Ένας άλλος συγγραφέας, ο Δρ Glyn Moody, τον Ιανουάριο του 2011 αντέκρουσε το βιβλίο «Μελέτη» κατά του Λογισμικού του Ανοιχτού Κώδικα, το οποίοχρηματοδοτήθηκε από τη Microsoft.
Όταν ο Δρ Glyn Moody, που αρθρογραφεί στην The Guardian, έμαθε για τις κερκόπορτες της NSA, έγραψε το άρθρο:
Πώς μπορεί η οιαδήποτε εταιρεία, ποτέ ξανά, να δείξει Εμπιστοσύνη στη Microsoft;
Κίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου και πολλοί αρθρογράφοι το μετέφρασαν σε διάφορες γλώσσες. Το ρεζουμέ του εν λόγω άρθρου είναι πως όποιος εξακολουθεί και εμπιστεύεται τη Microsoft, πολύ απλά, αξίζει το βραβείο Δαρβίνου.
Η είδηση ​​για τη συμπαιγνία Microsoft-NSA πήρε μεγάλες διαστάσεις από τον τύπο, όπως και από ορισμένες ιστοσελίδες, διαφόρων εθνικοτήτων, που τάσσονται υπέρ του ΕΛΛΑΚ (βρήκα πάνω από εκατό τίτλους, όσο ερευνούσα το θέμα).
Η είδηση αυτής της συμπαιγνίας είναι ένα δυνατό πλήγμα για τη Microsoft, η οποία αγωνίζεται να ξεφύγει από κάτι που, απλά, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η Microsoft φαίνεται να συνωμοτεί με την NSA (το PRISM παραθέτει τη Microsoft ως τον πρώτο εταίρο!). Το χειρότερο είναι πως η εταιρεία έχασε την αξιοπιστία της αφού πιάστηκε να λέει ψέμματα στο κοινό.
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε, η επιτήρηση θα έπρεπε να είναι αναμενόμενη και όχι απλά μια θεωρία ή μια εικασία.
Στο στάδιο αυτό, ο οποιοσδήποτε φερθεί τόσο ανόητα ώστε να αποθηκεύσει κάτι στην υπηρεσία Cloud της Microsoft Azure, ε, τότε του αξίζει να τον κατασκοπεύουν.
Η Canonical (η εταιρεία πίσω απο το Ubuntu), φέρθηκε τόσο ανόητα ώστε να καταλήξει να βοηθάει τους εγκληματίες, από τη στιγμή που υπέγραψε μια συμφωνία με το… διάολο (Azure).
Αλλά, ούτως ή άλλως, δεν μπορείς να πεις ότι η Canonical νοιάζεται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της.
Δίνει στην Amazon (εξ ου και η NSA) κάποια δεδομένα σχετικά με τις αναζητήσεις των χρηστών της˙ κάτι που ακόμη και η Microsoft δεν το έχει κάνει, όχι μέχρι τώρα τουλάχιστον (αν και υπάρχουν άλλες εκθέσεις στις οποίες ο Richard Stallman λέει ότι αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια). Γνωρίζοντας ότι η Microsoft χρησιμοποιεί ψεύτικη / πλασματική «κρυπτογράφηση» στις κερκόπορτες, μην περιμένετε να είστε ασφαλείς.
Η Microsoft δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι ασφαλής αλλά για να εξυπηρετεί την «εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ, κάτι δηλαδή που ουσιαστικά σημαίνει πως υπηρετεί τα συμφέροντα της Αμερικής -όποια και αν είναι αυτά, τέλος πάντων.
Δεδομένης της χρηματοοικονομικής εξάρτησης της SUSE από τη Microsoft, δεν προκαλεί έκπληξη η διαπίστωση ότι φιλοξενείται στους διακομιστές της Microsoft, που εποπτεύονται από την NSA.  Στη συνέντευξη που έδωσε ο κύριος τεχνολόγος της SUSE, την 11η Ιουλίου 2013, γίνεται ηλίου φαεινότερο ότι σχεδόν στο σύνολο της συνέντευξής του μιλάει για τη Microsoft και λέει:

Η αντιπαράθεση της MS και του Linux είναι πλέον Παρελθόν: Peter Lees, Suse

To  SUSE Linux έχει την τιμή να είναι η μοναδική επιχείρηση Linux που την συνιστούν η Microsoft και η VMware (η VMware είναι εταιρεία που παρέχει λογισμικό εικονικοποίησης).
Η Microsoft θα ήθελε να “φορολογήσει” το GNU / Linux, μέσω της SUSE, με ή χωρίς την Azure σε υποκείμενη >πλατφόρμα.
Οι δημοσιογράφοι (και όχι μόνο) Gilmore και Moody τάσσονται υπέρ του συναδέλφου τους John C. Dvorak, ο οποίος εξηγεί:

«Γιατί δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευόμαστε τη Microsoft» (μετά τις αποκαλύψεις NSA):

Αν κάποιος πρέπει να είναι τρελός από θυμό με τη NSA, για την όλη υποκλοπή που φαίνεται να συμβαίνει, αυτός ο κάποιος θα πρέπει να είναι το Υπουργείο Εμπορίου και όχι οι υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις δεν αποτελούν τόσο μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια όσο για την Εθνική Οικονομία.
Και αν ήμουν η Microsoft, θα είχα συσκέψεις επί εικοσιτετραώρου βάσεως προκειμένου να δω πώς θα διορθώσω τα όσα θα επακολουθήσουν και να δω πώς θα χειριστώ το τι μέλλει γενέσθαι.
Η Microsoft, παρά τις διαψεύσεις, φαίνεται να είναι ο, ας πούμε, ερωτικός σύντροφος της NSA. Προφανώς, παρακάμπτονται όλες οι μέθοδοι κρυπτογράφησης και οι όποιες άλλες μέθοδοι χρησιμοποίησε για να κρατήσει τα έγγραφα και τις επικοινωνίες ιδιωτικές και όλα τα δεδομένα των χρηστών είναι προσβάσιμα από την NSA και τα αφεντικά της. Αυτό σημαίνει ότι ένας τρίτος, για οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση σε εμπιστευτικές επιχειρηματικές συμφωνίες, ερωτικά γράμματα, κυβερνητικά απόρρητα υπομνήματα, έγγραφα συγχώνευσης, οικονομικές συναλλαγές, ενδο-εταιρικά σχήματα και ό,τι άλλο βάλετε κατά νου.
Όποιος, λοιπόν, βάζει το GNU / Linux στην Azure, να μην περιμένει να πληρώσει μόνον φόρο για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη Microsoft, αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι θα βρίσκεται και υπό την συνεχή εποπτεία της κυβέρνησης˙ για τα πάντα όμως.
Γνωρίζουμε ότι, όχι μόνον τα routers, αλλά και οι κεντρικοί servers στο σύνολό τους, έχουν κερκόπορτες.

Το Ελεύθερο λογισμικό και το GNU / Linux (το OpenCloud, στην περίπτωση μας), είναι ο τρόπος διαφυγής, εφόσον βέβαια δεν υπάρχει ιδιόκτητο bug.

Και όλα αυτά, ενώ η MS, μοιάζει να είναι στον κόσμο της ή απλά, μας δουλεύει

[via]

Labels: , , , , , ,



Twitter: Δίνει δεδομένα χρηστών με ρατσιστικά σχόλια


Τα δεδομένα χρηστών που προέβησαν σε ρατσιστικά tweets στη γαλλική του υπηρεσία τον Οκτώβριο του 2012 αποκάλυψε το Twitter. Πρόκειται για το τέλος μίας μακράς νομικής αναμέτρησης, καθώς η δημοφιλής υπηρεσία microblogging προσπάθησε να αποφύγει κάτι τέτοιο- ωστόσο, κατά τα μέσα του Ιουνίου έχασε την έφεση.

Το αρχικό αίτημα προήλθε από τη γαλλική Ένωση Εβραίων Φοιτητών (UEJF). Η Ένωση είχε ενημερώσει το Twitter για μία σειρά ρατσιστικών tweets κατά τα τέλη του 2012, ζητώντας την απομάκρυνσή τους, καθώς παραβίαζαν τη γαλλική νομοθεσία περί υποκίνησης ρατσιστικού μίσους. Αν και τα tweets διεγράφησαν, τόσο η UEJF όσο και άλλες αντιρατσιστικές οργανώσεις ζήτησαν στοιχεία που θα βοηθούσαν στην ταυτοποίηση των χρηστών που έγραψαν τα μηνύματα.

Το Twitter αρνήθηκε, οπότε οι πέντε οργανώσεις κινήθηκαν νομικά, με την UEJF να υποβάλει μήνυση κατά του Twitter, για 38.5 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις. Ο συμβιβασμός από πλευράς του Twitter δίνει τέλος στην αντιπαράθεση. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού στο μέλλον, ενώ γίνεται λόγος για συστήματα που καθιστούν ευκολότερα τα αιτήματα για στοιχεία χρηστών που δεν μεταχειρίζονται σωστά την υπηρεσία.

Τα στοιχεία δόθηκαν στην εισαγγελία του Παρισιού, και συνιστούν «δεδομένα που ίσως να επιτρέψουν την ταυτοποίηση συγκεκριμένων χρηστών που πιστεύεται πως παραβίασαν το γαλλικό νόμο». Τα σχόλια είχαν δημοσιευθεί υπό τα hashtags #UnBonJuif (ένας καλός Εβραίος) και #UnJuifMort (ένας νεκρός Εβραίος). Το γαλλικό ανώτατο δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση αποφάσισε πως τα μηνύματα παραβίαζαν όντως τη νομοθεσία σχετικά με τη ρητορική μίσους και την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος.

[via]

Labels: , , , ,



Νέα έκδοση των Angry Birds έρχεται από τη Rovio


Όπως φαίνεται το πασίγνωστο Angry Birds πρόκειται να αποκτήσει σύντομα ακόμη μια έκδοση καθώς η Rovio Entertainment δημοσίευσε πρόσφατα το teaser ενός νέου τίτλου αναφέροντας μάλιστα πως η αποκάλυψή του θα γίνει σήμερα  Δευτέρα, 15 Ιουλίου.

Όπως θα δείτε και εσείς, η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε παραπάνω δεν περιέχει ιδιαίτερες λεπτομέρειες .

Το μόνο που είναι προφανές είναι πως το Angry bird που εικονίζεται βρίσκεται και πάλι σε κάποιο πλανήτη κάτι που οδηγεί τη σκέψη πολλών στο ότι η νέα έκδοση θα είναι sequel του Angry Birds Star Wars.

Σε κάθε περίπτωση, απομένουν λίγες μόνο ώρες μέχρι να μάθουμε... !

[via]

Labels: , ,



[How To] Πως να πάρετε τα δεδομένα σας από Google και Facebook





Τις υπηρεσίες της Google, τις χρησιμοποιούν αρκετοί άνθρωποι, από τις εποχές που η Google ήταν, ακόμα, μια συμπαθής εταιρεία και δεν είχε σχέση με την τωρινή μετεξέλιξη της. H αλήθεια είναι πως η Google δημιουργεί ενδιαφέροντα προϊόντα, βασισμένα στην απλότητα και ευκολία χρίσης, έχοντας όμως, πολλές δυνατότητες για πιο απαιτητικούς ή έμπειρους χρήστες.

Τα πράγματα όμως, έχουν αλλάξει, η Google δεν είναι πια η συμπαθής εταιρεία με τις καινοτομίες και το διαδίκτυο έχει μεταβληθεί σε μια αρένα και ένα μέσο εκμαίευσης πληροφοριών για τις ζωές των ανθρώπων.

Από την άλλη, υπάρχουν πλέον πολλές υπηρεσίες και προϊόντα Ανοιχτού Κώδικα που προσφέρουν υψηλής ποιότητας αποτελέσματα, εφάμιλλα με αυτά της Google. Μη ξεχνάμε άλλωστε, πως όχι λίγες φορές, η Google έχει βασιστεί σε προϊόντα τέτοια (βλέπε Diaspora που είναι και πρόσφατο), είτε έχει αγοράσει τέτοια πρότζεκτ (YouTube, Android, και άλλα).

Το καλό είναι, πως καθημερινά, όλο και περισσότερος κόσμος συνειδητοποιεί τι συμβαίνει, αντιλαμβάνεται πως με την αποδοχή του σε κάποιες καταστάσεις, ευνοεί ένα σύστημα που είναι εις βάρος του και τον μετατρέπει σε έναν σύγχρονο σκλάβο, εμμέσως πλην σαφώς.

Λογικό είναι λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι να αναζητούν κάτι αντίστοιχο και διαφορετικό τ’ οποίο συγχρόνως θα σέβεται την ιδιωτικότητα τους. Mια καλή λίστα με αυτά, μπορείτε να βρείτε στο σχετικό άρθρο: Υπηρεσίες και προϊόντα Ανοιχτού Κώδικα ενάντια σε αυτά που καταστρατηγούν την ιδιωτικότητα μας.

Αυτό είναι και ένας τρόπος αντίστασης σε όσα συμβαίνουν και ένα μέσο διαμαρτυρίας. Όσο πιο σύντομα και περισσότεροι το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο θα είναι για όλους μας. Άλλωστε, οι πράξεις του ενός επηρεάζουν το σύνολο, δεν πρέπει να το παραβλέπουμε.
Έχουμε ήδη δει, σε προηγούμενο άρθρο, για το πως μπορείτε να πάρετε όλα τα mail που έχετε στον Google λογαριασμό σας και να τα μεταφέρετε σε άλλον.
Εδώ, θα δούμε, για το πως μπορείτε να πάρετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας, τόσο από τις διάφορες υπηρεσίες της Google που χρησιμοποιείτε, όσο και από το Facebook.

Αρκετοί, προτείνουν για κάτι τέτοιο, τρίτες cloud υπηρεσίες, κάτι που όμως δεν είναι (κατά την γνώμη μου) σωστό, καθώς μεταφέρουμε αυτά τα δεδομένα και κάπου αλλού, σε κάποιον τρίτο server. Το πιο σωστό, θα ήταν, να χρησιμοποιήσετε, τις αντίστοιχες επιλογές που δίνουν τόσο η Google, όσο και το Facebook, για αντίγραφα των δεδομένων σας (backup).
Ούτε και εδώ έχει νόημα να χρησιμοποιήσετε κάποια τρίτη υπηρεσία, καθώς δεν πρόκειται ν’ ανακτήσετε κάτι περισσότερα από αυτά που σας δίνουν έτσι κι’ αλλιώς Google και Facebook, αντίστοιχα. Αν το κάνετε, απλά, τα δεδομένα σας, θα τα έχουν και κάποιοι ακόμα.
-Aς δούμε, πως το κάνετε:

1. Google:

Η Google, παρέχει το Google Takeout, με τ’ οποίο μπορείτε ν’ ανακτήσετε όλα τα δεδομένα σας ή οποία και όσα θέλετε, από τις υπηρεσίες και προϊόντα της Google, τα οποία χρησιμοποιείτε (με τον Gmail, λογαριασμό σας).
Η υπηρεσία αυτή υπάρχει εδώ και σχεδόν δυο χρόνια, έχοντας βελτιωθεί πολύ, δίνοντας επιλογές, με απλό τρόπο, να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.
-Η διαδικασία έχει ως εξής:
1. Θα μεταβείτε στη σελίδα του Google Takeout, όπου και θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε τον λογαριασμό σας, ακομα και αν είσαστε συνδεδεμένοι με τον Google λογαριασμό σας:

2. Αφού κάνετε login, θα δείτε την λίστα με τις υπηρεσίες (ακομα και αν κάποια έχουν σταματήσει), απ’ όπου μπορείτε να πάρετε τα δεδομένα σας, με ελάχιστα κλικ:

3. Εδώ έχετε δυο επιλογές:
Α) η πατάτε το κόκκινο κουμπάκι, στο κάτω μέρος που λέει:
Δημιουργία Αρχείου
και αμέσως θα αρχισει η διαδικασία λήψης αυτών, δείχνοντας και μια μπάρα προόδου, για το καθένα.Φυσικά, το πότε θα τελειώσουν, εξαρτάται από το μέγεθος τους, μα δεν χρειάζεται να περιμένετε, μπορείτε να τικάρετε την επιλογή στο κάτω μέρος, ώστε να σας σταλεί mail, μόλις ολοκληρωθεί η λήψη:

Β) Από τα κουμπάκια, στο επάνω μέρος, επιλέξτε:
Επιλογή Υπηρεσιών
Αυτό θα σας δώσει την επιλογή να επιλέξετε όποια/όποιες υπηρεσία/ες επιθυμείτε και να κάνετε λήψη μόνο αυτών των αρχείων:

Αυτή είναι η διαδικασία, μόλις ολοκληρωθούν οι λήψεις, θα χετε ένα πλήρες αντίγραφο των δεδομένων σας και, αν θέλετε μπορείτε να προχωρήσετε στην επιλογή της διαγραφής του Google λογαριασμού σας.
-Για την διαγραφή, ενός λογαριασμού Google, θα πρέπει να επισκεφθείτε την αρχική σελίδα των Λογαριασμών Google.
Και πάλι, θα σας ζητήσει επιβεβαίωση, με login:

Κάντε κλικ στην επιλογή:
Κλείσιμο λογαριασμού και διαγραφή όλων των υπηρεσιών και των πληροφοριών που σχετίζονται με αυτόν
για να διαγράψετε το λογαριασμό σας:

Η διαγραφή του Λογαριασμού σας Google θα επηρεάσει όλα τα προϊόντα που έχουν συσχετιστεί με αυτόν το λογαριασμό (π.χ. Blogger, AdSense, Gmail) με διαφορετικό τρόπο το καθένα. Πριν διαγράψετε το Λογαριασμό σας Google, ελέγξτε τα δεδομένα που σχετίζονται με το λογαριασμό σας στον Πίνακα ελέγχου Google. Αν χρησιμοποιείτε το Gmail με το λογαριασμό σας, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το όνομα χρήστη σας στο Gmail.
[περισσότερα, στη σχετική σελίδα της Google]

2. FACEBOOK:

Κάτι, σχεδόν, αντίστοιχο προσφέρει και το Facebook, απ’ όπου μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.
Για να το κάνετε αυτό, κάντε πρώτα login στον λογαριασμό σας, στο Facebook:

Μεταβείτε, από το εικονίδιο, σαν γρανάζι, στο επάνω δεξή μέρος, στις:
Ρυθμίσεις Λογαριασμού

Θα σας ανοίξουν, κάποιες επιλογές και ενημερώσεις για τον λογαριασμό σας. Στο κάτω μέρος, θα δείτε και την σχετική επιλογή:
Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook
Κάντε κλικ σε αυτό και θα σας οδηγήσει στην σελίδα που θα δώσετε την έγκριση, για το κατέβασμα των δεδομένων σας:

Αυτό το αντίγραφο περιέχει πολλές από τις πληροφορίες που ήδη περιέχουν ο λογαριασμός και το αρχείο δραστηριοτήτων (π.χ. τις πληροφορίες του Χρονολογίου σας, τις δημοσιεύσεις που έχετε κοινοποιήσει, τα μηνύματα, τις φωτογραφίες και άλλα πολλά). Επιπλέον, περιέχει πληροφορίες που δεν βλέπετε όταν απλώς συνδέεστε στο λογαριασμό σας (π.χ. τις διαφημίσεις που έχετε πατήσει, τις καταγεγραμμένες διευθύνσεις IP από τις οποίες έχετε συνδεθεί ή αποσυνδεθεί από το Facebook, καθώς και άλλα πολλά).
[περισσότερα, στη σχετική σελίδα του Facebook]
Κάνοντας κλικ σε αυτή την επιλογή θα αρχίσει το download των δεδομένων σας από το Facebook, στον υπολογιστή σας.
-Για την διαγραφή του Facebook λογαριασμού σας, θα χρειαστεί να ψάξετε ώστε να την εντοπίσετε, καθώς είναι πολύ καλά κρυμμένη.
Αν απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας, το Χρονολόγιό σας θα εξαφανιστεί αμέσως από το Facebook. Οι άλλοι χρήστες του Facebook δεν θα μπορούν να σας αναζητήσουν. Ωστόσο, κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) ίσως να είναι ακόμα ορατές. Επίσης, αποθηκεύουμε τις πληροφορίες του Χρονολογίου σας (π.χ. φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.) σε περίπτωση που θελήσετε αργότερα να επιστρέψετε στο Facebook.
1. Μεταβείτε στη σχετική σελίδα Διαγραφής Λογαριασμού, όπου θα δείτε ένα τέτοιο μήνυμα:

2. Πατώντας το κουμπάκι:
Διαγραφή του λογαριασμού μου
3. θα εμφανιστεί μια οθόνη επιβεβαίωση, όπου θα χρειαστεί, να κάνετε την σχετική επιβεβαίωση, πριν προχωρήσετε:

4. Αφού συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία, βάζοντας τον προσωπικό κωδικό σας του Facebook και συμπληρώνοντας το chapta και πατάτε το κουμπάκι: ΟΚ, στο κάτω μέρος.
Θα έχετε μια ειδοποίηση επιβεβαίωσης η οποία θα σας ενημερώνει πως ο λογαριασμός σας, θα παραμείνει ενεργός για 14 ημέρες ακομα. Αν κάνετε έστω και μια φορά login σε αυτόν, το συγκεκριμένο διάστημα, η διαγραφή θα αναβληθεί, δίνοντας σας, την σχετική επιλογή (Ακύρωση διαγραφής):

[περισσότερα, στη σχετική σελίδα του Facebook]

H απόκτηση των δεδομένων σας, μα και η διαγραφή των λογαριασμών, δεν σημαίνει πως τα δεδομένα σας, θα εξαφανιστούν, καθώς με τους όρους χρήσης που αποδεχθήκατε, δημιουργώντας Google και Facebook λογαριασμό αντίστοιχά, μπορούν οι εταιρείες να τα εκμεταλλεύονται, σύμφωνα τους όρους χρήσης (ή και κατάχρησης, κάποιες φορές).
Κάνατε ωστόσο, ένα μεγάλο βήμα για την ιδιωτικότητα σας. Κάνοντας κλικ, στο σχετικό tag: Privacy, θα βρείτε πολλά άρθρα και επιλογές, ώστε στο εξής, να την αυξήσετε και να μην είναι ορατές στον καθέναν οι κινήσεις σας στο διαδίκτυο, μπορώντας να ταυτοποιηθείτε,

[via]

Labels: , , , ,



Apple και Google τα πάνε καλύτερα


Οι σχέσεις μεταξύ Apple και Google είναι ιδιαίτερα τεταμένες τα τελευταία χρόνια μετά την είσοδο της Google στον χώρο των smartphones με το λειτουργικό σύστημα Android αλλά σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Eric Schmidt, πρώην CEO της Google και νυν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, στο Reuters οι δύο εταιρείες έχουν «πολλές συναντήσεις συζητώντας επαγγελματικά θέματα από μια μεγάλη λίστα ζητημάτων». Ο Schmidt ανέφερε ότι πρόκειται για «δύο υπερήφανες, καλά διοικούμενες και διαφορετικές εταιρείες» χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες για το ύφος των συζητήσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Schmidt βρισκόταν στο διοικητικό συμβούλιο της Apple το 2006 αλλά αργότερα το 2009 υποχρεώθηκε σε παραίτηση καθώς οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονταν σε κοινά πεδία. Μάλιστα, ο Steve Jobs ένιωθε προδομένος από την σχέση του με τον Schmidt έχοντας δηλώσει στον Walter Isaacson για τη βιογραφία του ότι θα «ξοδέψει την τελευταία του ανάσα και δεκάρα της Apple για να διορθώσει αυτό το λάθος. Θα καταστρέψω το Android γιατί είναι κλεμμένο προϊόν».
Η τελευταία διαμάχη της Apple με την Google είχε ως απώλεια τους …χάρτες στο iOS με μεγάλη μερίδα χρηστών να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της ως προς την υλοποίηση της Apple παρόλο που η Google διαθέτει ήδη στο App Store την εναλλακτική της πρόταση. Οι δύο εταιρείες, μάλιστα, θα ανταγωνιστούν σύντομα και στο hardware κομμάτι αφού η Motorola, η οποία ανήκει εδώ και λίγους μήνες και επίσημα στην Google, θα αποκαλύψει σύντομα το περιβόητο Moto X.

[via]

Labels: , , ,



Ubuntu hour Athens: Συνάντηση της Ελληνικής Κοινότητας


 Ubuntu-Hour
Ήρθε η στιγμή να πραγματοποιήσουμε μία ακόμη συνάντηση… Αυτή τη φορά παίρνουμε αφορμή το Ubuntu Hour και συναντιόμαστε στη Νέα Φιλαδέλφεια !!!
Το Ubuntu Hour είναι συναντήσεις που γίνονται από την κοινότητα με σκοπό τη γνωριμία και τη προσωπική επικοινωνία μελών της κοινότητας, την επαφή με τον κόσμο που δε μας γνωρίζει.
Συζήτηση, χαλαρή κουβεντούλα και διασκέδαση…

Παρασκευή 12 Ιουλίου ώρα 19:30 στο Αλαλούμ Play Cafe [Νέα Φιλαδέλφεια]


► ► ►Θα βρεθούμε:

Αλαλούμ Play Cafe

Λεωφόρος Δεκελείας 128 – Νέα Φιλαδέλφεια (χάρτης)
Αλαλούμ Play Cafe
Κοντινός σταθμός Ηλεκτρικού: Σταθμός Περισσός
►► Για όποιον δεν γνωρίζει την περιοχή θα είμαστε στο σταθμό Περισσό στις 19:15 για να πάμε όλοι μαζί…
Ubuntu Hour2Φορέστε τα μπλουζάκια σας και ελάτε…
Δηλώστε συμμετοχή και στο Loco Portal.

Προσοχή μη συμβουλευτείτε το χάρτη του google maps, διότι υπάρχει λανθασμένη αντιστοίχηση των συντεταγμένων με την πραγματική διεύθυνση. Οι συντεταγμένες της τοποθεσίας είναι 38.036444,23.739024 μπορείτε να τις βάλετε απευθείας (χειροκίνητα) στο maps.google.gr για να δείτε την ακριβή τοποθεσία.
 

Labels: , , ,



Google: Αφαιρεί το offline caching από το Google Maps


Η Google "αναβαθμίζει" την εφαρμογή Maps για Android αφαιρώντας την δυνατότητα αποθήκευσης χαρτών στην συσκευή για χρήση όταν δεν υπάρχει σήμα δικτύου ή σύνδεση data.

Ο χρήστης θα μπορεί να προφορτώνει κάποιες περιοχές μέσω αναζήτησης, αλλά η κίνηση αυτή της Google αναμένεται να φέρει προβλήματα σε developers που βασίζονταν σε αυτήν την δυνατότητα.

Επιπλέον καταργείται η υπηρεσία Latitude και τα check-ins δεν θα είναι μέρος του νέου Google Maps app και θα σταματήσει η λειτουργία τους και στις παλιότερες εκδόσεις από τις 9 Αυγούστου, η νέα έκδοση όμως θα φέρει τοπικές διαφημίσεις κάθε φορά που ο χρήστης κάνει αναζήτηση μέσω της εφαρμογής των χαρτών, ενώ σε όσες πόλεις υποστηρίζεται, η εφαρμογή Navigation ενισχύεται με εμφάνιση προβλημάτων κυκλοφορίας σε αυτές.

Τι να πει κανεις.... και μη χειρότερα !!

[via]

Labels: , , , ,



App Store: Προσφέρει δωρεάν εφαρμογές για τα 5 χρόνια του


Τα πέντε χρόνια παρουσίας του κλείνει στις 10 Ιουλίου το Apple App Store (πρωτοεμφανίστηκε στις 10 Ιουλίου 2008) και φαίνεται πως στα πλαίσια των "γενεθλίων" αρκετοί τίτλοι παιχνιδιών και εφαρμογών είναι διαθέσιμοι δωρεάν.

Χωρίς να επιβεβαιώνεται κάτι από την Apple και με τις εταιρίες ανάπτυξης τους να μην δίνουν κάποια επιπλέον εξήγηση, οι παρακάτω εφαρμογές για iOS είναι διαθέσιμες δωρεάν στους κατόχους συσκευών iPhone/iPad.
[via]

Labels: , , , , ,



[How To] Απενεργοποίηση ή Αλλαγή του login ήχου σε Linux Mint


Δεν ξέρω για εσάς αλλά προσωπικά ποτέ δεν συμπάθησα τo προεπιλεγμένο κατά το login, ήχο εισόδου του Linux Mint. Ετσι το πρώτο που κάνω κάθε φορά μετά από ένα clean install του Linux mint είναι να τον απενεργοποιώ ή να τον αλλάζω με άλλον  της αρεσκείας μου.

Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο και εσείς, αρκεί να κάνετε τα παρακάτω:


Σε έκδοση MATE, απλά ανοίχτε το Mint Menu και πηγαίνετε στο Control Center. Εκεί αναζητήστε την επιλογή για το Login Window :


Σε έκδοση Cinnamon, ανοίξτε αντίστοιχα το Mint Menu, και επιλέξτε Administration και αμέσως μετά Login Window.

Θα σας ζητηθεί να δώσετε το root password για να συνεχίσετε. Μετά απο αυτό θα σας ανοίξει μια καρτέλα με την ονομασία Login Window Preference όπου και θαεπιλέξετε το tab με την ονομασία Accessibility.

Για να απενεργοποιήσετε το login sound, θα πρέπει να κάνετε uncheck το Login sound, όπως στην παρακάτω εικόνα (ανάλογα της έκδοσηςLinux Mint που έχετε):


Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε τον ήχο εκκίνησης και όχι να τον κάνετε disable, απλά επιλέξτε αντίστοιχα τον επιθυμητό ήχο της αρεσκείας σας από το μενού των ήχων.


Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η επέκταση του νέου ήχου εκκίνησης θα πρέπει να έχει κατάληξη .ogg.

Για να μετατρέψετε ένα αρχείο MP3 σε ogg, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή μέσω του ffmpeg:

sudo apt-get install ffmpeg

ffmpeg -i input-file.mp3 output-file.ogg


Όπου input-file.mp3 το όνομα του mp3 αρχείου σας.

Labels: , , , ,



Η Κρυπτογράφηση προβληματίζει τις ΗΠΑ


Μία πρόσφατη αναφορά από το δικαστήριο U.S. Administrative Office of the Courts των Η.Π.Α. αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι η κρυπτογράφηση απέκλεισε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους από το να αποκρυπτογραφήσουν συνομιλίες που αποκτήσανε μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η αναφορά γράφει ότι σε 15 τηλεφωνικές υποκλοπές του 2012 και σε άλλες 7 από προηγούμενα χρόνια, αντιμετώπισαν κρυπτογράφηση. Από αυτές τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες, τέσσερις στάθηκαν αδύνατον να αποκρυπτογραφηθούν. Αυτό σηματοδοτεί, την πρώτη φορά που κυβερνητικά όργανα των Η.Π.Α., δεν κατάφεραν να ανακτήσουν το απλό κείμενο των μηνυμάτων από υποκλοπή, από τότε που ξεκίνησε το Administration Office να συλλέγει κρυπτογραφημένα δεδομένα, το 2001.

Αυτό, είναι μόλις το 0,001 τοις εκατό, από τις συνολικά 3.395 εξουσιοδοτημένες υποκλοπές, που έγιναν το 2012. Δεν είναι σπουδαίος αριθμός, αλλά είναι ένα σπουδαίο γεγονός για να μας βάλει σε σκέψεις. Σκεφτείτε, ότι αυτά δεν συμπεριλαμβάνουν τις υποκλοπές που εξουσιοδοτήθηκαν από το Foreign Intelligence Surveillance Court. Η κυβέρνηση των Η.Π.Α., έχει εκδηλώσει αρκετό καιρό τώρα, τον φόβο της, ότι η κρυπτογράφηση θα αναχαιτίσει την δυνατότητά της για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Για πολλά χρόνια, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν παλέψει για να μπουν backdoors σε πολλές μεθόδους επικοινωνίας, από τον καιρό της κυβέρνησης του Clinton. Το 1997, ο διευθυντής του FBI, Louis Freeh, είπε στο αμερικάνικο Κογκρέσο, "όλοι στην αστυνομία, συμφωνούν σε μία άποψη για την κρυπτογράφηση. Η εκτενής χρήση απαραβίαστης κρυπτογράφησης, θα καταστρέψει την δυνατότητά μας να πολεμούμε το έγκλημα και να προλαμβάνουμε την τρομοκρατία", όπως αναφέρει το Wired.

Τελικά, το 2012, η κρυπτογράφηση κατάφερε να εμποδίσει μόνο ελάχιστες εξουσιοδοτημένες υποκλοπές, αποδεικνύοντας ότι είμαστε μακρυά από αυτό που φοβόταν ο Freeh το 1997. Ωστόσο, με δεδομένη την αναζωογονημένη ανησυχία για την ιδιωτικότητα μετά από το πρόγραμμα Prism, μπορεί να βρισκόμαστε στο κατώφλι μίας νέας εποχής για τα standards της ιδιωτικότητας.


[via]

Labels: , , ,



[How To] Αντικατάσταση του UFW με το Firewalld σε Linux Mint 15


Το Firewalld και το UFW, είναι δύο εφαρμογές διαχείρισης Firewall εγκατεστημένες σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς διανομές Linux. Το UFW είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή εγκατάστασης firewall σε διανομές που βασίζονται σε Debian και Ubuntu , ενώ το Firewalld είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή firewall στο Fedora 18, όπου και αναπτύχθηκε από την ομάδα του Fedora project.

Το μεν UFW έρχεται μεσω terminal client  ενώ το Firewalld έρχεται με πολύ περισσότερες δυνατότητες όπως για παράδειγμα, την παραμετροποίηση ασφαλείας του δικτύου σας μέσω ζωνών που καθορίζουν τα επίπεδα ασφαλείας σε αυτό .
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για Firewalld είναι διαθέσιμα εδώ .

Το UFW αποτελείται από δύο κομμάτια το – ufw (daemon), και το γραφικό περιβάλλον διαχείρισης, ενώ Firewalld αποτελείται από το  – firewalld (daemon), firewall-config (το γραφικό περιβάλλον διαχείρισης), καθώς και ένα desktop applet που ονομάζεται firewall-applet . To Gufw είναι το πιο δημοφιλές από τα τρία γραφικά πελάτες για τη διαχείριση ufw , ενώ το firewall-config είναι το μοναδικό γραφικό περιβάλλον διαχείρισης για Firewalld.
To παρακάτω σύντομο tutorial δείχνει πώς να αντικαταστήσετε το UFW με το Firewalld σε Linux Mint 15.

Αντικατάσταση του UFW με το Firewalld σε Linux Mint 15


Στο Linux Mint 15, όπως και σε άλλες διανομές Linux, μπορείτε να το εγκαταστήσετε από τη γραμμή εντολών ή από το Κέντρο Λογισμικού της διανομής.
Για να εγκαταστήσετε το πλήρες πακέτο του Firewalld από τη γραμμή εντολών, ανοίξτε ένα τερματικό  και πληκτρολογήστε:


sudo apt-get install firewall-applet
 
Από το Κέντρο Λογισμικού, απλά κάντε μια αναζήτηση για “firewall-applet” και εγκαταστήστε το.
Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι αυτό τρέχει στο σύστημά σας, πληκτρολογώντας:

sudo service firewalld status
 
Στη συνέχεια μπορείτε να τρέξετε το firewall-applet μέσω του αντίστοιχου εικονιδίου από το Μενού του Linux Mint κάτω αριστερά . Το εικονίδιό του πλέον θα πρέπει να εμφανίζεται στην μπάρα του συστήματος σας. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό για να δείτε το μενού καταχωρήσεων του.



Παραπάνω βλέπεται το κύριο παράθυρο του firewall-config όπου και μπορείτε να το παραμετροποιήσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του δικτύου σας.

Προτείνεται να αλλάξετε την deafult ρυθμιση της ζώνης σας απο Public σε Home καθώς οι ρυθμίσεις του έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε ένα πιο αξιόπιστο περιβάλλον.

Για να το επιτύχετε αυτό αρκεί να αλλάξετε την προεπιλεγμένη ζώνη, επιλέγοντας Change Default Zone από το μενού Options.


Για να γίνεται αυτόματη εκκίνηση του θα πρέπει να προσθέσετε στο Startup Applications Preferences πατώντας στο κουμπί Προσθήκη (Add).

Συμπληρώνοντας στα κενά πεδία, ότι βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.


Όταν τελειώσετε την καταχώρηση πατήστε  Add για να κλείσετε το παράθυρο.
Τώρα που Firewalld έχει εγκατασταθεί, μπορείτε να απεγκαταστήσετε το default firewall του Linux Mint πληκτρολογώντας :

sudo service ufw stop

sudo apt-get remove ufw
 
Αυτό ήταν η αντικατάσταση του UFW από το Firewalld έγινε πραγματικότητα… απλά μην ξεχάσετε να κάνετε επανεκκίνηση…
enjoy!

Labels: , , , ,



[How To] Κατεβάστε και συγχρονίστε υπότιτλους στον VLC



Ένα συνηθισμένο πρόβλημα, όταν παρακολουθούμε κάποια ταινία, με τρίτους υπότιτλους (που έχουμε κατεβάσει από αλλού), παρατηρείται κάποιο πρόβλημα με τον συγχρονισμό τους, Δηλαδή, οι υπότιτλοι πέφτουν σε λάθος χρονική στιγμή, πριν η μετά, τις σκηνές που πρέπει.

Ο VLC Media Player, από προεπιλογή έχει στο μενού του και είναι πολύ εύκολο:
Από το μενού του, πάτε:
Εργαλεία > Συγχρονισμός κομματιών
Eκεί θα σας ανοίξει ένα παράθυρο, όπου στην επιλογή: Υπότιτλοι/Βίντεο, θα έχει το σχετικό πεδίο: Συγχρονισμός κομματιού υπότιτλου. Από το σχετικό πεδίο, με το βελάκι προς τα κάτω, οι υπότιτλοι, συγχρονίζονται να έρχονται πιο αργά, ενώ με το βελάκι προς τα πάνω, πιο γρήγορα, Θεωρητικά, κάθε βήμα, αντιστοιχεί και σε ένα καρέ:



Για να γίνει η όποια αλλαγή κάνατε στον συγχρονισμό, πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο ανανέωσης, επάνω δεξιά:


Ακόμα και να μη σας πιάσει με την πρώτη φορά, με δυο- τρεις προσπάθειες θα το έχετε συγχρονίσει. Ίσως, για πιο ακριβή ρύθμιση, να χρειαστεί ν’ αυξήσετε η να μειώσετε τη ταχύτητα των υποτίτλων, με την από κάτω επιλογή: Ταχύτητα υποτίτλων.

Η διαδικασία είναι η ίδια, ασχέτως του λειτουργικού συστήματος που τρέχετε τον VLC Player:


Ωστόσο, αυτές οι ρυθμίσεις, δεν παραμένουν και ισχύουν μόνο για όσο γίνεται αναπαραγωγή του συγκεκριμένου βίντεο. Λογικό άλλωστε, καθώς σε κάθε ταινία, μπορεί να υπάρχει διαφορετική ανάγκη για συγχρονισμό (πιο αργά η πιο γρήγορα). Από την άλλη όμως, αν θέλετε να ξαναδείτε το συγκεκριμένο βίντεο, θα πρέπει να κάνετε ξανά τη διαδικασία συγχρονισμού των υποτίτλων.
Υπάρχει όμως και μια λύση η οποία αν και είναι γνωστή για άλλη δουλειά, επιτυγχάνει και τον ακριβή συγχρονισμό υποτίτλων.


Αυτή η λύση είναι το: VLSub, ένα extension του VLC με το οποίο μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αναζητήσετε και να κατεβάσετε υπότιτλους για τις ταινίες σας από το opensubtitles.org, στο οποίο και θα βρείτε υπότιτλους σε πολλές γλώσσες, ανάμεσα τους και ελληνικά και με πολύ υλικό.
Η άλλη ιδιαιτερότητα όμως που έχει, είναι πως μπορεί να συγχρονίζει σωστά τους υπότιτλους σας, ασχέτως αν τους κατεβάσατε από το opensubtitles.org.
Έχουμε αναφερθεί σε αυτό πιο παλιά, όμως επειδή λείπουν οι εικόνες, από το άρθρο, θα το επαναλάβουμε στα γρήγορα:
1. Πρώτα, θα το κατεβάσετε:


2. Μόλις κατέβει αποσυμπιέστε το και ανάλογα το λειτουργικό σας σύστημα, θα πρέπει να μεταφέρετε το αποσυμπιεσμένο αρχείο στον εξής φάκελο:
-Στο Linux:
Ανοίξτε τον προσωπικό σας φάκελο (/home) και πατήστε συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl και Η (Ctrl+H), ώστε να εμφανιστούν τα κρυφά σας αρχεία. Εντοπίστε τον φάκελο .local και ακολουθήστε αυτή τη διαδρομή:
/.local >/ share/vlc/lua/extensions/

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν υπάρχουν οι φάκελοι: lua και extensions, δημιουργήστε τους.
-Στα Windows, ακολουθήστε τη παρακάτω διαδρομή:
%APPDATA%\vlc\lua\extensions\
-Στο OSX, στον προσωπικό φάκελο, στην ακόλουθη διαδρομή:
/Users/%your_name%/Library/Application Support/org.videolan.vlc
Αν έχετε τον VLC, ανοιχτό, κλείστε τον και ανοίξτε τον πάλι, ώστε να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο.
Θα το βρείτε στο μενού Προβολή > vlsub: 



3. Έχοντας ανοιχτό το βίντεο που θέλετε, επιλέξτε το VLsub, πρώτα να κατεβάσετε υπότιτλους (αν δεν τους έχετε ήδη). Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να είναι οι υπότιτλοι , στη συνέχεια, πατήστε στο: Go:


Μπορείτε να επιλέξετε και το τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αναζήτηση των υποτίτλων (με hash βίντεο ή με τον τίτλο):

Το VLSub θα ψάξει να βρει όλους τους υπότιτλους που ταιριάζουν και θα τους εμφανίσει σε μια λίστα:
 
 
 4. Επιλέξτε έναν από τους υπότιτλους που βρήκε και κάντε κλικ στο ΟΚ.Το VLSub θα κατεβάσει το επιλεγμένο αρχείο υποτίτλων και θα το μετονομάσει για να ταιριάζει με το βίντεο σας, καθιστώντας τo έτοιμo για προβολή στο VLC, παραμένοντας πλέον μόνιμα συγχρονισμένοι οι υπότιτλοι με τ’ αντίστοιχα βίντεο:

Όπως και να έχει, σε κάθε περίπτωση, με τα πιο πάνω, θα μπορείτε να έχετε πλέον συγχρονισμένους υπότιτλους στα βίντεο που παρακολουθείτε, ενώ το opensubtitles.org, θα σας εκπλήξει με το διαθέσιμο υλικό που έχει (και στα ελληνικά).
[via] 

Labels: , , ,



Android: Ποιο πακέτο ασφαλείας να επιλέξω;


android00-c

Σε μια συζήτηση που είχα χθες με έναν φίλο κατάλαβα ότι πολύς κόσμος δεν έχει κατανοήσει το πόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με την ασφάλεια του Android.
Σε έναν αγγελικά κόσμο πλασμένο ο χρήστης Τρεχαγυρευόπουλος θα μπορούσε να κατεβάσει νόμιμες και "σπασμένες" εφαρμογές χωρίς να ανησυχεί για την ασφάλεια των δεδομένων του. Σε έναν κόσμο όμως σαν τον δικό μας, όπου τα κάθε είδους τρωκτικά καιροφυλακτούν έτσι ώστε να κάνουν δικά τους τα δεδομένα μας είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν μπορούμε παρά να φροντίσουμε στο ελάχιστο για την ασφάλεια της συσκευής μας.

Είμαι ασφαλής;

Τι και αν όλοι οι ειδικοί ασφαλείας (Avast, Lookout, AV-Test) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το πόσο εύκολα κανείς μπορεί να πάρει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της συσκευής σου.
Τι και αν σου λένε μην κατεβάζεις “σπασμένες” εφαρμογές γιατί έχουν φυτέψει malicious code, όπως και να έχει θα την πατήσεις γιατί κακά τα ψέματα όλοι μας έχουμε πέσει στο τριπάκι να δοκιμάσουμε την τάδε σπασμένη εφαρμογή για να δούμε το τι παραπάνω κάνει.
Όμως κάποιος μπορεί να μου πει ότι... δεν χρειάζεται να προστατευθεί από ιούς και παρόμοιες απειλές, εάν είναι προσεκτικός και κατεβάζει εφαρμογές μόνο από το Google Play, έλα όμως που από την άλλη, υπάρχουν εμπεριστατωμένες αναφορές και στατιστικά στοιχεία τα οποία υποστηρίζουν ότι το κακόβουλο λογισμικό είναι τρομακτικά κοινό για κάθε Android συσκευή χωρίς προστασία.

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα;

Εάν κάνετε εγκατάσταση λογισμικού που προέρχεται από αξιόπιστες αγορές όπως είναι το Google Play και δεν χρησιμοποιείτε το smartphone σας πολύ συχνά για το web surfing ή e-mail, το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να είναι αρκετά ασφαλές, δηλώνει ο Andreas Marx της AV-Test.
Όμως ο Jan Gahura της Avast μας λέει ότι ακόμη και μετά που το Google εισήγαγε το Bouncer ένα εργαλείο αυτόματης ανάλυσης για να εγκρίνει την κάθε εφαρμογή που αιτείται να υποβληθεί στο κατάστημα του Google Play εξακολουθούν να υπάρχουν εφαρμογές σε αυτό που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, καθώς το κατάστημα του Google Play είναι ένα σχετικά ανοικτό περιβάλλον, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι δυστυχώς, κακόβουλες εφαρμογές υπάρχουν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν, άρα για να διασφαλίσουμε τα δεδομένα μας αλλά και την ίδια μας την συσκευή η εγκατάσταση ενός πακέτου ασφαλείας κρίνεται επιτακτική.

Ποιο πακέτο ασφαλείας να επιλέξω;

Πλέον οι εταιρίες που σέβονται τον εαυτό τους δεν παρέχουν μόνο Antivirus προφύλαξη στις συσκευές μας. Μέσω ολοκληρωμένων λύσεων προσφέρουν πακέτα ασφαλείας All in One όπου συνδυάζουν εκτός από την προστασία μας από τους ιούς, αντικλεπτικά χαρακτηριστικά και ανάλυση δεδομένων συστήματος.
Αν αναρωτιέστε για το μειονέκτημα της εγκατάστασης ενός τέτοιου πακέτου και όχι ενός απλού antivirus τότε πραγματικά θα πρέπει να αναλογιστείτε τρία πράγματα :
Ένα πακέτο που απαντάει σε όλα τα παραπάνω και μπορεί να σταθεί άνετα ακόμα και σε συσκευές προηγούμενων ετών όπως πχ το HTC Desire (Βravo) είναι το Avast! Mobile Security.

Avast! Mobile Security
2avast

Το συγκεκριμένο πακέτο προσφέρει μια εντυπωσιακή σειρά από εργαλεία. Έχει προστασία από ιούς, σαρώνει τις εφαρμογές παρέχοντας λεπτομέρειες σχετικά με το τι αυτές κάνουν, τι μνήμη καταναλώνουν, τι επικοινωνίες χρησιμοποιούν και επιπρόσθετα διαθέτει ένα Web Shield όπου σαρώνει τις διευθύνσεις URL που επισκέπτεστε για κακόβουλο λογισμικό.

25

Εκτός αυτού διαθέτει κάποια πρόσθετα εργαλεία με πρώτο και καλύτερο το anti-theft (αντικλεπτικό) μια εφαρμογή που στην πραγματικότητα βασίζεται σε ένα παλιό app το Theft Aware το οποίο απέκτησε η Avast.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να έχετε απομακρυσμένο έλεγχο του smartphone σας μέσω SMS. Έτσι, αν το χάσετε μπορείτε να το κλειδώσετε από απόσταση, να το εντοπίσετε αλλά και να του διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας. Επίσης μπορείτε να του στείλετε σχετικό ηχητικό alarm, να κλειδώσετε την κάρτα SIM, και να του αποτρέψετε το USB debugging. Μιλάμε για μια ολοκληρωμένη αντικλεπτική προστασία.

192.168.178.33

Αν μάλιστα η συσκευή σας έχει γίνει root διαθέτει Firewall (τείχος προστασίας) που σας επιτρέπει να ελέγχετε την κυκλοφορία του δικτύου. Μπορείτε να αποκλείσετε την πρόσβαση σε Wi-Fi ή ακόμα καλύτερα να αποτρέψετε για συγκεκριμένες εφαρμογές να βγαίνουν στο δίκτυο, κάτι που είναι βολικό τόσο για την ασφάλεια όσο ενδεχομένως και για την εξοικονόμηση της μπαταρίας σας.

Σύμφωνα με το AV-Test report που αξιολόγησε 41 διαφορετικές εφαρμογές ασφαλείας για Android, το Avast είναι μια από τις καλύτερες επιλογές με υψηλό συνολικό ποσοστό ανίχνευσης (πάνω από 90%).

AV-Test Report
Το γεγονός ότι το Αvast! Mobile Security είναι εντελώς δωρεάν, κάνει προφανής την επιλογή του για την δεδομένη χρονική στιγμή.
Όπως διαβεβαίωσε μάλιστα και ο Avast Marketing Director, Milos Korenko, ακόμα και να υπάρξει πληρωμένη έκδοση στο μέλλον, αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις στην δωρεάν έκδοση και θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη με φορτωμένα όλα τα χαρακτηριστικά που αυτή διαθέτει.
Αν ψάχνετε λοιπόν μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας για το Android smartphone σας, η επιλογή του Αvast! Mobile Security αποτελεί για εσάς... μονόδρομο.
DOWNLOAD

Labels: , , ,



[How To] Εγκατάσταση Linux Kernel 3.10 (Stable)σε Ubuntu/Linux Mint


O Linux Kernel 3.10 είναι γεγονός και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί εκτός από τις φίλιες διανομές Linux τόσο στο Android όσο και στο Chrome OS. Ό ολόφρεσκος ​​πυρήνας φέρνει αρκετές και ουσιαστικές αλλαγές, όπως την νέα εφαρμογή προσωρινής αποθήκευσης η οποία και υποστηρίζει την αρχιτεκτονική ARM big.LITTLE. 

Κάποια από τα νέα του χαρακτηριστικά είναι:
  • Ιntegration of BCache SSD/HDD caching framework
  • UVD video decoding support
  • Improved support for Intel Haswell Linux
  • More improvements for power management, etc.
Εγκατάσταση Linux Kernel 3.10 σε Ubuntu/Linux Mint:
Όσοι θέλετε να τον δοκιμάσετε πρώτοι στο σύστημά σας (Ubuntu/Mint) δεν έχετε παρά να τρέξετε τις παρακάτω εντολές:
 cd /tmp
 wget http://dl.dropboxusercontent.com/u/47950494/upubuntu/kernel-3.10 -O kernel-3.10
chmod +x kernel-3.10
sudo sh kernel-3.10
sudo reboot
Αν για κάποιο λόγο αποφασίσετε να απεγκαταστήσετε τον Linux Kernel 3.10  αρκεί να δώσετε:
sudo apt-get purge linux-image-3.10*
Δοκιμάστε τον και πείτε μας τις εντυπώσεις σας…

Labels: , , ,



[How To] Πως θα βρείτε το IMEI του κλεμμένου Android σας

Screenshot-from-2013-07-02-211830-290x300

Όλα τα κινητά τηλέφωνα έχουν ως μοναδικό αναγνωριστικό τους το International Mobile Equipment Identity Station (IMEI) όπου και απεικονίζεται με πολλαπλά αριθμητικά ψηφία στην εκάστοτε συσκευή.

Κανένα άλλο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο δεν μπορεί να έχει τον ίδιο αριθμό IMEI με τον δικό σας, καθώς το IMEI βοηθά στον εντοπισμό της τρέχουσας θέσης και περιοχής του συγκεκριμένου τηλεφώνου.

Παρόλα αυτά δεν είμαστε λίγοι αυτοί που έχουμε στην κατοχή μας συσκευές Android χωρίς να έχουμε φροντίσει να αποθηκεύσουμε κάπου το IMEI τους με αποτέλεσμα αν ου μη γένοιτο η συσκευή μας χαθεί ή κλαπεί, δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την λειτουργία της κάνοντας χρήση του αριθμού IMEI.
restore-lost-stolen-android-phones-imei
Για όσους δεν το γνωρίζουν, εάν συμβεί ποτέ αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε εύκολα με τον φορέα παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που ανήκετε και να του πείτε να διακόψει είτε το σήμα του είτε την ανίχνευση του, με σκοπό την προστασία του προσωπικού σας απόρρητου (λέμε τώρα..).

Μπορείτε να βρείτε το IMEI της συσκευής σας με 4 τρόπους:

  •    Μέσω της απόδειξης αγοράς.
  •    Μέσω της  συσκευασίας της συσκευής.
  •    Μέσω εκτύπωσης αυτού κάτω από την μπαταρία του κινητού σας.
  •    Μέσω της συσκευής πληκτρολογώντας  * # 06 #
Τι γίνεται όμως όταν χάσετε την Android συσκευή σας και δεν έχετε πρόσβαση σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες εύρεσης του ΙΜΕΙ σας;
Όλοι οι κάτοχοι Αndroid κατά την πρώτη εγκατάσταση της συσκευής τους ανοίγουν ένα Google Account έτσι ώστε να συνδεθούν στις σχετικές υπηρεσίες της Google όπως το άκρος απαραίτητο Google Play

Έτσι αν χάσετε την συσκευή σας αρκεί να πάτε στο Google Dashboard και να δείτε το αποθηκευμένο IMEI σας καθώς εκεί αποθηκεύονται όλα τα σχετικά δεδομένα του Λογαριασμού σας στο Google.

How To : Εύρεση ΙΜΕΙ μέσω Google Account

Screenshot-from-2013-07-02-210828-300x206
Πρώτα θα πρέπει να πάτε στο Google Dashboard, όπου και θα συνδεθείτε στον ίδιο λογαριασμό Google που είχατε στην χαμένη συσκευή σας. Κάντε κλικ στην ενότητα Android όπου και θα παρουσιαστεί σε λίστα όλα τα Android κινητά τηλέφωνα που συνδέονται με αυτόν τον λογαριασμό. Από τη λίστα, μπορείτε να δείτε εύκολα το IMEI της κάθε συσκευής σας καθώς και κάποιες βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την τελευταία δραστηριότητα και ημερομηνία αυτής.

Αυτό ήταν μόλις ανακτήσατε τον αριθμό IMEI του χαμένου Android smartphone σας.

Τώρα για το κατά πόσο θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές, για την εύρεση της συσκευής σας, είναι ένα άλλο θέμα, όπως και να έχει όμως εσείς οφείλεται να κάνετε το καθήκον σας επικοινωνώντας με τον παροχό σας και κόβοντας τόσο την πρόσβαση όσο και την όρεξη των επίδοξων κατόχων αυτής.

Labels: , ,



[How To] Εγκατάσταση εικονικού πληκτρολόγιου στο Linux Mint MATE


Σε αντίθεση με την έκδοση Cinnamon η έκδοση MATE του Linux Mint 15 δεν έρχεται με προ εγκατεστημένο το εικονικό πληκτρολόγιο. Θα μου πείτε ποιος χρησιμοποιεί το εικονικό πληκτρολόγιο ;

Θα απαντήσω αρκετοί καθώς είτε κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το keyboard τους και αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να χρησιμοποιήσουν εικονικό πληκτρολόγιο είτε κάποιοι άλλοι πιο εξελιγμένοι μπορεί να διαθέτουν οθόνη αφής με ότι αυτό συνεπάγεται ...

Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην το χρειαζόμαστε ακόμα και να θέλουμε απλά να το έχουμε για μελλοντική χρήση.
Screenshot from 2013-07-01 12:07:46

Αφού αναλύσαμε τους λόγους που μπορεί να χρειαζόμαστε το virtual keyboard  ήρθε η ώρα να δούμε και πως θα το εγκαταστήσουμε δίνοντας την παρακάτω εντολή :

 sudo apt-get install onboard 



Αυτό ήταν μετά την εγκατάσταση μπορείτε να το βρείτε ως onboard μέσα από το Mint Menu όπου αν το επιλέξετε θα σας εμφανιστεί στη μέση της οθόνης σας.

Για να το μεταφέρετε δεν έχετε παρά να κρατήσετε πατημένο το δεξί κλικ του ποντικιού σας ενώ έχετε επιλέξει  το πλήκτρο με τον σταυρό πάνω δεξιά όπως στην παραπάνω εικόνα.

Labels: , , ,



Ransomware εμφανίζεται να προέρχεται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  29062013virus1m.jpg 
Εμφανίσεις:  0 
Μέγεθος:  24,2 KB 
ID: 125713
Δελτίο Τύπου:
  • Το κακόβουλο λογισμικό «Ransomware» για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζει να εμφανίζεται στο διαδίκτυο
  • Προβάλλεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη οτι για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας
  • Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία “Ransomware” ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ”, που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες, όπως και στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.

Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας. Επιπλέον αναφέρει ότι για το “ξεκλείδωμα” απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.

Παρακαλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και να ΜΗΝ προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων - πληρωμές. Αντίθετα, ενδείκνυται να τερματίζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  29062013virus2.jpg 
Εμφανίσεις:  0 
Μέγεθος:  852,1 KB 
ID: 125714

Είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Αστυνομία, σε καμία περίπτωση, δεν ζητάει πληρωμή προστίμου ή προστίμων τέτοιας μορφής, από τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί για την αποφυγή εξαπάτησής τους.

Πηγή : ΕΛ.ΑΣ

Labels: , , ,