Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



[How Το:] Remove Medibuntu (τέλος του project)



H εξέλιξη είναι αυτή που διαμορφώνει και την παρουσία των διάφορων projects που υπάρχουν και μας συντροφεύουν επί χρόνια αρκετά εξ’ αυτών,παρέχοντας μας διευκολύνσεις και ευκολίες, στο Linux desktop μας.
Αυτά παύουν να υπάρχουν, όχι επειδή είναι άχρηστα ή ελλειπή, μα επειδή, με την ανάπτυξη του ίδιου του Linux desktop ξεπερνιούνται, έχοντας στην θέση τους πιο απλά και αποτελεσματικά πράγματα, τα οποία ίσως, κάποια στιγμή αργότερα να ξεπεραστούν και αυτά με νεότερα και ου το καθ’ εξής.
Ένα από αυτά τα πρότζεκτ, το οποίο μας αποχαιρετά είναι και το πασίγνωστο Medibuntu.

Medibuntu σημαίνει:
Multimedia, Entertainment & & Distractions In Ubuntu
Αυτό πρόκειται για ένα μια αποθετήριο από πακέτα λογισμικού που δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο Ubuntu, για νομικούς λόγους (δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, άδεια, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, νομικοί περιορισμοί στην ελευθερία του λόγου και της επικοινωνίας, περιορισμοί σχετικά με τη χρήση ορισμένων τύπων τεχνικής λύσης, όπως κρυπτογράφηση, κλπ).

Μέχρι και πολύ πρόσφατα, τόσο εμείς, όσο και όλες οι Linux ιστοσελίδες, το πρότειναν προς εγκατάσταση, καθώς ήταν ένας εύκολος τρόπος, ώστε οι χρήστες να έχουν όλα τα αναγκαία codecs για αναπαραγωγή διαχείριση multimedia.
Το αποθετήριο του Medibuntu λοιπόν, έχει σταματήσει πλέον να ενημερώνεται και είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλούς μήνες.

Ο Gauvain Pocentek από το πρότζεκτ, έκανε μια ανακοίνωση την 11η Σεπτεμβρίου (2013) για το Medibuntu και ο ίδιος συνιστά χρήστες που το χρησιμοποιούν να απενεργοποιήσουν το αποθετήριο.
-Όπως αναφέρει, σε αυτή την ανακοίνωση:
The Medibuntu repository has been maintained for several months, and has become more and more useless over the years. The project is now considered abandoned, and we recommend to disable the repository if you are using it.
Το αποθετήριο του Medibuntu έχει μπει σε παύση λειτουργίας εδώ και αρκετούς μήνες και έχει γίνει όλο και πιο άχρηστο με την πάροδο των ετών. Το έργο θεωρείται πλέον εγκαταλελειμμένο, και σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε το αποθετήριο αν το χρησιμοποιείτε.

Όσοι το έχετε σε Ubuntu/Mint συστήματα και θέλετε να το απεγκξατστήσετε θα πρέπει να δώσετε τις παρακάτω εντολές:

sudo apt-get purge medibuntu-keyring
sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list
sudo apt-get update

Εμείς, από πλευράς μας, να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους
που τόσα χρόνια προσέφεραν ένα σημαντικό βοήθημα σε αναρίθμητους ανθρώπους και ελπίζουμε να παραμείνουν ενεργοί με κάτι νέο και δυναμικό.

[via]

Labels: , , ,



Google: Εvent με μπόλικο retro άρωμα για τα 15 χρόνια

 
 
Επιστροφή στις ρίζες για την Google με εκπλήξεις στον εορτασμό των 15ων γενεθλίων της !

Ένα event με μπόλικο retro άρωμα και αναμνήσεις επεφύλαξε η Google στους εκπροσώπους του Tύπου για τα 15α της γενέθλια σήμερα 27 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας αρκετές νέες προσθήκες για την δημοφιλή μηχανή αναζήτησης.

Στο γκαράζ του Menlo Park απ’ όπου όλα ξεκίνησαν πριν από μιάμιση δεκαετία, η εταιρία ανακοίνωσε τις νέες αλλαγές που φέρνει στην δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Με τον νέο αλγόριθμο που ονομάζεται Hummingbird (η μεγαλύτερη αναβάθμιση μετά το Caffeine) η Google υπόσχεται ακόμα πιο αποτελεσματικές αναζητήσεις ειδικά σε σύνθετα αιτήματα. Ο νέος αλγόριθμος βρίσκεται ήδη σε ισχύ τον τελευταίο μήνα και επηρεάζει το 90% των αναζητήσεων.

Βελτιώσεις παρουσιάζει και το Κnowledge Graph, το οποίο χάρη σε νέα φίλτρα θα δίνει τη δυνατότητα συγκρίσεων (π.χ σε φαγητά, μοντέλα αυτοκινήτων, ράτσες σκύλων κ.λ.π).

Επίσης η εταιρία αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα οι κάτοχοι iOS θα λαμβάνουν push notifications και άλλα χαρακτηριστικά που απολάμβαναν μέχρι τώρα οι χρήστες του Android, όπως αμεσότερη πρόσβαση σε χάρτες και δυνατότητα υπενθυμίσεων κατευθείαν από τη μηχανή αναζήτησης.

Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα γνωστά "easter eggs" (κρυμμένες εκπλήξεις) στα οποία αρέσκεται η εταιρία, καθώς όποιος πληκτρολογούσε την φράση "Google in 1998" μεταφερόταν σε μια σελίδα με το παλιό interface της μηχανής αναζήτησης.
[via]

Labels: , ,



Roorkit προστατεύει τον εαυτό του "παγώνοντας" τον σκληρό δίσκο


Ερευνητές της γνωστής εταιρίας ασφαλείας Bkav από το Βιετνάμ, εντόπισαν έναν νέο ιό υπολογιστή που προστατεύει τον εαυτό του από τα προγράμματα antiVirus, "παγώνοντας" (freezing) τον σκληρό δίσκο. 

Μόλις μολύνει τον υπολογιστή, δημιουργεί ένα είδος restore point, και κάθε φορά που γίνεται restart, ακυρώνει ότι έχει κάνει ο χρήστης ως τότε, και επαναφέρει τον δίσκο στην μολυσμένη του κατάσταση, διαγράφοντας αρχεία, ακυρώνοντας αλλαγές σε αυτά κλπ, ενώ αλλάζει και το εικονίδιο του δίσκου, με αποτέλεσμα να επαναμολύνει το μηχάνημα ακόμα και αν έχει αφαιρεθεί προσωρινά.

Εκτός αυτών τοποθετεί και διάφορα εκτελέσιμα Modules, όπως το Wininite που είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία με 2 C&C servers στις Κίνα και ΗΠΑ και το DiskFlt που είναι αρμόδιο για την επαναφορά του δίσκου, όπως περιγράφεται παρακάτω.

HELP NET SECURITY published a statement on 18th September, 2013 quoting Tran Trung Nghia, a malware Researcher as saying "DiskFlt generates a device attached to a Disk Device that controls the reading and writing of data on the disk and it also generates a 'cache' data area.

When Internaut has data reading/writing operations available on disk, 'DiskFlt' will generate a copy of that data area and place it on the 'cache' area. Henceforth, each reading/writing operation will be forwarded to the 'cache' area that makes the Internaut incapable to alter the data of the original disk." 
Το τρίτο εκτελέσιμο στο οπλοστάσιο του rootkit είναι το PassThru που μπλοκάρει ή κάνει redirect συγκεκριμένα websites και μαζί με το Black.dll βοηθάει στην εξάπλωση του ιού.

[via]

Labels: , , , ,



Virus Alert: Σε Έξαρση Ransomware που "κλειδώνει" αρχεία


Το Κέντρο Έρευνας της ESET κατέγραψε μία ασυνήθιστη έξαρση του κακόβουλου λογισμικού Filecoder, το οποίο κρυπτογραφεί αρχεία των χρηστών και ζητά "λύτρα" σε αντάλλαγμα με την αποκρυπτογράφηση του λογισμικού.

Σύμφωνα με το ESET LiveGrid, το σύστημα συλλογής στατιστικών δεδομένων για malware μέσω του cloud της ESET, ο εβδομαδιαίος αριθμός μολύνσεων από το Win32/Filecoder παρουσιάζεται από τον Ιούλιο του 2013 αυξημένος πάνω από 200% συγκριτικά με το μέσο αριθμό που έχει καταγραφεί κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013.

Σημαντικό μέρος των μολύνσεων ανιχνεύεται στη Ρωσία (44%), καθώς και στη Νότια Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία), στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία και Ουκρανία), και στις ΗΠΑ.

Οι κυβερνογκληματίες χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους διείσδυσης για να μολύνουν τους υπολογιστές: drive-by downloads από ιστοσελίδες φορτωμένες με κακόβουλο λογισμικό, συνημμένα σε e-mail, εγκατάσταση μέσω ενός άλλου trojan ή backdoor, ακόμη και χειροκίνητη εγκατάσταση.

"Η οικογένεια malware Win32/Filecoder είναι πολύ πιο επικίνδυνη από άλλους τύπους ransomware απειλών, καθώς κρυπτογραφούν συνήθως εικόνες, έγγραφα, μουσική και συμπιεσμένα αρχεία, ενώ χρησιμοποιείται μία μεγάλη ποικιλία τεχνικών και επιπέδων εξειδίκευσης με τον καιρό", εξηγεί ο Robert Lipovský, Malware Researcher της ESET, και προσθέτει "Μalware αυτής της κατηγορίας συνήθως απαιτούν ποσά της τάξης των 100 – 200 ευρώ, ωστόσο έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις «λύτρων» μέχρι και 3.000 ευρώ, όταν τα θύματα είναι επιχειρήσεις που μπορούν να πληρώσουν τέτοια ποσά".

Μία πρόσφατη παραλλαγή, ασκεί πίεση στα θύματα με την εμφάνιση ενός χρονομετρητή που μετράει αντίστροφα μέχρι την ώρα που το κλειδί κρυπτογράφησης θα διαγραφεί οριστικά, καθιστώντας την ανάκτηση των κρυπτογραφημένων αρχείων σχεδόν αδύνατη.

Η ESET συμβουλεύει τους χρήστες να είναι προσεκτικοί κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο, να ενημερώνουν συνεχώς το λογισμικό Antivirus που διαθέτουν (οι λύσεις της ESET ανιχνεύουν αυτά τα επικίνδυνα αρχεία), να προστατεύουν με password τις ρυθμίσεις του λογισμικού anti-malware ώστε να μην μπορούν να τροποποιηθούν από τον εισβολέα και να πραγματοποιούν τακτικά backup.

Άποψή μας... προλαβαίνετε ακόμα να μπείτε στον θαυμαστό κόσμο του Linux ..

[via]

Labels: , ,



ΟΤΕ: 5€ φθηνότερα τα προγράμματα ΟΤΕ DOUBLE PLAY VDSL 50


 Δελτίο Τύπου:
Ο ΟΤΕ δίνει την δυνατότητα σε περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά να αλλάξουν την καθημερινή εμπειρία του Internet, προσφέροντας €5 φθηνότερα τα προγράμματα ΟΤΕ DOUBLE PLAY VDSL 50.

Τα προγράμματα που διατίθενται είναι τα ακόλουθα:



Τα προγράμματα ΟΤΕ Double Play VDSL καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών για μεγάλες ταχύτητες και απεριόριστη τηλεφωνία. Το downloading και το streaming γίνονται πιο γρήγορα από ποτέ, μεγάλα αρχεία μοιράζονται με υπερυψηλές ταχύτητες, ενώ μοναδική είναι η εμπειρία multitasking, με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές ταυτόχρονα online.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα καλέστε δωρεάν το 13888, επισκεφτείτε το εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ (OTE– COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟΣ) ή την ιστοσελίδα www.ote.gr.
Δ.Τ. ΟΤΕ

[via] 

Labels: , , , ,



Pear OS 8: Linux με γεύση από iOS 7


Το Pear Linux είναι μια διανομή του David Tavares που ως σκοπό έχει να φέρει την καλαισθησία του OSX στο... Linux, χωρίς να στερείτε απλότητας και ευχρηστίας.

Η συγκεκριμένη διανομή έχει ένα καλαίσθητο και συνάμα πολύ φιλικό GUI με αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά να το προτιμούν αυτοί που τώρα ξεκινάνε με το Linux, είτε γιατί προέρχονται από το OSX και θέλουν ένα πιο φιλικό περιβάλλον, είτε γιατί προέρχονται από τα Windows και δράττονται της ευκαιρίας να δοκιμάσουν κάτι από Linux και OSX μαζί.

Το Pear Linux είναι βασισμένο πάνω στο Ubuntu (debian) και έχει ένα δικό του, πολύ ενημερωμένο, χρηστικό και όμορφο repo που θυμίζει αρκετά AppStore.
Η όγδοη έκδοση του Pear OS βρίσκεται ήδη σε στάδιο Beta 2 και θα είναι εμπνευσμένη από το πρόσφατο iOS 7 της Apple, σύμφωνα και με το σχετικό screenshot που δόθηκε από τον δημιουργό της στο Google+ .

Information

Pear OS 8 New Features

  • My Pear 6 : Add setting for personnalise bubble notification color & bug fix
  • Pear Security : Change base language for english & bug fix
  • Pear Contacts : Add setting for Pear Cloud & bug fix
  • Pear Cloud : Add setting for Pear Contact & bug fix
  • Pear Updater : New icon & bug fix
  • Pear Icons theme : Updated icons theme for Pear OS 8
  • Clean My Pear 2
  • Pear PPA Manager 3
  • Pear Security
  • My Theater
  • Pear System Info
  • Pear Welcome
  • Miro remplaced by Musique
  • Firefox Omnibar
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις beta εκδόσεις του Pear OS 8, καθώς και για download links, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Information

Labels: , , , ,



CyanogenMod: Mετατρέπεται σε εταιρεία και... εγένετo OS


Με μια μακροσκελής ανακοίνωση η γνωστή ομάδα CyanogenMod εγκαταλείπει την ως τώρα μορφή της κοινότητας υποστήριξης του Android Open Source Project, και μετατρέπεται σε εταιρεία. To κύριο moto αυτής... ένα κινητό λειτουργικό σύστημα από τους χρήστες, για τους χρήστες.

INFORMATION

 

H εταιρία και το νέο OS 


To όνομα της εταιρίας είναι Cyanogen Inc και έχει σκοπό να εστιάσει σε "κομμάτια" του Android τα οποία έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα από την Google, σκοπός της είναι να δημιουργήσει ένα OS το οποίο θα κοντράρει στα ίσα τα υπόλοιπα καθιστώντας το τρίτο mobile OS σε χρήση, παίρνοντας έτσι ένα πολύ μεγάλο μερίδιο από το ίδιο το Android.

Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρίας υπολογίζεται γύρω στα 7 εκατομμύρια δολάρια, CEO θα είναι ο συνιδρυτής της Kirt McMaster και αρχικά θα έχει μια ομάδα δέκα επτά προγραμματιστών οι οποίοι και θα συντονίζουν αρχικά τα όποια project της εταιρίας, έχοντας τους παρακάτω κύριους στόχους:

 * Organize, lead, and support our community  
* Create amazing user experience centered around how YOU work  
* Security solutions that really work  
* Stay committed to building the features our users need 
* No junk 
* Constant updates  
* Available on everything, to everyone

 

Cyanogen installer

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δοθεί μέσω του Google Play ο Cyanogen installer ένα app το οποίο αναμένεται να κάνει παιχνιδάκι την εγκατάσταση των modded rom η συγκεκριμένη εφαρμογή θα έχει ένα πλήθος εργαλείων με δυνατότητα resuming και reset to factory defaults αν κάτι πάει στραβά, διευκολύνοντας έτσι κατά πολύ τους άπειρους χρήστες που έως τώρα αντιμετώπιζαν προβλήματα εγκατάστασης .

Το μεγάλο στοίχημα της εταιρίας είναι να μπορέσει να απλοποιήσει την διαδικασία εγκατάστασης εκδόσεων Cyanogen , έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους χρήστες, με παλαιότερες συσκευές, να αναβαθμιστεί σε νεότερες εκδόσεις του Android, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν νέες συσκευές.

Τώρα κατά πόσο θα κατορθώσει η Cyanogen Inc να αντέξει τα πιθανά δικαστικά αντίποινα και να κοντράρει στα ίσα τον γίγαντα που λέγεται Google - Android είναι ένα θέμα.

Η λογική μιας συνεργασίας με την Xiaomi, που έχει στην κατοχή της το πολύ πετυχημένο MIUI, είναι αν μη τι άλλο ένας τρόπος για την δημιουργία του δικού τους ΟS αποφεύγοντας έτσι τους Καλιφορνέζους της Google.  

 

Από την πλευρά του χρήστη

Το ερώτημα που τίθεται από τον απλό χρήστη είναι κατά πόσο το νέο OS θα είναι δωρεάν και τι θα γίνει με τις Custom ROM που είναι βασισμένες επάνω σε Cyanogen Τools. Έτσι από την μία έχουμε πιθανή χρέωση για την υποστήριξη παλαιότερων συσκευών και από την άλλη έχουμε την πιθανότητα του να στερέψει η πηγή που έως τώρα τροφοδοτεί τους developers με εργαλεία δημιουργίας δωρεάν Android custom ROMs.

Από την άλλη βέβαια έχουμε την υπόσχεση ότι το νέο OS θα είναι Available on everything, to everyone, κάτι που από μόνο του είναι πολύ καλό και μακάρι να βγει αληθινό.... ίδωμεν.  

 

Εν κατακλείδι

Η όλη ιστορία αφήνει αρκετά αναπάντητα ερωτήματα, κατά πόσο η νέα εταιρία και κατ' επέκταση το νέο OS θα ανταπεξέλθει των προσδοκιών και δεν θα είναι απλά ένα fork του Android, κανείς δεν γνωρίζει.

Εμείς ως τελικοί χρήστες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάτσουμε αναπαυτικά στις οθόνες των smartphone μας και να απολαύσουμε τις εξελίξεις.

Το σίριαλ που λέγεται CyanogenMod OS μόλις άρχισε!

Labels: , , ,



Windows 8.1: Στα 90€ για τους χρήστες παλιότερων εκδόσεων Windows


Το κόστος της έκδοσης των Windows 8.1 έκανε γνωστό η Microsoft που θα είναι στα 119.99$ (90€) για τους ήδη χρήστες Windows XP, Vista και 7 με την έκδοση Pro να φτάνει στα 199,99$ (150€), ενώ οι ήδη χρήστες των Windows 8 θα λάβουν την αναβάθμιση δωρεάν, και θα πρόκειται για full retail εκδόσεις και όχι αναβάθμισης και δεν θα απαιτούν την ύπαρξη παλιότερης έκδοσης για να εγκατασταθούν.

Επιπλέον δόθηκαν οδηγίες για τον τρόπο αναβάθμισης από προηγούμενες εκδόσεις στην τελευταία 8.1.

Συγκεκριμένα όσοι ήδη έχουν εγκατεστημένα τα Windows 8 απλά θα αναβαθμίσουν χωρίς να χρειαστεί να ξαναεγκαταστήσουν τις εφαρμογές τους ή κάτι άλλο, αν όμως έχουν περάσει την preview έκδοση θα αναγκαστούν να κάνουν reinstall όλες τις εφαρμογές τόσο τις Metro-style όσο και τις desktop.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι είναι χρήστες των Windows 7, αφού θα μπορέσουν να μεταφέρουν τα αρχεία τους στο νέο λειτουργικό, αλλά θα απαιτηθεί η επανεγκατάσταση όλων των εφαρμογών τους.

Με μια συμβουλή έκπληξη η Microsoft συστήνει σε όσους τρέχουν Windows XP και Vista να μην κάνουν το upgrade σε Windows 8.1 καθώς το παλιότερο hardware σε συνδυασμό με το νέο λειτουργικό δεν θα τους δώσει την καλύτερη εμπειρία χρήσης, αν αποφασίσουν να αναβαθμιστούν όμως το καλύτερο είναι να αγοράσουν την DVD έκδοση και να κάνουν clean install των πάντων.
[via]

Labels: , ,



Προειδοποίηση για Οικονομική Κυβερνοεπίθεση (;)

 
Σήμερα, έχουμε μια είδηση, η οποία τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Στην αρχή, διαβάζοντάς την, έχει όλα τα σημεία που κάνουν κάποιον πιο έμπειρο (όχι εμένα, προφανώς) που ασχολείται με το διαδίκτυο και τέτοιου είδους φαινόμενα, να την δει πολύ σκεπτικιστικά. Γενικότερα οι πηγές της είδησης, είναι πιο πολύ αληθοφανείς, παρά αληθινές (βάλαμε τα πρότυπα και ως βασική πηγή, μια από τις σελίδες, τις οποίες το αναδημοσίευσαν. Έτσι κι' αλλιώς η είδηση, σχεδόν πανομοιότυπη κυκλοφορεί παντού.

Περιμέναμε και σχεδόν μια ημέρα, ώστε να δούμε κάτι περισσότερο, μα τίποτα.
Εδώ όμως, έχουμε μια ιδιαιτερότητα, καθώς η αρχική πηγή όλου αυτού, φαίνεται να είναι ένα όνομα θρύλος (καλώς ή κακώς) σε τέτοια θέματα στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα, αυτός που βρίσκεται πίσω από το nick-name: Guerrilla.

Το βασικό ερώτημα σε αυτό όμως είναι, πως με δεδομένο πως πρόκειται για hoax είδηση, η όλη αυτή αναπαραγωγή, σαφώς και θα έχει επιπτώσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ίσως με διεθνείς προεκτάσεις.
Μααα... οουυυπςςς.... Για μισό λεπτό... Τι μας θυμίζει αυτό;

Αααα, ναι... Αυτό, μας θυμίζει: Κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες και στο οικονομικό κατεστημένο [25 Οκτωβρίου, 2012].

Α, ναι. Και μη ξεχνάτε και τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Ακούει στ' όνομα: Συρία.

-Σχεδόν έναν χρόνο μετά λοιπόν, κυκλοφορεί το εξής:

Την 16η Σεπτεμβρίου (2013), ένας πρώην μεγαλοεπιχειρηματίας που συνεργαζόταν με την τράπεζα της Σκωτίας, Royal Bank of Scotland (RBS), εξέδωσε μια νέα προειδοποίηση, για Κυβερνοεπίθεση στο τραπεζικό σύστημα. Τόνισε δε, πως δεν είναι κούφια λόγια μα πραγματική απειλή, εν όψει των πρόσφατων ηλεκτρονικών διακοπών αλλά και των καθυστερήσεων της μισθοδοσίας.
Γνωστός με τα ψευδώνυμα V και Οικονομολόγος Guerrilla, όντας πρόσωπο σε θέση ισχύος, προειδοποιεί για επικείμενες κυβερνοεπιθέσεις που στόχο τους θα έχουν να καλύψουν τη ρευστότητα και τα οικονομικά προβλήματα τα οποία απειλούν το σύνολο του τραπεζικού συστήματος.
Εδώ και μήνες, προειδοποιώ συνεχώς πως θα γίνει κυβερνοεπίθεση στο τραπεζικό / χρηματοοικονομικό σύστημα που θα ξαναφέρει την οικονομία στη σωστή της βάση. Αυτό, άλλωστε, ήταν και ένα σενάριο με το οποίο οι τραπεζίτες «παίζουν» εδώ και κάτι χρόνια.
Έγινα, λοιπόν, κοινωνός του τη στιγμή που μου αποκαλύφθηκε ότι, οι τράπεζες, όχι μόνο είναι ανοικτές σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά δεν κάνουν και τίποτα για να το αποτρέψουν.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει μαζικές διακοπές στις ηλεκτρονικές τραπεζικές ανταλλαγές που κάποιες φορές μάλιστα σταματούν για ώρες ολόκληρες. Και φυσικά, αυτό δεν είναι μόνο μια απλή σύμπτωση, όταν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τη μεγάλη κλίμακα αυτών των διαταραχών.
Γίνεται σαφές ότι κάτι σάπιο υπάρχει στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος.
Από κει που είχαμε προβλήματα μισθοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα, βλέπουμε τώρα τα ίδια ακριβώς ζητήματα να τίθενται και στον δημόσιο τομέα.
Το όλο πρόβλημα φαίνεται να παίρνει τεράστιες διαστάσεις και πιστεύω ότι οι φταίχτες έχουν αποτύχει δις.
V, the Guerrilla Economist
Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας (τρέχουσα ημερομηνία Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013) συνέβησαν δύο συγκεκριμένα γεγονότα που επικυρώνουν τις πληροφορίες του V, ότι δηλαδή η ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών και τραπεζικών συστημάτων προκαλεί καθυστερήσεις και ίσως ακόμη και «αναγκαστικές διακοπές», προκειμένου οι τράπεζες να αποτρέψουν αναλήψεις μετρητών εν ευθέτω χρόνω.
Προσφάτως, εξεδόθη μια επιστολή από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία μισθοδοσίας (που είναι ο Γενικός Ελεγκτής) και η οποία διευκρινίζει ότι η μισθοδοσία για την εβδομάδα που έληξε την 7η Σεπτεμβρίου έχει καθυστερήσει μέχρι την 17η Σεπτέμβρη. Για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων η Υπηρεσία επικαλείται «ιό τύπου worm».

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα.

Αποκαλύπτεται πως η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει κρατήσει τα επιδόματα ανεργίας από 600.000 δικαιούχους. Η αποκάλυψη αυτή έγινε μέσω μιας έρευνας που διεξήγαγε ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός αυτήν την εβδομάδα (τρέχουσα ημερομηνία 19η Σεπτεμβρίου 2013).
Σε σχεδόν ένα μήνα η κυβέρνηση θα έχει φτάσει το χρέος στο ανώτατο όριο και το Κογκρέσο θα πρέπει να ψηφίσει για το εάν η αύξηση του εθνικού χρέους είναι μια βιώσιμη επιλογή.
Συνυφασμένες με αυτό το φλέγον ζήτημα είναι οι τρέχουσες συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα για το εάν και κατά πόσον είναι θεμιτό να προχωρήσουν σε σταδιακή μείωση αγοράς ομολόγων και σε εκτύπωση χρήματος. Γιατί μην ξεχνάμε πως η οιαδήποτε επιβράδυνση των πιστώσεων και της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, πιθανότατα, θα προκαλέσει αμετάκλητες συνέπειες.
Ο γνωστός με το ψευδώνυμο Οικονομολόγος Guerrilla έχει μια μακρά ιστορία όσον αφορά τόσο τις ακριβείς πληροφορίες όσο και τις προβλέψεις του. Αντίστοιχες προβλέψεις έκανε και για την ιαπωνική αγορά ομολόγων αλλά και για την αστάθεια εντός της τράπεζας Deutsche Bank.
Με τα γεγονότα στο εξωτερικό να συσσωρεύονται στο τραπεζικό σύστημα που παρουσιάζει προειδοποιητικά σημάδια μιας ακόμα κρίσης ρευστότητας, η σαφής δυνατότητα μιας πραγματικής ή ψευδούς κυβερνοεπίθεσης εναντίον των τραπεζών, ίσως τις κλείσει και έτσι τις βοηθήσει να μην καταρρεύσουν οριστικά.

Εν ολίγοις 

Άνθρακας ο θησαυρός, καθώς θεωρώ ότι πολύ απλά κάποιοι διαρρέουν πληροφορίες προετοιμάζοντας το έδαφος για αυτό που έρχεται και έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό.
Η οικονομία των ΗΠΑ, αυτός ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια, συντηρείται εδώ και δεκαετίες με μαγικά ψέματα, μαγειρέματα και μπόλικες (δωρεάν) εκτυπώσεις δολαρίων.
Ότι κάποια στιγμή θα σκάσει στα μούτρα τους η όλη ιστορία είναι αναμενόμενο και ήδη έπρεπε να είχε γίνει από το 2008, ότι θα το φορτώσουν τώρα σε κάποιους (Κινέζους, Σύριους, Ρώσους , Ισλαμιστές Ηackers ?) ειναι “Ηλίου φαεινότερον” μετά και από τις παραπάνω "διαρροές".

Δυστυχώς όμως το κακό είναι ότι και πάλι - βλέπε τέλη δεκαετίας 2000 - τα Αμερικανά θα την σκαπουλάρουν και μακάρι να βγω ψεύτης τη χασούρα τους θα την πληρώσουν δύσμοιρες χώρες (like Greece) ...

Aυτά...


[via]

Labels: , , ,



Facebook: Τρεις ημέρες διορίας του δίνει η Ρωσία


Τρεις ημέρες διορίας δίνει η Ρωσία στο Facebook πριν το μπλοκάρει...

Αιτία η δημοσίευση διαφημίσεων τσιγάρων με χαρμάνια που θυμίζουν μαριχουάνα

Στη «μαύρη» λίστα των απαγορευμένων ιστοσελίδων στη Ρωσία προσέθεσε η ρωσική υπηρεσία ελέγχου του περιεχομένου στο διαδίκτυο το Facebook (Roscomnadzor).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει στη διάθεσή της τρεις ημέρες για να αποσύρει το περιεχόμενο (διαφημίσεις τσιγάρων με χαρμάνια που θυμίζουν μαριχουάνα) πριν η Roscomnadzor διακόψει οριστικά την πρόσβασή του για Ρώσους πολίτες.

«Το Facebook εντοπίστηκε να παραβιάζει δύο φορές τους σχετικούς κανόνες και με την τρίτη φορά μπήκε στη μαύρη λίστα. Έχουμε ήδη ενημερώσει τους παρόχους» δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Αυτό που προκάλεσε την αντίδραση των ρωσικών αρχών ήταν το γεγονός ότι η δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης άρχισε από τη Δευτέρα να διαφημίζει χαρμάνια καπνού με την ονομασία "spice".

[via]

Labels: , , ,



iOS 7: Διαθέσιμο μεν αλλά με προβλήματα στο Download


Εχθές Τετάρτη, η Apple έκανε διαθέσιμη τη νέα έκδοση 7 του λειτουργικού της iOS για τις (νεότερες) συσκευές iPhone και iPad.

Εάν έχετε iPhone 5/4S/4, iPad 2/3/4ης γενιάς, iPad Mini ή το 5ης γενιάς iPod Touch, τότε μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τη νέα αυτή έκδοση. Επίσης το iTunes Radio θα κάνει και αυτό το ντεμπούτο του ταυτόχρονα.

Πολλοί χρήστες όμως ήδη αναφέρουν μέσω του Twitter και του site υποστήριξης της Apple ότι έχουν προβλήματα στην προσπάθειά τους για κατέβασμα και εγκατάσταση του νέου λειτουργικού. Οι χρήστες αναφέρουν ότι το κατέβασμα σταματά με μία ειδοποίηση σφάλματος που λέει ότι "η αναβάθμιση του λογισμικού απέτυχε". Άλλοι λένε ότι δεν μπορούν να συνδεθούν καν στο iTunes Store για να αναβαθμίσουν τα apps τους.

Αυτό που μάλλον φταίει είναι ότι οι servers της Apple που διανέμουν την αναβάθμιση έχουν δεχθεί τεράστιο αριθμό χρηστών που προσπαθούν να κατεβάσουν. Παρ' όλα αυτά η σελίδα υποστήριξης της Apple αναφέρει ότι όλες οι διάφορες σχετικές υπηρεσίες της λειτουργούν καλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αναβάθμιση είναι μεγαλύτερη από ό,τι μας έχει συνηθίσει η Apple στο παρελθόν. Κυμαίνεται από τα 600MB και κάτι για τα παλιότερα iPhone και iPad και φτάνει μέχρι τα 935MB για τους χρήστες των νεότερων iPad. Οι χρήστες θα χρειαστεί επίσης να έχουν αρκετό ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο για την κατεβασμένη αναβάθμιση για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί να είναι έως και 3GB σε μερικές περιπτώσεις.

[via]

Labels: , , , , ,



OTE TV: Δόθηκε νέα αναβάθμιση για δέκτες Kaonmedia HD


Η νέα αναβάθμιση για τους δορυφορικούς δέκτες Kaonmedia HD του OTE TV (1.1.4.001/12-09-2013), έφερε την υποστήριξη πολυκάναλου ήχου Dolby Digital 5.1, για την ψυχαγωγική υπηρεσία υψηλής ευκρίνειας "Discovery HD Showcase" και έπεται συνέχεια…

Με τη προσθήκη ήχου Dolby Digital 5.1 στο κανάλι ντοκιμαντέρ "Discovery HD Showcase", αυξάνονται οι υπηρεσίες με πολυκάναλο ήχο στον OTE TV "Cinema On Demand HD (DD5.1) / Cinema On Demand 1 (DD5.1) και Sundance Channel HD (DS 2.0)"...

Kαι φυσικά τα κινηματογραφικά κανάλια "ΟΤΕ Cinema 1HD και Village Cinema HD", θα πρέπει να είναι η επόμενη προτεραιότητα αναβάθμισης με ήχο Dolby Digital 5.1 (για τη δορυφορική πλατφόρμα OTE TV), χωρίς να αποκλείονται και οι άλλες HD υπηρεσίες, που στη κεντρική τους τροφοδοσία προσφέρουν ήδη πολυκάναλο ήχο…

[via]

Labels: , , , ,



Η Google ξέρει όλους τους Wi-Fi κωδικούς των Android χρηστών


Νέα ζητήματα προστασίας δεδομένων και ασφάλειας βγήκαν στην επιφάνεια σχετικά με το Android λειτουργικό της Google. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα εργαλεία για backup του λειτουργικού συστήματος επιτρέπουν στο να αποθηκεύεται ένα αντίγραφο του Wi-Fi κωδικού του χρήστη (ή τον κωδικό άλλων Wi-Fi δικτύων που συνδέεται) στους διακομιστές της Google. δυστυχώς, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η Google μπορεί νόμιμα να υποχρεωθεί να δώσει αυτά τα στοιχεία σε περίπτωση που δωθεί εντολή από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. για οποιοδήποτε λόγο.

Στην έκδοση 4.2 του Android, το back up service κάτω από τις ρυθμίσεις, αναγράφει τους Wi-Fi κωδικούς ως μέρος των δεδομένων που συμπεριλαμβάνονται στην διαδικασία του backup, ενώ οι προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού δεν αναφέρανε κάτι συγκεκριμένο. Αν και η λειτουργία αυτή μπορεί να απενεργοποιηθεί, οι χρήστες θα χάσουν άλλες χρήσιμες λειτουργίες όπως τα bookmarks κλπ.

Το κυρίως πρόβλημα δεν είναι στο ότι η Google αποθηκεύει τους κωδικούς. Η εταιρεία τους αποθηκεύει με τρόπο που καθιστά δυνατή την ανάγνωσή τους εάν το θελήσει. Αυτό είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί από τον τρόπο με τον οποίο οι νέες Android συσκευές μπορούν να τραβήξουν παλιούς κωδικούς, δεδομένα πιστοποίησης (login) και ρυθμίσεις συσκευής από τους servers της Google, που συμβαίνει κατά την καταχώρηση του Gmail λογαριασμού.

Προφανώς αυτή η λειτουργία έχει και τα καλά της, δίνει την δυνατότητα με αυτόν τον τρόπο για εύκολη διαχείριση των κωδικών από διάφορες συσκευές και υπηρεσίες, αλλά σίγουρα αφήνει τα δίκτυα που χρησιμοποιούμε σε πολύ λιγότερη ασφαλή κατάσταση από όσο νομίζαμε. Αν και αυτό δεν είναι κάτι το συνταρακτικό, προκαλεί όμως έκπληξη που η Google αφήνει τους κωδικούς σε απλή μορφή που εύκολα μπορούν να διαβαστούν. Όπως επίσης και το ότι εκθέτει τον εαυτό της στη σίγουρη δημόσια κατακραυγή που θα έρθει ως συνέπεια εάν η κυβέρνηση των Η.Π.Α. την αναγκάσει ποτέ να τους παραδώσει
[via]

Labels: , , , ,



Οι 10 καλύτερες εφαρμογές root για Android




Το root και για το εάν αυτό πρέπει ή δεν πρέπει να το εφαρμόσουμε σε μια συσκευή Android, το έχουμε αναλύσει διεξοδικά. Σήμερα θα δούμε τον λόγο που πολλοί το προτιμούν καθώς υπάρχουν εφαρμογές που πραγματικά αξίζουν τον κόπο να έχει κάνει κάποιος root την συσκευή του.

10 Full!Screen


Νούμερο 10 στη λίστα μας είναι το πολύ χρηστικό Full! Screen.  Τα όποια λόγια είναι περιττά καθώς κάνει αυτό ακριβώς που λέει “εξαφανίζοντας” τόσο το soft key στο κάτω μέρος της συσκευής, όσο και τη γραμμή ειδοποιήσεων

Get it on Google Play

09 GooManager


Η επόμενη εφαρμογή είναι το GooManager official app του goo.im .
Η εφαρμογή αυτή είναι ένας τρόπος για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε οτιδήποτε μπορείτε να βρείτε στο goo.im. Έχει πολύ εύκολο interface και μέσω αυτού μπορείτε πχ να εγκαταστήσετε το TWRP ή να κάνετε flash ROMs χωρίς την χρήση του recovery.

Get it on Google Play

08 Tasker


Όγδοη στη λίστα μας είναι μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή που ονομάζεται Tasker. Αυτή η εφαρμογή κάνει σχεδόν τα πάντα, όσο και αν αυτό ακούγεται αόριστο καθώς μπορείτε να της προγραμματίσετε να κάνει οποιαδήποτε λειτουργία υποστηρίζει η συσκευή σας με όποια χρονική σειρά εσείς επιθυμείτε.

Get it on Google Play

07 Juice Defender Ultimate


Η έβδομη εφαρμογή είναι το Juice Defender Ultimate , χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους και υπόσχεται να σας εξοικονομήσει αρκετές ώρες μπαταρίας αρκεί φυσικά να το προγραμματίσετε σωστά και σύμφωνα πάντα με τις πραγματικές σας ανάγκες.

Get it on Google Play

06 ROM Manager


Στο νούμερο έξι βρίσκουμε το ROM Manager μια εφαρμογή που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα ο καλύτερος τρόπος για να εγκαταστήσει κάποιος το ClockworkMod Recovery , διαθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά και εργαλεία που κάνουν την όλη διαδικασία αρκετά εύκολη και απλή χωρίς να προβληματίζει τον μέσο χρήστη.

Get it on Google Play

05 Superuser


Επόμενη στη λίστα μας είναι η πολύ γνωστή εφαρμογή Superuser από τον Koushik Dutta, τον άνθρωπο που ανέπτυξε και το ROM Manager. Η εφαρμογή Superuser είναι πολύ βασική και κυριολεκτικά την έχουν όλοι οι χρήστες με root συσκευές καθώς είναι υπεύθυνη για να σας δώσει access στα αρχεία που υπο πραγματικές συνθήκες δεν θα είχατε δικαιώματα. Με αυτήν μπορειτε να αλλάξετε themes, να κρατάτε logs, και να ανοιγοκλείνεται το root κατά το δοκούν τόσο για τα apps όσο και το ADB.

Get it on Google Play

04 ROM Toolbox Pro


Τέταρτη στη λίστα μας είναι η εφαρμογή ROM Toolbox Pro, ένα εργαλείο όλα-σε-ένα που κάθε root χρήστης πρέπει να έχει. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτή όπως να κατεβάζετε ROM, να κάνετε recovery ROM, να διαχειριστείτε τις εφαρμογές σας, αλλά και για τους πιο προχωρημένους να εφαρμόσετε kernel tweaks καθιστώντας την έτσι πολύτιμη για κάθε root συσκευή.

Get it on Google Play

03 Greenify


Στο νούμερο 3 συναντάμε το Greenify μια πραγματικά must-have root εφαρμογή. Είναι υπεύθυνη για να κρατήσει χαμηλά την κατανάλωση της μπαταρίας σας καθώς αναλύει τις εγκατεστημένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας έτσι τις όποιες πληροφορίες αυτή συλλέξει προς όφελος της αυτονομίας σας, εξοικονομώντας έτσι αρκετές παραπάνω ώρες στη συσκευή σας.

Get it on Google Play

02 Root Explorer


Στο νούμερο δύο βρίσκουμε τo Root Explorer.
Δεν υπάρχει χρήστης root που να μην έχει χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή έστω και για μια  μόνο φορά. Το Root Explorer έχει full πρόσβαση σε όλα τα αρχεία της συσκευής σας, χωρίς κανέναν περιορισμό. Διαθέτει πλήθος χαρακτηριστικών και σε συνδυασμό με το καθαρό περιβάλλον εργασίας του βάζει υποψηφιότητα ως ένα από τα βασικότερα εργαλεία για χρήστες root.

Get it on Google Play

01 Titanium Backup


Στο νούμερο ένα δεν μπορεί να υπάρχει καλύτερη εφαρμογή από το Titanium Backup. Η εφαρμογή αυτή δεν πρέπει να λείπει από κανέναν root χρήστη. Εκτός από το να παίρνει αντίγραφα ασφαλείας τόσο των εφαρμογών όσο και των δεδομένων μας, μπορεί να απεγκαταστήσει ή να “παγώσει” εφαρμογές που δε χρειαζόμαστε βελτιώνοντας έτσι τη διαχείριση της μνήμης RAM. Επίσης μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους αποθηκευτικούς χώρους της συσκευής με αποτέλεσμα να μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές σε αυτήν.

Get it on Google Play

Όπως και να έχει αυτές ήταν κάποιες από τις εκατοντάδες εφαρμογές που αξίζουν την προσοχή μας, όποια νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο να αναφερθεί και ξεχάσαμε, δεν έχετε παρά να την αναφέρετε…

Labels: , , ,



Apple: To iPhone 5S δεν αποθηκεύει εικόνες με τα δακτυλικά σας αποτυπώματα


Η ενσωμάτωση του αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος στο νέο iPhone 5S, προκαλεί εκ νέου σημαντικούς προβληματισμούς για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.
Άλλωστε, η σοβαρότητα του συγκεκριμένου δεδομένου είναι τόσο μεγάλη, που μόνο στα ψιλά δε μπορεί να περάσει κάποιος αυτό το χαρακτηριστικό του νέου smartphone της Apple.

Από την εταιρεία δηλώνουν πολύ ενθουσιασμένοι για το Touch ID, αφού όχι μόνο προσφέρουν ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που δε μπορεί να παρακαμφθεί εύκολα, αλλά η λειτουργικότητά του επιτρέπει και αγορές με ένα άγγιγμα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Από την Apple δήλωσαν ρητά ότι η εικόνα του αποτυπώματος δεν αποθηκεύεται στην συσκευή, παρά μόνο τα κωδικοποιημένα στοιχεία που προκύπτουν από το σύστημα.

Επίσης, κατά την παρουσίαση του iPhone 5S είχαν δηλώσει πως τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν προωθούνται για αποθήκευση ή για άλλο λόγο στους servers της εταιρείας.

Όπως είναι προφανές, από την εταιρεία θα είχαν να αντιμετωπίσουν τη δυσπιστία των καταναλωτών ούτως ή άλλως, αλλά μετά τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Snowden-PRISM-NSA, το κλίμα είναι ακόμη πιο βεβαρυμμένο.

Από την εταιρεία εξηγούν πως οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν λειτουργούν όπως βλέπουμε στις ταινίες. Δεν "φωτογραφίζουν" το αποτύπωμα και κρατούν την εικόνα του ολοκληρωμένη, όπως φαίνεται για χάρη οπτικοποίησης της λειτουργίας, αλλά σαρώνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του, τα οποία μετατρέπονται μέσω ενός αλγορίθμου σε δεδομένα δυαδικού συστήματος και κρυπτογραφούνται.

Θεωρητικά, δεν υπάρχει τρόπος να επαναφέρει κάποιος τα δεδομένα από το δυαδικό σύστημα και να τα μετατρέψει σε φωτογραφία, ακόμη κι αν σπάσει την κρυπτογράφηση.

Στην πράξη όμως τι γίνεται; H NSA τί έχει σκοπό να κάνει;

Από την άλλη, το Touch ID είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιηθεί.
[via]

Labels: , , ,



"Ματιές" σε αρχεία .doc ρίχνει το Dropbox

 
Το Dropbox "ανοίγει " ορισμένα από τα αρχεία που ανεβαίνουν στο cloud του, όπως αποκαλύφθηκε μετά από test με χρήση της νέας web-υπηρεσίας HoneyDocs, που μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει πότε και από που ανοίχτηκε κάποιο αρχείο.

Το πείραμα έγινε με το ανέβασμα στο Dropbox .zip φακέλλων με ενσωματωμένα αρχεία .doc εκτός των άλλων, και μέσω του HoneyDocs κάθε φορά που γινόταν πρόσβαση σε κάποιο από αυτά τα αρχεία, στέλνονταν email ή SMS ενημέρωσης.

Όπως φάνηκε το πρώτο άνοιγμα έγινε σε servers του Amazon EC2 στο Seattle, την υποδομή του οποίου χρησιμοποιεί το Dropbox και πρόσβαση έγινε μόνο σε αρχεία .doc με χρήση του open-source LibreOffice.

Σύμφωνα με το Dropbox και τον εκπρόσωπο του, αυτό γίνεται για να μπορεί να εμφανίζεται preview των αρχείων στον χρήστη και η μόνη πρόσβαση που έχει συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων στην υποστήριξη του, είναι στο file metadata και όχι στο περιεχόμενο του.
[via]

Labels: , , ,



Hackεψαν τη Vodafone Γερμανίας

Η Vodafone στην Γερμανία παραβιάστηκε από hackers, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της εταιρείας. Οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες από περίπου δύο εκατομμύρια πελάτες.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας αποκάλυψαν σε μια δήλωση τους ότι η επίθεση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα εξελιγμένη και ενδεχομένως οι hackers υποστηριζόταν από κάποιον από το εσωτερικό της εταιρείας.

Οι κλεμμένες πληροφορίες περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις, γένος, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και τραπεζικούς κωδικούς. Τα στοιχεία πιστωτικών καρτών, οι κωδικοί πρόσβασης, οι αριθμοί κινητών τηλεφώνων, καθώς και τα δεδομένα των συναλλαγών δεν πειραχθεί από τους hackers, όπως διαβεβαίωσε η εταιρεία τους πελάτες της.

Η επίθεση έχει δηλωθεί στις αρχές επιβολής του νόμου. Οι αρχές ζήτησαν αρχικά από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών να μην δημοσιοποιήσει την παραβίαση δεδομένων για να μην διαταραχθεί η έρευνά τους. Εν τω μεταξύ, έχουν εντοπίσει έναν πιθανό ύποπτο του οποίου το σπίτι έχουν ήδη ψάξει.

Οι πελάτες της Γερμανικής εταιρείας έχουν λάβει προειδοποίηση για την αλλαγή κωδικών πρόσβασης και των στοιχείων των πιστωτικών τους καρτών.

[via]

Labels: , , ,



Δωρεάν apps αξίας 37€ με κάθε νέο iPhone 5S, iPhone 5C, iPad


Η Apple κάνει δώρο 5 διαφορετικά apps σε όσους αγοράσουν τα νέα iPhone 5S και iPhone 5C και όχι μόνο. Η συνολική αξία των apps φτάνει τα 37 ευρώ αλλά η πρακτικότητα τους είναι σημαντικά μεγαλύτερη.

Δωρεαν iWork, iMovie, iPhoto για καθε νεο iPhone 5S και iPhone 5C

Η χθεσινή παρουσίαση των νέων iPhone 5S και iPhone 5C έκρυβε μια μικρή έκπληξη – δώρο για όσους αγοράσουν τα νέα smartphones και γενικά όσους προμηθευτούν iPhone και iPad μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2013. Όλα τα iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPad και iPad mini που θα τρέχουν iOS 7 και έχουν ενεργοποιηθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2013 θα αποκτήσουν δωρεάν τα παρακάτω apps.
iMovie – 4.49 ευρώ
iPhoto – 4.49 ευρώ
Keynote – 8.99 ευρώ
Pages – 8.99 ευρώ
Numbers – 8.99 ευρώ
Το συνολικό κόστος των iWork apps και του iMovie και iPhoto φτάνει τα 36.95 ευρώ.

Η αγορα / ενεργοποιηση iPhone, iPad, iPad mini απο 1η Σεπτεμβριου 2013 και η αναβαθμιση σε iOS 7 κρυβει δωρο 37 ευρω

Με κάθε νέα ενεργοποίηση των νέων iPhone 5S και το φθηνότερο και πολύχρωμο iPhone 5C αλλά και iPad και iPad mini με iOS 7 οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα apps απευθείας. Για όσους έχουν αγοράσει και ενεργοποιήσει το iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad και iPad mini μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και αναβαθμιστούν στο iOS 7 θα έχουν την ευκαιρία να κατεβάσουν εντελώς δωρεάν το iMovie, iPhoto, Keynot, Pages, Numbers με ένα κλικ.
Τα παραπάνω apps είναι οι εφαρμογές της Apple για το iPhone, iPad και Mac αντίστοιχες με το Microsoft Office. Στην πραγματικότητα η Apple χαρίζει σε όλους τους νέους χρήστες iPhone 5S και iPhone 5C ένα Office μαζί με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο και φωτογραφίας.
Η Cosmote θα φέρει στην Ελλάδα τα iPhone 5S και iPhone 5C τον Οκτώβριο 2013 με 4G LTE και θα ακολουθήσει η Vodafone στο δικό της δίκτυο. Προς το παρόν iPhone 5S και iPhone 5C δεν έχουν τιμή στην Ελλάδα.
[via]

Labels: , , ,



OTE TV: Ξεπέρασε τους 200 χιλιάδες συνδρομητές

Τις 200 χιλιάδες ξεπέρασε η συνδρομητική βάση του OTE TV, που προσέλκυσε πάνω από 100 χιλιάδες νέους συνδρομητές σε λιγότερο από ένα χρόνο, συνεχίζοντας τη δυναμική του ανάπτυξη στην ελληνική αγορά.

«Η ανάγκη των Ελλήνων τηλεθεατών για πλούσιο και ποιοτικό τηλεοπτικό περιεχόμενο σε προσιτές τιμές αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην εντυπωσιακή ανάπτυξη του OTE TV, παρά τις συνθήκες της αγοράς, με το διπλασιασμό των πελατών μας σε λιγότερο από ένα χρόνο. Σε αυτό το διάστημα, έχουμε ενισχύσει σημαντικά το πρόγραμμα του OTE TV σε όλες τις κατηγορίες περιεχομένου και διατηρούμε τις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς. Ο OTE TV σήμερα προσφέρει το πλουσιότερο μπουκέτο καναλιών στην Ελλάδα, με αποκλειστικότητες, υψηλής ευκρίνειας περιεχόμενο και ποιοτικές υπηρεσίες για τους συνδρομητές του, μπαίνοντας σε όλο και περισσότερα νοικοκυριά», δήλωσε, σχολιάζοντας το ορόσημο των 200 χιλιάδων συνδρομητών, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης.

Κατά τη διάρκεια του έτους, ο OTE TV:
  • Εξασφάλισε για τους συνδρομητές του ακόμη περισσότερο θέαμα σε αποκλειστικότητα από τις καλύτερες διοργανώσεις σε όλα τα σπορ παγκοσμίως (πχ Barclays Premier League, Γερμανικό Κύπελλο, EuroBasket, WRC), που μπορούν να απολαμβάνουν μαζί με τις άλλες διοργανώσεις που φιλοξενεί ο ΟΤΕ TV σε ποδόσφαιρο (Primera Division, Campionato, Bundesliga, Κύπελλο Ελλάδας, καθώς επίσης Κύπελλα Ισπανίας, Ιταλίας και Γαλλίας, Football League κα), μπάσκετ (NBA, ACB κα), μηχανοκίνητο αθλητισμό (F1, Moto GP), τένις, βόλεϊ κα.
  • Ενίσχυσε το αθλητικό του πρόγραμμα, λανσάροντας νέα κανάλια (OTE SPORTS 4 & 5, αναβάθμιση OTE SPORTS 3 σε HD), 6 αθλητικές εκπομπές και εμπλουτίζοντας τη δημοσιογραφική του ομάδα με καταξιωμένα ονόματα του αθλητικού ρεπορτάζ.
  • Εμπλούτισε το πρόγραμμά του με νέα κινηματογραφικά κανάλια (OTE Cinema 1HD, OTE Cinema 2), ακόμη περισσότερες ταινίες και σειρές, σε συνεργασία με κορυφαία χολιγουντιανά στούντιο (Walt Disney, Sony Pictures, Miramax), μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής (BBC, TF1), αλλά και ελληνικές εταιρείες διανομής (Odeon, Feelgood Entertainment, Spentzos Films, Hollywood Entertainment, Strada Films κα).
  • Ενισχύθηκε με νέα θεματικά κανάλια (HISTORY HD, Travel Channel HD, MAD, Body in Balance, Motorvision HD), ολοκλήρωσε τη διάθεση όλων των καναλιών εθνικής εμβέλειας (ΑΝΤ1, Μακεδονία TV) και συνέχισε την προσθήκη περιφερειακών και τοπικών καναλιών.
  • Επίσης, συνέχισε να αναβαθμίζει την εμπειρία των συνδρομητών του με ποιοτική εξυπηρέτηση και νέες υπηρεσίες (πχ OTE TV GUIDE Application).

Οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν να απολαμβάνουν πάνω από 50 live αθλητικές μεταδόσεις την εβδομάδα, περισσότερες από 1.000 ταινίες το χρόνο και 25 πρεμιέρες το μήνα, ποιοτικά ντοκιμαντέρ, παιδικά προγράμματα και περιεχόμενο για όλη την οικογένεια.

Το πλήρες πρόγραμμα του OTE TV (Full pack), με πάνω από 70 ψηφιακά κανάλια, από τα οποία τα 17 σε ποιότητα HD, διατίθεται στην πιο ανταγωνιστική τιμή της αγοράς, με μόνο 21,90 ευρώ

Η υπηρεσία OTE TV παρέχεται ως αορίστου χρόνου με ελάχιστη 12μηνη παραμονή. Η ειδική τιμή για πελάτες ΟΤΕ ισχύει για κατόχους οικιακής τηλεφωνικής σύνδεσης ΟΤΕ. το μήνα.

Ο OTE TV συνεχώς εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο και ποιοτικές υπηρεσίες αποκλειστικά για τους συνδρομητές του.

Δ.Τ. ΟΤΕ

Labels: , , , ,



Νέα έκδοση VirtualBox 4.2.18

Το Virtualbox είναι ένα πρόγραμμα virtualization, το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσουμε διάφορα λειτουργικά συστήματα χωρίς να κάνουμε κάποια αλλαγή στο τρέχων λειτουργικό μας σύστημα.Στην έκδοση 4 έχουμε ανανεωμένη εμφάνιση, ευκολότερη διαχείριση των λειτουργικών συστημάτων, βελτιωμένη συμβατότητα σε hardware και υποστήριξη επεκτάσεων. Επίσης, διευκολύνει πλέον την μεταφορά και τη διαγραφή των εγκατεστημένων λειτουργικών, ενώ έχουν γίνει αρκετές λειτουργικές βελτιώσεις. Είναι ήδη διαθέσιμη προς λήψη για όλες τις πλατφόρμες (Windows, Linux, Mac).
Δόθηκε στην κυκλοφορία η τελευταία έκδοση 4.2.18 του VirtualBox με πολλά νέα χαρακτηριστικά, βελτιώσεις και διορθώσεις, όπου και μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω:
  • VMM: properly handle NMIs on Linux hosts with X2APIC enabled
  • VMM: fixed potential crashes with 64-bit guests on 32-bit hosts
  • GUI / seamless: properly handle mouse wheel scroll events
  • GUI, VBoxManage: when unregistering a VM, also unregister the hard disk images which are used exclusively
  • GUI: prevent crashes under certain conditions on X11 hosts
  • 3D: multiscreen fixes (incorrect mouse position, flickers)
  • 3D Support: several fixes for the Windows WDDM video driver (multiscreen, seamless)
  • Snapshots: made live snapshots work again
  • Teleportation: made it work again
  • VBoxManage: on snapshot take, –pause is default and –live is for doing live snapshots
  • VBoxSVC: don’t crash on systems with many VLAN interfaces (Solaris hosts only)
  • Network: after the host resumes from suspend, disconnect and reconnect the virtual network cables to force renewing the DHCP leases for the guests. So far only Mac OS X hosts and Windows hosts
  • NAT: on name server changes force a reconnect of the virtual network cable to notify the guest (Mac OS X hosts only)
  • Mac OS X installer: keep previously installed Extension Packs on VirtualBox upgrade
  • Linux hosts / guests: Linux 3.11 fixes
  • Solaris hosts: fixed a potential kernel panic caused due to unexpected preemption due to logging.
  • Windows hosts: fixed an issue with USB2 devices being inaccessible when plugged into USB3 ports.
  • Linux Additions: added PCI device identifier to vboxvideo.ko fixing DRI initialization under certain conditions
  • Linux Additions: fixed udev detection in the init script with Linux 3.x kernels

Εγκατάσταση σε Ubuntu και Linux Mint:


Μέσω terminal δώστε τις παρακάτω εντολές:
sudo -v
echo "deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian $(lsb_release -sc) contrib" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list
wget -q http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/oracle_vbox.asc -O- | sudo apt-key add -
sudo apt-get update
sudo apt-get install virtualbox-4.2

Εάν δεν θέλετε να κάνετε εγκατάσταση του virtualbox μέσω repository, μπορείτε να κατεβάσετε τα σχετικά .deb packages από το παρακάτω link:
DOWNLOAD

Για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το αντίστοιχου extension pack μπορείτε να επισκεφθείτε το παρακάτω link:
DOWNLOAD

Labels: , ,



Android: KitKat θα λέγεται η έκδοση 4.4

 
Android KitKat θα λέγεται η επόμενη έκδοση 4.4 του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της Google, μετά από μια μάλλον απρόσμενη συμφωνία μάρκετινγκ που συνήψε με τη μεγάλη ελβετική πολυεθνική Nestle, η οποία παράγει την εν λόγω σοκολάτα.

H ανακοίνωση, σύμφωνα με το BBC, εξέπληξε τους αναλυτές, καθώς η αμερικανική εταιρία είχε προηγουμένως καταστήσει γνωστό ότι το νέο Android θα έφερε το όνομα Key Lime Pie ή εν συντομία KLP. Σύμφωνα με τη Google, καμία εταιρία δεν θα πληρώσει την άλλη για τη χρήση του ονόματος KitKat, καθώς, σύμφωνα με διευθυντικό στέλεχος της, ο στόχος είναι απλώς «κάτι αστείο και αναπάντεχο».

Πάντως, ο ειδικός σε θέματα εταιρικών/εμπορικών σημάτων (brand names) Σάιμον Μάγιερς της εταιρίας συμβούλων Prophet επισήμανε ότι υπάρχουν δυνητικά και αρνητικές πλευρές στη συμφωνία, εφόσον τα δύο διάσημα σήματα αναπόφευκτα θα συσχετίζονται πλέον, «για καλό ή για κακό». Τυχόν προβλήματα στο ένα εμπορικό σήμα (π.χ. κάποιο σκάνδαλο ή ανάκληση προϊόντος) θα μπορούσε να επηρεάσει και το άλλο, όπως είπε.

Από την άλλη, οι περισσότεροι αναλυτές έκριναν τον «γάμο» των δύο εταιριών δημιουργικό, έξυπνο και αμοιβαία επωφελή, καθώς πολλοί καταναλωτές σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν τόσο το Android όσο και το KitKat.

Σύμφωνα με τη Google, η πλατφόρμα λογισμικού Android έχει ενεργοποιηθεί περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο φορές σε «έξυπνα» κινητά και άλλες φορητές συσκευές. Οι προηγούμενες εκδόσεις τού λειτουργικού συστήματος έφεραν επίσης ευφάνταστα ονόματα (όλα σχετικά με τρόφιμα): Cupcake, Donut, Εclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich και Jelly Bean.

Από την πλευρά της, η Nestle, για να προωθήσει τη συμφωνία, σκοπεύει να διαθέσει σε 19 χώρες πάνω από 50 εκατ. μπάρες σοκολάτας KitKat που θα φέρουν τη μασκότ του Android. Οι δύο εταιρείες προετοιμάζονταν μυστικά εδώ και μήνες και παρόλα αυτά κατάφεραν να μη διαρρεύσει τίποτε μέχρι τώρα.

[via]

Labels: , ,



Microsoft: Έρχονται σημαντικές ενημερώσεις


Την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσουν να διανέμονται 14 ενημερώσεις ασφαλείας από τη Microsoft στα πλαίσια της "Ρatch Tuesday" του Σεπτεμβρίου, που αφορούν στα Windows, το Office και τον Internet Explorer.

Tέσσερις από τις ενημερώσεις έχουν χαρακτηριστεί ως κρίσιμες από την εταιρεία, και οι υπόλοιπες δέκα ως σημαντικές. Μία από αυτές προορίζεται για τη μηνιαία ενημέρωση του Internet Explorer, για την θωράκισή του από τις νέες απειλές, και αφορά σε όλες τις εκδόσεις του.

Οι υπόλοιπες κρίσιμες ενημερώσεις αφορούν σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, και πιο συγκεκριμένα στα XP τα Vista, τα Server 2003 και τα Server 2008.

Τα άλλα updates, αφορούν στις εκδόσεις Office 2003 και 2007 οι οποίες θα "patch-αριστούν" σε μεγάλη έκταση, αλλά η σημαντικότερη ευπάθεια που διορθώνουν, είναι ένα σοβαρό bug στο Outlook.

Η διαδικασία της ενημέρωσης θα γίνει από την αυτοματοποιημένη υπηρεσία των Windows. Μην παραλείψετε να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις μόλις είναι διαθέσιμες, ή αν δεν έχετε αυτόματη ρύθμιση στην εγκατάσταση, αναζητήστε τις.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

[via]

Labels: , , , ,



Sony: Θέτει νέα στάνταρ στην ποιότητα κατασκευής με το Ζ1

Μπορεί το Xperia Z να ήταν μία καλοκατασκευασμένη και ποιοτική συσκευή, όμως με το Z1 η Sony ανέβασε σε νέα επίπεδα τον πήχη της ποιότητας, αφού από το πολυαμίδιο με ίνες γυαλιού, η Sony έχει περάσει σε μεταλλική κατασκευή.


Το σασί του Xperia Z1 ξεκινάει σαν ένα μασίφ κομμάτι και αφού περάσει κατεργασία CNC μετατρέπεται σε ένα κομψό και ανθεκτικό πλαίσιο που εκτός των άλλων παίζει και τον ρόλο της κεραίας.

Οι υπόλοιπες επιφάνειες είναι γυάλινες, με την Sony να έχει επιλέξει Gorilla Glass 3 για την πλάτη και Dragontrail για την πρόσοψη, έχοντας εγκαταλείψει τις προστατευτικές μεμβράνες που είχαν χρησιμοποιηθεί στο Xperia Z και που είχαν δεχτεί αρνητική κριτική, καθώς ήταν ευπαθείς στις γρατζουνιές.

[via]

Labels: , , , , ,



Αναβάλλεται η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων της ΑΕΠΙ κατά των ελληνικών παρόχων


H Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας αποφάσισε αποχή από τα καθήκοντα των δικηγόρων για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, οπότε η υπόθεση που αφορά την εκδίκαση για τα τακτικά ασφαλιστικά μέτρα της ΑΕΠΙ εναντίον όλων των τηλεπικοινωνιακών ελληνικών εταιρειών, με αίτημα το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων που παρέχουν την δυνατότητα κατεβάσματος υλικού που προστατεύεται από την πνευματική ιδιοκτησία ματαιώνεται καθώς η υπόθεση ήταν για τις 18 Σεπτεμβρίου .

Όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα η ΑΕΠΙ στρέφεται εναντίον των ΟΤΕ, Wind, Vodafone, Cyta, Forthnet, hellas online, On Telecoms και Vivodi και αίτημα της είναι να μπλοκαριστεί η πρόσβαση στις εξής ιστοσελίδες: www.greek-team.cc, www.p2planet.net, www.greek.to, www.tsibato.info, www.greekdll.eu, www.greek-best.com, www.kat.ph, www.isohunt.com, www.1337x.org, www.h33t.com καθώς και στο www.activeloads.com και ασφαλώς το thepiratebay. Πρόκειται για την κοινή συζήτηση επι διαφορετικών αιτήσεων λήψης ασφαλιστικών μέτρων της ΑΕΠΙ κατά των παρόχων και μία εκ των οποίων είχε συζητηθεί τον περασμένο Μάιο για την έκδοση προσωρινής διαταγής. Η αίτηση εκείνη είχε απορριφθεί (δηλαδή οι πάροχοι δικαιώθηκαν) και πλέον η υπόθεση έχει περάσει σε επίπεδο ασφαλιστικών μέτρων.

Η κοινότητα του adslgr.com έχει ξεκάθαρη και διαχρονική θέση απέναντι τόσο στην παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας (η ανταλλαγή οποιουδήποτε συνδέσμου σχετικά με παράνομο κατέβασμα υλικού δεν επιτρέπεται στο παρόν site) όσο όμως και στην παραβίαση των ελευθερίων του διαδικτύου και της δικτυακής ουδετερότητας, πάντα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η πιθανή ικανοποίηση του αιτήματος της ΑΕΠΙ να απαγορευθεί η πρόσβαση σε συγκεκριμένα sites σε επίπεδο IP και DNS θα δημιουργήσει επικίνδυνο προηγούμενο στον χώρο του ελληνικού διαδικτύου, αλλά όχι μόνο: ακόμα και αν δικαιωθεί δικαστικά η ΑΕΠΙ, το κέρδος για αυτήν και τους δημιουργούς θα είναι μηδαμινό αφού άλλοι τεχνολογικά τρόποι θα βρεθούν προκειμένου να συνεχιστει η ανταλλαγή αρχείων μέσω των διαφόρων πρωτοκόλλων.

Έτσι το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων αυτών δεν είναι μόνο επισφαλές για την ανεξαρτησία του διαδικτύου αλλά και πρακτικά ατελέσφορο για την ίδια την ΑΕΠΙ. Χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός πως η παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι ένα αδίκημα που ζημιώνει τους δημιουργούς (και τις αντίστοιχες βιομηχανίες) και σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρει κερδοφορία στους παραβάτες, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας την παγκόσμια συζήτηση για το κατά πόσον το παρόν μοντέλο της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι πλέον λειτουργικό, αποδοτικό και κυρίως δίκαιο, δεδομένων των τεχνολογικών εξελίξεων που έχουν προκύψει τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια.

Οι μέχρι τούδε εξελίξεις ανά τον κόσμο έχουν αποδείξει περίτρανα πως η δικαστική οδός επίλυσης του προβλήματος καταλήγει σε αδιέξοδο, ειδικά για τις εταιρείες πνευματικής ιδιοκτησίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το adslgr.com ως η μεγαλύτερη και η παλιότερη ευρυζωνική κοινότητα στην Ελλάδα, ήταν να παραστεί στο δικαστήριο της 17ης Σεπτεμβρίου.
[via]

Labels: , , ,



Sony: Παρουσίασε τους φακούς QX10 και QX100


Πέραν της παρουσίασης του Z1 από την Sony αυτό που προκάλεσε φρενήρη ενθουσιασμό  είναι οι νέοι φακοί - κάμερες QX10 και QX100. ένα “πρόσθετο εξάρτημα” για το Αndroid smartphone μας και όχι μόνο (κάνει και σε iPhone)

Οι συγκεκριμένοι υπόσχονται να απογειώσουν τις φωτογραφικές δυνατότητες της κάμερας σας καθώς συνδέονται μέσω WiFi ή NFC μετατρέποντας έτσι το κινητό σας σε πανίσχυρη φωτογραφική μηχανή, καθώς μέσω ειδικού λογισμικού της Sony η οθόνη σας λειτουργεί ως διόπτρα και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τις ρυθμίσεις λήψης από εκεί (mode, αυτόματη εστίαση, zoom, φίλτρα κλπ.).



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι QX10 και QX100 μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα ως κάμερες, καθώς διαθέτουν κουμπί κλείστρου, επαναφορτιζόμενη μπαταρία και υποδοχή για κάρτα μνήμης, με την αποθήκευση των φωτογραφιών να γίνεται ταυτόχρονα και σε αυτές αν το επιθυμεί ο χρήστης.
QX100
QX10
[via]

Labels: , , , , ,