Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Αλγόριθμος νικάει τα τεστ «captcha»


Το «δάσκαλό» τους φαίνεται πως βρήκαν τα captcha, σύμφωνα με το newsbeast καθώς ένας νέος αλγόριθμος θα μπορεί να «λύσει» τις δοκιμασίες σωστά το 90% των φορών.

Αυτό ισχυρίζεται μια εταιρεία από το Σαν Φρανσίσκο η οποία ανέπτυξε το συγκεκριμένο αλγόριθμο.

Τα αυτόματα τεστ captcha αξιοποιούνται ώστε να διακρίνεται πότε ο χρήστης είναι άνθρωπος και πότε υπολογιστής, ώστε να αποφευχθεί η αυτοματοποιημένη εκτέλεση λειτουργιών σε ιστοτόπους.

Η εταιρεία Vicarious, αν και δεν είναι η πρώτη που ανέπτυξε ανάλογο αλγόριθμο ισχυρίζεται πως ο δικός της μπορεί να λειτουργήσει επιτυχημένα στο 90% των περιπτώσεων, ακόμη και σε τεστ που έχουν αναπτυχθεί από τα Captcha.com, Google, Yahoo και Paypal.

[via]

Labels: , , ,



Και το βραβείο Big Brother πάει στο... Ubuntu!



Το Linux, ως σύνολο πυρήνα και desktop, ανέκαθεν είχε κάτι που ξεχώριζε, ανάμεσα στα υπόλοιπα, από τα συμβατικά λειτουργικά συστήματα (Windows, OSX). Αυτό ήταν η ιδιωτικότητα και η έμφαση σε αυτή και κάτι λογικό, καθώς το όλο οικοδόμημα του Ελεύθερου/Ανοιχτού Λογισμικού στο οποίο ανήκει και το Linux, δημιουργήθηκε κυρίως από ανθρώπους συνειδητοποιημένους και ακτιβιστές. Οι δεκαετίες όμως περάσαν και οι εποχές της αθωότητας, αν αυτές υπήρξαν ποτέ, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Πλέον, στον χώρο κυριαρχεί το λογισμικό τ’ οποίο κατά κύριο λόγο αναπτύσσεται από μια εταιρεία, την Canonical και φυσικά μιλάμε για το Ubuntu (που ακόμα και ο πιο άσπονδος του αναγνωρίζει πως έφερε καινοτομίες και φιλικότητα χρήσης). Βρισκόμαστε στην εποχή της ωμότητας και του χρήματος. Αυτό κατευθύνει ανθρώπινες συμπεριφορές και τη ζωή στον πλανήτη. Τα έχουμε πει και διαβάσει τόσο εδώ, όσο και αλλού όλα αυτά.
Αν υποθέσουμε, για τη συνέχεια του άρθρου, θεμιτό το κέρδος μιας εταιρείας, σαφώς και θα πρέπει να δούμε και κάποιους ακόμα καθοριστικούς παράγοντες, όπως πώς δημιουργεί αυτό το κέρδος. Με ποιον τρόπο; Εκμεταλλεύεται ανθρώπους γι’ αυτό, κάνει κακό σε ζώα και φύση; Κάτι άλλο, όπως το να χρησιμοποιει ανθρώπους για προϊόν, κάτι που κατά κόρον κάνουν εταιρείες του διαδικτύου, όπως η Google, Facebook, Microsoft, Apple, κλπ.

Ubuntu: Anti-Piracy ρουφ και με βραβείο:

Στην ουσία, το θέμα, πήρε διαστάσεις, κατόπιν της απόφασης της Canonical και μετά τη συμφωνία της με την Amazon (την εταιρεία που συνεργάζεται με FBI/NSA και συν τα όσα λέγονται για τις χιτλερικές μεθόδους κατά τα των εργαζόμενων, στα στρατόπεδα (δεν είναι λάθος η λέξη) εργασίας της, για την προσθήκη ενός lens στο Ubuntu, με τ’ οποίο όποιος κάνει αναζητήσεις μέσω αυτού, του επιστρέφονται δεδομένα και από την Amazon, μα συγχρόνως καταγράφονται στους servers της, τα δεδομένα του.

Εργαλείο ή Spyware;

Να μια καλή ερώτηση.
Ο Stallaman (και άλλοι), είναι απολύτως σαφής:
Πρόκειται για spyware.
Άλλωστε, η ιστορία με ανάμειξη της Amazon, στα του Ubuntu, δεν είναι νέα, μα κρατάει από πιο παλιά (δείτε σχετικά: Ο Aμνός ο Λύκος και το Spyware!).
Βέβαια, ο καθένας μπορεί να το απενεργοποιήσει και διαγράψει αν θέλει, μα από default υπάρχει, χωρίς τη σχετική ενημέρωση. Και για να είμαστε πιο ρεαλιστές, πόσοι από τους χρήστες του Ubuntu θα το απενεργοποιήσουν, λαμβάνοντας ως δεδομένο πως η βάση του είναι νέοι χρήστες και fans και καταναλωτικά κοινά, ευημερούντων, ακόμα χωρών.
Αν και τότε, οι υπάλληλοι της Canonical, άμεσα, είτε έμμεσα μέσω των φερέφωνών τους, χλεύασαν τον Stalman, εν’ τούτοις φαίνεται πως έχει ο καιρός γυρίσματα:

Υπάρχει μια εκδήλωση η οποία διεξάγεται από το 1999 και πρόκειται για μια απονομή βραβείων, μα εντελώς διαφορετικών από τα συνήθη. Μάλλον, είναι από τα βραβεία που μια εταιρεία όπως την Canonical, δεν την τιμούν και αναμφίβολα, δεν είναι και η καλύτερή διαφήμιση, μα δυσφήμιση. Αυτά είναι τα Big Brother Awards, στην Αυστρία.
Τα βραβεία Big Brother δεν είναι τα μοναδικά και φυσικά δεν έχει η Αυστρία την πρωτιά˙ έχουν ξεκινήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο εν έτη 1998.
Αλλά και άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Τσεχική Δημοκρατία, έχουν διεξάγει παρόμοιες εκδηλώσεις ως μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε καίρια ζητήματα όπως είναι η ιδιωτική ζωή των ανθρώπων και η πολιτική ελευθερία.
Ο ιδρυτής των βραβείων, Simon Davies, συνέχισε το έργο του δημιουργώντας το Privacy International, ένα από τα κορυφαία φιλανθρωπικά ιδρύματα που προασπίζονται την ιδιωτική ζωή και τα δικαιώματα του κόσμου.

Ο Marc Shuttleworth και το Ubuntu-Unity, “τιμήθηκαν” με το βραβείο Phishing (δείτε τι είναι αυτό, αν δεν ξέρετε):

Πιο απλά, πως το Ubuntu, έλαβε ένα δυνατό βραβείο, καταπάτησης της ιδιωτικότητας των ανθρώπων. Kαι για να το καταλάβετε πιο καλά, το μέγεθος αυτού, ας δούμε και κάποιους ακόμα συμμετέχοντες και βραβευθέντες:

Το «Amazon Suggestions» (= αυτά που προτείνει η Amazon), χαρακτηριστικό της επιφάνειας εργασίας του Unity, είναι υποψήφιο στην κατηγορία «Marketing and Communications» (=Μάρκετινγκ και Επικοινωνία), προπέμποντας τον ανταγωνισμό της Erste Bank, της τράπεζας που προκάλεσε οργή αφού οι κάρτες πληρωμών (τεχνολογίας NFC) που εξέδιδε ήταν άνευ σύνδεσης. Για να μην αναφέρουμε και τα e-mails που ήταν καθαρά phishing («ψάρεμα») της υποτιθέμενης online εταιρείας ονόματι Paylife.
Το Xbox One της Microsoft αλλά και η NSA κέρδισαν επίσης βραβεία, σε διαφορετικές κατηγορίες βέβαια.
Η NSA πήρε ένα βραβείο Λαϊκής Επιλογής και έπαινο για την «Διά βίου Ενόχληση» μιας και είναι παραβάτες της ιδιωτικής ζωής του Λαού.
Το Ubuntu είναι ο πρώτος νικητής των βραβείων Big Brother.

Έσπασε μάλιστα ρεκόρ, αφού η… «νίκη» του ανακοινώθηκε μέσα στο πρώτο 10 λεπτο!

Ολόκληρη την τελετή απονομής των βραβείων μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο YouTube (το βίντεο είναι στη γερμανική γλώσσα):
Η ιστοσελίδα με το “βραβείο” στο Ubuntu (είναι στα γερμανικά).

Είμαι βεβαία, πως αυτό θα ονομαστεί: Antipiracy και πως αυτή τη φορά το ύφος των ιθυνόντων της Canonical, θα είναι διαφορετικό. Ελπίζω, να επιλέξουν το χιούμορ, τουλάχιστον μέσω των επισήμων “καναλιών” της, καθώς στα Ubuntu-fan blogs η κατάσταση είναι γελοία και σίγουρα τις προσεχείς ημέρες θα επιδεινωθεί…
[via]

Labels: , , ,



OTE TV: Έρχεται η δυνατότητα εγγραφής (PVR)


Από την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμος στους πελάτες του ΟΤΕ ΤV μέσω δορυφόρου, ο νέος αποκωδικοποιητής με ολοκληρωμένες δυνατότητες PVR (εγγραφής σε ενσωματωμένο σκληρό δίσκο) αλλά και νέο, σημαντικά ανανεωμένο μενού. Έτσι οι πελάτες της υπηρεσίας θα μπορούν με χρέωση 4€/μήνα να αποκτήσουν ως χρησιδάνειο τον νέο αποκωδικοποιητή ο οποίος τους επιτρέπει να βλέπουν ένα πρόγραμμα και να εγγράφουν ένα άλλο στον σκληρό δίσκο ή να εγγράφουν δύο προγράμματα την ίδια στιγμή. Ασφαλώς υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφών, όπως επίσης ο προγραμματισμός εγγραφής μίας σειράς επεισοδίων με το πάτημα ενός κουμπιού. Μέσα στις πολλές δυνατότητες του νέου αποκωδικοποιητή, ο οποίος είναι της Technicolor, είναι και το πάγωμα του προγράμματος για 90 λεπτά και η συνέχιση προβολής τους σε κανονικό χρόνο ή σε αργή/γρήγορη κίνηση. Πρέπει να σημειωθεί πως δεν απαιτείται αλλαγή στην καλωδίωση του πελάτη αν επιλέξει να αλλάξει αποκωδικοποιητή.

To νέο μενού της δορυφορικής τηλεόρασης του ΟΤΕ είναι τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά βελτιωμένο, αφού πλέον είναι διάφανο. Μέσα στις επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί στο adslgr.com αναλυτικό review τόσο της συσκευής όσο και της υπηρεσίας.
 
Ως προς την γενικότερη πορεία της συνδρομητικής τηλεόρασης του ΟΤΕ, η εταιρεία πλέον μετράει 230.000 πελάτες τόσο στην δορυφορική όσο και στην iptv πλατφόρμα. Η ενοποίηση των δύο πλατφορμών προβλέπεται να γίνει προς το τέλος του 2014. Ο ΟΤΕ ετοιμάζεται να αναθέσει σχετικό έργο στην Huawei η οποία θα αναπτύξει το λογισμικό που θα υποστηρίζει τόσο την δορυφορική μετάδοση όσο και την μετάδοση μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης.

Αρκετά σημαντικό νέο είναι πως μέσα στους επόμενους μήνες, ίσως και πριν το τέλος του 2013, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων θα μπορούν (χωρίς επιπλέον χρέωση) να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο HD. Παραμένει ερωτηματικό όμως σχετικά με το όριο συγχρονισμού που θα επιβληθεί για την διάθεση της υπηρεσίας (σίγουρα όχι κάτω από 10Mbps) όσο και για το αν η διάθεση του HD περιεχομένου θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση από τους χρήστες VDSL.

adslgr.com

Labels: , , , ,



Καλή Λευτεριά


 http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/10/25/exwfulla4.jpg
Ήταν 28η Οκτωβρίου 1940 στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ιταλική σφαίρα βρήκε τον στόχο της και έπεσε νεκρός ο πρώτος στρατιώτης. Ο Βασίλειος Τσιαβαλιάρης. 
 
Η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο και πρόσβαλε τα από Αλβανίας σύνορα της Ελλάδας. Ο Χίτλερ με τον Μουσολίνι συναντιούνταν στη Φλωρεντία, στις 11 π.μ., τοπική ώρα. «Φύρερ, προελαύνουμε» ήταν τα πρώτα λόγια του Μουσολίνι. 
 
Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940 ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 23 Απριλίου 1941. Επίσημη έναρξη του πολέμου θεωρείται η «επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την επέμβαση των Γερμανών, συνεχίστηκε ως ελληνοϊταλικογερμανικός πόλεμος.
 
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, τελεσίγραφο, με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία στη χώρα μας, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για τις ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του για τη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική. Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού, το περίφημο «όχι», ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εισβολής στην Ελλάδα. Έτσι, άρχισαν όλα.... 
 
Eυχή και κατάρα στους σημερινούς ανθέλληνες πολιτικούς να μην χάσουμε όλα αυτά που κερδίσαμε με το αίμα και τις θυσίες των παπούδων μας... 
 
Καλή Λευτεριά !!
[via]

Labels: ,



Συνεργασία Adslgr.com και Forthnet


Η Forthnet ανταποκρινόμενη στην ανοικτή πρόσκληση του adslgr.com προς όλους τους πάροχους να προσφέρουν Τεχνική υποστήριξη στους συνδρομητές τους μέσα από το forum του, αποφάσισε να συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια θέτοντας στην διάθεση των μελών μας επίσημη υποστήριξη από εξειδικευμένους εκπροσώπους της.

Τα σχετικά support forums έχουν ανοιχτεί στο Forthnet Adsl section και Forthnet VDSL section και είναι στην διάθεση σας για θέματα υποστήριξης των υπηρεσιών της Forthnet.

η ομάδα του adslgr.com


Δελτίο Τύπου:
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο section της Forthnet στο ADSLgr, το “Forthnet Support”!

Διαπιστώνοντας ότι στο ADSLgr υποβάλλονται συχνά ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της εταιρείας μας, αποφασίσαμε να προσφέρουμε επίσημη υποστήριξη στα μέλη του forum.

Η επικοινωνία με τα μέλη του ADSLgr θα πραγματοποιείται από εξειδικευμένους εκπροσώπους και τεχνικούς της εταιρείας μας που θα ανταποκρίνονται επίσημα και λεπτομερώς σε οποιοδήποτε θέμα, ερώτηση ή απορία τίθεται σχετικά με τις υπηρεσίες μας. Σεβόμενοι πλήρως τους κανόνες του forum δεν είμαστε εδώ για να διαφημίσουμε τα προϊόντα μας, αλλά για να επιλύσουμε οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα μέλη του ADSLgr που είναι συνδρομητές μας.

Θεωρούμε ότι η επίσημη παρουσία της Forthnet στο δημοφιλές forum θα αποτελέσει έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας με το καταναλωτικό κοινό. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα αντικαταστήσει την επικοινωνία με την υπηρεσία Εξυπηρέτησης Πελατών της Forthnet στο τηλέφωνο 13831 ή το e-mail info@forthnet.gr.

Με Εκτίμηση,

Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Forthnet

[via]

Labels: , , , ,



Το site της PHP μολύνθηκε με malware

 Οι επισκέπτες στο επίσημο site της γλώσσας προγραμματισμού PHP τις τελευταίες ημέρες, είναι πιθανόν να έχουν μολύνει τα PCs τους με malware που hackers κατάφεραν να εισάγουν στο php.net site.

Η μόλυνση έγινε με τοποθέτηση κακόβουλου JavaScript κώδικα στο αρχείο userprefs.js, μέσω του οποίου στέλνονταν αιτήσεις σε εξωτερικό site που σκάναρε τον browser του επισκέπτη για ευάλωτα plugins και όταν τα εντόπιζε μέσω exploits εγκαθιστούσε στον υπολογιστή malware.

Τα exploits, την κίνηση data των οποίων κατέγραψαν εργαλεία της Barracuda, έρχονταν σε μορφή κώδικα flash, SWF, κάνοντας πιο πιθανή την επίθεση εναντίον αδυναμίων στον Adobe Flash Player, και μετά την επιτυχή εγκατάσταση προσπαθεί να συνδεθεί σε 36 διαφορετικούς command-and-control servers παγκοσμίως και από ότι φαίνεται το καταφέρνει σε 4 από αυτούς.

Το PHP Group που διαχειρίζεται το php.net και τα πακέτα διανομής της PHP, στην αρχή νόμιζε πως το πρόβλημα προέρχεται από σφάλμα του Google Safe Browsing detection, όταν το site τους έγινε blacklisted και οι χρήστες Firefox και Chrome λάμβαναν προειδοποίηση πως αυτό περιέχει malware, ενώ ισχυρίζονται πως τα πακέτα της PHP δεν μολύνθηκαν.

[via]

Labels: , , , ,



Cosmote: Δίνει 2 μήνες δωρεάν premium Spotify και Data streaming

  Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  cosmote-spotify.jpg 
Εμφανίσεις:  142 
Μέγεθος:  54,6 KB 
ID: 130677
 Δελτίο Τύπου:
Η COSMOTE καλωσορίζει τη δημοφιλέστερη μουσική υπηρεσία στον κόσμο και προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της από τις 25 Οκτωβρίου, το Spotify Premium σε προνομιακές τιμές και με δωρεάν streaming (Μέχρι 31/01/2014) για να απολαμβάνουν απεριόριστη μουσική.

Με πρόσβαση σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια τραγούδια, οι συνδρομητές της COSMOTE θα μπορούν να φτιάξουν το δικό τους μουσικό κόσμο, ό,τι και αν κάνουν όπου και αν είναι!

Με το Spotify Premium, οι πελάτες της COSMOTE θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους playlists και να απολαύσουν την αγαπημένη τους μουσική με κορυφαία ποιότητα ήχου από τον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet τους, ακόμα και όταν είναι offline.

Μπορούν, επίσης, να μοιραστούν τη μουσική τους στο Facebook, το Twitter, το blog τους ή μέσω e-mail, να ακολουθήσουν αγαπημένους τους φίλους και καλλιτέχνες, αλλά και να «αναθέσουν» στο Spotify να αναγνωρίσει τη μουσική που τους αρέσει και να επιλέξει γι’ αυτούς τραγούδια μέσω του Spotify Radio.

Το Spotify Premium θα παρέχεται αποκλειστικά στους συνδρομητές COSMOTE εντελώς δωρεάν για δύο μήνες (Η προσφορά ισχύει για εγγραφές έως και 25/11/2013 και με δωρεάν data streaming.

Μετά το πέρας της προσφοράς οι συνδρομητές θα μπορούν να επιλέξουν κάποιο από τα προνομιακά προϊόντα της COSMOTE – που πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα- με χρέωση από 5€ το μήνα

( Στην τιμή των 5€ συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ. Η κανονική χρέωση του Spotify Premium είναι 6,99€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.).


Οι συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής μπορούν να ενεργοποιήσουν το Spotify Premium από το www.cosmote.gr/spotify και www.whatsup.gr/spotify.

Η COSMOTE, ακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις και στο χώρο της μουσικής, δίνει πλέον τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να φτιάξουν το δικό τους, μοναδικό, μουσικό κόσμο ό,τι κι αν κάνουν, όπου κι αν είναι!

Cosmote

Labels: , ,



Torrent υποτιθέμενης έκδοσης του GTA V για PC είναι malware





Μέχρι στιγμής η Rockstar τηρεί σιγήν ιχθύος σχετικά με τη μεταφορά του Grand Theft Auto V από τις κονσόλες στα PC, έστω κι αν για κάποιους η ανάπτυξή του αποτελεί από πιθανότητα έως βεβαιότητα.


Την ανυπομονησία και την άγνοια όσων επιθυμούν διακαώς να απολαύσουν το παιχνίδι στον υπολογιστή τους εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι.

Οι ενορχηστρωτές της απάτης κυκλοφόρησαν κακόβουλο κώδικα τον οποίον "μεταμφίεσαν" ως torrent μιας δήθεν έκδοσης του παιχνιδιού για PC, με τίτλο GTA V for PC.”

To αρχείο έχει μέγεθος 18GB κάνοντας ακόμα πιο ρεαλιστική την απάτη, αφού ως γνωστόν το GTA V είναι ένα μεγάλο παιχνίδι.

Δυστυχώς, για όσους προχωρήσουν στην λήψη του παιχνιδιού χωρίς να αντιληφθούν την επικινδυνότητα του εν λόγω αρχείου, πιθανώς να μόλυναν τον υπολογιστή τους με επικίνδυνο malware.

Aξιοσημείωτο είναι ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης του "παιχνιδιού" τα πάντα φαίνονται φυσιολογικά, μέχρι να ζητηθεί ένας κωδικός εγγραφής σε μια σελίδα η οποία οδηγεί σε online έρευνες και όχι φυσικά στο παιχνίδι που δεν υφίσταται.

Για την ώρα το torrent δεν έχει τη σήμανση του "ψεύτικου" αρχείου και βρίσκεται αρεκτά ψηλά στην διακίνηση αρχείων αε ορισμένες μηχανές αναζήτησης.

Προσοχή, λοιπόν! Το GTA V δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη για PC...

[via]

Labels: , , ,



[How To] Ενεργοποίηση επιλογής Hibernate σε Ubuntu 13.10


Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να να ενεργοποιήσουμε την επιλογή αδρανοποίησης (Hibernate) στο μενού του Ubuntu 13.10 καθώς πλέον το indicator-session μενού χρησιμοποιεί πλέον το logind αντί του upower

[Δείτε τις διαφορές ανάμεσα σε: Suspend, Hibernate & Shutdown]

Έλεγχος Αδρανοποίησης

Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να ελέγξετε αν στο μηχάνημα σας είναι ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο το Hibernation, για αυτό ανοίξτε ένα τερματικό και εκτελέστε :
sudo pm-hibernate
 
Αφού ο υπολογιστής σας απενεργοποιηθεί, ενεργοποιήστε τον ξανά και δείτε αν η αδρανοποίηση λειτούργησε ελέγχοντας αν οι εφαρμογές που είχατε ανοικτές πριν την αδρανοποίηση άνοιξαν και πάλι, ένα άλλο τεστ είναι να δείτε αν το swap partition έχει τουλάχιστον την ίδια χωρητικότητα με αυτή της διαθέσιμης μνήμης RAM.

Ενεργοποίηση Αδρανοποίησης στο indicator-session menu


Με το γεγονός ότι η αδρανοποίηση είναι απενεργοποιημένη by default στο Ubuntu 13,10 για να την ενεργοποιήσετε θα πρέπει να δώσετε από το τερματικό:
sudo gedit /var/lib/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla

και να κάνετε Copy – Paste τις παρακάτω γραμμές στο αρχείο που θα σας ανοίξει:
 
[Re-enable hibernate by default in upower]
Identity=unix-user:*
Action=org.freedesktop.upower.hibernate
ResultActive=yes [Re-enable hibernate by default in logind]
Identity=unix-user:*
Action=org.freedesktop.login1.hibernate
ResultActive=yes
Αποθηκεύστε και αυτό ήταν, στο επόμενο reboot θα σας έχει προστεθεί η αδρανοποίηση ως επιλογή στο μενού της οθόνης login.
Σε περίπτωση που δεν σας εμφανιστεί τότε θα πρέπει να τρέξετε από το τερματικό την παρακάτω εντολή:
 
killall indicator-session-service

enjoy!

Labels: , , ,



Η Microsoft αποσύρει την αναβάθμιση Windows RT 8.1 λόγω προβλημάτων


Μόλις 2 ημέρες μετά την διάθεση της αναβάθμισης 8.1 για τις εκδόσεις των Windows RT 8 , η Microsoft αναγκάζεται να την αποσύρει από το Windows Store λόγω προβλημάτων που εμφανίστηκαν σε αρκετούς χρήστες μετά την αναβάθμιση.

Σύμφωνα με αναφορές μετά την ολοκλήρωση της, λόγω ενός boot configuration σφάλματος, το tablet με Windows RT 8 κάνει επανεκκίνηση και ο χρήστης βλέπει μια μπλε οθόνη με το κείμενο "Your PC needs to be repaired. The Boot Configuration Data file is missing some required information", ενώ για την αποκατάσταση της λειτουργίας του απαιτείται η χρήση ενός bootable USB recovery drive.



Η επίσημη εξήγηση της Microsoft για την απόσυρση είναι παρακάτω και ακόμα δεν είναι γνωστό το πότε και αν επανέλθει η αναβάθμιση.


Windows RT 8.1. Microsoft is investigating a situation affecting a limited number of users updating their Windows RT devices to Windows RT 8.1.

As a result, we have temporarily removed the Windows RT 8.1 update from the Windows Store.

We are working to resolve the situation as quickly as possible and apologize for any inconvenience. We will provide updates as they become available.



[via]

Labels: , , ,



JonDoFox: Για Ανώνυμη και Ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο [Firefox]

Τι είναι το JonDoFox:

Αυτό είναι ένα προφίλ για τον Mozilla Firefox ειδικά βελτιστοποιημένο για ανώνυμη και ασφαλή περιήγηση στο web. Για ανώνυμο surfing θα πρέπει να έχετε φυσικά και το IP proxy changer, το JonDo που αναφέραμε.
Φυσικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, όπως για παράδειγμα το Tor Onion Router (αν και δε ξέρω αν είναι καλή ιδέα, αυτή την εποχή για το Tor).
Αυτή τη στιγμη, βρίσκεται στην έκδοση 2.7.0, με αρχική ημέρα κυκλοφορίας, την 18η Σεπτέμβρη 2013. Όπως αναφέραμε, το JonDo – the IP changer είναι διαθέσιμο για Linux, Windows,OSX, FreeBSD, μα και άλλα Unix-based λειτουργικά συστήματα.

Download JonDoFox:

Το JonDoFox, δεν είναι είναι ένα απλό πρόσθετο, όπως ίσως περιμένανε αρκετοί, μα απαιτεί εγκατάσταση, όπως μια εφαρμογή στο σύστημα μας.
Αρκεί λοιπόν, να κατεβάσετε το αντίστοιχο εκτελέσιμο πακέτο για το λειτουργικό σας σύστημα. Για Debian, Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, διαθέτει έτοιμο DEB πακέτο (διπλό κλικ επανω του, μόλις κατέβει, ώστε να ξεκινήσει η εγκατάσταση).
Για τις υπόλοιπες διανομές και Unix-based λειτουργικά συστήματα, κατεβάστε το ΤΑR πακέτο του, η διαδικασία να το τρέξετε ή να το εγκαταστήσετε είναι απλούστατη και τη λέμε πιο κάτω.



Μόλις το εγκαταστήσετε, μπορείτε να το καλέσετε από το μενού σας, είτε μέσω dash σε Ubuntu-Unity.

Εγκατάσταση του JonDoFox:

Εκτελέσιμο όπως είπαμε το πακέτο, άρα διπλό κλικ επανω του, ώστε να ξεκινησει η εγκατάσταση του.
Οι έχοντες άλλη διανομή και έχοντας ήδη κατεβασει το TAR πακέτο που είπαμε, θα πρέπει φυσικά πρώτα να το αποσυμπιέσουν (με δεξί κλικ επάνω του, έχετε την επιλογή).
Ανοίξτε τον αποσυμπιεσμένο φάκελο και μέσα θα δείτε ένα αρχείο με τ’ όνομα:
install_linux.sh
Αυτό, μπορείτε να το τρέξετε με διπλό κλικ επάνω του, μα χρειαζόσαστε δικαιώματα root (διαχειριστή). Ο καλύτερος τρόπος, είναι ν’ ανοίξετε το τερματικό/κονσόλα σας και να δώσετε την εντολή:
su
ορισμένες διανομές, χρειάζονται:
1
sudo su
πατήστε στη συνέχεια Enter και θα βάλετε τον κωδικό σας που θα ζητηθεί (δεν φαίνεται τίποτα, όταν τον πληκτρολογείτε και ξανά Enter), μετά κάντε drag & drop αυτό το αρχείο μέσα στο τερματικό/κονσόλα σας και φυσικά πατήστε Enter ξανά, ώστε να ξεκινησει η εγκατάσταση του η οποία και θα ολοκληρωθεί ταχύτατα:

Αν θέλετε να το εγκαταστησετε, χωρίς δικαιώματα root, καλό θα ήταν εξ’ αρχής να έχετε τον (αποσυμπιεσμένο) φάκελο του, εντός του Προσωπικού σας (/home) και στα γρήγορα, μπορείτε να το κάνετε με την ακόλουθη εντολή, στο τερματικό/κονσόλα σας:


./install_linux.sh

Σε κάθε περίπτωση στη συνέχεια, θα μπορείτε να το καλείτε από το μενού σας (στη κατηγορία Internet (Διαδίκτυο).

Χρήση του JonDoFox:

1. Πρώτα θα πρέπει να τρέξετε το JonDo, αφού το έχετε ρυθμίσει όπως έχουμε αναφέρει στο άρθρο παρουσίασης του. 
2. Αν έχετε ανοιχτό τον Firefox, θα πρέπει να τον κλείσετε πριν καλέσετε το JonDoFox. 
3. Από το μενού σας, καλέστε το JonDoFox:


Αμέσως θα σας ανοίξει ο Firefox, απαλλαγμένος από όλα τα πρόσθετα που του έχετε, με το ειδικά διαμορφωμένο προφίλ του JonDoFox:

Αμέσως θα σας προτείνει γλώσσα εγκατάστασης, ίσως μπερδευτεί με τα ελληνικά που δεν έχει μετάφραση και σας προτείνει πρώτα ισπανικά, μα θα σας βγάλει και τη καρτέλα με τα αγγλικά. Πατήστε το κουμπάκι:
Continue
ώστε να συνεχίσετε:

Αυτό ήταν, μπορείτε πλέον να κάνετε με αυξημένα επίπεδα ανώνυμη και ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο.
Πλέον, θα έχετε δυο διαφορετικά προφίλ, όταν καλείτε τον Firefox σας. Το σύνηθες, ετσι όπως το έχετε με τα addons σας και λοιπά και αυτό του JonDoFox και μπορείτε να επιλέγετε. Φυσικά, για λειτουργήσει το συγκεκριμένο προφίλ, απαιτείται η διαδικασια που αναφέραμε πριν, τα οποία μπορείτε και να τα μετονομάσετε αν θέλετε:

Αυτό ήταν, εύκολη και προσιτή η χρήση του, από όλους, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Σαφώς και αξίζει να το χρησιμοποιείτε, πρόκειται για την ίδια την υγιή δομή της κοινωνίας να ανατρέψουμε όποιους και όσα μας επιβουλεύονται τα στοιχειώδη. Δεν είμαστε ελεγχόμενα άβουλα όντα. Έχουμε μυαλό και μπορούμε να σκεφθούμε και αυτό δε θα αφήσουμε να μας το πάρει η προπαγάνδα και ο φόβος που σπέρνουν.


Η χρήση του είναι για Ανωνυμία. Το να μπείτε με αυτό σε Facebook, Gmail κλπ, όπου έχετε ταυτοποιημένο λογαριασμό, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, καθώς καταστρατηγείτε την ανωνυμία σας και τον λόγο ύπαρξης όλου αυτού.

Σημειώστε όμως, πως το πρότζεκτ, αν δεν έχετε τον Firefox, είτε θέλετε κάτι ανεξάρτητο, δίνει την επιλογη να το έχετε και ως αυτόνομο Browser, με έτοιμες τις ρυθμίσεις, με τον  JonDoBrowser, σε στυλ Tor (είναι σε beta αυτή την στιγμή):  JonDoBrowser: Ένας browser για Ανωνυμία, σε στυλ Tor.
[via]

Labels: , , ,



Rovio: Ετοιμάζει 3D Kart racing game Αngry Birds Go



Kι εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα από τους φινλανδούς δημιουργούς του Angry Birds, ετοιμάζονται να λανσάρουν το πρώτο τρισδιάστατο παιχνίδι τους, που επιχειρεί να μπει στα χωράφια του console gaming.

Πρόκειται για τo Αngry Birds Go! που είναι ένα αγωνιστικό παιχνίδι οδήγησης Kart.

Όπως αναμένεται, θα ακολουθεί την λογική άλλων διάσημων τίτλων του είδους, όπως το Mario Kart 7 στο Nintendo 3DS.

Στο παιχνίδι, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου, θα πρωταγωνιστούν δημοφιλείς χαρακτήρες από τα παιχνίδια Angry Birds και Bad Piggies, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για τον πρώτο τρισδιάστατο τίτλο της Rovio.

Το Αngry Birds Go! θα είναι διαθέσιμο δωρεάν  για Android, BlackBerry 10, iOS και Windows Phone 8 ενώ στο trailer που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω φαίνονται τα όμορφα γραφικά και η πολύχρωμη παλέτα του παιχνιδιού, ενώ ενδιαφέρουσα φαίνεται και η δυνατότητα εναλλαγής οχημάτων που δεν περιορίζεται μόνο σε επίγεια μέσα.

[via]

Labels: , , ,



Ubuntu 13.10: Tι κάνουμε μετά την εγκατάσταση


Μόλις αφίχθη (17/10/13) η επίσημη σταθερή (stable) έκδοση του Ubuntu 13.10 με την κωδική ονομασία: saucy-salamander και αναμφίβολα εδώ και κάποιο διάστημα η Canonical προσπαθεί να περάσει το Ubuntu σε μια νέα εποχή, ούτως ώστε να είναι στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων.
Από την άλλη, εδώ και αρκετό διάστημα, μια μεγάλη μάζα χρηστών Ubuntu, βρέθηκε απέναντι σε μια πραγματικότητα, η οποία δεν ήταν άλλη από την κακή απόδοση του Ubuntu στους υπολογιστές τους. Ο λόγος ένας και μόνο και αφορούσε τις πραγματικές απαιτήσεις του Ubuntu-Unity, ώστε να μπορεί να τρέξει σε έναν υπολογιστή χαμηλών μα και μέσων προδιαγραφών.
Δεν είναι κακό το Unity ως ιδέα και ως τεχνολογία, μα είναι από τα πιο βαριά λειτουργικά συστήματα που υπάρχουν και για να ακριβολογούμε, το πιο βαρύ.
-Το ερώτημα, είναι:
Τι νέο λοιπόν, θα έχει αυτή η έκδοση; Αξίζει να κάνει κάποιος την διαδικασία αναβάθμισης σε αυτή;
Αυτό το έχουμε συζητήσει σε προηγούμενο άρθρο: Ubuntu 13.10: Αναβαθμίζουμε ή όχι; [αλλαγές (;) της έκδοσης], οπότε στο παρόν άρθρο, βαδίζουμε με το σκεπτικό πως ήδη έχετε αποφασίσει να περάσετε στη νέα έκδοση του Ubuntu, άρα θα δούμε κάποια από τα πρώτα βήματα μετά την εγκατάστασή του.
Η λέξη Ubuntu, δεν είναι απλά τ’ όνομα ενός λειτουργικού συστήματος. Ίσως το πιο διαδεδομένο που θ’ ακούσετε να λένε είναι πως:
Ubuntu είναι μια Αφρικάνικη λέξη που εκφράζει τις έννοιες “ανθρωπιά” και “αλληλεγγύη”.
Η αλήθεια όμως, είναι πως η λέξη Ubuntu πρόκειται για μια αρχέγονη παναφρικάνικη λέξη και σημαίνει/είναι πολλά περισσότερα: Ubuntu: Πίσω από την λέξη

DOWNLOAD UBUNTU 13.10:

Τη νέα έκδοση 13.10, μπορείτε να τη κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του Ubuntu:


Προτιμήστε την έκδοση 64b, καλύτερα η οποία και συνιστάται.

Εγκατάσταση του Ubuntu 13.10:

Η διαδικασία είναι απλή, αφού το κατεβάσετε (ISO), θα το “κάψετε” σε κάποιο cd δισκάκι ή σε ένα usb στικ.
Στη περίπτωση εγκατάστασης, έχουμε δυο πιθανότητες. Η μια είναι να το εγκαταστήσουμε παράλληλα με τα Windows ή άλλο OS) και η άλλη εξ’ ολοκλήρου στον δίσκο. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία εγκατάστασης, είναι υπέρ-απλουστευμένη και μια παράλληλη εγκατάσταση των δυο λειτουργικών συστημάτων μαζί με τον “παραδοσιακό” τρόπο δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα και με ελάχιστη προσοχή κατά την διαδικασία της εγκατάστασης, θα τα καταφέρετε μια χαρά, ακόμα και αν το κάνετε για πρώτη φορά.
Η όλη διαδικασία, περιγραφεται αναλυτικά σ’ ένα βίντεο (στα Ελληνικά), από τον Κώστα Σαπαλίδη.
Στο βίντεο το παράδειγμα είναι με Windows και Ubuntu στον ίδιο δίσκο, μα η ίδια διαδικασία είναι και αν αντί για Windows έχετε OSX.
-Δείτε το βίντεο, ώστε να καταφέρετε να έχετε ένα σύστημα duall-boot, αν δεν έχετε ξανακάνει την διαδικασία ή έχετε κάποιες αμφιβολίες:
Μπορείτε ακόμα, πολύ εύκολα και μέσα από τα Windows, να προετοιμάσετε τον χώρο στον δίσκο σας που θα εγκατασταθεί το Ubuntu.
H διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να την δείτε και πάλι σ’ ένα βίντεο από τον Κώστα Σαπαλίδη και πάλι:

Προσοχή:  MHN ξεχάσετε, να επιλέξετε την εγκατάσταση των multimedia codecs, στην αρχή.
Aν τυχόν και το ξεχάσετε, απλά κλικ, στο παρακάτω εικονίδιο, ώστε να τα εγκαταστήσετε (via Ubuntu Software Center):
Αν χρησιμοποιείτε και encrypted DVDs, δώστε την ακόλουθη εντολή στο τερματικό σας:

sudo /usr/share/doc/libdvdread4/./install-css.sh

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ
Αν τελικά, αποφασίσετε να κάνετε upgrade από προηγούμενη έκδοση η διαδικασία είναι απλή και καλύπτουμε και τις δυο περιπτώσεις για αναβάθμιση με σύνδεση στο διαδίκτυο ή χωρίς αυτή:
  1. Πως να αναβαθμίσετε το Ubuntu  (με σύνδεση στο διαδίκτυο) [αν και αναφέρεται σε προηγούμενη έκδοση, η διαδικασία είναι η ίδια]
  2. Αναβαθμίστε στο Ubuntu , από προηγούμενες εκδόσεις (χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο) [αν και αναφέρεται σε προηγούμενη έκδοση, η διαδικασία είναι η ίδια]
  3. Upgrade σε νέα έκδοση του Ubuntu (οδηγός βήμα -βήμα) [αν και αναφέρεται σε προηγούμενη έκδοση, η διαδικασία είναι η ίδια]
Σε κάθε περίπτωση να θυμόσαστε ότι ΠΡΙΝ περάσετε με upgrade στη νέα έκδοση 12.04, θα πρέπει να έχετε κάνει update στο υπάρχον σύστημά σας.

Μετά την εγκατάσταση:

Με όποιο τρόπο και αν έχετε επιλέξει (upgrade ή καθαρή εγκατάσταση), μόλις μπείτε για πρώτη φορά στο Ubuntu 13.10, ΠΡΙΝ απ’ ο,τιδήποτε άλλο θα πρέπει να κάνετε το πρώτο update.
Πατήστε συγχρόνως τα πλήκτρα: Alt και F2 και στο κενό πεδίο, γράψτε το παρακάτω, πατώντας Enter στη συνέχεια (μπορείτε και με κλικ στο εικονίδιο του Ubuntu, επάνω αριστερά να ανοίξετε το dash και ν’ αρχίσετε να γράφετε το ίδιο, επιλέγοντάς το, μόλις εμφανιστεί):
update-manager
Αυτό θα ανοίξει τον διαχειριστή ενημερώσεων, όπου θα σας δείχνει και τις διαθέσιμες ενημερώσεις. Αρκεί να πατήσετε το κουμπάκι για αναβάθμιση.
Στη συνέχεια, καλό θα ήταν, ν’ ανοίξετε ένα τερματικό (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας την παρακάτω εντολή, πατώντας Enter μετά και δίνοντας τον κωδικό σας, μόλις ζητηθεί:

 
sudo apt-get upgrade

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν μετά από τις παραπάνω ενέργειες, σας ζητήσει επανεκκίνηση, να την κάνετε και μετά προχωρήστε σε ο,τιδήποτε άλλο.
Όλα τα παρακάτω ισχύουν για υπολογιστές που έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο. Να προτιμήσετε να τα κάνετε με σύνδεση ethernet, όχι πως υπάρχει πρόβλημα με την ασύρματη, μα θα έχετε πιο καλή ταχύτητα. Αν όμως, θέλετε να εγκαταστησετε εφαρμογές σε μηχάνημα  χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, μια λύση είναι οι εφαρμογές  PCS [1] και Keryx [2]:
Στη συνέχεια μπορείτε να του προσθέσετε ό,τι άλλο θέλετε από εφαρμογές, εργαλεία, Tweaks, παιχνίδια και να εισάγετε τους λογαριασμούς σας στα social media και να το προσαρμόσετε αν θέλετε και εμφανισιακά στα γούστα σας.

-Ρύθμιση των on-line accounts:
UBUNTU ONE:
Η δημοφιλής υπηρεσία της Canonical, την πρωτογνωρίσαμε φυσικά, μέσω του Ubuntu όπου έρχεται προεγκατεστημένη και πρόσφατα δόθηκε και επίσημα και στους χρήστες Windows. Διαθέσιμη φυσικά και για Android, επιτρέποντας έτσι πλήρη συγχρονισμό από και προς όλες τις συσκευές /μηχανήματά μας. Υπάρχει εξ’ ορισμού εγκατεστημένο και αν έχετε κάποιον λογαριασμό, αρκεί να τον ενεργοποιήσετε, αν δεν έχετε, μπορείτε, αν θέλετε, να δημιουργήσετε. Απλή στην χρήση της, θεωρείται από τις ασφαλείς, αν και σε αυτή την περίπτωση θέλει λίγο προσοχή, τους φακέλους θα επιλέγετε να συγχρονίσετε. Μεγάλος και αποθηκευτικός χώρος που δίνει, καθώς φτάνει τα 5 Giga!
Ελάχιστα κλικ η διαδικασία, υπάρχει από default το εικονίδιό του στον launcher, ώστε να το καλέσετε και στη συνέχεια, θα μπορείτε να διαχειριζόσαστε τον φάκελό του, απ’ ευθείας από τον File Manager (File):

-Social accounts:
Aν χρησιμοποιείτε social λογαριασμούς (Facebook, Twitter, Google Talk, Gmail, κλπ) για εσάς, την δουλειά σας, είτε κάποια ιστοσελίδα που μπορεί να διαθέτετε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτούς, από την σχετική εφαρμογή η οποία υπάρχει προεγκατεστημένη στο Ubuntu, δίνοντας πρόσβαση σε όλα αυτά τα chats, μέσα από μια εφαρμογή, έχοντας ειδοποιήσεις για νέα συμβάντα.
Το Gwibber, είναι ένας microblogging client, διαθέσιμος από προεπιλογή στο Ubuntu και σε πολλές ακόμα διανομές.
Μας δίνει τη δυνατότητα, μέσα απο μια ενιαία εφαρμογή, να έχουμε πρόσβαση στο time line Των δημοσιεύσεων των φίλων στα διάφορα social media και πιο συγκεκριμένα σε Facebook, GPlus, Twitter, Identi.ca και επίσης να μπορέσουμε να δημοσιεύσουμε άμεσα ένα status, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούμε στις αντίστοιχες (και βαριές πλέον) σελίδες των social sites.
Μεταβείτε στις Ρυθμισεις Συστήματος (System Settings), από το κουμπάκι επάνω δεξιά:

Από εκεί επιλέξτε: Online acoounts και απλά, περάστε τους λογαριασμούς σας που επιθυμείτε με λίγα κλικ:


Εναλλακτικά, ψάξτε για gwibber, στο dash και την αντίστοιχη επιλογή (για τα socials) και empathy για τα υπόλοιπα:

και περάστε έτσι τους λογαριασμούς σας.
-Ιδιοταγείς οδηγοί (Additional Drivers):
Αν θέλετε να παίζετε και παιχνίδια, είτε δείτε πως δεν είσαστε ικανοποιημένοι με την απόδοση των υπαρχόντων ανοιχτών drivers, μπορείτε να εγκαταστήσετε τους ιδιοταγείς.
Σε αυτή την περίπτωση, ανοίξτε το dash και αρχίστε να γράφετε:
additional drivers
και εγκαταστήστε τους (θα σας ανοίξει το Κέντρο Λογισμικού), ή από τις Ρυθμίσεις Συστήματος, επιλέξτε το:
Πρόσθετοι οδηγοί υλικού.
Αυτόματα θα ανιχνεύσει, όλους τους σχετικούς οδηγούς και θα σας προτείνει ανάλογα:


Ιδιωτικότητα:

Τα περί ιδιωτικότητας, τα έχουμε πει δεκάδες φορές. Το Ubuntu, έχει κάποια σημεία, τα οποία θέλουν προσοχή, καθώς αποτελούν δεδομένα σας σε τρίτους:
-Απενεργοποίηση του Amazon:
Αυτό, το συγκεκριμένο κομμάτι, (καθώς η Canonical, ως συνεργάτες με την Amazon, έχει εξ’ ορισμού ενεργοποιημένες τις αναζητήσεις για αυτό) ο Stallman, το χαρακτήρισε, ως ένα από τα σημεία που θεωρεί το Ubuntu spyware.
Εξ’ ορισμού, όποιες αναζητήσεις κάνετε μεσω dash στο Ubuntu, θα αποστέλλονται τα σχετικά στοιχεία και στους servers της (όχι και τόσο καλής Amazon).
Σε αυτή την περίπτωση, έχετε δυο επιλογές: Είτε να απενεργοποιήσετε το Amazone lens, είτε, να το διαγράψετε. Και οι δυο διαδικασίες, είναι πανεύκολες και μπορείτε να τις δείτε στους παρακάτω οδηγούς:
  1. Απενεργοποιήστε το Amazon Products στο Ubuntu
  2. Διαγράψτε τις online αναζητήσεις στα lens του Ubuntu [Amazon-Music-Video]
Ωστόσο, το Ubuntu, δίνει και μια ακόμα καλή επιλογή, εξ’ ορισμού για το θέμα της ιδιωτικότητας. Είτε θέλετε να αποκρύψετε έναν φάκελο ή μια εφαρμογή από το να εμφανίζονται στο dash ή να επιλέξετε ποια δεδομένα σχετικά με το σύστημά σας να αποστέλλονται στην Canonical, από την επιλογή:
Privacy & Security
στις Ρυθμισεις Συστήματος, στο πεδίο: Προσωπικά, επιλέξτε: Ιδιωτικότητα και μπορείτε να ορίσετε αυτά, πολύ εύκολα:


>>> Για περισσότερα στο θέμα της Ιδιωτικότητας και του Προσωπικού Απορρήτου, δείτε:
Εργαλεία για την ιδιωτικότητα που πρέπει να έχετε και ακόμα πιο πολλά, στο ανάλογο tag: #Privacy.

Παραμετροποίηση – Εμφάνιση:

Το Ubuntu έχει μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης, ώστε να το προσαρμόσει ο καθένας στα δικά του γούστα.
Στην πράξη οι αλλαγές του default desktop, παραμένουν οι ίδιες εδώ και αρκετές εκδόσεις, με μικροαλλαγές στο wallpaper.
Αν θέλετε να αλλάξετε θέμα εμφάνισης, εικονίδια, wallpaper, κέρσορα και άλλες eye-candy, η διαδικασία είναι απλή.
Με δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας>Αλλαγή παρασκηνίου εργασίας, μπορείτε να αλλάξετε πρωτ’ απ’ όλα τα μουντό wallpaper του Ubuntu.
Είτε να επιλέξετε κάποιο από το υπόλοιπο πακέτο, είτε κάποιο δικό σας, από τους φακέλους σας:

Από αυτό το σημείο, μπορείτε να μειώσετε και το μέγεθος των εικονιδίων του launcher, κάτι που θα είναι καλό να κάνετε μειώνοντάς το, καθώς στη πορεία θα χρειαστεί να προσθέσετε και άλλα εικονίδια στον launcher.
Θεωρητικά μπορείτε να αλλάξετε και θέμα από εκεί.
Ωστόσο, στη παρούσα φάση, θα πρέπει να αρκεστείτε στα υπάρχοντα θέματα που διαθέτει. Μια καλή επιλογή θα ήταν το Adwaita (που έχει σαν προεπιλεγμένο και το GnomeShell).
Παρ’ ολ’ αυτά, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο θέμα επιθυμείτε, τόσο για το desktop, όσο για εικονίδια, κλπ.
Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε ένα 3d desktop με κύβο, διαφορετικό wallpaper σε κάθε επιφάνεια εργασίας και αρκετά ακόμα, όπως στυλ στον launcher και άλλα.

Όλες αυτές τις ενέργειες, ώστε να κάνετε customization, όπως επιθυμείτε, θα τις βρείτε συγκεντρωμένες στο άρθρο:
Πώς να αλλάξετε/επιλέξετε θέμα/εικονίδια/κέρσορα στο Ubuntu (λέει για 12,04, μα τα ίδια ισχύουν).
Βέβαια, δεν σταματάει εκεί. Αν θέλετε ακόμα πιο πολύ eye-candy (με την ανάλογη κατανάλωση πόρων), δείτε: Όλα για live και εναλλασσόμενα wallpapers στο Linux.
Ακόμα: περισσότερα θέματα εμφάνισης, θέματα για τα εικονίδια και θέματα για κέρσορες [αν δεν είσαστε ικανοποιημένοι από το μέγεθος του κέρσορα, μπορείτε να το αλλάξετε]. Για πιο πολλά Wallpapres, (χρήσιμα θα σας ήταν και η σειρά των wallpapers, με τις συντομεύσεις πληκτρολογίου του Ubuntu) ενώ αρκετό σχετικό υλικό, θα βρείτε και στην αντίστοιχη κατηγορία του φόρουμ: Περιβάλλον Εργασίας – Εμφάνιση.

Επιπλέον, για την εμφάνιση/παραμετροποίηση:

Βοηθήματα:

Στην ουσία το Ubuntu, έχει πολύ καλά συγκεντρωμένες τις Ρυθμίσεις του και στη πράξη δεν θα χρειαστείτε κάτι έξτρα.
Ωστόσο, ένα εργαλείο, τ’ οποίο συμβάλει σε πλήθος εργασιών, από αλλαγές θεμάτων, καθαρισμό συστήματος και άλλες λειτουργίες συγκεντρωμένες είναι το Ubuntu Tweak. To Ubuntu Tweak ήταν πάντα το πιο χρήσιμο εργαλείο για χρήστες Ubuntu, καθώς δίνει την δυνατότητα παραμετροποίησης του desktop μας με πολύ εύκολο τρόπο και την επιλογή εγκατάστασης αρκετών χρήσιμων εφαρμογών και βοηθημάτων που η πλειοψηφία τους δεν υπάρχει στο Κέντρο Λογισμικού Ubuntu [εγκαταστήστε το Ubuntu-Tweak].
Μια άλλη πιο απλή επιλογή, η οποία έχει επιλογές για την εμφάνιση (αλλαγές εικονιδίων, θέματος, διαμόρφωση launcher, panel, κλπ), είναι το Unity Tweak Tool. Στο κεντρικό του παράθυρο, υπάρχουν οι ανάλογες κατηγορίες, για επέμβαση σχεδόν σε όλα τα σημεία του desktop μέση πρόσβαση, όπου θέλετε, έχετε και μέσω της toolbar του, στο πάνελ σας.
Το Unity Tweak Tool, θα το βρείτε στο Κέντρο Λογισμικού ή κλικ στο παρακάτω εικονίδιο:

Screenshot-1

Συνιστώμενο είναι να μη βιαστείτε να βάλετε κάποιο Tweak. Αφήστε το σύστημά σας έτσι για 3-4 μέρες, κάνοντας όλα τα updates, επειδή η έκδοση είναι φρέσκια, μη τυχόν και βγει κάποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια εγκαταστήστε όποιο σας κάνει κέφι.

Έξτρα Λογισμικό:


Ένα πλήθος εφαρμογών, μπορείτε να έχετε μέσω του Κέντρου Λογισμικού Ubuntu. Τα πάντα είναι κατηγοριοποιημένα, με επεξήγηση και εικόνες, για το τι είναι η κάθε εφαρμογή. Η εγκατάσταση γίνεται με ένα κλικ και σε κάθε περίπτωση, θα σας ζητάει να δώσετε και τον κωδικό σας.
Από εκεί και πέρα, το τι θα προσθέσει ο καθένας, είναι ανάλογα τις ανάγκες του.
Από θέμα Media Player, αν τα θέλετε όλα και συγκεντρωμένα, η καλύτερη επιλογή είναι ο VLC [εγκαταστήστε τον] σε συνδυασμό με το Vlsub.
Επίσης, από θεμα multimedia, μπορείτε να δείτε και να επιλέξετε, αν δεν σας καλύπτουν οι default εφαρμογές του Ubuntu, μα και για περισσότερα χαρακτηριστικά:
-Για πολλές Εφαρμογές, δείτε την σχετική κατηγορία: Linux Apps, καθώς και τις εφαρμογές για επαγγελματική χρήση (και Παιχνίδια, φυσικά).

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε (μα καλύτερα να ΜΗΝ το κάνετε):


Στο Linux, ως γνωστό υπάρχουν αρκετά γραφικά περιβάλλοντα. Κάποια μεγάλα, όπως πχ, αυτό του Unity ή του Gnome (GnomeShell) και KDE, μα και άλλα πιο ελαφριά, όπως πχ τα XFCE και LXDE, για τα οποία επίσης υπαρχουν αντίστοιχες εκδόσεις του Ubuntu: Xubuntu-Lubuntu-Kubuntu.
Η εγκατάστασή τους είναι πανεύκολη και έχοντας κάποια από αυτά στο σύστημά σας, μπορείτε από την login screen να επιλέγετε σε ποιο θα μπαίνετε. Δείτε σχετικά: Γραφικά περιβάλλοντα/Διαχειριστές παραθύρων στο Linux.

Γιατί να μη το κάνετε:

Επειδή το Unity έχει ήδη αρκετές δικές του εξαρτήσεις και αυτό υπάρχει περίπτωση, την παρούσα περίοδο, να προκαλέσει κάποιες αστάθειες στο σύστημά σας. Ίσως και όχι. Η επιλογή είναι δική σας, μα καλό θα ήταν να μη βιαστείτε. Προτιμήστε τις αντίστοιχες έτοιμες εκδόσεις, αν θέλετε Ubuntu μεν, με άλλο περιβάλλον δε: KubuntuXubuntuLubuntuUbuntuGnome.

Επιπλέον [Display Manager]:

Όπως ήδη γνωρίζουμε η Canonical, σκοπεύει να αντικαταστήσει τον X.org server με τον XMir, στις αμέσως επόμενες εκδόσεις του Ubuntu.
Ο Mir, είναι ένας cross-platform displayer server για το Ubuntu. επιτρέποντας έτσι την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς Unity η οποία και θα βασιστεί προγραμματιστικά εξολοκλήρου σε Qt/QML.
Αν και ήταν να έρθει εξ’ ορισμού στην έκδοση 13.10, αυτό δε συνέβη, καθώς δεν ήταν απολύτως έτοιμος. Μπορείτε ωστόσο να το δοκιμάσετε, καθώς θεωρητικά και πρακτικά, θα λύνει καποια προβλήματα τόσο σε απόδοση, όσο και σε άλλα προβλήματα (δείτε πως).

Πιθανό πρόβλημα:

Υπάρχει περίπτωση, να σας προκύψει κάποιο θεματάκι με το ελληνικό πληκτρολόγιο και αυτό λόγω ενός bug (launchpad bug #1226962), κατά το οποίο όταν χρησιμοποιείται η ελληνική διάταξη πληκτρολογίου δεν λειτουργούν πολλές από τις συντομεύσεις όπως ctrl+c (copy), ctrl+v (paste) κτλ.
Το σφάλμα αυτό είναι αρκετά σοβαρό και δικαιολογημένα θα μπορούσε να αποτρέψει πολλούς χρήστες από την εγκατάσταση της νέας έκδοσης του Ubuntu.
Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό του Ubuntu 13.10, είναι πως ο indicator-keyboard χρησιμοποιεί πλέον τις συντομεύσεις πληκτρολογίου του i-bus για την αλλαγή διάταξης (super+space, shift+super+space), οι οποίες είναι άβολες στη χρήση.
Υπάρχει όμως, μια λύση που μπορείτε να εφαρμόσετε γι’ αυτό και την λέει αναλυτικά και βήμα-βήμα, στο blog tου ο Φίλιππος (flok): Ubuntu 13.10 και ελληνικό πληκτρολόγιο.
ch1
Εν κατακλείδι, το Ubuntu-Unity 13.10, δεν θα σας προβληματίσει, τουλάχιστον, αν έχετε ένα καλό hardware. Σε κάθε περίπτωση τα πάντα δουλεύουν out of box και η φιλικότητα είναι έτσι κι’ αλλιώς δεδομένη.
Αν επιθυμείτε ακόμα πιο απλά, δείτε τον οδηγό για την έκδοση 12.04, καθώς στο 99% των περιπτώσεων, τα πράγματα είναι ίδια.
Και φυσικά, μια ματιά στα FAQs, όπου θα βρείτε λύσεις και ένα σωρό ακόμα υλικό ταξινομημένο, όπως και στα Tips/Hacks που θα συμβάλουν για περισσότερη παραγωγικότητα.
Kαι κάτι, για το φάνυ της υπόθεσης, από ένα scrensoot που ανέβασε κάποιος φίλος, στη fan-page της κοινότητας Ubuntu:

Αν κάνατε upgrade, είτε καθαρή εγκατάσταση, πείτε πώς το είδατε και πώς πήγε, ώστε να ενημερωθούν και άλλοι που ενδιαφέρονται να περάσουν στο Ubuntu 13.10.
[via]

Labels: , , , ,



Apple: Ψεύδεται ότι δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα του iMessage


Τον περασμένο Ιούνιο η Apple είχε πει πως τα μηνύματα μέσω του iMessage προστατεύονται από end-to-end κρυπτογράφηση και πως ούτε η ίδια δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει, αλλά ερευνητές της Γαλλικής Quarkslab που ειδικεύεται στην ασφάλεια συστημάτων, αποκάλυψαν πως αυτό δεν ισχύει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδειξαν στο συνέδριο Hack in the Box, κάποιος εργαζόμενος της για δική του χρήση ή μετά από απαίτηση από κάποια αρχή μπορεί να τα αποκρυπτογραφήσει και να δει το περιεχόμενο τους.

Στο σχετικό Whitepaper που δημοσίευσαν λένε χαρακτηριστικά.

What we are not saying: Apple reads your iMessages.
What we are saying: Apple can read your iMessages if they choose to, or if they are required to do so by a government order.

As Apple claims, there is end-to-end encryption. The weakness is in the key infrastructure as it is controlled by Apple: they can change a key anytime they want, thus read the content of our iMessages.

Also remember that the content of the message is one thing, but the metadata are also sensitive. And there, you rely on Apple to carry your messages, thus they have your metadata.
[via]

Labels: , , ,



Download: Ubuntu Ringtones Touch


Εν όψη της σημερινής παρουσίασης τόσο του Ubuntu 13.10 όσο και του Ubuntu Touch, δόθηκαν στην κυκλοφορία τα νέο ringtones και οι ήχοι ειδοποίησης του τελευταίου.

Η πλειονότητα των νέων ήχων δεν λέει πολλά  με πιο συμπαθητικό να είναι το ringtone με την ονομασία «Ubuntu» το οποίο και θα είναι ως ο προ επιλεγμένος ήχος της συσκευής.




Όσοι θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε τους παραπάνω 20 ήχους !

Επισημαίνεται ότι, ενώ τα αρχεία αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Canonical, διανέμονται υπό την άδεια Creative Commons CC-BY-SA 3.0.
 

Download: Ubuntu Ringtones Touch

[via]

Labels: , , , ,



Google: Θα παρακολουθεί μέσω κινητών αυτούς που το επιθυμούν



Η εταιρεία Google που έχει έδρα τις ΗΠΑ σχεδιάζει μια νέα εφαρμογή με την ονομασία Mobile Meter, η οποία θα της επιτρέπει να παρακολουθεί τις διαδικτυακές συνήθειες των χρηστών που περιηγούνται στο διαδίκτυο μέσω των «έξυπνων» κινητών τους τηλεφώνων.

Η Google θα μπορεί να συλλέγει στοιχεία και για τη χρήση των διάφορων εφαρμογών που χρησιμοποιούν όσοι χρήστες αποδεχθούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το Mobile Meter θα είναι διαθέσιμο τόσο για λειτουργικά iOS όσο και για Android. Μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό το «δέλεαρ» για όσους επιλέξουν να παραχωρούν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα. Επίσης, όπως σημειώνει η Google, ακόμη δεν έχει γίνει ανοιχτή πρόσκληση προς τους χρήστες «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή εντάσσεται στην ευρύτερη έρευνα με τίτλο Screenwise market research, την οποία πραγματοποιεί αυτή την περίοδο.

[via]

Labels: , , ,



"Xτύπησαν" το ΥΠΕΞ οι Anonymous


Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι έπεσε θύμα των Anonymous. Με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι το υλικό που κατόρθωσαν οι Anonymous να πάρουν έχει να κάνει με “υλικό που ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, διαδικτυακή ανάρτηση ανακοίνωσε την επιτυχή παραβίαση από την ομάδα ακτιβιστών “Anonymous” του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Διενεργείται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες και την έκταση της παραβίασης, ενώ διαπιστώνεται ότι αφορά υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου.

[via]

Labels: , , ,



Google: Προβολή ονομάτων και φωτογραφιών χρηστών σε διαφημίσεις


Νέες τροποποιήσεις των όρων χρήσης της Google που δημοσιεύτηκαν επροχθες και θα έχουν ισχύ από τις 11 Νοεμβρίου, της δίνουν την δυνατότητα να εμφανίζει ονόματα χρηστών και φωτογραφίες τους σε διαφημίσεις.

Οι νέοι όροι χρήσης αναφέρουν πως τα ονόματα και οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιούνται "μόνο" για shared endorsements, reviews μιας γραμμής κάτω από συγκεκριμένες διαφημίσεις ή καταχωρήσεις στις υπηρεσίες της Google.

Κάθε φορά που ο χρήστης σχολιάζει, κάνει follow ή +1 μια σελίδα ενόσω είναι logged in στον Google account του, αυτό το περιεχόμενο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχετικές διαφημίσεις, με τα ratings και reviews που ανεβαίνουν στο Google Play ή στο Google+ να είναι ορατά σε όλους.

Ο χρήστης μέσω του ‘shared endorsements’ setting θα μπορεί να σταματάει την χρήση των στοιχείων του, αλλά η υπηρεσία είναι opt-out και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα σε όλους τους άνω των 18 ετών χρήστες, κάτι που σημαίνει πως είναι εξ ορισμού ενεργή και πρέπει να απενεργοποιηθεί πριν τις 11 Νοεμβρίου 2013.

[via]

Labels: , ,



Apple: Kόβει την παραγωγή του iPhone 5C στo μισό


Η Apple, σύμφωνα με πληροφορίες, μειώνει την ημερήσια παραγωγή του iPhone 5c στο μισό, από τα 300.000 στα 150.000 κομμάτια. Δεν έχει αναφερθεί ποιος είναι ο λόγος για αυτή τη μείωση, αλλά υποπτευόμαστε πως το κινητό δεν πουλάει τόσο όσο θα θελε η Apple, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει πουλήσει 9 εκατομμύρια νέα iPhone (5s και 5c) μόλις μέσα στο πρώτο σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας του.

Με μία γρήγορη ματιά στο online store της Apple, φαίνεται ότι το iPhone 5c είναι διαθέσιμο εντός 24άρων ωρών. Εντωμεταξύ για το 5s, δίνει διαθεσιμότητα κάπου μέσα στον Οκτώβριο, που σημαίνει ότι θα καθυστερήσει λίγες εβδομάδες μέχρι να το πάρει κάποιος αγοραστής στα χέρια του.

Και άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν την αντίληψη ότι το 5s πουλιέται περισσότερο από το 5c. Η "γκρί" αγορά στην Κίνα (κανάλια διανομής που δεν είναι μεν παράνομα, αλλά δεν είναι δε εξουσιοδοτημένα από την Apple) καλά κρατεί. Το 5c αρχικά τιμολογούταν στα 700 δολάρια ΗΠΑ αλλά τώρα πλησιάζει τα 500$ στις ίδιες αγορές.

Λίγο πριν την παρουσίασή του, πολλοί αναλυτές ανάμεναν το 5c να είναι ένα πραγματικά φθηνό iPhone, αλλά με διαφορά μόλις 100$ από το 5s αυτό τελικά δεν ισχύει. Αντ' αυτού, το 5c είναι βασικά το προηγούμενο μοντέλο (iPhone 5) σε ένα πολύχρωμο πλαστικό περίβλημα.

Με την Apple αποφασισμένη να κυκλοφορήσει τα νέα κινητά αυτά σε 35 ακόμα χώρες, μέσα στον μήνα αυτόν, δεν είναι ξεκάθαρο εάν το πιο ακριβό 5s θα συνεχίσει να πουλάει τόσο ή αν το 5c θα αναδειχθεί στις πιο φτωχές περιοχές.

[via]

Labels: , , ,



Το iPhone 5S υποφέρει από Blue Screen of Death


Η περιβόητη "μπλε οθόνη του θανάτου" (Blue Screen of Death), γνωστή από τους υπολογιστές με Windows, φαίνεται πως "μετανάστευσε" στα iPhones.

Αρκετοί κάτοχοι iPhone 5S αναφέρουν πως στις συσκευές τους η οθόνη γίνεται μπλε και το iPhone κάνει restart ενώ σύμφωνα με τις αναφορές στο Apple support και άλλα forums αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή Numbers στην σουίτα της Apple iWork (δωρεάν στα iPhone 5S, 5C), ενώ σε κάποιους συνέβη με χρήση της εφαρμογής ESPN ScoreCenter.

Το bug φαίνεται πως υπάρχει από την αρχή της κυκλοφορίας των νέων iPhone και μια προσωρινή λύση είναι η απενεργοποίηση του iCloud syncing του iWork.
 
[via]

Labels: , , ,



Προστέθηκε το SIRINA HD στον OTE TV


Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Οκτωβρίου είχαμε την προσθήκη του "Sirina HD" στη λίστα καναλιών του OTE TV σε IPTV και SAT.

Το κανάλι ενηλίκων του παραγωγού Δημήτρη Σειρηνάκη μπήκε στη θέση 782, πρίν δηλαδή απο τα Penthouse HD1 και Hustler TV που αποτελούν τα υπόλοιπα κανάλια του adult pack του OTE TV.

Το Sirina HD διαθέτει ελληνικές και ξένες παραγωγές, με ξένες αλλά και ελληνίδες πρωταγωνίστριες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο κανάλι του OTE TV αναμένεται να λειτουργήσει από Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

[via]

Labels: , , , ,



Αmazon: Λανσάρει υπηρεσία online πληρωμών αντί του PayPal

 
H Αmazon υπόσχεται να απλοποιήσει δραστικά τις διαδικασίες online αγορών, δίνοντας τη δυνατότητα στους αγοραστές να πληρώνουν μέσου του Amazon.com λογαριασμού τους στα συνεργαζόμενα websites.

Δημιουργώντας την υπηρεσία "Login and Pay with Amazon" ο χρήστης θα μπορεί να πραγματοποιήσει τις αγορές του εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να κάνει login στο site του εκάστοτε καταστήματος.

Ουσιαστικά πρόκειται για ευθεία αντιπαράθεση της Amazon με την PayPal, από την οποία σκοπεύει να κερδίσει μερίδιο αγοράς, εκμεταλλευόμενη τους 215 εκατομμύρια λογαριασμούς που διαθέτει.

Χάρη στην τεχνολογία και τα API της, η Amazon υποστηρίζει ότι οι πωλητές μπορούν να αντικαταστήσουν τα guest checkouts με επώνυμους πελάτες, για λογαριασμό των οποίων θα είναι εύκολο να εντοπίζονται οι παραγγελίες, να καταγράφεται το ιστορικό των αγορών τους και να γίνονται οι κατάλληλες προτάσεις με προϊόντα προς αυτούς.

Η υπηρεσία φυσικά θα επιβαρύνει τα καταστήματα με ένα ποσστό επί της κάθε πώλησης που θα πραγματοποιείται.

[via]

Labels: , , , ,



Hackeψαν το website του WhatsApp messenger


Το Web site της δημοφιλούς υπηρεσίας messaging WhatsApp φαίνεται πως έπεσε θύμα hacking από μια ομάδα που όπως φαίνεται έχει φίλια αισθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, την KDMS.

Η διεύθυνση IP που έχει το site του WhatsApp άλλαξε κάποια στιγμή την Τρίτη με αποτέλεσμα οι DNS servers να "δείχνουν" στην πειραγμένη σελίδα.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα, αλλά έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν επηρεάστηκαν υπηρεσίες και δεδομένα των χρηστών του, καθώς το WhatsApp δεν έχει δώσει ακόμα κάποια ενημέρωση.


[via]

Labels: , , ,



iPhone: Πρώην μηχανικός της Apple αποκαλύπτει...

 
Έχουν περάσει ακριβώς 2 χρόνια από την ημέρα που ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs απεβίωσε. Ήταν διάφορα πράγματα για πολλούς ανθρώπους, αλλά για τους περισσότερους, ήταν γνωστός για την δημιουργία του iPhone και την εκκίνηση της επανάστασης των smartphone που άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε στο δρόμο.

Δημόσια, όλα αρχίσανε στις 9 Ιανουαρίου 2007, όταν ο Jobs αποκάλυψε το πρωτότυπο iPhone στην Macworld συνδιάσκεψη στο San Francisco. Αν και φαίνεται σαν μία κανονική 90άλεπτη παρουσίαση από τον Jobs, στην πραγματικότητα στα παρασκήνια δεν ήταν τίποτα τέτοιο. Σύμφωνα με τον Andy Grignon, τότε ανώτερο μηχανικό της Apple, ήταν ουσιαστικά ένα θαύμα.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες της Silicon Valley που κάνουν σκηνοθετημένες παρουσιάσεις προϊόντων, ο Jobs επέμεινε να κάνει μία ζωντανή παρουσίαση. Το πρόβλημα με αυτό ήταν ότι το iPhone εκείνη την στιγμή, ήταν γεμάτο bugs και προβλήματα. Για παράδειγμα, το τηλέφωνο μπορούσε να παίξει ένα μέρος μίας μουσικής ή video αλλά δε μπορούσε να τα παίξει ολόκληρα χωρίς να κρασάρει. Αν έστελνες ένα email και μετά σέρφαρες στο web δούλευε, αν το έκανες με την ανάποδη σειρά κράσαρε.

Αυτό σήμαινε για την ομάδα ανάπτυξης ότι έπρεπε να βρει την, όπως την λέγανε, "χρυσή" διαδρομή, μία σειρά από συγκεκριμένα βήματα σε συγκεκριμένη σειρά που θα ήταν η λιγότερο πιθανή να κάνει το τηλέφωνο να δυσλειτουργήσει. Και για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της αξιόπιστης λήψης σήματος μέσα σε ένα δωμάτιο που θα ήταν γεμάτο από δημοσιογράφους, ο Jobs έβαλε την Cingular Wireless (τώρα την αγόρασε η AT&T) να φέρει μία φορητή κεραία κινητής. Επίσης με την άδειά του, τα τηλέφωνα είχαν προγραμματιστεί έτσι ώστε να δείχνουν πάντα σήμα με 5 μπάρες, ανεξάρτητα την πραγματική ισχύ λήψης.

Πέραν από αυτά, υπήρχε ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπιστεί. Το πρωτότυπο iPhone είχε μόλις 128MB μνήμη και επειδή τα apps δεν ήταν ακόμα ολοκληρωμένα, ήταν υπερμεγέθη. Αυτό σήμαινε ότι γέμιζε η μνήμη του τηλεφώνου συχνά και έπρεπε να κάνει επανεκκίνηση για να ελευθερωθεί η μνήμη. Για να αντιμετωπίσει αυτό τον περιορισμό, ο Jobs χρησιμοποίησε πολλά iPhone στη σκηνή και όταν έπεφταν οι πόροι σε ένα από αυτά τότε το άλλαζε με ένα άλλο που μόλις είχε κάνει επανεκκίνηση.

Ο Jobs έκανε πρόβα την παρουσίαση αυτή για 5 ημέρες πριν από την επίσημη και όπως δήλωσε ο Grignon, σπάνια τον έβλεπε να τελειώνει την 90άλεπτη πρόβα χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά στην επίσημη παρουσίαση, που μέτραγε πιο πολύ, ο Jobs κατάφερε και την έφερε εις πέρας χωρίς κανένα πρόβλημα μπροστά στο κόσμο και τα υπόλοιπα όπως λένε ανήκουν πλέον στην ιστορία.

[via]

Labels: , , ,