Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από 5 μεγάλες τράπεζες


Πέντε μεγάλες Αμερικανικές τράπεζες έπεσαν θύματα ομάδας hacker με αποτέλεσμα να κλαπούν gigabytes δεδομένων πελατών τους.

Το FBI και ιδιωτικές ετιαρίες ασφαλείας προσπαθούν ήδη να εντοπίσουν τους τρόπους που χρησιμοποίησαν για να αποκτήσουν πρόσβαση, σε μια περίπτωση έγινε χρήση
zero-day vulnerabillity και προσπέραση όλων των layers ασφαλείας μέχρι να αποκτηθεί πρόσβαση στα συστήματα της τράπεζας.

Στα δεδομένα που κλάπηκαν περιλαμβάνονται πληροφορίες λογαριασμών και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.


[via]

Labels: , ,



Το οριστικό τέλος του Live Messenger έρχεται στις 31 Οκτωβρίου


To οριστικό τέλος μετά από 15 χρόνια ύπαρξης του Windows Live Messenger αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου με την διακοπή της λειτουργίας του δικτύου του στην τελευταία χώρα στην οποία ήταν διαθέσιμος, την Κίνα, και την μεταφορά των χρηστών του στο δίκτυο του Skype.

Αρχικά γνωστός σαν MSN Messenger όταν πρωτοεμφανίστηκε το 1999 σε απλή μορφή text, απέκτησε γρήγορα εκατομμύρια χρήστες αλλά η εξαγορά του Skype από την Microsoft το 2012 και το συνεχές μειούμενο ποσοστό χρήσης του οδήγησαν στην διακοπή του το 2013 στον υπόλοιπο κόσμο με την Κίνα να ακολουθεί τώρα.


Obituary

MSN Messenger was a hard-working internet visionary which taught a generation to touch-type and lol, writes BBC technology reporter Dave Lee.

It touched the lives of millions of teenagers who, in an age before real social networking, were just getting accustomed to what it was like to live on the internet.

MSN Messenger heralded a new era: a time when chatting up a classmate no longer meant the terrifying prospect of actually having to say something to them.

It meant no longer would young teens have to endure the torture of ringing the landline number of their newest crush - knowing there was a high probability that dad would pick up.

But after all the "ASL?"s and "u there?"s, Messenger's loyal subjects became less dependent. "I'll brb", people said... but they never did.

Other sites, smarter and better looking, would see Messenger cast aside. In an age of exciting digital discovery, Messenger became the web's wooden toy.

After a long career, it spent its final year enjoying a comfortable retirement in China. Its less well-regarded relative, Windows Messenger, still battles on on work computers the world over.

"It's like MSN," office workers say, "…just not as fun."

MSN Messenger is survived by Facebook, MySpace, Twitter, Snapchat, Skype, Google+ and Instagram.

[via]

Labels: ,

remote-desktop
Πέραν του Teamviewer που όλοι γνωρίζουμε, ο κλασσικός τρόπος για να έχουμε απομακρυσμένη διαχείριση (remote desktop sharing) σε Ubuntu / Linux mint ήταν απλά να ανοίξουμε το Desktop Sharing και να του ρυθμίσουμε ποιος θα μπαίνει στο desktop μας, βάζοντας κωδικό και επιλέγοντας τον τύπο ειδοποίησης που θα λαμβάναμε.

Αυτό φυσικά προϋπόθετε ότι είχαμε “ανοίξει” στο Firewall μας την ανάλογη θύρα πχ tcp 5900 ή όποια άλλη επιλέγαμε για περισσότερη ασφάλεια.
Δυστυχώς όμως, τουλάχιστον στο τελευταίο Linux Mint 17 Qiana LTS, υπάρχει θεματάκι με την όλη διαδικασία που αν μη τι άλλο έχει ταλαιπωρήσει αρκετούς χρήστες.

Screenshot-1

Ενεργοποίηση του REMOTE DESKTOP και FIREWAL σε Linux Mint 17:

Παρακάτω θα δούμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το REMOTE DESKTOP και FIREWALL σε Linux Mint 17 /Ubuntu, στην περίπτωση που αυτό δεν έχει ενεργοποιηθεί με την παραπάνω default διαδικασία.
Ανοίξτε το τερματικό/κονσόλα σας, καθώς έτσι θα το κάνουμε, για συντομία:

Screenshot-2

1. Καταρχάς θα εγκαταστήσουμε το Configuration editor:

1
2
sudo apt-get install dconf-tools
sudo apt-get install dconf-cli
 
Screenshot from 2014-08-28 18:30:30
2. Ανοίγουμε το dconf editor μέσα από το menu του mint και επιλέγουμε:
org–> gnome–>desktop–> remote access
όπου συνήθως ξετσεκάρουμε τα πάντα εκτός από τα:
prompt-enabled
use-upnp
require-encryption
αλλάζοντας το password με ένα της αρεσκείας μας και επιλέγοντας αν θα παίρνουμε ή όχι ειδοποίηση.

Έπειτα εγκαθιστούμε το xrdp το οποίο και υποστηρίζει Microsoft’s Remote Desktop Protocol (RDP) σε περίπτωση που έχουμε windows machines στο δίκτυό μας:
1
sudo apt-get install xrdp
 
Σειρά έχει να εγκαταστήσουμε το Vino μια πολύ συνηθισμένη εφαρμογή για remote desktop access σε Ubuntu/Mint

1
sudo apt-get install vino
 
SR4X3Y~5

Μέσα από το menu του mint πάμε και ανοίγουμε το vino-preferences, όπου τσεκάρουμε αν αυτά που έχουμε επιλέξει (password, access κλπ) μέσα από το dconf editor ισχύουν.

Δίνουμε μέσω terminal την παρακάτω εντολή έτσι ώστε να εκκινήσει ο vnc server:

1
/usr/lib/vino/vino-server &
Τέλος, με την παρακάτω εντολή τσεκάρουμε ότι έχουμε “ανοίξει” στο Firewall μας την θύρα 5900 (ή όποια άλλη επιλέξαμε για περισσότερη ασφάλεια):
1
netstat -ant | grep 5900
 
Αν όλα είναι εντάξει, θα μας εμφανιστεί ότι η 5900 port “ακούει”.
Screenshot

Για όσους δεν θυμούνται, ο πιο απλός τρόπος για να ανοίξουμε “πόρτα” στο firewall μας (πχ την tcp 5900) είναι να δώσουμε την παρακάτω εντολή μέσω terminal:
 
iptables -A INPUT -p tcp -d 0/0 -s 0/0 --dport 5900 -j ACCEPT

Αυτό ήταν. Μετά και από αυτό, είστε έτοιμοι να απολαύσετε το remote desktop sharing στο σύστημά σας.
Enjoy !

Labels: ,



Ανακαλούνται φορτιστές από laptops της HP λόγω προβληματικών καλωδίων

Laptops της HP και της Compaq, αγορασμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2010 και Ιουνίου 2012, ανακαλούνται από την HP λόγω προβληματικών καλωδίων στον φορτιστή.

Η HP ανακαλεί και αντικαθιστά δωρεάν τα καλώδια περίπου 6 εκατομμυρίων φορητών υπολογιστών, διότι εμφανίστηκαν μέχρι στιγμής 29 συμβάντα όπου το καλώδιο είτε πήρε φωτιά είτε έλιωσε.

Η συντριπτική πλειοψηφία των υπολογιστών, περίπου τα 5,6 εκατομμύρια, πωλήθηκαν στις ΗΠΑ, οι υπόλοιποι όμως πωλήθηκαν στις αγορές παγκοσμίως.

Δείτε στη σχετική φόρμα που έχει αναρτηθεί στο web site της HP, εάν το καλώδιο του τροφοδοτικού σας χρειάζεται αντικατάσταση.

[via]

Labels: , ,



Αντικαταστήστε δωρεάν την μπαταρία του iPhone


Σε ανακοίνωση της στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Apple θα προχωρήσει σε δωρεάν αντικατάσταση της μπαταρίας σε μερικές από τις συσκευές iPhone που πουλήθηκαν το διάστημα Σεπτέμβριος 2012 - Ιανουάριος 2013.

Ένα πολύ μικρό ποσοστό των συσκευών που πουλήθηκαν τότε εμφανίζουν ένα πρόβλημα που προκαλεί ξαφνική απώλεια διαθέσιμης ενέργειας στην μπαταρία με αποτέλεσμα να απαιτείται η συχνή φόρτιση της.

Για να μάθετε αν δικαιούστε δωρεάν νέα μπαταρία στο iPhone σας, ελέγξτε τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας εδώ.

Η Apple ξεκίνησε να αντικαθιστά τις μπαταρίες την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ στις υπόλοιπες χώρες η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 29 Αυγούστου. Η εταιρία επίσης ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει χρηματικά όσους πελάτες έχουν ήδη πληρώσει για την αντικατάσταση της προβληματικής μπαταρίας.

[via]

Labels: ,



Internet: Μάθε από πού κρατάει η σκούφια σου


«Από πού κρατάει η σκούφια σου;»:

Η διαδικτυακή εφαρμογή που δείχνει από πού κατάγεσαι Λίγο πολύ βέβαια όλοι ξέρουμε από πού καταγόμαστε, όπως και από πού «κρατάνε» οι καταλήξεις των επιθέτων (-όπουλος, -άκης κλπ).

Έχει ενδιαφέρον όμως να δεις σε ποιο μέρος της Ελλάδας υπάρχουν αναλογικά οι περισσότεροι με αυτό το επίθετο.

Δείτε την εφαρμογή ΕΔΩ.

[via]

Labels: , ,



Το Playstation Network της Sony πέφτει θύμα επίθεσης DDOS


Θύμα επίθεσης μέσω distributed denial of service attack (DDOS) έπεσε το Sony Playstation network
με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί, ενώ σύμφωνα με την Sony δεν υπήρξε διαρροή προσωπικών πληροφοριών των χρηστών του.

Το γκρουπ πίσω από την επίθεση θεωρείται υπεύθυνο και για την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της American Airlines η οποία μετέφερε στέλεχος της Sony, μετά από απειλή για βόμβα στο αεροπλάνο, μετά από tweet του για πρόβλημα ασφαλείας στην πτήση.

Η Sony της οποίας τα the PlayStation Network and Sony Entertainment Network, επηρεάστηκαν, συνεργάζεται με το FBI για τον εντοπισμό των υπαιτίων.


[via]

Labels: , ,



Όλες οι αλλαγές που θα φέρουν τα επερχόμενα Windows 9


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η preview έκδοση των Windows 9 αναμένεται να διατεθεί για download στις 30 Σεπτεμβρίου σε ειδικό event της Microsoft.
Στόχος της Microsoft με το νέο λειτουργικό, είναι να υπάρχει ένας πιο γρήγορος κύκλος αναβαθμίσεων, με την τελική έκδοση των Windows 9 να αναμένεται τον Απρίλιο του 2015.

Επίσης, αναμένονται αρκετές αλλαγές ώστε η Microsoft να κερδίσει τους χρήστες των Windows 7 που δεν αναβάθμισαν στα Windows 8/8.1.

Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν ένα νέο Start Menu, το οποίο πιθανότατα θα υποστηρίζει live tiles και δυνατότητα εκτέλεσης των μοντέρνων εφαρμογών του Windows Store στο desktop, καθώς και την κατάργηση της Charms bar.
Αυτό σημαίνει ότι οι μοντέρνες εφαρμογές των Windows θα διαθέτουν στο τίτλο μία μπάρα που θα περιλαμβάνει μενού, με στοιχεία από την Charms bar ενώ οι developers είναι απαραίτητο να προσθέσουν χαρακτηριστικά στις εφαρμογές τους για να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα διαμοιρασμού (share).

Η συγκεκριμένη αλλαγή, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στο γεγονός ότι η Microsoft θέλει οι νέες μοντέρνες εφαρμογές των Windows 8 να τρέχουν σε παραθυρικό περιβάλλον όπως οι παραδοσιακές εφαρμογές ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η εμπειρία χρήσης με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Επίσης, είναι πιθανό να κάνει την εμφάνισή της η ψηφιακή βοηθός των Windows Phone, Cortana, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε στα Windows 9 "εικονικά περιβάλλοντα εργασίας" (virtual desktops).

Με τα virtual desktops (χωρίς την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων), οι χρήστες των Windows 9 θα μπορούν να δημιουργούν ξεχωριστά active desktops και να εναλλάσσονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ένα πλήκτρο στην μπάρα εργασιών.

Τέλος, με τα Windows 9 η Microsoft αναμένεται να βάλει ένα τέλος στις διάφορες εκδόσεις για διάφορες συσκευές, θέλοντας να ενοποιήσει τις εκδόσεις των Windows RT και Windows Phone.

[via]

Labels: ,



H Vodafone εξαγοράζει την Hellas Online



Δελτίο Τύπου:
Υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά της συμμετοχής του Ομίλου Intracom Holdings στην hellas online από τη Vodafone-Panafone

Παιανία, 22 Αυγούστου 2014

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, η Intracom Holdings, υπό την ιδιότητά της ως μετόχου της hellas online ελέγχουσα άμεσα και έμμεσα το 57,24% αυτής, και η Vodafone-Panafon, ως μέτοχος επίσης κατά 18,43% της εν λόγω εταιρίας, ανακοινώνουν ότι οι δύο Όμιλοι υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της συμμετοχής του Ομίλου Intracom Holdings στην hellas online, έναντι συνολικού τιμήματος για τις Κοινές Ονομαστικές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές ποσού € 57,2 εκατ.

Μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής το τίμημα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί αναλόγως γεγονότων που δύναται να επηρεάσουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, περιλαμβανομένων των απαραίτητων εγκρίσεων των αρμόδιων Αρχών.

Σχετικά με την παραπάνω συμφωνία, o Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS και της hellas online κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης δήλωσε:

«Είναι μια από τις πιο σημαντικές συμφωνίες στη χώρα μας, καθώς αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από έναν παγκόσμιο κολοσσό και αναγνώριση της αξίας που έχουμε δημιουργήσει στη hellas online τα τελευταία χρόνια. Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με τις διεθνείς τάσεις για σύγκλιση και συγκέντρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω επενδύσεις και ανάπτυξη στον ευρυζωνικό κλάδο. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι διότι μέσα σε 8 χρόνια η hellas online κατάφερε να εξελιχθεί από έναν μεταπωλητή πάροχο υπηρεσιών internet σε έναν ισχυρό πρωταγωνιστή του τομέα των ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Παράλληλα, για τον Όμιλο INTRACOM HOLDINGS, η συγκεκριμένη συμφωνία με ιδιαίτερα επωφελείς όρους για τις συνθήκες της αγοράς, αποφέρει ρευστότητα που θα επιτρέψει στην εισηγμένη την υλοποίηση νέων επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.»


Πηγή: Intracom Holdings


Η ανακοίνωση της Vodafone έχει ως εξής:

Δελτίο Τύπου:
Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για την εξαγορά του 72,7% της hellas online


Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τις εταιρίες Intracom Group και World Equities Investments Holdings SA για την απόκτηση του ποσοστού 72,7% που αυτές κατέχουν στην hellas online, στην τιμή των € 72,7 εκατ. Η Vodafone Ελλάδας κατέχει ήδη 18,4% μερίδιο στην hellas online και με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας το συνολικό ποσοστό θα ανέλθει στο 91,2%.
Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η συμφωνία για την εξαγορά της hellas online αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχημένης εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της hellas online από το 2009, όταν η Vodafone απέκτησε ποσοστό άμεσης συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της hellas online. Με τη συμφωνία αυτή, η Vodafone Ελλάδας καθίσταται ακόμη πιο ισχυρή, αξιοποιώντας περαιτέρω τις δυνατότητες της hellas online, με 519.000 LLU συνδρομητές και 11% μερίδιο αγοράς πελατών σταθερής επικοινωνίας, στο τέλος του 2013. Η hellas online διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, ανάμεσα στους εναλλακτικούς παρόχους, που ξεπερνά τα 5.200 χλμ. Παράλληλα, η hellas online είναι ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που αναβαθμίζει το δίκτυο οπτικών ινών του στα 100 Gigabit.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας κ. Γλαύκος Περσιάνης δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για μια συμφωνία η οποία θα επιταχύνει τη στρατηγική μας για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επικοινωνίας και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των συνδρομητών μας, μέσα από ένα από τα πιο ανεπτυγμένα δίκτυα στην Ελλάδα. Η Vodafone θα συνεχίσει να επενδύει στη χώρα σε υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη και στην οικονομία».

Με επίκεντρο τη βέλτιστη εμπειρία του πελάτη και μέσω των αξιόπιστων δικτύων κινητής και σταθερής επικοινωνίας, η Vodafone Ελλάδας θα προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της, παλιούς και νέους, μοναδικές λύσεις επικοινωνίας με αξεπέραστη ποιότητα.

Με επενδύσεις σε υποδομές του δικτύου, που αγγίζουν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, η Vodafone παρέχει τις πλέον αξιόπιστες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού internet. Οι σημαντικές επενδύσεις στο δίκτυο τρίτης και τέταρτης γενιάς, σε συνδυασμό με τη συμφωνία για την απόκτηση της hellas online, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες που έχουν ιδιώτες και επαγγελματίες, ώστε να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κινητής και σταθερής επικοινωνίας κάθε στιγμή όπου κι αν βρίσκονται.

[via]

Labels: ,



Facebook: Απάτη εκμεταλλεύεται την αυτοκτονία του Robin Williams


Η ESET, εξέδωσε μία προειδοποίηση σχετικά με μια ευρέως διαδεδομένη ηλεκτρονική απάτη στο Facebook, που εκμεταλλεύεται την αυτοκτονία του ηθοποιού  Robin Williams.

Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική απάτη η οποία διαδόθηκε σε όλο το Facebook, ισχυρίζεται ότι προβάλλει το αποχαιρετιστήριο βίντεο που κατέγραψε ο ίδιος ο Robin Williams πριν αυτοκτονήσει την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, όταν οι χρήστες του Facebook κάνουν κλικ στο σύνδεσμο, ενημερώνονται ότι πρέπει να κάνουν κοινή χρήση (share) του συνδέσμου με τους online φίλους τους και να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο πριν μπορέσουν να δουν το βίντεο. Κάθε φορά που συμπληρώνεται το σχετικό ερωτηματολόγιο, οι απατεώνες κερδίζουν ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Πώς λειτουργεί η ηλεκτρονική απάτη για τον Robin Williams στο Facebook:

Μια νέα «διεστραμμένη» ηλεκτρονική απάτη στο Facebook εκμεταλλεύεται την αυτοκτονία του Robin Williams

Το πρώτο μήνυμα που εμφανίζεται είναι ένα post που έχει κοινοποιηθεί από κάποια επαφή σας με τίτλο, “ROBIN WILLIAMS SAYS GOODBYE WITH HIS PHONE VIDEO BEFORE SUICIDE” [Ο ROBIN WILLIAMS ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ]


Μια νέα «διεστραμμένη» ηλεκτρονική απάτη στο Facebook εκμεταλλεύεται την αυτοκτονία του Robin Williams
 [via]

Labels: , ,



Διαθέσιμα σε όλους τους συνδρομητές Nova 3Play τα κανάλια Novasports στο διάστημα 23-25 Αυγούστου


Δελτίο Τύπου:
Τα κανάλια Novasports γιορτάζουν την πολυαναμενόμενη έναρξη της Super League και προσφέρουν σε όλους τους συνδρομητές Nova 3Play την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Από το Σάββατο 23 Αυγούστου μέχρι και την Δευτέρα 25 Αυγούστου, όλα τα κανάλια Novasports θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους συνδρομητές Nova 3Play, ανεξαρτήτως πακέτου που έχουν επιλέξει.

Το δημοφιλέστερο αθλητικό γεγονός της χώρας ξεκινάει και όλοι οι συνδρομητές Nova 3Play θα μπορέσουν να απολαύσουν όλη την δράση και από τους 9 αγώνες της πρώτης αγωνιστικής, τις νέες και ανανεωμένες εκπομπές των καναλιών Novasports από την πιο πλήρη δημοσιογραφική ομάδα και να ζήσουν μία «όμορφη μέρα» παρακολουθώντας την αγαπημένη τους ομάδα. Ανάμεσα στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου, τα οποία θα απολαύσουν όλοι οι συνδρομητές Nova 3Play, είναι τα Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου το Σάββατο, ΠΑΟΚ-ΑΕΛ Καλλονής και Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός την Κυριακή καθώς και το Πανιώνιος-Εργοτέλης που κλείνει την αυλαία τη Δευτέρα 25 Αυγούστου.

Τα κανάλια Novasports κάνουν πράξη και αυτή τη χρονιά το σλόγκαν «όλα για την ομάδα σου», καθώς προσφέρουν στον Έλληνα φίλαθλο όλες τις μεγάλες διοργανώσεις όπου συμμετέχει η αγαπημένη του ομάδα, με 7 κανάλια αποκλειστικής αθλητικής δράσης, με το πληρέστερο και εγκυρότερο δημοσιογραφικό επιτελείο. Φυσικά, οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών Novasports έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανό αθλητικό θέαμα όπου και αν βρίσκονται, μέσω της πρωτοποριακής υπηρεσίας Nova GO.

Η κα. Κατερίνα Κασκανιώτη, Ανώτερη Διευθύντρια Πλατφόρμας και Περιεχομένου δήλωσε σχετικά: «Φέτος γιορτάζουμε 20 χρόνια συνδρομητικής τηλεόρασης και υψηλού θεάματος. 20 χρόνια προσφέρουμε στους συνδρομητές μας, το καλύτερο αθλητικό προϊόν, με άρτια από όλες τις απόψεις κάλυψη. Μέσα από μία διαδρομή που χαρακτηρίζεται από καινοτομίες και πρωτοπορίες, αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίο οι συνδρομητές μας απολαμβάνουν πλέον την τηλεόραση. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία, σε όλους τους συνδρομητές Nova 3Play, να ζήσουν την εμπειρία του τι σημαίνει να είσαι συνδρομητής των αθλητικών καναλιών Novasports, τι σημαίνει να απολαμβάνεις ζωντανά και αποκλειστικά και τους 306 αγώνες της Super League και φυσικά να βλέπεις την αγαπημένη σου ομάδα σε όλα τα αθλήματα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού μόνο στα κανάλια Novasports προβάλλονται αποκλειστικά οι αγώνες της Basket League, της Volleyleague, του UEFA Champions League, του UEFA Europa League και φυσικά της Euroleague».

Novasports. Όλα για την ομάδα σου!


Labels: , ,



Στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων από τη Google


Η Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ, ανακοίνωσε σήμερα την πρωτοβουλία “Grow Greek Tourism Online”.

Στόχος του Grow Greek Tourism Online είναι να παρέχει στις τουριστικές επιχειρήσεις τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και τα διαδικτυακά εργαλεία που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της καλοκαιρινής περιόδου.

Παρόλο που οι online αναζητήσεις για διακοπές στη Ελλάδα παραμένουν υψηλές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, ένα περίπου 70% των τουριστικών αφίξεων λαμβάνει χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

Η ευκαιρία για ανάπτυξη είναι σημαντική, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Oxford Economics, αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας του Ελληνικού τουριστικού κλάδου μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3%, δημιουργώντας έως και 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης.

Μέσω της πρωτοβουλίας, οι επιχειρήσεις θα λάβουν υποστήριξη από την Google για να χρησιμοποιήσουν βασικά εργαλεία όπως το Google My Business και το Google AdWords προκειμένου να βελτιώσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους Χάρτες της Google, αλλά και να προωθήσουν τις προσφορές τους σε περιόδους εκτός της τουριστικής σεζόν.

Παράλληλα, ο ΕΟΤ και ο ΣΕΤΕ θα εστιάσουν στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της βασικής τουριστικής σεζόν, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, προϊόντα της Google όπως το Street View, το οποίο καλύπτει και την Ελλάδα από τις αρχές Ιουνίου, βοηθούν στην περαιτέρω ανάδειξη της ομορφιάς της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία θα εγκαινιαστεί στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο, με προοπτική να επεκταθεί σε περισσότερους τουριστικούς προορισμούς το 2015. Η Google θα οργανώσει εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προωθήσουν τις Φθινοπωρινές τους προσφορές. Όλες οι τοπικές επιχειρήσεις - άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενες με τον τουρισμό - μπορούν να εγγραφούν στις εκδηλώσεις χωρίς καμία χρέωση μέσω της ιστοσελίδας g.co/GrowGreekTourism.

Μέσω της πρώτης αυτής ενέργειας, η πρωτοβουλία αναμένεται να αγγίξει πάνω από 3000 επιχειρήσεις από τον τομέα του τουρισμού της Κρήτης.
[via]

Labels: ,



Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή στα απατηλά μηνύματα email



Δελτίο Τύπου:
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την αποστολή απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με δήθεν χορήγηση δανείων, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου

Οι δράστες με τα μηνύματα αυτά υπόσχονται στους παραλήπτες, δήθεν άμεσα και εύκολα, χορήγηση δανείων, ακόμα και μεγάλων χρηματικών ποσών, με χαμηλό επιτόκιο και γρήγορη χρηματοδότηση

Τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν, με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), τους πρόθυμους και ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούν την χορήγηση χρημάτων ή δανείου, να αποστείλουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Με τα μηνύματα αυτά οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, οι δράστες μέσω των ανωτέρω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπόσχονται στους χρήστες του διαδικτύου δήθεν, άμεσα και εύκολα, την χορήγηση δανείων, ακόμα και μεγάλων χρηματικών ποσών, με χαμηλό επιτόκιο και γρήγορες διαδικασίες χρηματοδότησης.

Μάλιστα στα μηνύματα αυτά, ως στοιχεία επικοινωνίας που δίδονται, υπάρχει μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , ενώ δεν δίδεται ποτέ η διεύθυνση της υποτιθεμένης φυσικής έδρας τους, κινητά ή σταθερά τηλέφωνα, ή κάποιο άλλο στοιχείο επικοινωνίας.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι αυτά τα μηνύματα δεν προέρχονται σε καμία περίπτωση από πιστωτικά ιδρύματα ή εταιρείες παροχής πιστώσεων, ειδικά αδειοδοτημένες για αυτό και ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι αυτού του είδους τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν, με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), τους πρόθυμους και ανυποψίαστους που αναζητούν την χορήγηση χρημάτων ή δανείου, να αποστείλουν:



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου ότι δεν πρέπει να ανταποκρίνονται και να απαντάνε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία. Επίσης, να μην αποστέλλουν ποτέ προσωπικά στοιχεία ή στοιχεία των συναλλαγών τους, μέσω μίας κοινής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (webmail).

Επιπρόσθετα, οι χρήστες του διαδικτύου συνιστάται να μην ανοίγουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είναι βέβαιοι. Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα άγνωστης προέλευσης που περιέχουν συνημμένα αρχεία και περισσότερο αυτά με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στο: 210 – 6476959
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Labels: , , ,



Το φθινόπωρο θα γίνει διαθέσιμη η technology preview των Windows Threshold



Mε τα Windows 8 να μην έχουν καταφέρει να αποκτήσουν την βάση χρηστών που θα ήθελε η Microsoft, ρεπορτάζ του ZDNet αναφέρει πως συντομότερα από ότι πιστευόταν μέσα στον Σεπτέμβρη ή τις αρχές του Οκτωβρίου, η Microsoft θα κάνει διαθέσιμη την technology preview της επόμενης έκδοσης των Windows, την Windows Threshold (Windows 9).

Όσοι χρήστες επιλέξουν να την δοκιμάσουν θα πρέπει να αποδεχτούν πως μεγάλος αριθμός αναβαθμίσεων θα εγκαθίσταται μηνιαίως στον υπολογιστή τους, κάτι που δείχνει πως θα δοκιμαστούν και εξελιχτούν πολλές δυνατότητες και λειτουργίες.

Τα Windows Threshold αναμένεται να προωθήσουν περισσότερο την ενοποίηση των λειτουργικών της Microsoft κυκλοφορώντας σε 3 εκδόσεις για υπολογιστή, tablet και smartphone, με δυνατότητα προσαρμογής της εμπειρίας χρήσης ανάλογα με την συσκευή που εγκαθίστανται.

[via]

Labels: , ,



Google: Yποθαλάσσιο καλώδιο στον Ειρηνικό για πιο γρήγορο Ίντερνετ


Θα έχει την ονομασία Faster, θα συνδέει τις ΗΠΑ με την Ιαπωνία και το κόστος του αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατ. δολάρια - Θα προσφέρει συνδέσεις με ταχύτητες της τάξης των 60 terabits το δευτερόλεπτο
Στην κατασκευή ενός υποθαλάσσιου καλωδίου στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, ικανού να προσφέρει την πιο γρήγορη σύνδεση διαδικτύου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι προχωράει η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας και λογισμικού Google.

Η Google γνωστοποίησε ότι για τις ανάγκες του έργου θα συνεργαστεί με πέντε ακόμη εταιρείες. Το καλώδιο θα έχει την ονομασία Faster, θα συνδέει τις ΗΠΑ με την Ιαπωνία και το κόστος του αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατ. δολάρια, περίπου 225 εκατ. ευρώ.

Επίσης, θα προσφέρει συνδέσεις με ταχύτητες της τάξης των 60 terabits το δευτερόλεπτο. Με τις εν λόγω ταχύτητες, θα είναι δυνατή η αποστολή 2.000 φιλμ σε υψηλή ανάλυση ανά δευτερόλεπτο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη σύμπραξη των εταιρειών το καλώδιο θα είναι λειτουργικό το 2016. Συνέταιροι της Google στο έργο είναι ασιατικές εταιρείες του χώρου των τηλεπικοινωνιών όπως οι China Mobile, China Telecom, Global Transit, KDDI και SingTel.
[via]

Labels: ,



[How To] Ubuntu 14.04.1 Upgrade: Διορθώστε την καθυστέρηση κατά το login

Trusty

Όσοι αναβαθμιστήκατε, από προηγούμενη έκδοση του Ubuntu στην τελευταία και πιο πρόσφατη 14.04.1, τότε ίσως έχετε παρατηρήσει μια ενοχλητική καθυστέρηση κατά την εναλλαγή χρηστών. To συγκεκριμένο bug #1249515 έχει να κάνει με τον καθυστερημένο καθαρισμό του session script κατά το login και αντιμετωπίζεται όπως παρακάτω:

How To Fix Long delay at Ubuntu 14.04.1 login

Screenshot from 2014-08-14 16:01:21
Aπό terminal, δίνουμε την παρακάτω εντολή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το: etc, στην εντολή έχει ένα κενό: e tc, και αυτό επειδή κάποιο από τα μέσα αυξημένα μέτρα ασφαλείας του server, την θεωρεί ως κακή (για αυτόν). Μέχρι να διορθωθεί αυτό την δίνουμε έτσι, επομένως, μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τo κενό, όταν γράψετε την εντολή, αλλιώς δεν θα γίνει τίποτα.

sudo gedit/e tc/lightdm/lightdm.conf
 
όπου και θα μας ανοίξει το παρακάτω αρχείο:

Screenshot

εκεί διορθώνουμε την τελευταία γραμμή
από: greeter-session=unity-greeter
σε:
greeter-session=lightdm-gtk-greeter
Σώνετε την αλλαγή και αυτό ήταν, στο επόμενο log out το όποιο delay θα εξαφανιστεί….

Enjoy!

Labels: , ,



Καλή Παναγιά


Σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας και κατάνυξης γιορτάζει σήμερα κάθε πιστός την Κοίμηση της Θεοτόκου μας, με πλήθος κόσμου να συρρέει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγιάς. Επίκεντρο αυτών είναι η Παναγία της Τήνου και η Παναγιά η Σουμελά στο Βέρμιο. 

Ας μας φωτίσει λοιπόν όλους μας η Μεγαλόχαρη και ας μας βοηθήσει από τις ληστρικές επιδρομές των 300 της Βουλής και των εντολοδόχων τους.



OpenSSL: Νέα σημαντική έκδοση 1.0.1i

Screenshot-3

Το project OpenSSL, το πρωτόκολλο ασφαλείας επάνω στο οποίο βασίζονται οι ασφαλείς συνδέσεις από έναν πhttp://osarena.net/logismiko/applications/openssl-nea-simantiki-ekdosi-1-0-1i.htmlολύ μεγάλο αριθμό (κομβικών) servers στο διαδίκτυο -οι οποίοι και βρίσκονται σε κάθε σημείο της υφηλίου-, δημιούργησε την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη κρυπτογράφησης. Η αλήθεια είναι πως μετά το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου (2014), όταν ξέσπασε αυτός ο μεγάλος σάλος σχετικά με το περιβόητο bug που φέρει το όνομα Heartbleed και αφορά ένα σοβαρό κενό ασφαλείας το οποίο μπορεί να προσβάλλει το πρωτόκολλο ασφαλείας OpenSSL, έγινε πολύς λόγος για το κίνημα open-source (Δείτε το άρθρο, της Έλενας, Heartbleed: Τι κάνουμε ως χρήστες, τι γίνεται με το Android;). Και φυσικά, τα σχόλια δεν ήταν και τόσο κολακευτικά αφού πρόκειται για ένα καίριο και πανταχού παρόν πρωτόκολλο ασφαλείας που για 2 χρόνια έμεινε εκτεθειμένο στο bug Heartbleed. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα project στο οποίο ναι μεν μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι προγραμματιστές αλλά διαθέτει μόνον έναν προγραμματιστή πλήρους απασχόλησης. Συν των άλλων, έχει και δωρεές κάθε χρόνο τουλάχιστον 2.000 δολάρια.
Το πρόγραμμα openssl είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών για την χρήση των διαφόρων λειτουργιών κρυπτογράφησης της crypto βιβλιοθήκης OpenSSL από το τερματικό/κονσόλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:
  • Δημιουργία και διαχείριση των ιδιωτικών κλειδιών, δημόσια κλειδιών και παραμέτρους
  • Public key cryptographic operations
  • Δημιουργία πιστοποιητικών http://osarena.net/logismiko/applications/openssl-nea-simantiki-ekdosi-1-0-1i.htmlX.509, CSRs και CRLs
  • Υπολογισμός Digests μυώματος
  • Κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση με Ciphers
  • SSL/TLS Client και Server Tests
  • Χειρισμό του S/MIME, για υπογεγραμμένο ή κρυπτογραφημένο mail
  • Time Stamp requests, δημιουργίας και ελέγχου
Μετά απ’ όλα αυτά, οι αναβαθμίσεις του είναι πιο συχνές και με καίριες διορθώσεις ασφαλείας, άρα είναι σωστό να ενημερώνετε άμεσα το σύστημά σας. Το OpenSSL, είναι προ εγκατεστημένο στο σύστημά σας και οι αναβαθμίσεις του θα σας έρχονται άμεσα, μέσω του Update Manager της διανομής σας. Σε κάθε περίπτωση θα το βρείτε στους διαχειριστές πακέτων (Κέντρο Λογισμικού, Yum, Yast, Software Manager, κλπ) των διανομών σας και καλό θα είναι να το έχετε εγκατεστημένο:
http://osarena.net/logismiko/applications/openssl-nea-simantiki-ekdosi-1-0-1i.htmlScreenshot-1
Αν έχετε κάνει το τελευταίο update, θα βρισκόσαστε ήδη στη νέα έκδοση.

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει σημαντικές διορθώσεις σε bugs και θέματα ασφαλείας.
Στην σπάνια περίπτωση που δεν σας έχει έρθει η νέα έκδοση του OpenSSL, περάστε την με τις εξής εντολές (μια-μια) στο τερματικό/κονσόλα σας, δίνοντας τον κωδικό σας μόλις ζητηθεί:





wget http://www.openssl.org/source/openssl-1.0.1i.tar.gz
tar -xvf openssl-1.0.1i.tar.gz
cd openssl-1.0.1i/
./config --prefix=/usr/local/openssl --openssldir=/usr/local/openssl
make
sudo make install
 
>>> η ιστοσελίδα του OpenSSL.

Να προσθέσουμε πως υπάρχει και το LibreSSL που προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη και τις ευπάθειες του OpenSSL.

[via]

Labels: ,



Ocen Audio: Επεξεργαστείτε τον Ήχο σας

sc6058.linux.en

Ο OcenAudio είναι ένας ανοιχτού κώδικα ελαφρύς επεξεργαστής ήχου με ένα εύκολο στην χρήση περιβάλλον εργασίας χρήστη που περιλαμβάνει πολλά χαρακτηριστικά και θα ικανοποιήσει τόσο τους αρχάριους, όσο και προχωρημένους χρήστες. Βασιζόμενο στην ισχυρή Ocean Framework library που χρησιμοποιείται για την απλοποίηση της επεξεργασίας του ήχου από διάφορες πλατφόρμες.
O OcenAudio, είναι διαθέσιμος για Linux, Windows, OSX και κάποια από τα βασικά του χαρακτηριστικά, είναι:


Εγκατάσταση του Ocean Audio:

Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην έκδοση 2.07 και είναι διαθέσιμος για Linux, Windows, OSX. Έχει έτοιμο πακέτο deb για Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές (ίσως δουλεύει και σε Debian) και rpm για Fedora (κανονικά θα δουλεύει και σε openSUSΕ):

 
>>> η ιστοσελίδα του Ocean Audio.
[via]

Labels: , ,



Facebook: Απαγορεύει το υποχρεωτικό Like-Share



Πολλά sites για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους ή τους fans τους στη σελίδα τους στο Facebook, ζητούν like ή share σε ένα άρθρο ώστε να εμφανιστεί στον επισκέπτη.

Αυτό φαίνεται πως αλλάζει με τη νέα πολιτική του Facebook που καταργεί τα επονομαζόμενα like gates. Δηλαδή τα «παράθυρα» που πετάγονται όταν ο χρήστης επισκέπτεται μία ιστοσελίδα και απαιτούν από τον χρήστη να κάνει like, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Εδώ πρέπει να τονιστεί, ότι το Facebook θα επιτρέπει την παρακίνηση των χρηστών από μια σελίδα για likes αλλά θα απαγορεύει τις τακτικές εξαναγκασμού.

Η νέα πολιτική για τα «like gates» θα ισχύσει από τις 5 Νοεμβρίου και όσες σελίδες δεν συμμορφωθούν δε θα είναι προσβάσιμες. Εν τω μεταξύ, όσες σελίδες δημιουργηθούν δεν θα έχουν την δυνατότητα δημιουργίας «like gate».

Το Facebook με ανακοίνωσή του εξηγεί: Δεν είναι σωστό να αναγκάζεις τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν social plugins και να κάνουν like σε μια σελίδα. Αυτό περιλαμβάνει και την προσφορά επιβραβεύσεων για likes, και το να προωθείς μέσω διάφορων σελίδων, ανεπιθύμητες στον χρήστη εφαρμογές και σελίδες. Το να παρακινείς τον χρήστη να κάνει με την θέληση του να κάνει like σε μια σελίδα ή να συνδεθεί σε μια εφαρμογή παραμένει ο αποδεκτός και σωστός τρόπος. Για αυτό το λόγο, για να εξασφαλίσουμε ποιοτικές σχέσεις και για να βοηθήσουμε τις εταιρείες να έχουν κοινό που ενδιαφέρεται ουσιαστικά θεωρούμε ότι είναι σωστό οι χρήστες να θέλουν με την θέληση τους να συνδεθούν σε μια σελίδα και να κάνουν like και όχι εξ αναγκάζοντάς τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Facebook πριν μερικούς μήνες είχε προχωρήσει στον "καθαρισμό" του Newsfeed από τα posts που ζητούν likes σχόλια και share.
[via]

Labels: ,



Facebook: Προσοχή σε εφαρμογή απάτη


Μια απάτη με πολλά θύματα στο παρελθόν έκανε ξανά την εμφάνισή της στο Facebook εδώ και μερικές ημέρες και έχει αρχίσει να εξαπλώνεται, με περισσότερα από 10 χιλιάδες νέα θύματα.

Το "Color Changer" υποτίθεται ότι επιτρέπει στο χρήστη να αλλάξει το χρώμα του Facebook, στην πραγματικότητα, όμως, του κλέβει προσωρινά τη δυνατότητα εισόδου στο κοινωνικό δίκτυο και τον παρακινεί να κατεβάσει malware στον υπολογιστή του ή στην Android συσκευή του.

Πρόκειται για phishing, το οποίο αρχικά κλέβει τα «Access Tokens» ενός χρήστη με την προβολή ενός βίντεο, κάτι το οποίο σημαίνει πως το site μπορεί να συνδεθεί με τους Facebook φίλους των χρηστών. Αν ο χρήστης δε δει το βίντεο, τότε το site τους προτρέπει να προχωρήσουν σε κάποιο download.

Αν οι χρήστες βρίσκονται σε pc, τότε οδηγούνται σε έναν player με πορνό περιεχόμενο, ενώ από Android οδηγούνται στην εγκατάσταση μιας εφαρμογής.

Η λύση και σε αυτή την περίπτωση είναι η άμεση αλλαγή του κωδικού στο Facebook και να απεγκαταστήσετε το Facebook color changer, ενώ ενδείκνυται ο έλεγχος με κάποιο antivirus πρόγραμμα.

[via]

Labels: , ,



AMD: Εισέρχεται στην αγορά των SSD με τους Radeon R7


Η AMD αποφάσισε να μπει στην αγορά των δίσκων SSD με σημαντική καθυστέρηση, και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει αργότερα στην χρονιά την σειρά Radeon R7 SSD σε χωρητικότητες 120GB, 240GB και 480GB.


Οι νέοι δίσκοι της AMD θα απευθύνονται κυρίως σε gamers θα έρχονται σε μέγεθος 2,5 ιντσών, SATA 3.0 interface και επιδόσεις αντίστοιχες του ανταγωνισμού, ενώ οι τιμές τους θα ανακοινωθούν αργότερα.

[via]


Labels: ,



Την UNIVERSAL καλωσορίζει ο OTE TV!


Η Universal Pictures είναι το μεγάλο κινηματογραφικό studio για το οποίο πρώτο και αποκλειστικά, τοdigitaltvinfo.gr σας είχε ενημερώσει εδώ και μήνες, για την απόκτηση των «pay tv window» δικαιωμάτων προβολής ταινιών από τη συνδρομητική πλατφόρμα του OTE TV
 
Ήδη από την 1η Ιουλίου που ξεκίνησε η νέα συμφωνία τα κανάλια ταινιών του OTE TV έχουν εμπλουτιστεί με νεότερες, αλλά και πιο παλιές ταινίες από την τεράστια ταινιοθήκη των Universal Studios.

Η συνδρομητική βάση του OTE TV αυτή τη στιγμή ανέρχεται στους 295.000 συνδρομητές, ενώ υπολογίζεται γύρω στα μέσα Ιουλίου να έχει ήδη φτάσει στους 300.000, αφού ο ρυθμός ανάπτυξης παραμένει σταθερός, ενώ η πλατφόρμα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει  και το φαινόμενο των "καλοκαιρινών αποσυνδέσεων". 
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του OTE TV, η χαμηλή μηνιαία συνδρομή και το πλούσιο περιεχόμενο της πλατφόρμας «κρατάει» τους συνδρομητές ενεργούς και τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
[via]

Labels: , ,



Ρώσοι Hackers έκλεψαν 1,2 δισ. κωδικούς & usernames


Η μεγαλύτερη κλοπή προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο σημειώθηκε από Ρώσους χάκερς αποκτώντας πρόσβαση σε πάνω από 500 εκατομμύρια ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Συνολικά, οι Ρώσοι χάκερς, παραβίασαν 1,2 δισεκατομμύρια usernames και passwords, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε περισσότερες από 500 εκατομμύρια διευθύνσεις email.

Οι κωδικοί αλιεύθηκαν από περίπου 420 χιλιάδες διαφορετικά websites σε όλο τον κόσμο, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Τα περισσότερα στοιχεία που κλάπηκαν, αφορούν usernames και passwords που χρησιμοποιούνται για την εγγραφή χρηστών σε ένα website ή υπηρεσία. Επειδή όμως τα ίδια στοιχεία χρησιμοποιούνται συνήθως και για κοινωνικά δίκτυα, email και web banking υπηρεσίες, τότε η διαδικτυακή αυτή επίθεση είναι πολύ σημαντική.

Καλό θα ήταν να αλλάξετε τον κωδικό σας στα websites που χρησιμοποιείτε, ειδικά σε όσα έχετε αποθηκευμένα "κρίσιμα" δεδομένα.

[via]

Labels: , ,



Δελτίο Τύπου: Το ΟΤΕ VDSL επεκτείνεται

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-qbdBHbEI1vJGisTCZQ5_FCBavfI2NG08yQqNOTeRTDL47Gexg5FvLR4hKM-LDGSG7ssmfdhZsmU_JZuc6l9iQL3reeFNS09UGWkd8wl9348wTD_ibVkNQyRQQLgyp5Q_RzvUTxtez-zM/s1600/Kafao.jpg

Σε νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα επεκτείνει το δίκτυο VDSL ο ΟΤΕ, παρέχοντας τη δυνατότητα για ταχύτητες έως 50 Mbps σε επιπλέον 15.000 τηλεφωνικές συνδέσεις.

Από τις αρχές Αυγούστου, οι υπερυψηλές ταχύτητες VDSL είναι διαθέσιμες, μέσω Αστικού Κέντρου, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στις περιοχές:




ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ
Αιτωλοακαρνανίας Αμφιλοχία
Εύβοιας Αμάρυνθος
Ηλείας Βάρδα, Γαστούνη, Κρέστενα
Ηρακλείου Μάλια
Θεσσαλονίκης Βασιλικά, Γέφυρα, Δρυμός, Επανομή
Κιλκίς Αξιούπολη
Κοζάνης Σέρβια
Κορινθίας Βέλο
Μαγνησίας Βελεστίνο
Χαλκιδικής Ν. Τρίγλια, Ν. Φώκαια, Ορμύλια, Πευκοχώρι
Χίου Θυμιανά


Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα 284 Αστικά Κέντρα και τις 2.278 υπαίθριες καμπίνες του ΟΤΕ, που ήδη προσφέρουν ταχύτητες VDSL σε όλη την Ελλάδα. Χάρη στο εκτεταμένο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, το VDSL είναι σήμερα διαθέσιμο σε περίπου 1.200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ στόχος είναι η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου να ανέλθει σε 30% μέσα στο 2014.

Το ΟΤΕ VDSL αλλάζει την καθημερινή εμπειρία του Internet καλύπτοντας τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών για μεγάλες ταχύτητες. Το downloading και το streaming γίνονται πιο γρήγορα από ποτέ, μεγάλα αρχεία μοιράζονται με υπερυψηλές ταχύτητες, ενώ μοναδική είναι η εμπειρία multitasking, με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές ταυτόχρονα online.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών VDSL στην περιοχή τους με ένα τηλεφώνημα στο 13888, στο www.ote.gr ή στο Δίκτυο Καταστημάτων ΟΤΕ, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Labels: , ,



Samsung: Xάνει την πρώτη θέση σε πωλήσεις smartphones



Μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές στην κορυφή της κινέζικης αγοράς στα smartphones, η Samsung έχασε τη θέση της από την Xiaomi.

Στο δεύτερο τέταρτο του 2014, η κινέζικη εταιρία Xiaomi προσπέρασε τη Sasmung και έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών με το μερίδιο αγοράς της να φτάνει στο 14%. Στη δεύτερη θέση πια, η Samsung με ποσοστό 12%, είναι μπροστά από τη Lenovo μόνο κατά 200.000 συσκευές.

Μπορεί η Samsung να είχε μεγάλο αριθμό πωλήσεων από το 2012, ωστόσο η Xiaomi επικεντρώθηκε στα χαμηλής τιμής smartphones, κερδίζοντας έτσι συνεχώς έδαφος.

Σε αυτήν την κατηγορία τιμής, οι συσκευές της Samsung δεν τα πήγαν ιδιαίτερα καλά, με τη Xiaomi να εμφανίζει στην αγορά συσκευές με καλή σχέση ποιότητας - τιμής, ενώ αρκετές συσκευές της κινέζικης εταιρίας είχαν καλά τεχνικά χαρακτηριστικά για τη χαμηλή τιμή τους, κάτι που μπορεί να οδηγούσε σε χαμηλό κέρδος, αλλά όπως αποδείχτηκε, οδήγησε στην πρωτιά.

Η φθηνή σειρά της Xiaomi με το όνομα Redmi, είναι αυτή που κάνει τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα, που έφτασαν τα 15 εκατομμύρια τεμάχια το δεύτερο τέταρτο του 2014.

Τα τηλέφωνα της σειράς Redmi πωλούνται στα 113$ όταν αγοραστούν ως απλή συσκευή.
Η εταιρία έχει ήδη πουλήσει 26,1 εκατομμύρια τηλέφωνα το πρώτο εξάμηνο του 2014, με στόχο τα 60 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του χρόνου.

[via]

Labels: , ,



Google Now Launcher: Διαθέσιμος σε Android 4.1 και άνω


Διαθέσιμος σε όλες τις συσκευές με Android που τρέχουν την έκδοση 4.1.x Jelly Bean και πάνω έγινε από σήμερα ο Google Now Launcher στο Play Store, που ως τώρα ήταν προνόμιο μόνο των Nexus και Google Play Edition συσκευών:

Upgrade the launcher on your device to make Google Now one swipe away. From your primary home screen, swipe right to access Google Now cards that give you just the right information, at just the right time.

Available on all devices with Android 4.1 (Jelly Bean) or later.

Key features:

• Google Now on your home screen - it's easier than ever to get just the right information at just the right time.
• Just say "Ok Google" - when you're on your home screen, just say "Ok Google" to trigger voice input. Then say your search query. Or tell your phone what to do, like send a text message, get directions, or play a song.
• Faster search - tap the search box and you can enter your query immediately.
• Easy access to your favorite Google products and services, like Gmail, YouTube, and Maps.
• Larger viewing area - the status and navigation bars are now translucent, so your wallpaper pops from every pixel, and is even visible when you expand your apps drawer (when supported by device).
• Intuitive wallpaper picker - select any image that's stored on your device, or in the cloud. Position and preview your wallpaper before you set it.

Some features are unavailable in some areas.
[via]

Labels: , ,



Kodi: Το νέο όνομα του XBMC από την έκδοση 14

kodi-splash-600x336

To XBMC, το κορυφαίο ανοιχτού κώδικα Media Center, πλέον μετονομάζεται σε Kodi Entertainment Center από την έκδοση 14 που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Η αλλαγή αυτή κατά κύριο λόγο οφείλεται πως το προηγούμενο όνομά του το έλκει από το Xbox Media Center και έχουν δημιουργηθεί ορισμένα νομικά προβλήματα (Microsoft γαρ), σχετικά με το υπάρχον όνομα και logo του. Βέβαια εκτός του ονόματος γίνονται πολλές αλλαγές και στον κώδικα του και όπως φαίνεται οι προγραμματιστές του θα είναι απασχολημένοι για πολύ διάστημα ακόμα. Σημειώστε πως αυτή την στιγμή η σταθερή του έκδοση είναι η 13.1, ενώ έχει κυκλοφορήσει σε beta η 13.2. Στην ουσία αυτές οι εκδόσεις δεν έχουν κάτι νέο, μα κυρίως διορθώσεις σφαλμάτων.

Για την εγκατάστασή του σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, ισχύουν τα γνωστά (δείτε σχετικά), ενώ η επόμενη έκδοσή του θα περασει και αυτή στα αποθετήρια των διανομών τις προσεχείς ημέρες. Δεν θα συνιστούσαμε να περάσετε τη νέα έκδοσή του 13.2 ακόμα, μα αν επιμένετε, μπορείτε να προσθέσετε το unstable αποθετήριο του:



sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/unstable
sudo apt-get update
sudo apt-get install xbmc
 
Αν έχετε προβλήματα με αυτή την δοκιμαστική εκδοση, μπορείτε να την διαγράψετε με την εντολή:

sudo apt-get remove xbmc

- H download page του.
>>> η ιστοσελίδα του XBMC/Kodi.
[via]

Labels: , , ,



USB: Θεμελιώδες κενό ασφαλείας στην λειτουργία του



Ένα θεμελιώδες κενό ασφαλείας στην λειτουργία του Universal Serial Bus μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλευσης και να προκαλέσει καταστροφή σε οποιονδήποτε υπολογιστή σύμφωνα με τους ερευνητές Karsten Nohl και Jakob Lell.

Οι δύο αναλυτές έκαναν αντίστροφη μηχανική στον κώδικα του firmware που ελέγχει τις βασικές επικοινωνιακές λειτουργίες του USB και έγραψαν ένα κομμάτι κακόβουλου κώδικα το BadUSB που μπορεί να εγκατασταθεί σε μια συσκευή USB και να πάρει τον έλεγχο ενός υπολογιστή, να τροποποιήσει αρχεία από έναν memory stick ή να αναδρομολογήσει την κίνηση Internet του χρήστη.

Το BadUSB έχει σαν στόχο τον ελεγκτή των USB περιφερειακών και συσκευών με αποτέλεσμα να είναι αόρατο και κρυμένο στο firmware του και μπορεί να εντοπιστεί και να διαγραφεί μόνο από πολύ καλούς γνώστες της λειτουργίας του.


"You can give it to your IT security people, they scan it, delete some files, and give it back to you telling you it's 'clean... [But these] problems can't be patched.

We're exploiting the very way that USB is designed
."

Ένα μολυσμένο USB περιφερειακό μπορεί να μολύνει έναν υπολογιστή όπως και ένας μολυσμένος υπολογιστής να μολύνει ένα περιφερειακό, και οι ερευνητές θα παρουσιάσουν τον κώδικα και το αποτέλεσμα τους στο επερχόμενο συνέδριο Black Hat, δείχνοντας πως μπορεί να λειτουργήσει σε USB sticks, ποντίκια, πληκτρολόγια και Android smartphones, ενώ στην θεωρία λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή USB.

Το κενό στην ασφάλεια είναι πολύ σοβαρό και δεν επιδέχεται "μπάλωμα" αφού εκμεταλεύεται τον τρόπο λειτουργίας του USB, και ο μόνος τρόπος προστασίας σύμφωνα με το USB Implementers Forum και τους ερευνητές είναι η αλλαγή του τρόπου χρήσης των USB περιφερειακών και η χρήση τους μόνο αν είναι έμπιστα.

[via]

Labels: ,



Facebook: Μια νέα μικρή αλλαγή που δεν εντόπισε σχεδόν κανείς


Σε μια πολύ μικρή αλλαγή στη σελίδα του προχώρησε το facebook, την οποία ελάχιστοι χρήστες ανά τον κόσμο κατάφεραν να την αντιληφθούν.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες άλλαξε την εμφάνιση της μικρής υδρογείου ανάλογα με το σημείο του κόσμου που βρίσκεται ο χρήστης. Όσοι λοιπόν μπαίνουν από την Αμερική θα βλέπουν το αντίστοιχο σημείο της υδρογείου και όσοι χρήστες μπαίνουν από Ασία, Ευρώπη και Αφρική θα βλέπουν τις αντίστοιχες ηπείρους.

Η αλλαγή δεν έχει γίνει ακόμα στα iPhone και οι χρήστες θα συνεχίσουν να βλέπουν όπως παλιά την Αμερική.

Labels: ,



Ανακοίνωση του Tor για επίθεση που δέχθηκαν

tor

Θα λέγαμε πως η υπηρεσία κρυπτογράφησης Tor είναι το υψηλού κύρους προπύργιο της ασφάλειας των υπολογιστών που, όπως λέγεται, η ρώσικη κυβέρνηση δίνει ένα μεγάλο ποσόν ($100.000) σε όποιον καταφέρει να σπάσει τον browser του.
Έρχεται λοιπόν τώρα η ίδια η ομάδα του Tor Project και ανακοινώνει πως άγνωστοι παραβίασαν αυτό το άβατο. Συγκεκριμένα χθες, 30 Ιουλίου 2014, έβγαλαν ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους γνωστοποιώντας ότι ενδεχομένως κάποιοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους ανθρώπους που έψαχναν (το ό,τι) στις ιστοσελίδες τους -όπως είναι το Silk Road για παράδειγμα- που οι χρήστες μπορούν να επισκέπτονται διατηρώντας την ανωνυμία τους. Και, θεωρητικά, διόλου απίθανο να εξέθεσαν σε κίνδυνο και άλλα τμήματα του δικτύου. Όπως λέει η ομάδα του Tor:
Όποιος έκανε χρήση του Tor από την 30η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την 4η Ιουλίου (2014), θα πρέπει να υποθέσουμε ότι επηρεάστηκε από την επίθεση.
Το θέμα είναι πως ούτε και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Το σίγουρο είναι πως αυτοί που έκαναν την επίθεση έψαχναν να δουν ποιος ανακτούσε τα δημόσια κλειδιά στις κρυφές υπηρεσίες, αλλά
πιθανότατα δεν κατάφεραν να δουν την οποιαδήποτε κίνηση σε επίπεδο εφαρμογών˙ για παράδειγμα, δεν μπορούσαν να δουν ποιες σελίδες φορτώθηκαν ούτε και αν οι χρήστες τελικά μπήκαν στις ιστοσελίδες που έψαχναν.
Πιθανότατα, αυτοί που επετέθησαν, προσπάθησαν να μάθουν και ποιος δημοσίευε τους περιγραφητές (descriptors) των κρυφών υπηρεσιών και αυτό γιατί έτσι θα είχαν την δυνατότητα να μάθουν την τοποθεσία των εν λόγω υπηρεσιών.
Είναι ακόμα πιθανό, όχι και τόσο βέβαια μα υπάρχει και αυτή η πιθανότητα, να προσπάθησαν να αναγνωρίσουν ακόμα και τους χρήστες οι οποίοι απλά σερφάριζαν στο συμβατικό/κοινό διαδίκτυο μέσω του Tor.
Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, να θυμίσουμε λίγο πώς δουλεύει το Tor προκειμένου να καταλάβουμε καλύτερα τι αναζητούσαν και πώς έψαχναν το ό,τι ήθελαν να βρουν αυτοί που έσπασαν το Tor Project:
Φανταστείτε ένα δίκτυο με συνδεδεμένους πολλούς (χιλιάδες) υπολογιστές (=σταθμούς), οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο Tor (κάνουν δηλαδή χρήση της εφαρμογής).
Ένας πολύ βασικός παράγοντας είναι και το πλήθος των χρηστών που είναι συνδεδεμένοι μέσω Tor, καθώς όσο πιο μεγάλος ο αριθμός, τόσο πιο καλή η συνολική ποιότητα του δικτύου, μα και ακόμα πιο μεγάλη η ατομική ανωνυμία που μπορεί να επιτευχθεί.
Θέλοντας λοιπόν να γίνει κάποια ανταλλαγή πληροφορίας (αρχείου) από έναν υπολογιστή σε κάποιον άλλον, αυτή η πληροφορία (αρχείο), θα ταξιδέψει κρυπτογραφημένα, μέσα από ένα από τα χιλιάδες εναλλακτικά μονοπάτια που δίνουν οι συνδεδεμένοι υπολογιστές μεταξύ τους.
Η ομάδα του Tor λέει ότι για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε ένας συνδυασμός από δύο μεθόδους. Η πρώτη (μέθοδος) είναι γνωστή ως επιβεβαίωση της κυκλοφορίας (traffic confirmation), στην οποία οι επιτιθέμενοι κοιτάζουν την κίνηση σε έναν σταθμό του Tor και -εν συνεχεία- προσπαθούν να βρουν παρόμοια κίνηση σε κάποιον άλλο (σταθμό). Αφού συνδέσουν τα δύο αυτά δεδομένα, μπορούν στη συνέχεια να μάθουν ποιος μπορεί να βρίσκεται από πίσω. Από την αρχή ακόμα, δημιούργησαν πάνω από εκατό νέους σταθμούς οι οποίοι -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας του Tor- συνιστούν το 6,4 τοις εκατό του δικτύου, θέτοντας εν μέρει σε κίνδυνο τους ασφαλείς κόμβους που στόχο τους έχουν την ανωνυμία (του προφίλ) των χρηστών.

Στόχος η Ανωνυμία!

Όπως λέει η ομάδα του Tor Project,
το δίκτυο εντόπισε αμέσως τους ύποπτους σταθμούς αλλά δεν θεώρησε πως ήταν τόσο πολλοί ώστε να αποτελούν απειλή.
Και τονίζει πως:
Τώρα πλέον, έχουν εκκαθαριστεί οι εν λόγω σταθμοί και, με τις ενημερωμένες εκδόσεις λογισμικού, επιδιορθώνονται οι πιο προφανείς τρύπες ασφαλείας. Σε μακροπρόθεσμη βάση, ψάχνουμε τρόπους ώστε να εμποδίζουμε την δημιουργία κακόβουλων σταθμών και, γενικότερα, να μην μπορούν οι επιτιθέμενοι να αναλύουν και να αντιστοιχούν την κυκλοφορία/κίνηση.

Ποιος ήταν πίσω από την επίθεση;

Η ομάδα του Tor υποπτεύεται το CERT του Ινστιτούτου Μηχανικών Λογισμικού του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon (SEI). Μάλιστα, μέσα στον Ιούλιο, οι ερευνητές του CERT ακύρωσαν αιφνιδιαστικά την ομιλία τους στο συνέδριο Black Hat. Η ομιλία θα είχε τίτλο:
You Don’t Have to be the NSA to Break Tor: Deanonymizing Users on a Budget.
Ελληνιστί:
Δεν χρειάζεται να είσαι η NSA για να σπάσεις το Tor. Στέρησε την ανωνυμία των χρηστών, με λεπτομερές και οργανωμένο σχέδιο.
Θα τόνιζαν μάλιστα πως η NSA έχει προσπαθήσει να σπάσει το Tor, μα με περιορισμένη επιτυχία.
Με την ομιλία τους αυτή θα εξηγούσαν το πώς μπορεί κάποιος να σπάσει το Tor, με κόστος μόλις 3000 δολάρια ή και λιγότερα. Ο νομικός σύμβουλος του πανεπιστημίου, όμως, είπε ότι το υλικό δεν εγκρίνεται για δημοσίευση.
Στην επίσημη ανακοίνωσή της η ομάδα του Tor λέει πως προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το CERT και, παρότι δεν έχουν λάβει απάντηση στα email τους, θεωρούν πως αυτοί είναι πίσω από την επίθεση. Τονίζουν μάλιστα πως:
Άσχετα με το πόσο μεγάλη απειλή θα μπορούσε να αποδειχθεί, το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν -πίσω από την επίθεση- να βρίσκονται όντως οι ερευνητές (από το CERT) και όχι κρατικές υπηρεσίες ή κακόβουλοι χάκερ.
[via]

Labels: ,