Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κλείστε τους λογαριασμούς σας στο Facebook

eu

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμβουλεύει τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμη και να... κλείσουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook αν επιθυμούν να διατηρήσουν τις πληροφορίες τους ιδιωτικές και μακριά από τα "μάτια" των υπηρεσιών ασφαλείας στις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί θεωρεί πως η υπάρχουσα νομοθεσία "Ασφαλούς Λιμένα" (Safe Harbor) δεν προστατεύει επαρκώς τα δεδομένα των πολιτών της ΕΕ.

Τα σχετικά σχόλια έγιναν από το δικηγόρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Bernhard Schim, με αφορμή μία δικαστική υπόθεση που ξεκίνησε ο γνωστός Αυστριακός ακτιβιστής και φοιτητής της Νομικής Max Schrems, ο οποίος έχει προσφύγει εναντίον του Facebook σε μία προσπάθεια να εμποδίσει την πρόσβαση στις προσωπικές του πληροφορίες από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κι ενώ οι αποκαλύψεις του σκανδάλου παρακολουθήσεων της NSA έχουν προβληματίσει επαρκώς τα τελευταία χρόνια όλους μας.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η Κομισιόν συμμερίζεται τις ανησυχίες του: "Ίσως πρέπει να εξετάσετε το κλείσιμο του λογαριασμού σας στο Facebook αν έχετε", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Schhim στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη... μετά Snowden εποχή δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η νομοθεσία "ασφαλούς λιμένα", στην υπάρχουσα μορφή της, παρέχει επαρκή προστασία των δεδομένων των πολιτών της ΕΕ. Η σχετική νομοθεσία αφορά κυρίως το τρέχον νομικό πλαίσιο ασφαλείας το οποίο περιλαμβάνει τη μετάδοση δεδομένων των πολιτών της ΕΕ μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού προς τις ΗΠΑ.

Χωρίς το νομικό πλαίσιο αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει μεταφορά ιδιωτικών δεδομένων εκτός της ΕΕ, ωστόσο, πλέον, δε θεωρείται ασφαλές και ζητείται η ακύρωσή του.

Οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το νομικό πλαίσιο Safe Harbor από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναμένονται έως τον Οκτώβριο.

[via]

Labels: , , ,



Στις 10 Απριλίου τα πρώτα Apple Watch καταστήματα


 
apple-watch 

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Apple, στις 10 Απριλίου θα ανοίξουν τις πόρτες τους σε Λονδίνο, Παρίσι και Τόκιο τα πρώτα καταστήματα που θα πωλούν αποκλειστικά το πολυαναμενόμενο Apple Watch.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ξεχωριστά καταστήματα αλλά για τμήματα που θα φιλοξενούνται σε μεγάλα πολυκαταστήματα στις τρεις πρωτεύουσες. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο το πρώτο Apple Watch Shop θα βρίσκεται εντός του διάσημου πολυκαταστήματος Selfridges στην Oxford Street, στο Παρίσι στο Galeries Lafayette και στο Τόκιο στο Isetan.

Τα εν λόγω καταστήματα θα υπάρχουν μόνο για σκοπούς επίδειξης και πώλησης και για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης οι πελάτες θα παραπέμπονται στα Apple Stores. Θυμίζουμε ότι το Apple Watch αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου στο πρώτο “κύμα” χωρών ενώ οι προ-παραγγελίες ανοίγουν δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 10 του ίδιου μήνα.

[via]

Labels: , ,



Facebook: Τρόποι για να γίνει πιο ευχάριστο


Αν ήδη είστε στο Facebook για μερικά χρόνια, αναμενόμενο είναι κάποια στιγμή να νιώσετε κουρασμένοι με τα συνεχή status updates, τις χιλιάδες φωτογραφίες και τα video.

Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει, καθώς με τον καιρό κάνουμε όλο και περισσότερους φίλους, όλο και περισσότερα Likes σε σελίδες και, γενικώς, τα ενδιαφέροντα μας στο Facebook γίνονται όλο και περισσότερα τροφοδοτώντας με πολλές πληροφορίες το News Feed, τις ενημερώσεις.

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να ζήσουμε μια χαρά χωρίς ένα μεγάλο μέρος των ενημερώσεων που φτάνουν σε εμάς, αλλά για να αρχίζουμε να "κόβουμε" χρειάζεται τρόπος και σωστή μέθοδος.

Και ενώ το να αρχίσετε τα μαζικά unfriend σε όποιον "σας τη δίνει στα νεύρα" εξακολουθεί να είναι μία από τις επιλογές σας, την οποία δεν θα σας αποτρέψουμε από το να κάνετε πράξη, θα σας προτείνουμε επιπλέον τρόπους να διαχειριστείτε τις πληροφορίες που φτάνουν σε εσάς, χωρίς να αποδιώξετε τους φίλους σας online.


1. Αντικαταστήστε τα Unfriend με τα Follow
To Facebook δεν είναι σαν το σχολείο όπου ήσασταν υπερήφανοι όσους περισσότερους φίλους είχατε. Στο Facebook είναι βέβαιο σχεδόν ότι δέχεστε updates στo News Feed από ανθρώπους που δυσκολεύεστε να θυμηθείτε ποιοι είναι.

Ένας τρόπος να γίνει το Facebook πιο ευχάριστο είναι να μειώσετε τις ενημερώσεις από τους "όχι και πολύ φίλους". Επειδή όμως το να αφαιρείτε φίλους ίσως είναι άκομψο και ίσως όχι και τόσο ευχάριστο σε εσάς τους ίδιους, μπορείτε να επιλέξετε να είστε πιο διακριτικοί: κάντε unfollow. Με τον τρόπο αυτό θα πάψετε να λαμβάνετε ενημερώσεις από ανθρώπους δεν θέλετε, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσετε να είστε φίλοι με αυτούς online.

Για να σταματήσετε να ακολουθείτε κάποιον, πηγαίνετε στη σελίδα του προφίλ του και κλικάρετε το "Ακολουθείτε" για να γίνει "Ακολουθήστε" - Followed/ Follow, αντίστοιχα στα αγγλικά.






2. Δημιουργήστε τις Λίστες Φίλων - Custom Friend Lists
Οι φίλοι σας στο Facebook προέρχονται από πολλούς διαφορετικούς χώρους και είναι μεταξύ τους πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Άλλοι είναι από τη δουλεία, αλλοί είναι από την οικογένεια, άλλοι μακρινοί συγγενείς και φίλοι.

Πιθανόν να μη σκέφτεστε τον καθένα ξεχωριστά όταν ποστάρετε κάτι, αλλά  
δεν είναι όλα τα πόστς για όλους.

Οι λίστες φίλων Custom Friends Lists είναι από τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα και υποτιμημένα χαρακτηριστικά στο Facebook. Σας επιτρέπουν να καθορίσετε ποιοι θα βλέπουν και ποίοι όχι τα δικά σας updates.
Για να φτιαχτεί μία λίστα παίρνει πολύ λίγο χρόνο, αλλά η χρήση του χαρακτηριστικού κάνει την εμπειρία στο Facebook πολύ πιο ευχάριστη, καθώς αυτά που γράφετε θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες φίλων και όχι στους πάντες.

Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να ρυθμίσετε το δικό σας News Feed - Ενημερώσεις - ώστε να βλέπετε ενημερώσεις από συγκεκριμένες λίστες, έτσι ώστε αυτές να είναι περισσότερο κατανοητές και ευχάριστες.
Για να δημιουργήσετε μία Λίστα Φίλων - Friend List - πηγαίνετε στο facebook.com/bookmarks/lists και επιλέγετε "Δημιουργία λίστας" - "Create List".









Όταν φτιάχνετε ένα update, η default ορατότητα για αυτό είναι όλοι οι φίλοι σας. Για να το αλλάξετε σε μία συγκεκριμένη λίστα, κάντε κλικ στο "Φίλοι" και επιλέξτε μια από τις λίστες που εμφανίζονται στο μενού.



Αν θέλετε να βλέπετε ενημερώσεις μόνο από μία από τις λίστες φίλων σας, απλά κάντε κλικ στο link με το όνομα της στο αριστερό πάνελ.





3. Προσδιορίστε τα ενδιαφέροντα σας

Το να κάνετε Like σε μία σελίδα στο Facebook παίρνει μία στιγμή, αλλά αυτό έχει ως επακόλουθο να έρχεται περιεχόμενο στις ενημερώσεις σας.
Τα περισσότερα από τα ενδιαφέροντα σας εμπίπτουν σε κάποιες κατηγορίες, όπως ταινίες ή τεχνολογία και το Facebook δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε τις πληροφορίες αυτά τα θέματα.
Πρόκειται για ένα ακόμη υπό-χρησιμοποιούμενο, αλλά χρήσιμο χαρακτηριστικό του Facebook, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε σε πληροφορίες που πράγματι σας ενδιαφέρουν.

Όπως οι λίστες των φίλων, μπορείτε να ομαδοποιήσετε Σελίδες στο Facebook - Facebook Pages - σε κατηγορίες και να βλέπετε τις ενημερώσεις σε μία τροφοδοσία , σε ένα Feed.
Για να δημιουργήσετε μία λίστα ενδιαφέροντος πηγαίνετε στο facebook.com/addlist και επιλέγετε "+ Create List", ή "+Δημιουργία λίστας".






Μόλις επιλέξετε τις Σελίδες στο Facebook που θα περιλαμβάνει η λίστα ενδιαφέροντος σας, της δίνετε ένα όνομα και μέσω αυτού θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο feed.




[via]

Labels: , ,



LG G4 Note: Εικόνες & διαρροή χαρακτηριστικών

LG G4 Note

Οι πρώτες εικόνες του LG G4 Note είναι διαθέσιμες ανεπίσημα στο XDA.

Το LG G4 Note έρχεται για να ανταγωνιστεί το Galaxy Note 4 της Samsung.

Από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν προκύπτουν συμπεράσματα τόσο για την εμφάνιση, όσο και για τα χαρακτηριστικά του LG G4 Note.

H συσκευή συνοδεύεται από stylus, το οποίο διακρίνεται στις φωτογραφίες, ενώ τα πλαίσια γύρω από την οθόνη πολύ στενά. Το μέγεθος της τελευταίας υπολογίζεται στις 5,5 ίντσες.

Η έκδοση του λειτουργικού είναι Android 5.0.2 Lollipop.

LG G4 Note
LG G4 Note
[via]

Labels: , ,



Νέο router malware επεμβαίνει στις ρυθμίσεις DNS


Ένα πρόσφατα εντοπισμένο malware -από τα Ara Labs- επιτίθεται σε routers στα οποία οι χρήστες δεν έχουν αλλάξει τα default login credentials ή είναι ευάλωτα σε unauthenticated configuration requests, και παρεμβαίνει στις ρυθμίσεις DNS τους, ανακατευθύνοντας την κίνηση internet. Σαν αποτέλεσμα της επίθεσης εισάγονται διαφημίσεις και πορνογραφικό περιεχόμενο σε οποιαδήποτε σελίδα και αν επισκεφτεί ο χρήστης.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό, αναχαιτίζει των κώδικα του Google Analytics -που υπάρχει στα περισσότερα sites- και ανακατευθύνει την κίνηση στον server του επιτιθέμενου, ο οποίος στέλνει τις διαφημίσεις και το πορνό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί να πουλήσει διαφημιστική προβολή και να έχει σημαντικά έσοδα.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα μοντέλα των routers που κινδυνεύουν και απλά συστήνεται να αλλάζονται τα προεπιλεγμένα στοιχεία σύνδεσης σε αυτά από τον κάτοχο τους.

[via]

Labels: , , , ,



Windows 10: Διαθέσιμη σε ISO η Technical Preview


Η Microsoft διέθεσε την Windows 10 Technical Preview για τον μήνα Μάρτιο.

Η έκδοση είναι διαθέσιμη για download σε μορφή ISO, με δυνατότητα επιλογής για επεξεργαστές 64bit ή και 32bit.

Για να κατεβάσετε τα ISO Images και κλειδιά για την Windows 10 Technical Preview στην αγγλική γλώσσα [δεν είναι διαθέσιμε στα ελληνικά], κάντε κλικ σε ένα από τα ακόλουθα links:

Official Windows 10 Build 10041 ISO Image [x64]


Official Windows 10 Build 10041 ISO Image [x86]


H Technical Preview του Μαρτίου αφορά την έκδοση 10041 και απευθύνεται στους χρήστες του Windows Insider Program. Για να εγγραφείτε στο Windows Insider Program κάντε κλικ εδώ.

[via]

Labels: , ,



Οι Hackers της Κίνας αποκαλύπτονται

 
china hackers

Η Κίνα παραδέχεται πλέον με πλήρη επισημότητα ότι έχει δημιουργήσει ειδικές ομάδες Hackers που ασχολούνται με τον Κυβερνοπόλεμο με κύριο στόχο τους τις ΗΠΑ. 

Η φημολογία για την ύπαρξη τέτοιων ομάδων Hackers στους κόλπους του κινεζικού στρατού ήταν έντονη εδώ και αρκετό καιρό, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημη αναγνώριση της ύπαρξης τέτοιων ομάδων από την πλευρά της κινεζικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν, η Κυβέρνηση ενισχύει πολλές τέτοιες ομάδες που ειδικεύονται η καθεμιά σε διαφορετικό τομέα Κυβερνοπολέμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες Hackers αυτές δεν ανήκουν μόνο στον στρατό, αλλά και σε κυβερνητικές θέσεις, προκειμένου να είναι προστατευμένες όλες οι υποδομές του κινεζικού κράτους και όχι μόνο ο στρατός. Εκτιμάται ότι λειτουργεί και μία τρίτη ομάδα Hackers εκτός στρατού και κυβέρνησης, η οποία είναι επιφορτισμένη με την ομπρέλα προστασίας ενάντια σε εξωτερικές επιθέσεις.

Η αμερικανική πλευρά έχει κατηγορήσει αρκετές φορές την Κίνα για χρήση των ομάδων αυτών με σκοπό να διαπράξει μέχρι και βιομηχανική κατασκοπεία σε αμερικανικές επιχειρήσεις με υποκλοπή πληροφοριών και άλλων στοιχείων.

Υπάρχουν πληροφορίες που μιλούν για στέγαση όλων των σχετικών ομάδων Hackers σε ένα όροφο 12 ορόφων, με το οποίο υπάρχει η σύνδεση με επιμέρους απομακρυσμένες ομάδες Κινέζων Hackers προκειμένου να μπορούν να εκτελούν συνδυασμένες εργασίες.

[via]

Labels: , ,



Έρχεται Facebook Phone app στο Android


Πώς θα σας φαινόταν ένα Facebook Phone; Δεν αναφερόμαστε σε κάποια συσκευή με το λογότυπο του Facebook πάνω της, αλλά στην πληροφορία ότι το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δοκιμάζει ένα σχετικό app.

H αρχική πληροφορία προήλθε από διαρροή και όπως λέει το Android Police, η εφαρμογή ονομάζεται Phone. Η εφαρμογή, πιθανολογείται ότι, θα αντικαταστήσει την τηλεφωνική λειτουργία του smartphone σας, έως ένα βαθμό, και θα παρέχει πληροφορία αναγνώρισης κλήσεων και block εισερχομένων κλήσεων από συγκεκριμένους χρήστες.

Εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε στο Venturebeat την ύπαρξη του Phone, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

H εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη πιθανόν μόνο στο Android, καθώς η έως τώρα πολιτική της Apple είναι απαγορευτική σε εφαρμογές που αντικαθιστούν
βασικές λειτουργίες των συσκευών της.

[via]

Labels: , , ,



Τα UEFI BIOSes είναι ευάλωτα σε malwares όπως το LightEater

bios 

Τα νέα UEFI BIOSes μπορεί να είναι πολύ πιο όμορφα και με περισσότερα χαρακτηριστικά σε σχέση με τα παλιά BIOSes, είναι όμως ταυτόχρονα και μικρά λειτουργικά, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να είναι εξίσου ευάλωτα σε malwares και υιούς.
.
Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας Corey Kallenberg και Xeno Kovah απέδειξαν στο CanSecWest ότι, ακόμα και ένα άτομο χωρίς κάποια ιδιαίτερη ειδίκευση, μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να μολύνει ένα UEFI BIOS με ένα malware που ονομάζεται LightEater. Οι ειδικοί απέδειξαν ότι οποιοδήποτε BIOS μπορεί να προσβληθεί από κάποιον ιό ή malware.

Μητρικές από Gigabyte, Acer, MSI, HP και Asus είναι ουσιαστικά εκτεθειμένες σε αυτόν τον κίνδυνο, πολύ περισσότερο αυτές που δεν έχουν αναβαθμιστεί πρόσφατα με νεώτερες εκδόσεις οι οποίες να μπαλώνουν τυχόν κενά ασφαλείας. Ειδικότερα στην περίπτωση του BIOS μιας Gigabyte μητρικής, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ερευνητές, δεν χρειάστηκε να κάνουν τίποτα το ιδιαίτερο πέραν του να εισάγουν μια λανθασμένη εντολή σε έναν kernel driver. Η μητρική δεν ξανά ξεκίνησε κανονικά. Είχε αχρηστευτεί.
 
Τα antivirus προγράμματα που τρέχουμε στα λειτουργικά μας, δεν ανιχνεύουν τυχόν ιούς που έχουν φτιαχτεί για τις μητρικές, αλλά μόνο το λειτουργικό στο οποίο τρέχουνε. Πολύς κόσμος δεν αναβαθμίζει το BIOS στις μητρικές του, αλλά και πολλές εταιρίες μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σταματάνε να προσφέρουν νεότερα updates.

[via]

Labels: , , ,



Μη προσβάσιμο το Reuters στην Κίνα


Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι το αγγλικό και το κινέζικο site του είναι μη προσβάσιμα στην Κίνα σήμερα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Reuters αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, καθώς το site του στην κινέζικη γλώσσα είχε μπλοκαριστεί προσωρινά το 2013, επίσης.
Το πρακτορείο δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί μπλοκαρίστηκε στην Κίνα. Ειδησεογραφικά sites όπως αυτά των Bloomberg, The New York Times και Wall Street Journal είναι ήδη μη διαθέσιμα στην χώρα για αρκετό καιρό τώρα.
Εκπρόσωπος του Reuters είπε ότι, “Το Reuters είναι αφοσιωμένο στην δίκαιη και ακριβή ειδησεογραφία παγκοσμίως. Αναγνωρίζουμε τη μεγάλη σπουδαιότητα των νέων για την Κίνα για τους πελάτες μας και ελπίζουμε ότι οι ιστοσελίδες μας θα επανέλθουν στην Κίνα σύντομα.”
O Cyberspace Administration of China -CAC-, η κανονιστική αρχή για το Internet στην Κίνα δεν απάντησε στην γραπτή αίτηση του Reuters για σχολιασμό του γεγονότος.

[via]

Labels: , ,



Η Microsoft φτιάχνει ROM που μετατρέπει τα Android smartphones σε Windows 10

Screenshot from 2015-03-20 00:03:10

Η Microsoft ετοιμάζει μία ειδική ROM που κάνει δυνατό να αντικατασταθεί το λειτουργικό σύστημα Android από τα Windows 10.

H συγκεκριμένη ROM είναι διαθέσιμη σε κατόχους smartphones της Xiaomi και συγκεκριμένα της ναυαρχίδας της εταιρείας, του Mi4. H δυνατότητα αυτή δείχνει εκ πρώτη όψεως ότι το επερχόμενο λειτουργικό της Microsoft είναι “platform agnostic”.

Η μετατροπή που γίνεται στα Xiaomi Mi4 που τρέχουν τη ROM της Microsoft δεν προσφέρει επιλογή dual boot.

H Microsoft δεν αποκλείει στις δηλώσεις της την ευρύτερη διάθεση παρόμοιων ROMs για χρήση με συσκευές άλλων κατασκευαστών, πέραν της Xiaomi, αλλά περιορίζεται στην περιγραφή του στόχου της συγκεκριμένης συνεργασίας με την κινέζικη εταιρεία, που είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν και η παροχή feedback.

Η συνεργασία των εταιρειών είναι στο πλαίσιο του Windows Insider Program.

[via]

Labels: , , ,



Windows 10.. αυτό το καλοκαίρι


Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η τελική έκδοση των Windows 10 θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2015 σε 190 χώρες και 111 γλώσσες.
H Microsoft δεν έδωσε την ακριβή ημερομηνία, αλλά σίγουρα αναμένεται να δούμε το νέο λειτουργικό τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι το φθινόπωρο.
Το νέο λειτουργικό της Microsoft θα είναι δωρεάν για αναβάθμιση από τα προηγούμενα λειτουργικά της εταιρείας, Windows 7, Windows 8 και Windows 8.1.
Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τη συνεργασία της με τη Lenovo, για smartphones με λειτουργικό Windows 10 από την κινέζικη εταιρεία.
Επίσης, θα υπάρχει και μία συνεργασία με την Xiaomi, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν θα κυκλοφορήσουν smartphones από την εταιρεία με λειτουργικό Windows 10, αλλά το σίγουρο είναι ότι κάποιοι χρήστες του Xiaomi Mi 4 θα συμμετάσχουν στο Windows Insider Program, ώστε να δοκιμάσουν τα Windows 10 Technical Preview και να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες στην Microsoft.
Επίσης, η εταιρεία λύσεων ασφαλείας Qihu 360 της Κίνας, θα δώσει δωρεάν τα Windows 10 στους πελάτες της, ενώ η επίσης κινέζικη εταιρεία Tencent [υπηρεσίες social gaming] θα προσφέρει τα Windows 10 δωρεάν ως αναβάθμιση, δημιουργώντας ταυτόχρονα κάποιες εφαρμογές για τους πελάτης της που θα είναι προεγκατεστημένες στο νέο λειτουργικό.
Σημαντικό άνοιγμα προς την αγορά της Κίνας παρατηρούμε σε αυτό το στάδιο για την Microsoft που θέλει να επεκταθεί όπως όλα δείχνουν σε μία ανερχόμενη αγορά.

[via]

Labels: , ,



Τέλος ο Internet Explorer

internet

Αν είστε από τους λίγους εναπομείναντες «πιστούς» που πέσατε πάνω σε αυτήν την είδηση ανοίγοντας έναν Internet Explorer, το θέμα σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Η Microsoft βλέποντας ολοένα και περισσότερους χρήστες του διαδικτύου να της γυρίζουν την πλάτη και να στρέφονται στους δημοφιλέστερους Google Chrome και Mozilla Firefox, το πήρε απόφαση και ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το… παιδί που έφερε στον ιντερντετικό κόσμο το μακρινό 1995.

Μετά από ένα εικοσαετές ταξίδι ενηλικίωσης λοιπόν, ο Explorer μας αφήνει χρόνους και θα αντικατασταθεί από έναν browser που θα διαθέτει αρκετά από τα στοιχεία των ανταγωνιστών του και όνομα που θα παραπέμπει σε αρχαία Ελλάδα, καθώς αναπτύσσεται με τον κωδικό Project Spartan.

Πάντως, τα τελικά «βαφτίσια» δεν έχουν γίνει ακόμη αφού βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας, Κρις Καποσέλα, ο οποίος πρόσθεσε πως τα αποκαλυπτήρια του νέου browser θα συμπέσουν με εκείνα των πολυαναμενόμενων Windows 10.

[via]

Labels: , , ,



Τα Windows 10 ‘τορεντάρουν’ updates και apps


Μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας να κρατήσει το λογισμικό της μακριά από τα torrents, η Microsoft τους αναθέτει το update του νέου της λειτουργικού και των apps.

H επιλογή peer-to-peer είναι στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη, ο οποίος επιλέγει στα setting τον τρόπο που θα γίνονται τα updates. H χρήση torrents στα Windows 10 ελαφρύνει το φορτίο στις δομές της Microsoft, καθώς στο download θα συμμετέχουν και άλλοι υπολογιστές.
Επίσης, τα updates θα ελαφρύνουν και το δικό μας δίκτυο, καθώς οι ενημερώσεις μπορούν να μοιράζονται από τον ένα υπολογιστή του δικτύου μας σε άλλον.

Το πάνελ για το updates downloading στα Windows 10.

Η λειτουργία αυτή δεν εισάγεται για πρώτη φορά από την Microsoft, ούτε φυσικά η χρήση peer-to-peer για updates σημαίνει ότι η Microsoft επικροτεί τη χρήση τους για οποιοδήποτε σκοπό.

Προγράμματα όπως το Nοd32 της Eset χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο καιρό τώρα.

Όπως αναφέρει το N4GM, η Microsoft δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση, αλλά η πληροφορίες που δίνει προέρχονται από διαρροές.
[via]

Labels: , , ,



Πρωτοδικείο Αθηνών: νόμιμη η τοποθέτηση links προς τρίτα sites




Με την απόφαση 5249/18.12.2014 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε πως η ανάρτηση συνδέσμων (links) προς οπτικοακουστικό περιεχόμενο που καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα, στην μορφή καταλόγου, είναι νόμιμη και απέρριψε την αγωγή που είχε κατατεθεί εναντίον site για παραβίαση του νόμου πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η απόφαση που αναρτήθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο του διαχειριστή του ανωτέρω site, βασίστηκε σε ανάλογη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και αναφέρει.



Ο συγκεκριμένος διαδικτυακός τόπος του ενάγοντος αποτελεί ένα ψηφιακό ευρετήριο ταξινομημένων πληροφοριών για τηλεοπτικά και κινηματογραφικά έργα. Σε ορισμένα λήμματα του ως άνω ευρετηρίου, περιλαμβάνεται και ένας σύνδεσμος υπερκειμένου (hyperlink), ο οποίος περιέχει την εντολή να μεταφέρει τον χρήστη, αν αυτός επιλέξει με τη συσκευή κατάδειξης (λ.χ. “ποντίκι”) αυτοματοποιημένα σε άλλον διαδικτυακό τόπο, από τον οποίο υπάρχει η δυνατότητα θέασης του αντίστοιχου οπτικοακουστικού έργου.

Πρόκειται δηλαδή για την περίπτωση των βαθέων συνδέσμων, οι οποίοι μεταφέρουν το χρήστη όχι στην αρχική σελίδα ενός ιστοτόπου, που μπορεί να περιέχει λ.χ. δικό της ευρετήριο με συνδέσμους προς το ειδικότερο περιεχόμενό της, αλλά απ' ευθείας στην εσωτερική σελίδα στην οποία είναι άμεσα θεάσιμο από το χρήστη το εν λόγω οπτικοακουστικό έργο.

Αυτό το αποδέχθηκε στην κατάθεσή του και ο ίδιος ο μάρτυρας των εναγομένων στο ακροατήριο, ο οποίος περιέγραψε την ως άνω λειτουργία του ιστότοπου εκθέτοντας τα ίδια ως άνω περιστατικά.

Περί του αντιθέτου είχαν καταθέσει την 19-2-2010 ενώπιον προανακριτικών αρχών κατόπιν υποβληθείσας μήνυσης (βλ. κατωτέρω) ο δεύτερος και ο τρίτος εναγόμενος. Αυτοί ανέφεραν, συγκεκριμένα, για το θέμα αυτό, στις δύο ένορκες καταθέσεις τους ότι “οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα ακρόασης/θέασης (streaming) χωρίς την καταβολή ανταλλάγματος. Τα έργα αυτά είναι uploaded (αποθηκευμένα) στους κεντρικούς διακομιστές (servers) του ***.gr και άλλων”.

Πλην, όμως, οι καταθέσεις αυτές είναι συνοπτικές και ασαφείς, ενώ οι ίδιοι οι εναγόμενοι με τις προτάσεις τους ομολογούν ότι η ιστοσελίδα αποτελεί κατάλογο υπερσυνδέσμων, και απλώς επιμένουν, εσφαλμένα σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν στην μείζονα πρόταση, ότι η δραστηριότητα αυτή θα έπρεπε να χαρακτηριστεί νομικά ως παράνομη εφόσον γίνεται χωρίς άδεια.

Η αναφορά δε σε αποθήκευση των έργων σε διακομιστές της ίδιας της ιστοσελίδας και όχι τρίτων πρέπει να αποδοθεί σε έλλειψη πληροφόρησης, αφού οι ίδιοι σήμερα ως διάδικοι δεν επιμένουν στο ζήτημα αυτό [...] Αποδείχθηκε, δηλαδή, ότι ο ενάγων δεν διατηρεί σήμερα ούτε διατηρούσε στο παρελθόν τα οπτικοακουστικά έργα αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή σε δικούς του υπολογιστές από τους οποίους πραγματοποιείται μετάδοση προς τους υπολογιστές των χρηστών, είτε με την παροχή δυνατότητας “κατεβάσματος” (download) του έργου ώστε να δημιουργηθεί ψηφιακό αντίγραφο στον υπολογιστή του χρήστη, είτε με τη δημιουργία “ροής” (streaming) κατ' αίτηση του χρήστη ή διαρκώς σε πραγματικό χρόνο.

Αντιθέτως, αποδείχθηκε ότι οι ως άνω σύνδεσμοι οδηγούν όλοι σε ιστότοπους στους οποίους τρίτα πρόσωπα είχαν αναρτήσει τα εν λόγω οπτικοακουστικά έργα. [...] Τα έργα αυτά δε, ήταν αποθηκευμένα στους υπολογιστές που φιλοξενούσαν τις ιστοσελίδες αυτές (οι λεγόμενοι “εξυπηρετητές” ή “server”), και από εκεί γινόταν διαθέσιμα στους χρήστες με τη μέθοδο της ροής.

Δεν προέκυψε δεν από κανένα στοιχείο της δικογραφίας ότι οι ιστοσελίδες αυτές που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα, είχαν κατά το χρόνο αυτό ή έχουν λάβει σήμερα οποιοδήποτε μέτρο για να ελέγχουν την πρόσβαση του κοινού στα οπτικοακουστικά έργα, όπως πρόσβαση με ειδικό λογαριασμό χρήστη και κωδικό, επ' αμοιβή (paywall) ή έστω δωρεάν με απλή εγγραφή.

Ως εκ τούτου όλα τα έργα που βρισκόταν σε αυτές τις ιστοσελίδες ήταν ελεύθερα προσβάσιμα από όλους τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι αποτελούσαν το κοινό στο οποίο τα έργα απευθύνονται. Συνεπώς, κατά τα εκτιθέμενα στη μείζονα πρόταση της παρούσας απόφασης, ο ενάγων δεν παρουσίαζε τα έργα αυτά σε νέο κοινό και συνεπώς δεν πραγματοποιούσε μετάδοση ή αναμετάδοση των οπτικοακουστικών αυτών έργων κατά την έννοια του ν.2121/1993 και της Οδηγίας 2001/29/ΕΚ.

Την μετάδοση και αναμετάδοση των έργων πραγματοποιούν, ως ανεφέρθη, μόνο οι κάτοχοι και διαχειριστές των ιστοσελίδων στις οποίες παραπέμπουν οι σύνδεσμοι. Βεβαίως, αποδείχθηκε ότι σε χρόνο προγενέστερο της άσκησης της αγωγής ορισμένοι από τους συνδέσμου της ιστοσελίδας ***.gr παρέπεμπαν σε ιστοσελίδες των οποίων οι κάτοχοι και διαχειριστές δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια μετάδοσης και αναμετάδοσης έργων. Τούτο δε το κατέθεσε και ο ίδιος ο μάρτυρας του ενάγοντος, όταν ερωτήθηκε σχετικά. Πλην όμως, σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν ανωτέρω, αυτό είναι αδιάφορο αφού ο ενάγων τοποθέτησε απλώς υπερσυνδέσμους προς τα έργα αυτά, που ήταν διαθέσιμα στους χρήστες.

Διαφορετικό συμπέρασμα θα μπορούσε να εξαχθεί μόνο αν ετίθετο θέμα συμμετοχής του ενάγοντος στην πραγματοποίηση της παράνομης μετάδοσης με άλλο τρόπο, οπως θα συνέβαινε λ.χ. αν ο ενάγων είχε έρθει σε κάποια συνεννόηση με τους διαχειριστές των ιστοσελίδων αυτών για τη διανομή εσόδων από αναρτημένες διαφημίσεις.

Τούτο, όμως, δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της δικογραφίας, ούτε και προβάλλεται τέτοιος ισχυρισμός. Κατά συνέπεια ο ενάγων δεν παραβίασε το νόμο και δεν χρειάζεται την άδεια των δικαιούχων των δικαιωμάτων των έργων ή της εναγομένης εταιρείας ως οργανισμού συλλογικής διαχείρισης των δικαιωμάτων αυτών για να τοποθετηθεί σύνδεσμος που παραπέμπουν σε αναρτημένα στο διαδίκτυο έργα όπως πράττει."
 
[via]

Labels: , ,



Συνελήφθη ο διαχειριστής του dvdmovies.gr


Tον διαχειριστή του γνωστού site www.dvdmovies.gr, το οποίο παρήχε πρόσβαση σε χιλιάδες online ταινίες και σειρές, συνέλαβε η αστυνομία.

Το site «εξυπηρετούσε» περισσότερους από 500.000 χρήστες που είχαν απευθείας πρόσβαση σε περισσότερους από 65.000 τίτλους, τους οποίους μπορούσαν να δουν online, χωρίς καν να χρειαστεί να τους «κατεβάσει».

Η σύλληψή του 37χρονου διαχειριστή έγινε με τη διαδικασία του αυτόφωρου, με βάση το νόμο για παραβίαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και, σύμφωνα με την αστυνομία, «προκλήθηκε σημαντική απώλεια εσόδων τόσο για τους νόμιμους δικαιούχους, ύψους 1.400.000 ευρώ περίπου, όσο και για το Κράτος, από τη μη είσπραξη των αντίστοιχων φόρων».

Προηγήθηκαν ψηφιακές καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένης ιστοσελίδας, η οποία ήταν δεύτερη σε επισκεψιμότητα σε αυτό το είδος των site.

Κατά την έρευνα, στο σπίτι του διαχειριστή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε κατάσταση με χρηματικά ποσά, από όπου προκύπτουν έσοδα από διαφημίσεις στην εν λόγω ιστοσελίδα, με το ύψος τους να εκτιμάται στις αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις δήλωσης των εσόδων αυτών στην εφορία.

[via]

Labels: , , ,



Mac: Κατεβάστε το καινούργιο Office δωρεάν



office

Αν μη τι άλλο το Microsoft Office είναι η πιο διαδεδομένη σουίτα γραφείου, έτσι λοιπόν όταν κυκλοφορεί μια καινούργια έκδοση όπως και να το κάνουμε είναι μεγάλο νέο.

Κάπως έτσι λοιπόν η Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση του Office 2016 for Mac σε δοκιμαστική έκδοση.

Όσοι θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε απολύτως δωρεάν το καινούργιο Office, το οποίο θα δουλεύει μέχρι να κυκλοφορήσει κανονικά η έκδοση.

[via]

Labels: , , , ,



Virus Alert: Προβληματική αναβάθμιση του Panda antivirus

Η χθεσινή αναβάθμιση της βιβλιοθήκης ιών του Panda antivirus, προκάλεσε έναν μικρό χαμό στους χρήστες του καθώς ήταν υπεύθυνη για το "κρασάρισμα" πολλών γνωστών αθώων εφαρμογών.

 Το κατόρθωμα -γιατί για τέτοιο πρόκειται- της Panda έκανε το λογισμικό της να νομίζει πως τμήματα του κώδικα του ήταν μολυσμένα με ιό, αφού έβαλε τον εαυτό του στην virus signature list, ενώ επιπλέον στην λίστα με τα επικίνδυνα προγράμματα μπήκαν το Office, ο Chrome, ο Firefox και οι αναβαθμίσεις του Windows Update.


Μόλις έγινε αντιληπτό το πρόβλημα η Panda εξέδωσε επιδιόρθωση και ανέβασε ειδικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος, ενώ συμβουλεύει τους χρήστες που έπεσαν θύμα της κακής αναβάθμισης, να μην κάνουν update το μηχάνημα τους μέχρι να γίνει η επιδιόρθωση.

[via]

Labels: , ,



Η Ελληνική ποδοσφαιρική μπίζνα έχει πάντα έναν κερδισμένο

Θαυμάστε τον κόσμο της ΑΕΚ που γνωρίζοντας ευθύς εξ αρχής τις δυνατότητες της ομάδας του έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ μέσα στο γήπεδο μετατρέποντας το σε πραγματική γιορτή !

Για την ιστορία κάποιος από αυτούς που θέλουν να λένε ότι κόπτονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και το βλέπουν ως άθλημα και όχι ως μαφιόζικη μπίζνα... να πει στον κύριο Περέιρα ότι έπαιζε με την ΑΕΚ της Β' Εθνικής (αυτή με τα εννέα αμούστακα ελληνοπούλα που όλα μαζί κοστίζουν δεν κοστίζουν όσο μια πρωτοκλασσάτη μεταγραφή του Ολυμπιακού) και όχι με την Barcelona στο Camp Nou.


Το να πανηγυρίζει κατά αυτόν τον τρόπο, με ένα γκολ διφορούμενο και λίγα λεπτά πριν λήξει ο αγώνας (γαμώντας ένα γήπεδο κυριολεκτικά) τον μικραίνει σαν προπονητή και σαν ομάδα...

Τώρα τον λόγο έχει η πολιτεία όπου ναι μεν καλώς να τιμωρήσει την ΑΕΚ γιατί δεκαπέντε από τους εβδομήντα χιλιάδες "μάσησαν" από τα καμώμαματα του Περέιρα και μπήκαν στο γήπεδο, αλλά περιμένουμε με πνεύμα ισονομίας και δικαιοσύνης να εγκαλέσει και αυτόν που πουλώντας για ακόμη μια φορά υπέρμετρη Ολυμπιακοφροσύνη κατάφερε και πάλι να "γκρεμίσει" ακόμα ένα  γήπεδο παραμένοντας ατιμώρητος.

Labels: , ,



Aναβαθμίσεις ελέω FREAK από Apple και Microsoft



Οι Apple και Microsoft κυκλοφόρησαν patches που επιδιορθώνουν το σοβαρό κενό ασφαλείας FREAK (Factoring attack on RSA-EXPORT Keys) που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από δεκαετίες.

Παράλληλα η Microsoft διέθεσε και ένα νέο patch για το Stuxnet worm που εντοπίστηκε το 2010 κα ι υπάρχουν υποψίες πως δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Patch για το Stuxnet υπήρχε ήδη, αλλά φαίνεται πως δεν λειτουργούσε όπως πρέπει.


[via]

Labels: , , , ,



Cosmote: αυξήσεις χρεώσεων για συνδρομητές WHAT'S UP, COSMOKARTA και FROG



Δελτίο Τύπου:
Ανακοινώνεται ότι παρατείνεται έως 30/04/2015, η προσφορά με την οποία οι συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας WHAT’S UP, COSMOΚΑΡΤΑ και FROG της COSMOTE, για κάθε ενεργοποίηση του πακέτου COSMOTE Internet Monthly Pass 200 λαμβάνουν 500ΜΒ αντί για 200ΜΒ για την διάρκεια ισχύος του πακέτου.

Επιπλέον από 06/03/2015 ανακοινώνεται η τροποποίηση της προσφοράς με την οποία οι συνδρομητές καρτοκινητής FROG στη 1η ανανέωση 10€ κάθε μήνα κερδίζουν 500ΜΒ, διάρκειας 1 μήνα, και από την άνω ημερομηνία θα παρέχονται στους άνω συνδρομητές 1024 MB, διάρκειας 1 μήνα. Η προσφορά ισχύει για ανανεώσεις χρόνου ομιλίας έως 31/03/2015.

Παράλληλα ανακοινώνεται ότι από 06/04/2015, για τους συνδρομητές καρτοκινητής WHAT’S UP που έχουν ενεργοποιηθεί μετά την 22/11/2007 ή έχουν μεταφερθεί στο νέο πρόγραμμα χρεώσεων WHAT’S UP που ισχύει από 22/11/2007, και τους συνδρομητές COSMOKAPTA που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην προσφορά ανανέωσης με την οποία λαμβάνουν, 400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα στην Ελλάδα για 1 μήνα για τις δυο πρώτες ανανεώσεις ανά μήνα από €10 και άνω, με αυτόματη χρέωση 3€ από το υπόλοιπο του συνδρομητή αμέσως μετά την ανανέωση χρόνου, η χρέωση για κλήσεις ομιλίας προς εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας αυξάνεται από 0,007167 €/δευτ σε 0,0082 €/δευτ.

Για τους συνδρομητές WHAT’S UP που έχουν ενεργοποιηθεί πριν τις 22/11/2007 και δεν έχουν μεταφερθεί στο νέο πρόγραμμα χρεώσεων WHAT’S UP που ισχύει από 22/11/2007, αυξάνεται η χρέωση για κλήσεις ομιλίας προς προορισμούς WHAT’S UP από 0,007167 €/δευτ σε 0,0082 €/δευτ. Για τους συνδρομητές καρτοκινητής FROG η χρέωση για κλήσεις ομιλίας προς εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας αυξάνεται από 0,007167 €/δευτ. σε 0,0082 €/δευτ.

Επίσης, για τους συνδρομητές καρτοκινητής WHAT’S UP που έχουν ενεργοποιηθεί μετά την 22/11/2007 ή έχουν μεταφερθεί στο νέο πρόγραμμα χρεώσεων WHAT’S UP που ισχύει από 22/11/2007, και τους συνδρομητές COSMOKAPTA που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην προσφορά ανανέωσης με την οποία λαμβάνουν, 400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα στην Ελλάδα για 1 μήνα για τις δυο πρώτες ανανεώσεις ανά μήνα από €10 και άνω, με αυτόματη χρέωση 3€ από το υπόλοιπο του συνδρομητή αμέσως μετά την ανανέωση χρόνου, αυξάνεται η χρέωση για video-κλήσεις προς εθνικά δίκτυα από 0,0067 €/δευτ σε 0,008334 €/δευτ., ενώ για τους συνδρομητές καρτοκινητής FROG αυξάνεται η χρέωση για video- κλήσεις προς εθνικά δίκτυα από 0,0042 €/δευτ σε 0,008334 €/δευτ.

Τέλος, από την ίδια ημερομηνία για τους συνδρομητές καρτοκινητής WHAT’S UP και COSMOKAPTA της COSMOTE (συμπεριλαμβανομένων και των κλήσεων της υπηρεσίας «0,01€/λεπτό προς 2 αριθμού COSMOTE») αυξάνεται το βήμα χρέωσης για κλήσεις ομιλίας και video-κλήσεις προς εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας από χρέωση ανά δευτερόλεπτο σε χρέωση ανά λεπτό ομιλίας ενώ η ελάχιστη χρέωση παραμένει ως έχει.

Οι υπόλοιπες χρεώσεις παραμένουν ως έχουν. Οι συνδρομητές WHAT’S UP, COSMOΚΑΡΤΑ και FROG έχουν δικαίωμα να καταγγείλουν τη σύμβασή τους αζημίως εντός ενός (1) μηνός από την ανακοίνωση της παρούσας,

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι χρεώσεις και τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων WHAT’S UP, COSMOΚΑΡΤΑ &
FROG.

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από το www.cosmote.gr και από την Εξυπηρέτηση Πελατών της
COSMOTE στο 13838 (χρέωση 0,19€/κλήση από κινητό COSMOTE).

Για την καρτοκινητή FROG επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.frogmobile.gr ή επικοινωνήστε με το Τμήμα
Εξυπηρέτησης Πελατών FROG στο 1299 (χρέωση 0,19€/κλήση) από κινητό FROG.

Οι παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α. 23%

Labels: , ,



Το Facebook διαγράφει τα Likes από ανενεργούς λογαριασμούς

Μετά το καθάρισμα των followers στους λογαριασμούς του Instagram, το Facebook προχωρά και σε αντίστοιχο καθάρισμα στις σελίδες στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο.

Το Facebook φροντίζει να απομακρύνει και τους ανενεργούς 'Likers' των σελίδων, δίνοντας στους διαχειριστές καλύτερη εικόνα για τις σελίδες τους.

Έτσι, αν δείτε να μειώνεται ο αριθμός των Likes που έχει η σελίδα σας, μην απορήσετε, καθώς θα είναι αυτά που προέρχονταν από λογαριασμούς που είναι απενεργοποιημένοι, ή είναι πλέον 'εις μνήμην' του χρήστη τους.

Από μηνύματα σε admin panels σελίδων στο Facebook, μαθαίνουμε ότι η αφαίρεση των Likes θα γίνει στις 12 Μαρτίου, πιθανόν γενικευμένα. Οπότε, τότε αναμένεται να δείτε την όποια μικρή ή μεγάλη πτώση στον αριθμό των profiles που ακολουθούν τη σελίδα σας.

Oι μεγαλύτερες αλλαγές αναμένεται να παρατηρηθούν στον αριθμό των fans σε σελίδες celebrities, που όπως συνέβη και στο Instagram, το φαινόμενο των ψεύτικων προφίλ τροφοδοτείται εξ συστήματος για ευνόητους λόγους.

[via]

Labels: , ,



Το Shazam εκτός από τραγούδια θα αναγνωρίζει και αντικείμενα


Η γνωστή εφαρμογή αναγνώρισης τραγουδιών για τα περισσότερα mobile λειτουργικά, Shazam, εξελίσσεται ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει και αντικείμενα.
Μέσα από την κάμερα του κινητού, η εφαρμογή θα καταλαβαίνει τα προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματα λιανικής πώλησης και θα δίνει πληροφορίες για αυτά.
Για παράδειγμα με ένα 'σκανάρισμα' σε ένα κουτί δημητριακών, το Shazam θα δίνει πληροφορίες όπως είναι οι θερμίδες και η θρεπτική αξία τους, ή σε μία θήκη ταινίας DVD, οι πληροφορίες θα αναφέρουν πληροφορίες για την ταινία και link για την αγορά του soundtrack.
Παρόμοια χαρακτηριστικά είδαμε πριν μερικά χρόνια με την εφαρμογή Google Goggles η οποία είναι μάλλον παραμελημένη από την εταιρεία, παρόλο που έτυχε καλής υποδοχής στις πρώτες εποχές του Android.
Τον περασμένο Ιανουάριο το Shazam κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση 30 εκ. δολαρίων και να προχωρήσει σε συμφωνίες με εκδότες και εταιρίες περιεχομένου, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει το νέο χαρακτηριστικό.

[via]

Labels: , , ,



To uTorrent εγκαθιστά τον Epic Scale Bitcoin miner


Όσοι εγκαθιστούν την τελευταία έκδοση -3.4.2- του uTorrent BitTorrent client, μπορεί να εγκαταστήσουν αν δεν προσέξουν, έναν Bitcoin miner, που θα επιβαρύνει τον υπολογιστή τους κάνοντας mining για μια Bitcoin φάρμα.

Ο Epic Scale miner, ζητάει την άδεια να εγκατασταθεί και μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από τον υπολογιστή, αλλά
η πλειοψηφία των χρηστών που δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις αρχικές οθόνες εγκατάστασης, μπορεί να βρεθεί με αυτόν χωρίς να το καταλάβει.


Η BitTorrent που είναι πίσω από το uTorrent, ισχυρίζεται πως ο χρήστης ενημερώνεται σχετικά κατά την εγκατάσταση του
λογισμικού της και τίποτα δεν γίνεται κρυφά, ενώ αναφέρει πως το Epic Scale είναι μια σημαντική πηγή εσόδων για αυτήν.


[via]

Labels: , ,



H OnePlus προσθέτει στη λίστα αποστολών της την Ελλάδα



H OnePlus συμπεριλαμβάνει πλέον στη λίστα με τις χώρες που αποστέλλει τα προϊόντα της την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι στη χώρα μας, αλλά και στην Κύπρο, θα μπορούν να εξυπηρετούνται στις παραγγελίες τους άμεσα από την OnePlus, χωρίς να χρειάζεται η διαμεσολάβηση τρίτων.

Θυμίζουμε ότι η OnePlus ακολουθεί ένα ιδιότυπο τρόπο διανομής, οποίος έχει ως βάση τις παραγγελίες άμεσα από τη μητρική εταιρεία, χωρίς να ακολουθείται το κλασικό κανάλι με τους ανά χώρα αντιπροσώπους.

Η OnePlus πλέον θα καλύπτει το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών με απευθείας αποστολές των προϊόντων της.

Η πληροφορία δημοσιεύτηκε στο επίσημο forum της Oneplus.

Για να εορτάσει δεόντως το γεγονός η OnePlus διοργανώνει εκδηλώσεις σε Βαρσοβία, Πράγα, Βουδαπέστη.

[via]

Labels: , , ,



Freak flow: Ένα σοβαρό κενό ασφαλείας με ηλικία δεκαετιών


Ένα ευρέως διαδεδομένο κενό ασφαλείας ανακάλυψαν ερευνητές, το οποίο υποσκάπτει την ασφάλεια των υπολογιστών για δεκαετίες.
Το ‘Freak’, όπως ονομάστηκε, ανακάλυψε η ομώνυμη ομάδα ερευνητών και έχει τις ρίζες του στο τρόπο κρυπτογράφησης που ήταν σε χρήση στις εμπορικές συναλλαγές των ΗΠΑ με το εξωτερικό έως το 1999. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαιτούσε τη χρησιμοποίηση ελαφρύτερων τρόπων κωδικοποίησης - ‘export-grade’ encryption.
Οι παραπάνω περιορισμοί δεν υφίστανται σήμερα, αλλά οι αδύναμοι αυτοί τρόποι κρυπτογράφησης έχουν παραμείνει σε πολλές συσκευές των Google και Apple [και άλλων συσκευών με χρήση unpatched OpenSSL] έως και σήμερα.
Ένας hacker μπορεί να παρεμβληθεί στη σύνδεση ενός εν δυνάμει θύματος και να ορίσει να χρησιμοποιούνται οι παλαιότερες, πιο αδύναμες μέθοδοι κρυπτογράφησης.
Οι ερευνητές κατάφεραν να αλλάξουν τις αποδεκτές μεθόδους κρυπτογράφησης πολλών γνωστών sites και να συμπεριλάβουν σε αυτές τις παλαιές και ξεπερασμένες.
Η Apple δήλωσε στο Techcrunch ότι θα διορθώσει το πρόβλημα την επόμενη εβδομάδα μέσω update, ενώ δεν φιλοξενούνται δηλώσεις άλλων εταιρειών που ερωτήθηκαν.

[via]

Labels: , , , ,



Η Nintendo ξεκίνησε τα BANs



Αν χρησιμοποιείτε κάποιο flashcart όπως την Gateway ή Sky3Ds στο Nintendo 3Ds σας για να παίζετε πειρατικά παιχνίδια (roms) και συνδέεστε online σίγουρα κάποια στιγμή θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το παρακάτω μήνυμα:
"Error Code 002-0102"!!

Δυστυχώς για εσάς η κονσόλα σας ή και ο λογαριασμός σας έχει αποκλειστεί από τις υπηρεσίες online gaming της Nintendo μιας και η Nintendo αποφάσισε να καταπολεμήσει το γεγονός ότι πολλοί χρήστες χρησιμοποιώντας πειρατικές εκδοχές των παιχνιδιών της μπορούσαν να δημιουργήσουν χάος στα leaderboards αλλά και στις συνεδρίες των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Το BAN δεν γνωρίζουμε ακόμα αν είναι μόνιμο ή προσωρινό μιας και αρκετοί χρήστες έλαβαν άρση του αποκλεισμού μερικές ημέρες αργότερα.

Όσοι από εσάς λάβετε το μήνυμα "Error Code 002-0102", δεν θα μπορείτε να παίξετε διαδικτυακά παιχνίδια αλλά θα έχετε πλήρη πρόσβαση στις υπόλοιπες online υπηρεσίες που προσφέρει η Nintendo, όπως για παράδειγμα θα μπορείτε να αγοράζετε παιχνίδια από το eshop της Nintendo ή να στέλνετε μηνύματα.

Ο τρόπος με τον οποίο η Nintendo εντοπίζει τις πειρατικές εκδόσεις είναι πλέον γνωστός καθώς κάθε παιχνίδι διαθέτει ένα μοναδικό header και συνεπώς όσοι τρέχουν την ίδια πειρατική έκδοση έχουν το ίδιο header και αποκλείονται αυτόματα από το σύστημα μόλις εντοπιστούν. Οπότε αν χρησιμοποιείτε τα δικά σας αντίγραφα τα οποία έχετε κάνει backup από δικές σας cartridges παιχνιδιών δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο.

[via]

Labels: , , ,



Δείτε τα νέα Samsung Galaxy S6 και S6 edge


Tα νέα Samsung Galaxy S6 και S6 edge, παρουσιάστηκαν από την Samsung στο MWC, κατασκευασμένα από μέταλο και γυαλί και έχοντας προεγκατεστημένες αρκετές εφαρμογές της Microsoft, μετά από την πρόσφατη συμφωνία των 2 εταιριών.  

Και οι 2 συσκευές έρχονται με οθόνη 5.1 ιντσών QHD (το edge έχει καμπύλα τελειώματα, παρόμοια με το Note edge), οκταπύρηνο Exynos επεξεργαστή, 3GB RAM και την τελευταία έκδοση του Android, Lollipop 5.0.2, με σημαντικό μείον την απουσία υποδοχής κάρτας microSD.


Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους έχουν ως εξής:

[via]

Labels: , ,



Οδηγός επίλυσης σφαλμάτων κατά το Update/Restore του iOS

itunes_recovery_iphone


Όταν κάνετε ενημέρωση ή επαναφορά του iPhone, iPad ή iPod touch σας στο iTunes, ενδέχεται να εμφανιστεί το εξής μήνυμα: “Δεν ήταν δυνατή η επαναφορά του iPhone [όνομα_συσκευής]. Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα [αριθμός_σφάλματος].
Δείτε πώς μπορείτε να επιλύσετε συγκεκριμένα σφάλματα ενημέρωσης και επαναφοράς του iOS.

Επίλυση σφαλμάτων δικτύου

Σχετικά σφάλματα: 17, 1004, 1013, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3194, 3200 ή “Παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά τη λήψη του λογισμικού” ή “η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για την έκδοση που ζητήθηκε“. Αυτές οι ειδοποιήσεις δηλώνουν ότι ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την επικοινωνία με το διακομιστή ενημέρωσης της Apple ή με τη συσκευή σας.
Ελέγξτε τον υπολογιστή σας για λογισμικό ή για ρυθμίσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν θέματα επικοινωνίας μεταξύ του υπολογιστή και της Apple ή μεταξύ του υπολογιστή και της συσκευής σας:

Ελέγξτε το αρχείο hosts
Μετά την ενημέρωση του iTunes στην πιο πρόσφατη έκδοση, ελέγξτε το αρχείο hosts για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να επικοινωνήσει με το διακομιστή ενημέρωσης.
Αν χρησιμοποιείτε Mac, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows, ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο υποστήριξης της Microsoft (έχετε υπόψη ότι η επαναφορά του αρχείου hosts θα επηρεάσει τις υπηρεσίες λογισμικού που βασίζονται στις ανακατευθύνσεις του αρχείου hosts). Αν χρησιμοποιείτε Windows σε έναν επαγγελματικό υπολογιστή, συμβουλευτείτε το τμήμα IT για να βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές θα λειτουργούν κανονικά μετά την επαναφορά του αρχείου hosts.
Λογισμικό φιλτραρίσματος διευθύνσεων TCP/IP, τείχους προστασίας ή ασφάλειας
Αν έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας λογισμικό φιλτραρίσματος διευθύνσεων TCP/IP, τείχους προστασίας ή ασφάλειας , ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
Επαναφορά ή ενημέρωση σε άλλον υπολογιστή
Δοκιμάστε να κάνετε επαναφορά ή ενημέρωση σε άλλον υπολογιστή με διαφορετική σύνδεση στο Internet. Έτσι θα αποκλείσετε τυχόν άλλα προβλήματα του υπολογιστή σας τα οποία ενδεχομένως να διακόπτουν την επικοινωνία του iTunes με το διακομιστή ενημέρωσης.
Τα σφάλματα 1639, 3000-3020 και 3100-3999 (με εξαίρεση το σφάλμα 3194) προκαλούνται πολλές φορές από τις ρυθμίσεις δικτύου. Αν ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί ένα διαχειριζόμενο δίκτυο, επικοινωνήστε με το διαχειριστή του δικτύου. Διακομιστές μεσολάβησης, τείχη προστασίας και άλλα μέτρα ασφάλειας δικτύου μπορούν να προκαλέσουν τα συγκεκριμένα σφάλματα. Αν είναι απαραίτητο, βρείτε μια διαφορετική σύνδεση δικτύου για να επαναφέρετε τη συσκευή σας. Για παράδειγμα, αν κάνετε την επαναφορά στην εργασία σας, δοκιμάστε να την κάνετε στο σπίτι ή στον
Όταν κάνετε ενημέρωση ή επαναφορά του iPhone, iPad ή iPod touch σας στο iTunes, ενδέχεται να εμφανιστεί το εξής μήνυμα: “Δεν ήταν δυνατή η επαναφορά του iPhone [όνομα_συσκευής]. Παρουσιάστηκε άγνωστο σφάλμα [αριθμός_σφάλματος].
Δείτε πώς μπορείτε να επιλύσετε συγκεκριμένα σφάλματα ενημέρωσης και επαναφοράς του iOS.

Επίλυση σφαλμάτων δικτύου

Σχετικά σφάλματα: 17, 1004, 1013, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3194, 3200 ή “Παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά τη λήψη του λογισμικού” ή “η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για την έκδοση που ζητήθηκε“. Αυτές οι ειδοποιήσεις δηλώνουν ότι ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την επικοινωνία με το διακομιστή ενημέρωσης της Apple ή με τη συσκευή σας.
Ελέγξτε τον υπολογιστή σας για λογισμικό ή για ρυθμίσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν θέματα επικοινωνίας μεταξύ του υπολογιστή και της Apple ή μεταξύ του υπολογιστή και της συσκευής σας:

Ελέγξτε το αρχείο hosts
Μετά την ενημέρωση του iTunes στην πιο πρόσφατη έκδοση, ελέγξτε το αρχείο hosts για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να επικοινωνήσει με το διακομιστή ενημέρωσης.
Αν χρησιμοποιείτε Mac, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows, ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο υποστήριξης της Microsoft (έχετε υπόψη ότι η επαναφορά του αρχείου hosts θα επηρεάσει τις υπηρεσίες λογισμικού που βασίζονται στις ανακατευθύνσεις του αρχείου hosts). Αν χρησιμοποιείτε Windows σε έναν επαγγελματικό υπολογιστή, συμβουλευτείτε το τμήμα IT για να βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές θα λειτουργούν κανονικά μετά την επαναφορά του αρχείου hosts.
Λογισμικό φιλτραρίσματος διευθύνσεων TCP/IP, τείχους προστασίας ή ασφάλειας
Αν έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας λογισμικό φιλτραρίσματος διευθύνσεων TCP/IP, τείχους προστασίας ή ασφάλειας , ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
Επαναφορά ή ενημέρωση σε άλλον υπολογιστή
Δοκιμάστε να κάνετε επαναφορά ή ενημέρωση σε άλλον υπολογιστή με διαφορετική σύνδεση στο Internet. Έτσι θα αποκλείσετε τυχόν άλλα προβλήματα του υπολογιστή σας τα οποία ενδεχομένως να διακόπτουν την επικοινωνία του iTunes με το διακομιστή ενημέρωσης.
Τα σφάλματα 1639, 3000-3020 και 3100-3999 (με εξαίρεση το σφάλμα 3194) προκαλούνται πολλές φορές από τις ρυθμίσεις δικτύου. Αν ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί ένα διαχειριζόμενο δίκτυο, επικοινωνήστε με το διαχειριστή του δικτύου. Διακομιστές μεσολάβησης, τείχη προστασίας και άλλα μέτρα ασφάλειας δικτύου μπορούν να προκαλέσουν τα συγκεκριμένα σφάλματα. Αν είναι απαραίτητο, βρείτε μια διαφορετική σύνδεση δικτύου για να επαναφέρετε τη συσκευή σας. Για παράδειγμα, αν κάνετε την επαναφορά στην εργασία σας, δοκιμάστε να την κάνετε στο σπίτι ή στον υπολογιστή και το δίκτυο ενός φίλου σας.

Έλεγχος λογισμικού ασφαλείας

Σχετικά σφάλματα: 2, 4, 6, 9, 1000, 1611, 9006. Μερικές φορές, το λογισμικό ασφαλείας ενδέχεται να μην επιτρέπει στη συσκευή σας να επικοινωνεί με το διακομιστή ενημέρωσης της Apple ή με κάποια άλλη συσκευή.
Ελέγξτε το λογισμικό ασφαλείας και τις ρυθμίσεις σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν αποτρέπεται η σύνδεση με τους διακομιστές της Apple.

Έλεγχος συνδέσεων USB

Σχετικά σφάλματα: 13, 14, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1611, 1643-1650, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 20094005, 4013, 4014, ή “μη έγκυρη απόκριση“.
Αν διακοπεί η σύνδεση USB μεταξύ της συσκευής και του υπολογιστή σας, ενδεχομένως να μην μπορείτε να κάνετε ενημέρωση ή επαναφορά.
Για να περιορίσετε τις πιθανές αιτίες του θέματος, μπορείτε επίσης να αλλάξετε το υλικό σας:
Αν εξακολουθεί να εμφανίζεται το μήνυμα σφάλματος, ανατρέξτε στην επόμενη ενότητα για να ελέγξετε αν υπάρχουν θέματα υλικού.

Έλεγχος για θέματα υλικού

Σχετικά σφάλματα: 1, 3, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 20, 21, 23, 26, 27, 28, 29, 34, 35, 36, 37, 40, 1000, 1002, 1004, 1011, 1012, 1014, 1667 ή 1669.
Αυτά τα σφάλματα σημαίνουν ότι η συσκευή ή ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα με το υλικό που δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ή της επαναφοράς.

Έλεγχος για απαρχαιωμένο ή τροποποιημένο λογισμικό

Σχετικά σφάλματα: 1015, “Δεν είναι δυνατή η εύρεση του απαραίτητου πόρου“.
Αυτά τα μηνύματα σφάλματος ενδέχεται να εμφανιστούν αν ισχύει κάτι από τα εξής:
Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ανάκτησης για να επαναφέρετε τη συσκευή σας στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS:
iTunes for Mac: Connect diagram

Όταν συνδεθεί η συσκευή σας, θα ανοίξει το iTunes. Θα δείτε ένα μήνυμα που θα λέει ότι το iTunes έχει εντοπίσει ένα iPhone, iPad ή iPod touch σε λειτουργία ανάκτησης.

itunes_recovery_iphone 

[via]

Labels: , , ,



4G+ από την COSMOTE




Δελτίο Τύπου:
Κινητό ευρυζωνικό δίκτυο 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced, διαθέτει η COSMOTE σε επιλεγμένες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ προχωρά με ταχείς ρυθμούς την επέκταση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη μέσα στο 2014, η εταιρεία είχε ολοκληρώσει τις δοκιμές του εμπορικού δικτύου 4G+, κατά τις οποίες επιτεύχθηκαν ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων έως 300 Mbps στη λήψη. Τις δυνατότητες του δικτύου 4G+ της COSMOTE είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τον περασμένο Οκτώβριο και οι επισκέπτες του συνεδρίου InfoCom World, σε επίδειξη στο περίπτερο της εταιρείας.

Η αναβάθμιση του δικτύου 4ης γενιάς της COSMOTE σε 4G+ βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία των πελατών, παρέχοντας ταχύτητες πλοήγησης στο διαδίκτυο που φτάνουν έως τα 300Mbps, ακόμα καλύτερη χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών όπως HD Streaming και HD Video-Conferencing, αλλά και αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων με απίστευτες ταχύτητες. Ενδεικτικά, μία ταινία των 4GB κατεβαίνει σε λιγότερο από 3 λεπτά, ενώ περισσότερα από 150 τραγούδια των 8MB μπορούν να κατέβουν σε λιγότερο από 1 λεπτό.

Με την εμπορική διάθεση του δικτύου 4G+ από τις αρχές του 2015, η COSMOTE εδραιώνει την τεχνολογική της υπεροχή και επιβεβαιώνει τη σταθερή επένδυσή της στην εμπειρία του πελάτη. Με την πλήρη αξιοποίηση του φάσματος που έχει στη διάθεσή της, η COSMOTE θα μπορέσει το επόμενο διάστημα να διαθέσει εμπορικά ταχύτητες έως και 300Mbps σε ακόμη περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ήδη, χάρη στις εκτεταμένες επενδύσεις της εταιρείας, το δίκτυο 4G της COSMOTE είναι το Νο1 δίκτυο σε πληθυσμιακή κάλυψη, υπερέχοντας σημαντικά από τον ανταγωνισμό, καθώς είναι διαθέσιμο σε περισσότερο από το 70% του πληθυσμού της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.cosmote.gr

Labels: , , ,