Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Δώρο 2GB το μήνα από το Cosmote One για ΟΤΕ TV


Δώρο 2GB κάθε μήνα, για 6 μήνες, έχουν οι πελάτες Cosmote One που έχουν και ΟΤΕ TV, για να απολαμβάνουν στο κινητό τους, μέσω του δικτύου 3G και 4G της Cosmote, τα αγαπημένα τους προγράμματα με το ΟΤΕ TV GΟ.
Με τη νέα προσφορά από το Cosmote One, οι συνδρομητές ΟΤΕ ΤV μπορούν να απολαμβάνουν όλο το καλοκαίρι, όπου και αν βρίσκονται, κορυφαίους ποδοσφαιρικούς αγώνες, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που φιλοξενεί ο ΟΤΕ TV, αγαπημένες σειρές, αλλά και άλλο πλούσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα.


Το Cosmote One προσφέρει έναν ολοκληρωμένο κόσμο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας και πολλά οφέλη, προκειμένου να απολαμβάνουν οι πελάτες Cosmote, Internet, Ομιλία, και Ψυχαγωγία κάθε στιγμή, μέσα και έξω από το σπίτι.
Περισσότερες πληροφορίες για την ενεργοποίηση της προσφοράς στο 13888, στο www.cosmote.gr/one ή σε ένα κατάστημα Cosmote ή Γερμανός.

[via]

Labels: , , ,



Bug του Chrome επιτρέπει το κατέβασμα ταινιών από streaming content providers


Δύο ερευνητές εντόπισαν μια ευπάθεια στον Chrome που επιτρέπει την τοπική αποθήκευση περιεχομένου από streaming sites σαν τα Netflix και Amazon Prime.



Η ευπάθεια κάνει χρήση της τεχνολογίας Widevine EME/CDM, μέσω της οποίας γίνεται το video streaming κρυπτογραφημένου περιεχομένου από content providers, στην οποία οι ερευνητές κατάφεραν να βρουν τρόπο υποκλοπής του video από το decryption module του Chrome αφού το περιεχόμενο έχει σταλεί στον browser.

Στο proof of concept τους επιδεικνύουν το πόσο εύκολο είναι να κατεβάσει κάποιος ένα video. Η Google έχει ήδη ενημερωθεί από τις 24 Μαΐου -χωρίς να το έχει επιδιορθώσει ακόμα- και θα περιμένουν 90 ημέρες πριν δημοσιεύσουν αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του.
[via]

Labels: , ,



Ανακοίνωση Κόλαφος από τους εργαζομένους του ΟΤΕ



AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Ανοιχτή επιστολή

  Προς: Τους μετόχους του Ομίλου ΟΤΕ.

 Κύριοι μέτοχοι,

 Σήμερα, 8 χρόνια μετά την ιδιωτικοποίηση-παραχώρηση του δημόσιου ΟΤΕ στην κρατικών συμφερόντων Deutsche Telekom, είναι νομίζουμε αναγκαίο να γίνει ένας απολογισμός για την πορεία του Ομίλου ΟΤΕ.

• Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις που υποσχέθηκαν δυστυχώς δεν ήρθαν. Αντί γι’ αυτό:
  Απέσυραν τον ΟΤΕ από την FYROM πουλώντας την Cosmofon και την Germanos Telecom για 190 εκ. ευρώ.
  Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Σερβία πουλώντας την Telekom Serbia για 380 εκ. ευρώ.
  Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Βουλγαρία πουλώντας την Germanos Telecom και την Globul για 717 εκ. ευρώ.
  Πούλησαν το μοναδικό δορυφόρο που είχε η χώρα της Hellas–sat για 208 εκ. ευρώ.
   Σύνολο… αποεπενδύσεων 1,5 δις!
• Οι σταθερές θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 6.000 και αντικαταστάθηκαν με μαύρη και ελαστική εργασία. Η πολιτική αυτή συνεχίζεται με την σημερινή νέα «εθελούσια» αποχώρηση την οποία ανακοίνωσαν. Το κόστος μεταφέρθηκε στο ασφαλιστικό σύστημα.
• Η επιχείρηση χάνει συνεχώς έδαφος προς τον ανταγωνισμό και η εμπιστοσύνη που απολάμβανε παραδοσιακά από ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού εξαντλείται. Τα υψηλά τιμολόγια, οι αφανείς χρεώσεις και τα ψιλά γράμματα (χαρακτηριστικά που αντέγραψε από τους ανταγωνιστές) κλονίζουν αυτή την εμπιστοσύνη και χιλιάδες πελάτες αγανακτισμένοι την εγκαταλείπουν.
  Όλα αυτά μπορεί να αυξάνουν πρόσκαιρα τα κέρδη του ΟΤΕ που κατευθύνονται προς το Βερολίνο (μέχρι και τα παλιά καλώδια μεταφέρονται ακατέργαστα για να γίνουν scrap στη Γερμανία), μεσοπρόθεσμα όμως και σε συνδυασμό με άλλες εξελίξεις (κατάργηση περιαγωγής κ.λ.π.) κινδυνεύει το στρατηγικό μέλλον της επιχείρησης.
  Το χειρότερο όμως είναι ότι, οι ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί για ένα ΟΤΕ χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς τις κρατικές αγκυλώσεις και τα προβλήματα του κρατισμού, διαψεύστηκαν.
  Ο ΟΤΕ σήμερα συμπυκνώνει όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  Η γραφειοκρατία, ο παρασιτισμός, ο παραγοντισμός και κυρίως ο νεποτισμός, αντί να εξαφανιστούν γιγαντώθηκαν.
  Στο δημόσιο ΟΤΕ είχαμε 4 Γενικούς Διευθυντές ενώ σήμερα τους κάναμε 20! Στο γενικό σύνολο έχουμε 2.000 Διευθυντές, Υποδιευθυντές και Προϊστάμενους σε 10.000 εργαζόμενους του ΟΤΕ και της COSMOTE. Δηλαδή ανά 5 εργαζόμενους έχουμε και έναν προϊστάμενο!
  Και ενώ οι θέσεις εργασίας και οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων που προσπαθούν σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν την επιχείρηση στα πόδια της και τους πελάτες ευχαριστημένους, μειώθηκαν και συρρικνώθηκαν, ο μόνος δείκτης που «ευημερεί» είναι οι αποδοχές των διευθυντικών στελεχών.
  Ο μισθός και τα μπόνους του Διευθύνοντος Συμβούλου είναι 1.488.750,70 ευρώ!
17,5 φορές μεγαλύτερος από τον μισθό του Έλληνα Πρωθυπουργού ή 6 φορές μεγαλύτερος από τον μισθό της Μέρκελ!!!
  Των Γενικών Διευθυντών οι αποδοχές αντίστοιχα είναι 6,5 φορές μεγαλύτερες από τον μισθό του Πρωθυπουργού και ακολουθούν με αντίστοιχο τρόπο των Διευθυντών, Υποδιευθυντών κ.λ.π.
  Να σημειώσουμε εδώ ότι αρκετοί, ενώ αποχωρούν και εισπράττουν την αποζημίωση της «εθελουσίας», παραμένουν στις προηγούμενες θέσεις τους εισπράττοντας τους προαναφερόμενους φαραωνικούς μισθούς γιατί θεωρούνται αναντικατάστατοι! Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και σε συστημικούς συνδικαλιστές.
 Εδώ, για να είμαστε δίκαιοι και εμείς και εσείς, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι στον κακό δημόσιο ΟΤΕ κανένας διοικητής, πρόεδρος, διευθυντής κ.λ.π. δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στο όνειρό του τέτοιες τεράστιες αποδοχές.
  Όσο και αν φανεί περίεργο ίδια εικόνα υπάρχει και στις προσλήψεις. Εντελώς συμπτωματικά σημαντικό μέρος όσων προσλαμβάνονται είναι γόνοι ή στενοί συγγενείς των διευθυντών και των κυρίαρχων συνδικαλιστών. Φαίνεται ότι όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού είναι ίσα αλλά στο σημερινό ΟΤΕ της D.T μερικά είναι πιο ίσα από τα ίσα.
  Αυτά όμως για ευνόητους λόγους δεν θεωρούνται ειδήσεις από τα αδηφάγα κατά τ’ άλλα ΜΜΕ.
  Ο λόγος είναι απλός. Ο όμιλος ΟΤΕ μοιράζει απλόχερα 120 εκ. ευρώ το χρόνο για διαφήμιση και έτσι κλείνουν ερμητικά τα στόματα των (μεγάλων και μικρών) νταβατζήδων των ΜΜΕ.
  Η εταιρεία ουσιαστικά δεν έχει ανάγκη από καμιά διαφήμιση, αρκεί να ανασυγκροτηθεί και να παρέχει φθηνότερα τιμολόγια για τους χρήστες – πελάτες.
  Εδώ να σημειώσουμε ότι το brand name του ΟΤΕ είναι τεράστιο. Οι μαθητευόμενοι μάγοι όμως που τον διευθύνουν σήμερα έβαλαν και εδώ το χεράκι τους, τον μετονόμασαν…. σε COSMOTE. Άλλα πακέτα διαφημίσεων και χαράς ευαγγέλια για τους αντικειμενικούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης!
  Αυτοί είναι οι λόγοι που ούτε εσείς, ούτε η ελληνική κοινωνία μαθαίνει τίποτα για τα παραπάνω και τις άλλες παθογένειες που κρύβονται πίσω από την γκλαμουράτη κουρτίνα των διαφημίσεων, των χορηγιών και των δήθεν «κοινωνικών προσφορών».
  Κύριοι μέτοχοι,
  Ο λόγος που παρουσιάζουμε ένα μικρό μέρος της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού του σημερινού ΟΤΕ δεν είναι γιατί θέλουμε να προκαλέσουμε ή γιατί πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά μέτοχοι και εργαζόμενοι, αν και μας συνδέουν κοινά στοιχεία. Οι μισθοί οι δικοί μας συρρικνώνονται και το δικό σας μέρισμα παραμένει ζητούμενο.
  Επικοινωνούμε μαζί σας γιατί διαπιστώνουμε ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη σημερινή διευθυντική νομενκλατούρα είναι η αύξηση των μπόνους και το βραχυπρόθεσμο κέρδος. Ανησυχούμε γιατί βλέπουμε να δρομολογείται μια στρατηγική που μετατρέπει τον ΟΤΕ σε «κενή εταιρεία» -σε άδειο κέλυφος δηλαδή κατά το μοντέλο της NIKE- με ακριβοπληρωμένους μάνατζερ αλλά χωρίς εργαζόμενους!
 Το έργο θα παράγεται μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου εργοληπτικών και υπεργολαβικών εταιρειών που θα χρησιμοποιεί μαύρη και ανειδίκευτη εργασία.
 Σας αποκαλύπτουμε επίσης ότι, η δίψα τους για περισσότερα μπόνους, χρήμα και πρόσκαιρα κέρδη είναι τέτοια που ετοίμασαν ένα εκτρωματικό σχέδιο το οποίο ονομάζουν CONSOLIDAΤION.
 Το σχέδιο αυτό, το οποίο δρομολογούν κρυφά και παράνομα, χωρίς καμία άδεια από τις αρμόδιες αρχές, Υπουργεία, Κοινοβούλιο, Α.Δ.Α.Ε, Δικαιοσύνη κ.λ.π., αν επιτρέψουμε να μπει σε εφαρμογή -όπως χαρακτηριστικά γράφουν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ*- «πολύ σύντομα οι παρακολουθήσεις θα εξελιχθούν σε ένα ευρέως διαδεδομένο σπορ! Σε λίγο καιρό ο κάθε επιχειρηματίας που θα θέλει να μάθει τι σχεδιάζει ο ανταγωνιστής του, ο κάθε πολιτικός που θα θέλει να ξέρει τα σχέδια των αντιπάλων του, ο κάθε πολίτης που θα θέλει να καταγράψει μια συνομιλία κάποιου άλλου προσώπου για να μάθει έτσι πιθανές ερωτικές, επαγγελματικές ή προσωπικές του επαφές και στάσεις ζωής δε θα χρειάζεται παρά να βρει έναν από τους εκατοντάδες ανειδίκευτους, κακοπληρωμένους και ευκαιριακούς στην πλειονότητά τους εργαζόμενους που θα έχουν πρόσβαση στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, να τους δώσει 1 ή 2 κατοστάρικα και να του κάνουν τη δουλειά! Και σύντομα θα έχει ένα cd με ό,τι θέλει να ακούσει. Τόσο απλά…» θα γεμίσουν την Ελλάδα με υποψήφιους Μαυρίκηδες!
  Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν όμως το απόρρητο και τα κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών δεν μας εκπλήσσει. Η D.T έχει προϊστορία σ’ αυτό, όταν αποκαλύφτηκε από το Spiegel (26-05-2008) ότι παρακολουθούσαν εκατοντάδες χιλιάδες τηλέφωνα εργαζόμενων και δημοσιογράφων!
  Οι συνέπειες όμως θα είναι τεράστιες και για τον ίδιο τον ΟΤΕ. Η τεχνογνωσία του θα μεταφερθεί σε ανεξέλεγκτες εργολαβικές εταιρείες με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον της επιχείρησης.
  Αυτό είναι το τελευταίο κατόρθωμα του Διευθύνοντος Συμβούλου και του μαθητευόμενου μάγου Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας και Λειτουργιών Σ. Θεοχαρόπουλου ο οποίος νομίζει ότι η χώρα μας απαρτίζεται από πρώην υπηκόους του Τσαουσέσκου και θεωρεί ότι θα του επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός να επαναλάβει το ρουμανικό μοντέλο και να μας μετατρέψει σε υποζύγια.
 Σας καλούμε λοιπόν και σας και τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ που βρίσκονται σήμερα εδώ, να τα επικοινωνήσετε όλα αυτά και να πατήσουμε όλοι μαζί φρένο στην διολίσθηση, στη συρρίκνωση και στη μελλοντική εξάχνωση του ομίλου ΟΤΕ. Γιατί χωρίς ΟΤΕ δεν θα υπάρχει ούτε εργασία για μας, ούτε μέρισμα για σας, ούτε διαφήμιση για τα μήντια, και οι μόνοι που θα επωφεληθούν θα είναι η «μαμά εταιρεία» και οι χρυσοκάνθαροι διευθύνοντες οι οποίοι σε μια τέτοια κατάσταση όπως έγινε και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις (ENRON, LEHMAN BROTHER κ.λ.π) θα φύγουν με «χρυσά αλεξίπτωτα» και θα την κάνουν….. με ελαφρά πηδηματάκια.


ΑΣΕ
 Αθήνα: 23-06-2016

  Υ.Γ: Οι συνδικαλιστικές διώξεις και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες του Δ/Σ Τσαμάζ και των συνεργατών του, όπως πρόσφατα κατά των προέδρων της ΠΕΤ-ΟΤΕ Κέρκυρας Γ.Τριβυζά και Χανίων Λ. Καστρινάκη δεν μας τρομοκρατούν ούτε θα μας φιμώσουν. Γιατί και στην πιο βάρβαρη εποχή κάποιοι θα επιμένουμε να λέμε την αλήθεια!

Labels: , ,



Malvertising: Tι είναι και πως να προστατευτείτε


Ο όρος “malvertising” προκύπτει από την ένωση των λέξεων “malicious” και “advertising”. Μεταφράζεται ως “κακόβουλη διαφήμιση” και περιγράφει τη μέθοδο διακίνησης κακόβουλου λογισμικού μέσω φαινομενικά αθώων διαφημίσεων στο Διαδίκτυο, που μάλιστα προβάλλονται σε δημοφιλείς και ασφαλείς ιστοσελίδες. Λίγες γραμμές κακόβουλου κώδικα κρυμμένες σε κάποιο διαφημιστικό banner αρκούν για να προκαλέσουν ζημιά, συνδέοντας το σύστημα του χρήστη σε κάποιο απομακρυσμένο διακομιστή, ο οποίος προωθεί malware.
Μια απειλή που εξελίσσεται συνεχώς
Μόνο την τελευταία δεκαετία, αρκετές δημοφιλείς τοποθεσίες Web, όπως τα Yahoo!, bbc.com, NYTimes.com και AOL, έχουν αποτελέσει στόχο επιθέσεων malvertising. Τελευταία όμως, η κατάσταση χειροτερεύει. Μέσα στο 2015, η Google απενεργοποίησε περισσότερες από 780 εκατομμύρια κακόβουλες διαφημίσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, είχαν καταγραφεί 50% λιγότερα περιστατικά.
Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη, που το FBI, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ αποφάσισαν να εμπλακούν στην προσπάθεια για την εξουδετέρωση των απειλών malvertising.
Μα γιατί πήρε τέτοιες διαστάσεις το πρόβλημα;
Η βασική αιτία του προβλήματος, είναι τα υπερβολικά ελαστικά κριτήρια για εισαγωγή περιεχομένου στα διαφημιστικά δίκτυα. Για να διαφημιστούν online, οι επιχειρήσεις συνήθως αρκεί να εγγραφούν σε κάποια σχετική υπηρεσία και στη συνέχεια να πληρώσουν επιπλέον χρήματα, για να προβάλλονται οι διαφημίσεις τους σε δημοφιλείς ιστοσελίδες. Όμως, όχι μόνο ο έλεγχος πολλών διαφημιστικών δικτύων είναι ελλιπής, αλλά συχνά οι αγοραπωλησίες διαφημιστικού χώρου βασίζονται σε πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Με απλά λόγια, ο πωλητής δεν γνωρίζει ποιος είναι ο αγοραστής.
Πως όμως μπορεί να μολυνθεί ένα σύστημα μέσω του malvertising; Πολύ εύκολα, δυστυχώς. Συχνά αρκεί ένα iframe, ή κάποιο άλλο αόρατο στοιχείο μιας ιστοσελίδας, για να πραγματοποιηθεί μια επιτυχής επίθεση. Ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να κάνει κλικ στην κακόβουλη διαφήμιση για να ενεργοποιήσει τον κώδικα. Στο 70% των περιστατικών malvertising, το σύστημα του θύματος μολύνεται με ransomware.

[via]

Labels: , ,



Έρχεται στην Ελλάδα το Aliexpress



Tη δραστηριοποίηση της Alibaba στην Ελλάδα ανακοίνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Πρόκειται για έναν οικονομικό κολοσσό στο χώρο του online εμπορίου, με πωλήσεις που έφθασαν, για το 2015, τα 485 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΕΑ, «η αποδοχή της πρόσκλησής μας από έναν οικονομικό κολοσσό που αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, είναι μια μεγάλη στιγμή για το επιμελητήριο μας.

Οργανώνουμε λοιπόν, ειδική αποστολή της ALIBABA  στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για συνομιλίες με την Πολιτική ηγεσία και την επιχειρηματική Κοινότητα.

Για το σκοπό αυτό, στις 29/6/2016, στις 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνέντευξη τύπου, κατά την οποία, ο υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της εταιρίας, θα παρουσιάσει τα σχέδια τους για την επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.»

H Aliexpress θυγατρική της Alibaba είναι η "λιανική" version του Αlibaba
το οποίο κατέχει στην Κίνα μερίδιο 63% στις ηλεκτρονικές πωλήσεις όπου και το 2015 έκανε τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ, της τάξεως των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

[via]

Labels: , ,



Απαιτήσεις συστήματος του macOS 10.12 Sierra


Με την έλευση του 10.9 Mavericks ήταν η πρώτη φορά που ένα μείζον update του OS X δεν απέκλεισε κάποιο παλιότερο μηχάνημα που ήδη έτρεχε την προηγούμενη version του OS Χ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις μετέπειτα versions, της 10.11 El Capitan συμπεριλαμβανομένης.
Όμως η επερχόμενη version 10.12 Sierra -που και αυτή θα διατίθεται δωρεάν από το App Store- δυστυχώς αφήνει πλέον εκτός αρκετά μηχανήματα.
Όπως και να έχει, τα αποκλειόμενα μηχανήματα θα μπορέσουν να τρέξουν το OS X Yosemite ή κάποια προηγούμενη version του OS X μέχρι να ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους. Ενώ αναμένεται να υποστηριχθούν όσο αφορά στην πρόσβαση τους σε σύγχρονες εφαρμογές του App Store όπως άλλωστε έγινε πρόσφατα με το 10.6 Snow Leopard.
• Macs που υποστηρίζουν το macOS Sierra :
Late 2009 και μεταγενέστερα·
MacBook
iMac
2010 και μεταγενέστερα·
MacBook Air
MacBook Pro
Mac Mini
Mac Pro
Όσο αφορά στις απαιτήσεις για RAM παραμένουν οι ίδιες δηλαδή κατ’ ελάχιστο 4GB για ελαφριές εργασίες, ενώ ας έχει κανείς υπ’ όψη του “όσο περισσότερη RAM τόσο το καλύτερο”.
Ενώ -σε παλαιότερα μηχανήματα- ίσως πρέπει να σκεφθεί κανείς το upgrade σε δίσκο SSD. Θα δώσει άλλη αίσθηση, θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι μέχρι σήμερα γνωστές βελτιωμένες επιδόσεις του νέου λειτουργικού κι όχι μόνο.
❖ Σε αγορά μεταχειρισμένου μηχανήματος μπορείτε να ελέγξετε την συμβατότητα του πηγαίνοντας  ▹ About This Mac.


Διαφορετικά μπορείτε να τρέξετε μέσω Terminal διαδοχικά τις εντολές·
uname -a
ioreg -l -p IODeviceTree -l |grep firmware-abi


 

Όταν λοιπόν στην πρώτη εντολή προκύψει x86_64 και στην δεύτερη EFI64 το μηχάνημα είναι εν τάξει.

[via]

Labels: , ,



Ευκολότερη στο μέλλον η ενεργοποίηση των Windows 10


Ένα νέο εργαλείο πρόκειται να ενσωματώσει στα Windows 10 η Microsoft, το οποίο θα καθιστά ευκολότερη την ενεργοποίηση του λειτουργικού συστήματος. Ονομάζεται “Activation Troubleshooter” και ήδη δοκιμάζεται από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Windows Insider.
Τι όμως κάνει η νέα αυτή εφαρμογή; Ίσως σας έχει τύχει, μετά από κάποια αναβάθμιση hardware, ή όταν αναγκαστικά αλλάξατε κάποιο ελαττωματικό υποσύστημα του υπολογιστή σας, τα Windows να μην μπορούν να ενεργοποιηθούν, παρότι φυσικά είναι αυθεντικά.
Το νέο utility της Microsoft θα σας βοηθήσει να επιλύσετε προβλήματα όπως το παραπάνω, αυτοματοποιώντας τη διαδικασία και παρέχοντας επιπλέον βοήθεια.
Για να κάνει ακόμα πιο απλή την ενεργοποίηση των Windows πάντως, η Microsoft θα επιτρέπει μελλοντικά τη σύνδεση της άδειας χρήσης του λειτουργικού συστήματος, με το Microsoft Account του χρήστη.

 [via]

Labels: , ,



Cosmote: Mobile game για την έρευνα κατά της άνοιας


Η Cosmote συμβάλει στην έρευνα κατά της άνοιας μέσα από το Sea Hero Quest, αποτέλεσμα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής συνεργασίας που βάζει την τεχνολογία και την καινοτομία στην υπηρεσία του ανθρώπου.
Είναι το πρώτο παιχνίδι για καλό σκοπό παγκοσμίως, καθώς βοηθάει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς «καθοδηγείται» ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο χώρο.

Μία από τις πρώτες επιπτώσεις που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με άνοια είναι η απώλεια του χωροταξικού προσανατολισμού, ακόμα και σε γνωστά μέρη και περιβάλλοντα. Καθώς οι παίκτες του Sea Hero Quest βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από λαβύρινθους νησιών και παγόβουνων, τα στοιχεία πλοήγησης καταγράφονται, δημιουργώντας το μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων σε παγκόσμιο επίπεδο, που θα οδηγήσει τους επιστήμονες ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη νέων διαγνωστικών εξετάσεων για την άνοια.

«Είναι εντυπωσιακό ότι αν ένας από εμάς παίξει για 2 λεπτά αυτό το παιχνίδι στο κινητό ή το tablet του, οι επιστήμονες θα συγκεντρώσουν δεδομένα για την άνοια που ισοδυναμούν με 5 ώρες επιστημονικής έρευνας. Εάν 100.000 άτομα παίξουν για 2 λεπτά ο καθένας, αυτό ισοδυναμεί με περισσότερα από 50 χρόνια έρευνας. Με αυτό το παιχνίδι για καλό σκοπό, αξιοποιούμε την τεχνολογία και την καινοτομία για να συνεισφέρουμε καθοριστικά στην επιστήμη», δήλωσε ο κ. Κώστας Νεμπής, Executive Director Οικιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση «The Global Impact of Dementia (2013-2050)», η άνοια αναμένεται να επηρεάσει 135 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσου Alzheimer (ADI), 197.000 άνθρωποι είχαν άνοια το 2015, ενώ προβλέπεται ο αριθμός αυτός να φτάσει στις 354.000 το 2050.

«Η άνοια απασχολεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Αλλάζει ριζικά την καθημερινότητα τόσο των ίδιων των ανθρώπων που ζουν με αυτή, όσο και των οικείων τους, της οικογένειάς τους. Η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη διαφορά, ανοίγοντας νέους δρόμους στην επιστημονική έρευνα. Τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι, με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο, παίζοντας απλά ένα παιχνίδι», σημείωσε η κα Μάγδα Τσολάκη, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το Sea Hero Quest είναι διαθέσιμο δωρεάν σε App Store και Google Play, για να μπορούν όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, παίζοντας ένα συναρπαστικό παιχνίδι μέσα από το smartphone ή το tablet τους, να συνεισφέρουν στην επιστημονική έρευνα κατά της άνοιας.

Το πρώτο παιχνίδι για καλό σκοπό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ομίλου Deutsche Telekom με τον βρετανικό κοινωφελή οργανισμό Alzheimer’s Research, το University College του Λονδίνου (UCL), το University of East Anglia (UEA) και σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Sea Hero Quest, www.seaheroquest.gr.

[via]

Labels: , ,



Στην καρτοκινητή τηλεφωνία εισέρχεται η Cyta



Την διάθεση της υπηρεσίας Cyta Καρτοκινητή ανακοίνωσε η Cyta. Αναλυτικά :

Άμεση ενεργοποίηση, απλά και εύκολα, μόνο με την ταυτότητά σου.

Αν θέλεις να αποκτήσεις Cyta Καρτοκινητή, μπορείς εύκολα και απλά, με την ταυτότητά σου, σε Καταστήματα Cyta, Cyta Spot και εξουσιοδοτημένους συνεργάτες Cyta. Με την ταυτοποίηση της σύνδεσης, αποκτάς άμεσα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το καρτοκινητό σου και την ευελιξία να επιλέξεις, μέσα από ένα πλήθος πακέτων, αυτό που ταιριάζει στην επικοινωνία σου.

• Το πακέτο σύνδεσης καρτοκινητής δεν περιέχει ενσωματωμένη αξία χρήσης. Ο Πελάτης προκειμένου να πραγματοποιήσει κλήσεις, να στείλει SMS ή να χρησιμοποιήσει Mobile Internet, θα πρέπει να αγοράσει Κάρτα ανανέωσης.
• Ο Πελάτης με την αξία της Κάρτας ανανέωσης έχει επιπλέον τη δυνατότητα να αγοράσει πακέτα Ομιλίας, SMS ή και Data ή να πραγματοποιήσει κλήσεις, να στείλει SMS ή να χρησιμοποιήσει Mobile Internet με χρέωση βάσει Τιμοκαταλόγου.
• Με την αγορά πρόσθετου πακέτου, αφαιρείται η αντίστοιχη αξία από το υπόλοιπο της κάρτας. Όλα τα πακέτα, μπορούν να επιλεγούν περισσότερες από μια φορά ανά μήνα.
• Για να κάνει ο Πελάτης χρήση των πακέτων πρέπει να έχει υπόλοιπο στο λογαριασμό του τουλάχιστον 0,01€.

Ανανέωσε το Χρόνο Ομιλίας σου με κάρτες από 5€ και στην 1η ανανέωση κάθε μήνα σου κάνουμε δώρο λεπτά Ομιλίας

Η Ανανέωση Χρόνου Ομιλίας γίνεται τηλεφωνικά ή με SMS στο 1277, αφού έχεις αγοράσει την κάρτα Ανανέωσης Χρόνου Ομιλίας. Επιπλέον, μπορείς να πραγματοποιήσεις Ανανέωση Χρόνου Ομιλίας και online, αλλά και μέσω του my Cyta Mobile App.


• Παρέχονται «κάρτες ανανέωσης» 5€, 10€, 20€ ή 30€.
• Για εισαγωγή νέου κωδικού Voucher, ο πελάτης στέλνει τον 15ψηφιο κωδικό στο 1277.
• Από την αξία της κάρτας ανανέωσης, αφαιρείται αυτόματα ο Φόρος Κινητής, ο οποίος αντιστοιχεί στο 12% της αξίας της:
5€ → 4,46€, 10€ → 8,93€, 20€ → 17,86€, 30€ → 26,79€
• Με την αγορά καρτών ανανέωσης 5€, 10€, 20€ ή 30€ εκδίδονται vouchers αντίστοιχης αξίας, τα οποία έχουν ημερομηνία λήξης 18 μήνες, από την παραγωγή τους. Στο εκτυπωμένο χαρτί που θα λαμβάνει ο πελάτης θα φαίνεται η ημερομηνία λήξης.
• Στα Cytashop, online, αλλά και μέσω του my Cyta mobile app, ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να προσθέτει χρήματα στην κάρτα του με βήμα 1€, για ανανεώσεις από 5€ και άνω. Σε αυτή την περίπτωση, θα λαμβάνει το bonus ανανέωσης της αμέσως χαμηλότερης αξίας κάρτας.
• Παρέχεται επίσης η δυνατότητα πίστωσης 5€ ή 10€ μια φορά τον μήνα ανά λογαριασμό Σταθερής. Η πίστωση θα γίνεται μέσω κλήσης στο 13877 ή από Cytashop, μόνο από τον διαχειριστή - νόμιμο «ιδιοκτήτη» του Σταθερού Cyta.
• Ο Πελάτης Cyta Καρτοκινητής μπορεί με δωρεάν κλήση στο 1277 ή με δωρεάν αποστολή SMS στο 1277 να ανανεώσει κάρτα, να ενεργοποιήσει πακέτο & να ενημερωθεί για το υπόλοιπό του.
• Όταν ο Πελάτης βρίσκεται στο εξωτερικό καλεί με χρέωση περιαγωγής προς Ελλάδα τον αριθμό +306953091277. Η αποστολή SMS στο 1277 δεν χρεώνεται ακόμα και όταν ο Πελάτης βρίσκεται στο εξωτερικό.
• Για ενημέρωση υπολοίπου, o Πελάτης στέλνει ΥΠΟΛΟΙΠΟ στο 1277.

Πακέτα Καρτοκινητής

• Κάθε πακέτο σύνδεσης έχει διάρκεια 90 ημέρες από την πρώτη ανανέωση. Μετά την παρέλευση των 90 ημερών και εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ανανέωση, τυχόν χρηματικό υπόλοιπο διαγράφεται και πραγματοποιείται φραγή εξερχόμενων κλήσεων. Μετά την παρέλευση 180 ημερών και εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ανανέωση, πραγματοποιείται ολική απενεργοποίηση της υπηρεσίας από το δίκτυο.
• Στην περίπτωση που στη λήξη των 90 ημερών, ο Πελάτης έχει καταναλώσει (π.χ. 5€) και αγοράσει κάρτα ανανέωσης (π.χ. άλλα 5€), τότε το χρηματικό υπόλοιπο ανανεώνεται για άλλους 3 μήνες και προστίθεται στον λογαριασμό του (συνολικά 10€). Παράλληλα ανανεώνεται όλος ο κύκλος ζωής του πακέτου σύνδεσης.
• Τα πακέτα χρόνου ομιλίας-Data-SMS έχουν διάρκεια 30 ημέρες από την ενεργοποίησή τους. Μετά την παρέλευση των 30 ημερών, τα υπολειπόμενα λεπτά/Data/SMS παραγράφονται και πραγματοποιείται φραγή εξερχόμενων κλήσεων. Μετά την παρέλευση 90 ημερών και εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ανανέωση, τότε πραγματοποιείται ολική απενεργοποίηση της υπηρεσίας από το δίκτυο.
• Στην περίπτωση που στη λήξη των 30 ημερών, ο Πελάτης αγοράσει κάρτα ανανέωσης π.χ. 5€, τότε το χρηματικό υπόλοιπο είναι διαθέσιμο για άλλους 3 μήνες στον λογαριασμό του. Παράλληλα ανανεώνεται όλος ο κύκλος ζωής του πακέτου σύνδεσης.
• Σε περίπτωση που ο Πελάτης διαθέτει περισσότερα από 1 πακέτα, τότε η κατανάλωση των πακέτων θα γίνεται ως εξής:
• Πρώτα καταναλώνονται τα πακέτα που δίνονται ως δώρο (bonus). Αν υπάρχουν περισσότερα από ένα (π.χ. 1η ανανέωση μήνα: 29/6 & 1η ανανέωση μήνα 1/7), τότε θα επιλέγονται βάσει της πιο πρόσφατης ημερομηνίας λήξης του κάθε bonus.
• Μετά θα καταναλώνονται τα πακέτα που προέρχονται από αγορά. Αν υπάρχουν περισσότερα από ένα (π.χ 5€ - 200’ στις 29/6 & 5€ - Combo την 1/7), τότε θα επιλέγονται βάσει της πιο πρόσφατης ημερομηνίας λήξης του κάθε πακέτου.


[via]

Labels: , ,



Samsung LED TV reduce Clouding via Picture Settings Calibration


Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει για το πως μπορούμε να ρυθμίσουμε την Samsung UE48j6300 κάνοντας Picture Calibration. Δυστυχώς όμως και παρά την βέλτιστη απόδοση απεικόνισης των χρωμάτων, στις σκοτεινές σκηνές παρατηρείται έντονα το φαινόμενο του Clouding - Flashlighting με ότι αυτό συνεπάγεται για την καλύτερη εμπειρία θέασης.

Σήμερα θα δούμε λοιπόν πως μπορούμε να εξαλείψουμε τελείως το φαινόμενο αυτό συμβιβαζόμενοι μεν αλλά χωρίς να χάσουμε τις περισσότερες ρυθμίσεις από το Calibration που είχαμε κάνει, πετυχαίνοντας έτσι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Samsung  LED TV.


  Reduce Clouding via Picture Calibration Settings Samsung UE48j6300 LED TV 
Από το τηλεκοντρόλ πατάμε Μenu επιλέγουμε Picture και πάμε να κάνουμε τις παρακάτω ρυθμίσεις σύμφωνα με τις εικόνες:
Μέσα από το Picture πάμε στο Picture Μode και επιλέγουμε Standard (Τυπική) βάζοντας τις παραπάνω τιμές που βλέπετε στην εικόνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν επιλέγουμε ποτέ Movie ή Dynamic Picture Μode.


Πάμε στο Picture Options και βάζουμε τις τιμές Off και Auto που βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα φροντίζοντας να έχουμε επιλέξει Colour Tone στο Warm1 και Auto Motion Plus στο Clear.

Πάμε στο Advanced Settings και βάζουμε το Dynamic Contrast στο Off  στο Black Tone επιλέγουμε Darkest και στο Colour Space επιλέγουμε το Native και Gamma στο -1.

Τέλος πάμε στο White Balance και αλλάζουμε ΜΟΝΟ τις τιμές του 2 Point με αυτές που βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το 10 Point θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένο και δεν αλλάζουμε τίποτα σε αυτό.
Αυτό ήταν όπως θα δείτε παρακάτω η εικόνα μας στις σκοτεινές σκηνές είναι πολύ καλύτερη απο ότι πριν εξαφανίζοντας το φαινόμενο του Clouding - Flashlighting που είχαμε αρχικά.

Πριν με Clouding - Flashlighting

Μετά τις ρυθμίσεις
Οι παραπάνω ρυθμίσεις μπορούν να καλύψουν όλη την σειρά j6300  ανεξαρτήτου εύρους γωνίας θέασης. Όπως και να έχει περιμένουμε να μας πείτε την γνώμη σας.

Labels: , , , , , , , ,



Η καμπάνια scam Ray-Ban τώρα εξαπλώνεται και μέσω email





Τα φίλτρα spam της ESET έχουν ανιχνεύσει ένα κύμα με scam μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εξαπατούν τους χρήστες του Διαδικτύου να αγοράζουν αγαθά πολυτελείας, κυρίως γυαλιά ηλίου Ray-Ban.
Οι ψεύτικες ιστοσελίδες όπου προσφέρονται αυτές οι απομιμήσεις προϊόντων σε πολύ μειωμένες τιμές, δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση και είναι πιθανό να κλέβουν τα στοιχεία των καρτών πληρωμής των θυμάτων. Παλιότερα, η ESET είχε προειδοποιήσει ότι αυτή η απάτη στόχευε σε μεγάλο βαθμού τους χρήστες του Facebook.
Κατά τους τελευταίους μήνες οι ερευνητές της ESET έχουν εντοπίσει δεκάδες χιλιάδες από αυτά τα μηνύματα scam. Πέρα από την προσθήκη του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως νέο φορέα επίθεσης, οι κυβερνοεγκληματίες που βρίσκονται πίσω από την απάτη έχουν επίσης επεκτείνει τη γεωγραφική εμβέλεια. Τα καταστήματα με τα ψεύτικα γυαλιά ηλίου στοχεύουν συχνά συγκεκριμένες χώρες χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο εθνικό νόμισμα.
Πριν από λίγους μήνες, δέχονταν σχεδόν αποκλειστικά δολάρια ΗΠΑ, ευρώ, βρετανικές λίρες, δολάρια Καναδά και δολάρια Αυστραλίας. Ωστόσο, οι πιο πρόσφατες καμπάνιες με spam email κατεύθυναν επίσης προς σελίδες που δέχονται λιγότερο δημοφιλή νομίσματα, όπως ρεάλ Βραζιλίας, δολάρια Νέας Ζηλανδίας, Σουηδική κορώνα, κορώνες Δανίας, δολάριο Σιγκαπούρης, ελβετικά φράγκα, νορβηγικές κορώνες, και κορώνα Τσεχίας.
Συμβουλές από την ESET:
– Εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ένα μη αξιόπιστο άτομο με παρόμοια χαρακτηριστικά που πουλά προϊόντα με έκπτωση, μην ανοίγετε οποιεσδήποτε συνδέσεις URL, μην κατεβάσετε τα συνημμένα και μαρκάρετε το e-mail ως spam
– Εάν πρόκειται να εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, εξετάστε αν το κατάστημα είναι αξιόπιστο και ελέγξετε αν χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση (πρέπει να υπάρχει “https”, όχι “http” στη γραμμή διευθύνσεων)
– Σε κάθε περίπτωση, ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες για ασφαλή online συμπεριφορά κατά τη χρήση του διαδικτύου, διατηρήστε το σύστημά σας ενημερωμένο, χρησιμοποιήστε μια ποιοτική λύση ασφαλείας ή, τουλάχιστον, σε περίπτωση οποιασδήποτε υποψίας, χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν εργαλείο για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας.

[via]

Labels: , ,



Το Facebook διαγράφει παλιές φωτογραφίες



Μέχρι τις 7 Ιουλίου δίνει προθεσμία το Facebook στους χρήστες του για να σώσουν τις φωτογραφικές τους αναμνήσεις.
Το κοινωνικό δίκτυο, σύμφωνα με το forbes.com, αποφάσισε να βάλει τέλος στην πρακτική με το Synced Album, με το οποίο ο χρήστης είχε τη δυνατότητα να δημοσιεύσει αυτόματα τις φωτογραφίες που είχε στο κινητό του.

Αν έχετε το Synced και δεν θέλετε να χάσετε τις αναμνήσεις σας μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα ή να εγκαταστήσετε το Moments ή να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας στον υπολογιστή ή στο κινητό σας.
Ετσι, δεν θα πάνε χαμένα τα καλοκαίρια σας στο νησί, οι βόλτες στα βουνά και τόσες φωτογραφίες με κολλητούς αλλά και τη σχέση σας.
[via]

Labels: ,



Το κρυφό παιχνίδι ποδοσφαίρου στο Facebook Messenger




Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου θα έχουν έναν ακόμη λόγο να χρησιμοποιούν το Messenger.

Το Facebook δημιούργησε ένα νέο κρυφό παιχνίδι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και πολυμέσων. Είναι ένα μικρό «εθιστικό παιχνίδι» με το οποίο μπορεί κανείς να κάνει εξάσκηση στα σουτ με μια μπάλα ποδοσφαίρου. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει ιστορία στο να κρύβει μικρές εκπλήξεις, καθώς στο παρελθόν είχε δώσει τη δυνατότητα να παίξουμε σκάκι και μπάσκετ πατώντας απλώς μερικά γράμματα.

Οι χρήστες μπορούν να παίζουν μεταξύ τους αφού ακολουθήσουν τις οδηγίες κι αυτή τη φορά το Facebook αποφάσισε να εντάξει και το αγαπημένο, δημοφιλές σπορ των ανδρών, το ποδόσφαιρο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να παίξετε το παιχνίδι, είναι να ξεκινήσετε μια νέα συνομιλία με κάποιον φίλο σας στο Messenger και στη συνέχεια να στείλετε ένα emoji με την μπάλα του ποδοσφαίρου. Μόλις τη στείλετε, απλώς πατήστε πάνω στη μπάλα για να ξεκινήσετε να παίζετε το παιχνίδι.

Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά στη συνέχεια γίνεται όλο και πιο δύσκολο και ταυτόχρονα πιο ενδιαφέρον. Μετά από τα 10 πρώτα επιτυχημένα χτυπήματα θα αρχίσει να δημιουργεί περισπασμούς για να το γίνει ακόμη πιο δύσκολο. Αν θέλετε να παίξετε θα πρέπει βέβαια να έχετε κατεβάσει την τελευταία έκδοση του Messenger. Γι' αυτό ρίξτε μια ματιά στο App Store και στο Google Play για τυχόν αναβάθμιση της εφαρμογής.

Το νέο παιχνίδι του Facebook εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των υπηρεσιών του κοινωνικού δικτύου, αλλά και της εφαρμογής συνομιλιών, ιδιαίτερα λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού με άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Ιδιαίτερα μετά την εξάπλωση του WhatsApp και παρά τους εκατομμύρια χρήστες που έχει, το Messenger καλείται να αντιμετωπίσει το μεγάλο ανταγωνισμό. Φροντίζει να προσφέρει έτσι μικρά διαλείμματα και εκπλήξεις στους χρήστες ανά διαστήματα.

[via]

Labels: , ,



Η Microsoft αγοράζει το LinkedIn για 26,2 δις δολλάρια


Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά του business oriented κοινωνικού δικτύου LinkedIn, έναντι ποσού 29,2 δις δολλαρίων -όλο το ποσό σε μετρητά-, αφήνοντας απείραχτη την φίρμα, κουλτούρα και ανεξαρτησία του, όπως και διατηρώντας τον Jeff Weiner στην θέση του CEO.

Το LinkedIn έχει ήδη πάνω από 433 εκατομμύρια μέλη και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Microsoft Satya Nadella,η ομάδα του έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο να φέρει κοντά τους επαγγελματίες όλου του κόσμου και μαζί μπορούν να επιταχύνουν την επέκταση του.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016.

[via]

Labels: ,



iOS 10: RIP “Slide To Unlock”



Από το 2007, όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το 1ο μοντέλο iPhone, η διαδικασία ξεκλειδώματος της συσκευής ακολουθούσε έναν πολύ απλό κανόνα: “Slide To Unlock“.

Όχι όμως πια… Με την έλευση του iOS 10 το “Slide To Unlock” μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Στο iOS 10 το “Slide to Unlock” έχει αντικατασταθεί με το “Press Home to Unlock” το οποίο εμφανίζεται για μερικά δευτερόλεπτα και μετά εξαφανίζεται, αφήνοντας την Lockscreen απέριττα κενή.

RIP “Slide To Unlock”

[via]

Labels: , ,



Εκατό χιλιάδες συνδρομητές ΟΤΕ TV στην υβριδική πλατφόρμα


Το νέο υβριδικό τηλεοπτικό περιβάλλον του OTE TV, που συνδυάζει τα οφέλη από τη δορυφορική πλατφόρμα και το iptv, απολαμβάνουν ήδη 100 χιλιάδες συνδρομητές. Η μετάβαση των iptv πελατών στο προηγμένο περιβάλλον ξεκίνησε από τον Απρίλιο.

Μέσα στον Ιούνιο ξεκινά σταδιακά και η απομακρυσμένη μετάβαση των υπόλοιπων υφιστάμενων συνδρομητών της δορυφορικής υπηρεσίας, μέσω ειδικού λογισμικού που θα αναβαθμίσει αυτόματα τους αποκωδικοποιητές τους.

O ΟΤΕ TV είναι ο πρώτος πάροχος που εισήγαγε την hybrid εμπειρία στην Ελλάδα και από τους πρώτους παγκοσμίως που αναβαθμίζει όλους τους υφιστάμενους συνδρομητές του απομακρυσμένα.


Επιπλέον, από το τέλος Ιουνίου, μέσω του ΟΤΕ TV GO, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα μπορούν να πραγματοποιούν εγγραφές απομακρυσμένα, όπου και αν βρίσκονται (remote PVR).

Από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει και η διάθεση on demand ταινιοθήκης, όπου οι υβριδικοί συνδρομητές θα μπορούν, δωρεάν, να επιλέγουν μέσα από μία πλούσια λίστα τίτλων και να απολαμβάνουν ταινίες, ξένες σειρές, αλλά και ντοκιμαντέρ, μόλις προβληθούν στα κανάλια της πλατφόρμας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την hybrid πλατφόρμα του ΟΤΕ TV στo νέο site του ΟΤΕ TV.

[via]

Labels: , ,



Apple WWDC 2016: iOS 10 και macOS αντί OS X



Μετά από 15 χρόνια ιστορίας, το OS X "έφτασε στο τέλος του" αφού στο WWDC 2016 η Apple ανακοίνωσε την μετονομασία του σε macOS, με τα λειτουργικά της πλέον να αποκτούν τα παρακάτω ονόματα, ανάλογα με την συσκευή για την οποία απευθύνονται.

Η νέα έκδοση για desktop υπολογιστές, έχει την κωδική ονομασία macOS Sierra, και θα φέρει μαζί της, την δυνατότητα ξεκλειδώματος με χρήση Apple Watch και ένα universal clipboard, από το οποίο μπορεί να εκτελεστεί λειτουργία copy/paste μεταξύ ενός iPhone και ενός Mac.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν νέες δυνατότητες για την Siri η οποία "έρχεται" στο macOS και "ανοίγει" στους app developers.Επιπλέον ανακοινώθηκε η νέα έκδοση iOS 10 με επανασχεδιασμό της εμπειρίας χρήσης, δυνατότητα διαγραφής stock apps και 3D Touch σχεδόν παντού, καθώς και αναβαθμίσεις για τις υπόλοιπες συσκευές και λειτουργικά της Apple, ενώ οι εφαρμογές του App Store έφτασαν τον αριθμό των 2 εκατομμυρίων.

[via]

Labels: , ,



Cosmote: Aυξήσεις τιμών στις υπηρεσίες καρτοκινητής



Ανακοινώνεται ότι παρατείνεται έως 31/07/2016, η προσφορά με την οποία οι συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας WHAT’S UP , COSMOΚΑΡΤΑ και FROG της COSMOTE, για κάθε ενεργοποίηση του Πακέτου Mobile Internet 200 λαμβάνουν 500ΜΒ αντί για 200ΜΒ για την διάρκεια ισχύος του πακέτου.

Παράλληλα ανακοινώνεται ότι από 11/07/2016, ισχύουν τα εξής:


Τροποποιείται η χρέωση για κλήσεις ομιλίας προς διεθνείς προορισμούς εκτός πακέτων χρήσης για συνδρομητές καρτοκινητής.
Συγκεκριμένα για τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας COSMOKAPTA & WHAT’S UP, η χρέωση για κλήσεις προς τις χώρες: της Ζώνης 1 (Ευρώπη) αυξάνεται από 1,11 €/λεπτό σε 1,44 €/λεπτό, της Ζώνης 2 (Αμερική, Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία) αυξάνεται από 1,21 €/λεπτό σε 1,57 €/λεπτό, της Ζώνης 3 (Ασία) αυξάνεται από 1,71 €/λεπτό σε 2,23 €/λεπτό, της Ζώνης 4 (Αφρική) αυξάνεται από 2,22 €/λεπτό σε 2,88 €/λεπτό και της Ζώνης 5 (Ειρηνικός) αυξάνεται από 3,02 €/λεπτό σε 3,93 €/λεπτό. Η χρέωση για κλήσεις προς τους προορισμούς των Ζωνών 7Α, 7Β & 7Γ (Δορυφορικά Δίκτυα) και της Ζώνη 6 (Λοιποί Προορισμοί), παραμένει αμετάβλητη.

Η ελάχιστη χρέωση και το βήμα χρέωσης παραμένουν ως έχουν.

Για τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας COSMOKAPTA & WHAT’S UP, η χρέωση για βιντεοκλήσεις προς διεθνείς προορισμούς εξαιρουμένων των βιντεοκλήσεων προς τους προορισμούς των Ζωνών 7Α, 7Β & 7Γ (Δορυφορικά Δίκτυα), και FROG εξαιρουμένων των βιντεοκλήσεων προς Δορυφορικά Δίκτυα, αυξάνεται από 0,0496 €/δευτ σε 0,0655 €/δευτ. Η χρέωση αποστολής γραπτών μηνυμάτων προς διεθνή δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας COSMOKAPTA & WHAT’S UP αυξάνεται από 0,2117€/μήνυμα σε 0,24 €/μήνυμα και για τους συνδρομητές FROG αυξάνεται από 0,1008€/μήνυμα σε 0,14 €/μήνυμα

Για τους συνδρομητές καρτοκινητής WHAT’S UP που έχουν ενεργοποιηθεί μετά την 22/11/2007 ή έχουν μεταφερθεί στο νέο πρόγραμμα χρεώσεων WHAT’S UP που ισχύει από 22/11/2007 και τους συνδρομητές COSMOKAPTA που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην προσφορά ανανέωσης με την οποία λαμβάνουν 400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα στην Ελλάδα για 1 μήνα για τις δυο πρώτες ανανεώσεις ανά μήνα από €10 και άνω, με αυτόματη χρέωση 3,02€ από το υπόλοιπο του συνδρομητή αμέσως μετά την ανανέωση χρόνου και τους συνδρομητές καρτοκινητής FROG η χρέωση για κλήσεις ομιλίας προς εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας αυξάνεται από 0,0083 €/δευτ σε 0,0099 €/δευτ.

Για τους συνδρομητές COSMOKAPTA που είναι εγγεγραμμένοι στην προσφορά ανανέωσης με την οποία λαμβάνουν 400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα στην Ελλάδα για 1 μήνα για τις δυο πρώτες ανανεώσεις ανά μήνα από €10 και άνω, με αυτόματη χρέωση 3,02€ από το υπόλοιπο του συνδρομητή αμέσως μετά την ανανέωση χρόνου, η χρέωση για κλήσεις ομιλίας και βιντεοκλήσεων προς εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας αυξάνεται από 0,0084 €/δευτ σε 0,0099 €/δευτ.

Για τους συνδρομητές WHAT’S UP που έχουν ενεργοποιηθεί πριν τις 22/11/2007 και δεν έχουν μεταφερθεί στο νέο πρόγραμμα
χρεώσεων WHAT’S UP που ισχύει από 22/11/2007, αυξάνεται η χρέωση για κλήσεις ομιλίας προς εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας από 0,0090 €/δευτ σε 0,0099 €/δευτ, εξαιρουμένων των κλήσεων προς προορισμούς WHAT’S UP που η χρέωση αυξάνεται από 0,0083 €/δευτ σε 0,0099 €/δευτ.

Για τους συνδρομητές καρτοκινητής WHAT’S UP που έχουν ενεργοποιηθεί μετά την 22/11/2007 ή έχουν μεταφερθεί στο νέο πρόγραμμα χρεώσεων WHAT’S UP που ισχύει από 22/11/2007, και τους συνδρομητές COSMOKAPTA της COSMOTE που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην προσφορά ανανέωσης με την οποία λαμβάνουν 400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα στην Ελλάδα για 1 μήνα για τις δυο πρώτες ανανεώσεις ανά μήνα από €10 και άνω, με αυτόματη χρέωση 3,02€ από το υπόλοιπο του συνδρομητή αμέσως μετά την ανανέωση χρόνου, και για τους συνδρομητές καρτοκινητής FROG αυξάνεται η χρέωση για video-κλήσεις προς εθνικά δίκτυα από 0,0084 €/δευτ σε 0,0099 €/δευτ. Για τους συνδρομητές WHAT’S UP που έχουν ενεργοποιηθεί πριν τις 22/11/2007 και δεν έχουν μεταφερθεί στο νέο πρόγραμμα χρεώσεων WHAT’S UP που ισχύει από 22/11/2007, αυξάνεται η χρέωση για video-κλήσεις προς εθνικά δίκτυα από 0,0090 €/δευτ σε 0,0099 €/δευτ.




Η υπηρεσία «0,01€/λεπτό προς 2 αριθμούς COSMOTE» για τους συνδρομητές COSMOKAPTA της COSMOTE, μετονομάζεται σε υπηρεσία «Αγαπημένα Πρόσωπα» Παράλληλα η χρέωση για τους συνδρομητές COSMOKAPTA της COSMOTE που είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία αυξάνεται από 0,01€/λεπτό σε 0,02€/λεπτό για κλήσεις προς τους 2 επιλεγμένους αριθμούς COSMOTE. Ο ελάχιστος χρόνος χρέωσης και το βήμα χρέωσης παραμένει το 1 λεπτό.

Επίσης η χρέωση της υπηρεσίας Επέκτασης Υπολοίπου για όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας COSMOKAPTA, WHAT’S UP και FROG που έχουν ενεργοποιηθεί πριν την 3/7/2013 και δεν έχουν μεταφερθεί στο νέο πρόγραμμα χρεώσεων FROG με κλήση στο 1330 ή 1317 ή 1319, αυξάνεται από 0,40€ σε 0,60€. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι χρεώσεις και τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων WHAT’S UP, COSMOΚΑΡΤΑ, FROG.

Οι συνδρομητές καρτοκινητής WHAT’S UP , COSMOΚΑΡΤΑ και FROG έχουν το δικαίωμα να καταγγείλουν τη σύμβασή τους αζημίως, εντός 1 μηνός από τη δημοσίευση της παρούσας.
Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από το www.cosmote.gr και από την Εξυπηρέτηση Πελατών της COSMOTE στο 13888 (χρέωση 0,19€/κλήση από κινητό COSMOTE)

Labels: ,



Έρχεται υποστήριξη SMS στον Facebook Messenger


Πριν από μερικούς μήνες, δοκιμαζόταν η ενσωμάτωση στον Facebook Messenger, της δυνατότητας αποστολής και λήψης μηνυμάτων SMS. Από τότε βέβαια, δεν υπήρξε κάποια νέα εξέλιξη σχετικά με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.
Τώρα όμως, κάποιοι testers αναφέρουν ότι η δυνατότητα επέστρεψε στην τελευταία έκδοση beta του Facebook Messenger. Σύμφωνα πάντως με το AndroidPolice, η ρύθμιση που ενεργοποιεί την υποστήριξη μηνυμάτων SMS δεν βρίσκεται στην ίδια την εφαρμογή, αλλά στο μενού ρυθμίσεων του λειτουργικού συστήματος.
Όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν την τελευταία beta του Facebook Messenger, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

[via]

Labels: , ,



Εκατομμύρια στοιχεία χρηστών του Twitter διαρρέουν στο dark web



Το Twitter αντέδρασε στις αναφορές πως δεκάδες εκατομμύρια user credentials είναι διαθέσιμα στο dark web, λέγοντας πως αυτά δεν είναι προϊόν υποκλοπής από τα δικά του συστήματα, αλλά αποτέλεσμα malware και διαρροών από άλλες online υπηρεσίες.

Μετά την διαστάυρωση των πάνω από 32 εκατομμυρίων account credentials με την βάση του, το Twitter εντόπισε μη δημοσιοποιημένο αριθμό ενεργών λογαριασμών (εκτιμώνται σε εκατομμύρια), στους οποίους μπλόκαρε την πρόσβαση, ενημερώνοντας με email τους χρήστες που επηρεάζονται και ζητώντας να αλλάξουν το password τους, πριν μπορέσουν να συνδεθούν.

[via]

Labels: , ,



Electrolysis: η μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε ποτέ στον Firefox

Το νέο χαρακτηριστικό που θα αλλάξει ριζικά την εμπειρία χρήσης του Web. 

Το πρόγραμμα Electrolysis (ή αλλιώς e10s) της Mozilla ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2009, με στόχο τη μετατροπή του Firefox browser σε μια multiple-process εφαρμογή. Ωστόσο, το εγχείρημα πάγωσε μέχρι το 2015, όπου αποφασίστηκε τελικά η συνέχιση της ανάπτυξής του.
Με τη beta 48 του Firefox, όποιος επιθυμεί, μπορεί να δοκιμάσει το νέο αυτό χαρακτηριστικό, που η Mozilla περιγράφει ως «τη μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε ποτέ στον Firefox».
Με απλά λόγια, η νέα αυτή αρχιτεκτονική επιτρέπει στον Firefox browser να λειτουργεί ως ένα σύνολο δύο διαφορετικών αυτόνομων τμημάτων, με το ένα να εκτελεί εργασίες σχετικές με Web περιεχόμενο, ενώ το άλλο να διαχειρίζεται το User Interface. Η προσέγγιση αυτή θα ωφελήσει σημαντικά τον browser, βελτιώνοντας την ταχύτητα, αλλά και την ασφάλειά του.
Ο Asa Dotzler, developer της Mozilla, αναφέρει: «Αν χωριστεί το UI από το περιεχόμενο, όταν μια σελίδα καταναλώνει υπερβολικά πολλούς πόρους συστήματος, οι υπόλοιπες καρτέλες σας, τα κουμπιά και τα μενού, δεν θα πάψουν να αποκρίνονται».
Αρχικά, το νέο χαρακτηριστικό αναμένεται να διατεθεί στο 48% της βάσης χρηστών του browser, ενώ από την αναβάθμιση θα εξαιρεθούν προς το παρόν ορισμένες ειδικές κατηγορίες, όπως για παράδειγμα οι χρήστες συστημάτων με Windows XP.

[via]

Labels: , , ,



Πάνω από 100 χιλιάδες συνδρομητές στο νέο υβριδικό περιβάλλον του ΟΤΕ TV


Δελτίο Τύπου: O ΟΤΕ TV είναι ο πρώτος πάροχος που εισήγαγε την hybrid εμπειρία στην Ελλάδα και από τους πρώτους παγκοσμίως που αναβαθμίζει όλους τους υφιστάμενους συνδρομητές του απομακρυσμένα.

Η υβριδική πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές του ΟΤΕ TV να συνδέουν τον αποκωδικοποιητή τους με το router της DSL σύνδεσής τους -οποιουδήποτε παρόχου- και να απολαμβάνουν όλες τις διαδραστικές υπηρεσίες:
  • Να σταματούν το live πρόγραμμα και να γυρίζουν τον χρόνο πίσω έως 48 ώρες, μέσα από την υπηρεσία OTE REPLAY TV, που είναι διαθέσιμη για πάνω από 30 κανάλια.
  • Να νοικιάζουν ταινίες σε πρώτη προβολή από όλα τα μεγάλα στούντιο, σε ανάλυση HD, μέσω της υπηρεσίας OTE CINEMA ON DEMAND.
  • Να κάνουν εγγραφές προγραμμάτων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Επιπλέον, από το τέλος Ιουνίου, μέσω του ΟΤΕ TV GO, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα μπορούν να πραγματοποιούν εγγραφές απομακρυσμένα, όπου και αν βρίσκονται (remote PVR).

Από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει και η διάθεση on demand ταινιοθήκης, όπου οι υβριδικοί συνδρομητές θα μπορούν, δωρεάν, να επιλέγουν μέσα από μία πλούσια λίστα τίτλων και να απολαμβάνουν ταινίες, ξένες σειρές, αλλά και ντοκιμαντέρ, μόλις προβληθούν στα κανάλια της πλατφόρμας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την hybrid πλατφόρμα του ΟΤΕ TV στo νέο site του ΟΤΕ TV.

Labels: ,



Χρήστες κατηγορούν το TeamViewer πως έπεσαν θύμα επίθεσης


Χρήστες του γνωστού remote desktop software TeamViewer κατηγορούν την εταιρία πως έπεσε θύμα hacking με αποτέλεσμα να παραβιαστούν οι υπολογιστές τους και σύμφωνα με μαρτυρίες, να υποκλαπούν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς τους και το PayPal.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ένας αναλυτής κυβερνοκινδύνων της IBM, ο οποίος είδε ξαφνικά να ενεργοποιείται το TeamViewer στο σύστημα του.

Το TeamViewer παραδέχτηκε το γεγονός, αλλά κατηγορεί τους χρήστες για τις επιθέσεις, αναφέροντας πως αυτοί χρησιμοποιούν passwords τα οποία έχουν υποκλαπεί από άλλες υπηρεσίες. Πολύ πρόσφατα το TeamViewer είχε πέσει θύμα DoS attack, αλλά συνεχίζει να αρνείται πως υπήρξε κάποια παραβίαση στα συστήματα του.

[via]

Labels: , ,



Χάκαραν τον ιδρυτή του Facebook

Σύμφωνα με τα μηνύματα που δημοσίευαν οι χάκερς (τα οποία έχουν αφαιρεθεί), κατάφεραν να υποκλέψουν κωδικούς από το LinkedIn το 2012 και έκτοτε απέκτησαν πρόσβαση και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα χρηστών. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους οι κωδικοί που χρησιμοποιούσε ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ ήταν πολύ εύκολοι.
Στο Twitter είχαν ενεργή δράση που έγινε έντονα αντιληπτή από τους ακόλουθους του κ. Facebook. Στο Pinterest δεν υπήρξε κάποια δημοσίευση ωστόσο η ομάδα των χάκερς αποκάλυψε το όνομά της «OurMine» και άλλαξε το όνομα του λογαριασμού σε "Hacked By OurMine Team".

Ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ δημιούργησε το προφίλ του στο Twitter τον Φεβρουάριο του 2009 και έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο ακολούθους. Έχει κάνει μόνο 19 δημοσιεύσεις και ο λογαριασμός του δεν ήταν ενεργός από το 2012 καθώς η εταιρεία του είναι αντίπαλη με το κοινωνικό δίκτυο, όπως αναφέρει το Mashable.

Μέσα σε όσα δημοσίευσαν οι χάκερς, αναφέρουν ότι έχουν πρόσβαση και στο λογαριασμό του Ζάκερμπεργκ στο Instagram, ωστόσο δεν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο. Ο λογαριασμός του CEO στο ίδιο του το κοινωνικό δίκτυο είναι το μόνο που δεν υποκλάπει.
Οι έρευνες συνεχίζονται ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του Facebook ή του Twitter.

[via]

Labels: , ,



Η Amazon στρέφεται εναντίον αυτών που ανεβάζουν ψεύτικα reviews


Στην προσπάθεια της να "χτυπήσει" τα ψεύτικα reviews στο online store της που πλήττουν την αξιοπιστία του και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, η Amazon αποφάσισε να κινηθεί νομικά και να μηνύσει τους εμπόρους που τα ανεβάζουν στα καταστήματα τους, ξεγελώντας τους πελάτες τους.

Τουλάχιστον 3 έμποροι στο Amazon store με έδρα τις ΗΠΑ (California, Pennsylvania, Wisconsin) , έχουν εντοπιστεί να έχουν ψεύτικα reviews στα προϊόντα τους σε ποσοστό σχεδόν 45%, κάτι που ανάγκασε την Amazon να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

Ως τώρα στρεφόταν δικαστικά εναντίον όσων πρόσφεραν αυτές τις ψεύτικες γνώμες στους εμπόρους, με πολλαπλούς λογαριασμούς χρηστών, αλλά πλέον κάνει φανερό πως όποιος έμπορος δεν σέβεται τους κανόνες, θα αντιμετωπίζεται δικαστικά.

[via]

Labels: ,



Έως το 2018 οι συσκευές IoT θα είναι περισσότερες από τα κινητά

Internet-of-Things

Σύμφωνα με το τελευταίο Ericsson Mobility Report, που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο αριθμός των IoT συσκευών θα αυξάνεται μεταξύ 2016 και 2021 με μέσο ετήσιο ρυθμό 23%.
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, η παγκόσμια αγορά θα μετρά, έως το 2021, 28 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές, εκ των οποίων τα 16 δισεκατομμύρια θα σχετίζονται με το Internet of Things.
Μάλιστα, ο αριθμός των συσκευών IoT θα ξεπεράσει αυτόν των κινητών τηλεφώνων, μόλις σε μία διετία από σήμερα, έως το 2018, οπότε και θα αποτελεί την πολυπληθέστερη κατηγορία συνδεδεμένων συσκευών.
Η έκθεση της Ericsson προβλέπει ότι η Δυτική Ευρώπη θα αποτελέσει την «ατμομηχανή» της ανάπτυξης για τις IoT συσκευές, εκτιμώντας ότι ο αριθμός τους θα πενταπλασιαστεί στην περιοχή έως το 2021.
Την ανάπτυξη του IoT στην περιοχή της Ευρώπης δεν θα καθοδηγήσει, πάντως, η προερχόμενη από τους απλούς καταναλωτές ζήτηση. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, οι έξυπνοι μετρητές ενέργειας, οι εφαρμογές για το smart home θα είναι οι τομείς, που θα τονώσουν τη ζήτηση για ΙοΤ συσκευές επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Τη δυναμική του ΙοΤ τόσο στην περιοχή της Ευρώπης, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να ενισχύσει η πτώση του κόστους των συσκευών, καθώς και το λανσάρισμα νέων καινοτόμων εφαρμογών. Επιπλέον, η εμπορική ανάπτυξη δικτύων της τεχνολογίας 5G, από το 2020, αναμένεται να παρέχει πρόσθετες δυνατότητες, οι οποίες είναι κρίσιμες για IoT, καθώς ανοίγουν το δρόμο για τη διασύνδεση περισσότερων συσκευών στο Διαδίκτυο, αλλά και μεταξύ τους.
Ένα εξίσου ενδιαφέρον εύρημα του Ericsson Mobility Report είναι ότι, από το γ’ τρίμηνο του 2016, ο αριθμός των χρηστών smartphone θα ξεπεράσει, για πρώτη φορά, αυτόν των κατόχων συμβατικών κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, ήδη τα smartphone αντιπροσώπευαν το 80% της αγοράς των κινητών τηλεφώνων το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σε απόλυτους αριθμούς, η αγορά σχεδόν θα διπλασιαστεί για να φτάσει τα 6,3 δισ. το 2021 (από 3,4 δισεκατομμύρια συσκευές σήμερα).
Επιπλέον, ήδη από το 2021, η τεχνολογία του 5G θα αρχίσει να αποκτά οπαδούς ανά τον κόσμο, με τον παγκόσμιο πήχη να τοποθετείται στα 150 εκατ. συνδρομές.
[via]

Labels: ,



Σύντομα διαθέσιμο το Linux Mint 18


Η beta της νεότερης έκδοσης του Linux Mint, που είναι επίσης γνωστή με την κωδική ονομασία “Sarah”, αναμένεται πολύ σύντομα.
Συγκεκριμένα, ο Clement Lefebvre, επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης της διανομής, δήλωσε ότι τα αρχεία .ISO της beta προετοιμάζονται για ποιοτικό έλεγχο, ενώ ίσως αποσταλούν σε συγκεκριμένους testers «νωρίς μέσα στην επόμενη εβδομάδα». Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι πιθανότατα μέχρι τα μέσα Ιουνίου, θα είναι διαθέσιμα και ως download για το ευρύ κοινό. Από τα παραπάνω, εύκολα μπορεί κανείς να υποθέσει, ότι και η τελική εκδοχή του Linux Mint 18 θα είναι ενδεχομένως έτοιμη μέχρι το τέλος του μήνα.
Το Linux Mint 18 βασίζεται στην τελευταία έκδοση LTS του Ubuntu, ενώ επιπλέον διαθέτει ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον και ενσωματώνει πλήθος βελτιώσεων στο interface.

[via]

Labels: , ,



Ανανεώνεται ο Facebook Messenger



Οι χρήστες συσκευών με Windows 10 Mobile, θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους μια νέα και πλήρως ανανεωμένη έκδοση του Facebook Messenger.
Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ταιριάζει με την αισθητική του λειτουργικού, ενώ υποστηρίζει πλήθος λειτουργιών, όπως ενσωμάτωση με το app «Επαφές», επιλογή θεμάτων, αποστολή και λήψη αρχείων κινούμενης εικόνας .gif, καθώς και δυνατότητα κλήσεων ομιλίας και βίντεο.
Η έκδοση beta της εφαρμογής είναι ήδη διαθέσιμη και πλήρως λειτουργική, ωστόσο μέχρι στιγμής μπορούν να την κατεβάσουν μόνο χρήστες από τις ΗΠΑ. Σύντομα πάντως θα μπορούν να την δοκιμάσουν χρήστες από όλο τον κόσμο.

[via]

Labels: ,



Διαθέσιμος ο Extreme Edition Core i7-6950X


Ο νέος Core i7-6950X Extreme Edition της Intel, απευθύνεται σε ενθουσιώδεις χρήστες και hard core gamers, που είναι διατεθιμένοι να ξοδέψουν 1700 δολλάρια, για να αποκτήσουν την κορυφαία έκδοση των Broadwell-E gaming chips της.

Ο νέος Extreme Edition ι7 έχει 10 πυρήνες που είναι τυπικά χρονισμένοι στα 3GHz αλλά μπορούν να ανεβάσουν τα ρολόγια στα 3.5GHz μέσω του boost mode. Επιπλέον ο επεξεργαστής έχει 25MB cache και με χρήση της Turbo Boost Max Technology 3.0 μπορεί να υπερχρονιστεί ως τα 3.8GHz.
(140W TDP, 25MB L3 cache, και 40 PCIe 3.0 expansion lanes. 4 συνολικά SKUs, ενώ υποστηρίζει μνήμες 2400MHz DDR4)



Σύμφωνα με την Intel η απόδοση του σε 4K video rendering και παιχνίδια είναι 25% ανώτερη από τον προηγούμενο Extreme Edition και είναι κατά 35% ταχύτερος σε 3D rendering, κάνοντας τον Core i7-6950X τον ταχύτερο επεξεργαστή για desktop, που προσφέρει αυτήν την στιγμή η Intel.

Φυσικά κυκλοφορούν και εκδόσεις με 8 και 6 πυρήνες -με μικρότερο κόστος- αλλά και μικρότερες δυνατότητες.

[via]

Labels: , , ,



Πατέντα της Samsung για αναδιπλούμενο κινητό


Samsung-flexible-display-smartphone

Η Samsung έχει καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία ενός αναδιπλούμενου κινητού που μπορεί να κάνει την εμφάνισή του το 2017. 
Η πατέντα που κατατέθηκε στο USPTO από τη Samsung αφορά στη δημιουργία ενός νέου high end Galaxy smartphone, το οποίο μπορεί να διπλώνει στη μέση του πλαισίου του, μειώνοντας τις εξωτερικές του διαστάσεις. Όταν είναι διπλωμένη η συσκευή της Samsung αποκαλύπτεται η θύρα φόρτισης, κάτι που δεν ισχύει όταν είναι ανοιγμένο στην πλήρη έκτασή του.
Σύμφωνα με το Phone Arena, η πατέντα της Samsung είχε κατατεθεί τον Νοέμβριο του 2015, αλλά τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Δεν είναι σαφές εάν αυτή η ευρεσιτεχνία της Samsung θα βρει τη θέση της στο εμπόριο σε κάποιο νέο μοντέλο, αλλά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε κάτι τέτοιο.

samsung patent

Σύμφωνα με το Phone Arena, δεν πρέπει να αναμένουμε να δούμε ένα αντίστοιχο μοντέλο από τη Samsung σύντομα, αλλά μας δείχνει την τάση που επικρατεί στους κατασκευαστές που πιθανότατα θέλουν να δουν το αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο να επιστρέφει.

Το Phone Arena αναφέρει ότι και η Apple ασχολείται με την τεχνολογία του nanowire, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να ασχοληθεί με το πεδίο των αναδιπλούμενων συσκευών.

[via]

Labels: , ,