Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Καλό Καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους


Εν μέσω θέρους ήρθε η ώρα για το MinOtaVrS Blog να πάει διακοπές, από σήμερα λοιπόν και για τις επόμενες ημέρες θα μας βρείτε στα καταγάλανα νερά κάποιας από τις πανέμορφες παραλίες μας.

Ενδεχομένως οι δημοσιεύσεις μας να μην ενημερώνονται καθημερινά και για αυτό ζητούμε την κατανόησή σας.

Καλό Καλοκαίρι και Καλές διακοπές σε όλους !!

Labels: , ,



[Οδηγός] Pangu JailBreak iOS 9.2 - 9.3.3

iT71Wa9.png
Προχθές σας ενημερώσαμε για την έλευση του iOS 9.2 – 9.3.3 Jailbreak tool από την Pangu Team. Σήμερα, σας έχουμε έναν αναλυτικό οδηγό (via nikosgnr) για να προχωρήσετε με επιτυχία στο JailBreak της συσκευής σας:
Παρακάτω θα δούμε βήμα – βήμα τη διαδικασία για το Jailbreak της συσκευής. Προτού ξεκινήσουμε θα πρέπει να αναφέρουμε 2 βασικά θέματα.
Η όλη διαδικασία μας πάει κάποια χρόνια πίσω, αλα JailBreakMe, χωρίς να χρειάζεται πλέον η χρήση PC για την εγκατάσταση του Profile με το App.

Όλα θα γίνουν απευθείας απο τον Safari της συσκευής πηγαίνοντας εδώ http://jailbreakme9.com/ και πατάμε το Install. Ουσιαστικά ο τρόπος εδώ μας απαλάσσει απο τη δημιουργία iD για το Profile και την εγκατάσταση του. Είναι όλα έτοιμα και ήδη Verified.

OCSVm2k.png
Τα βήματα μετά είναι ίδια με τον αρχικό οδηγό και το PP απο το PC μας, με τη μόνη διαφορά εδώ πως δε χρειάζεται να δηλώσουμε κάποιο iD για την εγκατάσταση του Profile.

Αντιθέτως θα το δούμε έτοιμο ως "AKRAM AL NEANI...". Επιλέγουμε να είναι Trusted, επιστρέφουμε στο Springboard της συσκευής και ανοίγουμε το εικονίδιο του PP.

rcYLrPW.png

pynjCgG.png
Όπως ακριβώς λοιπόν και στον αρχικό οδηγό, επιλέγουμε τη λήψη ειδοποιήσεων, ξετικάρουμε το κουτάκι και πατάμε στο κύκλο. Για την ολοκλήρωση μετά απλά θα χρειαστεί να κλειδώσουμε τη συσκευή με το Power Button να πάρουν όλα το δρόμο τους.

[via]

Labels: , , ,



Νέα τεχνολογία για 3D χωρίς ειδικά γυαλιά


Το MIT δημιουργεί μία νέα τεχνολογία η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση 3D ταινιών χωρίς την ανάγκη των ειδικών γυαλιών. 
Το Εργαστήριο Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT αναπτύσσει μία νέα τεχνολογία για τις οθόνες που προβάλλουν περιεχόμενο 3D, έτσι ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη χρήσης των ειδικών γυαλιών που χρησιμοποιούνται σήμερα για το σκοπό αυτό σε κινηματογράφους και οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας. Η τεχνολογία του MIT ονομάζεται Cinema 3D και έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι βελτιώνει παράλληλα την εικόνα.
Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της 3D τεχνολογίας που αναπτύσσει το MIT είναι ότι δεν παίζει ρόλο στην ποιότητα της εικόνας η θέση στην οποία κάθεται ο θεατής. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για τους κινηματογράφους που θα μπορούν να προβάλλουν 3D ταινίες χωρίς να αλλάζει η ποιότητα του περιεχομένου για εκείνους τους θεατές που κάθονται στο πλάι ή πολύ κοντά στην οθόνη.
Το MIT εφαρμόζει μια σειρά από φίλτρα που επιτρέπουν τη θέαση του ίδιου περιεχομένου από διαφορετικές γωνίες θέασης. Το κακό είναι ότι η 3D τεχνολογία του MIT δεν είναι ακόμα έτοιμη να κάνει την εμφάνισή της στην αγορά και δοκιμάζεται ακόμα σε μικρές οθόνες, όσο περίπου ένα iPad.
Σύμφωνα με το The Next Web, πάντως, όταν εμφανιστεί αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην τρισδιάστατη προβολή.


[via]

Labels: , ,



Απαιτήσεις συστήματος του macOS 10.12 Sierra




Με την έλευση του 10.9 Mavericks ήταν η πρώτη φορά που ένα μείζον update του OS X δεν απέκλεισε κάποιο παλιότερο μηχάνημα που ήδη έτρεχε την προηγούμενη version του OS Χ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις μετέπειτα versions, της 10.11 El Capitan συμπεριλαμβανομένης.
Όμως η επερχόμενη version 10.12 Sierra -που και αυτή θα διατίθεται δωρεάν από το App Store- δυστυχώς αφήνει πλέον εκτός αρκετά μηχανήματα.
Όπως και να έχει, τα αποκλειόμενα μηχανήματα θα μπορέσουν να τρέξουν το OS X El Capitan ή κάποια προηγούμενη version του OS X μέχρι να ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους. Ενώ αναμένεται να υποστηριχθούν όσο αφορά στην πρόσβαση τους σε σύγχρονες εφαρμογές του App Store όπως άλλωστε έγινε πρόσφατα με το 10.6 Snow Leopard.
• Macs που υποστηρίζουν το macOS Sierra :
Late 2009 και μεταγενέστερα·
MacBook
iMac
2010 και μεταγενέστερα·
MacBook Air
MacBook Pro
Mac Mini
Mac Pro
Όσο αφορά στις απαιτήσεις για RAM παραμένουν οι ίδιες δηλαδή κατ’ ελάχιστο 4GB για ελαφριές εργασίες, ενώ ας έχει κανείς υπ’ όψη του “όσο περισσότερη RAM τόσο το καλύτερο”.



Ενώ -σε παλαιότερα μηχανήματα- ίσως πρέπει να σκεφθεί κανείς το upgrade σε δίσκο SSD. Θα δώσει άλλη αίσθηση, θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι μέχρι σήμερα γνωστές βελτιωμένες επιδόσεις του νέου λειτουργικού κι όχι μόνο.
❖ Σε αγορά μεταχειρισμένου μηχανήματος μπορείτε να ελέγξετε την συμβατότητα του πηγαίνοντας  ▹ About This Mac.



Σε αμφιβολία , τρέχετε στο Terminal διαδοχικά τις εντολές·
uname -a
ioreg -l -p IODeviceTree -l |grep firmware-abi

Όταν λοιπόν στην πρώτη εντολή προκύψει x86_64 και στην δεύτερη EFI64 το μηχάνημα είναι εν τάξει.
 
[via]

Labels: , ,



Κίνδυνος για τους ταξιδιώτες που αναζητούν άμεσα σύνδεση στο Διαδίκτυο


future-travel

Ένα μεγάλο ποσοστό ταξιδιωτών θέτει τα προσωπικά του δεδομένα σε κίνδυνο, καθώς συνδέεται σε μη ασφαλή δίκτυα Wi-Fi, λόγω της ανάγκης του να συνδεθεί στο Διαδίκτυο αμέσως μόλις φτάσει σε μια ξένη χώρα.


Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, στην οποία συμμετείχαν 11.850 άτομα από την Ευρώπη, τη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική, την Ασία, τον Ειρηνικό και τις ΗΠΑ, το ψηφιακό έγκλημα αποτελεί σημαντικό ζήτημα για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Ωστόσο, καθώς οι πιο βασικές ταξιδιωτικές πληροφορίες (από χάρτες και επιβεβαιώσεις ξενοδοχείων μέχρι λεπτομέρειες για το check-in και τις κάρτες επιβίβασης) αποθηκεύονται στο Διαδίκτυο, οι διεθνείς ταξιδιώτες συχνά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνδεθούν κατά την άφιξή τους. Πολλοί είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν σύνδεση Wi-Fi από το να ρισκάρουν να καταβάλουν τέλη περιαγωγής, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα τους εκθέσει σε κίνδυνο.

Κατά την έξοδό τους από το αεροδρόμιο, σχεδόν οι μισοί Έλληνες (48%) έχουν ήδη συνδεθεί στο Διαδίκτυο, με τους περισσότερους (62%) να συνδέονται με σκοπό να ενημερώσουν την οικογένεια και τους αγαπημένους τους ότι έχουν φτάσει με ασφάλεια. Επίσης, σχεδόν πέντε στους δέκα (47%) ισχυρίζονται ότι συνδέονται κυρίως για να «κατεβάσουν» ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Ακόμη, τα ζητήματα που αφορούν την εργασία (41%) είναι ένας επίσης ισχυρός παράγοντας για την άμεση αναζήτηση πρόσβασης στο Internet, όπως είναι και η επιθυμία σύνδεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (46%). Τέλος, το 35% των Ελλήνων δηλώνει ότι είναι απλώς ενστικτώδης η ανάγκη σύνδεσης στο Διαδίκτυο το συντομότερο δυνατό.

Σήμερα, η σύνδεση και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι τόσο συνηθισμένη, που σχεδόν κανείς δεν κάνει δεύτερες σκέψεις για το πού και το πώς θα συνδεθεί ή ποιος μπορεί να «ακούει», ακόμη κι όταν βρίσκεται στο εξωτερικό. Σχεδόν οκτώ στους δέκα Έλληνες (75%) συνδέονται σε μη ασφαλείς, ελεύθερης πρόσβασης συνδέσεις Wi-Fi σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, καφετέριες ή εστιατόρια.

Ωστόσο, όταν κάποιος βρίσκεται μακριά από το σπίτι του και από αξιόπιστα δίκτυα, η έλλειψη προσοχής σε σχέση με την ασφάλεια του δικτύου αποτελεί παιχνίδι στα χέρια των ψηφιακών εγκληματιών. Βάσει της έρευνας, το 13% των Ελλήνων ταξιδιωτών έπεσε θύμα ψηφιακού εγκλήματος όταν βρισκόταν μακριά από το σπίτι, ενώ μόλις το 2% δήλωσε ότι αντιμετώπισε κάποια εγκληματική δραστηριότητα στην πραγματική ζωή.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς ότι οι ψηφιακές συνήθειες του καθενός δεν αλλάζουν σχεδόν καθόλου, ούτε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, ακόμα κι αν είναι πολύ πιθανό να υπάρχει μεγαλύτερη έκθεση σε κινδύνους στα μη ασφαλή δημόσια δίκτυα.

Το 37% των Ελλήνων ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί online τραπεζικές υπηρεσίες και πραγματοποιεί online αγορές μέσω Wi-Fi δικτύων, ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό.

[via]

Labels: , ,



Όλες οι υπηρεσίες της Forthnet υπό το brand «Nova»


Η Forthnet ανακοίνωσε ότι προχωρά στην καθιέρωση της εμπορικής μάρκας «Nova» για όλες τις υπηρεσίες της που απευθύνονται τόσο σε οικιακούς πελάτες όσο και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Υπό το εμπορικό σήμα «Nova», οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες internet, τηλεφωνίας και τηλεόρασης για το σύνολο των αναγκών τους, όσον αφορά την ψυχαγωγία και την επικοινωνία.

Στο πλαίσιο της ενοποίησης των υπηρεσιών, σταδιακά, όλα τα Καταστήματα Forthnet μετονομάζονται και μεταμορφώνονται σε Καταστήματα Nova, ενώ οι αριθμοί τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για υπηρεσίες internet, τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης είναι οι 18345 για συνδρομητές οικιακών υπηρεσιών και 13832 για εταιρικούς συνδρομητές.

 [via]

Labels: , ,



To Kickass επέστρεψε 24 ώρες μετά το κλείσιμο του


Από το βράδυ της Τετάρτης έγινε μεγάλος ντόρος με το κλείσιμο του kat.cr. Της διεύθυνσης δηλαδή των Kickass Torrents που 8 χρόναι ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς κατεβάσματος ταινιών, μουσικής και προγραμμάτων.

Ο ιδιοκτήτης του είναι ουκρανικής καταγωγής και συνελήφθη στην Πολωνία με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

24 ώρες μετά όμως είναι στον αέρα ένα mirror website στη διεύθυνση KickassTorrents.website. Δημιουργήθηκε από το isohunt και περιέχει μεγάλο μέρος του αρχικού υλικού. Όχι όλο όμως.

Δύσκολα πάντως θα παραμείνει και αυτό στον αέρα για πολύ ακόμα.

[via]

Labels: , ,



OTE TV GO: Ξεκίνησε η διάθεση της εφαρμογής, σε PC & laptop

OTE TV go

Απο σήμερα, στους συνδρομητές του OTE TV δίδεται η δυνατότητα παρακολούθησης επιλεγμένων προγραμμάτων της πλατφόρμας σε PC και σε Laptop. Για τη χρήση της υπηρεσίας σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, απαιτείται να μεταβείτε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας http://www.otetvgo.gr/ και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής (OTE TV GO Player).
Η θέαση του περιεχομένου είναι δυνατή:
α) εντός της οικίας του συνδρομητή OTE TV εφόσον διαθέτει σύνδεση OTE ADSL/VDSL
β) σε όλη την Eλλάδα με σύνδεση COSMOTE χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε WiFi ή μέσω δικτύου 3G/4G.

Συγκεκριμένα θα έχετε τη δυνατότητα:
Επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.otetvgo.gr/ για αναλυτικές πληροφορίες.

[via]

Labels: , , ,



Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του Kickass Torrents - Εκτός λειτουργίας το site

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του Kickass Torrents - Εκτός λειτουργίας το site  - Media

O Ουκρανός, που φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής της μεγαλύτερης πειρατικής ιστοσελίδας στον κόσμο, το Kickass Torrents, έχει κατηγορηθεί για την διανομή παράνομων αντίγραφων ταινιών, μουσικής και άλλων αρχείων συνολικής αξίας πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ «αποκάλυψε» μια σειρά ποινικών κατηγοριών ενάντια στον Άρτεμ Βάουλιν, από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, ο οποίος συνελήφθη στην Πολωνία την Τετάρτη και ζητείται από τις αμερικανικές αρχές για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλες κατηγορίες.

O Βάουλιν είναι ο ιδιοκτήτης του Kickass Torrents - σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - ή αλλιώς KAT, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν αφανίσει το Pirate Bay, και άλλες γνωστές ιστοσελίδες που παρέχουν την δυνατότητα παράνομης, δωρεάν λήψης ταινιών, μουσικής και άλλων αρχείων.

Οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι θα επιδιώξουν να γίνει έκδοση του Βάουλιν, ώστε να αντιμετωπίσει της κατηγορίες που του προσάπτονται σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σικάγο, που έδωσε την εντολή για το κλείσιμο ενός τραπέζικού λογαριασμού και επτά ιστοσελίδων που συνδέονται με την ιστοσελίδα διανομής αρχείων.

Η αξία της ιστοσελίδας υπολογίζεται στα 54 εκατομμύρια δολάρια, με τα ετήσια έσοδα από διαφημίσεις να κυμαίνονται από τα 12.5 εκατομμύρια μέχρι τα 22.3 εκατομμύρια δολάρια.

[via]

Labels: , ,



PayPal: Oι Έλληνες έχουν το υψηλότερο ποσοστό χρήσης Internet στις διακοπές


Σε πραγματικούς e-travelers εξελίσσονται οι Έλληνες, οι οποίοι σταδιακά έχουν όλο και μεγαλύτερες ψηφιακές απαιτήσεις κατά την περίοδο των διακοπών. Για του λόγου το αληθές, το 39% των Ελλήνων θεωρεί εξαιρετικά χρήσιμο το Διαδίκτυο, όταν οργανώνει τις διακοπές του.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της PayPal και της and GfK για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, τα εργαλεία του Διαδικτύου χρησιμοποιούνται πλέον συχνά κατά τη φάση οργάνωσης των διακοπών και είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα για το 65% των Ούγγρων, το 56% των Πολωνών, το 42% των Τσέχων και το 39% των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Οι Έλληνες όχι μόνο αποζητούν προσφορές διακοπών χρησιμοποιώντας μηχανές αναζήτησης (45%) ή ταξιδιωτικά portals, όπως το TripAdvisor (37%), αλλά επισκέπτονται, επίσης, αντίστοιχες ιστοσελίδες, προκειμένου να συγκεντρώσουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τελικό ταξιδιωτικό τους προορισμό: αυτό ισχύει μάλιστα για το 89% των Ελλήνων ερωτηθέντων.

Το Ιnternet αποδεικνύεται χρήσιμος σύμμαχος όχι μόνο πριν από τις διακοπές, αλλά και κατά τη διάρκεια τους: το 95% των Ελλήνων και των Πολωνών, το 87% των Ούγγρων και το 83% των Τσέχων “σερφάρουν” στο διαδίκτυο, όταν ταξιδεύουν. Μάλιστα, οι Έλληνες, μαζί με τους Πολωνούς, έχουν το υψηλότερο ποσοστό χρήσης του internet στις διακοπές στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η βασική χρήση του Διαδικτύου στη διάρκεια των διακοπών σχετίζεται με τα social media (για το 63% των Πολωνών, το 60% των Ελλήνων, το 48% των Ούγγρων και το 39% των Τσέχων), αλλά και με την online χρήση χαρτών - κάτι ιδιαίτερα δημοφιλές για τους Ούγγρους (71%), αλλά επίσης και για τους Έλληνες (66%). Επίσης, οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για αγορές, όταν βρίσκονται σε διακοπές, με τις αγορές να αποτελούν τη δεύτερη πιο σημαντική κατηγορία για τους Πολωνούς ταξιδιώτες (28%), ενώ το ποσοστό για τους Έλληνες ανέρχεται στο 22%.

Επίσης, η χρήση των online πληρωμών αυξάνεται, όταν οργανώνουν τις διακοπές τους, καθώς και κατά τη διάρκεια αυτών. Μάλιστα, το 28% των Ελλήνων έχει κάνει τουλάχιστον μία φορά χρήση υπηρεσιών, όπως η PayPal, κυρίως για τη διαμονή και άλλα έξοδα.

Ζητούμενο το WiFi
Η σύνδεση σε διαθέσιμο δίκτυο Wi-Fi αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα για το 55% των Ελλήνων, όταν αναζητούν το κατάλυμα, όπου θα περάσουν τις διακοπές τους.

Όλες οι χώρες, που συμμετείχαν στην έρευνα, ελέγχουν, επίσης, τη δυνατότητα online σύνδεσης κατά τη διαμονή τους και αποζητούν διαθέσιμο δίκτυο Wi-Fi. Αυτό είναι σημαντικό για το 53% των Πολωνών, το 35% των Τσέχων, το 55% των Ελλήνων και για το 48% των Ούγγρων.


 [via]

Labels: , ,



ESET: κακόβουλες εφαρμογές εντοπίστηκαν στο Google Play


Οι ερευνητές της ESET ανακάλυψαν οκτώ εφαρμογές στο Google Play που ξεγελούν τους χρήστες να τις κατεβάσουν, να πληρώνουν συνδρομές εφ’ όρου ζωής, να μοιράζονται προσωπικές τους πληροφορίες και να συναινούν στη λήψη μηνυμάτων μάρκετινγκ ή παρακολούθησης διαφημίσεων.
Κρύβοντας την πραγματική λειτουργία τους, οι περισσότερες από αυτές υπόσχονται να αυξήσουν τον αριθμό των followers του θύματος στα κοινωνικά δίκτυα. Oι εφαρμογές – που ανιχνεύονται από την ESET ως Android / Fasurke - ήταν διαθέσιμες στο κατάστημα Google Play για πάνω από τέσσερις μήνες. Παρά το σημαντικό αριθμό αρνητικών κριτικών που είχαν, έφτασαν τα εκατοντάδες χιλιάδες downloads. Μετά την ενημέρωση της ESET, η ομάδα ασφαλείας των Android αφαίρεσε όλες τις εφαρμογές από το κατάστημα.
«Παρόλο που οι εφαρμογές δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο για τους χρήστες του Android, αξίζει να αποκαλυφθεί ο ακριβής τρόπος που λειτουργούσαν, καθώς αργά ή γρήγορα, παρόμοιες κακόβουλες εφαρμογές μπορεί να εμφανιστούν και πάλι στο Google Play», δήλωσε ο Security Researcher της ESET Lukáš Štefanko, ο οποίος ανακάλυψε τις κακόβουλες εφαρμογές.
Στην πιο συνηθισμένη περίπτωση, η εφαρμογή απαιτούσε από τους χρήστες να εισάγουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να επιλέξουν τον αριθμό των followers που ήθελαν να αποκτήσουν. Ωστόσο, μετά το πάτημα του κουμπιού «Start Generating», παρουσιαζόταν στο χρήστη ένα βήμα για υποτιθέμενη επιβεβαίωση ότι πρόκειται για άνθρωπο.
Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο μια συγκάλυψη για να παρασύρει τους χρήστες σε ατελείωτες προσφορές δώρων, κουπονιών και δωρεάν υπηρεσιών, καθώς και σε αιτήματα για προσωπικές πληροφορίες, όπως όνομα, email, διεύθυνση, τηλέφωνο, ημερομηνία γέννησης και φύλο. Ζητήθηκε επίσης από τους χρήστες να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους για να λαμβάνουν κλήσεις από τηλεπωλήσεις και μηνύματα, μερικά από τα οποία ήταν SMS με χρεώσεις που άγγιζαν περίπου τα 4,8 ευρώ ανά εβδομάδα.
 [via]

Labels: , ,



Στις 2 Αυγούστου το Windows 10 anniversary update


windows 10 update
H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στο κοινό το Windows 10 anniversary update στις 2 Αυγούστου σε όλες τις συσκευές.


Μέχρι στιγμής, οι εγκαταστάσεις των Windows 10 φτάνουν τις 350 εκατομμύρια μονάδες, ενώ το anniversary update θα είναι διαθέσιμο ταυτόχρονα για τα PC, το Xbox One και τα smartphones.

Οι αλλαγές που περιλαμβάνει το update των Windows 10 είναι η καλύτερη ενσωμάτωση της Cortana σε όλες τις εκδοχές τους, η βελτίωση και προσθήκη περισσότερων επεκτάσεων για τον Edge browser, οι περισσότερες δυνατότητες για συστήματα που χρησιμοποιούν stylus, καθώς και η μεγαλύτερη προσοχή που έχει δοθεί στην κατηγορία του gaming στο Windows Store.

To Start Menu θα έχει επανασχεδιασμένο layout, ένα πιο σκούρο theme και ένα υποσύστημα Linux για να μπορεί κανείς να τρέχει ορισμένες Linux εφαρμογές στα Windows.

Στο Xbox One θα μπορεί κανείς να ακούσει μουσική στο παρασκήνιο, να έχει πρόσβαση σε Windows apps και να εγκαταστήσει την Cortana. Βελτιωμένη αναμένεται να είναι και η προστασία μέσα από το Windows Defender για τους υπολογιστές.

Όλοι οι χρήστες Windows 10 συστημάτων θα μπορούν να λάβουν χωρίς χρέωση το Windows 10 anniversary update, ενώ το λειτουργικό σύστημα της Microsoft παραμένει δωρεάν διαθέσιμο ως upgrade παλαιότερων συστημάτων μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

[via]

Labels: , ,



Cosmote: Ανακοίνωση Προγραμματισμένης Αναβάθμισης 18/7/2016



Δελτίο Τύπου:

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών αναβάθμισης των συστημάτων της COSMOTE από την 01:00 π.μ έως και 06:00 π.μ της 18/7/2016, δεν θα είναι δυνατή η Ενεργοποίηση Υπηρεσιών και Πακέτων, η Ανανέωση Χρόνου Ομιλίας, η Ενημέρωση διαθέσιμου Χρηματικού Υπολοίπου και διαθέσιμου Υπολοίπου σε λεπτά ομιλίας, SMS και ΜΒ για τους συνδρομητές Καρτοκινητής & ΚαρτοΣυμβολαίου της COSMOTE.

Πηγή : Cosmote

Labels: , ,



Βίντεο με το iPhone 7 κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο



Ένα νέο βίντεο έχει κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου, στο οποίο εμφανίζονται δύο iPhone 7, το καθένα από τα οποία έχει διαφορετικό χρώμα. Δεν έχει επιβεβαιωθεί βέβαια το κατά πόσο οι συσκευές είναι αυθεντικές.

 
Ακόμα βέβαια κι αν πρόκειται για ρέπλικες, οι οποίες βασίζονται στα διάφορα renders και φωτογραφίες του iPhone 7, είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς την επερχόμενη ναυαρχίδα της Apple στις πραγματικές της, έστω και... στο περίπου, διαστάσεις. Το βίντεο, που διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα, είναι αυτό:
Όπως ίσως παρατηρήσατε, οι συσκευές που εμφανίζονται, δεν διαθέτουν θύρα ακουστικών, κάτι που συνάδει με τις πρόσφατες φήμες, που ήθελαν την Apple να την αφαιρεί οριστικά από τα επόμενα high-end smartphones της.

[via]

Labels: , ,



Τι είναι το Pokemon Go και γιατί έχει τρελαθεί μαζί του ολόκληρος ο πλανήτης;

Pokemon-Go-Ellada
Εκτός κι αν μένετε σε κάποιο μακρινό χωριό χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ ή σε σπηλιά, έχετε σίγουρα παρατηρήσει τον κακό χαμό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες με το Pokemon Go.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας τριγυρίζουν στους δρόμους κοιτώντας το κινητό τους, κάτι που κάνουν ούτως ή άλλως δηλαδή μόνο που τώρα βρίσκονται σε ειδική αποστολή. Η αποστολή τους είναι να πιάσουν όσα περισσότερα Pokemon μπορούν, είτε αυτά βρίσκονται στο μπάνιο τους, είτε στη μέση του δρόμου, είτε δίπλα σε κάποιον που πίνει ανυποψίαστος τον καφέ του στην αυλή ενός μαγαζιού. Κάποιοι έπεσαν μέχρι και πάνω σε πτώματα κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους. Μπερδευτήκατε; Ας το δούμε αναλυτικά.
Καταρχάς, για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε τι είναι τα Pokemon.
Τα Pokemon ήταν το μεγαλύτερο φαινόμενο της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας πριν από 20 χρόνια. Ένα RPG παιχνίδι της Nintendo για το Game Boy που εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, στο οποίο ο παίκτης έπρεπε να εντοπίσει και να αιχμαλωτίσει μια σειρά παράξενων πλασμάτων με τη μορφή αλλόκοτων ζώων, κάθε ένα εκ των οποίων είχε και μια υπερδύναμη, να τα εκπαιδεύσει και έπειτα να τα βάλει να παλέψουν με τα Pokemon άλλων παικτών. Ναι, όχι και το καλύτερο παιχνίδι για να ενισχύσει τα φιλοζωικά αισθήματα των παιδιών αλλά ας παραβλέψουμε προς το παρόν αυτή τη μικρή λεπτομέρεια.
Γρήγορα, τα Pokemon έγιναν ολόκληρη σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών και κυκλοφόρησαν σε διάφορες εκδόσεις (Pokemon Red and Blue, Pokemon Yellow, Pokemon Gold and Silver), το 1999 το δημοφιλές παιχνίδι έγινε μια ακόμα πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά animation με την οποία μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά και έπειτα η σειρά μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε μια σειρά ταινιών που έσπασε τα ταμεία -για να μην αναφερθούμε στις κάρτες, τα παιχνίδια και το όλο merchandise των Pokemon, μέχρι και τα τεράστια φεστιβάλ που γίνονταν με αφορμή αυτό.
Ωραία. Και το Pokemon Go, τι είναι;

Είκοσι χρόνια μετά από την, ιστορική πλέον, Pokemania, το Pokemon Go ήρθε για να πραγματοποιήσει αυτό που πάντα ονειρεύονταν όλοι όσοι μεγάλωσαν με τον Pikachu και τον Bulbasaur. Να φέρει τα Pokemon στην πραγματική ζωή. Στο περίπου, τουλάχιστον.
Το Pokemon Go είναι ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για smartphones, το οποίο χρησιμοποιεί GPS επιτρέποντας στον παίκτη να κυνηγά και να εκπαιδεύει τα Pokemon σαν να βρίσκονται όντως μπροστά του. Οι GPS αισθητήρες του κινητού εντοπίζουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι και χρησιμοποιώντας το Google Maps δημιουργούν ένα «πραγματικό» ταμπλό παιχνιδιού μπροστά στα μάτια σου -πάντα μέσα από την οθόνη του κινητού σου, φυσικά. Έτσι, γίνεσαι ο ίδιος παίκτης στην πραγματική ζωή και το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι -από το σπίτι και τη δουλειά σου μέχρι οπουδήποτε έξω στην πόλη- το σκηνικό του παιχνιδιού.
Διαβάστε τον αναλυτικό μας οδηγό και ενημερωθείτε με σημαντικά Tips που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη λογική του παιχνιδιού και φυσικά να πιάσετε και να εξελίξετε όσα περισσότερα Pokemon μπορείτε: Pokemon GO [Tips + Οδηγός Χρήσης]
Όσο προχωράς στο δρόμο, βλέπεις Pokemon να εμφανίζονται στο χάρτη, ενώ διάφορα σήματα στην οθόνη του κινητού σου δίνουν πληροφορίες για το κυνήγι σου (πόσο μακριά ή κοντά σου είναι το επόμενο Pokemon κλπ). Αν πατήσεις πάνω στο εικονίδιο του Pokemon τότε αυτό θα εμφανιστεί μπροστά σου και κάνοντας swipe ρίχνεις την Pokeball για να το αιχμαλωτίσεις -ιδανικά όταν ο χρωματιστός κύκλος που βρίσκεται γύρω του έχει αρχίσει να μικραίνει.

pokemon1
Κι αν το πιάσει κάποιος άλλος πριν από εσάς; Μην ανησυχείτε, υπάρχουν αρκετά Pokemon για όλους, 151 για την ακρίβεια, όσα δηλαδή υπήρχαν και στον αρχικό κατάλογο του παιχνιδιού (που στην πορεία έφτασε να περιέχει 720 Pokemon).
Όσο για το που μπορείτε να παίξετε Pokemon Go, τα πράγματα πάνε κάπως έτσι: Θεωρητικά μπορείτε να παίξετε χωρίς να βγείτε από το σπίτι σας, αρκεί να ξοδέψετε κάποια Pokecoins αλλά και πραγματικά λεφτά για να προσελκύσετε τα Pokemon στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιό σας. Για να είμαστε ειλικρινείς όμως, η όλη διασκέδαση σε αυτό το παιχνίδι είναι το κυνήγι των Pokemon έξω στους δρόμους. Ναι, σίγουρα, μπορεί οι περαστικοί που δεν ξέρουν τι κάνετε να σας κοιτάζουν λίγο περίεργα, αλλά ποιος νοιάζεται;
CnAvnLJXEAA8jE6
Και εκτός όλων των άλλων, σκεφτείτε και αυτό: Όχι μόνο θα περάσετε καλά και θα ξεχάσετε για λίγο σκοτούρες και προβλήματα (ήδη είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν πως το Pokemon Go βοηθά σημαντικά τους εσωστρεφείς ανθρώπους και όσους πάσχουν από ήπιας μορφής κατάθλιψη να βγουν έξω και να συναναστραφούν με κόσμο) αλλά θα γυμναστείτε χωρίς καν να το καταλάβετε.
Απλά, μην το παρακάνετε:
PokemonGO at work

To Pokemon GO λαναρίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ενώ μόλις σήμερα κυκλοφόρησε στο Γερμανικό App store. Το αναμένουμε σύντομα και στην Ελλάδα! Μέχρι τότε, μπορείτε να ξεκινήσετε να παίζετε Pokemon GO χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν US App store account :)

[via]

Labels: , ,



Aθώωση για ιστοσελίδα υποτίτλων που αναρτούν χρήστες


Σήμερα στο Εφετείο υπερασπίστηκα τον δημιουργό του subs.gr στο οποίο υπήρχε χώρος φιλοξενίας υποτίτλων που αναρτούν οι χρήστες. Στον πρώτο βαθμό, πέρσι, ήταν συγκατηγορούμενος με άλλα δύο άτομα που αθωώθηκαν για την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή για μετάφραση και διάδοση υποτίτλων και σήμερα δικάστηκε η έφεση του διαχειριστή - δημιουργού της ιστοσελίδας. Ο νόμος για την πνευματική ιδιοκτησία λέει ξεκάθαρα ότι η μετάφραση επιτρέπεται μόνον εφόσον υπάρχει άδεια του δημιουργού, οπότε αν λείπει τέτοια άδεια, ο μεταφραστής παραβιάζει το νόμο και έχει ποινικές κυρώσεις. 

Το 2012, στην Νορβηγία ένας φοιτητής καταδικάστηκε γιατί λειτουργούσε ένα site υποτίτλων (βλ. εδώ) και αυτή είναι η μόνη απόφαση που έχω βρει για το θέμα αυτό σε επίπεδο Ευρώπης (όχι όμως ΕΕ, στην οποία δεν ανήκει η Νορβηγία). 

Το Εφετείο αθώωσε σήμερα και τον δημιουργό του subs.gr, γιατί αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο ίδιος που είχε προβεί σε μεταφράσεις υποτίτλων χωρίς άδεια των δημιουργών, αλλά και -το πιο σημαντικό- ότι οι υπότιτλοι αναρτώνται στο site ύστερα από έγγραφη δήλωση των χρηστών ότι κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα και με δυνατότητα καταγγελίας από τυχόν τρίτους δικαιούχους. Στην υπόθεση αυτή, οι μηνυτές ισχυρίστηκαν ότι είχαν υποβάλλει τέτοια καταγγελία με email ("εξώδικο") αλλά δεν αποδείχθηκε ότι χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο email υποδοχής των καταγγελιών (abuse@subs.gr), επομένως ο διαχειριστής δεν είχε όντως ενημερωθεί για το παράνομο του περιεχομένου, οπότε απαλλάσσεται της ευθύνης του σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 2000/31 και το πδ 131/2003 που την ενσωματώνει. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι είναι νόμιμη η ανάρτηση υποτίτλων από τους ανθρώπους που δεν έχουν δικαίωμα. Σημαίνει όμως ότι ο διαχειριστής του σάιτ δεν είναι δικαστής για να αποφασίζει αν αληθώς ή ψευδώς ισχυρίζονται οι χρήστες ότι έχουν το δικαίωμα. Όταν ο δικαστής της έδρας είπε "άρα δεν μπορείτε να ελέγξετε αν αληθώς έχουν τα δικαιώματα" του είπα ότι παράλληλα δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε εξ αρχής μια τέτοια δήλωση, όπως αν σας φέρω το συμβόλαιο του σπιτιού μου δεν έχετε δικαίωμα να το θεωρήσετε εξ αρχής πλαστό. Έτσι ο κατηγορούμενος κηρύχθηκε αθώος.
Η σημερινή απόφαση επιβεβαιώνει το αξίωμα "ουδείς ευθύνεται για περιεχόμενο στο διαδίκτυο που δεν το έχει δημιουργήσει ο ίδιος και δεν το έχει υιοθετήσει ή το έχει αποσύρει κατόπιν σχετικής διάταξης" (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπόθεση συντακτικής επιτροπής Pravoye Dehlo κα κατά Ουκρανίας, δημοσιευμένη στο ΔιΜΕΕ σε μετάφρασης μου).

Περισσότερα για αυτή την υπόθεση, όταν πάρουμε στα χέρια μας καθαρογραμμένη την απόφαση.
 
[via]

Labels: , , , ,



Προειδοποίηση της ΔΗE για λογισμικό υποκλοπής τραπεζικών κωδικών



Δελτίο Τύπου:

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση κακόβουλου λογισμικού (malware), που διαδίδεται σε χώρες της Ευρώπης και προσβάλλει φορητές συσκευές (έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ κ.λπ.) με συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό διαδίδεται μέσω σύντομων μηνυμάτων κειμένου (sms), τα οποία προτρέπουν τους χρήστες να ακολουθήσουν σύνδεσμο (URL).

Παράδειγμα μηνύματος κειμένου αποτελεί: «Δε καταφέραμε να παραδώσουμε τη παραγγελία σας. Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την παράδοση της παραγγελίας ακολουθήστε τον σύνδεσμο hxxp://……». Η εν λόγω τεχνική χαρακτηρίζεται ως «sms phishing» (ή smishing) και αποτελεί τεχνική υποκλοπής προσωπικών δεδομένων μέσω αποστολής μηνυμάτων κειμένου.

Οι χρήστες ακολουθώντας τον σύνδεσμο που αναγράφεται στο κείμενο, προκαλούν την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή τους, το οποίο εκκινεί διεργασία ανίχνευσης εγκατεστημένων εφαρμογών. Όταν ο χρήστης εκκινήσει μια εφαρμογή, τις οποίες έχει προγραμματιστεί το κακόβουλο λογισμικό να «υποδύεται», εμφανίζει φόρμα εισαγωγής στοιχείων, πανομοιότυπη με εκείνη της πραγματικής εφαρμογής, με αποτέλεσμα τα στοιχεία εισόδου της εφαρμογής ή/και τα στοιχεία εισόδου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, να αποστέλλονται στους δράστες.


Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι χρήστες φορητών συσκευών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας, για την αποφυγή προσβολής από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες καλούνται να:




Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:



Labels: , , , , ,



Ο Θεός Φερνάντο στην κορυφή της Ευρώπης

 Ευχαριστώ πολύ όλους τους Έλληνες !!

Χωρίς τον σακατεμένο από βρώμικο χτύπημα Ρονάλντο ο μεγάλος μετρ του "μισού μηδέν" Φερνάντο Σάντος πήρε την ταυτότητα του Ντεσάμπ και με γκολ της αλλαγής -Θεία έμπνευση- Έντερ, πήρε το Euro για την Πορτογαλία με 1-0 στην παράταση. Αν μη τι άλλο για άλλη μια φορά ο Μεγάλος αυτός άνθρωπος και μετά προπονητής δεν ξέχασε να αναφέρει τους Έλληνες στις ευχαριστίες του.

[via]

Labels: , , ,



Η χρήση smartphone στο σκοτάδι μπορεί να τυφλώσει


Σύμφωνα με το The New England Journal of Medicine, έχουν καταγραφεί δύο διαφορετικές περιπτώσεις ασθενών, που έχαναν προσωρινά την όρασή τους, λόγω της εκτεταμένης χρήσης του smartphone τους στο σκοτάδι.
Η πρώτη καταγραφή αφορά μια νεαρή γυναίκα 22 ετών, που τυφλωνόταν στο ένα της μάτι τα βράδια, επί πολλούς μήνες. Στη δεύτερη περίπτωση, μια γυναίκα 40 ετών ανέφερε ότι έχανε την όρασή της από το ένα μάτι, για περίπου 15 λεπτά κάθε πρωί.
Το ιατρικό προσωπικό που ανέλαβε τα περιστατικά, δεν διαπίστωσε αρχικά κάποιο πρόβλημα με την υγεία των δύο γυναικών. Μετά από συζητήσεις με τις ασθενείς όμως, οι γιατροί ανακάλυψαν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις: την χρήση smartphone στο κρεβάτι.
Η προσωρινή τύφλωση προκλήθηκε επειδή οι δύο γυναίκες εστίαζαν στη μικρή οθόνη του smartphone τους, η οποία ήταν πολύ φωτεινή, ενώ γύρω τους επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι. Το γεγονός ότι εμφάνιζαν συμπτώματα μόνο στο ένα μάτι, οφείλεται στο ότι αμφότερες ξάπλωναν με τέτοιο τρόπο, ώστε το άλλο καλυπτόταν από το μαξιλάρι τους και προστατευόταν από το φως της οθόνης.
Καλό είναι λοιπόν, όταν χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο, ειδικά εάν ο φωτισμός γύρος μας είναι κακός, να βλέπουμε την οθόνη και με τα δύο μας μάτια. Επίσης, όταν βρισκόμαστε σε σκοτεινό περιβάλλον, οφείλουμε, ειδικά εάν η συσκευή μας δεν το κάνει αυτόματα, να μειώνουμε επαρκώς τη φωτεινότητα της οθόνης.

[via]

Labels: , ,



Το... τζίνι του Alibaba τρομάζει τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα



Οι... κλέφτες του Αλί Μπαμπά κινδυνεύουν να γίνουν τα 3.500 ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα σε περίπτωση που ο κολοσσός Alibaba αποφασίσει να δημιουργήσει δική του πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών στη χώρα μας.
Βέβαια προς το παρόν παράγοντες της αγοράς του ελληνικού ηλεκτρονικού εμπορίου υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος καθώς η είσοδος του Alibaba στην Ελλάδα αφορά στη δημιουργία πλατφόρμας μέσω της οποίας οι ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορούν να εξάγουν προϊόντα στην τεράστια αναδυόμενη αγορά της Κίνας.

Η συμφωνία όμως αυτή για τη δημιουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας έχει έναν ορίζοντα 3-5 χρόνων. Από εκεί και μετά κανείς δεν γνωρίζει πώς θα κινηθεί η τέταρτη, αυτή τη στιγμή, σε τζίρο εταιρεία στον κόσμο η οπία έπεται των Apple, Google και Microsoft.
Αυτή τη στιγμή ο κινεζικός κολοσσός αποφάσισε να έχει μία στρατηγική παρουσία στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας με τη δημιουργία πλατφόρμας εξαγωγών. Αν όμως αργότερα αποφασίσει να μετατρέψει αυτή την πλατφόρμα σε κανονικό ηλεκτρονικό μαγαζί, τότε τα 3.500 ελληνικά online shops και ο τζίρος των 3,8 δισ ευρώ σήμερα τίθεται σε κίνδυνο.
Πάντως σύμφωνα με στελέχη του GREKA το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει τη θετική του πορεία ανάπτυξης 10-15% που διατηρεί τα τελευταία χρόνια με σύμμαχο τις ανταγωνιστικές τιμές που μπορεί να προσφέρει και φυσικά τα capital controls που περιορίζουν τη ροή φυσικού χρήματος στην αγορά.
Οι προβλέψεις για το 2016 μιλούν για άνοδο του τζίρου στα 4,1-4,2 δισ ευρώ αλλά ακόμα είναι επιφυλακτικοί λόγω του ρευστού κλίματος που υπάρχει στην εγχώρια αγορά.

[via]

Labels: , ,



Euroleague 2016-2017, πάνω από 200 live παιχνίδια στα κανάλια Novasports



Δελτίο Τύπου:
Αλλάζει από τη σεζόν 2016-2017 το σύστημα διεξαγωγής και συνολικά πάνω 200 live αγώνες θα καλυφθούν αποκλειστικά από τα αθλητικά κανάλια της Nova

H Euroleague, η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο του μπάσκετ μπαίνει στη νέα εποχή, ανακοινώνοντας σήμερα το πρόγραμμα της νέας περιόδου και τα κανάλια Novasports θα μεταφέρουν στους συνδρομητές τους το συναρπαστικό πρωτάθλημα. Από τη σεζόν 2016-2017, που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου, οι 16 καλύτερες και ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης θα αγωνιστούν σ’ ένα πρωτάθλημα με σύστημα Round Robin, δηλαδή σύστημα βάσει του οποίου η κάθε ομάδα θα αγωνίζεται με τις υπόλοιπες 15 σε έναν εντός και έναν εκτός έδρας αγώνα.

Πιο αναλυτικά, θα διεξαχθούν 30 αγωνιστικές για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος από τις οποίες οι ομάδες που θα καταταγούν στις πρώτες θέσεις στη βαθμολογία, θα εξασφαλίζουν την πρόκριση στη φάση των play offs, με στόχο οι 4 ισχυρότερες να προκριθούν στο Final Four. Με το νέο τρόπο διεξαγωγής θα πραγματοποιηθούν 240 αγώνες στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, οι οποίοι θα διεξάγονται Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ, κατά περίπτωση, καινοτομία του νέου συστήματος είναι ότι θα διεξάγονται 2 αγωνιστικές την ίδια εβδομάδα, δηλαδή αγώνες και την Τρίτη και Τετάρτη, προκειμένου να μειωθούν οι μετακινήσεις των ομάδων. Στη φάση των play offs και εφόσον χρειαστούν θα διεξάγονται μέχρι 20 αγώνες (σειρές best of five). Τέλος, στο Final Four οι δύο ημιτελικοί οδηγούν τους φιναλίστ στο μεγάλο τελικό και τον πρωταθλητή Ευρώπης και τους ηττημένους στον μικρό τελικό.

Οι 16 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Euroleague είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά): Efes Istanbul, Brose Bamberg, Crvena Zvezda Telekom Belgrade, CSKA Moscow, Darussafaka Dogus Istanbul, EA7 Emporio Armani Milan, FC Barcelona Lassa, Fenerbahce, Galatasaray Odeabank, Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, Maccabi FOX Tel Aviv, Olympiacos Piraeus, Panathinaikos Athens, Real Madrid, Unics Kazan, Zalgiris Kaunas.

Τα κανάλια Novasports με την κορυφαία δημοσιογραφική ομάδα, και διαθέτοντας τεχνογνωσία και εμπειρία 20 και πλέον χρόνων, θα συνεχίσουν να προβάλλουν με τον αρτιότερο τρόπο την κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της γηραιάς ηπείρου. Φυσικά, τα γεγονότα κάθε αγωνιστικής ημέρας θα συνεχίσουν να προβάλλονται και να αναλύονται μέσα από την εκπομπή «Super Euroleague», καθώς και το www.Novasports.gr με πλούσια ρεπορτάζ, αποκλειστικές συνεντεύξεις, έγκυρα σχόλια και εκτιμήσεις. Συνολικά στη διάρκεια της κανονικής περιόδου θα μεταδοθούν 211 αγώνες αποκλειστικά από τα κανάλια Novasports. Επίσης στη φάση των play offs ο μικρότερος αριθμός αγώνων που μπορεί να διεξαχθεί και να μεταδώσουν τα αθλητικά κανάλια της Nova, κατ' αποκλειστικότητα είναι 9 αγώνες ενώ ο μεγαλύτερος 15. Συνολικά θα μεταδίδονται, με εικόνα υψηλής ευκρίνειας, αποκλειστικά από 220 έως maximum 226 αγώνες, καθώς και όλο το Final Four.

[via]

Labels: , , ,



Κρίσιμο κενό ασφαλείας εντοπίζεται σε υπολογιστές Lenovo



Σύμφωνα με τον ερευνητή Dymtro "Cr4sh" Oleksiuk, ένα πρόβλημα ασφαλείας που εντόπισε σε υπολογιστές της Lenovo, επιτρέπει σε επιτιθέμενους να απενεργοποιήσουν την προστασία εγγραφής, στο firmware και να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα στο System Management Mode -μια κατάσταση λειτουργίας της CPU με αυξημένα δικαιώματα. Ο ευάλωτος driver, βασίζεται σε κοινό κώδικα -της Intel- και μπορεί ανάλογο πρόβλημα να έχουν και άλλοι κατασκευαστές.

Η Lenovo στην απάντηση της αναφέρει πως όντως ο κώδικας είναι της Intel και παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας με τον Oleksiuk, δεν μπόρεσε να μιλήσει μαζί του, με αυτόν να ισχυρίζεται πως απλά του ζητήθηκε να μην δημοσιεύσει την ανακάλυψη του. Η ευπάθεια βρέθηκε σε BIOS που δόθηκε στην Lenovo από ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής BIOS (independent BIOS vendors (IBVs)) και ο δικός της UEFI κώδικας είναι ασφαλής.

Εκδόθηκε ήδη security advisory -LEN-8324-, την οποία αναφέρεται πως εργάζεται επάνω στο ζήτημα.

[via]

Labels: , ,



Microsoft: συγγνώμη που ενοχλούμε... αλλά αναβαθμίστε



Παρά την έντονη κριτική που έχει δεχτεί τους τελευταίους μήνες, αλλά και τις νομικές της περιπέτειες, η Microsoft φαίνεται ότι δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθειά της να πείσει τους χρήστες να μεταβούν στα Windows 10.
Έτσι, θέλοντας να μας υπενθυμίσει ότι σύντομα, στις 29 Ιουλίου 2016, θα λήξει η προθεσμία για τη δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10, για όσους διαθέτουν κάποια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, η εταιρεία δημιούργησε ένα νέο notification, το οποίο μάλιστα αυτή τη φορά προβάλλεται σε πλήρη οθόνη. Μπορεί η νέα αυτή κίνηση της εταιρείας να διευκολύνει ορισμένους χρήστες, που πράγματι επιθυμούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα, αλλά απλά ανέβαλαν τη διαδικασία για διάφορους λόγους, σίγουρα όμως όσοι έχουν αποφασίσει ότι δεν ενδιαφέρονται για την πρόταση της Microsoft, μάλλον θα ενοχληθούν από την παρεμβατική αυτή μέθοδο... «υπενθύμισης».


[via]

Labels: ,



O VLC Media Player διαθέσιμος για όλα τα Windows 10



Ένας από τους δημοφιλέστερους media players, o VLC, είναι πλέον διαθέσιμος για όλες τις συσκευές με λειτουργικό Windows 10.


O VLC media player είναι διαθέσιμος ως universal app στα Windows 10, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί κανείς να τον χρησιμοποιήσει τόσο σε έναν υπολογιστή και ένα Xbox One, όσο και σε ένα Windows 10 Mobile smartphone.

H εφαρμογή δεν έχει όλα τα στοιχεία του κλασικού VLC Media Player, όπως είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής Blu-Ray και DVD, αλλά μπορεί να υποστηρίξει αρχεία τύπου FLAC και MKV.

Στην universal app του VLC Media Player για τα Windows 10, μπορεί κανείς να βρει έναν downloader υποτίτλων και εργαλεία διαχείρισης του ήχου. Το πρόγραμμα μπορεί να δεχτεί φωνητικές εντολές από την Cortana, όπου υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα προβολής περιεχομένου μέσω live tiles. Παράλληλα, υποστηρίζεται και το Continuum για τις συμβατές συσκευές, όταν αυτές συνδέονται με μια οθόνη μέσα από ένα dock.

Η υποστήριξη της λειτουργίας στο Xbox One θα γίνει διαθέσιμη μετά την ανανέωση που θα γίνει στο Windows Store μέσα στο καλοκαίρι. Η VideoLan, η εταιρεία που έχει δημιουργήσει τον VLC Media Player υπόσχεται και άλλες προσθήκες στα χαρακτηριστικά του player αργότερα, με το HoloLens να αποκτά με τη βοήθειά του τη δυνατότητα της αναπαραγωγής βίντεο στον virtual χώρο.

[via]

Labels: , ,



Download Linux Mint 18 Sarah


Διαθέσιμες είναι εδώ και δύο ημέρες οι τελικές εκδόσεις του Linux Mint 18, Cinnamon και Mate σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης της δημοφιλούς Linux διανομής.

Η νέα έκδοση του Linux Mint μπορεί να εγκατασταθεί ως update MONO σε συστήματα που τρέχουν ήδη τη beta της διανομής. Αργότερα μέσα στο μήνα, η αναβάθμιση θα γίνει διαθέσιμη και για χρήστες του Linux Mint 17.3, ωστόσο επισημαίνεται ότι η διαδικασία, λόγω των εις βάθος αλλαγών που έχει υποστεί το λειτουργικό σύστημα, δεν θα είναι το ίδιο ασφαλής με παλαιότερα.

Υπενθυμίζεται σε όσους έχετε ήδη εγκατεστημένη την παλαιότερη έκδοση και δεν έχετε προβλήματα να μην βιαστείτε στο να προχωρήσετε άμεσα στην εγκατάστασή του Linux Mint 18 καθώς όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις δίνουμε πάντα αρκετό χρόνο έτσι ώστε  να μπορέσουν να μαζευτούν τα όποια bug της νέας διανομής.
Όσοι τώρα θέλετε να την δοκιμάσετε δεν έχετε απλά παρά να προχωρήσετε σε καθαρή εγκατάσταση του Linux Mint 18 με τον κλασικό τρόπο κατεβάζοντας τα αρχεία .iso της επιλογής σας από το παρακάτω link.

Download: Linux Mint 18 Sarah

Labels: , ,



ΟΤΕ TV: Aναβάθμιση του OTE CINEMA 2 σε HD



Δελτίο Τύπου:
Από την Παρασκευή 1η Ιουλίου, το πρόγραμμα του ΟΤΕ CINEMA 4HD αλλάζει. Το κανάλι θα φιλοξενεί εξ ολοκλήρου το πλούσιο πρόγραμμα του ΟΤΕ TV σε ξένες τηλεοπτικές σειρές, προβάλλοντας κάθε βράδυ στις 22.00 και τις 23.00 τους νέους κύκλους σειρών, σε 1η προβολή αμέσως μετά την Αμερική και την Μ.Βρετανία, και στις υπόλοιπες τηλεοπτικές ζώνες δημοφιλείς σειρές σε 2η προβολή, μαραθωνίους κύκλων κ.ά.

Η μεγάλη πρεμιέρα του Ιουλίου είναι ο 2ος κύκλος του Mr. Robot του Σαμ Εσμάιλ, με τους Ραμί Μάλεκ και Κρίστιαν Σλέιτερ, που ξεκινά την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 23.00, σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική. Στον νέο κύκλο εμφανίζεται και η Γκρέις Γκάμερ, κόρη της Μέριλ Στριπ. Οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα μπορούν να ξαναδούν τα επεισόδια του 1ου κύκλου από την Δευτέρα 4 Ιουλίου και κάθε βράδυ στις 00.00.

Στο ‘αέρα’ του ΟΤΕ CINEMA 4HD αυτή τη στιγμή βρίσκονται το γυρισμένο στην Κέρκυρα The Durrells (κάθε Τρίτη στις 22.00), ο 2ος κύκλος του Aquarius με τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι (Κάθε Σάββατο στις 23.00), ο 4ος κύκλος του Orange is the New Black (Κάθε Κυριακή στις 22.00), ενώ πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 22.00, με διπλό επεισόδιο, ο 2ος κύκλος της sci-fi σειράς Zoo που θα προβάλλεται αμέσως μετά την Αμερική.
Heroes, Orphan Black, Wolf Hall, War & Peace, αλλά και το εξαιρετικό talk show του Τζον Όλιβερ, Last Week Tonight, είναι κάποιες από τις σειρές που θα μπορούν να ξαναδούν από την αρχή οι τηλεθεατές, ξεκινώντας από την Παρασκευή 1η Ιουλίου.

Νέες πρεμιέρες από τον Σεπτέμβριο
Από τον Σεπτέμβριο έρχονται νέοι τίτλοι σειρών στο OTE CINEMA 4HD, όπως η βραβευμένη με BAFTA αστυνομική σειρά από την Μ.Βρετανία, Happy Valley, το θρίλερ Undercover, αλλά και νέοι κύκλοι σειρών –αμέσως μετά την παγκόσμια πρεμιέρα- για τα From Dusk Till Dawn (3ος κύκλος/Σεπτέμβριος), The Last Kingdom (2ος κύκλος/Οκτώβριος), The Odd Couple (3ος κύκλος/Οκτώβριος) και The Affair (3ος κύκλος/Νοέμβριος).

Βελτιώνοντας συνεχώς την τηλεοπτική εμπειρία των συνδρομητών του, ο ΟΤΕ TV επίσης θα αναβαθμίσει το OTE CINEMA 2 σε High Definition από τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΟΤΕ

Labels: , ,