Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Apple παρουσιάζει επίσημα το iPhone 7 στις 7 Σεπτεμβρίου



Μέσα σε έναν ορυμαγδό φημών, διαρροών, αναλύσεων και εικασιών σχετικά με το επερχόμενο iPhone, η Apple ανακοίνωσε επίσημα press event για τις 7 Σεπτεμβρίου.


Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για το event το οποίο ανέμεναν όλοι και στο οποίο, όλα δείχνουν, ότι θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του το νέο smartphone της εταιρείας, πιθανότατα με την ονομασία iPhone 7.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα από το νέο iPhone θα απουσιάζει το headphone jack, προς όφελος των τεχνολογιών Bluetooth ή Lightning, αν και πολλοί, μεταξύ αυτών και ο εκ των συνιδρυτών της Apple, Steve Wozniak, θεωρούν ότι θα είναι μία κακή επιλογή εκ μέρους της εταιρείας.
Άλλες φήμες και διαρροές θέλουν το ένα εκ των νεών μοντέλων που θα παρουσιαστούν να ενσωματώνει dual lens camera. Αυτό ενδέχεται να είναι το iPhone 7 Plus ή μία νέα έκδοση με την ονομασία iPhone 7 Pro, αν η Apple τελικά έχει επιλέξει να παρουσιάσει τρεις διαφορετικές εκδόσεις του νέου smartphone.
Το event θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, στο Σαν Φρανσίσκο, στις 10 π.μ., τοπική ώρα.
[via]

Labels: ,



Νέα πατέντα της Apple για καταγραφή βιομετρικών στοιχείων

Νέα πατέντα της Apple η οποία κατατέθηκε στο United States Patent and Trademark Office (USPTO) περιγράφει μία μέθοδο καταγραφής και αποθήκευσης βιομετρικών δεδομένων από χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μία iOS συσκευή η οποία δεν τους ανήκει.

Η πατέντα με τίτλο “Biometric capture for unauthorized user identification” περιγράφει πως η iOS συσκευή μπορεί να αποθηκεύσει τα δακτυλικά αποτυπώματα αλλά και να τραβήξει φωτογραφία του χρήστη που δεν δικαιούται πρόσβαση στη συσκευή, μία ενέργεια η οποία ενεργοποιείται από την λανθασμένη προσπάθεια εισαγωγής Touch ID/passcode. Παράλληλα, μπορούν να καταγράφονται ταχύτητα κίνησης, ατμοσφαιρική πίεση (!) αλλά και ηχητικά και τοπογραφικά δεδομένα:
A computing device may determine to capture biometric information in response to the occurrence of one or more trigger conditions. The trigger condition may be receipt of one or more instructions from one or more other computing devices, detection of potential unauthorized use by the computing device, normal operation of the computing device, and so on.
The computing device may obtain biometric information and may store such biometric information. Such biometric information may be one or more fingerprints, one or more images of a current user of the computing device, video of the current user, audio of the environment of the computing device, forensic interface use information, and so on. The computing device may then provide the stored biometric information for identification of one or more unauthorized users.
Apple-patent-capture-thieves-Touch-ID
Τα δεδομένα καταγραφής μπορούν να αποθηκεύονται είτε τοπικά στην συσκευή είτε να αποστέλλονται στους servers της Apple και εκεί να ταυτοποιούνται μέσα από μία λίστα δακτυλικών αποτυπωμάτων & φωτογραφιών σεσημασμένων χρηστών.
Πως σας φαίνεται η ιδέα της Apple; Θεωρείτε πως κινείται σε γκρίζα ζώνη; Πως θα διαφυλαχτεί η ασφάλεια προσωπικών δεδομένων των χρηστών σε περίπτωση εσφαλμένης εισαγωγής passcode;

[via]

Labels: , , ,



Συνεργασία Ινδικών ISPs και μηχανής Torrent


Πολλοί Ινδικοί IPSs βρήκαν έναν καλό τρόπο να περιορίσουν το φορτίο του torrent traffic στο δίκτυο τους ενώ παράλληλα κάνουν πιο
"ευχάριστη" την εμπειρία χρήσης των συνδρομητών τους. Συγκεκριμένα έχουν συνασπιστεί με την μηχανή αναζήτησης (και portal) Torbox.net, μέσω της οποίας η αναζήτηση και το κατέβασμα torrents, γίνεται μέσω τοπικών peers στο εσωτερικό τους δίκτυο, εξασφαλίζοντας την μέγιστη δυνατή ταχύτητα και τον μικρότερο δυνατό όγκο δεδομένων στο διεθνές δίκτυο τους.

Το Torbox ενημερώνει τους επισκέπτες του για το αν ο ISP τους έχει συμφωνία peering με αυτό και τον κατευθύνει σε torrents με peers στο ίδιο δίκτυο.

Torbox uses downloaders’ IP-addresses to determine who their ISP is and directs them to torrents with peers on the same network.

“It’s a highly sophisticated IP technology based on network proximity,” Torbox explains, adding that every ISP is welcome to sign a peering agreement.

“Then based on your IP address TorBox can estimate how well you are connected to peers who have the content in question. It’s quite a tough job but luckily it works,” they add.

The downloads themselves go through a regular torrent client and don’t use any special trackers. However, the torrent swarms often connect to dedicated “cache peers” as well, which serve bits and pieces to speed up the swarm.
Κάποιοι από τους ISPs μάλιστα, δεν διστάζουν να διαφημίζουν την πρόσθετη υπηρεσία που προσφέρουν.

[via]

Labels: , ,



Superbook: Μετατροπή του Android smartphone σε… laptop

To Superbook εμφανίστηκε στο Kickstarter και κέντρισε το ενδιαφέρον ως ένα αξεσουάρ που μετατρέπει σε laptop ένα Android smartphone. 
H καμπάνια άντλησης κεφαλαίων του Superbook στέφθηκε με επιτυχία, γεγονός που σημαίνει ότι θα βρει το δρόμο του για την μαζική παραγωγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Superbook άντλησε 1 εκατομμύριο δολάρια από το Kickstarter, κάτι που μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει στους δημιουργούς του.
Ο αρχικός στόχος ήταν η άντληση 50.000 δολαρίων, αλλά τα κέρδη ήταν πολύ περισσότερα. Η υπέρβαση του στόχου σημαίνει ότι το Superbook θα αποκτήσει αρκετά επιπρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως είναι η μεγαλύτερη αυτονομία ή οι περισσότερες θύρες USB.
To Superbook είναι ένα κέλυφος που μοιάζει με laptop, με τη δική του οθόνη, μπαταρία και πληκτρολόγιο, ενώ συνδέεται με διεπαφή USB με όλα τα Android smartphones και τα μετατρέπει σε ολοκληρωμένους σταθμούς εργασίας. Η καμπάνια στο Kickstarter δεν είχε τελειώσει ακόμα, τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αντληθούν ακόμα περισσότερα κεφάλαια.
Συνοδευτικό του Superbook είναι το Andromium OS app, το οποίο επιτρέπει την σύνδεση ενός Android smartphone σε ένα πληκτρολόγιο ή ένα ποντίκι. Τα downloads αυτής της εφαρμογής στο Google Play Store το κατατάσσουν στην κατηγορία 100.000 με 500.000, σύμφωνα με το Phone Arena.
[via]

Labels: , ,



Νέο λειτουργικό σύστημα ανέπτυξε η Kaspersky Lab


Η Kaspersky Lab ολοκλήρωσε μετά από αρκετά χρόνια εργασίας, την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος, για το οποίο βέβαια, μέχρι στιγμής ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά.

Ο Eugene Kaspersky είχε, το 2012, εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργήσει ένα νέο και ασφαλές λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα σχεδιαζόταν από μηδενική βάση και θα βασιζόταν σε ένα εντελώς νέο πυρήνα, που δεν θα δανειζόταν κώδικα από άλλο λογισμικό.

Το νέο λειτουργικό προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την προστασία υποδομών, όπως -για παράδειγμα- εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και τηλεπικοινωνιακά συστήματα.

Δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό το που αλλού θα αξιοποιηθεί η υλοποίησης της Kaspersky Lab, ούτε αν θα υπάρξει κάποια εκδοχή της στο μέλλον για χρήση σε mainstream συστήματα, όπως οικιακούς υπολογιστές και φορητές συσκευές. Το δεύτερο βέβαια είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, αφού ο ίδιος ο Eugene Kaspersky δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Το σύστημα μας είναι εξαιρετικά εξειδικευμένο, έχει αναπτυχθεί για χρήση σε πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές και δεν προορίζεται για εκείνους που θέλουν να τρέχουν το Half Life, να επεξεργάζονται τις καλοκαιρινές τους φωτογραφίες, ή να χρησιμοποιούν τα social media”.

[via]

Labels: , ,



H Mozilla αλλάζει την εικόνα της με τη βοήθεια του κοινού

 

Με τη συνδρομή του κοινού, η Mozilla προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της, με την ανανέωση του λογοτύπου της. 

Η εταιρεία προσέλαβε την εταιρεία σχεδιασμού Johnson Banks με σκοπό να σχεδιάσει το νέο της λογότυπο. Το αποτέλεσμα ήταν 7 διαφορετικές προτάσεις, τις οποίες η Mozilla θέτει σε γνώση του διαδικτυακού κοινού, το οποίο καλείται να πει τη γνώμη του και να βοηθήσει έτσι τη Mozilla στην τελική της επιλογή. Το στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Mozilla δίνει έμφαση στα χρώματα και φέρνει κάτι από την αισθητική της δεκαετίας του 80 και του 90.
Στο επίσημο blog της Mozilla, στη διεύθυνση blog.mozilla.org, μπορεί να δει κανείς όλα τα σχέδια, για τα οποία μπορεί να πει κανείς τη γνώμη του μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα γίνει ο τελικός επανασχεδιασμός. Από τον Νοέμβριο και έπειτα θα ξεκινήσει να εμφανίζεται η ανανεωμένη εικόνα της Mozilla στο Διαδίκτυο. Τα σχόλια του κοινού είναι ευπρόσδεκτα από την Mozilla, η οποία έτσι μπορεί να δοκιμάσει το πόσο επιτυχημένη είναι η τελική εικόνα που προτείνει.
Από τα πρώτα 7 σχέδια για το λογότυπο θα παραμείνουν τα τρία, ενώ το κοινό καλείται να σχολιάσει τον διαχρονικό χαρακτήρα, το περιεχόμενο, το πόσο προβάλλει την εικόνα της εταιρείας που έχει σχέση με την υψηλή τεχνολογία και άλλα στοιχεία για το κάθε λογότυπο.
[via]

Labels: , ,



Η Microsoft "ανοίγει" το PowerShell για linux και OS X



Η συμμετοχή της Microsoft στην κοινότητα του Open Source μεγαλώνει μετά την σημερινή ανακοίνωση πως διαθέτει με άδεια ανοικτού κώδικα,  το scripting και command line shell της PowerShell. 
 Είναι ήδη διαθέσιμα alpha πακέτα της έκδοσης ανοικτού κώδικα, για τις διανομές linux CentOS και Ubuntu και για το OS X της Apple. Σύντομα θα ακολουθήσουν εκδόσεις και για άλλες πλατφόρμες και διανομές.

Microsoft blog Post:
As we port PowerShell to Linux, we are making sure that we are a first class citizen on that platform. We fit in well with the architecture, idioms and existing tools. This was pretty easy as most of the original PowerShell team had deep Unix backgrounds and that shows in our design. There were a number of little changes that we made and two big things:

We created a PowerShell Editor Service. This allow users to choose from a range of editors (VS Code and Sublime with others to follow) and get a great PowerShell authoring experience with Intellisense, debugging, etc.
We will be extending the PowerShell Remoting Protocol (MS-PSRP) to use OpenSSH as a native transport. Users will have the option to use SSH or WINRM as a transport.

The initial release is an “alpha” and is community supported. In the future, we will deliver an official Microsoft released version of PowerShell based on open source to anyone running a supported version of Windows or *nix. The timing of the official Microsoft version will be based upon community input and business needs. We hope all of you will help us get it right!


[via]

Labels: , , ,



Τo Windows 10 Anniversary Update δεν ανοίγει USB Εξωτερικούς & Partitions

 

Όπως είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο post η Microsoft έχει δώσει στην διάθεση του  κοινού το Windows 10 Anniversary Update.

Δυστυχώς όμως τα νέα δεν είναι καλά καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες παραπονιούνται για δυσλειτουργίες του νέου build με το τελευταίο bug να εχει να κάνει με την άρνηση του Windows File Explorer να δει και να ανοίξει τα αρχεία USB 3.0 εξωτερικών σκληρών οι οποίοι και αναγνωρίζονται κανονικά απο το device manager και υποστηρίζονται κανονικότατα από το Disk Manager των Windows. Μάλιστα σε αρκετούς το πρόβλημα υφίσταται και σε εσωτερικούς σκληρούς και Partition !!


To θέμα έχει λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας και ήδη στο reddit αυξάνονται όλο και περισσότερο οι σχετικές αναφορές. Μάλιστα εκπρόσωπος της Microsoft ζήτησε feedback από τους χρήστες μοιράζοντας συγκεκριμένο εργαλείο συλλογής πληροφοριών έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν.


Τελικά σε σχετική ανακοίνωση μάθαμε οτι θα δοθεί μέσα στις επόμενες ήμερες update απο την Microsoft το οποίο και θα διορθώνει το πρόβλημα.

Για αυτό λοιπόν όσοι έχετε το σχετικό θέμα ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ FORMAT τον δίσκο σας και περιμένετε το update εναλλακτικά μπορείτε μέσα σε  10 ημέρες από την αναβάθμιση να κάνετε rollback στο προηγούμενο build.

Για περισσότερα εδώ ...

Labels: , ,



Το facebook θα σερβίρει διαφημίσεις "αγνοώντας" το adblock των χρηστών



Το Facebook αποφάσισε να "αγνοεί" τα adblockers που χρησιμοποιούν οι χρήστες του και να σερβίρει διαφημίσεις σε αυτούς, ισχυριζόμενο πως οι διαφημίσεις του δεν είναι ενοχλητικές, αλλά "προσφέρουν" πληροφορίες στους χρήστες του. Για να αντισταθμίσει μερικώς αυτήν την αλλαγή, δίνει την δυνατότητα μπλοκαρίσματος διαφημίσεων από συγκεκριμένους διαφημιστές και από διάφορα "ενδιαφέροντα".

Τα adblockers συνήθως εντοπίζουν στον κώδικα μιας σελίδας τις διαφημίσεις από τον αυτοχαρακτηρισμό τους σαν τέτοιες, αλλά το Facebook αλλάζει τον κώδικα του ενσωματώνοντας και σερβίροντας τις διαφημίσεις όπως το τυπικό περιεχόμενο της σελίδας του.


[via]

Labels: , ,



Πρωτόκολλο IPv6 στο IP δίκτυο COSMOTE κινητής

 cosmote-new-logo

[Δ.Τ]
Το δίκτυο COSMOTE κινητής είναι το πρώτο στην Ελλάδα και από τα πρώτα στην Ευρώπη, που, έπειτα από πολυετή έρευνα και προετοιμασία, εισάγει το νέο πρωτόκολλο διευθυνσιοδότησης Internet IPv6, προκειμένου να ανταποκριθεί στις εξελίξεις της παγκόσμιας αγοράς τηλεπικοινωνιών.
Με τη χρήση του νέου πρωτοκόλλου η διαχείριση του δικτύου και η αποτελεσματικότητα της δρομολόγησης βελτιώνονται σημαντικά. Παράλληλα, η δικτυακή πρόσβαση των συνδρομητών γίνεται απλούστερη και ασφαλέστερη, με αποτέλεσμα την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη υλοποίηση νέων υπηρεσιών. Επιπλέον, υπηρεσίες όπως machine-to-machine, αισθητήρες και Internet of Things (IoT) έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίζονται αποτελεσματικότερα, είτε από σταθερό είτε από κινητό δίκτυο και ανεξάρτητα από τον αριθμό χρηστών και συσκευών.
Για την ενεργοποίηση του νέου πρωτοκόλλου IPv6 δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους συνδρομητές COSMOTE, ενώ δεν θα υπάρξει καμία διαφοροποίηση στις χρεώσεις τους ή στην ογκομέτρηση. Η COSMOTE σε συνεργασία με τους κατασκευαστές, τους προμηθευτές και τις ιστοσελίδες φροντίζει για την υποστήριξη της ενεργοποίησης πρόσβασης στο “νέο” internet για το σύνολο των συνδρομητών της. Ήδη η πλειονότητα των 4G συσκευών είναι συμβατή με το IPv6, ενώ για τις παλαιότερες θα διατεθούν οι κατάλληλες αναβαθμίσεις.
Λίγα λόγια για τις διευθύνσεις IP
Κάθε συσκευή που συνδέεται στο Διαδίκτυο λαμβάνει και χρησιμοποιεί μια μοναδική δημόσια διεύθυνση IP, με την οποία αναγνωρίζεται από τις άλλες συσκευές. Η στοίβα πρωτοκόλλων που χρησιμοποιείται σήμερα στο διαδίκτυο, βασίζεται στην τέταρτη έκδοση του πρωτοκόλλου επικοινωνίας IP (Internet Protocol), συντομογραφικά το IPv4. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι το σύστημα IPv4, που χρησιμοποιείται για την απόδοση των διευθύνσεων IP (το μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό που διαθέτει κάθε υπολογιστής αλλά και εκτυπωτές, κινητά, fax και routers), μπορεί να δώσει πεπερασμένο αριθμό διευθύνσεων που ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια. Η εκρηκτική αύξηση των χρηστών και των συσκευών στο Διαδίκτυο, οδηγεί στην -γρηγορότερη από ότι αρχικά αναμενόταν- εξάντληση των διαθέσιμων διευθύνσεων του IPv4. Στο πρόβλημα συνετέλεσε και το γεγονός ότι τα smartphones, διαθέτουν και αυτά διευθύνσεις IP, και έτσι οι διαθέσιμες διευθύνσεις εξαντλούνται με ταχύτερο ρυθμό απ’ ότι αναμενόταν το 1977, όταν δημιουργήθηκε το IPv4. Το αντίστοιχο στην τηλεφωνία θα ήταν να τελείωναν τα διαθέσιμα νούμερα τηλεφώνων.
[via]

Labels: , , ,



Το Top 5 των ειδήσεων της εβδομάδας που πέρασε


10 Cool New Features in Windows 10 Anniversary Update

Πλούσια ήταν η ειδησεογραφία της περασμένης εβδομάδας, παρότι τα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου συνήθως δεν χαρακτηρίζονται από κινητικότητα στο χώρο της τεχνολογίας. Το σπουδαιότερο γεγονός των τελευταίων ημερών, ήταν δίχως άλλο η διάθεση του Windows 10 Anniversary Update, το οποίο χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας περίμεναν ανυπόμονα. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απόφαση του Facebook να... τα βάλει με το clickbait, αξιοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους που μπορούν να αναλύσουν τον τίτλο κάθε δημοσίευσης. Στο χώρο του gaming, μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας είναι η ανακοίνωση του επόμενου expansion του World of Warcraft της Blizzard.

1. Κατεβάστε κι εσείς το Windows 10 Anniversary Update!


Η νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft εισάγει αρκετά νέα χαρακτηριστικά.


2. Το Facebook κηρύσσει τον πόλεμο στο “clickbait”


Ειδικοί αλγόριθμοι της πλατφόρμας θα μπορούν από εδώ και στο εξής να “φιλτράρουν” δημοσιεύσεις με βάση τον τίτλο τους.


3. YOLO: η τεχνολογία της Google που καταργεί τα passwords


Σύντομα δεν θα υπάρχει ανάγκη για συμβατικά login σε εφαρμογές του Android και τις διάφορες υπηρεσίες της Google.


4. Νέο Expansion για το World Of Warcraft


Στις 30 Αυγούστου φέρνει 110 level cap και τον Demon Hunter στη διάθεσή σας!


5. Υψηλά frame rates σε ανάλυση 4Κ επιτυγχάνει η νέα Titan X


Ακόμα κι αν ενεργοποιηθούν απαιτητικά φίλτρα, το τέρας της Nvidia αποδίδει playable frame rates.

[via]

Labels: ,



Έκλεισε το Torrentz.eu μετά από 13 χρόνια



Λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο του δημοφιλούς Kickass Torrents εντελώς ξαφνικά έκλεισε και η μηχανή αναζήτησης για αρχεία torrent Torrentz.eu.

Το Torrentz ιδρύθηκε το 2003 (λίγες εβδομάδες μετά το TPB) και δεν φιλοξενούσε δικά του αρχεία torrent, αλλά βοηθούσε στην αναζήτηση τους σε άλλους trackers, έχοντας εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά. Αν κάποιος δοκιμάσει να αναζητήσει κάτι, παίρνει το παρακάτω αποτέλεσμα.


[via]

Labels: , ,



Καλό Παράδεισο Δημήτρη

black-flag-XL-anim

Εχθές "χάθηκε" o Δημήτρης Αλεξανδρής ένα από τα καλύτερα παιδιά που η αγνή και αδιαπραγμάτευτη αγάπη του για την ΑΕΚ ήταν το κυρίαρχο γνώρισμα του .

logoaekcom

Ο Δημήτρης γνωστός και ως menzo ήταν για πολλά έτη ο administrator του www.aek.com του πρώτου ελληνικού οπαδικού site στο internet και είχε διατελέσει υπεύθυνος εισιτηρίων στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αντίο Δημήτρη φίλε μου και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει...το κενό που αφήνεις είναι μεγάλο, κουράγιο στην οικογένειά σου και σε όλους αυτούς που σε αγαπήσαμε ως φίλο και αδελφό...  ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ !!

Labels: