Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Απάτη με λεία άνω των 100 εκατ. δολ. από Λιθουανό


Στήνοντας μία απάτη ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing), 48χρονος Λιθουανός κατάφερε να αποσπάσει από δύο αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας άνω των 100 εκατ. δολάρια.
Ο Evaldas Rimasauskas συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην πατρίδα του, ενώ οι διωκτικές αρχές έχουν εντοπίσει και ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που συνέταξε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο 48χρονος κατάφερε να εξαπατήσει υπαλλήλους των δύο εταιρειών, στέλνοντάς τους e-mail τα οποία υποτίθεται πως προέρχονταν από μία ασιατική επιχείρηση κατασκευής hardware, με την οποία αυτές συνεργάζονται. Αν και οι δύο εταιρείες δεν κατονομάζονται στο κατηγορητήριο, περιγράφονται ως πολυεθνικές με έδρα στις ΗΠΑ. Μάλιστα, η μία από αυτές δραστηριοποιείται στον χώρο των social media.

Οι δύο εταιρείες πραγματοποιούν με τον συγκεκριμένο κατασκευαστή συχνές συναλλαγές, αξίας πολλών εκατομμυρίων. Έτσι, πείθοντας τους υπαλλήλους τους πως τα e-mail προέρχονταν από το προσωπικό του συνεργάτη τους στην Ασία, από το 2013 έως το 2015 ο Rimasauskas μπόρεσε να μεταφέρει σε τραπεζικούς του λογαριασμούς το παραπάνω ποσό.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο, το περιστατικό αυτό αποτελεί μάθημα για αφύπνιση, ακόμη και για τις πλέον εκσυγχρονισμένες εταιρείες.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home