Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google: Mειώνει το μέγεθος των αρχείων JPEG κατά 35%


Για προφανείς λόγους, η Google ενδιαφέρεται να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για να φορτωθούν η ιστοσελίδες και οι υπηρεσίες.
Μία μέθοδος, είναι να μειωθεί το μέγεθος των αρχείων φωτογραφιών και εικόνων στο Internet, κάτι που έγινε το 2014 με το λανσάρισμα του format WebP, που μείωνε το μέγεθος τους κατά 10%.

Η τελευταία εξέλιξη στον συγκεκριμένο τομέα έχει την ονομασία Guetzli. Πρόκειται για ένα open-source αλγόριθμο που κωδικοποιεί αρχεία JPEG σε μέγεθος 35% μικρότερο από ότι άλλες σημερινές μέθοδοι. Όπως επισημαίνει η Google σε σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της, η μέθοδος μείωσης του μεγέθους είναι παρεμφερής με εκείνη του αλγόριθμου Zopfli, που μειώνει το μέγεθος των αρχείων gzip και PNG χωρίς να απαιτείται η δημιουργία ενός νέου format.

Η συμπίεση εικόνων που βασίζεται σε RNN από την άλλη, όπως στην περίπτωση του WebP απαιτεί αλλαγές τόσο στο οικοσύστημα όσο και στον client για να γίνουν ορατά τα οφέλη. Ο αλγόριθμος Guetzli στοχεύει στο στάδιο κβαντισμού της διαδικασίας συμπίεσης, όπου ανταλλάσσεται η οπτική ποιότητα για ένα αρχείο μικρότερου μεγέθους, και η μέθοδος είναι περισσότερο ενδελεχής και λεπτομερής από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο που χρησιμοποιείται σήμερα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για να τρέξει από ότι άλλες επιλογές συμπίεσης όπως το libjpeg, που σε πολλές περιπτώσεις είναι σημαντικά μεγαλύτερος.

Η Google πάντως, ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε, οι περισσότεροι άνθρωποι προτίμησαν τις εικόνες που προέκυψαν από συμπίεση με τον αλγόριθμο Guetzli (στην εικόνα παραπάνω, αριστερά το αρχείο είναι ασυμπίεστο, στο κέντρο έχει συμπιεστή με libjpeg ενώ δεξιά με Guetzli).

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home