Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google: Σύντομα θα κάνει backup σε ολόκληρο το PC σου

H Google προ-ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο εργαλείο, που θα έχει την ονομασία Backup and Sync, που έχει δημιουργηθεί πάνω από το Google Drive και θα είναι σε θέση να κρατήσει αντίγραφα ασφαλείας οπουδήποτε στον υπολογιστή του χρήστη, και όχι μόνο στον φάκελο του Google Drive.
Ο γίγαντας της αναζήτησης στο Internet θα λανσάρει το Backup & Sync σε περίπου δύο εβδομάδες, στις 28 Ιουνίου. H Google υποστηρίζει ότι το νέο εργαλείο αποτελεί συνδυασμό του Google Drive app και του Google Photos desktop uploader και με την εικόνα που βρίσκεται στην κορυφή του άρθρου μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση για το interface του εργαλείου.

Όπως είναι φανερό, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων του από οποιοδήποτε φάκελο επιθυμεί να συγχρονίσει με τον λογαριασμό του στην υπηρεσία Google Drive. Το “Backup and Sync” προορίζεται κυρίως για τους consumer users λέει η Google, η οποία προτείνει ότι οι πελάτες (επαγγελματίες) της G Suite να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Drive for Mac/ PC ωσότου η νέα επιχειρησιακής κλάσης λύση της εταιρείας Drive File Stream είναι ευρέως διαθέσιμη αργότερα μέσα στη χρονιά. Όπως είναι κατανοητό λοιπόν, η Google ετοιμάζει και την επιχειρησιακής κλάσης έκδοση του Backup and Sync που θα έχει την ονομασία Drive File Stream.

Η δυνατότητα του Google Drive να κρατάει αντίγραφα ασφαλείας αρχείων που μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε στον σκληρό σας δίσκο, σας δίνει τη δυνατότητα και να κρατήσετε αντίγραφα όλων σας των δεδομένων στον υπολογιστή στο σύννεφο της Google.

Αν και ορισμένοι θα δουν το παραπάνω ως μία κίνηση της Google για να έχει εκτενέστερη πρόσβαση στα αρχεία των χρηστών, το νέο εργαλείο Backup and Sync είναι μία εναλλακτική καταναλωτική λύση που δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να κρατούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων τους αλλά δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά την αγορά ανεξάρτητων σκληρών δίσκων, κάποια συνδρομή για cloud storage ή για την προμήθεια λογισμικού backup. Σε έναν κόσμο όπου το ransomware αποτελεί καθημερινό κίνδυνο, η λύση Backup and Sync θα μπορούσε να αποδειχτεί μία ιδιαίτερα χρήσιμη λύση.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home