Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Times: Κωδικοί Βρετανών βουλευτών στο “σφυρί” από Ρώσους χάκερ

Ρώσοι χάκερ πούλησαν online, ή αντάλλαξαν με άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, τους κωδικούς Βρετανών βουλευτών και χιλιάδων ακόμη Βρετανών αξιωματούχων.
Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times του Λονδίνου, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι κωδικοί προήλθαν από την επίθεση που δέχθηκε το LinkedIn το 2012.

Τα στοιχεία αφορούν 1.000 άτομα του βρετανικού κοινοβουλίου, βουλευτές και υπαλλήλους, 7.000 αστυνομικούς και περισσότερα από 1.000 άτομα από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας επιβεβαίωσε πως, μετά την ανακάλυψη των Times, εξέδωσε σύσταση για το προσωπικό των πιο πάνω κρατικών φορέων.

Όταν είχε γίνει γνωστή η επίθεση στο LinkedIn, οι χρήστες του παροτρύνθηκαν να αλλάξουν τους κωδικούς στο κοινωνικό δίκτυο, όπως και σε όσες άλλες υπηρεσίες χρησιμοποιούσαν το ίδιο password. Ανάλογη σύσταση είχε γίνει και το 2016, όταν διαπιστώθηκε πως τα κλεμμένα password πωλούνταν online από χάκερ.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home